View Full Version : Το θρυλικό ΡΟΝΥ έτοιμο να ξαναβγεί στους δρόμους
el_hymador
25/11/2011, 23:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από ikarosk
Για δείτε εδώ.!! Μιλάμε για ιστορία.
http://www.offroader.gr/x/index.php/2009-11-21-19-04-42/51-2009-12-07-21-43-51/363-2010-01-27-09-43-10?showall=1
Εκπληκτικο, πολλα απο αυτα δεν τα γνωριζα καν...
Παντως κοινη συνισταμενη σε ολες τις προσπαθειες, το ελληνικο κρατος... αρωγος και υποστηρικτης!
Γνωμη μου, οι κρετινοι γραφειοκρατες και οι αρμοδιου υπουργοι που εβαζαν τρικλοποδιες σε ολα αυτα, ειναι εγκληματιες και ως τετοιοι θα επρεπε καποτε να δικαστουν!
nassosxlvbros
26/11/2011, 09:41
Όταν ξαναγυρίσουμε στις βασικές μας αρχές που είτε τις ξεχάσαμε είτε τις αγνοούμε,τότε θα ζητήσουμε ένα αυτοκίνητο να μας εξυπηρετεί άμεσα και συνέχεια χωρίς να ζητάει πολλά...θα είναι κάτι σαν εμάς δηλαδή...γιατί πολύ απλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο,ποτέ δεν το χρειαστήκαμε στην τελική,και το μόνο που πραγματικά μας χρειάζεται είναι μερικά πεντάλιτρα κρασί και παρέα όχι πεντάλιτρα αμάξια και μπακούρικες βόλτες με καθωςπρέπει "κλαμπ"....
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
Όταν ξαναγυρίσουμε στις βασικές μας αρχές που είτε τις ξεχάσαμε είτε τις αγνοούμε,τότε θα ζητήσουμε ένα αυτοκίνητο να μας εξυπηρετεί άμεσα και συνέχεια χωρίς να ζητάει πολλά...θα είναι κάτι σαν εμάς δηλαδή...γιατί πολύ απλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο,ποτέ δεν το χρειαστήκαμε στην τελική,και το μόνο που πραγματικά μας χρειάζεται είναι μερικά πεντάλιτρα κρασί και παρέα όχι πεντάλιτρα αμάξια και μπακούρικες βόλτες με καθωςπρέπει "κλαμπ"....
ρωτα εναν μαστορα να σου πει για τα παλια αυτοκινητα .,.. ενα γερμανικο και μια "νταναλια" και εφτιαχνες τις περισσοτερες βλαβες ..οπως οι παλιες μηχανες...
τωρα θελουμε antispin και τραξιον κοντρολ και GPS την ωρα που οι δρομοι μας απο υλικα και "χαραξη" ειναι για τα πανηγυρια...... :look:
nassosxlvbros
26/11/2011, 09:54
Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της ψευτοευημερίας,από τη δεκαετία 70-80,της ψευτοδουλειάς του 90,και των παχυλών μισθών,των υπερ δανεισμών του 2000τότε...τώρα που θα γίνει το σκατό παξιμάδι και οι εξέκιουτιβ γραματείς θα μείνουν απλήρωτες για κάνα εξάμηνο,η πείνα θα πάει σύννεφο και θα πηγαίνουμε για μόνο για 3 μέρες μεροκάματο 14ωρο και ΑΝ μας πάρουν,θα έρθουμε στα ίσια μας....
Απλα για να προσγειωνομαστε..
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63566796
stefanos
26/11/2011, 10:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της ψευτοευημερίας,από τη δεκαετία 70-80,της ψευτοδουλειάς του 90,και των παχυλών μισθών,των υπερ δανεισμών του 2000τότε...τώρα που θα γίνει το σκατό παξιμάδι και οι εξέκιουτιβ γραματείς θα μείνουν απλήρωτες για κάνα εξάμηνο,η πείνα θα πάει σύννεφο και θα πηγαίνουμε για μόνο για 3 μέρες μεροκάματο 14ωρο και ΑΝ μας πάρουν,θα έρθουμε στα ίσια μας....
