View Full Version : Άδεια κυκλοφορίας
BLACKGAS
16/11/2011, 12:24
Το σύντομο ιστορικό.
Περιχαρής κολλητός γίνεται κάτοχος tiger 1050. To αγοράζει μεταχειρισμένο από ιδιώτη και παίρνει από το ΚΕΠ την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας μέσα Οκτωβρίου. Προχτες κατόπιν ειδοποιήσεως παραλαμβάνει από το ΚΕΠ Μελισσίων όπου είχε γίνει η μεταβίβαση, την "οριστική" άδεια, όπως την είχε εκδόσει η Περιφέρεια ΒΑ Αττικής.
Θυμάστε το τρίπτυχο που ξέραμε?:nono: Ξεχάστε το.
Η άδεια πλέον λόγω "κρίσης", που καθιστά την προμήθεια του τρίπτυχου αδύνατη, είναι μια απλή κόλλα Α4 με τα στοιχεία ιδιοκτήτη-οχήματος και μια απλή σφραγίδα (όχι στρογγυλή) της Περιφέρειας.
:cry:
Επακολούθησε ο σχεδόν σουρεαλιστικός διάλογος:
Φίλος: Τι είναι αυτό???
Υπάλληλος ΚΕΠ: Η άδειά σας κύριε.
Φίλος: Μα είναι μία απλή κόλλα Α4!!!
Υπάλληλος ΚΕΠ: Ναι αλλά έχει και τη σφραγίδα της περιφέρειας.
Φίλος: Τέτοια σφραγίδα φτιάχνω σε 2΄από το σετάκι που πουλάει το LIDL και τέτοια άδεια τυπώνω στον εκτυπωτή του σπιτιού μου!
Υπάλληλος ΚΕΠ: Κύριε αυτή την άδεια εκδίδει η περιφέρεια γιατί απ' ότι μας είπαν δεν υπάρχει χαρτί. Η ισχύς του είναι σαν να είχατε το τρίπτυχο.
Φίλος: Δεν πλήρωσα τέλος μεταβίβασης για να έχω κανονική άδεια κυκλοφορίας?
Υπάλληλος ΚΕΠ: Μα τι σας πειράζει? Αφού σας είπα ότι ισχύει κανονικά.
Φίλος: Όταν πάω στο εξωτερικό και σε έλεγχο επιδώσω στον Ιταλό - Γάλλο - Γερμανό Αυστριακό κλπ αστυνομικό αυτό το χαρτί ποιός θα με βγάλει από τη φυλακή? Πως θα αποδείξω ότι δεν έχω κλέψει το μηχανάκι???? :look: :look: :look:
Υπάλληλος ΚΕΠ: Σιωπή.
Φυσικά και δεν έχει καμία ευθύνη ο υπάλληλος του ΚΕΠ. Ο άνθρωπος την δουλειά του έκανε και μάλιστα καλά. Το θέμα είναι ποιος ΠΑΝΣΟΦΟΣ αποφάσισε να εκδίδονται αυτά τα απλά χαρτιά για άδειες κυκλοφορίας και τι μπορεί να γίνει τώρα?????
ΥΓ. Όταν του πρότεινα να μου δώσει εμένα το μηχανάκι με 1.000€ και ας βγάλω τέτοια άδεια, έφαγα πόρτα! :D
Ελειψη χαρτιου και αναλωσιμων σε ολες σχεδον της δημοσιες υπηρεσιες της χρεωκοπημενης αυτης χωρας....!!!
Και αμα ο φιλος σου εχει προβλημα επειδη η tiger 1050 του κυκλοφορει με αδεια σε κολλα Α4 .....
Τι να πουν και τα τοσες χιλ παιδια που κανουν μαθημα στα σχολεια χωρις να τους εχουν δωσει βιβλια ακομα.....
fantacid
16/11/2011, 13:50
πως θα πληρωθουν οι μισθοι των 30,000 διευθυνταδων, αν δε κοψουμε απο τις σαχλες σας με τα μηχανακια ????
θελεις να παιρνει ο διευθυντης κατω απο 5-10κ το μηνα???
ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ που θες να κανεις κ τουρισμο στο εξωτερικο!
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Red Rider
16/11/2011, 14:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Ελειψη χαρτιου και αναλωσιμων σε ολες σχεδον της δημοσιες υπηρεσιες της χρεωκοπημενης αυτης χωρας....!!!
Και αμα ο φιλος σου εχει προβλημα επειδη η tiger 1050 του κυκλοφορει με αδεια σε κολλα Α4 .....
Τι να πουν και τα τοσες χιλ παιδια που κανουν μαθημα στα σχολεια χωρις να τους εχουν δωσει βιβλια ακομα.....
Τι να πούν και τόσα εκατομμύρια παίδια που πεθαίνουν απο ασιτία στις τριτοκοσμικές χώρες..
