View Full Version : GPS Auto VS GPS Moto
eurotreno2002
14/11/2011, 10:35
Καλημερα σε ολους,
Εχω μια απορεια εδω και καιρο οσο αναφορα τα GPS. Γιατι να παρω το ακριβο GPS μηχανης και οχι ενα αντοιστοιχο αυτοκινητου που ειναι πολυ πιο φθηνα και εξισου καλα. Καταλαβαινω οτι ειναι αδιαβροχα της μηχανης αλλα περα απο εκει ποιες ειναι οι βασικες διαφορες...???:confused:
Εβλεπα απο Garmin τα zumo που ειναι για μοτο και ειναι πανακριβα και μετα ειδα τα auto (nuvi κτλ.) και ειναι μεγαλυτερα (4,3 οθονη) και πολυ φθηνοτερα. Συγνωμη αν ειναι λιγο χαζη η ερωτηση αλλα δεν γνωριζω πολλα απο GPS.
Ευχαριστω,
Γιαννης
panagath
14/11/2011, 10:44
Και εγώ μαζί σου, και μάλιστα κοίτα και αυτό http://www.ebay.com/itm/GARMIN-NUVI-GPS-Waterproof-Swivel-HandleBar-Bike-Mount-/320585200217?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa45df259 . Παίρνεις μια αδιάβροχη Βάση-θήκη και είσαι κομπλέ.
eurotreno2002
14/11/2011, 10:52
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από panagath
Και εγώ μαζί σου, και μάλιστα κοίτα και αυτό http://www.ebay.com/itm/GARMIN-NUVI-GPS-Waterproof-Swivel-HandleBar-Bike-Mount-/320585200217?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa45df259 . Παίρνεις μια αδιάβροχη Βάση-θήκη και είσαι κομπλέ.
Eπειδή την έχω δοκιμάσει την συνταγή και δεν πέτυχε γιατί
1. Οι αντανακλάσεις από την οθόνη και το νάιλον της θήκης είναι τόσες πολλές που το καθιστούν χρήσιμο μόνο το βράδυ.
2. Αν βρέξει ναι μεν δεν περνάει νερό από η θήκη αλλά δημιουργούνται εσωτερικά υδρατμοί και πάλι δεν βλέπεις τίποτα.
3. Δεν μπορείς να επέμβεις στην οθόνη και αναγκάζεσαι να βγάλεις το gps από τη θήκη οπότε αν πάλι βρέχει.......άστα !
4. Το καλώδιο τροφοδοσίας δεν περνάει στη θήκη οπότε ή χαλάς την στεγανότητά της ή πας όσο η μπαταρία αντέχει .
Αποφάσισα λοιπόν την παρακάτω λύση και σώθηκα
http://www.chinavasion.com/portable-gps/cvugtr16/
Μην μου πεις για υποστήριξη....δεν μπορούμε να τα χουμε όλα !
δες το και πάνω σε μοτο
http://www.youtube.com/watch?v=hSDg5zXmmt0&feature=related
CityNavi TiBO A4050
http://www.skroutz.gr/s/40158/Tibo-A4050.html
Eχω ενα μεταχιριζμενο 135,00 Ευρώ.
road spirit
14/11/2011, 14:11
+1 σε αυτά που έγραψε ο KAGOURO
μπορεί να είναι "ψιλές" λεπτομέρειες αλλά στη κρίσιμη στιγμή που θα χρειαστείς τη υποστήριξη της συσκευής και οι συνθήκες θα είναι κακές, τότε ίσως βλαστημίσεις. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το πόσο εξαρτημένος θα είσαι απο τη συσκευή. Υπάρχουν κάποιοι που οδηγούν έχοντας το gps ως ευαγγέλιο και δεν κοιτάζουν καν τις ταμπέλες που έχουν μπροστά τους. Στη περίπτωση αυτή ένα μη-αδιάβροχο gps θα σε προδώσει όταν θα το χρειαστείς περισσότερο (νόμος του μέρφυ).