Διαφωνώ.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του φορολογικού το 84.
Τότε τελειώσαν όλα.
Αφενός διότι "οι βιομήχανοι ρουφάνε το αίμα του λαού", αφετέρου υπήρχε μια ολόκληρη βιομηχανία (αυτοκινήτου) στην Ελλάδα βασισμένη στο πλεονέκτημα που της έδινε η φορολογία και κριμένη πίσω από τους νόμους και τους περιορισμούς που έθετε το κράτος στον ξένο ανταγωνισμό.
Αρρώστια από την αρχή ώς το τέλος από πάνω έως κάτω.
Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε κάτι της προκοπής ας μην φτιάχνουμε τίποτα.
nassosxlvbros
26/11/2011, 11:36
Νταξ,να το θέσω διαφορετικά:Κάποιοι καλοπερνούσαν τότε (με την αλλαγή του φορολογικού) και κάποιοι όχι.Η ΔΙΑΦ(θ)ΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ δεν άλλαξε από τότε...απλά μεγάλωσε και έγινε παιδεία...
Τι τα θες Στέφανε,θες απ'τη λεχώνα θες απ'τη μαμμή πάει το παιδί...θες το αν το έφαγαν οι βιομήχανοι που πίνουν το αίμα του λαού-και είναι αλήθεια αυτό-θες στις υπερχρεώσεις και τα υπερτιμημένα προιόντα,θες στην κακή ποιότητα,θες τους εργατοπατέρες που αντί να είναι με τον εργάτη είναι με τα αφεντικά η παραγωγή στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ υγιής...
update
Την άνοιξη του 2014 σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει ξανά στους ελληνικούς δρόμους το Pony, το θρυλικό αυτοκίνητο των δεκαετιών 1970-1980...
με τους ιδρυτές της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Namco, Πέτρο Τζανέτο και Ροδόλφο Κοντογούρη, να έχουν έτοιμο το σχέδιο για την παραγωγή τριών νέας γενιάς μοντέλων.
«Η φλόγα σιγόκαιγε όλα αυτά τα χρόνια. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με χιλιάδες εμπόδια, καθώς το ελληνικό κράτος ποτέ δεν ήταν φιλόξενο απέναντι στην εταιρεία. Ωστόσο, είμαστε, πλέον, έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή της “νέας γενιάς” Pony, την οποία προετοιμάζαμε, αδιαλείπτως, τα τελευταία χρόνια. Θα παράγουμε 24 αυτοκίνητα την ημέρα σε τρία μοντέλα. Η ζήτηση, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς που έχουμε πραγματοποιήσει, είναι για 128 αυτοκίνητα ημερησίως», σημειώνει ο κ. Κοντογούρης στο capital.gr.
Όλα αυτά τα χρόνια το Pony μπορεί να είχε εξαφανιστεί από τους ελληνικούς δρόμους, ωστόσο ποτέ δεν έπαψε να πωλείται στο εξωτερικό και σε χώρες μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Λιβύη, η Ουκρανία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αλγερία, η Γερμανία και η Ιταλία.
«Το καινούργιο Pony θα είναι 1.497 κυβικά και θα πωλείται “με το κλειδί στο χέρι” περίπου προς 7.000 ευρώ, με την τιμή να συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ. Δεν θα υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά, καθώς το Pony σε στιβαρότητα και αντοχή συγκρίνεται με τανκ. Στη Θεσσαλονίκη θα κατασκευάζουμε την πλατφόρμα, το αμάξωμα, το καροσερί και θα εισάγουμε τον κινητήρα και το σασμάν», αναφέρει.