Το κωλόχαρτο που έδωσαν στο φίλο πήρα και εγώ.
Δεν με νοιάζει για το χαρτί,με πειράζει πολύ η μπακαλοδούλεια και η προχειρότητα,ειδικα όταν έχω πληρώσει για αυτή την "δουλειά"..
Αρχικά δημιουργήθηκε από Red Rider
Τι να πούν και τόσα εκατομμύρια παίδια που πεθαίνουν απο ασιτία στις τριτοκοσμικές χώρες..
Το κωλόχαρτο που έδωσαν στο φίλο πήρα και εγώ.
Δεν με νοιάζει για το χαρτί,με πειράζει πολύ η μπακαλοδούλεια και η προχειρότητα,ειδικα όταν έχω πληρώσει για αυτή την "δουλειά"..
Kαι για τα βιβλια πληρωσες ......
Και για το ληγμενο ( αρα προστιμο ) εκκαθαριστικο που δεν σου εχει ερθει πληρωσες ( και θα πληρωσεις και αλλα..)
Δεν διαφωνουμε πουθενα.....
Αλλα δυστηχως συμβαντα σαν το παραπανω μονο αστειες λεπτομερειες ( κατα την γνωμη μου ) μπορουν να θεωρηθουν...!
Red Rider
16/11/2011, 14:44
Και για το ληγμενο ( αρα προστιμο ) εκκαθαριστικο που δεν σου εχει ερθει πληρωσες ( και θα πληρωσεις και αλλα..)
Αλλα δυστηχως συμβαντα σαν το παραπανω μονο αστειες λεπτομερειες ( κατα την γνωμη μου ) μπορουν να θεωρηθουν...!
Συμφωνω..
Το να μπορω εγω χωρις καμια ιδιαιτερη δυσκολια να φτιαξω μια αδεια για το μηχανακι ΣΟΥ, μονο αστεια λεπτομερια δεν θεωρηται (κατα τη δικια μου γνωμη). Αν κατι τετοιο γινει "μοδα" στον υποκοσμο και ο κλεφτης ερχεται να σου κλεψει το μηχανακι με την "αδεια" στην τσεπη τοτε και οι ελαχιστες πιθανοτητες που εχει καποιος να βρει το κλεμμενο του μηχανακι θα εξανεμιζονται πλεον.
Αυτο το σχολιο χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης μαζι σου μιας και η σοβαροτητα των αλλων ελλειψεων που ανεφερες με βρισκουν απολυτα συμφωνο.
BLACKGAS
16/11/2011, 19:56
ΟΚ οτι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και αυτό είναι δευτερεύον με βρίσκει σύμφωνο και δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε παραπάνω. Τα λέμε στο 90% των θρεντ που ανοίγονται, σε κάθε σχεδόν κουβέντα με τον κοινωνικό περίγυρο και - το πλέον λυπηρό - αρκετοί το ζουν στο πετσί τους.
Το πρόβλημα που επισημαίνω είναι συνεπαγόμενο. Αφού ο καθένας πλεόν μπορεί με ελάχιστο κόστος να φτιάξει μία άδεια κυκλοφορίας σπίτι του, ας μου εξηγήσει κάποιος πως θα τσεκάρεται ότι το μηχανάκι ή το ΙΧ που προσπαθεί κάποιος να αγοράσει ή να πουλήσει δεν είναι βουτηγμένο? Πχ ο συμφορουμίτης panagath ψάχνει ένα fazer (αν κατέληξε τελικά!), βρίσκει ένα στα μέτρα του και θέλει να εξασφαλίσει ότι ο εμφανιζόμενος πωλητής δεν το βούτηξε από εμένα - εσένα ή τον χ φίλο. Καμιά ιδέα?? Ή θα ξαναρχίσουμε πάλι να τρέχουμε στις αντιπεριφέρειες και να προσπαθούμε να βρούμε μόνοι μας το φάκελο στο χάος??? :confused:
Allst@rf
16/11/2011, 20:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
ΟΚ οτι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και αυτό είναι δευτερεύον με βρίσκει σύμφωνο και δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε παραπάνω. Τα λέμε στο 90% των θρεντ που ανοίγονται, σε κάθε σχεδόν κουβέντα με τον κοινωνικό περίγυρο και - το πλέον λυπηρό - αρκετοί το ζουν στο πετσί τους.
