PDA

View Full Version : ΒΑΣΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ "ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ"



tai
05/11/2011, 15:07
ΔΕΗ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ



Οι ενέργειες που ακολουθούν έχουν βοηθητικό χαρακτήρα. Υπενθυμίζουμε ότι ο βασικός τρόπος για να πολεμήσουμε τα κάθε είδους «χαράτσια» είναι η έμπρακτη ακύρωσή τους μέσα από τη συλλογική δράση. Επίσης, κατά την άποψή μας, οι παρακάτω ενέργειες μπορούν, για τον περιορισμό των εξόδων, να γίνουν και ομαδικά.

1Ο ΒΗΜΑ

Α) Πληρώνουμε σε ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών τράπεζας (ΑΤΜ) το υπόλοιπο ποσό εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ (επειδή –τελείως παράνομα- το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αρνείται να το εισπράξει).

Β) Καταθέτουμε στη ΔΕΗ της περιοχής μας (ή στα γραφεία τυχόν άλλου προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος, τον οποίο χρησιμοποιούμε), παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, ένα…

έγγραφο συνταγμένο από εμάς, όπου εξηγούμε γραπτώς ότι δεν πληρώσαμε το ΕΕΤΗΔΕ επειδή δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα και επειδή είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, ενώ αντίθετα πληρώσαμε τον υπόλοιπο λογαριασμό (ρεύμα, δημοτικά τέλη, ΕΡΤ), επισυνάπτουμε δε σε αυτό φωτοτυπία του λογαριασμού και της απόδειξης πληρωμής του μηχανήματος ΑΤΜ,

Γ) Αν η ΔΕΗ (ή ο άλλος προμηθευτής ρεύματος) αρνηθεί να παραλάβει το παραπάνω έγγραφο, το στέλνουμε με δικαστικό επιμελητή (κόστος 30 έως 50 ευρώ).

2Ο ΒΗΜΑ

Καταθέτουμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητάμε να απαγορευθεί η διακοπή ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ. Για να είμαστε καλυμμένοι μέχρι τη δίκη, ζητάμε προσωρινή διαταγή με το ίδιο περιεχόμενο.

Αρμόδιο δικαστήριο κατά μία άποψη –η οποία μάλλον είναι η σωστότερη- είναι πάντοτε το Μονομελές Πρωτοδικείο της περιφέρειας όπου βρίσκεται το ακίνητο, ενώ κατά άλλη άποψη είναι άλλοτε το Ειρηνοδικείο (όταν το οφειλόμενο ΕΕΤΗΔΕ είναι μέχρι και 20.000 ευρώ) και άλλοτε το Μονομελές Πρωτοδικείο (όταν το ποσό είναι άνω των 20.000 ευρώ). Στο Ειρηνοδικείο όλες οι ενέργειες μπορούν να γίνουν από τον ίδιο τον αιτούντα, χωρίς δικηγόρο.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί εκ μέρους είτε του ιδιοκτήτη είτε του ενοικιαστή, αφού αυτός θα υποστεί τις συνέπειες της διακοπής ρεύματος, είτε και των δύο. Ανάλογα με τον ποιος την υποβάλλει, θα γίνονται και οι απαραίτητες αλλαγές.

Ένα προτεινόμενο κείμενο είναι το εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ……………..

(Ασφαλιστικά Μέτρα)

Α Ι Τ Η Σ Η

Του …………………………………………….., κατοίκου ………………………….

ΚΑΤΑ

Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.» (ΔΕΗ), που εδρεύει στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 30) και εκπροσωπείται νόμιμα. (ή κατά του άλλου προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος).

___________________________

Έχω υπογράψει σύμβαση παροχής ηλεκτρικού με την ανωτέρω εταιρεία, βάσει της οποίας είναι υποχρεωμένη να μου παρέχει, με την καταβολή εκ μέρους μου του σχετικού ανταλλάγματος, το δημόσιο αυτό αγαθό.

Στις …………………… έλαβα ταχυδρομικά τον υπ’ αριθ. ……………… λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, στον οποίο περιλαμβάνεται και η απαίτηση να πληρώσω μέχρι τις ………………….. το παράνομο και αντισυνταγματικό ΕΕΤΗΔΕ, ύψους ……………… ευρώ, το οποίο αφορά το ακίνητό μου …………… (ακολουθεί σύντομη αναφορά της ταυτότητας του ακινήτου μας), υπό την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Α._ Αυτή η απαίτηση και αυτή η απειλή είναι παράνομες για τους εξής λόγους:

tai
05/11/2011, 15:08
Ι. Κατ’ αρχάς, καθίσταται σαφές ότι ο προορισμός των εσόδων, που θα εισπραχθούν από την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, εντοπίζεται στην εξυπηρέτηση δημοσιονομικών στόχων, μη άμεσα συναρτωμένων με την παροχή κάποιας ειδικής ωφελείας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, με συνέπεια να αποκαλύπτεται ευχερώς ο αληθής χαρακτήρας της εν λόγω δημοσιονομικής επιβαρύνσεως, η οποία συνιστά αναντίρρητα φόρο επί της περιουσίας και όχι «τέλος». Ως εκ τούτου, νομίμως και βασίμως τίθεται υπό τη βάσανο των συνταγματικών αρχών και κανόνων, που αναπτύσσονται αναλυτικώς κατωτέρω.

ΙΙ. Το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν πρέπει να αξιολογηθεί κατά τρόπο αυτόνομο, αλλά συνδυαστικώς και συνολικώς, ήτοι σε συνάρτηση με τις συνολικές φορολογικές επιβαρύνσεις της ακίνητης περιουσίας, που δημιουργούν υπέρμετρη φορολογική πίεση σε αυτή, απειλούσα την ιδία την ουσία της και καταλήγουσα, ουσιαστικώς, σε σταδιακή δήμευση αυτής. Πολλώ δε μάλλον, αφ’ ης στιγμής η φορολόγηση της κατοχής της ακίνητης περιουσίας δεν πραγματοποιείται αποκλειστικώς στην περίπτωση, που αυτή παράγει εισόδημα, ώστε και η αναλογούσα σε αυτή φορολογική επιβάρυνση να καταβάλλεται ακριβώς από ένα μέρος των εισοδημάτων αυτών, παρά ο νομοθέτης αρκείται, άνευ ετέρου, στην κατοχή αυτής. Περαιτέρω, προσβολή του δικαιώματος ιδιοκτησίας επέρχεται και διά του εξαναγκασμού του ιδιοκτήτη – φορολογουμένου να προβεί σε εκποίηση της περιουσίας του αυτής, ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει στην καταβολή των φόρων, που συνδέονται με αυτή, ιδίως σε περίοδο οξυτάτης οικονομικής υφέσεως, που χαρακτηρίζεται από τεραστία έλλειψη ρευστότητας. Κατά τον τρόπο δε αυτό, σημειώνεται παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 17 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α..

ΙΙΙ. Όπως προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 53§2 του Ν. 4021/2011, για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. λαμβάνεται υπ’ όψιν το εμβαδό της δομημένης επιφανείας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αυτά αναγράφονται στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η. ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος, με βάση τα οποία υπολογίστηκε κατά τη 17-09-2011 το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας της παρ. 1 του άρθρου 24 του Ν. 2130/1993, καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου και συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο σύμφωνα με τους πίνακες, που παρατίθενται στην ως άνω διάταξη. Κατά συνέπεια, η φορολογική βάση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν καθορίζεται ευθέως από τον Νόμο, αλλά κατά παραπομπή στη μέθοδο υπολογισμού, την οποία χρησιμοποιεί η Δ.Ε.Η. και, κατ’ επέκταση, οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για το Τ.Α.Π. Το δε γεγονός αυτό συνιστά κατ’ εξουσιοδότηση προσδιορισμό ενός ουσιώδους στοιχείου του φόρου και, μάλιστα, ούτε καν από την κανονιστικώς δρώσα διοίκηση, αλλά από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις του άρθρου 78§§1,4 .

tai
05/11/2011, 15:09
IV. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53§§8-11 του Ν. 4021/2011, τόσο η βεβαίωση, όσο και η είσπραξη του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ανατίθεται στη Δ.Ε.Η. και στους λοιπούς εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, ρητώς χορηγείται στα ανωτέρω πρόσωπα το δικαίωμα, σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., να προβούν σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατά τον τρόπο, όμως, αυτό μια κατ’ εξοχήν έκφανση της δημοσίας εξουσίας και της κρατικής κυριαρχίας, όπως είναι η βεβαίωση και είσπραξη ενός φόρου επί του κεφαλαίου, ανατίθεται σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες, που ουδόλως συνιστούν, ασφαλώς, όργανα της εκτελεστικής εξουσίας, κατά πρόδηλη παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 26§2 και 1§3 του Συντάγματος, συνδυαστικώς ερμηνευομένων.

V. Επιπλέον, το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επιβάλλεται αδιακρίτως σε όλους τους ιδιοκτήτες «δομημένων επιφανειών», χωρίς να συνεκτιμά περαιτέρω ουσιώδεις παράγοντες, που προσδιορίζουν την αληθινή φοροδοτική τους ικανότητα. Ειδικότερα, κατ’ αρχάς, δεν λαμβάνει καθ’ όλου υπ’ όψιν την παραγωγή ή όχι εισοδήματος από την ακίνητη αυτή ιδιοκτησία και, περαιτέρω, το ύψος του εισοδήματος αυτού. Περαιτέρω, για τη διάγνωση της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας του ιδιοκτήτη δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ούτε το εν γένει αποκτώμενο εξ αυτού εισόδημα, ώστε να εξακριβώνεται η πραγματική δυνατότητά του να καταβάλει τον φόρο, που αντιστοιχεί στην ακίνητη περιουσία του, αλλά και συνολικώς τους φόρους που του αναλογούν. Επιπροσθέτως, για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. λαμβάνονται υπ’ όψιν μόνο η επιφάνεια του ακινήτου, η τιμή ζώνης αυτού (η οποία, μάλιστα, καθορίζεται με κατ’ εξουσιοδότηση του Νόμου εκδοθείσες Υ.Α.) και η παλαιότητα αυτού. Αντιθέτως, δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν άλλοι ουσιώδεις προσδιοριστικοί παράγοντες, όπως ο συντελεστής ορόφου ή ο συντελεστής εμπορικότητας, οι οποίοι, βεβαίως, διαφοροποιούν την αξία των ακινήτων, γι’ αυτό και λαμβάνονται υπ’ όψιν και στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων (άρθρο 41 Ν. 1249/1982). Εκ των ανωτέρω διαπιστώνεται η παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 4§§1,5 του Συντάγματος. Τέλος, το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. αποτελεί τη δεύτερη φορολογική επιβάρυνση της κατοχής της ακίνητης περιουσίας μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος (2011), καθώς, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω των διακοσίων χιλιάδων (200.000) Ευρώ επιβαρύνονται και με τον Φ.Α.Π. (άρθρα 27 επ. Ν. 3842/2010), με συνέπεια να σημειώνεται παραβίαση και της αρχής της απαγορεύσεως της διπλής φορολογίας, ήτοι της απαγορεύσεως εκ νέου φορολογήσεως της ιδίας φορολογητέας ύλης για την ιδία αιτία.

VI. Στη διάταξη του άρθρου 53§11 του Ν. 4021/2011 προβλέπεται ως επιπρόσθετη «κύρωση» για την περίπτωση, στην οποία ο φορολογούμενος δεν προβαίνει σε καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο ακίνητο, στο οποίο αφορά ο φόρος. Επαπειλείται, δηλαδή – χωρίς, μάλιστα, να προβλέπεται τούτο στον Κ.Ε.Δ.Ε., υπό τη μορφή αναγκαστικού μέτρου εισπράξεως – η διακοπή της παροχής ενός κοινωνικού αγαθού, προκειμένου να επιτευχθεί ο εξαναγκασμός του φορολογουμένου να συμμορφωθεί προς την υποχρέωση καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Πρόκειται, δε, αναντίρρητα, για μια μορφή ψυχολογικής βίας, η οποία προσλαμβάνει μείζονες διαστάσεις απαξίας όταν απευθύνεται σε πρόσωπα οικονομικώς εξαθλιωμένα ή αντιμετωπίζοντα άλλους αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας καταβολής (π.χ. ασθενείς). Έτσι, διά του «μηχανισμού» της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στους αδυνατούντες να καταβάλουν την προδήλως αντισυνταγματική και επαχθεστάτη αυτή φορολογική επιβάρυνση προσβάλλεται ευθέως η ιδία η αξία του ανθρώπου, καθώς τίθεται προ του κινδύνου να στερηθεί ένα ζωτικό αγαθό, απαραίτητο για τη διαβίωσή του. Έτσι, όμως, υποβιβάζεται το επίπεδό του κάτω των ορίων του στοιχειωδώς ανεκτού και τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η υγεία, αλλά και η ιδία η επιβίωση αυτού. Ουδείς λόγος για διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μπορεί να γίνει στην περίπτωση αυτή, με αποτέλεσμα να θίγεται ουσιωδώς ο ίδιος ο πυρήνας της διατάξεως του άρθρου 2§1 του Συντάγματος.

