View Full Version : Aνακατασκευή Suzuki Ts50w
Shaolin Monk
08/05/2012, 06:20
Αν ειναι να γινει απο τα Φαλασερνα να ερθω και εγω!!!Μια χαρα θα περασουμε!!!:beer::a33::a46:
....μιλησε κανεις για... :beer::beer::beer::beer:.... ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ......
.... τελειωνε το μηχανακι του παιδιου.... εχεις και XL να τελειωσεις....
....μιλησε κανεις για... :beer::beer::beer::beer:.... ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ......
.... τελειωνε το μηχανακι του παιδιου.... εχεις και XL να τελειωσεις....
Οταν ειναι για μπυρες θα σε ειδοποιησω!!:beer:
Οσο για το XL η αληθεια ειναι οτι με τρωει να το βαλω μπρος ,αλλα επειδη ηδη εχω χασει τον "μπουσουλα" θα τελειωσω πρωτα το TS και το CB (αμην και ποτε!!):cry:
Και μετα θα το ξεκινησω !!!:rolleyes:
Βεβαια ισως το TS να το αφησω λιγο για αργοτερα .......Θα δω σε λιγο καιρο....(Και ΝΑΙ ! αυτο ειναι απειλη!!! ):evil:
Ας συνεχισω εγω ,μια και το αφεντικο εχει κατι "θεματα" να λυσει τελευταια και ειναι πολυασχολο!!!!!
λοιπον!!!
257660
Αυτο στην πιο πανω φωτο ειναι ενας κινητηρας υδροψυκτος!!!
Η σειρα TS ηταν ολη αεροψυκτη ,και μονο το 1984 εβγαλε ενα υδροψυκτο !!!
Το θεμα ειναι τα ανταλλακτικα !!! ειναι πολυ δυσκολο να βρεθουν αυτα που εχουν σχεση με την υδροψυξη (μεχρι και φλαντζα κεφαλης ειναι δυσκολο να βρω!!!) εκανα ,και κανω την σκεψη να βαλω εναν κυλινδρο απο αεροψυκτο και να καταργησω ολα τα υπολοιπα!!!
Καποια στιγμη ειδα οτι ο κινητηρας του RG50 ειναι ο ιδιος ,αλλα και εκει δεν βρισκεις πολλα ανταλλακτικα!!! (Αχ ρε honda) :cry:
Ας ειναι !!!!ξεκιναμε το λυσιμο!!!
257661
Αντλια λαδιου!! (στην ακρη και θα ασχοληθουμε με αυτην αργοτερα!!!)
Υπαρχουν σκεψεις να την καταργησω και να βαζω στην βενζινα το λαδι καυσης (δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο) :rolleyes:
257662
Η μανιβελα ηταν κολημενη με ηλεκτροκοληση,ετσι εβαλα τροχο και "εφαγα " την κοληση και την ελυσα!!!.
257664
257665
Ειναι που ειναι δυσκολο να βρεις ανταλλακτικα θελω και αξονα μανιβελας !!!:cry:
Βρε να το κανω ηλεκτρικο????
Εχω μπαταριες....:cool::ninja:
257666
Πολυ μακα λεμε!!!
257667
Αραγε πως θα γινει στην υαλοβολη???
τα παρατησα ολα ..και!!!
257668
καλο εγινε!!!:D
257669
πολυ μακα!!:(
257670
257671
Για να λυσω τα καρτερ πρεπει να ξεβιδωσουν μερικες κατσαβιδοβιδες ,αλλα με κατσαβιδι απλα δεν....:nono: το σφυροκατσαβιδο πηγε περιπατο....(πρεπει να παρω ενα αλλο ) και εγω σαν παιδι ηθελα να το λυσω σωνει και καλα!!!
Ετσι πηρα το αεροκλειδο (χωρις αερα ,ειναι ηλεκτρικο!!) :D:cool: ρυθμισα στο ελαχιστο την δυναμη
257673
και αφου εβαλα τους καταλληλους ανταπτορες ,και μυτη κατσαβιδιου!!
257672
ξεβιδωσε τις βιδες πολυ ευκολα και χωρις να τις ζορισει καθολου!!!