AristidisZ
15/01/2014, 10:59
καμιά φωτό παίζει;
καμιά φωτό παίζει;
Ναι
307612
Περισσότερες στη σελίδα (http://www.namco-euro.com/page23.html)τους
AristidisZ
15/01/2014, 11:10
προφανώς είναι επαγγελματικό όχημα, αλλά παρά ταύτα δε μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και να πω ότι μπροστά του τα LADA μοιάζουν λες και τα σχεδίασε η Pininfarina :bawl:
Όλα αυτά τα χρόνια το Pony μπορεί να είχε εξαφανιστεί από τους ελληνικούς δρόμους, ωστόσο ποτέ δεν έπαψε να πωλείται στο εξωτερικό και σε χώρες μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Λιβύη, η Ουκρανία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αλγερία, η Γερμανία και η Ιταλία.
1,5 χρόνο στην Κύπρο, δεν εχω δει ούτε υποψία PONY. Ούτε καν στα κατεχόμενα.
Πήρα σβάρνα και ρώτησα συναδέρφους, νεότερους και συνομίλικους, δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή του -όχι να το έχουν δει ή αποκτήσει.
Με το καλό να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια και μακάρι να "πιάσει".
zannisvel
15/01/2014, 11:27
προφανώς είναι επαγγελματικό όχημα, αλλά παρά ταύτα δε μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και να πω ότι μπροστά του τα LADA μοιάζουν λες και τα σχεδίασε η Pininfarina :bawl:
Το οτι ειναι τοσο ασχημο και αποκρουστικο το κανει και ενδιαφερον την ιδια στιγμη. Αν η τιμη του ηταν σωστη και εβγαινε και σε συμβατικο εγω θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα.... Περα απο τη πλακα.
:beer:
notakos600
15/01/2014, 11:30
Το οτι ειναι τοσο ασχημο και αποκρουστικο το κανει και ενδιαφερον την ιδια στιγμη. Αν η τιμη του ηταν σωστη και εβγαινε και σε συμβατικο εγω θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα.... Περα απο τη πλακα.
:beer:
+1
Είχα Yugo και συμφωνώ.
PortisHead
15/01/2014, 11:47
Ρε αμα συνεχίσει η παρουσα κατασταση (υφεση , ανεργία κλπ)
...και το σπιτι ενέχυρο θα βαζουμε για να πάρουμε ενα τετοιο Pony :lol:
manosamos
15/01/2014, 13:58
H βαρια βιομηχανια στην χωρα,ειναι αμεσα συνδεδεμενη με κρατικες προμηθειες και για αυτο δεν παραγουμε τιποτα αξιολογο.
Ο θεος να συγχωρναει τον πατερα του Τζεφρυ που σακατεψε τα παντα στην χωρα και τωρα κλαιμε και ζουμε με δανεικα.
Αυτο το οχημα ειναι θλιβερη κοπια του παρελθοντως με μια βελτιωση στους κρυφους μεντεσεδες των θυρων κλπ.Παραμενει ωστοσο η τεντα πισω τυπου ''παγκου λαικης''.
Ρε πστ μου ακομη και τα ινδικα αυτοκινητα εχουν κατι οπτικα καλυτερο να επιδειξουν στα 7000 ευρω.
Στο παρελθον εχω δουλεψει σε μεγαλα project ναυπηγησης και εγω κλαψει με τα χαλια μας,αλλα εχω θαυμασει και τις όποιες ικανοτητας μας κια εχω καταληξει στο οτι πασχουμε απο ελλειψη σχεδιασμου/σοβαροτητας.
Κατασκευη 4 κανονιοφορων πριν 10 χρονια στα ναυπηγεια Σκαραμαγκα.Σχεδια ρουμανικα πληρωμενα αδρα και οχι δωρεαν του ΕΜΠ,δηλαδη τρεχα γυρευε που πηγε η μιζα.