VII. Περαιτέρω, διά των διατάξεων του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 επιφέρεται συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση της Πολιτείας στον συμβατικό δεσμό μεταξύ των ανωνύμων εταιρειών, που παρέχουν το ηλεκτρικό ρεύμα, και των αντισυμβαλλομένων τους ιδιωτών. Δεν θεσπίζεται, μάλιστα, μόνο μια επιπρόσθετη οικονομική υποχρέωση για τον πολίτη, αλλά και προβλέπεται ρητή και ιδιαιτέρως επαχθής κύρωση, ήτοι η διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως. Η μεταγενέστερη, δε, αυτή νομοθετική τροποποίηση των υφισταμένων ιδιωτικών συμβάσεων ουδόλως εντάσσεται στις επιτρεπτές εξαιρέσεις αποκλίσεως από τις επιταγές του άρθρου 5§1 του Συντάγματος, καθώς πουθενά στις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 δεν γίνεται αναφορά σε μη νομίμους ή βλαπτικούς όρους των ανωτέρω συμβάσεων, οι οποίοι δικαιολογούν την επέμβαση αυτή Ανεπίτρεπτη επέμβαση σε ιδιωτικής φύσεως συμβατικό δεσμό επέρχεται και ένα δεύτερο επίπεδο, αυτό της σχέσεως μεταξύ ιδιοκτήτη – εκμισθωτή της «δομημένης επιφανείας» και μισθωτή αυτής, καθώς ορίζεται ως «υπόχρεος» για την καταβολή του τέλους του ακινήτου ο «χρήστης» αυτού. Μάλιστα, ρητώς προβλέπεται ότι, σε περίπτωση, που ο μισθωτής καταβάλει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., τότε το καταβληθέν ποσό συμψηφίζεται αυτοδικαίως με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.

VIII. Τέλος, η επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. άνευ οποιασδήποτε συναρτήσεώς του είτε με το παραγόμενο εκ της ιδιοκτησίας αυτής εισόδημα είτε με το εν γένει αποκτώμενο εισόδημα του φορολογουμένου, συνιστά, κατ’ ουσίαν, θέσπιση τεκμηρίου. Με μόνη τη συνεκτίμηση αντικειμενικών παραγόντων – οι οποίοι, μάλιστα, λόγω της άκρως περιοριστικής αναφοράς τους, δεν συμπεριλαμβάνουν όλα τα δυνατά προσδιοριστικά της αξίας κριτήρια -, όπως είναι το εμβαδό του ακινήτου, η τιμή ζώνης και η παλαιότητα, καταλογίζεται μια φορολογική επιβάρυνση, που στερεί από τον φορολογούμενο τη δυνατότητα ανταποδείξεως. Έτσι, όμως, δεν προσβάλλεται μόνο η αρχή της φορολογική ισότητας υπό την έννοια της απαιτήσεως φορολογήσεως με βάση την πραγματική φοροδοτική ικανότητα, αλλά και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας (άρθρο 20§1 Συντ. και άρθρο 6§1 Ε.Σ.Δ.Α.), λόγω της καθιερώσεως του αμαχήτου αυτού τεκμηρίου.

Για τους λόγους αυτούς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, όπως και άλλοι φορείς, έχει ζητήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας την ακύρωση της επιβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ως παράνομου και αντισυνταγματικού.

Β._ Επιπλέον, αδυνατώ να καταβάλω το ΕΕΤΗΔΕ, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, της μείωσης των μισθών, της ανεργίας, της πληρωμής σειράς νέων φόρων, της αύξησης όλων των λογαριασμών και προϊόντων κ.ο.κ.

Γ._ Τέλος, σημειώνω ότι δεν αρνήθηκα να καταβάλω τα υπόλοιπα ποσά πλην του ΕΕΤΗΔΕ, δηλαδή την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και την εισφορά υπέρ της ΕΡΤ. Αντίθετα, τα κατέβαλα νόμιμα στην ανωτέρω εταιρεία, μέσω ΑΤΜ της Τράπεζας …………… στις ……………. Παρόλα αυτά, η εταιρεία εξακολουθεί να με απειλεί με οριστική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δ._ Επίκειται λοιπόν άμεσος κίνδυνος να προβεί η ανωτέρω εταιρεία σε παράνομη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, με σκοπό τον παράνομο εξαναγκασμό μου στην καταβολή του παράνομου ΕΕΤΗΔΕ.

Από τη διακοπή αυτή θα υποστώ τεράστια ζημιά …… (περιγράφονται οι δυσμενείς συνέπειες που θα υπάρξουν για τον καθένα).

Ε._ Θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και να ρυθμιστεί προσωρινά η κατάσταση και μάλιστα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή μέχρι τη συζήτηση της παρούσας αίτησής μου.

Για τους λόγους αυτού

Ζητώ

Να γίνει δεκτή η παρούσα μου. Να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα. Να απαγορευθεί στην ανωτέρω εταιρεία να προβεί σε διακοπή ρεύματος στο προαναφερόμενο ακίνητό μου λόγω μη πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ. Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με το παραπάνω περιεχόμενο. Να καταδικασθεί η εταιρεία στη δικαστική μου δαπάνη.

…………….. (τόπος), ………………. (ημερομηνία)

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

stefanos
05/11/2011, 15:27
χωρίς να διαφωνώ τι γίνεται στην περίπτωση που τα παραπάνω απορριφθούν από το δικαστήριο?

Allst@rf
05/11/2011, 16:04
αν παω να το κάνω μόνο εγώ δε κερδίζω κάτι...θα μου το κόψουν...

Συλλογικά όμως κάτι μπορεί να γίνει...

Και δεν εχω εμπιστοσύνη στον διπλανό μου...

Α,ρε κρουκη πόσο δίκιο έχεις...

stefanos
05/11/2011, 16:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
αν παω να το κάνω μόνο εγώ δε κερδίζω κάτι...θα μου το κόψουν...

Συλλογικά όμως κάτι μπορεί να γίνει...

Και δεν εχω εμπιστοσύνη στον διπλανό μου...

Α,ρε κρουκη πόσο δίκιο έχεις...

Συλλογικά είναι να μην πάει κανένας να πληρώσει και το φόρο και το ρεύμα και μετά να δώ και την ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο, ΟΧΙ να πληρώσω το ρεύμα και να τραβιέμαι στα δικαστήρια που είναι το γήπεδό τους.

megalexandros
05/11/2011, 17:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Συλλογικά είναι να μην πάει κανένας να πληρώσει και το φόρο και το ρεύμα και μετά να δώ και την ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο, ΟΧΙ να πληρώσω το ρεύμα και να τραβιέμαι στα δικαστήρια που είναι το γήπεδό τους. Στεφανε συμφωνω μαζι σου.
Και η ενημερωση του ΤΑΙ ηταν κατατοπιστικοτατη.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ:)

Nikoskazer2000
06/11/2011, 22:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Συλλογικά είναι να μην πάει κανένας να πληρώσει και το φόρο και το ρεύμα και μετά να δώ και την ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο, ΟΧΙ να πληρώσω το ρεύμα και να τραβιέμαι στα δικαστήρια που είναι το γήπεδό τους.

+1
:wave2:

el_hymador
06/11/2011, 23:27
Σχετικό άσχετο: Συζητάγαμε στη γειτονιά να προσλάβουμε ένα security να κάνει περιπολίες το βράδυ γιατί μας έχουν ρημάξει στις κλοπές. Το κόστος ήταν αστείο, περίπου 20 ευρώ το κάθε σπίτι ανά μήνα. Πολλοί ήταν αυτοί που επικαλέστηκαν αδυναμία πληρωμής (ενώ γνωρίζουμε όλοι στην γειτονία ότι δεν έχουν καμία απολύτως αδυναμία) προφανώς γιατί σκέφτηκαν ότι θα πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι και το δικό τους σπίτι θα φυλάσσεται τζάμπα...

Αθάνατη ελληνική μ@λ@κι@... έτσι σκέφτονται και οι περισσότεροι για την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ: "Ας κάνουν πρώτα άλλοι την κίνηση και αναλόγως του αποτελέσματος θα πράξω και εγώ".

Η συλλογική δράση έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό στην Ελλάδα (αν υπήρξε και ποτέ δηλαδή...)

antsoar
06/11/2011, 23:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Συλλογικά είναι να μην πάει κανένας να πληρώσει και το φόρο και το ρεύμα και μετά να δώ και την ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο, ΟΧΙ να πληρώσω το ρεύμα και να τραβιέμαι στα δικαστήρια που είναι το γήπεδό τους.

+1 Δεν θα πληρώσω τίποτα από τα δύο, τουλάχιστον μέχρι να δω που πάει το πράγμα

BLiTzER
06/11/2011, 23:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

Αθάνατη ελληνική μ@λ@κι@... έτσι σκέφτονται και οι περισσότεροι για την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ: "Ας κάνουν πρώτα άλλοι την κίνηση και αναλόγως του αποτελέσματος θα πράξω και εγώ".



Αρχικά δημιουργήθηκε από antsoar
Δεν θα πληρώσω τίποτα από τα δύο, τουλάχιστον μέχρι να δω που πάει το πράγμα

Πεθαίνω με το τάιμινγκ.

dukeandthecity
07/11/2011, 08:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Η συλλογική δράση έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό στην Ελλάδα (αν υπήρξε και ποτέ δηλαδή...)

θα έλεγα οτι έχει πεθάνει απο μεσα μας καθε εννοια δημοσιας ευθύνης. Μονο ο κωλαρακος μας. Και παρα πολυ δυστυχώς αυτο ξεκινάει (ακομα και σήμερα) απο τα σχολεία μας. Οποτε αλλη μια γενια μεγαλώνει με αυτο τον τρόπο.

Αν κανουμε κατι εμείς τώρα, μπορεί σε 20 χρόνια να αλλάξουμε μυαλά.

golis
07/11/2011, 09:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

Η συλλογική δράση έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό στην Ελλάδα (αν υπήρξε και ποτέ δηλαδή...) :rolleyes:


Δήμος Ν.Ιωνίας-Δεν πληρώνουν το χαράτσι στην ΔΕΗ (http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5321:gotsis-deh&catid=79:aytodioikisi&Itemid=179)

iosif
07/11/2011, 10:22
Τρόπο να αποφύγετε ή να καθυστερήσετε την πληρωμή του «χαρατσιού» της ΔΕΗ για το ακίνητό σας προτείνει ο Σύλλογος «Έλληνες φορολογούμενοι» με κάποια απλά βήματα.

Προσοχή όμως, γιατί ο νόμος είναι ξεκάθαρος και προβλέπει διακοπή ηλεκτροδότησης αλλά και ενεργοποίηση του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων για όσους δεν πληρώσουν. Η επιλογή είναι δική σας.

Σύμφωνα με τον σύλλογο «Έλληνες Φορολογούμενοι», τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας φορολογούμενος για να αποφύγει ή να καθυστερήσει, νόμιμα, τη διακοπή ηλεκτροδότησής του, σε περί_πτωση που (για οποιονδήποτε λόγο) αρνηθεί να πληρώσει το τέλος ακινήτων είναι:

α) Να πάει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να παρακαταθέσει το ποσό της αξίας του ρεύματος, των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ, στο όνομα της ΔΕΗ. Όταν το κάνει αυτό, θα πάρει μία διπλότυπη απόδειξη. Σημείωση: Αυτό μπορεί νόμιμα να γίνει και μέσω ATM, στο οποίο όμως θα καταθέσει μόνο το ποσό του ρεύμα_τος, συν των δημοτικών τελών και τελών ακίνητης περι_ουσίας και ΕΡΤ. Θα φωτοτυπήσει την απόδειξη και θα τη στείλει στη ΔΕΗ (ή στον πάροχο), μαζί με όσα γράφονται στο βήμα (γ).

