Σύνδεση

View Full Version : Παπακι + νυχτα = κινδυνος.!!

sfigas
24/11/2011, 17:46
Νομιζω οτι ο τιτλος τα λεει ολα.!! Το astraki εχει καταφερει ως τωρα να με εξυπηρετει τελεια μεσα στην πολη.!! Σκυλακι δεν ζηταει τιποτα ουτε παραπονιεται.! Εχω ομως ενα προβλημα και αυτο ειναι τα φωτα του. Αλλαξα φαναρι μπροστα με διαφανο κρυσταλλο και τα πραγματα βελτιωθηκαν. Μπορω να κανω ομως κατι καλυτερο απο αυτο? Και εννοω με καποια συγγεκριμενα λαμπα απλη η τυπου ξενον??. Εχει δοκιμασει κανεις? Ειδε αποτελεσματα? Ευχαριστω προκαταβολικαααααααα:beer: :beer:

MG-KTiNoS
24/11/2011, 17:56
Ta xenon είναι για να σε βλέπουν οι άλλοι.
Σε πολύ σκοτάδυ (μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά) είναι καλά.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χέστα.
Λάμπες φίλιψ, οσραμ παίζουν πολλές καλές και με λίγα λ7

Corvo
24/11/2011, 18:10
ισως ειναι και τα ρευματα παντως χαμηλα για να σηκωσει μεγαλυτερη λαμπα και να σου φωτιζουν πιο πολυ.

οντως αν κανεις και βγεις σε δρομο χωρις φωτισμο την εκανες μεχρι 2 μετρα φωτιζουν :eyepop:

sfigas
24/11/2011, 18:21
Eυχαριστω για τις απαντησεις. Οταν ειπα χενον δεν εννουσα κιτακι με ενισχυτη, αλλα λαμπες γαλαζιες τυπου ξενον. Εχει βαλει καποιος λοιπον σε φαναρι αστρεα osram i philips? Eιχε διαφορα απο την εργοστασιακη λαμπα?

georgio
24/11/2011, 18:38
Από ηλεκτρονικά κατέχεις;

Ίσως να έβλεπες βελτίωση αν έκανες μια μικρή παρεμβολή στην πλεξούδα. Το κόστος είναι ένα ρελεδάκι και κανά-δυο μέτρα καλώδιο.

Αυτό που κάνεις είναι να δίνεις ρεύμα στην λάμπα κατευθείαν από τη μπαταρία. Έτσι καταφέρνεις να έχεις λίγο μικρότερη αντίσταση και να περνάνε λίγο περισσότερα αμπέρ από τη λάμπα ώστε να φωτίζει περισσότερο. Παρεμβάλεις ανάμεσα στην μπαταρία και τη λάμπα το ρελέ. Η επαφή ελέγχου του ρελέ παίρνει σήμα από το διακόπτη που έχεις στο τιμόνι. Έτσι αντί το ρεύμα να πηγαίνει από την μπαταρία στην πλεξούδα, στον διακόπτη και τέλος στη λάμπα, συν μερικές επαφές που θα υπάρχουν στην πορεία, περνάει κατευθείαν από την μπαταρία μέσω του ρελέ και πάει στην λάμπα.

Αν θες να δοκιμάσεις πρώτα αν θα έχει διαφορά βρες δυο καλώδια -όχι πολύ λεπτά, θα περάσουν αμπέρ από μέσα, και δώσε ρεύμα κατευθείαν από τη μπαταρία να δεις αν φωτίζει η λάμπα περισσότερο.

Acacius
24/11/2011, 20:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Ta xenon είναι για να σπας τα @ρχ!δια των άλλων. Σου διόρθωσα ένα τυπογραφικούλι...

:D

sfigas
24/11/2011, 20:51
Η ιδεα ακουγεται αρκετα καλη υπαρχει ομως ενα προβλημα. Το παπακι φοραει ηδη συναγερμο και αν κανω και αυτο πιστευω οτι η μπαταριουλα θα την ακουσει κανονικα κανω λαθος"?

webassasin
24/11/2011, 23:34
Εαν κανουμε το παραπανω,το φαναρι μπροστα θα αναβει με το που θα γυριζουμε το κλειδι?
οπως κανουν οι μηχανες δλδ?

Corvo
24/11/2011, 23:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
Εαν κανουμε το παραπανω,το φαναρι μπροστα θα αναβει με το που θα γυριζουμε το κλειδι?
οπως κανουν οι μηχανες δλδ?

νομιζω πως οχι γιατι δεν εχουν ακριβως το ιδιο κυκλωμα...

αλλα δεν κοβω και το νυχι μου:lol: :lol: οποτε κανε λιγο υπομονη να απαντησει καποιος με πιο πολλες γνωσεις

Acacius
25/11/2011, 00:06
Έντιτ: το ξανασκέφτηκα...

sfigas
25/11/2011, 08:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Acacius
Έντιτ: το ξανασκέφτηκα...

και???

Acacius
25/11/2011, 12:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από sfigas
και???

Αρχικά έγραψα ότι αν περάσει κανείς το σήμα για το ρελέ από τον κεντρικό διακόπτη αντί για αυτόν των φώτων θα πρέπει να γίνεται να έχεις τα φώτα να ανάβουν μαζί με το μηχανάκι. Αμέσως μετά "θυμήθηκα" ότι ο διακόπτης των φώτων καθορίζει και τη σκάλα (όχι μόνο το άναψε-σβήσε), αλλά ήταν αργά...

Gia
25/11/2011, 13:40
Δε δοκιμάζεις μια nightbreaker απο osram ή την αντίστοιχη της philips (silver star?)?

Δίνουν και περισσότερο και πιο άσπρο φως..

Κάτω απο 10 € και μπορεί να είσαι οκ.

sfigas
26/11/2011, 08:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Δε δοκιμάζεις μια nightbreaker απο osram ή την αντίστοιχη της philips (silver star?)?

Δίνουν και περισσότερο και πιο άσπρο φως..

Κάτω απο 10 € και μπορεί να είσαι οκ.
τις εχεις δοκιμασει αυτες?

Nikoskazer2000
26/11/2011, 23:29
Ενας φίλος μου με Crypton έβαλε μια αλογόνου της Takekawa και είδε διαφορά, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, 70% σε σχέση με την εργοστασιακή λάμπα.

teo24
27/11/2011, 06:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Από ηλεκτρονικά κατέχεις;

Ίσως να έβλεπες βελτίωση αν έκανες μια μικρή παρεμβολή στην πλεξούδα. Το κόστος είναι ένα ρελεδάκι και κανά-δυο μέτρα καλώδιο.

Αυτό που κάνεις είναι να δίνεις ρεύμα στην λάμπα κατευθείαν από τη μπαταρία. Έτσι καταφέρνεις να έχεις λίγο μικρότερη αντίσταση και να περνάνε λίγο περισσότερα αμπέρ από τη λάμπα ώστε να φωτίζει περισσότερο. Παρεμβάλεις ανάμεσα στην μπαταρία και τη λάμπα το ρελέ. Η επαφή ελέγχου του ρελέ παίρνει σήμα από το διακόπτη που έχεις στο τιμόνι. Έτσι αντί το ρεύμα να πηγαίνει από την μπαταρία στην πλεξούδα, στον διακόπτη και τέλος στη λάμπα, συν μερικές επαφές που θα υπάρχουν στην πορεία, περνάει κατευθείαν από την μπαταρία μέσω του ρελέ και πάει στην λάμπα.

Αν θες να δοκιμάσεις πρώτα αν θα έχει διαφορά βρες δυο καλώδια -όχι πολύ λεπτά, θα περάσουν αμπέρ από μέσα, και δώσε ρεύμα κατευθείαν από τη μπαταρία να δεις αν φωτίζει η λάμπα περισσότερο.

Οτι σου λεει ο φιλος παραπανω.Κανε την δοκιμη κατευθειαν απ την μπαταρια στην λαμπα και δες αν θα δυναμωσει το φως.Αν εχεις αποτελεσμα τοτε θα παρεις ενα 12v ρελε και θα βαλεις στο 30 του το ρευμα απ την μπαταρια,στο 85 μια γειωση,στο 86 την εντολη του διακοπτη φωτων που αναβει τα μεσαια(πορειας)φωτα,λογικα πισω απ την λαμπα εχει φις στρογγυλο,το βγαζεις και το βαζεις με αλλο φις στο ρελε και την 87 θα την πας στην λαμπα,στο φις που εμεινε κενο.ΑΝ δεν κανω λαθος φοραει με καλυκα 12v 35/35w η 25/25w.Δεν εχω δει καποια αξιολογη μαρκα να εχει τετοιες λαμπες σε τυπου xenon.Μονο κατι κινεζικες που καιγονται για πλακα.

sfigas
27/11/2011, 19:57
ΧΜ..... Θα δοκιμασω να βαλω πρωτα μια λαμπα που υποσχεται πολλα οπως μου λενε, αλλιως θα ακολουθησω τις συμβουλες σας.!!

panagath
28/11/2011, 09:45
Εγώ έβαλα στο modenas μια λάμπα από stelpet με 9 ευρώ την οποία μου έλεγε ο τύπος ότι φωτίζει πολύ. Ε @@. Δε βλέπω τπτ. Το φανάρι το έχω μόνο για να με βλέπουν ότι υπάρχω. Αν μπω σε σκοτινό δρόμο βλέπω 1-2μέτρα μπροστά μου. Ευτυχώς η Αθήνα έχει καλό φωτισμό στους δρόμους.

Βέβαια και το τζαμάκι του φαναριού μου είναι λίγο ξε....νο , έχει μπεί νερό μέσα και έχει μαζέψει θαμπάδα (όχι όλο όμως, στη μια μεριά μόνο).

Σκέφτομαι να αλλάξω φανάρι και να βάλω αυτό που φοράει το kawasaki zx130 που παίρνει 2 λάμπες. Ο γκοργκολής το δίνει 35 ευρώ νομίζω.