Και ετσι το καρτερ ελυσε αποκαλυπτοντας τα "εντοσθια" !!!!
257674
Η συνεχεια αυριο!!!:ZZZ:
χρηστο αν καταργησεις την τρομπα λαδιου,πρεπει να την ταπωσεις γιατι θα τραβαει αερα και θα φλερταρεις με κολημα:(
δωσε φωτο:beer:
FRAGISCOS
14/05/2012, 14:30
Εσυ δε ξερεις απο διχρονα:D
Βαλτο στο Πρεβελη και στειλτο να στο σενιαρω;)
:wave2:
Kotselakos
14/05/2012, 19:41
Απίστευτο το αποτέλεσμα της υαλοβολής! Προχώρει! :beer:
gardelisxt550
14/05/2012, 21:56
εσύ και η υαλοβολή σου είστε πολύ εριστικοί!
καλά κάνει ο ωρωπιότης και σε κράζει!:D:rotflmao:
Εσυ δε ξερεις απο διχρονα:D
Βαλτο στο Πρεβελη και στειλτο να στο σενιαρω;)
:wave2:
Μην λες τετοια γιατι θα το κανω!!!
Ασε που μπορει να ερθω και εγω μαζι του!!:beer:
Απίστευτο το αποτέλεσμα της υαλοβολής! Προχώρει! :beer:
Πραγματι ! την καταβρισκω (και ο Στελιος) στην αμμοβολη!!! Μαλον υαλοβολη ηταν η συγκεκριμενη, που δεν αφαιρει μεταλλο και δεν κανει ζημια στις επιφανειες!!!
Ας συνεχισω το φωτορομαντζο!!!:smokin:
Και το αλλο κοματι απο την αλλη πλευρα..
Διακρινεται η "μπιχλα" απο λαδια χωματα κλπ κλπ:yuck:257752
Εκεινη την μερα...Ο Στελιος μου λεει:
Θα κανουμε σημερα κατι στο TS?
Ναι του λεω!!!
Καλα θα παω με τον ξαδερφο μου για καμια ωρα και θα ερθω.....
Ακομα περιμενω...!! :(
Ετσι ενω ηταν για αυτον η "εργασια καθαρισμου μπιχλας" που εχει ειδεικοτητα δεν αντεξα και επιασα το πλυντηριο οκτανιων και μετα απο πολυ τριψιμο και λιτρα σουπερ (παρακαλω) εγινεν ετσι!!
257753
Ε! Ψιτ!! Μικρε !!
257754
Ο Στελιος επι της υαλοβολης !!!
Και το αποτελεσμα αυτης!!!
257755
257756
Ο Κυλινδρος μονωθηκε και πηρε την σειρα του !!
257757
257758
257759
Shiatman
14/05/2012, 22:21
Αυτό θα πεί οικογενειακή υπόθεση. Ζηλεύω λίγο γιατή εμένα ο μπαμπάς μου δεν είχε τέτοια παιχνίδια να παίζουμε... ούτε έφτιαχνε cafe racer στο σαλόνι.
Καλή συνέχεια...
:beer::beer::beer::beer: για τον πατέρα και :beer: για τον γιό ;)
:a014::a014:
Εδω υπαρχει θεμα!!
Πρεπει να βγαλω την σπασμενη βιδα και να φτιαξω καπως την επιφανεια που εχει "φαει" στραπατσο.:rolleyes:
Υπαρχει πιθανοτητα ομως να μην βαλω τον κυλινδρο αυτον αλλα εναν απο αεροψυκτο ,αλλα απο το μοντελο XKE που εχουν το ιδιο καρτερ.
Εχω βρει κατι και αυριο θα ξερω.
Ετσι γλυτωνω αρκετα προβληματα μια και ψυγεια ,δοχεια και διαφορα αλλα "παιρνουν " ποδι !!
257760
Τι ηθελε να κανει ο μαστορας ??? :confused::confused:
257761
Ευτυχως βγηκε ευκολα!!! στην μεγκενη γιατι κλειδι αυτο το "πραγμα " δεν το επιανε!!!
257762
Τo gourouni
14/05/2012, 22:30
Ετσι ενω ηταν για αυτον η "εργασια καθαρισμου μπιχλας" που εχει ειδεικοτητα δεν αντεξα και επιασα το πλυντηριο οκτανιων και μετα απο πολυ τριψιμο και λιτρα σουπερ (παρακαλω) εγινεν ετσι!!
...πλυντηριο οκτανιων με σούπερ? Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω???
Πολύ καλό το αποτέλεσμα...Θα βάλω και εγώ στο δικό μου......
:a18:
FRAGISCOS
14/05/2012, 22:36
Χρηστο (και Στελιο) το μοτερακι φαινεται καθαρο.
Αντικραδασμικο δεν εχει (και γιατι να εχει ,honda ειναι???:lol:)
Αν γινει ζημια στα ρηντ,πρεπει να βγαλεις τον κυλινδρο.:(
Δ ε νομιζω να υπαρχει προβλημα,κανε ενα ρεκτιφιε με ενα καινουριο πιστονακι (να παρει και κανα κυβικο),αλλαξε ρουλεμαν στροφαλου-εγω θα αλλαζα και του σασμαν-,παρηγγειλε φλατζες στο φλατζα και κλειστο.
Με ενα μπουκαλι οκαδικο ρακι και ενα τσουκαλι κοχλιους μπουμπουριστους στη κανω εγω τη δουλεια(πολλα ειναι ε??):lol:
Δεν ειδα υπολειματα νερου στα λαδια του ,δε ξερω παλι.η τρομπα του νερου τι λεει???
Α και τσιμουχες ολες αλλαγη αλλα του στροφαλου γνησιες.
Καλο βραδυ,καλη επιτυχια.:wave2::beer::a014:
Στην συνεχεια εβγαλα τα ρουλεμαν στροφαλου τσιμουχες κλπ και μονωσα τα καρτερ ,οπου δεν θελω να παει η υαλοβολη
και αυριο θα τα "χτυπησω"
Αυτα για σημερα!!:wave2:
FRAGISCOS
14/05/2012, 22:39
Δ ε νομιζω να υπαρχει προβλημα,κανε ενα ρεκτιφιε με ενα καινουριο πιστονακι (να παρει και κανα κυβικο),αλλαξε ρουλεμαν στροφαλου-εγω θα αλλαζα και του σασμαν-,παρηγγειλε φλατζες στο φλατζα και κλειστο.
Με ενα μπουκαλι οκαδικο ρακι και ενα τσουκαλι κοχλιους μπουμπουριστους στη κανω εγω τη δουλεια(πολλα ειναι ε??):lol:
Δεν ειδα υπολειματα νερου στα λαδια του ,δε ξερω παλι.η τρομπα του νερου τι λεει???
Τωρα ειδα για το αεροψυκτο.
Αν μπορεις κανε το,θα γλυτωσεις απο μπελαδες..;)
εσύ και η υαλοβολή σου είστε πολύ εριστικοί!
καλά κάνει ο ωρωπιότης και σε κράζει!
:p:winka:
Αυτό θα πεί οικογενειακή υπόθεση. Ζηλεύω λίγο γιατή εμένα ο μπαμπάς μου δεν είχε τέτοια παιχνίδια να παίζουμε... ούτε έφτιαχνε cafe racer στο σαλόνι.
Καλή συνέχεια...
:beer::beer: για τον πατέρα και :beer: για τον γιό ;)
:a014:
Για τον γυιο πορτοκαλαδα!!!:p
...πλυντηριο οκτανιων με σούπερ? Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω???
Πολύ καλό το αποτέλεσμα...Θα βάλω και εγώ στο δικό μου......
:a18:
:a13::a13:
:smokin:
εβγαλα απο το CB που παιρνει τετοια!! :D
Τωρα ειδα για το αεροψυκτο.
Αν μπορεις κανε το,θα γλυτωσεις απο μπελαδες..;)
Κοιτα ρακη οση θες!! Παραγωγη μου ετσι???
Και κρασι πατημενο απο τα ποδαρακια μου!!! Ενα μηνα δεν ειχα πλυνει τα ποδια μου και δεν αλλαζα καλτσες!!!
Για χοχλιους θα μαζεψω ενα τσουβαλι και τα βρισκουμε!!!:lol:
Οσο για τα υπολοιπα θα βγω στην γυρα ..
Τα ρουλεμαν και τις τσιμουχες θα τα αλλαξω.
Τa ρουλεμαν στροφαλου ειναι FAG 6204Ν (CB η GB) το ενα εχει ασφαλεια!!
Θα τα ψαξω !! πιστευω οτι θα τα βρω ευκολα!!
257764
257765
Και γαμω τσι δουλειες!!(Ως συνηθως..):)
:beer::beer:
kppantelis
18/05/2012, 10:49
Στο μπροστινο τωρα !!
Δεσιμο ,τσιμουχες (εκει ειχε ερθει ο κοπανατζ.......εχμ ο Στελιος ) !!:p
256556
Λαδακια καινουρια...
256557
Και μπολικο γρασσο !!
256558
το γρασσο γιατι το βαζεις στην πανω μερια που βιδωνουν οι ταπες;δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο.φωτισε μας!
το γρασσο γιατι το βαζεις στην πανω μερια που βιδωνουν οι ταπες;δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο.φωτισε μας!
Κατω απο το γρασσο ειναι μια ασφαλεια που ασφαλιζει την ταπα των λαδιων.!!!!!
Αν δλδ αφαιρεσουμε το γρασσο θα δουμε το εξης θεαμα!!!
258330
Στην φωτο ειναι η καλη ταπα στο αλλο ειχε μπει νερο (απο πανω εχει πλαστικα πρεσαριστα καλυματα ) και ζοριστηκα να το βγαλω.
Για να βγει πρεπει με ενα κατσαβιδι (η κατι αντιστοιχο ) βαζοντας το στο κεντρο ,που εχει την λακουβιτσα , να σπωξουμε την ταπα κατω να ελευθερωθει η ασφαλεια και να παρουμε την ασφαλεια στο χερι!!!:cool: δεν βιδωνουν ουτε οι ταπες ουτε τα καλυματα σε αυτο το μηχανακι!!:rolleyes:
258331
Ε! στο ενα απο τα δυο αμορτισερ ζοριστηκα γιατι με το νερο που ειχε μπει ειχε σκουριασει και ζοριστηκα να το βγαλω!!!
Ειπα λοιπον να βαλω λιγο γρασσο απο πανω για να μην εχω ξανα τετοιο θεμα!!!
Αυτα !!:beer:
Λοιπον εχοντας παραγγειλει φλατζες ,τσιμουχες ,ρουλεμαν ,αξονα μανιβελας ,και ψαχνω κυλινδρο απο αεροψυκτο ,μονωσα στα καρτερ οτι δεν ηθελα να "χτυπηθει" με υαλοβολη !!
258333
258334
Ηταν δουλεια του Στελιο αλλα μια και διαβαζει για τις εξετασεις το εκανα εγω!! :cry:
Μετα απο αρκετη ωρα στην υαλοβολη το αποτελεσμα ηταν αυτο!! :cool:
258338
258339
258342
Απαραιτητη εργασια μετα απο υαλοβολη ,ειναι το περασμα με κολαουζο σε ολα τα σπειρωματα!!!
Αν δεν γινει ειναι πολυ πιθανον εκτος του οτι δεν θα βιδωνει η βιδα ευκολα , ειναι πολυ πιθανον να "κλωτσησει"
258343
Η επομενη εργασια (ισως αυριο) ειναι να καθαριστουν (τα καρτερ) με αερα πρωτα ,αλλα και τα σπειρωματα ,και μετα με βενζινα και αερα .αρκετες φορες ωστε να καθαρισει οσο το δυνατον καλυτερα απο τα γρεζια και τα υπολοιματα της υαλοβολης.
Μετα λαδωμα τα σιδερενια μερη για να μην σκουριασουν ,και περιμενουμε τα ανταλλακτικα!!!:)
:beer:
Shiatman
20/05/2012, 00:20
Εντάξει, είμαι σίγουρος ότι οι υπόλοιποι restorάδες βάζουν τα κλάματα όταν βλέπουν τις φωτό σου. Όχι ότι δεν κάνουν καλές δουλειές, προς θεού. Απλά είναι πολύ το τρίψιμο. Έχεις ανεβάσει το επίπεδο σε επαγγελματικά υψόμετρα...
:beer::beer::beer:
σαν καινουργιο το μοτερακι:beer:
χρηστο θα το αφησεις ετσι η θα παξει καμια βαφη?
Kotselakos
20/05/2012, 09:15
Άψογα τα κάρτερ! :a18
motomaniac
20/05/2012, 13:32
θειο μας εχεις τρελανει με αυτην την υαλοαμμοβολη.. εχω ψοφησει απο την ζηλεια αλλα ας οψεται η ελειψη ρευστου...
universalgr1
20/05/2012, 15:15
A Ψ Ο Γ Ο !!!!!! :beer::beer:
vforever
20/05/2012, 15:22
Καινουργια εγιναν τα καρτερ:beer:
tsalapis
28/09/2012, 19:14
ποτε θα το μαρσαρουμε τελικα το εργαλειο? χρειαζεται μιας και μπαινει χειμωνας και τα χωραφια θα εχουν υγρασία :evil:
ποτε θα το μαρσαρουμε τελικα το εργαλειο? χρειαζεται μιας και μπαινει χειμωνας και τα χωραφια θα εχουν υγρασία :evil:
Το εχω βαλει στην ακρη γιατι θελει δουλεια και εχω πιασει και το XL οποτε το βλεπω να αργει..
Ασε που μου μπαινουν κατι περιεργες ιδεες :eek: να το κανω ηλεκτρικο!!!
Πολυ ωραια δουλεια ! αξιοζηλευτη!! Μια ερωτηση το μοτερ μετα την υαλοβολη αν το αφησεις ως εχει και δεν το βαψεις , τα λαδια και οι λοιπες ''βρωμιες" ποτιζουν και αφηνουν λεκεδες?
Πολυ ωραια δουλεια ! αξιοζηλευτη!! Μια ερωτηση το μοτερ μετα την υαλοβολη αν το αφησεις ως εχει και δεν το βαψεις , τα λαδια και οι λοιπες ''βρωμιες" ποτιζουν και αφηνουν λεκεδες?
Θελει προσοχη οχι απο τα λαδια αλλα απο χημικα στο πλυσιμο .Θελει σαπουνι νερακι καθαριστικο καρμπ ,και αν "φαει" βροχη λιγο ξεπλυμα με νερο βρυσης.Εχω δει υαλοβολισμενο κινητηρα να αλλαζει χρωμα σε δευτερολεπτα απο χημικο καθαριστικο!!!:yuck:
Κατα τα αλλα δεν ενοχλουν λαδια βενζινες κλπ αν καθαριζεται τακτικα .
Τo gourouni
29/09/2012, 22:47
:a20::a012:
dimmie_72
30/09/2012, 23:56
Το εχω βαλει στην ακρη γιατι θελει δουλεια και εχω πιασει και το XL οποτε το βλεπω να αργει..
Ασε που μου μπαινουν κατι περιεργες ιδεες :eek: να το κανω ηλεκτρικο!!!
Χρήστο, ηλεκτρικό με φόρτιση από φωτοβολταϊκό παίζει και να παίρνεις και επιδότηση καινοτομίας.... :lol:
Έτσι κι αλλιώς μένα τέτοιο πανέλο http://www.zenithsolar.com/product.aspx?id=287 όλο κι όλο είσαι άρχοντας!!!!! :beer:
Λοιπον Μια και το μηχανακι εχει μεινει στην ακρη ,λογω ελλειψης χρονου αλλα και χωρου ,και μια και κατι πρεπει να θυσιαστει ,επιλεχτηκε το TS .
Θα το βαλω εδω για μερικες μερες και μετα το βαζω στο CAR
Το δινω στην κατασταση που βρισκεται τωρα!