Επίσης, εξαρτάται απο τη χρήση που κάνεις. Αν πχ θες ένα gps και για offroad περιπλανήσεις, τότε μια συσκευή που να υποστηρίζει tracks και όχι μόνο routes είναι (μάλλον) μονόδρομος. Από όσο γνωρίζω, καμία συσκευή auto gps δεν έχει λειτουργία tracks. (βέβαια ούτε τα zumo υποστηρίζουν tracks, αλλά υπάρχουν τα λεγόμενα handheld-mapping gps που είναι κατάλληλα και για αυτή τη δουλειά).
υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες, όπως πχ συνήθως τα μοτο-gps είναι καλύτερα σχεδιασμένα εργονομικά ώστε να βολεύει ο χειρισμός τους με γάντια. Φαντάσου έξω να έχει ψοφόκρυο και να πρέπει να βγάλεις γάντια για να πατήσεις κουμπιά ή μικρά εικονίδια σε οθόνη αφής.
Εχεις ενα προφυλακτικο στην τσεπη κ σε περιπτωση βροχης του το φορας..... :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
+1 σε αυτά που έγραψε ο KAGOURO
μπορεί να είναι "ψιλές" λεπτομέρειες αλλά στη κρίσιμη στιγμή που θα χρειαστείς τη υποστήριξη της συσκευής και οι συνθήκες θα είναι κακές, τότε ίσως βλαστημίσεις. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το πόσο εξαρτημένος θα είσαι απο τη συσκευή. Υπάρχουν κάποιοι που οδηγούν έχοντας το gps ως ευαγγέλιο και δεν κοιτάζουν καν τις ταμπέλες που έχουν μπροστά τους. Στη περίπτωση αυτή ένα μη-αδιάβροχο gps θα σε προδώσει όταν θα το χρειαστείς περισσότερο (νόμος του μέρφυ).
Επίσης, εξαρτάται απο τη χρήση που κάνεις. Αν πχ θες ένα gps και για offroad περιπλανήσεις, τότε μια συσκευή που να υποστηρίζει tracks και όχι μόνο routes είναι (μάλλον) μονόδρομος. Από όσο γνωρίζω, καμία συσκευή auto gps δεν έχει λειτουργία tracks. (βέβαια ούτε τα zumo υποστηρίζουν tracks, αλλά υπάρχουν τα λεγόμενα handheld-mapping gps που είναι κατάλληλα και για αυτή τη δουλειά).
υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες, όπως πχ συνήθως τα μοτο-gps είναι καλύτερα σχεδιασμένα εργονομικά ώστε να βολεύει ο χειρισμός τους με γάντια. Φαντάσου έξω να έχει ψοφόκρυο και να πρέπει να βγάλεις γάντια για να πατήσεις κουμπιά ή μικρά εικονίδια σε οθόνη αφής.
Aκριβώς έτσι είναι ! Όταν το χρειάστηκα Πάπιγκο με βροχή και κρύο του κερατά, συνέβησαν όλα τα παραπάνω ......! Πάρε ένα αδιάβροχο και φρόντιζε να το ενημερώνεις !
Vstrommer71
14/11/2011, 20:39
Ενα μαραφετι για ολες τις χρησεις,Garmin Montana 600 εδω (http://www.youtube.com/watch?v=Dbzt2ttRh8M&feature=watch_response_rev)
Τιμη κατω απο 500€,φοβερο εργαλειο,οταν γινω πλουσιος θα το παρω:bigcry:
eurotreno2002
17/11/2011, 12:49
Ρε παλικαρια,
Σκεφτομουν με iphone 4 κανουμε δουλεια η δεν αξιζει...???? Επειδη το εχω ηδη ροταω..Μη βαρατε...Αν ναι θα μπορω να βαλω χαρτες off road...???
Λεω εγω ετσι μια ιδεα...:confused:
:wave2:
eurotreno2002
17/11/2011, 12:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Ενα μαραφετι για ολες τις χρησεις,Garmin Montana 600 εδω (http://www.youtube.com/watch?v=Dbzt2ttRh8M&feature=watch_response_rev)
Τιμη κατω απο 500€,φοβερο εργαλειο,οταν γινω πλουσιος θα το παρω:bigcry:
Πωπωπω ρε φιλε με τρελανες......!!!!!:eyepop:
:sun: :sun:
Μιλαμε για τρομερο μηχανημα και τα κανει ολα.....Με εβαλες στη πριζα το σκεφτομαι σοβαρα..!!!!