β) Αμέσως μετά, ο φορολογούμενος θα πρέπει να πάει στο Ειρηνοδι_κείο για να καταθέσει μία αίτηση για διεξαγωγή διαδικασίας «ασφαλιστι_κών μέτρων». Την ίδια στιγμή, θα οριστεί η ημερομηνία της δικασίμου, η οποία αναμένεται ότι θα είναι (ανάλογα με την περιοχή) ύστερα από 4 έως 7 μήνες. Παράλληλα, με την ίδια αίτηση, θα ζητήσει την έκδοση μίας «προσωρινής διαταγής» κατά της ΔΕΗ (ή του εναλλακτικού παρόχου). Με τη διαταγή αυτή, ο ειρηνοδίκης θα διατάζει τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για την έκδοση της «προσωρινής δια_ταγής» ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποδείξει δύο πράγματα: α) ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης θα του προκαλέσει μεγάλη βλάβη (αυτό είναι σχεδόν αυταπόδεικτο) και β) ότι έχει αδυναμία να πληρώσει το ποσό (γι’ αυτό απαιτείται και κάποιο εκκαθαριστικό φορολογίας) και κατάσταση προστατευόμενων μελών.

γ) Αφού ο φορολογούμενος πετύχει την έκδοση «προσωρινής διατα_γής», θα πρέπει να στείλει στη ΔΕΗ την απόφαση για την ημερομηνία της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων και την προσωρινή διατα_γή του ειρηνοδίκη, με δικαστικό επιμελητή. Μετά απ’ αυτό, η ΔΕΗ (ή ο εναλλακτικός πάροχος) δεν δικαιούται να προ_χωρήσει στη διακοπή του ρεύματος. Στο ίδιο εξώδικο, θα συμπεριλάβει και την απόδειξη του Ταμείου Παρακατα_θηκών ή του ΑΤΜ. Το κόστος επίδοσης ενός εξωδίκου με δικαστικό επιμελητή κυμαίνεται από 25 έως 30 ευρώ.

Όταν γίνουν με επιτυχία όλα αυτά, τότε αποφεύγεται (νόμιμα) ο κίνδυνος διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώνεται ότι ούτε στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά ούτε και στην έκδοση της προσωρινής διατα_γής απαιτείται η παράσταση δικηγόρου.

Τα σημεία προσοχής

1) Με την παραπάνω διαδικασία δεν σημαίνει ότι κάποιος απαλλάσσε_ται από την πληρωμή. Απλώς, καθυστερεί με νόμιμο τρόπο την πληρωμή έως ότου υπάρξει απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας.

2) Την έκδοση προσωρινής διαταγής δεν μπορεί να την πετύχει ο κα_θένας. Πρέπει οπωσδήποτε να αποδείξει ότι έχει «δυσκολίες» στην πλη_ρωμή.


http://topontiki.gr/article/24586

ERRIKA
07/11/2011, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
χωρίς να διαφωνώ τι γίνεται στην περίπτωση που τα παραπάνω απορριφθούν από το δικαστήριο?

Σωστός ο stefanos. Αλήθεια, γιατί όλοι θεωρούν δεδομένο ότι θα κερδίσουν το δικαστήριο;;;
Πιθανολογώ ότι οι σχετικές αιτήσεις θα απορριφθούν μετά πολλών επαίνων.




Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
Την έκδοση προσωρινής διαταγής δεν μπορεί να την πετύχει ο κα_θένας. Πρέπει οπωσδήποτε να αποδείξει ότι έχει «δυσκολίες» στην πλη_ρωμή.


Αυτοί που έχουν "δυσκολίες" στην πληρωμή, ούτως ή άλλως απαλλάσσονται του τέλους.

http://www.dikaiologitika.gr/component/content/article/333.html

Εμένα για χάσιμο χρόνου και χρήματος με φαίνεται... με το συμπάθειο δηλαδή.

nikos_abel
07/11/2011, 11:30
Άρα η λύση είναι να πληρώσουμε;


239407

ERRIKA
07/11/2011, 11:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Άρα η λύση είναι να πληρώσουμε;

Ο καθένας κάνει ό,τι τον φωτίσει το κεφάλι του.

nikos_abel
07/11/2011, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Ο καθένας κάνει ό,τι τον φωτίσει το κεφάλι του.

...να υποθέσω ότι ...

"Πιστεύεις εις ένα πορτατίφ, φωτεινό παντοκράτορα, φωτιστή ουρανού και γης
ορατών τε πάντων και σκοτεινιασμένων

Και εις ένα Κύριον led, τον Υιό του πορτατίφ, τον μονογενή, τον εκ της λαμπός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων, φως εκ φωτός, πορτατίφ αληθινόν εκ πορτατίφ αληθινού, γεννηθέντα ού ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, διού τα πάντα εγένετο.

κλπ κλπ"

Ε;

iosif
07/11/2011, 12:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Σωστός ο stefanos. Αλήθεια, γιατί όλοι θεωρούν δεδομένο ότι θα κερδίσουν το δικαστήριο;;;
Πιθανολογώ ότι οι σχετικές αιτήσεις θα απορριφθούν μετά πολλών επαίνων.





Αυτοί που έχουν "δυσκολίες" στην πληρωμή, ούτως ή άλλως απαλλάσσονται του τέλους.

http://www.dikaiologitika.gr/component/content/article/333.html

Εμένα για χάσιμο χρόνου και χρήματος με φαίνεται... με το συμπάθειο δηλαδή.

ερρικα

αυτοι που αναφερει η δεη δεν εχουν προβλημα να πληρωσουν το τελος

εχουν προβλημα να επιβιωσουν

ERRIKA
07/11/2011, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
...να υποθέσω ότι ...

"Πιστεύεις εις ένα πορτατίφ, φωτεινό παντοκράτορα, φωτιστή ουρανού και γης
ορατών τε πάντων και σκοτεινιασμένων

Και εις ένα Κύριον led, τον Υιό του πορτατίφ, τον μονογενή, τον εκ της λαμπός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων, φως εκ φωτός, πορτατίφ αληθινόν εκ πορτατίφ αληθινού, γεννηθέντα ού ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, διού τα πάντα εγένετο.

κλπ κλπ"

Ε;

Καλά τα πορτατίφ, αλλά πιστεύω ΚΑΙ στα σποτάκια. Ρίχνουν το φως εκεί που θες εσύ. :cool:

ERRIKA
07/11/2011, 12:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
ερρικα

αυτοι που αναφερει η δεη δεν εχουν προβλημα να πληρωσουν το τελος

εχουν προβλημα να επιβιωσουν

Ιωσήφ, εγώ τη γνώμη μου είπα για την τύχη σχετικών δικαστηρίων. Δεν κάνω κοινωνική πολιτική.

iosif
07/11/2011, 12:59
γιατι
ξερεις κανεναν που να κανει??:rotflmao:

ERRIKA
07/11/2011, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
γιατι
ξερεις κανεναν που να κανει??:rotflmao:

(Ξέρω πολλούς που ΠΑΡΑέκαναν, αλλά δε θα το κάνουμε θέμα τώρα... :lol: )

antsoar
07/11/2011, 14:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Σχετικό άσχετο: Συζητάγαμε στη γειτονιά να προσλάβουμε ένα security να κάνει περιπολίες το βράδυ γιατί μας έχουν ρημάξει στις κλοπές. Το κόστος ήταν αστείο, περίπου 20 ευρώ το κάθε σπίτι ανά μήνα. Πολλοί ήταν αυτοί που επικαλέστηκαν αδυναμία πληρωμής (ενώ γνωρίζουμε όλοι στην γειτονία ότι δεν έχουν καμία απολύτως αδυναμία) προφανώς γιατί σκέφτηκαν ότι θα πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι και το δικό τους σπίτι θα φυλάσσεται τζάμπα...

Αθάνατη ελληνική μ@λ@κι@... έτσι σκέφτονται και οι περισσότεροι για την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ: "Ας κάνουν πρώτα άλλοι την κίνηση και αναλόγως του αποτελέσματος θα πράξω και εγώ".

Η συλλογική δράση έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό στην Ελλάδα (αν υπήρξε και ποτέ δηλαδή...)


Αρχικά δημιουργήθηκε από antsoar
+1 Δεν θα πληρώσω τίποτα από τα δύο, τουλάχιστον μέχρι να δω που πάει το πράγμα



Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
Πεθαίνω με το τάιμινγκ.


Αγαπητέ BLiTzER στην πρώτη περίπτωση ο αθάνατος Έλληνας δεν πράττει προκειμένου να ωφεληθεί ες βάρος των άλλων, στην δική μου περίπτωση δεν πράττω (πληρώνω) μπας και γίνουμε (ξυπνήσουμε) πολλοί και αλλάξει κάτι

Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις, δεν νομίζεις

stefanos
07/11/2011, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Σωστός ο stefanos. Αλήθεια, γιατί όλοι θεωρούν δεδομένο ότι θα κερδίσουν το δικαστήριο;;;
Πιθανολογώ ότι οι σχετικές αιτήσεις θα απορριφθούν μετά πολλών επαίνων.

Η απορία προέκυψε αυτόματα, καθώς θυμήθηκα άλλο ποστ, για το γνωστό θέμα των διοδίων ,με ανάλογες κινήσεις ,δηλώσεις εξώδικα κινήματα διαδηλώσεις dloggers δικηγόρους δημάρχους βουλευτές κλπ, με αποτέλεσμα , όπως διάβασα από εδώ πάλι, μια πολίτης να αντιμετωπίζει κατάσχεση του οχήματός της, για χρέος από διελεύσεις 10κ €.
Και αναρωτιέμαι που είναι όλοι εκείνοι οι πολιτικάντηδες και που πήγε το δίκιο μας που θα βρίσκαμε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια....

kalgeorge
08/11/2011, 17:14
σορρυ κιολας αλλα το εχει κανει καποιος μεχρι τωρα???
να μας πει υπευθυνα και εγκυρα.
γιατι οπου να ναι θα ερθει και κατα εδω και δεν θα παρουν φραγκο.

Εχετλαίος
08/11/2011, 17:37
Γνωστή μου που εργάζεται στη ΔΕΗ Χανίων μας είπε ότι δεν τους έχει έλθει επίσημα τίποτε περί της είσπραξης του νέου κwλο-φόρου.
Τίποτε.
Βασικά πετάξανε άλλη μια μ@λακία για αρπακολατζίδικο ζεστό παραδάκι και αν πιάσει έχει καλώς. Αν δεν πιάσει μπαμπούλας Α.Ε.
:alien:

kostas777
08/11/2011, 18:08
συγγνώμη ρε παιδιά..

αλλά γιατί να μην το πληρώσουμε; αν δεν το πληρώσουμε, τι ακριβώς πετυχαίνουμε;

έστω και καταφέρνουμε να μη μείνουμε χωρίς ρεύμα, όπως απειλούν. έστω ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος, ότι οι δικαστές είναι «μαζί μας», ότι είμαστε νομικά κατοχυρωμένοι κλπ. κλπ.

όμως αυτός που δεν έχει πρόσβαση σε ΑΤΜ και δεν μπορεί να κάνει το «κόλπο», αναγκαστικά θα πληρώσει. οπότε μετά θα έχουμε αυτούς που το πλήρωσαν και τους «μάγκες» που δεν το πλήρωσαν.

όμως αυτό δεν είναι ένα χαράτσι που το δίνουμε για να πάει στον βρόντο. άσχετα με το τι επιτυγχάνει και που διατίθεται, είναι ένα χαράτσι που έχει προϋπολογισθεί και αν δεν εισπραχθεί με αυτόν τον τρόπο, θα εισπραχθεί με άλλον. με άλλα λόγια, αν είμαστε πολλοί αυτοί που δεν θα το πληρώσουμε, δεν είναι ότι δεν μπορούν να μας κλείσουν όλους μέσα ή να μας κόψουν σε όλους το ρεύμα, το πρόβλημα είναι ότι θα μπει σίγουρα και πρόσθετο χαράτσι, ενώ μερικοί «κορόϊδα», θα βρεθούν να το έχουν διπλοπληρώσει. γιατί, δεν είναι αδικία αυτό;

αυτό που πρέπει να γίνει «συλλογικά», είναι να το πληρώσουμε. γιατί αν είναι να μην το πληρώσουμε, τότε να καταργήσουμε «συλλογικά» τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια και μετά να πάμε να κόψουμε τον λαιμό μας για να επιβιώσουμε. μη θέλουμε και τον σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη.

kalgeorge
08/11/2011, 18:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
συγγνώμη ρε παιδιά..

