PDA

View Full Version : Μηχανη και παρεα

Gms
26/11/2011, 22:22
Λοιπον ειμαι 18 χρονων και μολις απεκτησα την πρωτη μου μηχανη(cbr 125) και εχω ερθει αντιμετοπος με το εξης προβλημα.Κανενας αλλος απο τη παρεα μου δε καβαλαει και το χειροτερο δεν τους αφηνουν οι δικοι τους ουτε διπλα να περασουν απο μηχανη.Και εγω τωρα εχω τον κολιτο μου που μου ζηταει να τον παω βολτα ξερωντας οτι οι γονεις τους ειναι καθετοι στο θεμα μηχανη.Τι να κανω?:dizzy: :confused:

KostasV2
26/11/2011, 22:36
Να τον πας, αλλά χωρίς καγκουριές... Και το κράνος στο κεφάλι, όχι στον αγκώνα,ε;

Allst@rf
26/11/2011, 22:44
γνώμη μου να μην τον πας...

Αλλά για στάσου...

18 χρόνων είπες ε;

κοίτα μην κανείς καμία μαλακία και κανείς ότι σου λένε οι μεγάλοι...

Πάντα με προστασίες πιτσιρίκο...

Κερασμενες...αλλά με μετρό...

:beer: :beer:

Nikoskazer2000
26/11/2011, 22:53
Δε θα βρείς άκρη οτι και να κάνεις.

Αμα αποφασίσεις να πεις του κολλητού σου οτι δεν κάθεται συνεπιβάτης παρεξηγιέσαι.
Αμα πας να το πεις στους δικούς του, ξερω γω τι αρνητική απάντηση θα πάρεις οτι το κρίμα στο λαιμό σου και αλλα τέτοια αμα μου σκοτώσεις το κοπέλι μου...

Δύσκολο...:confused:

Gms
26/11/2011, 22:54
Κατι που ξεχασα να πω την μαλακια την εχω κανει ηδη το καλοκαιρι που πηγαμε διακοπες μονοι μας.Αλλα εκει ηταν επαρχεια και το μηχανακι πηγενε με ταχυτητα ποδιλατου και με τους 2 μας επανω(50αρι διχρονο).Φυσικα φοραγαμε κρανη και οι 2.Το αλλο προβλημα μου ειναι οτι μου ριχνει 1.5 κεφαλι εγω ειμαι 1.74 και αυτος 1.93 και δεν εχω ιδεα πως θα συμπερηφερεται οδηγηκα το μηχανακι μου και με τους 2 επανω.

Nikoskazer2000
26/11/2011, 23:00
Το κέντρο βάρους πρέπει να ναι χαμηλά και στο κέντρο, οπότε αυτό που πρέπει να σ' απασχολεί είναι το ποιός απ' τους δυό σας είναι ο καλοθρεμένος :p και οχι τόσο το ποιός έχει την καλύτερη θέα απο ψηλά απο τη στιγμή που βγάζουμε την αεροδυναμική εκτός παιχνιδιού λόγω κυβικών/ταχύτητας.

:wave2:

Gms
26/11/2011, 23:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Το κέντρο βάρους πρέπει να ναι χαμηλά και στο κέντρο, οπότε αυτό που πρέπει να σ' απασχολεί είναι το ποιός απ' τους δυό σας είναι ο καλοθρεμένος :p και οχι τόσο το ποιός έχει την καλύτερη θέα απο ψηλά απο τη στιγμή που βγάζουμε την αεροδυναμική εκτός παιχνιδιού λόγω κυβικών/ταχύτητας.

Εγω ειμαι 75 κιλα και αυτος γυρο στα 90 οποτε θα εχω προβλημα λογικα ε?
Εχω παει βολτα τον πατερα μου που ειναι 100 και κατι ψιλα αλλα θεωρω οτι δεν πιανεται εφοσον ο πατερας μου οδηγαει μηχανη απο τα 14 και ξερει πως να κατσει πανω

Nikoskazer2000
26/11/2011, 23:26
Σωστός σε ολα αν και οσο καλός αναβάτης κι' αν είναι ο συνεπιβάτης σου τα κιλά στις στροφές δεν κρύβονται.

Πάντα με προστατευτικό εξοπλισμό.

takis-kk
27/11/2011, 08:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gms
.....ο πατερας μου οδηγαει μηχανη απο τα 14 και ξερει πως....

Κουβεντιασε με τον πατέρα σου!

TROOPER
27/11/2011, 11:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
γνώμη μου να μην τον πας...

...........

+1

schumifer
27/11/2011, 11:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Κουβεντιασε με τον πατέρα σου!

Αν ο πατέρας σου οδηγάει από τα 14, και σου πήρε αυτό το μηχανάκι στα 18(και χωρίς να του τα κάνεις τσουρέκια)
τότε μάλλον είναι ο καταλληλότερος

Gms
27/11/2011, 12:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
Αν ο πατέρας σου οδηγάει από τα 14, και σου πήρε αυτό το μηχανάκι στα 18(και χωρίς να του τα κάνεις τσουρέκια)
τότε μάλλον είναι ο καταλληλότερος

Βασικα με μπερδεψες λιγο τωρα.Εχεις κανει quote το post του trooper δηλαδη συμφωνεις με τον trooper,και μετα απλα μου λες οτι καλυτερα θα ηταν να συνβουλετυτω τον πατερα μου?Βασικα ο πατερας μου δεν εχει προβλημα εφοσον ξερει οτι δεν ειμαι κανας καγκουρας και με εμπιστευεται ετσι και αλλιως και οταν ειχα παει διακοπες μονος μου το ηξερε οτι καβαλαγα και δεν ειχε κανενα προβλημα.

schumifer
27/11/2011, 12:35
Βασικα με μπερδεψες λιγο τωρα.Εχεις κανει quote το post του trooper δηλαδη συμφωνεις με τον trooper,και μετα απλα μου λες οτι καλυτερα θα ηταν να συνβουλετυτω τον πατερα μου?Βασικα ο πατερας μου δεν εχει προβλημα εφοσον ξερει οτι δεν ειμαι κανας καγκουρας και με εμπιστευεται ετσι και αλλιως και οταν ειχα παει διακοπες μονος μου το ηξερε οτι καβαλαγα και δεν ειχε κανενα προβλημα.

Διορθώθηκε!!!!!!!!!!

Aggelos_SV
27/11/2011, 12:45
....και μολις απεκτησα την πρωτη μου μηχανη(cbr 125) .....

.....εχω τον κολιτο μου που μου ζηταει να τον παω βολτα.......

Μόλις αποκτήσεις τον απόλυτο (σχετικό είναι αυτό) έλεγχο του μηχανακίου σου,τότε να το ξανσκεφτείς για να τον πας βόλτα

schumifer
27/11/2011, 13:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Μόλις αποκτήσεις τον απόλυτο (σχετικό είναι αυτό) έλεγχο του μηχανακίου σου,τότε να το ξανσκεφτείς για να τον πας βόλτα

´Αρα τον πάει βόλτα μόλις αποκτήσει το σχετικό έλεγχο της μηχανής?
:confused: :confused: :confused:

SoulGR
06/12/2011, 02:15
ας πω και γω την μλκια μου...:D

φιλε ειμαστε πανω κατω στην ιδια ηλικια(κλεινω τα 20 τον αλλο μηνα :D ) εγω καβαλαω ενα βροσακι.
λοιπον στην ιδια πολυκατοικια με μενα, μενει ενα παλικαρι που ειμαστε στην ιδια σχολη,του εξηγηθηκα,οπως κανω και σε ολους,οτι δεν παιρνω αλλον πανω....

τωρα κανε το αλλο,βαλε τον εαυτο σου στην θεση του φιλου σου!μολις εχει παρει ο κολλητος σου διπλωμα και μηχανη.Ανεβαινεις?:wave2:

panagath
06/12/2011, 09:00
Μεγάλε αν έχουν πρόβλημα οι δικοί του, τότε μην τον ανεβάζεις. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Άσε να το οδηγήσεις, να το συνηθίσεις, να δουν και οι άλλοι ότι δεν κάνεις καγκουριές (αν δεν κάνεις :p ) και μετά θα έρθει από μόνο του το θέμα.

Όταν πρωτοπήρα το δίπλωμα του αυτοκινήτου πριν 6 χρόνια ο πατέρας του κολητού μου δεν ήθελε να μπαίνει στο αμάξι με μένα γιατί ήμουν των παντιλικίων τότε. Έφτασε ο άνθρωπος να παει στους δικούς μου να τους πει να μην τον βάζω μέσα (μιλάμε για αμάξι τώρα έτσι :eyepop: ). Ε και εγώ δεν τον έβαζα... Δε θα καθόμουν να σκάσω, ας ερχόταν με τα πόδια.Μετά από κάμποσο καιρό σιγά σιγά το ξεπέρασαν...

o teos
06/12/2011, 23:35
εγω ειμαι με τον allstarf σε αυτο ειπαμε 18......φιλε μου κανε οτι νιωθεις σωστο για σενα..αν νιωθεις αβολα η ανασφαλεις του το λες και τελος...οτι και αν κανεις κρανακι παντα και ολα τα σχετικα...:a013:

Gms
06/12/2011, 23:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από o teos
εγω ειμαι με τον allstarf σε αυτο ειπαμε 18......φιλε μου κανε οτι νιωθεις σωστο για σενα..αν νιωθεις αβολα η ανασφαλεις του το λες και τελος...οτι και αν κανεις κρανακι παντα και ολα τα σχετικα...:a013:

μιας και λεμε για εξοπλισμο απο μπουφαν εχω αυτο (http://www.mototriti.gr/jpg/MTR/big/product/3073.jpg) και απο κρανος αυτο (http://www.oziol-motos.com/photo/photo_accueil/IXS%20hx246.JPG) πιστευω ειμαι κομπλε(πολυ μπλε εχει πεσει βασικα και το μπουφαν εχει μπλε λεπτομεριες σαν στρουμφακι ειμαι).

ηθελα να κανω και εγω την διαφημιση μου χαχαχαχαχα:rotflmao: :wave2:

Nikoskazer2000
07/12/2011, 10:57
Μια χαρά είσαι. :D

Πάρε και κανα ζευγαράκι γάντια μα εύκολα βγαίνουν οταν σταματήσεις.

DeusEx
07/12/2011, 15:31
Φιλε Gms,
εγω οταν ειχα παρει το 1ο μου μηχανακι (xr 125) εκανα βολτες μονος μου μεχρι να του παρω τον αερα. Για κανενα μηνα δεν εβαζα 2ο ατομο πανω, και οποτε ειχε ελευθερο χρονο βολταρα μεχρι που εμαθα την βασικη συμπεριφορα. Μετα, οταν αισθάνθηκα ανετα εβαλα 2ο ατομο επανω κ αυτο παντα με κρανος κ πολυ προσεκτική οδηγηση.

ΥΣ Ασχετο, πληροφορικη ασοεε εισαι?

Gms
07/12/2011, 15:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
Φιλε Gms,
εγω οταν ειχα παρει το 1ο μου μηχανακι (xr 125) εκανα βολτες μονος μου μεχρι να του παρω τον αερα. Για κανενα μηνα δεν εβαζα 2ο ατομο πανω, και οποτε ειχε ελευθερο χρονο βολταρα μεχρι που εμαθα την βασικη συμπεριφορα. Μετα, οταν αισθάνθηκα ανετα εβαλα 2ο ατομο επανω κ αυτο παντα με κρανος κ πολυ προσεκτική οδηγηση.

ΥΣ Ασχετο, πληροφορικη ασοεε εισαι?

Και εγω το ιδιο σκεφτομαι απλα η αληθεια ειναι οτι οδηγαγα και πριν και τον γενικο αερα της μηχανης νομιζω τον εχω απλα το θεμα μου ειναι οτι ειμαι αναμεσα στον φιλο μου και τους γονεις του.Ναι ειμαι στο πρωτο ετος με την μηχανη πηγαινω καθε μερα απο Καλλιθεα.

twat
07/12/2011, 15:59
οσο καλος κι αν γινεις, οτι και να φορας αν κανει μαλακια καποιος τριτος κι ο κολλητος σου σπασει το μικρο του νυχακι θα εχεις να αντιμετωπισεις τους δικους του...
εισαι ετοιμος για κατι τετοιο? το θελεις ?
τωρα για το οτι στην παρεα σου εχουν αλλεργια στις μηχανες, να ξερεις οτι τωρα που πηρες, η παρεα σου θα μεγαλωσει !

smooth criminal
09/01/2012, 09:42
Δεν υπαρχει καποια συγκεκριμενη συμβουλη αγαπητε Gms,οσα σου ειπαν τα παιδια παραπανω ειναι σωστα,αυτο που πρεπει να λαμβανεις υποψη σου ειναι οτι στην μηχανη 1καβαλο μιλαμε για εναν ανθρωπο πληρως εκτεθημενο σε ολα,στο 2καβαλο γινεστε 2,με γνωμονα αυτο πραττεις.

chriscrypton
27/01/2012, 05:24
Λοιπον ειμαι 18 χρονων και μολις απεκτησα την πρωτη μου μηχανη(cbr 125) και εχω ερθει αντιμετοπος με το εξης προβλημα.Κανενας αλλος απο τη παρεα μου δε καβαλαει και το χειροτερο δεν τους αφηνουν οι δικοι τους ουτε διπλα να περασουν απο μηχανη.Και εγω τωρα εχω τον κολιτο μου που μου ζηταει να τον παω βολτα ξερωντας οτι οι γονεις τους ειναι καθετοι στο θεμα μηχανη.Τι να κανω?:dizzy: :confused:

Kαταρχην να σε συγχαρω για την συνειδητοποιημενη αντιμετωπιση του γεγονοτος οτι καβαλας μοτοσυκλετα.
Οντας ,στην εφηβικη μου ηλικια ΠΑΝΤΑ ο ''δικαβαλος''του κολλητου μου που αλλαζε μοτο καθε χρονο,και υστερα απο πολυ τυχη μεσα απο πολλες ατυχες στιγμες (που προκαλεσαμε..) αποφυγε εφε και καγκουριες και συμφωνω με τους προλαλησαντες,ειδικα στο θεμα του να συνηθισεις μονος σου τη μοτο πρωτα και μετα να παρεις δικαβαλο,,
:beer:

railDG
28/01/2012, 10:39
Κανονικά εφόσον δεν του επιτρέπουν οι δικοί του μόνος του θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα ανέβει.Αλλά και πάλι ενηλικιωθήκατε κι ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του.
Προειδοποίησέ τον,πες του ότι δεν είναι δική σου ευθύνη ό,τι κι αν συμβεί,διοτι είσαι άπειρος κι από 'κει και πέρα το ''κρίμα'' στο λαιμό του.Αν ανέβει απλώς να είσαι 2 φορές προσεκτικός απ'ό,τι συνήθως.
Αν πάλι φοβάσαι να ανέβει και δεν θέλεις να το ρισκάρεις ξεκαθάρισέ το.Δική σου η μηχανή δική σου κι η επιλογή.

fotis3
29/01/2012, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG
Κανονικά εφόσον δεν του επιτρέπουν οι δικοί του μόνος του θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα ανέβει.Αλλά και πάλι ενηλικιωθήκατε κι ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του.
Προειδοποίησέ τον,πες του ότι δεν είναι δική σου ευθύνη ό,τι κι αν συμβεί,διοτι είσαι άπειρος κι από 'κει και πέρα το ''κρίμα'' στο λαιμό του.Αν ανέβει απλώς να είσαι 2 φορές προσεκτικός απ'ό,τι συνήθως.
Αν πάλι φοβάσαι να ανέβει και δεν θέλεις να το ρισκάρεις ξεκαθάρισέ το.Δική σου η μηχανή δική σου κι η επιλογή.

+1000 :beer:

chriscrypton
01/02/2012, 01:22
Kαι λιγο Χουμορ..αυτη η δικαβαλια ειναι ιδανικη....:D

246144

MG-KTiNoS
01/02/2012, 08:17

ν αλλάξεις παρέα...

(και μακριά από γκόμενες που δεν ξέρουν από μηχανάκια, θα καταλύξεις να γράφεις, η κοπέλα μόνο 400 χλμ μπορεί να κάνει και άλλα τέτοια)

Φύγε όσο προλαβαίνεις...
:lol: :rotflmao: :lol:

Anastasia91
04/03/2012, 22:15

αν και απανταω λιγο αργα θα θελα να πω και γω την δικη μου περιπτωση.
Οι δικοι μου ουτε να ακουσουν δε θελουν για μηχανη, σκοτωθηκε ενας φιλος τους παλαιοτερα με παπακι και εκτοτε ουτε λογος για δικυκλο ποσο μαλλον για μηχανη.. Αμ ελα που ο φιλος μου εχει μηχανη και ειναι το μοναδικο του μεσο μετακινησης. Οι γονεις με το που το ακουσαν επαθαν πεντε εγκεφαλικα, εξαρχης καθετοι στην αρχικη τους θεση. Για να μην στα πολυλογω καθως σπουδαζουμε και οι δυο στο ιδιο μερος μακρια απο τα σπιτια μας και μιας και ξερω οτι ο οδηγος δεν κανει καγκουριες και εχει ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ αποφασισα να αψηφησω τους γονεις μου (καλως η κακως). Κατευθειαν ομως αγορασα κρανος μπουφαν κλπ γτ δε θελω να προκαλω την τυχη μου.
Τωρα αν ο φιλος σου ανεβαινει συχνα στη μηχανη σου απαραιτητο ειναι το κρανος και στο κατω κατω δεν εισαι γονιος του να του πεις αν θα ανεβει η οχι, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι απλα να προσεχεις ακομα περισσοτερο. Δε γινεται οι γονεις να κλεινουν τα παιδια τους σε μια γυαλα για να μην παθουν τπτ γτ αν δεν ανεβει σε σενα σιγουρα θα ανεβει σε καποιον αλλον αργοτερα.

Anastasia91
04/03/2012, 22:27
Μεγάλε αν έχουν πρόβλημα οι δικοί του, τότε μην τον ανεβάζεις. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Άσε να το οδηγήσεις, να το συνηθίσεις, να δουν και οι άλλοι ότι δεν κάνεις καγκουριές (αν δεν κάνεις :p ) και μετά θα έρθει από μόνο του το θέμα.

ακριβως αυτο βασικα. σιγα σιγα :a013:
(κτ που ξεχασα να αναφερω: το δικο μου δεν ειναι και το καλυτερο παραδειγμα προς μιμιση, παντως καλο ειναι να γινονται ολα καθαρα χωρις κρυφτουλι απο τους γονεις)

Μικe777
04/03/2012, 22:36
φιλε χεστον τον κολλητο αμα
γουσταρει οκ!
βρες ενα γκομενακι...:smokin:

Gms
05/03/2012, 08:42
Η αληθεια ειναι το το "διλημμα" δεν υπηρχε εξαρχης εφοσον ειχαμε παει βολτα με το MB στο χωριο απλα ηθελα να δω τι αποψη εχουν και πιο εμπηροι μοτοσικλετηστες για το θεμα.Τελος παντον ετσι και αλλιως αν χρειαστει να ανεβει ο οποιοσδηποτε επανω στην μηνανη μου δεν ανεβαινει χωρις κρανος.
Ευχαριστω για τον χρονο σας

ANDREAS3127
05/03/2012, 18:51
Η αληθεια ειναι το το "διλημμα" δεν υπηρχε εξαρχης εφοσον ειχαμε παει βολτα με το MB στο χωριο απλα ηθελα να δω τι αποψη εχουν και πιο εμπηροι μοτοσικλετηστες για το θεμα.Τελος παντον ετσι και αλλιως αν χρειαστει να ανεβει ο οποιοσδηποτε επανω στην μηνανη μου δεν ανεβαινει χωρις κρανος.
Ευχαριστω για τον χρονο σας

Αν δεν εχεις κατι αλλο να κανεις βαλε μας και μια εκθεση να γραψουμε!!!!:a9:

railDG
06/03/2012, 22:07

Εγώ ψήνομαι!:p

Gms
07/03/2012, 08:13

χαχαχαχα τωρα που το ειπες ξερεις τι ωραιο θεμα θα ηταν για speaking στο lower?

mikes
07/03/2012, 08:35
δεν ξερω τι αποφαση πηρες τελικα αλλα εχε υπ'οψιν σου την παροιμια που λεει "δωσε θαρρος στο χωριατη να σ' ανεβει στο κρεββατι"....
εν ολιγοις προσεχε την συχνοτητα με την οποια ανεβαζεις ατομα στο μηχανακι, γιατι θα βρεθεις να κανεις τον ταριφα στο τελος!!
το ιδιο ισχυει και με το αμαξι!!