:a53:
road spirit
17/11/2011, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από eurotreno2002
Ρε παλικαρια,
Σκεφτομουν με iphone 4 κανουμε δουλεια η δεν αξιζει...???? Επειδη το εχω ηδη ροταω..Μη βαρατε...Αν ναι θα μπορω να βαλω χαρτες off road...???
Λεω εγω ετσι μια ιδεα...:confused:
Υπάρχουν εφαρμογές GPS για το iphone με τις οποίες μπορείς να κάνεις τα πάντα. Παραμένει το θέμα με την αδιαβροχοποίηση οπότε θα χρειαστείς μια καλή θήκη.
Διάβασε εδω : http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=549637&page=4
Επίσης στο φόρουμ noeman.org υπάρχει section με όλα τα απαραίτητα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από eurotreno2002
Πωπωπω ρε φιλε με τρελανες......!!!!!:eyepop:
:sun: :sun:
Μιλαμε για τρομερο μηχανημα και τα κανει ολα.....Με εβαλες στη πριζα το σκεφτομαι σοβαρα..!!!!
:a53: το Μοντάνα τα σπάει :D
Το έχω παρει εδώ και λίγο καιρό, ακόμα το μαθαίνω βέβαια ...
takis-kk
17/11/2011, 13:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από gmeles
Εχεις ενα προφυλακτικο στην τσεπη κ σε περιπτωση βροχης του το φορας..... :beer:
Πολύ καλή λύση (και βενζίνη μπορεις να μεταφέρεις!)
Αλλά μόνο για ανύπαντρους :winka:
Πολυμήχανος
17/11/2011, 14:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Πολύ καλή λύση (και βενζίνη μπορεις να μεταφέρεις!)
Αλλά μόνο για ανύπαντρους :winka:
Ελαφρώς offtopic αλλά αυτό με την βενζίνη, πάω στοίχημα ότι δεν το έχεις κάνει στην πράξη, θεωρητικά το λες, έτσι δεν είναι;
Η βενζίνη, τα λάδια και γενικότερα τα πετρελαιοειδή, λιώνουν το λάτεξ του προφυλακτικού, όπως το καυτό νερό το παγάκι. Παθών, μια και κάποτε που κι εγώ δεν ήξερα, δοκίμασα να αντικαταστήσω την σπασμένη μεμφράνη της υποπίεσης σε μια κάνουλα βενζίνης, και φυσικά διέλυσε ΑΜΕΣΩΣ.
Ακόμα και κομμάτι σαμπρέλας από ελαστικό, διαλυτόταν σε μερικά λεπτά, φαντάσου το προφυλακτικό...
Έχε υπόψην...
To iphone χρησιμοποιώ και εγώ . Βέβαια δεν έχω το gps ευαγγέλιο μου στο δρόμο , αλλά πιο πολύ το ανοίγω όταν και αν χρειαστεί για να προσανατολιστώ .
Του έχω βάλει το navigon σαν πρόγραμμα , και από όσο το έχω δει , είναι πλήρες σαν πρόγραμμα .
Για off road όμως διαδρομές δεν ξέρω ...
LogOutGoRide
17/11/2011, 15:22
Στο τελευταίο ταξίδι που έκανα ( δυστυχώς απο ότι βλέπω...δεν με ξαναβλέπω) χρησιμοποίησα το pda που έχω και απόκτησα τις καλές εποχές.
Το είχα στερεωμένο με ειδική βάση στο τιμόνι και έπαιρνε ρεύμα απο ρευματοδότη κάτω απο την σέλα. Για την ιστορία είναι ένα HTC HD2 και όταν το είχα με windows 6.5.X os είχα περασμένο το igo primo 1.2 ενημερωμένο πλήρως τον καιρό εκείνο με χάρτες, σημεία κινδύνου, κάμερες ταχύτητας, 3d κτίρια και πολλά ακόμη. Όταν με βρήκε η ''ψιχάλα'' στο Muraglione και γέμισαν οι μπότες μου νερό μέχρι τον αστράγαλο το εβαλα μέσα στο tag bag. Όταν έφυγα απο εκεί με κάποιες ψιλές ακόμη να πέφτουν ,το πέρασα μέσα απο την ζελατίνα του tag bag και έμεινε λίγο το φερμουαρ στο κάτω μέρος ανοιχτό ελάχιστα για να χωράει το καλώδιο για το ρεύμα. Μπορούσα ακόμη να πατάω την οθόνη πάνω απο την ζελατίνα με τα γάντια (ντάξ είναι και γαμώ τα κινητά). Έτσι γύρισα στην Φλωρεντία και βρήκα το ξενοδοχείο και άλλα πολλά όλες εκείνες τις μέρες που βρισκόμασταν εκεί.
αυτά.
Για pda και pna πληροφορίες στο http://gpspocketpc.gr/phpbb/index.php?sid=2ed68b54f8656875eb60e21f8335338f.
Τώρα αν πεταχτεί κανείς και πει οτι ''οδήγησα'' την παρέα βράδυ Σαββάτου (αν θυμάμαι καλά) μέσα απο πεζόδρομους στο κέντρο της Φλωρεντίας εκεί που απαγορεύεται η κίνηση κάθε οχήματος και τελικά με έβγαλε όξω η Ιταλική ασφάλεια (Γεία σου Κατερίνα για την υπομονή σου και την sorry για την ξεφτίλα :lol: ) έχω να πω πως ........... έχει δίκιο :sun:
eurotreno2002
21/11/2011, 15:20
Επειδη η οικονομικη κριση μας εχει χτυπησει λιγο πολυ ολους.....μαλλον θα δοκιμασω την επιλογη iphone 4 μια που το εχουμε με καλη βαση....απλα δεν ξερω αν απο τα navigation software που περνει εχει καποιο χαρτες off road για ελλαδα...:confused:
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ολους και αν γνωριζετε κατι για το παραπανω κατατοπιστε με........:confused:
:beer:
schumifer
21/11/2011, 23:13
Removed by McGyver
σίγουρα κάποιο στο στυλ iNomad θα σου κάνει τη δουλειά και ιδιαίτερα οικονομικά
eurotreno2002 & schumifer προσέχετε τα γραφόμενά σας.
george8mougios
18/03/2014, 12:33
Αποφάσισα λοιπόν την παρακάτω λύση και σώθηκα
http://www.chinavasion.com/portable-gps/cvugtr16/
Μην μου πεις για υποστήριξη....δεν μπορούμε να τα χουμε όλα ![/QUOTE]
Καλησπέρα φιλε μου. Να σε ρωτήσω. Χάρτες φ]για το συγκεκριμένο που βρήκες?
This product is out of stock, and not coming back.
montechristo
19/03/2014, 17:48
Προφανως εχει αντικατασταθει απο το αντιστοιχο μοντελο με την ελαφρως μεγαλυτερη οθονη (4,3 αν θυμαμαι καλα)...
To iphone χρησιμοποιώ και εγώ . Βέβαια δεν έχω το gps ευαγγέλιο μου στο δρόμο , αλλά πιο πολύ το ανοίγω όταν και αν χρειαστεί για να προσανατολιστώ .
Του έχω βάλει το navigon σαν πρόγραμμα , και από όσο το έχω δει , είναι πλήρες σαν πρόγραμμα .
Για off road όμως διαδρομές δεν ξέρω ...
πολύ καλό είναι και το sygic
το οποίο έχει 30 μέρες δοκιμαστική περίοδο και μετά αν δεν το αγοράσεις λειτουργεί σαν διαδραστικός χάρτης, παραλουθεί πού βρίσκεσαι και δείχνει τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις αλλά δεν σου λέει προφορικά τι πρέπει να κάνεις.
Εϊναι σαν να έχεις ένα κλασσικό χάρτη αλλά σε ψηφιακή μορφή. Και δεν χρειάζεται ίντερνετ για να δουλέψει.
Εγώ στο κινητό μου (android) εχω περάσει το Tom tom και το Navigon και πήρα μια αδιάβροχη θήκη κινητού που κουμπώνει στη μοτοσυκλέτα (από κίνα μεριά) και κάνω μια χαρά την δουλειά μου. Παραδέχομαι ότι το touch θέλει προσπάθεια πάνω από την θήκη αλλά και βλέπω μια χαρά και δεν παίρνει νερό.