αλλά γιατί να μην το πληρώσουμε; αν δεν το πληρώσουμε, τι ακριβώς πετυχαίνουμε;

έστω και καταφέρνουμε να μη μείνουμε χωρίς ρεύμα, όπως απειλούν. έστω ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος, ότι οι δικαστές είναι «μαζί μας», ότι είμαστε νομικά κατοχυρωμένοι κλπ. κλπ.

όμως αυτός που δεν έχει πρόσβαση σε ΑΤΜ και δεν μπορεί να κάνει το «κόλπο», αναγκαστικά θα πληρώσει. οπότε μετά θα έχουμε αυτούς που το πλήρωσαν και τους «μάγκες» που δεν το πλήρωσαν.

όμως αυτό δεν είναι ένα χαράτσι που το δίνουμε για να πάει στον βρόντο. άσχετα με το τι επιτυγχάνει και που διατίθεται, είναι ένα χαράτσι που έχει προϋπολογισθεί και αν δεν εισπραχθεί με αυτόν τον τρόπο, θα εισπραχθεί με άλλον. με άλλα λόγια, αν είμαστε πολλοί αυτοί που δεν θα το πληρώσουμε, δεν είναι ότι δεν μπορούν να μας κλείσουν όλους μέσα ή να μας κόψουν σε όλους το ρεύμα, το πρόβλημα είναι ότι θα μπει σίγουρα και πρόσθετο χαράτσι, ενώ μερικοί «κορόϊδα», θα βρεθούν να το έχουν διπλοπληρώσει. γιατί, δεν είναι αδικία αυτό;

αυτό που πρέπει να γίνει «συλλογικά», είναι να το πληρώσουμε. γιατί αν είναι να μην το πληρώσουμε, τότε να καταργήσουμε «συλλογικά» τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια και μετά να πάμε να κόψουμε τον λαιμό μας για να επιβιώσουμε. μη θέλουμε και τον σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη.


οτι να ναι........

kostas777
08/11/2011, 18:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
οτι να ναι........

τι είναι ρε μόρτη; είπα κάτι που σε πείραξε και λες οτι ναναι;

kalgeorge
08/11/2011, 18:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
τι είναι ρε μόρτη; είπα κάτι που σε πείραξε και λες οτι ναναι;


οχι ρε μορτη

ολα οκ

stefanos
08/11/2011, 18:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
συγγνώμη ρε παιδιά..

αλλά γιατί να μην το πληρώσουμε; αν δεν το πληρώσουμε, τι ακριβώς πετυχαίνουμε;


Να υποθέσουμε ότι το πληρώνεις.
Εγώ δεν πρόκειται να πληρώσω μία διότι δεν έχω σπίτι.
Δεν νιώθεις τώρα λίγο αδικημένος?

kostas777
08/11/2011, 18:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Να υποθέσουμε ότι το πληρώνεις.
Εγώ δεν πρόκειται να πληρώσω μία διότι δεν έχω σπίτι.
Δεν νιώθεις τώρα λίγο αδικημένος?

α, δηλαδή κι εσύ έτσι το σκέφτεσαι. όποιος έχει σπίτι, άρα έχει και να πληρώσει. αν δεν έχει, το πουλάει για ένα κομμάτι ψωμί και μετά έχει για να πληρώνει ενοίκιο. άρα, τι το συζητάμε; μαλακίες, έτσι για να περνάει η ώρα ε..

stefanos
08/11/2011, 18:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
α, δηλαδή κι εσύ έτσι το σκέφτεσαι. όποιος έχει σπίτι, άρα έχει και να πληρώσει. αν δεν έχει, το πουλάει για ένα κομμάτι ψωμί και μετά έχει για να πληρώνει ενοίκιο. άρα, τι το συζητάμε; μαλακίες, έτσι για να περνάει η ώρα ε..

Όχι εγώ σκέφτομαι ότι ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ΔΕΝ αποτελούν απόδειξη ούτε καν ένδειξη της οικονομικής κατάστασης του καθενός, άρα είναι άδικο φορολογικό κριτήριο.

nikos_abel
08/11/2011, 21:03
Ρε τι το συζητάτε, τηΝ παλεύετε καθόλου;

Αμάααααν, αρχίσαμε να έχουμε και αμφιβολίες αν είναι άδικος ο τρόπος αυτής της φορολόγησης;

Κέρδισε η Αυτοκρατορία και δεν το ήξερα;

kostas777
08/11/2011, 21:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Όχι εγώ σκέφτομαι ότι ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ΔΕΝ αποτελούν απόδειξη ούτε καν ένδειξη της οικονομικής κατάστασης του καθενός, άρα είναι άδικο φορολογικό κριτήριο.

φυσικά και είναι άδικο, γιαυτό και γίνεται αυτή η συζήτηση άλλωστε. γιατί εφόσον είναι άδικο, δεν θέλουμε να το πληρώσουμε.

αλλά εμένα ο προβληματισμός μου είναι άλλος.. είναι κάποια πράγματα που πρέπει να πληρωθούν και ο κλήρος έχει πέσει σε εμάς, που δεν τα έχουμε. αν δεν γίνει με αυτό το χαράτσι, δεν θα γίνει με κάποιο επόμενο; ή θα γίνει το επόμενο διπλάσιο. το θέμα μας είναι να μην χρειάζεται να μπαίνουν τέτοιοι φόροι, αλλά μέχρι να περιμένουμε πότε θα βγει μια κανονική κυβέρνηση που να μπορεί να οργανώσει στοιχειωδώς το δημόσιο, θα προσπαθούμε να φοροδιαφεύγουμε ο καθένας όπως μπορεί; γιατί; επειδή είμαστε έλληνες και μπορούμε; απλά θέτω έναν προβληματισμό για να δω πως το σκέφτεστε, αν το σκέφτεστε.

chr1s_86
08/11/2011, 22:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Όχι εγώ σκέφτομαι ότι ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ΔΕΝ αποτελούν απόδειξη ούτε καν ένδειξη της οικονομικής κατάστασης του καθενός, άρα είναι άδικο φορολογικό κριτήριο.

+1200

stefanos
09/11/2011, 00:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
το θέμα μας είναι να μην χρειάζεται να μπαίνουν τέτοιοι φόροι, αλλά μέχρι να περιμένουμε πότε θα βγει μια κανονική κυβέρνηση που να μπορεί να οργανώσει στοιχειωδώς το δημόσιο, θα προσπαθούμε να φοροδιαφεύγουμε ο καθένας όπως μπορεί; γιατί; επειδή είμαστε έλληνες και μπορούμε; απλά θέτω έναν προβληματισμό για να δω πως το σκέφτεστε, αν το σκέφτεστε.

Εάν είχε κάποιος Γερμανός το δικαίωμα της "περαίωσης" δεν θα άρχιζε να κλέβει την εφορία?
Εάν ανά δεκαετία δινόταν στον Δανό το δικαίωμα "νομιμοποίησης" του αυθαιρέτου του δεν θα έχτιζε και αυτός παράνομα?
Εάν ο Γάλλος μπορούσε να κυκλοφορήσει ατιμώρητος με ανασφάλιστο χωρίς πινακίδες και τέλη αυτοκίνητο θα το έκανε.
Δεν φταίει ο λαός φταίνε αποκλειστικά τα κόμματα που άφησαν και πάτησαν πάνω στην ανομία για να συντηρηθούν.
Και είδαμε που φτάσαμε.
Πόσο ακόμα μας παίρνει να συνεχίσουμε έτσι με έκτακτες εισφορές νομιμοποιήσεις περαιώσεις τέλη κυκλοφορίας, αδικία?

iosif
09/11/2011, 07:40
kostas777

η λογικη σου εστιαζεται στο εξης: "θα μας βιασουν. αν αντισταθουμε θα μας δειρουν και θα μας βιασουν"

παντως ακριβωςτην ιδια επιειρηματολογια χει ο μπενιζελος

επισης: συμφωνα με τη συμφωνια ιουνιου "ολες οι εκτακτες εισφορες και φοροι κατευθυνονται για την αποπληρωμη και μονο του χρεους"
δηλαδη δεν ειναι ανταπαδοτικοι φοροι

επισηςακολουθωντας την δικη σου λογικη, τιποτα δεν εγγυαται οτι ακομα και εαν πληρωσουν ολοι δεν θα ακολουθησει εκτακτη εισφορα σε κατι αλλο. πχ ιχ ή εισοδημα. να θυμισω: "αν χρειστει να παρουμε νεα μετρα θα παραιτηθω" γ. παπα/νου.

δεη: ηρθε ο λογαριασμος, δεν σκοπευω να πληρωσω, θα κινηθω μεσω ατμ και εαν εχω χρονο θα κανω και τη διαδικασια με τα ασφαλιστικα μετρα. εαν οχι θα το αφησω και βλεπω.
απορια: απο τη στιγμη που ερχεται σε δυο δοσεις η εκτακτη εισφορα ακινητων γιατι θεωρειτε ληξιπροθεσμη οφειλη και "κοβεται το ρευμα" 40 μερες με τη ληξη του λογαριασμου? αφου θα ακολουθησει και δευτερη δοση? πως θεωρουν οτι εχει καταστει ληξιπροθεσμη η εισφορα οταν δεν εχουν αποστειλει καν την δευτερη δοση?

nikos_abel
09/11/2011, 07:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif

απορια: απο τη στιγμη που ερχεται σε δυο δοσεις η εκτακτη εισφορα ακινητων γιατι θεωρειτε ληξιπροθεσμη οφειλη και "κοβεται το ρευμα" 40 μερες με τη ληξη του λογαριασμου? αφου θα ακολουθησει και δευτερη δοση? πως θεωρουν οτι εχει καταστει ληξιπροθεσμη η εισφορα οταν δεν εχουν αποστειλει καν την δευτερη δοση?

Απάντηση :

:cry: :confused: :bawl: :dizzy: :sad: :bigcry: :ZZZ: :uplate: :hypnotize :sun: (του πασοκ)

nikos_abel
09/11/2011, 07:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Γνωστή μου που εργάζεται στη ΔΕΗ Χανίων μας είπε ότι δεν τους έχει έλθει επίσημα τίποτε περί της είσπραξης του νέου κwλο-φόρου.
Τίποτε.
Βασικά πετάξανε άλλη μια μ@λακία για αρπακολατζίδικο ζεστό παραδάκι και αν πιάσει έχει καλώς. Αν δεν πιάσει μπαμπούλας Α.Ε.
:alien:

Στέλιο, είναι βαρύ αυτό που λες γιατί ο νόμος υπάρχει και έχει δημοσιευτεί.

Παρακαλώ να αναλύσετε περαιτέρω...

:confused:

Εχετλαίος
09/11/2011, 08:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Στέλιο, είναι βαρύ αυτό που λες γιατί ο νόμος υπάρχει και έχει δημοσιευτεί.

Παρακαλώ να αναλύσετε περαιτέρω...

:confused:

Έτσι μας είπε... Και μάλιστα υπάρχει και "παράθυρο" από την υπάρχουσα νομοθεσία (μας είπε) για πληρωμή 50€ το μήνα αντί όλου του αντιτίμου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες θα προσπαθήσω να μάθω σήμερα.
:wave2:

irinia
09/11/2011, 08:58
ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΑΙ.........



Ότι τό άποτέλεσμα δέν προδικάζεται ποτέ,άλλιώς δέν θά ύπήρχαν δικαστήρια.
Έπίσης ότι ή ύποβολή τής αίτησης πρός τό δικαστήριο,
πρέπει καί αύτή νά ύποβληθεί μέ έπιμελητή στή ΔΕΗ,διότι πρέπει νά γνωρίζει ή έταιρεία
γιά τήν ύποβολή αίτησης άσφαλιστικών..........
Άρα άλλα 30 έως 50 εύρουλάκια.
Πιστεύω ότι βάσιμες έλπίδες νά κερδίσουν έχουν μόνο αύτοί πού θά προσκομίσουν
άποδεικτικά στοιχεία τής άδυναμίας τους νά καταβάλουν τήν είσφορά.
Παράδειγμα...??
Κάποιος βγήκε στή σύνταξη καί θά πληρωθεί μετά άπό 1 χρόνο.
Μπορεί νά ίσχυριστεί ΟΧΙ ότι δέ θά καταβάλει τό φόρο,άλλά όταν θά πάρει χρήματα.
Μέχρι τότε...??
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ....!!!









:wave2:

PortisHead
09/11/2011, 08:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
μη θέλουμε και τον σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη.

:eyepop: :eyepop: :eyepop:

...τον σκυλο χορτατο , και την πιτα ολόκληρη....

:D

irinia
09/11/2011, 09:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Εάν είχε κάποιος Γερμανός το δικαίωμα της "περαίωσης" δεν θα άρχιζε να κλέβει την εφορία?
Εάν ανά δεκαετία δινόταν στον Δανό το δικαίωμα "νομιμοποίησης" του αυθαιρέτου του δεν θα έχτιζε και αυτός παράνομα?
Εάν ο Γάλλος μπορούσε να κυκλοφορήσει ατιμώρητος με ανασφάλιστο χωρίς πινακίδες και τέλη αυτοκίνητο θα το έκανε.
Δεν φταίει ο λαός φταίνε αποκλειστικά τα κόμματα που άφησαν και πάτησαν πάνω στην ανομία για να συντηρηθούν.
Και είδαμε που φτάσαμε.
Πόσο ακόμα μας παίρνει να συνεχίσουμε έτσι με έκτακτες εισφορές νομιμοποιήσεις περαιώσεις τέλη κυκλοφορίας, αδικία?



ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΧΡΟΝΙΑ..............


Όταν αύτοί οί εύυπόληπτοι καί νομοταγείς βορειογούρουνοι βρεθούν στή χώρα μας
κάτω άπό τήν Έλληνική χαλαρή κοινωνία κάνουν όλες τίς παρανομίες,καί βγάζουν όλα
τά άπωθημένα τους...!!
Τούς έχω δεί νά φέρονται σάν γουρούνια,ένώ στίς χώρες τους τρέμουν τό νόμο.
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ.............
Ή κουλτούρα όμως αύτών τών βόρειων ζώων άν δέν ύπήρχε ή τρομοκρατία
στίς χώρες τους θά τούς όδηγούσε σέ μεγάλες άκρότητες...!!
Στήν Έλληνική γλώσσα ύπάρχουν λέξεις πού δέν ύπάρχουν πουθενά στόν κόσμο,
όπως..........ΦΙΛΟΤΙΜΟ κ.λ.π.....
Μεγάλο θέμα δέν καλύπτεται έδώ μέσα.
Όλοι οί Εύρωπαίοι αύτή τή στιγμή άπορούν μέ τήν ...........
ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ..!!
καί τήν άνικανότητα τών Έλλήνων πολιτικών.
Ή χώρα καίγεται καί αύτοί τρείς μέρες παίζουν τό...............!!!






:wave2:

iosif
09/11/2011, 09:14
ερωτηση με ενα παραδειγμα πολυ κοινο

υπαλληλος / συνταξιουχος ελαβε μισθοδοσια/συνταξη συνολο 900 ευρω.
παντρεμενος, παιδι χωρις νοικια λογαριασμος δεη 360 ευρω, το τελος α δοση στα 220.
400 σουπερ μαρκετ, 100 μεταφορες, 70 οτε-κινητη, 140 δεη -δημοτικα τελη, κοινοχρηστα 70 λοιπα εξοδα 100.
του μενουν 20.

και δεν εχω ναλει εκτακτη φορολογικη εισφορα την οποια μπορει και αυτη να μην εχει πληρωσει λογω αδυναμιας.


δεν τεκμηριωνει αδυναμια πληρωμης? (με βαση την κοινη λογικη-οχι τι θα πει το δικαστηριο)

Cpt. Haddock
09/11/2011, 09:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
[...]Στήν Έλληνική γλώσσα ύπάρχουν λέξεις πού δέν ύπάρχουν πουθενά στόν κόσμο,
όπως..........ΦΙΛΟΤΙΜΟ κ.λ.π..... [...]

Ελεος πια με αυτα τα κλισέ... :rolleyes:

iosif
09/11/2011, 09:18
υπαρχουν και αλλες λεξεις-επιθετικοι προσδιορισμοι-ιδιοτητες οπως

"ψωμιαδης", "χομο πασοκους", "καρατζαφυρερ", "γαυρος"κλπκλπκλπ

nikos_abel
09/11/2011, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
ερωτηση με ενα παραδειγμα πολυ κοινο

υπαλληλος / συνταξιουχος ελαβε μισθοδοσια/συνταξη συνολο 900 ευρω.
παντρεμενος, παιδι χωρις νοικια λογαριασμος δεη 360 ευρω, το τελος α δοση στα 220.
400 σουπερ μαρκετ, 100 μεταφορες, 70 οτε-κινητη, 140 δεη -δημοτικα τελη, κοινοχρηστα 70 λοιπα εξοδα 100.
του μενουν 20.

και δεν εχω ναλει εκτακτη φορολογικη εισφορα την οποια μπορει και αυτη να μην εχει πληρωσει λογω αδυναμιας.


δεν τεκμηριωνει αδυναμια πληρωμης? (με βαση την κοινη λογικη-οχι τι θα πει το δικαστηριο)

Αφού έχει άλλα 20Ε, τι θα τα κάνει; :lol:

LsKostas
09/11/2011, 11:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ελεος πια με αυτα τα κλισέ... :rolleyes:


Eαν ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ειναι κλισε τοτε η αδυναμια πληρωμης μισθων εαν στεγνωσουν οι τραπεζες τι ειναι ?

Cpt. Haddock
09/11/2011, 11:14
Ασχετο :wave2:

Αμα ειναι να ποστάρεις μονο για να μου τη λες Κώστα, μπορεις και καλυτερα :lol:

stefanos
09/11/2011, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ελεος πια με αυτα τα κλισέ... :rolleyes:

Είναι όμως και πραγματικότητα Cpt.
(Χωρίς να μπαίνω στη διαδικασία να εκτιμήσω εάν τελικά είναι καλό να είμαστε φιλότιμοι ή όχι)

el_hymador
09/11/2011, 12:27
Αν ειναι το περιβοητο φιλοτιμο να ενεργοποιειται οταν τα πραγματα εχουν φτασει στο αμην, προτιμω την απλη συλλογικη συνειδηση των λοιπων ευρωπαιων...

Φιλοτιμο ποιος εχει; Ο "μου χτυπανε την καρτα και περνω και αναπηρικη συνταξη ενω πινω καφε στο Da Cappo"; Να το βρασω....

zephyr1
09/11/2011, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ασχετο :wave2:

Αμα ειναι να ποστάρεις μονο για να μου τη λες Κώστα, μπορεις και καλυτερα :lol:

Ενω εσυ που ποσταρεις για να την λες σ'ολους ,ειναι καλυτερα.

ERRIKA
09/11/2011, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Φιλοτιμο ποιος εχει; Ο "μου χτυπανε την καρτα και περνω και αναπηρικη συνταξη ενω πινω καφε στο Da Cappo"; Να το βρασω....
+650 και όσα άλλα θες.

kalgeorge
09/11/2011, 13:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
σορρυ κιολας αλλα το εχει κανει καποιος μεχρι τωρα???
να μας πει υπευθυνα και εγκυρα.
γιατι οπου να ναι θα ερθει και κατα εδω και δεν θα παρουν φραγκο.

na to valw alli mia.....

Lamnian
09/11/2011, 14:15
Ξέρει κανείς αν υπάρχει "τέλος επανασύνδεσης" εαν στο κόψουν και εαν ναι , πόσο είναι ?

THEOD
09/11/2011, 14:26
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Η απορία προέκυψε αυτόματα, καθώς θυμήθηκα άλλο ποστ, για το γνωστό θέμα των διοδίων ,με ανάλογες κινήσεις ,δηλώσεις εξώδικα κινήματα διαδηλώσεις dloggers δικηγόρους δημάρχους βουλευτές κλπ, με αποτέλεσμα , όπως διάβασα από εδώ πάλι, μια πολίτης να αντιμετωπίζει κατάσχεση του οχήματός της, για χρέος από διελεύσεις 10κ €.
Και αναρωτιέμαι που είναι όλοι εκείνοι οι πολιτικάντηδες και που πήγε το δίκιο μας που θα βρίσκαμε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.... [/QUOTE


+1000
Και ΟΧΙ ΜΟΝΟ....

Η τυφλή άρνηση πληρωμής διοδίων παντού (ακόμα και όπου δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην πληρωθούν) και όχι ΜΟΝΟ όπου πραγματικά θα μπορούσε να θεμελιωθεί και δικαστικά και κοινωνικά ως παντελώς και εξωφλάμως παράνομη και άδικη, έφερε τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα...

Έγινε νομοθετική ρύθμιση του θέματος (αμφιβάλλω αν θα τολμούσε να νομοθετηθεί κάτι παρόμοιο αν η άρνηση πληρωμής αφορούσε μόνο πχ την ελεεινη καρμανιόλα Κορίνθου-πατρών ή το αντίστοιχο κομμάτι στα Τέμπη) και τελικά όλοι πλέον πληρώνουν παντού και με την ευλογία του νόμου... Και φυσικά κάποιοι σέρνονται στα δικαστήρια με εντάλματα πληρωμής ενώ όλοι αυτοί που παρότρυναν σφυράνε αδιάφορα... :sick:

kalgeorge
09/11/2011, 14:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
+1000
Και ΟΧΙ ΜΟΝΟ....

Η τυφλή άρνηση πληρωμής διοδίων παντού (ακόμα και όπου δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην πληρωθούν) και όχι ΜΟΝΟ όπου πραγματικά θα μπορούσε να θεμελιωθεί και δικαστικά και κοινωνικά ως παντελώς και εξωφλάμως παράνομη και άδικη, έφερε τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα...

Έγινε νομοθετική ρύθμιση του θέματος (αμφιβάλλω αν θα τολμούσε να νομοθετηθεί κάτι παρόμοιο αν η άρνηση πληρωμής αφορούσε μόνο πχ την ελεεινη καρμανιόλα Κορίνθου-πατρών ή το αντίστοιχο κομμάτι στα Τέμπη) και τελικά όλοι πλέον πληρώνουν παντού και με την ευλογία του νόμου... Και φυσικά κάποιοι σέρνονται στα δικαστήρια με εντάλματα πληρωμής ενώ όλοι αυτοί που παρότρυναν σφυράνε αδιάφορα... :sick: [/B]

αυτο ειναι αλλη κουβεντα πιστευω φιλε.
αλλο το ενα αλλο το αλλο.
αλλο το πληρωνω ή οχι διοδια, η παρανομα περνάω ή παω απο παραδρομους κλπ κλπ κλπ, και άλλο αυτο το ετσιθελικοχαρατσι που (αν και χλωμο το βλεπω) θα αποφερει το να μην εχεις ρευμα.

αν και πιστευω (ισως κανω λαθος, μια γνωμη λεω) οτι αν δεν πληρωσουν όλοι, ή ΔΕΗ θα ζημιωθεί και θα αρχίσει να φερεται διαφορετικα.

αυτο που μου κανει πραγματικά εντύπωση...ειναι αυτο που διαβασα για την κινηση του δημου νεας ιωνίας

ΓΙΑΤΙ δεν πραττουν αναλόγως και οι υπολοιποι δήμοι??? θελουν να τους παρεις απο το χερακι ή οι υπολοιποι δήμοι εχουν ευπορους δημότες?????

THEOD
09/11/2011, 14:38
Δεν είναι τόσο διαφορετικό απ' όσο νομίζεις ή φαίνεται... :winka:

kalgeorge
09/11/2011, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Δεν είναι τόσο διαφορετικό απ' όσο νομίζεις ή φαίνεται... :winka:
βασικα είναι....δεν θελω να πληρωσω διοδια και παω απο τους παραδρομους πχ.
αλλα δεν θελω να πληρωσω χαρατσι....δεν εχω ρευμα :winka:

THEOD
09/11/2011, 14:50
ΟΚ
ο νοών νοείτο... :wave2:

kostas777
09/11/2011, 16:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Εάν είχε κάποιος Γερμανός το δικαίωμα της "περαίωσης" δεν θα άρχιζε να κλέβει την εφορία?