Εχει καινουρια λαστιχα ,σετ φλατζες ,τσιμουχες ,αξονα μανιβελας ,επισκευασμενο μπροστινο με καινουρια λαδια τσιμουχες κλπ! .
Το δινω λιγοτερο απο οτι μου εχει στοιχισει!!
Η κατασταση τωρα ειναι η ιδια ,το μοτερ υαλοβολισμενο και θελει δεσιμο ,ο σκελετος ειναι βαμενος ,και το τεποζιτο ασταρωμενο.
Φωτογραφιες θα βαλω συντομα!!
Τιμη μονο 350 ευρω (Ενδεικτικα τα λαστιχα με τις σαμπρελες εκαναν 100 ευρω , και τα ανταλλακτικα του κινητηρα 200 ευρω )
Πληροφοριες με ΠΜ !!
FRAGISCOS
11/02/2013, 13:09
Kριμα......:(
καλοπουλητο χρηστο,μακαρι αυτος που θα το παρει να το προσεχει σαν και σενα...
Da.Vintage
12/02/2013, 13:42
Χρήστο το ζήλεψα να σου πω την αλήθεια... κρίμα που δε θα το δούμε τελειωμένο... ο μικρός πως το πήρε?
προεδρος
24/02/2013, 14:10
ΦΙΛΟΣ ΤΗ ΚΑΝΗΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΤΟ ΓΙΑΤΗ ΜΕ ΕΔΙΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ
zefos1100xx
24/02/2013, 14:17
...και μια και κατι πρεπει να θυσιαστει ,επιλεχτηκε το TS ....
παπαλα?
:cry::(
ΦΙΛΟΣ ΤΗ ΚΑΝΗΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΤΟ ΓΙΑΤΗ ΜΕ ΕΔΙΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ
Ολο το θρεντ ειναι για αυτο το μηχανακι! ολες οι φωτο ειναι δικες του ,αλλα θα σου στειλω και μερικες τελευταιες !!!
Α! επισης το ανταλλασω με κανα Ζ1000 :D:bawl:
Χρήστο το ζήλεψα να σου πω την αλήθεια... κρίμα που δε θα το δούμε τελειωμένο... ο μικρός πως το πήρε?
Δεν θα μεινει παραπονεμενος ,να εισαι σιγουρος!!! :D
παπαλα?
:cry::(
Ναι ρε Ζεφο!! Αλλα το εχω παρακανει ,και καποιο επρεπε να θυσιαστει !!! (Α! και το Τ500 που το χαρισα σε φιλο να το φτιαξει αυτος γιατι εγω...:rolleyes:)
εμ βεβαια το Τ500 το χαρισε σε ενα φιλο:evil:
λαμογιο και σε πρεσα θα το στελνες αρκει να μην επεφτε στα χερια μου:lol:
Με εχεις παρεξηγησει ρε!!!:D
Εψαχνες για μπελα??? Ειχε πολλες ελλειψεις !!!
Του το εδωσα με την προυποθεση να μπει εκτενες φωτορεπορταζ απο την μετατροπη του απο χρεπι σε racer replica!!!:vroum:
brushless-tech
19/04/2017, 20:58
Καλησπέρα στο forum και Χριστός ανέστη,
Πολύ ωραίο το θεματάκι .
Παιδια έχω και εγώ ένα TSaki 50W (υδρόψυκτο). Το είχα αγοράσει ακριβώς πριν από 20 χρόνια και όταν αγόρασα το επόμενο (DT200) μετά από κανα 2 χρόνια το παράτησα στο γκαράς. 'Εχω έδω και ένα χρόνο θέλω να το κάνω ανακατασκευή αν και το μηχανάκι μηχανικά τουλάχιστον δεν νομίζω να θέλει πολλά. οπότε η ερώτηση μου είναι αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω ανταλλακτικά. έχω ψιλοφάει το νετ (ebay κ.τ.λ.) αλλά ψίχουλα...θέλω εξατμίση κανα δυο πλαστικά και ότι βγει στην πορεία.
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ή έχει ακούσει κάτι για το που θα μπορούσα να βρω διαφορα ανταλλακτικά ας ενημερώσει θα με βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστω,
Αλέξανδρος