Το πρόβλημα που επισημαίνω είναι συνεπαγόμενο. Αφού ο καθένας πλεόν μπορεί με ελάχιστο κόστος να φτιάξει μία άδεια κυκλοφορίας σπίτι του, ας μου εξηγήσει κάποιος πως θα τσεκάρεται ότι το μηχανάκι ή το ΙΧ που προσπαθεί κάποιος να αγοράσει ή να πουλήσει δεν είναι βουτηγμένο? Πχ ο συμφορουμίτης panagath ψάχνει ένα fazer (αν κατέληξε τελικά!), βρίσκει ένα στα μέτρα του και θέλει να εξασφαλίσει ότι ο εμφανιζόμενος πωλητής δεν το βούτηξε από εμένα - εσένα ή τον χ φίλο. Καμιά ιδέα?? Ή θα ξαναρχίσουμε πάλι να τρέχουμε στις αντιπεριφέρειες και να προσπαθούμε να βρούμε μόνοι μας το φάκελο στο χάος??? :confused:
αν οπωσδήποτε σου κάτσει μια ευκαιρία και θες να είσαι σίγουρος ,γιατί να μην κανείς μια
διασταύρωση με τον αριθμό πλαισίου τηλεφωνώντας στην αντιπροσωπεία;
:confused:
BLACKGAS
16/11/2011, 21:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
αν οπωσδήποτε σου κάτσει μια ευκαιρία και θες να είσαι σίγουρος ,γιατί να μην κανείς μια
διασταύρωση με τον αριθμό πλαισίου τηλεφωνώντας στην αντιπροσωπεία;
Και από πότε οι αντιπροσωπείες κρατάνε στοιχεία με τα μηχανάκια που κυκλοφορούνε από δεύτερο χέρι????
Cpt. Haddock
16/11/2011, 21:35
Ρε παίδες, περαν πλάκας... Εν έτει 2011 με όλα τα στοιχεια περασμένα έτσι κι αλλιως σε βασεις δεδομένων, χρειάζεται το χαρτί της άδειας?
BLACKGAS
16/11/2011, 21:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ρε παίδες, περαν πλάκας... Εν έτει 2011 με όλα τα στοιχεια περασμένα έτσι κι αλλιως σε βασεις δεδομένων, χρειάζεται το χαρτί της άδειας?
Έχουν πρόσβαση σε αυτές τις βάσεις δεδομένων οι απλοί ιδιώτες που θα πάνε να αγοράσουν ένα παπί?
Εσύ ξεκίναγες για Νορβηγία με αυτό το χαρτί????
:confused: :confused: :confused:
Cpt. Haddock
16/11/2011, 21:41
Έχουν πρόσβαση σε αυτές τις βάσεις δεδομένων οι απλοί ιδιώτες που θα πάνε να αγοράσουν ένα παπί?
Εσύ ξεκίναγες για Νορβηγία με αυτό το χαρτί????
:confused: :confused: :confused:
Απλα ρωτάω ΓΙΑΤΙ να χρειάζεται ενα χαρτι όταν όλα ειναι καταχωρημένα (ασε τα ταξιδια έξω, εκει βγαζεις πράσινη καρτα έτσι κι αλλιως)
Δεν πρέπει σιγα σιγα να ξεφευγουμε απο τη λογική των χαρτιών? Η τεχνολογία υπάρχει και το επιτρέπει.
BLACKGAS
16/11/2011, 21:46
Απλα ρωτάω ΓΙΑΤΙ να χρειάζεται ενα χαρτι όταν όλα ειναι καταχωρημένα (ασε τα ταξιδια έξω, εκει βγαζεις πράσινη καρτα έτσι κι αλλιως)
Δεν πρέπει σιγα σιγα να ξεφευγουμε απο τη λογική των χαρτιών? Η τεχνολογία υπάρχει και το επιτρέπει.
Η τεχνολογία δουλεύει σε επίπεδο προσώπων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το δημόσιο ακόμη (δυστηχώς) ΔΕΝ...
:sick:
Cpt. Haddock
16/11/2011, 21:49
Καιρός ειναι. Τα στοιχεία υπάρχουν έτσι κι αλλιως. Το χαρτι για μένα δε χρειάζεται και ειναι απλά ενα γραφειοκρατικο καταλοιπο.
Αυτα και τέλος :wave2:
schumifer
16/11/2011, 22:04
Να κάνω μία υπόθεση?
Τώρα που κάποιος εντελώς τυχαία αμέλησε να προμηθευτεί και το χαρτί τελείωσε, μήπως αντί για μειοδοτικό διαγωνισμό ανάμεσα σε 5 εταιρείες θα γίνει κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση του έργου παροχής του ειδικού χαρτιού?
Αυτα ισχυουν στο εξωτερικο καπταιν.....
( Οπου με το που θα σε σταματησουν κατευθειαν το laptop στο καθε περιπολικο παιρνει "φωτια... ")
Αμα περιμενεις απο τον καθε δια να ελεγχει την γνησιοτητα της καθε αδειας φεξε μου και γλυστρισα.... :winka:
Με ειχαν σταματησει προ καιρου στον Ασπροπυργο .....
Ελεγχαν μονο την γνησιοτητα αδειων κυκλοφοριας και διπλωματων......
Καμμια αλλη παραβαση δεν τους ενοιαζε.......