ξέρω γω; προφανώς εννοείς ότι σαφώς θα έκλεβε και ο Γερμανός, όπως κάνει ο Έλληνας. και ότι ο Γερμανός απλά δεν φοροδιαφέυγει επειδή δεν θεωρεί ότι τον κλέβει και τον αδικεί το κράτος του. μάλιστα, το ίδιο ακριβώς επιχείρημα, όπως και πριν από 20 χρόνια.


Εάν ανά δεκαετία δινόταν στον Δανό το δικαίωμα "νομιμοποίησης" του αυθαιρέτου του δεν θα έχτιζε και αυτός παράνομα?

εγώ λέω πως όχι, αλλά άσε με εμένα με την «παράξενη» και «εξωγήϊνη» λογική μου. εδώ μιλάει ο Έλληνας.


Εάν ο Γάλλος μπορούσε να κυκλοφορήσει ατιμώρητος με ανασφάλιστο χωρίς πινακίδες και τέλη αυτοκίνητο θα το έκανε.

στο είπε αυτό ο Γάλλος αυτοπροσώπως;

εσύ δηλαδή για να καταλάβω..

α. φοροδιαφέυγεις συστηματικά λόγω του ότι «σε κλέβει το κράτος»
β. χτίζεις παράνομα γιατί ξέρεις ότι σε κάποια χρόνια και ίσως με κάποια μίζα, αυτό θα νομιμοποιηθεί και θα βγεις κύριος και κερδισμένος
γ. κυκλοφορείς με ανασφάλιστο χωρίς πινακίδες και τέλη κυκλοφορίας, επειδή απλά είσαι έλληνας (και ως εκ τούτου δεν συμφωνείς με ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας, πινακίδες και λοιπά κουραφέξαλα)


Δεν φταίει ο λαός φταίνε αποκλειστικά τα κόμματα που άφησαν και πάτησαν πάνω στην ανομία για να συντηρηθούν.
Και είδαμε που φτάσαμε.
Πόσο ακόμα μας παίρνει να συνεχίσουμε έτσι με έκτακτες εισφορές νομιμοποιήσεις περαιώσεις τέλη κυκλοφορίας, αδικία?

φυσικά και δεν φταίς εσύ, αλίμονο. δεν φοροδιαφέυγεις εσύ, άλλοι σε φοροδιαφεύγουν. και αυτοί οι «άλλοι» είναι τα κόμματα. εσύ δεν είσαι «κόμματα» είσαι ένας μάγκας πολίτης και όχι κορόϊδο σαν εμένα, που πληρώνει και για πάρτη σου.

το «πόσο ακόμα μας παίρνει να συνεχίσουμε έτσι», εξαρτάται από το πόσο ακόμη θα συνεχίζουμε να φοροδιαφέυγουμε και να κλέβουμε το κράτος κατά συνείδηση και ιδεολογία.

kostas777
09/11/2011, 16:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
η λογικη σου εστιαζεται στο εξης: "θα μας βιασουν. αν αντισταθουμε θα μας δειρουν και θα μας βιασουν"

οπότε προφανώς δεν κατάλαβες τη «λογική μου».

εγώ ρωτάω με ποιά λογική διακινείται ένα email και blog post που παρακινεί και προτρέπει σε φοροδιαφυγή (άσχετα για ποιόν φόρο πρόκειται και με ποιούς όρους), μπαίνει ως θέμα στο φόρουμ ως παράδειγμα προς μίμηση και πόσο μάλλον η «επίθεση» εναντίον όσων θέτουν κάποια σοβαρά περί αυτού ερωτήματα.

αυτό που εισπράττω ως απάντηση είναι ούτε λίγο ούτε πολύ «κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα, εσύ τι θες τώρα; άει πάαινε στη γερμανία»


παντως ακριβωςτην ιδια επιειρηματολογια χει ο μπενιζελος

ε και; ας την έχει και ο Διαλάει Λάμπα..


επισης: συμφωνα με τη συμφωνια ιουνιου "ολες οι εκτακτες εισφορες και φοροι κατευθυνονται για την αποπληρωμη και μονο του χρεους"
δηλαδη δεν ειναι ανταπαδοτικοι φοροι

α, οπότε γιαυτό φοροδιαφέυγουμε. αν είχαμε διαπιστευτήρια ότι οι φόροι «πιάνουν τόπο» (δηλαδή επιστρέφουν σε εμάς ως κέρδος), τότε θα πληρώναμε όλοι ευχαρίστως. οπότε αν ο φόρος δεν αποτελεί άμεσο κέρδος και εξυπηρετεί δανειακές υποχρεώσεις, είναι άκυρος, άδικος και κατάπτυστος και δεν πρέπει να τον πληρώνουμε, επειδή με αυτή την ενέργεια «τροφοδοτούμε το σύστημα που μας πιέζει».

δεν σου φαίνεται οξύμωρο;

όπως και το άλλο που λένε «να πληρώσουν οι έχοντες» ή «αυτοί που τα έκλεψαν να τα φέρουν πίσω». στην χώρα του παραλόγου, ακούς κάτι τέτοια «λογικά» να δραπετεύουν αβίαστα από τα κατά τα φαινόμενα υγειώς σκεπτόμενα στόματα.


επισηςακολουθωντας την δικη σου λογικη, τιποτα δεν εγγυαται οτι ακομα και εαν πληρωσουν ολοι δεν θα ακολουθησει εκτακτη εισφορα σε κατι αλλο. πχ ιχ ή εισοδημα. να θυμισω: "αν χρειστει να παρουμε νεα μετρα θα παραιτηθω" γ. παπα/νου.

το να μην πληρώσεις τον φόρο, τι εγγυάται ακριβώς; ούτε εγώ ούτε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι για τους φόρους. επειδή οι έλληνες πολίτες δεν γουσταρουν να πληρώσουν. ο παπακωνσταντίνου δεν κατάφερε ποτέ να εισπράξει όσα ήλπιζε. φταίει ο «χαλασμένος» εισπρακτικός μηχανισμός, όπως μας λένε στις ειδήσεις, να υποθέσω;

nikos_abel
09/11/2011, 16:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
το να μην πληρώσεις τον φόρο, τι εγγυάται ακριβώς; ούτε εγώ ούτε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι για τους φόρους. επειδή οι έλληνες πολίτες δεν γουσταρουν να πληρώσουν. ο παπακωνσταντίνου δεν κατάφερε ποτέ να εισπράξει όσα ήλπιζε. φταίει ο «χαλασμένος» εισπρακτικός μηχανισμός, όπως μας λένε στις ειδήσεις, να υποθέσω;

Ακριβώς. Αν αύριο αποφασισθεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΠΑΡΑΛΟΓΑ τονίζω, να φορολογηθούν οι πληρωμές που
έχεις κάνει στην εφορία, ή το ΦΠΑ πάει στο 40% τι θα κάνεις;

ΑΝ έπιαναν τόπο κάποια από τα χρήματα που δίναμε, τότε πίστεψέ με θα το σκεφτόμουν διαφορετικά.

iosif
09/11/2011, 16:40
λοιπον τα βασικα:

οι φοροι ειναι ανταποδοτικοι συμφωνα με το συνταγμα του αστικου κρατους.
αν δεν το ξερεις ,μαθε το

τη νομιμοποιηση ενας νομος την απολαμβανει απο τον λαο ο οποιος (και παλι συμφωνα με το συνταγμα του αστικου κρατους) ειναι αυτος που προφυλασει το συνταγμα

ο νομος δεν αντλει νομιμοποιηση απο την ψηφιση του απο μια βουλη ανηθικη, αδικη και φυσικα που δεν διαθετει καμια νομιμοποιηση διοτι α)στηριχθηκε στην εξαπατηση ενος λαου (οι λαοι ψηφιζουν με βαση ενα προεκλογικο προγραμμα δεν δινουν λευκη επιταγη να κανει καποιος οτι θελει)
και β) οι κοινωνικοι συσχετισμοι δεν αντιπροσωπευοιυν ουδολως την αναλογικη εκπροσωπηση των κομματων*

ο παπα/νου δεν εισεπραξε ποτε οσα υπολογιζε διοτι ο ειπρακτικος μηχανισμος-οσα και εαν του καταλογιζουν-κινειται με βαση τους νομους που αυτοι ψηφιζουν. επισης ειναι οξυμωρο να εχει την ευθυνη μη εισπραξης πχ δημοτικου τελους ενας υπαλληλος δημου (ο οποιος κανονικα πρεπει να προβει μεχρι και σε κατασχεση) αλλα ενας που χρωστα 1 εκ, στο ικα να το ρυθμιζει καποτε και να μην το αποδιδει ποτε.


με απλα λογια: με βαση το αστικο συνταγμα ο νομος ειναι παρανομος αλλα πανω απο ολα ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ/ΑΡΑ ΑΝΗΘΙΚΟΣ

*τα περι καλπονοθειας μεσω ενισχυμενων πλειοψηφικων συστηματων τα αφηνω απεξω


για αρχη και επειδη πολλοι αλλοι τα λενε πολλλλλλυ καλυτερα απο μενα σου προτεινω το "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ"
ΧΕΝΡΙ ΝΤΕΗΒΙΝΤ ΘΟΡΟ
γραμμενο 150+χρονια πισω

υποψιν δεν το παιζω ηρωας και φυσικα πολλοι που ξερω ενω συμφωνουν μαζι μου πληρωνουν το τελος κανονικα-αλλωστε προφανως καποια στιγμη ισως το παρουν και απο μενα μεσω του εκκαθαριστικου. αλλο αυτο ομως και αλλο να λες αυτα που λες.

kostas777
09/11/2011, 16:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
Όταν αύτοί οί εύυπόληπτοι καί νομοταγείς βορειογούρουνοι βρεθούν στή χώρα μας
κάτω άπό τήν Έλληνική χαλαρή κοινωνία κάνουν όλες τίς παρανομίες,καί βγάζουν όλα
τά άπωθημένα τους...!!
Τούς έχω δεί νά φέρονται σάν γουρούνια,ένώ στίς χώρες τους τρέμουν τό νόμο.
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ.............
Ή κουλτούρα όμως αύτών τών βόρειων ζώων άν δέν ύπήρχε ή τρομοκρατία
στίς χώρες τους θά τούς όδηγούσε σέ μεγάλες άκρότητες...!!
Στήν Έλληνική γλώσσα ύπάρχουν λέξεις πού δέν ύπάρχουν πουθενά στόν κόσμο,
όπως..........ΦΙΛΟΤΙΜΟ κ.λ.π.....
Μεγάλο θέμα δέν καλύπτεται έδώ μέσα.
Όλοι οί Εύρωπαίοι αύτή τή στιγμή άπορούν μέ τήν ...........
ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ..!!
καί τήν άνικανότητα τών Έλλήνων πολιτικών.
Ή χώρα καίγεται καί αύτοί τρείς μέρες παίζουν τό...............!!!

από αυτά που γράφεις, προκύπτει ότι:

οι έλληνες είμαστε σαφώς καλύτεροι και μάλιστα εκ γεννετής. είναι θέμα γονιδίων το φιλότιμο. γιαυτό το έχουν μόνο οι έλληνες και κανένας άλλος λαός. γιαυτό η λέξη αυτή είναι μόνο ελληνική, γιατί κάθε ελληνόπουλο έχει pre-installed by default το filotimo.dll στο dna του.

κατά συνέπεια, εξ'αιτίας του φιλότιμου που μας διακρίνει όλους ανεξαιρέτως, όντες έλληνες, μπορούμε να συγκρατούμαστε από τις ζωώδεις και άνομες συμπεριφορές, ακόμη και όταν αυτές «επιτρέπονται» εξ'αιτίας «χαλαρών νόμων» και της ανεπαρκούς αστυνόμευσης :eyepop:

και ενώ όλοι οι ευρωπαίοι είναι σαν κι εμάς, δηλαδή ζώα ανήμερα, αλλά άνευ φιλότιμου, μπορούν αυτό να το εκφράσουν υπέρ του δέοντος μόνο στην πατρίδα μας, για τους ανωτέρω λόγους :eyepop:

και ότι η φύση των ανθρώπων είναι ίδια ακριβώς, εκτός όμως από τους έλληνες που είναι πιο ίδια. γιατί όπως είπαμε, έχουμε εντελώς διαφορετικό dna από τους υπόλοιπους, δεν καταγόμαστε από τους ίδιους προγόνους. εμείς καταγόμαστε από τους θεούς του ολύμπου, που ήταν μάγκες, γαμιάδες και ξέρανε πως να γλεντάνε τη θεότητα.

και φυσικά φοροδιαφέυγουμε γιατί είναι άδικο να ζητάς από κάποιους με τόσο γαμάτο dna να πληρώνουν και φόρους από πάνω, χάρη τους κάνουμε που υπάρχουμε, θα έπρεπε να προσκυνάνε (και να μας ακουμπάνε και τα ευρώ από ευγνωμοσύνη).

συμφωνώ κι εγώ με αυτά, ειδικά μέσα σε ένα τρελάδικο, τρελή επιτυχία.

iosif
09/11/2011, 16:45
αλλα ντα αλλων αυτο που σου λεει ο ανθρωπος ειναι οτι δεν υπαρχει καλος κακος λαος, ευγενικος αγενηςκλπ


οι λαοι -οπως οι ανθρωποι που τους αποτελουν-πλαθονται. εκ"παιδευοντα", καλλιεργουνται

οι γερμανοι εβγαζαν μουσουργους εβγαζαν ταυτοχρονα και σφαηεις

οι ελληνες βγαζουν τον γλεζο βγαζουν και τον βοριδη

απλα

kostas777
09/11/2011, 16:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Ακριβώς. Αν αύριο αποφασισθεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΠΑΡΑΛΟΓΑ τονίζω, να φορολογηθούν οι πληρωμές που
έχεις κάνει στην εφορία, ή το ΦΠΑ πάει στο 40% τι θα κάνεις;

ΑΝ έπιαναν τόπο κάποια από τα χρήματα που δίναμε, τότε πίστεψέ με θα το σκεφτόμουν διαφορετικά.

θα σου έκλεβα το μηχανάκι.

αφού θα ήμουν σίγουρος ότι θα με συγχωρούσες και δεν θα μου κρατούσες κακία μετά. τι είναι ένα μηχανάκι μωρέ, εσύ έχεις να πάρεις κι άλλο. πάνω απ'όλα υγεία.

kostas777
09/11/2011, 17:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
λοιπον τα βασικα:

οι φοροι ειναι ανταποδοτικοι συμφωνα με το συνταγμα του αστικου κρατους.
αν δεν το ξερεις ,μαθε το

το να επικαλούμαστε τη νομοθεσία για να καλύψουμε μια παρανομία, είναι μια πάγια ελληνική τακτική. γιατί όχι κι εδώ; επιβάλλεται άλλωστε.

οπότε μπορούμε να αποφασίσουμε ότι η κυβέρνησή μας είναι «παράνομη», εφόσον δεν κάνει αυτά που έλεγε ότι θα έκανε ή που νόμιζε ο λαός ότι θα έκανε. άρα εφόσον κρίνουμε από μόνοι μας αυθαιρέτως ότι είναι «παράνομοι», εμείς απλά δεν πληρώνουμε φόρους. δηλαδή εγώ ήμουν μαλάκας που τους ήξερα ποιοί είναι, δεν πίστεψα στις ομιλίες τους και στις τηλεοράσεις, τους έκραζα παντού και συνέχεια και φυσικά δεν τους ψήφισα. οπότε αφού δεν τους ψήφισα, αφού δεν τους ήθελα, εγώ είμαι αυτός που δεν πρέπει να πληρώσει. γιατί οι μαλακίες πληρώνονται, αλλά εγώ (και πολλοί άλλοι) δεν συμμετείχαμε σε αυτές. (μπορεί βέβαια να συμμετείχαμε σε άλλες, έτερον εκάτερον)


ο παπα/νου δεν εισεπραξε ποτε οσα υπολογιζε διοτι ο ειπρακτικος μηχανισμος-οσα και εαν του καταλογιζουν-κινειται με βαση τους νομους που αυτοι ψηφιζουν. επισης ειναι οξυμωρο να εχει την ευθυνη μη εισπραξης πχ δημοτικου τελους ενας υπαλληλος δημου (ο οποιος κανονικα πρεπει να προβει μεχρι και σε κατασχεση) αλλα ενας που χρωστα 1 εκ, στο ικα να το ρυθμιζει καποτε και να μην το αποδιδει ποτε.

με απλα λογια: με βαση το αστικο συνταγμα ο νομος ειναι παρανομος αλλα πανω απο ολα ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ/ΑΡΑ ΑΝΗΘΙΚΟΣ

«ο νόμος είναι παράνομος» καλό :rotflmao:

ο οποίος φυσικά ισχύει εδώ και πολλά χρόνια, όπως και οι φόροι, αλλά και τα επιδόματα, οι αναπηρικές συντάξεις, κλπ. κλπ.

με άλλα λόγια, μου λες ότι κάνεις αυτό που έκανες πάντα, αυτό για το οποίο «αγανακτάς» και παίρνεις τις πλατείες. γιατί πάντα «ο νόμος ήταν παράνομος» ή έστω τα τελευταία 20 χρόνια ας πούμε.

και ρωτάω εγώ τώρα, ένα εύλογο ερώτημα: αν ΟΛΟΙ σκεφτόμασταν έτσι και φοροδιαφέυγαμε, το κράτος δεν εισέπραττε τίποτα, ούτε παρήγαγε τίποτα.. πόσες μέρες ζωής θα μας απέμεναν; για να μην πω ώρες.

δηλαδή πάλι καλά που υπάρχουν εδώ πέρα 5 «μαλάκες» σαν εμένα.. :dizzy:

δεν είναι θέμα ηρωϊσμού κλπ.. εδώ πρέπει και μας δίνεται μια σπάνια ευκαιρία, να δράσουμε συλλογικά και να βγάλουμε από την κρίση όχι μόνο την ελλάδα, αλλά τον κόσμο ολόκληρο. και όχι ποζάροντας σαν ήρωες, αλλά σαν ταπεινοί άνθρωποι με φιλότιμο και συνείδηση.

αλλά να μου πεις, που πας και τα λες αυτά τώρα..

kostas777
09/11/2011, 17:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
αλλα ντα αλλων αυτο που σου λεει ο ανθρωπος ειναι οτι δεν υπαρχει καλος κακος λαος, ευγενικος αγενηςκλπ

αυτό που μου λέει «απλά» είναι:

υπάρχουν 2 είδη λαών: οι έλληνες και οι άλλοι.

kalgeorge
09/11/2011, 17:09
κωστα θα σου προτεινα να ΞΑΝΑδιαβασεις προσεχτικα τα οσα σου παραθετουν ΟΛΟΙ οι απο πανω.

η λογική σου ειναι τελειως ακυρη.
ειναι σαν να προσπαθεις να δωσεις σε ενα παιδακι να καταλαβει κατι που δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβει.

εσυ αυτο που λες με λιγα λογια ειναι οτι ΑΝ αυριο , πχ το εισητηριο γαι τα μεσα μεταφορας παει στα 3 ευρω......και για μισής ώρας διαδρομή.....ΠΡΕΠΕΙ να το πληρωσουμε γιατι είτε θα τα παρουν απο αλλού ή ειανι κάτι που γίνεται για ανάγκη του κράτους.....



καλα κρασια.......

chr1s_86
09/11/2011, 17:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777


δεν είναι θέμα ηρωϊσμού κλπ.. εδώ πρέπει και μας δίνεται μια σπάνια ευκαιρία, να δράσουμε συλλογικά και να βγάλουμε από την κρίση όχι μόνο την ελλάδα, αλλά τον κόσμο ολόκληρο.

ε; :hypnotize

Allst@rf
09/11/2011, 17:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
ε; :hypnotize

τσάμπα μαστούρα...:lol:

kostas777
09/11/2011, 17:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
κωστα θα σου προτεινα να ΞΑΝΑδιαβασεις προσεχτικα τα οσα σου παραθετουν ΟΛΟΙ οι απο πανω.

όταν λές ΟΛΟΙ, εννοείς αυτά τα 2-3 άτομα;


η λογική σου ειναι τελειως ακυρη.
ειναι σαν να προσπαθεις να δωσεις σε ενα παιδακι να καταλαβει κατι που δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβει.

:rotflmao:

σπουδαίο επιχείρημα.. μπορείς να το χρησιμοποιείς παντού και πάντα και να βγαίνεις νικητής στη συζήτηση! :lol:


εσυ αυτο που λες με λιγα λογια ειναι οτι ΑΝ αυριο , πχ το εισητηριο γαι τα μεσα μεταφορας παει στα 3 ευρω......και για μισής ώρας διαδρομή.....ΠΡΕΠΕΙ να το πληρωσουμε γιατι είτε θα τα παρουν απο αλλού ή ειανι κάτι που γίνεται για ανάγκη του κράτους.....

προφανώς δεν κατάλαβες. αυτό που λέω με λίγα λόγια, είναι ότι αν δεν σταματήσουμε από μόνοι μας να είμαστε μαλάκες, θα μας «σταματήσουν» με το ζόρι και θα πονέσει πολύ αυτό.

το εισητήριο για τα μέσα μεταφοράς όπως αυξάνεται, έτσι μπορεί και να μειώνεται. όλοι θα συμφωνήσουν να μειωθεί, κανείς δεν θα συμφωνήσει να αυξηθεί. αν χρειάζεται να αυξηθεί όμως, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα (επειδή μας τα ζητάνε σκέψου, ως προϋπόθεση, εκβιαστικά, με τον πιστόλι στον κρόταφο και ολα αυτά), δεν θα το πληρώνουν μόνο οι μισοί και οι άλλοι μισοί όχι επειδή δεν γουστάρουν τους εκβιασμούς. δηλαδή δεν θα το πληρώνω εγώ για εσένα, ούτε εσύ για εμένα. κατάλαβες τώρα;

δηλαδή αν δηλώσω τώρα εδώ υπευθύνως, ότι από αυτή τη στιγμή σταματώ να πληρώνω κάθε είδους φόρο δια βίου, να βρίσκω «παραθυράκια» για να ξεφεύγω, να χρησιμοποιώ «μέσον» που έχω στο δημόσιο, να δίνω μίζες και φακελάκια για να παίρνω δουλειές από άλλους και για να τη βγάζω καθαρή, τι θα κάνεις, θα μου πεις «μπράβο»; θα με θεωρήσεις τον ρομπέν των δασών του 2011; το λαμπρό μέλλον αυτού του τόπου;

kostas777
09/11/2011, 17:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
ε; :hypnotize

συγγνώμη, ξύπνησες;

λάθος έκανα, πέσε παλι για ύπνο. καληνύχτα :)

iosif
09/11/2011, 17:35
ακου εισαι τοσο μα τοσο ακυρος

ουτε καν σουχει περασει απο το μυαλο οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ και οτι αντιδρουμε γιατι πρωτιστως αυτο ειναι ανηθικο οπως και οτι οι ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ


στο παραδειγμα που εγραψα πιο πανω οντως μιλαω για ενα συνταξιουχο ο οποιος ξοδευει 100 ευρω το μηνα για φαρμακα (ειναι τα "αλλα" που λεω)

δεν χει να πληρωσει οπως δεν ειχε και δεν πληρωσε τον προηγουμενο μηνα την εκτακτη φορολογικη εισφορα

δεν μπαινει καν στη διαδικασια θελω δεν θελω , δεν εχει

αλλα ο νομος θα τους κοψει το ρευμα!
και μιλαμε για ανθρωπο με 40 χρονια ανθυγιεινα πραγματικα που μεχρι περσι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑΤΟΥ διοτι τα παρειχε το ικα-οχι πια ομως!

το αυτονοητο, οτι και οι νομοι που ο γκαντι (η πληρεστερη και τελειοτερη μορφη παθητικης πολιτικης ανυποκοης) προετρεπε τους ινδους να καταπατησουν ηταν ψηφισμενοι δεν στο αναφερω

προφανως τοτε θα επιχειρηματολογουσες στην ιδια βαση με τωρα...



κατα τα αλλα εγραψες!
"προφανώς δεν κατάλαβες. αυτό που λέω με λίγα λόγια, είναι ότι αν δεν σταματήσουμε από μόνοι μας να είμαστε μαλάκες, θα μας «σταματήσουν» με το ζόρι και θα πονέσει πολύ αυτό."