Τοοοοοοοοοο γελιο.Η πυξιδα τοποθετηθηκε πισω απο τον ναυτη που εκανε τιμονι....................!!!!!!!!!! και δεν φτανει αυτο,το ιδιο λαθος γινωνταν κατα σειρα σε ολα τα σκαφη που κατασκευαζωνταν,παρ'ολο που ειχαν ενα 6μηνο διαφορα στην εναρξη κατασκευης τους το ενα με το αλλο.
Ραψε-ξηλωσε στα παντα......βγαλε τις σωληνες απο δω βαλτες εκει............μπαχαλο.
Κατασκευη φορτηγου πλοιου ξηρου φορτιου το 2007 στο Περαμα.............άλλο μπαχαλο,αλλο ραψε ξηλωσε.Απορω ρε πστ μου,ποιος κοπανος σχεδιαζε και ποιος μ@@ς επικυρωνε τα σχεδια...........
Και τελος παμε στην κατασκευη των υποβρυχιων που ''γερνουν''.
Σχεδιασμος/εφαρμογη/αξιοπιστια στα παντα.Γιατι αραγε?
Επειδη σχεδιασμος,επιβλεψη ηταν γερμανικη και η κατασκευη ελληνικη,αλλα με γερμανικα στανταρ.
Αρα, πασχουμε στην πειθαρχια,την οργανωση,το μακροχρονιο πλανο κλπ.
Το Πονυ εαν ημουν επαγγελματιας θα το σκεφτωμουνα,αλλα οχι στα 7000 ευρω.
Red Rider
15/01/2014, 15:10
Θυμίζει TATA σε σχεδιασμό,με πόμολα απο fiat 128.
θα είναι καλή προσπάθεια αν προσφέρουν αξιοπιστία,ειδάλλως θα πάνε άπατα.
Τα πάλιά pony τα θυμάμαι σαν οχήματα της ΔΕΗ,πορτοκαλί και με μια σκάλα συνήθως απο πάνω.
MG-KTiNoS
15/01/2014, 15:14
Εγώ ΑΝ βγει το Πόνι το πήρα επιτόπου ΟΠΩΣ και να ναι...
Εδώ δε γκώλωσα να πάρψ γκούτσι στο πόνι θα κωλώσω.
manosamos
Το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι εκεί που λες
Το πρόβλημα είναι ότι καθένας εδώ μπορεί να κάνει μια απίστευτη ζημιά και να πάει σπίτι του χωρίς να τρέχει μια.
Αν ήξερε ότι μπορεί να ΜΗΝ πληρωθεί θα το έκανε?
Όχι φυσικά.
Αλλά ήξερε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα μια και είχε φροντίσει να λαδώσει από τα πριν.
Και καλά το κωλοκάραβο να δεις στην υγεία τι βλέπουν τα ματάκια μου
(κι εκεί ο κοΖμάκεις... Άντε γεια έτσι?)
Τεσπα θα το κάνω πιμπ μαι ράιντ το πόνι
και θα σπάσω τα νεύρα του Κου Λίτσα.
:lol:
307627
Θυμίζει TATA σε σχεδιασμό,με πόμολα απο fiat 128.
θα είναι καλή προσπάθεια αν προσφέρουν αξιοπιστία,ειδάλλως θα πάνε άπατα.
Τα πάλιά pony τα θυμάμαι σαν οχήματα της ΔΕΗ,πορτοκαλί και με μια σκάλα συνήθως απο πάνω.
Και μπλε στον πΟΤΕ, με την ιδια σκαλα και αυτά :lol:
Red Rider
15/01/2014, 15:56
Και μπλε στον πΟΤΕ, με την ιδια σκαλα και αυτά :lol:
Ναι!
Αλλά τα θυμάμαι αμυδρά όλα αυτά.
Θυμήθηκα επίσης οτι το είχε ένας γείτονας που εμπορευόταν στουπιά,αλλά αυτού ήταν μάλλον citroen.
Προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα 2014ver. και προσωποποίησης αυτής θα έλεγα..
MG-KTiNoS
15/01/2014, 15:58
Όλα μηχανή σιτροέν είχαν !
και μπροστά είχαν μια τρύπα σαν από μανιβέλα...
manosamos
15/01/2014, 16:06
Εγώ ΑΝ βγει το Πόνι το πήρα επιτόπου ΟΠΩΣ και να ναι...
Εδώ δε γκώλωσα να πάρψ γκούτσι στο πόνι θα κωλώσω.
manosamos
Το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι εκεί που λες
Το πρόβλημα είναι ότι καθένας εδώ μπορεί να κάνει μια απίστευτη ζημιά και να πάει σπίτι του χωρίς να τρέχει μια.
Αν ήξερε ότι μπορεί να ΜΗΝ πληρωθεί θα το έκανε?
Όχι φυσικά.
Αλλά ήξερε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα μια και είχε φροντίσει να λαδώσει από τα πριν.
Και καλά το κωλοκάραβο να δεις στην υγεία τι βλέπουν τα ματάκια μου
(κι εκεί ο κοΖμάκεις... Άντε γεια έτσι?)
Τεσπα θα το κάνω πιμπ μαι ράιντ το πόνι
και θα σπάσω τα νεύρα του Κου Λίτσα.
307627
Δεν ειμαστε για σοβαρα πραγματα.Απατη,αρπαχτη ακι δωσε τωρα που γυριζει.
Παραδειγμα η εταιρια που δουλευω(οποτε δουλευω)
Ξεκιναει να δουλευει τα καραβια της Χ εταιριας.
Στο πρωτο καραβι αψογη δουλεια.............και απο εκει και μετα αρχιζει η φθινουσα ποιοτητα της δουλειας.
Για αυτο που λες περι μη πληρωμης κλπ,τι να σου πω..............πιασανε οι γερμανοι 2 διοικητικους υπαλληλους να τρωνε χρημα τους απολυσαν και εκλεισε το ναυπηγειο καμποσες μερες για συμπαρασταση στα κλεφτρονια.........ποιος μαλακας θα ερθει να επενδυσει σε αυτο το μπουρδελο ρε φιλε.
Τις εποχες δε που τα ναυπηγεια ηταν δημοσια...............τοοοοοοοοοοοοο παρτυ,ερχωνταν οι εργατες το πρωι για δουλεια με το Φως,Φιλαθλο κλπ και στις 3 σχολαγαν αφου ειχαν διαβασει οοοοοοοοοοοοοολα τα σχολια και ηξεραν οτι η Πανω Ραχουλα κερδισε την τραχανοπλαγια στο ντερμπυ της ΣΤ εθνικης κατηγοριας........:lol:
Για γελια.....................
Όλα μηχανή σιτροέν είχαν !
και μπροστά είχαν μια τρύπα σαν από μανιβέλα...
Δεν ήταν τρύπα ΣΑΝ από μανιβέλα... Ήταν τρύπα ΓΙΑ την μανιβέλα... ;)
ΥΓ μια από τις πιο τρομαχτικές στιγμές μου ήταν με τα στρατιωτικά Πονυ.... Άμα δείτε τι κλίσεις έπαιρναν στις στροφές τα απογεύματα στην ΑΣΔΕΝ στα χέρια μερικών τρελλαμένων φαντάρων δεν θα το πιστεύετε...Τύφλα να έχει ο Ρόσσι...
+1
Είχα Yugo και συμφωνώ.
κι εγω το περιμενα γιατι ειχε ακουστει εδω και 2 χρονια οτι θα εβγαινε και σε diesel για επαγγελματικό και να το εχω και σαν κυνηγετικο;)
αλλα το αργησαν πολυ κι ετσι κατεφυγα σε αλλο ευρωπαικο.
παντως το παλιο μου αρεσε πιο πολυ.