Ε.... Απο ολους τους υπολοιπους ελεγχους που μου εχουν κανει......
Καμμια σχεση...!
:wave2:
nikos_abel
17/11/2011, 07:54
Καιρός ειναι. Τα στοιχεία υπάρχουν έτσι κι αλλιως. Το χαρτι για μένα δε χρειάζεται και ειναι απλά ενα γραφειοκρατικο καταλοιπο.
Αυτα και τέλος :wave2:
Άσε ρε Ηλία, το paperless office είναι ένα όνειρο που ούτε επιχειρήσεις μεγαθήρια δε μπορούν
να εφαρμόσουν, θα το καταφέρει το οργανωμένο ελληνικό κράτος;
Δίκια χίλια έχεις αλλά.....
montechristo
17/11/2011, 08:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
Να κάνω μία υπόθεση?
Τώρα που κάποιος εντελώς τυχαία αμέλησε να προμηθευτεί και το χαρτί τελείωσε, μήπως αντί για μειοδοτικό διαγωνισμό ανάμεσα σε 5 εταιρείες θα γίνει κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση του έργου παροχής του ειδικού χαρτιού?
Aυτο μαλλον δεν θα παιξει, γιατι δεν μιλαμε για μια μεταβατικη κατασταση που ελεγαν στην αρχη, αλλά για την κατασταση που θα ισχυει απο εδω και περα. Απλη κολλα Α4 για αδεια. Παθων κι εγω αρχες φθινοπωρου, οταν πηρα ενα Αφρικα απο φιλο.
ΥΓ Βεβαια, ποτε δεν ξερεις, ισως παιξουν απ' ευθειας αναθεσεις για προμηθεια χαρτιου Α4...;)
turogalos
17/11/2011, 08:11
Πάντως και εδώ στην Φινλανδία η άδεια κυκλοφορίας μια κόλλα χαρτί μεγέθους Α4 ήταν πάντα. Είτε μιλάμε για μοτοποδήλατο, είτε για Ferrari.
Αυτα και τέλος :wave2: μαζι σου!αρκει οταν σε σταματανε να διασταυρωνουν και τις πινακιδες για να δουν αν ειναι κλεμενο η οχι:D
Cpt. Haddock
17/11/2011, 17:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από SoulGR
μαζι σου!αρκει οταν σε σταματανε να διασταυρωνουν και τις πινακιδες για να δουν αν ειναι κλεμενο η οχι:D
Εαν έχει δηλωθει η κλοπή, σιγα το δύσκολο
Εαν έχει δηλωθει η κλοπή, σιγα το δύσκολο
δεν ειπα οτι ειναι δυσκολο....απλα λεω οτι δεν θα γινεται...:rolleyes:
Cpt. Haddock
17/11/2011, 17:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από SoulGR
δεν ειπα οτι ειναι δυσκολο....απλα λεω οτι δεν θα γινεται...:rolleyes:
Ενώ τώρα που έχουμε το χαρτι....
Τα τελευταία 5 χρονια μια φορά με έχουν σταματησει για έλεγχο.
Τί συμφέροντα (http://en.wikipedia.org/wiki/Radio-frequency_identification) εξυπηρετείς καπιτάνιο;
:rolleyes:
Πολυμήχανος
17/11/2011, 18:02
Εμένα πάντως που με έχουν σταματήσει για τυπικό έλεγχο, και με το αυτοκίνητο, και με την μηχανή, και Δίας, και άλλη υπηρεσία,
1-πήραν το χαρτί της άδειας
2-μίλησαν online με τα κεντρικά που τους επιβεβείωσαν ότι η άδεια είναι γνήσια, η μηχανή δεν είναι κλεμμένη κ.ο.κ.
3-με ευχαρίστησαν και δρόμο.
Οπότε σημασία έχουν τα στοιχεία στο κεντρικό dbase όπως είπε και ο κάπτεν.
Αν εγώ είχα μια άδεια Α4 φτιαχτή δικιά μου, προφανώς τα στοιχεία δεν θα ταίριαζαν και θα ακολουθούσε το ενναλλακτικό 3 δλδ
3-Ελάτε μαζί μας κύριε....
Οπότε μην ανησυχείτε ΑΝΟΗΤΩΣ για θεωρίες ''αν φτιάξω κι εγώ ένα τέτοιο χαρτί μπλα μπλα μπλα...'' δεν κάνει το χαρτί την ιδιοκτησία, και ούτε σας κλέβει κανείς την μηχανή και φτιάχνει ένα χαρτί και κυκλοφοράει ανενόχλητος...
η συχνότητα των ελέγχων είναι άλλο θέμα...εγω αυτο που ειπα είναι πως ΑΝ σε σταματήσουν και δούνε το Α4 να διασταυρώνουν αν ειναι πλαστό ή οχι...
Cpt. Haddock
17/11/2011, 18:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Τί συμφέροντα (http://en.wikipedia.org/wiki/Radio-frequency_identification) εξυπηρετείς καπιτάνιο;
:rolleyes:
Τα συμφέροντα της απαλλαγής απο καθε είδους περιττή χαρτούρα :winka: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πολυμήχανος
Οπότε μην ανησυχείτε ΑΝΟΗΤΩΣ για θεωρίες ''αν φτιάξω κι εγώ ένα τέτοιο χαρτί μπλα μπλα μπλα...'' δεν κάνει το χαρτί την ιδιοκτησία, και ούτε σας κλέβει κανείς την μηχανή και φτιάχνει ένα χαρτί και κυκλοφοράει ανενόχλητος...
Δηλαδη φιλαρακι εσενα καθε φορα που σε εχουν σταματησει εχουν διασταυρωσει την γνησιοτητα των εγγραφων σου με τα κεντρικα???
Γιατι εμενα οποτε με εχουν σταματησει (και δεν ειναι λιγες οι φορες στα 20 σχεδον χρονια που καβαλαω μηχανακια!), δεν εχουν κανει διασταυρωση με τα κεντρικα ΠΟΤΕ!!!
Οποτε σε ευτες τις περιπτωσεις που ειναι και οι περισσοτερες απο την εμπειρια μου, με μια πλαστη αδεια σε ενα κωλοχαρτο Α4 φευγεις κυριος!
Αν θεσπιστει να γινεται ταυτοποιηση με τα κεντρικα σε ΚΑΘΕ ελεγχο τοτε καλως, αλλιως αν αυτη η ταυτοποιηση ειναι κατα περιπτωση και αναλογα με τα κεφια του μπατσου οπως ισχυει μεχρι τωρα που γραφονται αυτες οι γραμμες, τοτε... :rolleyes:
gs 500 f
17/11/2011, 19:20
λογω απωλειας [στην μετακομιση] ,παρελαβα απο δυτ.αττικη 4 αδειες [ι.χ. και μοτο] σε Α4 πριν 3 μερες!
BLACKGAS
17/11/2011, 19:43
Προσωπικά εντοπίζω το πρόβλημα και το έγραψα σε προηγούμενο ποστ, στις μεταβιβάσεις από ιδιώτη σε ιδιώτη. Ακόμη και αν καθιερωθούν οι έλεγχοι από την αστυνομία, στις αγοραπωλησίες πως θα δουλεύει το σύστημα? Πως θα τσεκάρεται ο αριθμός πλαισίου? :confused:
devil's animal
17/11/2011, 20:53
καλα εσεις που λετε για απατες λογω ευκολιας να βγαλει ο καθενας ενα Α4 με μια πλαστη αδεια σε ενα κλεμμενο μηχανακι, δεν ειχατε σκεφτει οτι αυτο μπορουσε να γινει ακομα και με το παλιο πρασινο χαρτονι της αδειας??
δλδ τι το πολυπλοκο ειχε η παλια αδεια? το χαρτονι που ηταν πρασινο? οι σφραγιδες? η γραμματοσειρα?? τι ακριβως εμποδιζε καποιον που θα ηθελε να πλαστογραφησει μια αδεια στο να μην το κανει?
εδω πλαστογραφουν χρηματα και εμεις στεκομαστε στα παλια χαρτια των αδειων κυκλοφοριας?:confused:
BLACKGAS
17/11/2011, 20:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
καλα εσεις που λετε για απατες λογω ευκολιας να βγαλει ο καθενας ενα Α4 με μια πλαστη αδεια σε ενα κλεμμενο μηχανακι, δεν ειχατε σκεφτει οτι αυτο μπορουσε να γινει ακομα και με το παλιο πρασινο χαρτονι της αδειας??
....
Απλά τώρα είναι εξαιρετικά εύκολο, γρήγορο και φτηνό!
Το αυτο! :a10:
Πολυμήχανος
17/11/2011, 21:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Δηλαδη φιλαρακι εσενα καθε φορα που σε εχουν σταματησει εχουν διασταυρωσει την γνησιοτητα των εγγραφων σου με τα κεντρικα???
Γιατι εμενα οποτε με εχουν σταματησει (και δεν ειναι λιγες οι φορες στα 20 σχεδον χρονια που καβαλαω μηχανακια!), δεν εχουν κανει διασταυρωση με τα κεντρικα ΠΟΤΕ!!!
Οποτε σε ευτες τις περιπτωσεις που ειναι και οι περισσοτερες απο την εμπειρια μου, με μια πλαστη αδεια σε ενα κωλοχαρτο Α4 φευγεις κυριος!