μηπως ειναι αυτο που σου εγραψα:η λογικη σου εστιαζεται στο εξης: "θα μας βιασουν. αν αντισταθουμε θα μας δειρουν και θα μας βιασουν" μου απαντησες "οπότε προφανώς δεν κατάλαβες τη «λογική μου»."................................................



._

chr1s_86
09/11/2011, 17:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
συγγνώμη, ξύπνησες;

λάθος έκανα, πέσε παλι για ύπνο. καληνύχτα :)

:rotflmao: :rotflmao:

nikos_abel
09/11/2011, 17:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
θα σου έκλεβα το μηχανάκι.

αφού θα ήμουν σίγουρος ότι θα με συγχωρούσες και δεν θα μου κρατούσες κακία μετά. τι είναι ένα μηχανάκι μωρέ, εσύ έχεις να πάρεις κι άλλο. πάνω απ'όλα υγεία.

Αν κρύβεται κάποιο επιχείρημα στα λόγια σου, δεν το έχω καταλάβει, σχώρα με.

kostas777
09/11/2011, 18:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
ακου εισαι τοσο μα τοσο ακυρος

άρα μου μιλάει ο έγκυρος.

για να δούμε, έγκυρες απόψεις κυρίες και κύριοι, δεν ξανάγινε.


ουτε καν σουχει περασει απο το μυαλο οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ και οτι αντιδρουμε γιατι πρωτιστως αυτο ειναι ανηθικο οπως και οτι οι ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

μου πέρασε και αυτό από το μυαλό.. αλλά πρώτα μου πέρασε από το μυαλό ότι έτσι όπως έχουμε καταντήσει (μόνοι μας κυρίως, από τις μαλακισμένες απόψεις που έχουμε), ότι δεν είμαστε όπως όλος ο κόσμος, ότι είμαστε αυτή τη στιγμή μια μοναδική και ιδιαίτερη περίπτωση που όμοιά της δεν έχει ξαναϋπάρξει και ότι (όπως ομολογεί και η κυβέρνηση) κάποια από τα μέτρα είναι προφανώς άδικα, αλλά αναγκαία γιατί ο ένας μαλάκας (πρωθυπουργός) και οι άλλοι μαλάκες (ευρωπαίοι ηγέτες και «αγορές») μας εκβιάζουν.

άρα αν σου περνάει μόνο ένα πράγμα από το μυαλό και όχι όλα τα υπόλοιπα, είσαι έγκυρος.


στο παραδειγμα που εγραψα πιο πανω οντως μιλαω για ενα συνταξιουχο ο οποιος ξοδευει 100 ευρω το μηνα για φαρμακα (ειναι τα "αλλα" που λεω)

δεν χει να πληρωσει οπως δεν ειχε και δεν πληρωσε τον προηγουμενο μηνα την εκτακτη φορολογικη εισφορα

δεν μπαινει καν στη διαδικασια θελω δεν θελω , δεν εχει

αλλα ο νομος θα τους κοψει το ρευμα!
και μιλαμε για ανθρωπο με 40 χρονια ανθυγιεινα πραγματικα που μεχρι περσι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑΤΟΥ διοτι τα παρειχε το ικα-οχι πια ομως!

ο οποίος δεν είσαι εσύ, ο συνταξιούχος που δεν έχει, δεν ξέρει το internet και δεν έχει λάβει γνώση της «κομπίνας». ο οποίος θα πληρώσει αναγκαστικά το χαράτσι μη έχοντας άλλη επιλογή.

για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, εγώ δεν θέλω να πληρώσει κανένας τίποτα. θέλω να συνυπολογιστούν τα χρέη, να διαγραφούν τα περιττά άνευ λόγου και ουσίας (για παράδειγμα, δεν μπορείς να πιέζεις για φορολογικά μέτρα και φόρους για να καλυφθεί ένα χρέος, ενώ ταυτόχρονα πιέζεις για να αγορασθούν από τους χρεωκοπημένους τα προϊόντα σου (βλέπε οπλικά συστήματα) εκβιαστικά, προσθέτοντας κι άλλο χρέος δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο που όλοι ξέρουμε).

μόνο που ώσπου να γίνει κάτι τέτοιο (και σιωπή μην τα φωνάζουμε αυτά γιατί μερικοί κοιμούνται), εσύ δεν θα πληρώνεις τους φόρους και θα τους πληρώνει ο γέρος γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

(άσε που ισχύει διευκόλυνση ή απαλλαγή για όσους είναι άποροι ή έχουν αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους, που δεν αναφέρεις καθόλου σκόπιμα. επειδή η άποψή σου είναι έγκυρη προφανώς)


το αυτονοητο, οτι και οι νομοι που ο γκαντι (η πληρεστερη και τελειοτερη μορφη παθητικης πολιτικης ανυποκοης) προετρεπε τους ινδους να καταπατησουν ηταν ψηφισμενοι δεν στο αναφερω

δηλαδή το αυτονόητο της έγκυρης άποψης είναι ότι οι νόμοι φτιάχνονται για να καταπατούνται όποτε ο λαός το κρίνει σωστό;

και το ότι «ο νόμος είναι παράνομος» προφανώς.

αυτή είναι η έγκυρη άποψη του φόρουμ και όλων όσων γράφουν εδώ;


μηπως ειναι αυτο που σου εγραψα:η λογικη σου εστιαζεται στο εξης: "θα μας βιασουν. αν αντισταθουμε θα μας δειρουν και θα μας βιασουν" μου απαντησες "οπότε προφανώς δεν κατάλαβες τη «λογική μου»."................................................

δεν θα μας βιάσουν. (ο βιασμένος το καβλί δεν το φοβάται άλλωστε.. παραλλαγή παροιμίας)

το θέμα είναι ότι μας έχουν βιάσει ήδη.

και τώρα πάμε να βιάσουμε ο ένας τον άλλον;

εγώ προτείνω: μπορεί να καταργηθεί αυτός ο νόμος; γίνεται; αν ναι, έχει καλώς.

αν όχι, γιατί να μην θεωρήσω όλους τους νόμους παράνομους και να κάνω ό,τι γουστάρω πραγματικά;

λένε π.χ., πρέπει να μαζευτούν 2 δις πάραυτα. οι φοροφυγάδες δεν πληρώνουν, δεν μπορούμε να τους πιάσουμε. οι κλέφτες να τα φέρουν πίσω, είναι αστείο. οι πλούσιοι να τα δώσουν όλα, ακόμη πιο αστείο. άρα πρέπει να μπει χαράτσι. μπαίνει χαράτσι. πολλοί δεν πάνε να πληρώσουν, μαζεύεται 0,5 δις και μένει υπόλοιπο 1,5 δις. (ακόμη και με την απειλή της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος). μετά τι γίνεται; θα πουν «εντάξει μωρέ, αφού δεν το πλήρωσαν.. δεν πειράζει, άστο αυτό. θα πουλήσουμε καμιά ακρόπολη». τι λέει για αυτά η αυτού εγκυρότητα;

kostas777
09/11/2011, 18:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Αν κρύβεται κάποιο επιχείρημα στα λόγια σου, δεν το έχω καταλάβει, σχώρα με.

το ότι όταν κλέβεις το κράτος είναι σαν να κλέβεις τους πολίτες;

μπορεί να είναι και άκυρη η γνώμη μου όπως με ενημέρωσαν, γιαυτό σχώρα με.

nikos_abel
09/11/2011, 20:55
Το σκεπτικό σου δεν είναι λανθασμένο, αν το πάρεις από μια αγνή οπτική γωνία.
Αφού όμως (και φαίνεται αυτό) δεν είσαι ανυποψίαστος περί το τι (πιθανόν) παίζει στην
όλη ιστορία, γιατί έχεις πιάσει αυτή τη γωνία και την υπερασπίζεσαι τόσο σθεναρά;

Ναι, να πληρώσουμε ΟΛΟΙ το χαράτσι Νο 1, το τέλος Νο 2, το πήδημα Νο 3.
ΟΛΟΙ όμως και αναλογικά των εσόδων μας.

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως και το ξέρεις πολύ καλά.

kalgeorge
09/11/2011, 21:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
όταν λές ΟΛΟΙ, εννοείς αυτά τα 2-3 άτομα;




ακουσε με λιγο , γιατι καπου εχεις χασει την μπαλα...
οταν λεω ολοι....δες το αλλιως.
βγες εξω και ρωτα τον κοσμο......πρεπει να πληρωσουμε ??
απο τις απαντησεις που θα λαβεις και των αριθμό των θετικών και αρνητικών, ίσως καταλαβεις καποια πραγματα.
δευτερον.....οχι και να συμφωνήσουμε ή οχι να αυξηθουν τα εισητήρια πχ.....δεν θα μας περασει.

θα μας "περασει" αυτο και όλες οι αλλες βλακειες που σκαρφίζονται ΜΟΝΟ αν δεν τα πληρωσεις.

τριτον και σημαντικότερον γιατι όπως βλέπω δεν έχει νοημα να σου δίνουμε να καταλαβεις τα αυτονόητα.....πες μας ειλικρινα.....
μπας και είσαι βαλτός απο καμμια κυβερνητική οργάνωση ή οργανισμό εισπρακτικό να αραδιάζεις όλα αυτά που γραφεις...μπας και πληρώσει κανείς?
γιατι αν ναι....πες το ρε παλικαρι μου.....να μη γραφουμε τζαμπα

kalgeorge
09/11/2011, 21:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777


αν όχι, γιατί να μην θεωρήσω όλους τους νόμους παράνομους και να κάνω ό,τι γουστάρω πραγματικά;




θα στο πω λιγο διαφορετικα μπας και παρεις γραμμη τι προσπαθουν να σου εξηγησουν......

ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ πρωτα σωστά αναφορικα με τα εισπρακτικά μέτρα (δηλαδη το σημαντικότερο μιας και ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ με οσους χρωστούν.....να τα παρουν κλπ κλπ κλπ κλπ) και μετά ας ερθουν να ζητησουν τα υπολοιπα απο τον λαό για να συμπληρωθεί το ποσο.

αντιθετως αυτο που γινεται είναι.....ξερω ποιοι χρωστουν ....γαι τον Α Β λόγο δεν τους τα παιρνω....αλλα θα σου κόψω το αγαθό που λεγεται ρευμα και ειμαι υποχρεωμενος να σου παρεχω αν δεν πληρωσεις το χαρατσι που μου κατεβηκε στο μυαλο σαν λυση για να παρω φραγκα.


το πιασες τώρα?

kalgeorge
09/11/2011, 21:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel


Ναι, να πληρώσουμε ΟΛΟΙ το χαράτσι Νο 1, το τέλος Νο 2, το πήδημα Νο 3.



ΟΧΙ γιατι θα ακολουθησει το πηδημα 4, 5 6 7 8 και παει λεγοντας
αυτην την εικονα εχει σχηματίσει ο κοσμος και ετσι ειναι.

και ειναι περιπτωση ανικανότητας να κανω αυτο που πρεπει, και κανω οτι μου κατεβει στο κεφαλι (χαρατσι)

nikos_abel
10/11/2011, 06:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
ΟΧΙ γιατι θα ακολουθησει το πηδημα 4, 5 6 7 8 και παει λεγοντας
αυτην την εικονα εχει σχηματίσει ο κοσμος και ετσι ειναι.

και ειναι περιπτωση ανικανότητας να κανω αυτο που πρεπει, και κανω οτι μου κατεβει στο κεφαλι (χαρατσι)

(ελπίζω να κατάλαβες ότι δε διαφωνούμε ε; )

TROOPER
10/11/2011, 10:28
λοιπον...

ο ται(Σ) εβαλε ενα θρεντ που ενημερωνει για κατι (ασχετα αν συμφωνουμε η διαφωνουμε).

η ερρικα ειπε το πιο σωστο:''καθενας κατι οτι τον φωτισει η κεφαλα του''.

η κουβεντα γινεται αλλη μια ευκαιρια (λες και δεν εχουμε αρκετες) για κοινωνικο-οικονομικη αναλυση του συστηματος, και σα να μη φτανουν ολα αυτα διαβαζω και ποστακια ενθεν κι ενθεν που απλως εριζουν (χωρις μπινελικια αλλα αυτο δεν παιζει ρολο για μενα).

κατοπιν των ανωτερων το θρεντ κλειδωνεται και ο καθενας κανει οτι νομιζει.

σας ευχαριστουμε πολυ :wave2: