View Full Version : 1,5 εκατομυριο ανασφαλιστα οχηματα.
Θα τρελαθουμε τελειως ρπστμ?
Αντε να σου κατσει η στραβη και να ειναι τοσο στραβη. :alien:
Πηγη. (http://www.economist.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8967%3Aanasfalista-oximata&catid=3&Itemid=31)
Αν δε κάνω λάθος, πλέον σε όλα τα συμβόλαια υπάρχει κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Αν δε κάνω λάθος, πλέον σε όλα τα συμβόλαια υπάρχει κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα.
οντως αυτο ισχυει, αλλα για να πληρωθει καποιος θα πρεπει απαραιτητα να εχει καλεσει τροχαια επι τοπου. θελει προσοχη αυτο....
Lioulios
17/11/2011, 22:09
Eγώ πάντως ξέρω πολλούς που έχουν ανασφάλιστα οχήματα .
Άλλοι γιατί δεν έχουν να δώσουν και κυκλοφορούν (δεν συμφωνώ) και άλλοι που το έχουν αφήσει στην άκρη και όταν το χρειαστούν θα το ασφαλίσουν επειδή έχουν και άλλο όχημα .
Όταν γυρίσω σπίτι , η μεγάλη μοτο είναι ανασφάλιστη . Δεν θα την ασφαλίσω ,αλλά δεν θα την κυκλοφορίσω κιόλας αφού αν βρέξει θα πάω με το αμάξι και αν δεν βρέξει θα πάω με το σκούτερ .
Η εποχή που τα είχαμε και κάθονταν ασφαλισμένα και παίρναμε τους ασφαλιστές να μας ετοιμάσουν το συμβλόλαιο γιατί λήγει σε 1-2 βδομάδες πέρασε . Τώρα όποτε ανοίξει ο καιρός για βόλτα θα παίξει και ασφάλεια .
Μέσα στο 1.5 μύρια και το δικό μου λοιπόν .
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Άλλο ανασφάλιστο να κυκλοφορεί και άλλο να κάθεται . Ανασφάλιστο δεν οδηγάω ούτε ποδήλατο που λέει ο λόγος .
Αυτο δεν αλλαζει την τεραστια ποσοτητα των ανθρωπων που δεν μπορουν να πληρωσουν.:sick:
ναι...ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ το λενε... το 1 απο τα 2 εκλεισε ......
πηγη-> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13901&subid=2&pubid=112645532
Με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί η διοίκηση και η διαχειριστική επιτροπή του Επικουρικού Κεφαλαίου να μειώσει το κόστος και ταυτόχρονα να πιέσει την κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος του Κεφαλαίου.
Σ' αυτό το πλαίσιο έκλεισε το κατάστημα της Θεσσαλονίκης, το οποίο απασχολούσε 6 εργαζομένους και διαχειριζόταν εκκρεμείς υποχρεώσεις για περίπου 20.000 αυτοκίνητα που πρέπει τώρα να εξυπηρετηθούν (όταν εξυπηρετηθούν) από το κατάστημα της Αθήνας. Το συγκεκριμένο γραφείο στη Θεσσαλονίκη εξυπηρετούσε τους ζημιωθέντες των ασφαλιστικών εταιρειών που ανακλήθηκε η άδειά τους (Αργοναυτική, Εγνατία, ΕΟΣ, General Union, General Trust, Aσπίς Πρόνοια, Commercial, Eurostar, Ευρωπαϊκή Πρόνοια) καθώς επίσης και ζημίες από ανασφάλιστα οχήματα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
ναι...ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ το λενε... το 1 απο τα 2 εκλεισε ......
πηγη-> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13901&subid=2&pubid=112645532
Με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί η διοίκηση και η διαχειριστική επιτροπή του Επικουρικού Κεφαλαίου να μειώσει το κόστος και ταυτόχρονα να πιέσει την κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος του Κεφαλαίου.
Σ' αυτό το πλαίσιο έκλεισε το κατάστημα της Θεσσαλονίκης, το οποίο απασχολούσε 6 εργαζομένους και διαχειριζόταν εκκρεμείς υποχρεώσεις για περίπου 20.000 αυτοκίνητα που πρέπει τώρα να εξυπηρετηθούν (όταν εξυπηρετηθούν) από το κατάστημα της Αθήνας. Το συγκεκριμένο γραφείο στη Θεσσαλονίκη εξυπηρετούσε τους ζημιωθέντες των ασφαλιστικών εταιρειών που ανακλήθηκε η άδειά τους (Αργοναυτική, Εγνατία, ΕΟΣ, General Union, General Trust, Aσπίς Πρόνοια, Commercial, Eurostar, Ευρωπαϊκή Πρόνοια) καθώς επίσης και ζημίες από ανασφάλιστα οχήματα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Ε δεν νομίζω να εννοεί αυτό. Έχουν αλλάξει τα συμβόλαια απ'οσο ξέρω, και αν τρακάρεις με ανασφάλιστο, στα πληρώνει η δικιά σου ασφαλιστική, και την εξουσιοδοτείς να τα εισπράξει η ίδια από το επικουρικό. Το καναν ακριβώς γιατί με τόσο μείον που είναι, δεν εβγαζες άκρη και σε είχαν για χρόνια στο περίμενε..
Δεν ξέρω αν το κανουν όλες βέβαια..
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Ε δεν νομίζω να εννοεί αυτό. Έχουν αλλάξει τα συμβόλαια απ'οσο ξέρω, και αν τρακάρεις με ανασφάλιστο, στα πληρώνει η δικιά σου ασφαλιστική, και την εξουσιοδοτείς να τα εισπράξει η ίδια από το επικουρικό. Το καναν ακριβώς γιατί με τόσο μείον που είναι, δεν εβγαζες άκρη και σε είχαν για χρόνια στο περίμενε..
Ακριβώς αυτό. :wave2:
afti ti mlkia me ta :wave2: giati tin kanete
7gibernau
17/11/2011, 22:43
2 τρακτέρ 1 σκουτερ 1 μηχανή 3 αμάξια +1 αγροτικό
Όλα αφαλισμενα αλλα με αυτο που διάβασα νιώθω ο μαλακας της υπόθεσης...
Οικογενειακή μαλακια.....
Και λέω τώρα....είμαι μαλακας;;;;;δηλαδή αν μου κάτσει καμία στραβη με ανασφαλιστο θα φταίω αν τον κρεμασω ανάποδα σε μια ελιά και του γαμησω τα αγαμητα;;;;;
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
Για να ρωτάνε οι περίεργοι
8a soy apadaga tora alla 8a fonazes boi8ia meta opos allote
pare :wave2:
Οντως μαλακια ,αλλα το θεμα ειναι αλλο.
Πανιουλη το πρα πρα σου το χεις ασφαλισμενο??:look:
pare :wave2:
:rolleyes:
:a9:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Οντως μαλακια ,αλλα το θεμα ειναι αλλο.
Πανιουλη το πρα πρα σου το χεις ασφαλισμενο??:look:
nai alla me tin pinakida exo ena 8emataki logo fotoagenias me tin troxea :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
nai alla me tin pinakida exo ena 8emataki logo fotoagenias me tin troxea :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αφου εχεις ασφαλεια..............
...........χεστους αυτους. :rotflmao:
nikos_abel
18/11/2011, 06:24
Λείπει το :wave2:
:lol:
makis206
18/11/2011, 07:14
Eγώ τα έχω και τα δυο ασφαλισμένα αλλά δεν τα κυκλοφορώ γιατί με τα ασφάλιστρα δεν μου μείναν για βενζίνη :lol:
Γεια :wave2:
ΥΓ::rotflmao:
nikos_abel
18/11/2011, 07:20
Και εγώ ασφαλισμένο τόχω αλλά θέλει λάστιχα, τακάκια, βενζίνη.....
Ευτυχώς που δεν έχουμε ακόμη ηλεκτρικά, φαντάζεστε το ΕΛΤΠΣΔΜΞΜΟΥ ;
makis206
18/11/2011, 07:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Και εγώ ασφαλισμένο τόχω αλλά θέλει λάστιχα, τακάκια, βενζίνη.....
Ρίξ'του λίγη βενζίνη και τσούλα το μωρέ, και κάτι να συμβεί (μακρυά από μας) ασφαλισμένο τό'χεις..!:D
:a4:
nikos_abel
18/11/2011, 07:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Ρίξ'του λίγη βενζίνη και τσούλα το μωρέ, και κάτι να συμβεί (μακρυά από μας) ασφαλισμένο τό'χεις..!:D
:a4:
Έχω και οδική βοήθεια δε λες :lol:
Γεια :wave2:
ΥΓ::rotflmao:
faq u re xalas tin piatsa :smokin:
makis206
18/11/2011, 07:48
faq u
Για να είμαι ειλικρινής αυτό τό'χω ανασφάλιστο πάντως..:D
Για να είμαι ειλικρινής αυτό τό'χω ανασφάλιστο πάντως..:D
fora kranos toylaxiston :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
dukeandthecity
18/11/2011, 08:13
τρακαρα με το κάρο προχθές οταν ενας συμπαθεστατος κυριουλης μου τον ακούμπησε απο πισω με το saxo του.
Οταν συναντηθήκαμε για να υπογράψουμε την φαλική δηλωση μου λέει εχουμε 2 προβλήματα.
1) το οχημα ειναι ανασφαλιστο (γιαυτο θα πουμε οτι το ατύχημα έγινε με άλλο όχημα)
2) Το δίπλωμα μου έχει λήξει (γιαυτο θα πουμε οτι οδηγούσε άλλος)
3) :wave2:
Εχετλαίος
18/11/2011, 08:31
Ανασφάλιστα δε σημαίνει σώνει και καλά ότι κυκλοφορούν. Τρία οχήματα ανασφάλιστα στην οικογένειά μου και άλλα δυο στο στενό οικογ. περιβάλλον και τα πέντε "κάθονται".
Αλλά και πάνω από 1 'μύριο οι άνεργοι πια (και επίσημα), αν αυτό λέγει κάτι.
chr1s_86
18/11/2011, 09:37
Είναι άδικο να πρέπει να πληρώνει κανείς ασφάλεια για όλα του τα οχήματα από τη στιγμή που είναι πρακτικά αδύνατον να τα χρησιμοποιεί ταυτόχρονα! Η άποψή μου είναι ότι έπρεπε η ασφάλεια να αφορά τον οδηγό και όχι το όχημα, σαν την οδική της ADAC ας πούμε...
John Steed
18/11/2011, 09:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
οντως αυτο ισχυει, αλλα για να πληρωθει καποιος θα πρεπει απαραιτητα να εχει καλεσει τροχαια επι τοπου. θελει προσοχη αυτο....
Ναι, πρέπει να το παραδεχτεί ο άλλος ή έστω, να είναι παρών...
Τα ανασφάλιστα οχήματα δημιουργούν κι ένα άλλο πρόβλημα εκτός από το προφανές...
Αν ο άλλος κάνει τη μαλακ!α του, θα την κοπανήσει σίγουρα και θα αφήσει πίσω του συντρίμμια...
Ο παθών θα τραβάει τα μαλλιά του και ταυτόχρονα θα συνειδητοποιεί τι μαλακ!α έκανε που πλήρωνε τόσο καιρό ασφάλιστρα για το τίποτα. Τώρα καλείται να φτιάξει το όχημά του από την τσέπη του...
Κι έτσι ξεκινά ο φαύλος κύκλος....
ΥΓ: :wave2:
nikos_abel
18/11/2011, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
Είναι άδικο να πρέπει να πληρώνει κανείς ασφάλεια για όλα του τα οχήματα από τη στιγμή που είναι πρακτικά αδύνατον να τα χρησιμοποιεί ταυτόχρονα! Η άποψή μου είναι ότι έπρεπε η ασφάλεια να αφορά τον οδηγό και όχι το όχημα, σαν την οδική της ADAC ας πούμε...
Πάγια τακτική (και εντελώς λογική) πχ στην Αγγλία που ξέρω...
Εχετλαίος
18/11/2011, 13:53
Ο Δίας και ο Ηρακλής ήτονε βοσκοί.
Αποτότεσές έχουμε μάθει στο καλό άρμεγμα!
Και πως να αρμέγουμε και πως να μας αρμέγουνε!
:mad:
ναι αλα εκει λειτουργει και point system οδηγου.
έτρεχες? 3 πόντοι στο δίπλωμα. έπινες την πάτησες. επίσης και εκεί υπάρχει η λογική του βασικού αυτοκινήτου απλά μπορείς να οδηγείς και άλλα.
Αν εισαι κατω των 25 και θελεις να οδηγεις γρηγορα αυτοκινητα πληρωνεις τα μαλια τηςκεφαλης σου.
Μην τα ωραιοποιούμε τα πράγματα!!!!!
chr1s_86
18/11/2011, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από taskon
έτρεχες? 3 πόντοι στο δίπλωμα. έπινες την πάτησες. επίσης και εκεί υπάρχει η λογική του βασικού αυτοκινήτου απλά μπορείς να οδηγείς και άλλα.
Αν εισαι κατω των 25 και θελεις να οδηγεις γρηγορα αυτοκινητα πληρωνεις τα μαλια τηςκεφαλης σου.
Ναι αλλά έχει κι ένα Silverstone, ένα Donnington park, ένα Brands Hatch κτλ κτλ
(κι εδώ έχει point system, αν εφαρμόζεται δεν ξέρω!)
nikos_abel
18/11/2011, 19:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από taskon
Δεν θέλω να ωραιοποιήσω τίποτα. Απλά common sense. Άλλο ασφάλεια σπιτιού, άλλο ασφάλεια αυτοκινήτου,
άλλο ασφάλεια ζωής.
Ο οδηγός έχει νόημα να ασφαλιστεί για τη μλκ που θα κάνει.
Το αυτοκίνητο για να μη στο χαλάσουν - κλέψουν. Το σπίτι το ίδιο.
Καμμιά φορά είναι πολύ βαρετό ρε γμτ να αναλύουμε τα αυτονόητα....
Α! και πόιντ σύστεμ φυσικά και υπάρχει και εδώ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
τρακαρα με το κάρο προχθές οταν ενας συμπαθεστατος κυριουλης μου τον ακούμπησε απο πισω με το saxo του.
Οταν συναντηθήκαμε για να υπογράψουμε την φαλική δηλωση μου λέει εχουμε 2 προβλήματα.
1) το οχημα ειναι ανασφαλιστο (γιαυτο θα πουμε οτι το ατύχημα έγινε με άλλο όχημα)
2) Το δίπλωμα μου έχει λήξει (γιαυτο θα πουμε οτι οδηγούσε άλλος)
ΑΥΤΟ να μην το κάνεις ποτέ (να πούμε, να πείτε, να....) Πρέπει να είσαι κάθετος στο "θα τα πληρώσεις τότε από την τσέπη σου μπάρμπα". Και φυσικά φωνάζεις ΑΜΕΣΩΣ τροχαία για να καταγράψει το ανασφάλιστο όχημα και τον οδηγό και ξεχνάς τους φιλικούς διακανονισμούς. :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Τα ανασφάλιστα οχήματα δημιουργούν κι ένα άλλο πρόβλημα εκτός από το προφανές...
Αν ο άλλος κάνει τη μαλακ!α του, θα την κοπανήσει σίγουρα και θα αφήσει πίσω του συντρίμμια...
Ο παθών θα τραβάει τα μαλλιά του και ταυτόχρονα θα συνειδητοποιεί τι μαλακ!α έκανε που πλήρωνε τόσο καιρό ασφάλιστρα για το τίποτα. Τώρα καλείται να φτιάξει το όχημά του από την τσέπη του...
Ως γνωστόν, τα ασφάλιστρα τα πληρώνουμε για να μην πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ από την τσέπη μας τη ζημιά που ΕΜΕΙΣ θα κάνουμε σε άλλους, όχι το αντίστροφο... Από κει και πέρα, βλέπουμε τι θα κάνουμε στο μ@λ@κ@ που κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα. :wave2:
John Steed
24/11/2011, 14:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Ως γνωστόν, τα ασφάλιστρα τα πληρώνουμε για να μην πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ από την τσέπη μας τη ζημιά που ΕΜΕΙΣ θα κάνουμε σε άλλους, όχι το αντίστροφο... Από κει και πέρα, βλέπουμε τι θα κάνουμε στο μ@λ@κ@ που κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα. :wave2:
Αυτά που γράφεις τα γνωρίζω και πολύ καλά μάλιστα, απλά επειδή εσύ και ίσως μερικοί ακόμη, είναι ικανοί για σωστή και ορθολογιστική σκέψη, δε σημαίνει πως οι υπόλοιποι είναι.
Υποθέτω πως έχεις μιλήσει με ανθρώπους που έχουν τη λεγόμενη ανάποδη λογική και κατανοείς τι θέλω να πω.
Όταν κάποιος τρακάρει κάποιον και φεύγει, δεν πράττει μόνο το ατύχημα αλλά θέτει κι ένα παράδειγμα.
Όταν αυτός που του τράκαραν το όχημα δε βρει τον υπαίτιο, η ασφαλιστική δε τον καλύπτει.
Δε θέλει πολύ από θύμα να γίνει κάποιος θύτης, ειδικά με το μυαλό που μας δέρνει....
Υποθέτω πως έχεις μιλήσει με ανθρώπους που έχουν τη λεγόμενη ανάποδη λογική και κατανοείς τι θέλω να πω.
"Ανάποδη" λογική όχι. Δε νομίζω πως υπάρχει. Λέγεται ηλιθιότητα.
Όταν αυτός που του τράκαραν το όχημα δε βρει τον υπαίτιο, η ασφαλιστική δε τον καλύπτει.
Δε θέλει πολύ από θύμα να γίνει κάποιος θύτης, ειδικά με το μυαλό που μας δέρνει....
Όταν κυκλοφορείς ανασφάλιστος, δε γίνεσαι (μόνο) θύτης, θύμα γίνεσαι... γιατί αν σε πάρουν χαμπάρι (που θα σε πάρουν) θα τρέχεις και δε θα φτάνεις...
notakos600
24/11/2011, 16:09
:rotflmao: :bawl: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :bawl:
βλέπουμε τι θα κάνουμε στο μ@λ@κ@ που κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα. :wave2:
Είχα ατύχημα πρόσφατα, ανασφάλιστος και αποζημιώθηκα κανονικά. Το αν κάποιος κυκλοφορεί ανασφάλιστος ή όχι, δε νομίζω ότι σας αφορά (εκτός αν είστε τροχαίοι). Όταν προκαλούν ατύχημα, σαφώς να πληρώσουν από την τσέπη τους.
Έτσι για να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον η συζήτηση ;)
John Steed
24/11/2011, 17:04
Όταν κυκλοφορείς ανασφάλιστος, δε γίνεσαι (μόνο) θύτης, θύμα γίνεσαι... γιατί αν σε πάρουν χαμπάρι (που θα σε πάρουν) θα τρέχεις και δε θα φτάνεις...
Ναι σε όλα! :wave2:
John Steed
24/11/2011, 17:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
Είχα ατύχημα πρόσφατα, ανασφάλιστος και αποζημιώθηκα κανονικά. Το αν κάποιος κυκλοφορεί ανασφάλιστος ή όχι, δε νομίζω ότι σας αφορά (εκτός αν είστε τροχαίοι). Όταν προκαλούν ατύχημα, σαφώς να πληρώσουν από την τσέπη τους.
Αν προκαλέσεις ένα ατύχημα το οποίο η τσέπη σου δεν αντέχει να αποζημιώσει, τότε τι γίνεται?
Έτσι για να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον η συζήτηση :winka:
mats8282
24/11/2011, 18:21
Ε δεν νομίζω να εννοεί αυτό. Έχουν αλλάξει τα συμβόλαια απ'οσο ξέρω, και αν τρακάρεις με ανασφάλιστο, στα πληρώνει η δικιά σου ασφαλιστική, και την εξουσιοδοτείς να τα εισπράξει η ίδια από το επικουρικό.
:nono: :nono: :nono:
Θα πληρώσει τον ασφαλισμένο της και θα τα πάρει από τον ανασφάλιστο...
http://www.epikef.gr/default.aspx?menuid=1&lang=el
<<Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει στα πρόσωπα που ζημιώθηκαν αποζημίωση λόγω θανάτωσης σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα όταν:
α) Αυτός που υπέχει ευθύνη παραμένει άγνωστος. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης λόγω υλικών ζημιών, εκτός αν πρόκληθηκαν συγχρόνως και σωματικές βλάβες που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη, εφόσον έχει επιληφθεί αστυνομική αρχή και η περίθαλψη αυτή διήρκησε τούλαχιστον για χρονικό διάστημα πέντε ημερών σε δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιωτικό θεραπευτήριο.
β) Το ατύχημα προήλθε από ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Εξαιρούνται της υποχρέωσης τα πρόσωπα που επιβιβάσθηκαν με τη θέληση τους στο όχημα που προκάλεσε τη ζημιά, εφόσον το Επικουρικό Κεφάλαιο αποδείξει ότι γνώριζαν ότι το όχημα δεν ήταν ασφαλισμένο.
γ) Το Ατύχημα προήλθε από αυτοκίνητο οδηγούμενο από πρόσωπο που προκάλεσε από πρόθεση το ατύχημα.
δ) Ο ασφαλιστής(εταιρεία εννοεί) πτώχευσε ή σε βάρος του εκτέλεση απέβη άκαρπη ή ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης ένεκα παραβάσεως νόμου.
ε) Το ατύχημα προήλθε από ορισμένους τύπων οχημάτων ή ορισμένα οχήματα με ειδική πινακίδα κυκλοφορίας και των οποίων η ευθύνη δεν έχει καλυφθεί σύμφωνα με το άρθρο 2 του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή το Επικουρικό Κέφαλαιο, το οποίο αποζημίωσε ζημία που προκλήθηκε από όχημα ειδικού τύπου ή ειδική πινακίδα κυκλοφορίας άλλου κράτους - μέλους, έχει δικαίωμα αναγωγής κατά του αντίστοιχου Επικουρικού Κεφαλαίου του τόπου συνήθους στάθμευσης του οχήματος.>>
Αυτά και πέρα τούτου ουδέν.
Αν προκαλέσεις ένα ατύχημα το οποίο η τσέπη σου δεν αντέχει να αποζημιώσει, τότε τι γίνεται?
Έτσι για να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον η συζήτηση :winka:
Κάθε ασφαλιστική παρέχει προστασία έναντι ανασφάλιστου στο βασικό συμβόλαιο. Ο μη υπαίτιος πάντα αποζημιώνεται. Ο υπαίτιος καλά να πάθει, φαντάζομαι.
Ο μόνος λόγος που με έκανε να παρέμβω είναι ότι ο ένας έβγαλε συμπέρασμα ότι οι ανασφάλιστοι προκαλούν ατυχήματα και εξαφανίζονται. Λίγο αργότερα, θα έρθει κάποιος άλλος και θα επιμείνει ότι οι ανασφάλιστοι προκαλούν περισσότερα ατυχήματα. Μέχρι να εξαντληθεί το θέμα, οι ανασφάλιστοι θα είναι στην πλειοψηφία τους σατανιστές, με ποινικό μητρώο, χρήστες ηρωίνης, που σκοτώνουν κόσμο και εξαφανίζονται στο σκοτάδι.
Το ότι δεν αποζημιώνεσαι αν δε βρεθεί ο υπαίτιος, δεν έχει να κάνει με το αν είναι ασφαλισμένος ή όχι. Ο τύπος που, όντας ανασφάλιστος, θα την κοπανήσει μετά από ατύχημα, θα είναι ακριβώς ο ίδιος που θα την κοπανήσει και ασφαλισμένος. Αυτοί είμαστε. Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα γιατί πληρώνουμε τις γαμημένες ασφαλιστικές. Καλύτερα να πέσει το πουλί μας, παρά να παραδεχθούμε ότι προκαλέσαμε ατύχημα. Επίσης, δε μπορείτε να ξέρετε τι λόγοι συντρέχουν για να μείνει κάποιος χωρίς ασφάλεια. Τα ισοπεδώνετε όλα. Συνήθες φαινόμενο, βέβαια, εδώ μέσα. Αυτά.
ΥΓ. Δε δηλώνω υπέρμαχος των ανασφάλιστων. Σαφώς και είναι απαραίτητο να ασφαλίζουμε το όχημά μας. Απλά δείτε λίγο και την άλλη πλευρά.
sapila racing
24/11/2011, 21:23
Το ότι δεν αποζημιώνεσαι αν δε βρεθεί ο υπαίτιος, δεν έχει να κάνει με το αν είναι ασφαλισμένος ή όχι. Ο τύπος που, όντας ανασφάλιστος, θα την κοπανήσει μετά από ατύχημα, θα είναι ακριβώς ο ίδιος που θα την κοπανήσει και ασφαλισμένος. Αυτοί είμαστε. Επίσης, δε μπορείτε να ξέρετε τι λόγοι συντρέχουν για να μείνει κάποιος χωρίς ασφάλεια. Τα ισοπεδώνετε όλα. Συνήθες φαινόμενο, βέβαια, εδώ μέσα. Αυτά.
ΥΓ. Δε δηλώνω υπέρμαχος των ανασφάλιστων. Σαφώς και είναι απαραίτητο να ασφαλίζουμε το όχημά μας. Απλά δείτε λίγο και την άλλη πλευρά.
Σε ατύχημα που είχα με τραυματισμό κι εγκατάλειψη αποδείχθηκε εκ των υστέρων οτι η οδηγός του αυτοκινήτου που με χτύπησε και με εγκατέλειψε ηταν ανασφάλιστη.
Πιστεύω οτι αν είχε ασφάλεια δεν θα είχε φύγει.
Κι εσύ αν νομίζεις οτι είναι ΟΚ να κυκλοφορείς ανασφάλιστος είσαι βαθειά νυχτωμένος φίλε μου.
Δεν με νοιάζει ποιοί λόγοι συντρέχουν, όποιος δεν έχει ασφάλεια απλά δεν πρέπει να κυκλοφορεί και δεν υπάρχει άλλη πλευρά σε αυτό το θέμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
:nono: :nono: :nono:
Θα πληρώσει τον ασφαλισμένο της και θα τα πάρει από τον ανασφάλιστο...
Αυτο το εκανε το επικουρικο μεχρι προσφατα... Τί λεμε τοση ωρα. Μέρες μαλλον..
Οι ασφαλιστικες εχουν κανει μια τροποποιηση για διευκολυνση των πελατων τους προφανως (ουτε ειναι υποχρεωτικο ουτε αναφερεται καπου ως κανονας.. Απλα το κανει και το γραφει στο συμβολαιο σου).
Αν τρακαρεις με ανασφαλιστο και φταιει, σε αποζημειωνει η ίδια και μετά τα παίρνει απο το επικουρικο κεφαλαιο. Το επικουρικο θα κανει ότι γίνεται μεχρι σήμερα και θα τα ζητησει απο τον υπαιτιο..
Τί δεν καταλαβαινεις;
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Εντάξει κι εγώ πιστεύω στον άγιο βασίλη, αλλά δε μπορώ να το εκφέρω ως επιχείρημα, ε?
Στα υπόλοιπα δεν απαντάω καν, αφού δεν κατάλαβες ως τώρα. Για να σε διευκολύνω πάντως, συμφωνούμε.
Το αν κάποιος κυκλοφορεί ανασφάλιστος ή όχι, δε νομίζω ότι σας αφορά (εκτός αν είστε τροχαίοι). Όταν προκαλούν ατύχημα, σαφώς να πληρώσουν από την τσέπη τους.
Aν εσύ (π.χ.) ή οποιοσδήποτε ιδιώτης (ιδιώτης = νοημοσύνης σημαντικό) κυκλοφορεί ανασφάλιστος, με χτυπήσει και με αφήσει παραπληγική για το υπόλοιπο της ζωής μου, με αφορά ΑΜΕΣΑ. Ιδίως στην περίπτωση που εσύ δεν έχεις να μου καταβάλεις τα 800.000 ευρώ αποζημίωση που θα μου κατέβαλε η ασφαλιστική σου (στην περίπτωση που είχες). Δεδομένου ότι σκέπτονται σοβαρά να μειώσουν/περιορίσουν την ευθύνη του Επικουρικού Κεφαλαίου μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ (το "μάζεψαν" προσωρινά, θα επανέλθει όμως, φοβάμαι), θα έκανα σκοπό της ζωής μου να κάψω εσένα, το σπίτι σου, και την οικογένειά σου όλη. Αυτό θα αφορά ΚΑΙ εσένα.
Σε ατύχημα που είχα με τραυματισμό κι εγκατάλειψη αποδείχθηκε εκ των υστέρων οτι η οδηγός του αυτοκινήτου που με χτύπησε και με εγκατέλειψε ηταν ανασφάλιστη.
Κι εσύ αν νομίζεις οτι είναι ΟΚ να κυκλοφορείς ανασφάλιστος είσαι βαθειά νυχτωμένος φίλε μου.
Δεν με νοιάζει ποιοί λόγοι συντρέχουν, όποιος δεν έχει ασφάλεια απλά δεν πρέπει να κυκλοφορεί και δεν υπάρχει άλλη πλευρά σε αυτό το θέμα.
+650 Είναι ακριβώς έτσι.
Κάθε ασφαλιστική παρέχει προστασία έναντι ανασφάλιστου στο βασικό συμβόλαιο. Ο μη υπαίτιος πάντα αποζημιώνεται. Ο υπαίτιος καλά να πάθει, φαντάζομαι.
Ο μόνος λόγος που με έκανε να παρέμβω είναι ότι ο ένας έβγαλε συμπέρασμα ότι οι ανασφάλιστοι προκαλούν ατυχήματα και εξαφανίζονται. Λίγο αργότερα, θα έρθει κάποιος άλλος και θα επιμείνει ότι οι ανασφάλιστοι προκαλούν περισσότερα ατυχήματα. Μέχρι να εξαντληθεί το θέμα, οι ανασφάλιστοι θα είναι στην πλειοψηφία τους σατανιστές, με ποινικό μητρώο, χρήστες ηρωίνης, που σκοτώνουν κόσμο και εξαφανίζονται στο σκοτάδι.
Το ότι δεν αποζημιώνεσαι αν δε βρεθεί ο υπαίτιος, δεν έχει να κάνει με το αν είναι ασφαλισμένος ή όχι. Ο τύπος που, όντας ανασφάλιστος, θα την κοπανήσει μετά από ατύχημα, θα είναι ακριβώς ο ίδιος που θα την κοπανήσει και ασφαλισμένος. Αυτοί είμαστε. Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα γιατί πληρώνουμε τις γαμημένες ασφαλιστικές. Καλύτερα να πέσει το πουλί μας, παρά να παραδεχθούμε ότι προκαλέσαμε ατύχημα. Επίσης, δε μπορείτε να ξέρετε τι λόγοι συντρέχουν για να μείνει κάποιος χωρίς ασφάλεια. Τα ισοπεδώνετε όλα. Συνήθες φαινόμενο, βέβαια, εδώ μέσα. Αυτά.
Δειτε αυτο λιγο,συμφωνει....... απλα σας λεει να μην εισαστε απολυτοι.
Δικιο εχετε ολοι.
Μπορεί είτε να κάτσει σπίτι του ο ανασφάλιστος είτε να πάρει τα ΜΜΜ είτε ταξί ώστε να εξυπηρετηθεί. ;) Σε οτιδήποτε άλλο είμαι σφόδρα αντίθετος :wave2:
Οικονομικό πρόβλημα; Πρόβλημα του! Δε χωράνε συμπόνιες και λεκτικά " θα τα βρούμε"-όταν γίνει το ατύχημα
Aν εσύ (π.χ.) ή οποιοσδήποτε ιδιώτης (ιδιώτης = νοημοσύνης σημαντικό) κυκλοφορεί ανασφάλιστος, με χτυπήσει και με αφήσει παραπληγική για το υπόλοιπο της ζωής μου, με αφορά ΑΜΕΣΑ. Ιδίως στην περίπτωση που εσύ δεν έχεις να μου καταβάλεις τα 800.000 ευρώ αποζημίωση που θα μου κατέβαλε η ασφαλιστική σου (στην περίπτωση που είχες). Δεδομένου ότι σκέπτονται σοβαρά να μειώσουν/περιορίσουν την ευθύνη του Επικουρικού Κεφαλαίου μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ (το "μάζεψαν" προσωρινά, θα επανέλθει όμως, φοβάμαι), θα έκανα σκοπό της ζωής μου να κάψω εσένα, το σπίτι σου, και την οικογένειά σου όλη. Αυτό θα αφορά ΚΑΙ εσένα.
+όσα θες :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
απλα σας λεει να μην εισαστε απολυτοι.
Τι στο διάολο? Κάποιος που διαβάζει πίσω από τις λέξεις?!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
Μπορεί είτε να κάτσει σπίτι του ο ανασφάλιστος είτε να πάρει τα ΜΜΜ είτε ταξί ώστε να εξυπηρετηθεί. ;)
Κι εγώ είμαι ΑΚΡΙΒΩΣ της ίδιας άποψης. Επίσης θα ήθελα να κάτσουν σπίτι τους όσοι πήραν το δίπλωμα με βύσμα, με εξετάσεις των 3 λεπτών ή/και "φακελλάκι". Πρόσθεσε σε αυτούς, οποιονδήποτε άνω των 65 οδηγεί ακόμα, τους ένα εκατομμύριο επιπλέον ταρίφες και τους επαγγελματίες που έχουν να κάνουν σέρβις στα οχήματά τους 3+ χρόνια. Μετά θα είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Αλήθεια.
Πρέπει να ποστάρω μόνο σε μουσικά θέματα και στα ανέκδοτα τελικά. Οι σοβαρές συζητήσεις εδώ έχουν πάντα την ίδια κατάληξη. "Είτε συμφωνείς μαζί μας, είτε είσαι λάθος".
Τι στο διάολο? Κάποιος που διαβάζει πίσω από τις λέξεις?!
Κι εγώ είμαι ΑΚΡΙΒΩΣ της ίδιας άποψης. Επίσης θα ήθελα να κάτσουν σπίτι τους όσοι πήραν το δίπλωμα με βύσμα, με εξετάσεις των 3 λεπτών ή/και "φακελλάκι". Πρόσθεσε σε αυτούς, οποιονδήποτε άνω των 65 οδηγεί ακόμα, τους ένα εκατομμύριο επιπλέον ταρίφες και τους επαγγελματίες που έχουν να κάνουν σέρβις στα οχήματά τους 3+ χρόνια. Μετά θα είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Αλήθεια.
Πρέπει να ποστάρω μόνο σε μουσικά θέματα και στα ανέκδοτα τελικά. Οι σοβαρές συζητήσεις εδώ έχουν πάντα την ίδια κατάληξη. "Είτε συμφωνείς μαζί μας, είτε είσαι λάθος".
μαζί σου. :beer: :beer: στο παρόν thread θίγονται θέματα ανασφάλιστων ΙΧ βέβαια
John Steed
25/11/2011, 09:23
Τη βλέπω και την άλλη πλευρά...
Και? Τώρα πρέπει να την συμπονέσω ή να την κατανοήσω?
Δεν την κατανοώ, λυπάμαι...
Πρέπει να μην έχεις σώας τας φρένας για να επιλέξεις να κινήσεις ανασφάλιστο όχημα με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Μια στραβή να σου τύχει, θα βρεθείς στο δίλημμα να την κοπανήσεις ή να σε τρέχουνε στα δικαστήρια μια ζωή...
Μάντεψε τι θα διαλέγανε οι περισσότεροι, και φυσικά επικαλούμαι το παράδειγμα του σαπίλα σε αυτό το σημείο
Δεν θέλω να βγάλω τους ανασφάλιστους σατανιστές, αλλά γνωρίζω πως λειτουργούν οι περισσότεροι, όπως κι εσύ άλλωστε, μιας και αναφέρεις πως αυτός που είναι να την κοπανήσει, θα την κοπανήσει είτε έχει ασφάλεια είτε όχι.
Αυτό που εσύ δεν καταλαβαίνεις, είναι πως αυτός που ΔΕΝ έχει ασφάλεια, έχει ένα κίνητρο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ για να την κοπανήσει...
John Steed
25/11/2011, 09:25
Μην το λες αυτό, είναι ωραίο να διαφωνούμε! :lol:
mats8282
25/11/2011, 09:53
Αυτο το εκανε το επικουρικο μεχρι προσφατα... Τί λεμε τοση ωρα. Μέρες μαλλον..
Οι ασφαλιστικες εχουν κανει μια τροποποιηση για διευκολυνση των πελατων τους προφανως (ουτε ειναι υποχρεωτικο ουτε αναφερεται καπου ως κανονας.. Απλα το κανει και το γραφει στο συμβολαιο σου).
Αν τρακαρεις με ανασφαλιστο και φταιει, σε αποζημειωνει η ίδια και μετά τα παίρνει απο το επικουρικο κεφαλαιο. Το επικουρικο θα κανει ότι γίνεται μεχρι σήμερα και θα τα ζητησει απο τον υπαιτιο..
Τί δεν καταλαβαινεις;
Γράφεις...
<<Αν τρακαρεις με ανασφαλιστο και φταιει, σε αποζημειωνει η ίδια και μετά τα παίρνει απο το επικουρικο κεφαλαιο.>>
Αυτό είναι λάθος,όπως και το quote που σου έκανα πριν...Η ασφαλιστική θα αποζημιώσει τον πελάτη της μόνο για υλικές ζημιές,μέχρι του ποσού που αναγράφεται στο συμβόλαιο,και μετά θα κυνηγήσει δικαστικά τον υπαίτιο.Το επικουρικό δεν ανακατεύεται...Φυσικά πρέπει να βεβαιώσει αστυνομική αρχή πως είναι ανασφάλιστος.
Αν υπάρχουν σωματικές βλάβες και ο υπαίτιος είναι άγνωστος θα πληρώσει το επικουρικό...
Αν μας τρακάρει κάποιος που τον έπιασαν,τραυματιστούμε και είναι ανασφάλιστος δεν καλύπτει κανένας.(ΛΑΘΟΣ,ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ)
Σε όλες τις περιπτώσεις υπόλογος στο τέλος είναι ο ανασφάλιστος,από την στιγμή που ξέρουμε ποιός είναι...
Πάντως υπήρχαν ανέκαθεν πολλά ανασφάλιστα,πριν την κρίση ήταν 800,000++ απλά τώρα πολλαπλασιάζονται...Αν και στο νούμερο συνυπολογίζουν και άλλα,όπως τα αυτοκίνητα που είναι σε μάντρες κλπ κλπ...
Δυστυχώς φεύγουν και άλλοι...Μεθυσμένοι,ναρκομανείς κλπ κλπ..
ΥΓ Μόλις με πήρε πελάτης που τράκαρε χτες με ανασφάλιστο,ευτυχώς υλικές ζημιές και λίγες σχετικά :lol:
yannis24
25/11/2011, 09:53
+100000000000000000
αυτό και μονο.........
το χρεος του ρπικουρικου κεφαλαιου ειναι αυτην τη στιμη στα 700 εκατομμυρια ευρω κυριως λογω των εταιρειων που εκλεισαν αλλα και λογω των ανασφαλιστων αυτοκινητων. επισης στο επικουρικο πληρωνουμε ολοι μας μέσω του ασφαλιστηριου συμβολαιου που εχουμε αφου κάποιο ποσοστο παει υπερ του επικουρικου. το χρεος του επικουρικου δεν κρινεται βιωσιμο (sic) και υπαρχουν σκεψεις να δανειοδοτηθει και να αυξηθει η εισφορα των ασφαλιστικων εταιρειων και κατ επεκταση to δικο μας κόστος
Gandalf dr685sm
26/11/2011, 11:50
1. απο όσο θυμάμαι...
Κυκλοφορείς ανασφάλιστος;... 5 πόντους στο point system, 350 ευρώ για το ανασφάλιστο και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας για 15-30 μέρες. (υποχρεούσαι να το ασφαλίσεις και να προσκομίσεις αποδεικτικό για να πάρεις πινακίδες)
2. Σε περίπτωση ατυχήματος όπως ειπώθηκε πολλάκις.. πληρώνεις απο την τσέπη σου τις ζημιές του άλλου. Και να εύχεσαι να μην τραυματίστηκε ο άλλος και έχεις και ιατρικά και αστικά σαν αποζημιώσεις.
3. Σε περίπτωση δυστυχήματος... ΤΟΝ ΗΠΙΕΣ... τον Αύγουστο οι περισσότεροι γνωρίζουν πως πλέον είμαι ο μόνος γονιός για το παιδί μου. Σε τροχαίο έχασε την μητέρα του.. λοιπόν... πέρα απο το δικαστικό που πάει αυταπάγγελτα.. έχουμε ..
- Αγωγή για τον θάνατο της.
- Αγωγή για αστικά όσον αφορά το παιδί (εντός οχήματος ήταν) και για το γεγονός πως είναι ΑμΕΑ και προκύπτουν ποσά που πλησιάζουν έντονα το ποσό που είπε η ERRIKA καθώς πλέον χρειάζεται "υποστήριξη" σε καθημερινή βάση (παρουσία ανθρώπου στο σπίτι, υποστήριξη ιατρική και ψυχολογική κτλ κτλ.. ).
Εσύ που είσαι ανασφάλιστος... αν παραπάνω συνέβαιναν αυτά.. να είσαι σίγουρος οτι θα σε καταδίωκα και θα σου έπαιρνα οτι έχεις και δεν έχεις για να καλύψεις το ποσό της αποζημίωσης.. και αν δεν έφταναν , θα σε έκλεινα και μέσα μετά.
Είσαι έτοιμος να το ρισκάρεις για να κυκλοφορήσεις ανασφάλιστος και να γλυτώσεις τα 300 ευρώ του εξαμήνου;;;;
takis-kk
26/11/2011, 12:18
Gandalf dr685sm
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να χρειάζονται αποδείξεις για ποιόν λόγο δεν πρέπει να έχουμε αντικοινωνική συμπεριφορά ..
Μια παλιά διαφήμιση της Amstel "Εεετσι μ αρέσει..." τη θυμάσαι?
Ηταν η απόλυτη έκφραση της ψευτομαγκιάς του τσαμπουκά και του ετσιθελισμού, της λαικίστικης και χυδαίας ερμηνίας της έννοιας της ελευθερίας.
Την αμέριστη συμπάθειά μου για το προσωπικό σου πρόβλημα..
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Εσύ που είσαι ανασφάλιστος...
Σε περίπτωση που αναφέρεσαι σε μένα, δεν είμαι ανασφάλιστος. Είμαι πάντα τυπικότατος με τα χαρτιά μου, ακόμα και στο αυτοκίνητο που το κυκλοφορώ μια φορά το μήνα.
ΥΓ. Έχω υπάρξει ανασφάλιστος μια μοναδική φορά, για ένα μικρό διάστημα (στο οποίο είχα και ένα ατυχηματάκι), αλλά είχα τους λόγους μου.
Gandalf dr685sm
26/11/2011, 12:35
αναφέρομαι στους ανασφάλιστους....
Πάντως, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι μας λείπει η παιδεία πολύ πριν από όλα τα άλλα. Ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ ότι ο ίδιος που θα κοιτάξει να την κοπανήσει επειδή είναι ανασφάλιστος, πιθανότατα θα το κάνει και ασφαλισμένος. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα γιατί πληρώνουν, ποιο σκοπό εξυπηρετούν οι ασφαλιστικές. Πιστεύουν ακόμα ότι αν προκαλέσουν ατύχημα και τους πιάσουν/δουν, θα τους κοστίσει. Πρώτα θα σκεφτούν πως να ξεφύγουν και μετά οτιδήποτε άλλο.
Πριν 2 χρόνια περίπου, με χτύπησε κάποια. Για την ακρίβεια, άλλαξε λωρίδα, απροειδοποίητα, πάνω σε στροφή, με βρήκε στο αριστερό κλιπόν, άνοιξα τη γραμμή μου και καρφώθηκα στο μπροστινό μου αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο της υπαιτίου είχε μια μικρή γρατζουνιά στο πίσω δεξί μέρος, πάνω από το φτερό. Τίποτα άλλο. Το μηχανάκι μου είχε 4 χιλιάρικα ζημιά. Κράνος άχρηστο, υπόλοιπος εξοπλισμός φθαρμένος + τραύματα/εγκαύματα για μένα. Η πρώτη κουβέντα που έβγαλε από το στόμα της ήταν "α εγώ ήμουν στη λωρίδα μου"... Να τους χέσω τέτοιους ασφαλισμένους...
Σχετικά με το ποστ σου, σαφώς και θα τον κυνηγήσεις μέχρι τέλους και θα του πάρεις ότι έχει, αν είναι ανασφάλιστος. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, είτε μιλάμε για ανασφάλιστους, είτε για ακράνωτους, είτε για ξεπινακίδωτους κ.ο.κ. Αν ζητάει τα ρέστα, ναι, εκεί μιλάμε για αγνή ηλιθιότητα.