Αν θεσπιστει να γινεται ταυτοποιηση με τα κεντρικα σε ΚΑΘΕ ελεγχο τοτε καλως, αλλιως αν αυτη η ταυτοποιηση ειναι κατα περιπτωση και αναλογα με τα κεφια του μπατσου οπως ισχυει μεχρι τωρα που γραφονται αυτες οι γραμμες, τοτε... :rolleyes:
Ναι και κοίταξαν και πλαίσιο (στην μηχανή) που ρωτάει και ο άλλος παρακάτω.
Και τι πάει ''αν θεσπιστεί'', είπαμε εμένα μόνο μου έχει τύχει, άρα ΓΙΝΕΤΑΙ αυτό.
Είσαι σίγουρος ότι δεν σε τσεκάρισαν; Δεν υψώνουν και καμιά κεραία, ούτε ανάβουν καμιά φωτιά και χορεύουν γύρω γύρω, δίνεις άδεια, σου λέει περιμένετε, πάει στο όχημά του, κάτι κάνει (σε δευτερόλεπτα) και επιστρέφει. Ε σε αυτό έχει επικοινωνήσει με κεντρικά και έχει τσεκάρει την άδεια σου. Οι δε ζητάδες έχουν και εντελώς αυτόνομο σύστημα επικοινωνίας στο ώμο (VHF) και σε τσεκάρει ΕΝΑΣ, ΜΟΝΟΣ του, αν θέλει.
Το ότι εσένα δεν σου τσέκαραν την άδεια, ΑΝ δεν στην τσέκαραν και τα 20 χρόνια (που το κόβω πιθανότητα κερδίζεις το λοττο και την επόμενη ένας αστεροειδής καταστρέφει την γη ολοσχερώς), δείχνει ότι μάλλον έψαχναν για κάτι άλλο. Πάντως δεν λέει κάτι το παράδειγμά σου έτσι και αλλοιώς, και πάλι όσα Α4 φτιαχτά και να φτιάξει κανείς, μια φορά τα αρχεία στο ΚΕΠΥΟ δείχνουν το όνομα και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.
Και μπορεί να φύγεις κύριος ίσως μία, δύο, αλλά στον πρώτο πραγματικό έλεγχο... Βλέπε 3β παραπάνω...
Οπότε μην ανησυχείτε για Α4 ή χαρτόνι ή μάρμαρο ή ζιρκόνιο χαραγμένο με διαμάντι κ.ο.κ.
devil's animal
17/11/2011, 21:38
ναι, ενω πριν για να γινει επρεπε ο αλλος να εχει τελειωσει το ΜΙΤ με ειδικευση στην τεχνολογικη εκτυπωση με λεϊζερ πανω σε αδαμαντιο....:rolleyes:
240130
MG-KTiNoS
17/11/2011, 22:13
Όπα μια και το κατέχω λίγο το σπορ με τα ταξίδια όπου κοίταξαν την άδεια μου έκαναν όλοι την ερώτηση
-Γιατί ο αριθμός λέει ΧΧΧ 333 και η άδεια ΧΧΧ0333. Γιατί δεν γράφει τον αριθμό μηδέν?
Που να ήξερα???
Λοιπόν 3 φορές έφεραν ειδικό για να δει το πλαίσιο. Ταλαιπωρία απίστευτη.
(Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία)
ΑΝ έβγαζα και το κωλόχαρτο
Χέστα…
Ιταλία μου την είχαν πέσει άσχημα γιατί δεν έγραφε λατινικά το δίπλωμα και Γερμανία μου πήραν το δίπλωμα επί τόπου για τον ίδιο λόγο.
(δεν το πήρα ποτέ πίσω)
Η ΕΕ έχει οδηγία για το πώς πρέπει να είναι το έντυπο της άδειας απ όσο ξέρω και οφείλει να είναι ίδιο παντού.
Εκτώς ΕΕ και εκτώς Σέγγεν δε μπορεί να γίνει αυτό.
ΗΠΑ δεν το κουβεντιάζω κάν... (αλλά εκεί δε θα πας με μηχανάκι)
el_hymador
17/11/2011, 22:26
σε κανα 2 χρονάκια, κάπως έτσι θα είναι οι άδειες...
240142
:rotflmao: :rotflmao: :lol: :bigcry: :bigcry: :bawl: :bawl: :bawl:
Και μπορεί να φύγεις κύριος ίσως μία, δύο, αλλά στον πρώτο πραγματικό έλεγχο... Βλέπε 3β παραπάνω...
Ναι, αλλα γι' αυτες τις "μια, δυο..." που λες, καποιος θα κλαψει το μηχανακι του!
Επισης δε νομιζω να υπαρχουν πολλοι που εκλεψαν μηχανακι για να κανουν 100.000χιλ. με αυτο... απο το σημειο στο "χειρουργιο" ειναι η δουλεια... τελος παντων δε θα μαλωσουμε γι' αυτο! :smilea:
ΥΓ. Ετσι κι αλλιως μεχρι την αγορα της απομενης μηχανης, κοιμαμαι ησυχος :lol:
...........
Φίλος: Όταν πάω στο εξωτερικό και σε έλεγχο επιδώσω στον Ιταλό - Γάλλο - Γερμανό Αυστριακό κλπ αστυνομικό αυτό το χαρτί ποιός θα με βγάλει από τη φυλακή? Πως θα αποδείξω ότι δεν έχω κλέψει το μηχανάκι???? :look: :look: :look:
ε ρε να ημουνα υπαλληλος για μια μερα και να μου καθοτανε τετοια φαση........
Υπάλληλος ΚΕΠ (δλδ εγω):μισο λεπτο κυριε (σηκωνω τηλεφωνο) σδοε εκει?καλημερα σας ονομαζομαι ετσι,ειμαι υπαλληλος στα κεπ ταδε και εχω μπροστα μου τον κυριο δινα.εχουμε την (παραπανω) κατασταση και ενω το κρατος μας κυριε πιαστακατωαπτοτραπεζι βογκαει οικονομικα και στερειται βασικων αγαθων (οπως χαρτι για παραδειγμα), ο γκαιλες του κυριου δινα ειναι ''αμα παει ταξιδακι στας ευρωπας'' τι θα πει στους ιθαγενεις αστυνομικους.επειδη λοιπον λεφτα εχει για περαστε να του κανετε μια ''περαιωσουλα''.ευχαριστω!
(γυρναω στο φιλαρακι σου) ενταξει κυριε.κανονιστηκε.δε θα χρειαστειτε καποιον να σας βγαλει απο την φυλακη σε ξενη χωρα.θα μπειτε σε δικια μας.
ασταδιαλα....παλιοφοροφυγαδες !!!!!!!
:lol: :lol: :lol:
... δεν κάνει το χαρτί την ιδιοκτησία...
θες να βαλουμε φωτια σε ολα τα χαρτια?:D :D :D :D :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ε ρε να ημουνα υπαλληλος για μια μερα και να μου καθοτανε τετοια φαση........
Υπάλληλος ΚΕΠ (δλδ εγω):μισο λεπτο κυριε (σηκωνω τηλεφωνο) σδοε εκει?καλημερα σας ονομαζομαι ετσι,ειμαι υπαλληλος στα κεπ ταδε και εχω μπροστα μου τον κυριο δινα.εχουμε την (παραπανω) κατασταση και ενω το κρατος μας κυριε πιαστακατωαπτοτραπεζι βογκαει οικονομικα και στερειται βασικων αγαθων (οπως χαρτι για παραδειγμα), ο γκαιλες του κυριου δινα ειναι ''αμα παει ταξιδακι στας ευρωπας'' τι θα πει στους ιθαγενεις αστυνομικους.επειδη λοιπον λεφτα εχει για περαστε να του κανετε μια ''περαιωσουλα''.ευχαριστω!
(γυρναω στο φιλαρακι σου) ενταξει κυριε.κανονιστηκε.δε θα χρειαστειτε καποιον να σας βγαλει απο την φυλακη σε ξενη χωρα.θα μπειτε σε δικια μας.
ασταδιαλα....παλιοφοροφυγαδες !!!!!!!
Θέλω ρε κ@ργιόλη να μας σταματήσουνε του χρόνου στας Ευρώπας και να δώκεις άδεια του V-Strom σε A4 να δω τι θα σΕ πούνε...
Ειδικά όταν η δικιά μου θα είναι πενιά...
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Θέλω ρε κ@ργιόλη να μας σταματήσουνε του χρόνου στας Ευρώπας και να δώκεις άδεια του V-Strom σε A4 να δω τι θα σΕ πούνε...
Ειδικά όταν η δικιά μου θα είναι πενιά...
κοιμηθηκα?
1.δεν εχω στρομ
2.ευρωπη θα παμε με αεροπλανο (η κρυμμενοι σε αμπαρι πλοιου οπως παει το πραμα)
3.θα βαλουμε φωτια σε ολα τα χαρτια λεμεεεεεε
:lol: :lol:
Ηλια μην περνεις και ορκο,
εγω εκανα την μεταβιβαση το Σεπτεμβριο του 2007 και σε μπλοκο πριν λιγες μερες με ρωτησανε πιο ειναι το ονομα του προιγουμενου ιδιοκτήτη και πως δεν εχει αλλαξει ακομα ο ονομα... μετα απο 4 χρονια και 70.000 km...:D
Cpt. Haddock
18/11/2011, 09:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
Ηλια μην περνεις και ορκο,
εγω εκανα την μεταβιβαση το Σεπτεμβριο του 2007 και σε μπλοκο πριν λιγες μερες με ρωτησανε πιο ειναι το ονομα του προιγουμενου ιδιοκτήτη και πως δεν εχει αλλαξει ακομα ο ονομα... μετα απο 4 χρονια και 70.000 km...:D
Ρε μπόυ, το οτι δεν δουλεύει σωστά η δημόσια διοίκηση, δε σημαινει οτι δνε υπάρχει η δυνατοτητα να δουλέψει.
Κάποτε ενα πιστοποιητικό γεννησεως ήταν ταλαίπα σκέτη και τωρα πας στο ΚΕΠ και σε παίρνουν στο κινητο να σου πουν οτι ειναι ετοιμο.
@MG KTINOS
Η μαλακία με τα νουμερα των πινακίδων στις άδειες οφείλεται στο οτι το πρόγραμα (Η/Υ) ειναι κοινο για τα αυτοκίνητα (4 νουμερα) και τις μηχανες (3 νουμερα), οποτε απλά βαζουν ενα 0 μπροστα. Κανενας (δημόσιος λειτουργός) δε σκέφτηκε οτι η αναντιστοιχία πινακίδας / χαρτιου μπορεί εν δυναμει να ειναι πρόβλημα.
Επισης δεν ξέρω τι έκανες στη Γερμανία και σου πήραν το διπλωμα, αλλα εμενα σε κληση που έφαγα στην autobahn δεν το κράτησαν καθόλου.
:wave2: ( = καυγας :lol: )
… οι καλύτερες πάντως είναι οι …. "ΔΙΕΘΝΕΙΣ" ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΠΑ….
όπως μου ειχε πει και o …NYPD …”this is international in your country…”
:rotflmao: :rotflmao:
chr1s_86
18/11/2011, 10:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
...this is international in your country…”
MG-KTiNoS
18/11/2011, 14:28
Η μαλακία με τα νουμερα των πινακίδων στις άδειες οφείλεται στο οτι το πρόγραμα (Η/Υ) ειναι κοινο για τα αυτοκίνητα (4 νουμερα) και τις μηχανες (3 νουμερα), οποτε απλά βαζουν ενα 0 μπροστα. Κανενας (δημόσιος λειτουργός) δε σκέφτηκε οτι η αναντιστοιχία πινακίδας / χαρτιου μπορεί εν δυναμει να ειναι πρόβλημα.
Οκ όταν ξαναπεράσω από το τριεθνές Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία θα τους το πω.
Όλο κατανόηση είναι ξέρεις εκεί οι αρχές…
:rotflmao:
Επισης δεν ξέρω τι έκανες στη Γερμανία και σου πήραν το διπλωμα, αλλα εμενα σε κληση που έφαγα στην autobahn δεν το κράτησαν καθόλου.
Στη Γερμανία δεν έκανα τίποτα.
Απλά το ροζ δίπλωμα που είχα, από τα πρώτα, δεν έγραφε λατινικά το όνομα μου κλπ.
Κι αυτοί το πήηηηραν :lol: και μου είπαν ότι κατάσχεται γιατί δεν είναι σύμφωνο με το γερμανικό νόμο μπλα μπλα μπλα
(και ευτυχώς που η κοπέλα είχε δίπλωμα γιατί θα γύριζα σπρώχνοντας)
Παρεμπιπτόντως στο προξενείο που πήγα να κάνω παράπονα μου (τώρα θα δουν οι παλιό Φρίτσιδες:lol: ) είπαν ότι ο Φριτς είχε δίκιο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και μόλις γυρίσω να πάω στο υπουργείο και να τους κάνω … φασαρία (τα μούτρα κρέας) :lol:
Όταν λέει η ΕΕ ότι η άδεια πρέπει να είναι ΕΤΣΙ σε όλες τις χώρες, αν εσύ πας με το Α3 ή 4 παίζει ο κρατικός υπάλληλος να εφαρμόσει το νόμο κατά γράμμα κι εσύ να κλαις.
Και είναι άδικο γιατί σαν πολίτης το καθήκον σου το έκανες.
ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ
:D
MG-KTiNoS
18/11/2011, 14:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
… οι καλύτερες πάντως είναι οι …. "ΔΙΕΘΝΕΙΣ" ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΠΑ….
όπως μου ειχε πει και o …NYPD …”this is international in your country…”
Αυτό πάλι που το βάζεις ???
Είχαμε σκάσει ένα κάρο λεφτά για το κωλοχαρτο (80 νομίζω) να πάμε Ντουμπρόβνικ και όταν το είδαν οι Κροάτες μας ζήταγαν το άλλο....
ΤΟ ΡΟΖ!!!!!
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
MG-KTiNoS
18/11/2011, 14:36
Η τεχνολογία δουλεύει σε επίπεδο προσώπων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Στη φορθνετ πχ...
:rotflmao: :lol: :rotflmao:
ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕ !!!!
:a029:
nikos_abel
18/11/2011, 19:55
:wave2: ( = καυγας :lol: )
Της Παρασκευής :wave2: