PDA

View Full Version : Νεός Οδηγός

Themoukos
28/11/2011, 16:46
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω μπεί στο τριπάκι έδω και αρκετό καιρό να πάρω μηχανή... Η αλήθεια είναι ότι είμαι σχεδόν άσχετος με το θέμα και θα ήθελα την βοήθεια σας...

1. Δίπλωμα οδήγησης
Θα ήθελα να πάω σε κάποια σχολή όπου πραγματικά μπορώ να μάθω να οδηγώ και όχι απλά τα βασικά για το δίπλωμα μηχανής. Το μόνο που έχω οδηγήσει στη ζωή μου είναι κάποια 50cc scooters και παπί μέχρι 125cc. Απο μεγάλη μηχανή δεν έχω εμπειρία και προτιμώ να μάθω πριν πάρω καθώς θέλω και τη ζωή μου. Οπότε αν έχετε κάποια σχολή να προτείνετε βάση εμπειρίας όπου να γίνεται καλή δουλειά, θα ήθελα πολύ να μάθω, ή αν προτείνετε να κάνω επιπλέον μαθήματα με κάποιον φίλο μου που οδηγεί μηχανή γιατί δεν αξίζει τον κόπο σε σχολή λόγω χρέωσης και πρέπουσας προσοχής. Μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαι λίγο σχολαστικός αλλά επειδή είμαι 30 χρονών πλέον και έχω οδηγική εμπειρία και παιδεία 12 χρόνια (με αυτοκίνητό) και ξέρω τι καρναβάλι είναι οι δρόμοι της Αθήνας προτιμώ να είμαι πλήρως έτοιμος ΕΙΔΙΚΑ για να βγώ με μηχανή έξω όπου οι νόμοι είναι διαφορετικοι..

2. Επιλογή μηχανής
Θα ήθελα μια μηχανή για αρχάριους μέχρι 250cc δεν με ενδιαφέρει να επεκταθώ για αρχή(ίσως ούτε και για μέλλον). Θέλω να είναι ευέλικτη για την πόλη μιας και αυτή θα είναι η κύρια χρήση της, αλλά να μπορεί να με πάει και με αξιοπρέπεια ένα μικρό ταξιδάκι μέχρι 150χλμ π.χ. Δεν είμαι τόσο λάτρης της ταχύτητας όσο θέλω να είμαι και safe rider, λίγο η φοβία που μου μετέδωσαν και οι γονείς απο μικρός ότι αν πάρω μηχανή θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και λίγο ότι δεν με ενδιαφέρει να φτάσω γρήγορα αλλά να φτάσω (κάλλιο αργά παρά ποτέ)... Και όσν αφορά την τιμή αυτής μέχρι 3,500 σκέφτομαι ότι μπορώ να ανοιχτώ προς το παρόν. Κατα προτίμηση καινούργια αλλά είμαι ανοιχτός και σε μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση.

3. Υψος
Εδώ είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω κατα πόσο παίζει ρόλο ή αν είναι θέμα συνήθειας στην οδήγηση αλλά επειδή είμαι 1,93 θα ήθελα να το επισημάνω μήπως είναι εμπόδιο στην επιλογή κάποιας συγκεκριμένης μηχανής. Μην γίνομαι και τελικό σίγμα για να οδηγήσω και τελικά να θέλω να μπώ στο αυτοκίνητο και να την παρατήσω στην άκρη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

Πανοπτικός
28/11/2011, 16:59
με 3,5κ σε καινουργιο δεν παιρνεις σχεδον τιποτα, αν το ψαξεις το θεμα με τις τιμες, θα καταλαβεις οτι τα δικυκλα χανουν τεραστιο μερος της τιμης τους οταν πωλουνται μεταχειρισμενα, ακομα κ αν ειναι σε αριστη κατασταση.

Συμπερασμα: σε συμφερει σιγουρα να αγορασεις μεταχειρισμενο, ειδικα τωρα που πουλιουνται πολλα -κυριολεκτικα- μισοτιμης.
Σε αυτην την περιπτωση λοιπον, θα κοιταξεις στα 600cc και ον-οφ, αν σου αρεσει η κατηγορια.. στα λεφτα που διαθετεις παιρνεις το κλασσικο v-strom abs σε νορμαλ κατασταση.
Απο εκει και περα υπαρχουν αρκετες επιλογες μιας κ οπως ειπαμε, ρευστο εχουν λιγοι & 3,5κ ειναι πολλα λεφτα :wave2:

Themoukos
28/11/2011, 17:10
Θα συμφωνήσω για τις τιμές ότι καλύτερα είναι να πάρω κάτι μεταχειρισμένο είδικά αυτή την εποχή... προσανατολίζομαι στο καινούργιο περισσότερο λόγω εγγύησης αλλά δεν αποκλείω τα μεταχειρισμένα σε καμία περίπτωση. Παρόλο που το v-strom που μου προτείνεις εμφανισιακά (γιατί απο μηχανικά χαρακτηριστικά δεν ξέρω και τόσο καλά να κρίνω) μου αρέσει πολύ αλλά φοβάμαι ότι είναι too much για μένα κάτι τόσο μεγάλο, δεν έχω εμπειρία απο μεγάλη μηχανή και προτιμώ να σου πώ να πάρω ένα CBF 125 ας πούμε για 1-2 χρόνια να συνηθίσω και μετά σκεφτόμουνα για κανα 250cc... Ποιό οικονομικό απο την 600cc και σε βενζίνη και σε service φαντάζομαι... η μήπως δεν με σηκώνει το 250cc 1.93 ύψος και 100 κιλά ??? Μήπως όντως πρέπει να πάω σε ON-OFF και V-Strom ??

Takata Dome
28/11/2011, 17:11
Στα 250 κυβικα και για χρηση στην πολη,απο street μηχανες μαλλον για CBR 250 R θα πας.Καλο και το Ninja της Kawasaki,αλλα το Honda καιει λιγοτερο,εχει πιο πολυ ροπη χαμηλα και αμα θες,υπαρχει και εκδοση με ABS.Βεβαια στην τιμη θα δωσεις 1300-1400 παραπανω για το απλο και 2000 για το ABS.Οποτε αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα,καλυτερα ενα ελαφρως μεταχειρισμενο!!!
Στο υψος με μια αναζητηση στο google βλεπω και αναβατες στο υψος σου που λενε οτι δεν εχουν προβλημα.Αλλα για να σιγουρευτεις οτι σου κανει,επιβαλλεται test ride!

Gms
28/11/2011, 17:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
Στα 250 κυβικα και για χρηση στην πολη,απο street μηχανες μαλλον για CBR 250 R θα πας.Καλο και το Ninja της Kawasaki,αλλα το Honda καιει λιγοτερο,εχει πιο πολυ ροπη χαμηλα και αμα θες,υπαρχει και εκδοση με ABS.Βεβαια στην τιμη θα δωσεις 1300-1400 παραπανω για το απλο και 2000 για το ABS.Οποτε αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα,καλυτερα ενα ελαφρως μεταχειρισμενο!!!

Το cbr 250 ειναι καινουργιο τωρα βγηκε που θα το βρει το μεταχειρισμενο?:eek:

Takata Dome
28/11/2011, 17:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gms
Το cbr 250 ειναι καινουργιο τωρα βγηκε που θα το βρει το μεταχειρισμενο?:eek:

Για Ninja εννοω μεταχειρισμενο....

Πανοπτικός
28/11/2011, 17:26
οχι, το v-strom δεν ειναι too much για οποιονδηποτε.
Την οικονομια βγαλτην απ το μυαλο σου, πανω κατω το ιδιο καινε

Gms
28/11/2011, 17:31
QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
Για Ninja εννοω μεταχειρισμενο.... [/QUOTE]

Α συγγνωμη τοτε λαθος μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
οχι, το v-strom δεν ειναι too much για οποιονδηποτε.
Την οικονομια βγαλτην απ το μυαλο σου, πανω κατω το ιδιο καινε

Εχει την ιδια συντηριση το 125-250 με το v-strom?
Eγω βασικα φιλε μου θα σου ελεγα να δεις και το cbf 250
αρκετα ευκολοδηγητο και και με αρκετα μικρο κοστος συντηρισης

SoulGR
28/11/2011, 17:51
με 1,93 δεν νομιζω να σε βολεψει 125-250....

στο στρομα ισως σε δυσκολεψει το βαρος της,κοιταξε το fmx 650 της honda:winka:

Themoukos
28/11/2011, 19:20
Ευχαριστώ όπως και να έχει για την άμεση ανταπόκριση... Σκέφτομαι μήπως πάω για κάποιο παλιότερο μοντέλο 2007-08 CBF 250 (Hornet)... Απο ότι διαβάζω έχει καλές κριτικές για την κατηγορία του.. Πάντως τα 600cc με τρομάζουν... Δεν έχω εμπειρία απο μεγάλη μηχανή. Το σκέφτομαι λάθος? Θα το μετανιώσω αν πάω στα 250 ??

nikos_abel
28/11/2011, 19:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Themoukos
Ευχαριστώ όπως και να έχει για την άμεση ανταπόκριση... Σκέφτομαι μήπως πάω για κάποιο παλιότερο μοντέλο 2007-08 CBF 250 (Hornet)... Απο ότι διαβάζω έχει καλές κριτικές για την κατηγορία του.. Πάντως τα 600cc με τρομάζουν... Δεν έχω εμπειρία απο μεγάλη μηχανή. Το σκέφτομαι λάθος? Θα το μετανιώσω αν πάω στα 250 ??

Απλά θα βαρεθείς γρήγορα μωρέ. Αλλά καλά κάνεις και φοβάσαι, να μη σταματήσεις ΠΟΤΕ να φοβάσαι.

nikos_abel
28/11/2011, 19:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός

Σε αυτην την περιπτωση λοιπον, θα κοιταξεις στα 600cc και ον-οφ, αν σου αρεσει η κατηγορια.. στα λεφτα που διαθετεις παιρνεις το κλασσικο v-strom abs σε νορμαλ κατασταση.

Που ρε ρεμάλι; Αφού όλοι οι κάτοχοι έχουν βαλθεί να βγάλουν και κέρδος!!!

GiannisBlessed
28/11/2011, 19:46
θα μετανιωσω αν παω στο 250?

οχι...απλα αναλογα τι τυπος εισαι θα θελεις να ανεβεις λιγο παραπανω...
το νιντζακι κανει 0-100 αρκετα γρηγορα.(σε σχεση με τον μεσο ορο αμαξιων)
δεν το λες αδυναμο.
απλα αν σου μπει το μικροβιο συντομα(απο μερικους μηνες με το πολυ 1-3 χρονια) θα θελεις κατι μεγαλυτερο (ειναι αρρωστια βλεπεις) και τοτε απλα θα χασεις χρημματα και θα τρεχεις να αγορασεις μεγαλυτερη.ενω αν παρεις κατι ας πουμε πιο "σοβαρο" (σε δυναμη) τοτε θα γλυτωσεις την διαδικασια αυτην αργοτερα.με την προυποθεση οτι εχεις μυαλο και θα το σεβαστεις αρκετα.
ακομα και το vstrom ειναι αρκετα πιο δυνατο απο ενα μεσο αμαξι και μπορει να ερθεις προ απροουπτου στο τσακ μπαμ με ασχημες συνεπειες.
αυτα!:beer:

TROOPER
29/11/2011, 08:24
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω μπεί στο τριπάκι έδω και αρκετό καιρό να πάρω μηχανή... Η αλήθεια είναι ότι είμαι σχεδόν άσχετος με το θέμα και θα ήθελα την βοήθεια σας...

1. Δίπλωμα οδήγησης
Θα ήθελα να πάω σε κάποια σχολή όπου πραγματικά μπορώ να μάθω να οδηγώ και όχι απλά τα βασικά για το δίπλωμα μηχανής. Το μόνο που έχω οδηγήσει στη ζωή μου είναι κάποια 50cc scooters και παπί μέχρι 125cc. Απο μεγάλη μηχανή δεν έχω εμπειρία και προτιμώ να μάθω πριν πάρω καθώς θέλω και τη ζωή μου. Οπότε αν έχετε κάποια σχολή να προτείνετε βάση εμπειρίας όπου να γίνεται καλή δουλειά, θα ήθελα πολύ να μάθω, ή αν προτείνετε να κάνω επιπλέον μαθήματα με κάποιον φίλο μου που οδηγεί μηχανή γιατί δεν αξίζει τον κόπο σε σχολή λόγω χρέωσης και πρέπουσας προσοχής. Μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαι λίγο σχολαστικός αλλά επειδή είμαι 30 χρονών πλέον και έχω οδηγική εμπειρία και παιδεία 12 χρόνια (με αυτοκίνητό) και ξέρω τι καρναβάλι είναι οι δρόμοι της Αθήνας προτιμώ να είμαι πλήρως έτοιμος ΕΙΔΙΚΑ για να βγώ με μηχανή έξω όπου οι νόμοι είναι διαφορετικοι..

2. Επιλογή μηχανής
Θα ήθελα μια μηχανή για αρχάριους μέχρι 250cc δεν με ενδιαφέρει να επεκταθώ για αρχή(ίσως ούτε και για μέλλον). Θέλω να είναι ευέλικτη για την πόλη μιας και αυτή θα είναι η κύρια χρήση της, αλλά να μπορεί να με πάει και με αξιοπρέπεια ένα μικρό ταξιδάκι μέχρι 150χλμ π.χ. Δεν είμαι τόσο λάτρης της ταχύτητας όσο θέλω να είμαι και safe rider, λίγο η φοβία που μου μετέδωσαν και οι γονείς απο μικρός ότι αν πάρω μηχανή θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και λίγο ότι δεν με ενδιαφέρει να φτάσω γρήγορα αλλά να φτάσω (κάλλιο αργά παρά ποτέ)... Και όσν αφορά την τιμή αυτής μέχρι 3,500 σκέφτομαι ότι μπορώ να ανοιχτώ προς το παρόν. Κατα προτίμηση καινούργια αλλά είμαι ανοιχτός και σε μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση.

3. Υψος
Εδώ είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω κατα πόσο παίζει ρόλο ή αν είναι θέμα συνήθειας στην οδήγηση αλλά επειδή είμαι 1,93 θα ήθελα να το επισημάνω μήπως είναι εμπόδιο στην επιλογή κάποιας συγκεκριμένης μηχανής. Μην γίνομαι και τελικό σίγμα για να οδηγήσω και τελικά να θέλω να μπώ στο αυτοκίνητο και να την παρατήσω στην άκρη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

1.καμια σχολη οδηγων δεν θα σου μαθει να οδηγεις.απλα με αυτον τον τροπο θα παρεις το διπλωμα.αν θελεις να μαθεις να οδηγεις τα σχολεια ειναι μονοδρομος.και επειδη εσενα σε ενδιαφερει σε πρωτη (και ισως και σε τελευταια) φαση η ασφαλεια θα προτεινα να κανεις το riding school.

2 και 3.ναι το υψος παιζει ρολο.ειναι λιγοι και εμπειροι οι ψηλοι που βολευοντε σε ολα τα μηχανακια.οποτε εσυ καλα κανεις και θετεις το θεμα υψος στα κριτηρια σου για την επιλογη μοτο.
το τι μηχανη θα σου ταιριαζε δεν θα σου το πω τωρα.πρωτα θα σου πω οτι ενω εχεις τα μυαλα μεσα στο κεφαλι σου,κανεις μια προσεγγιση φοβισμενη στο θεμα και αυτο ειναι λαθος για καποιον πανω σε 2 τροχους.προσεξε!!δεν λεω να πας αψηφιστα αλλα ετσι οπως το βλεπεις θεωρω οτι ειναι λιγο επικινδυνο...για παραδειγμα τα κυβικα δεν σκοτωνουν.ουτε η ταχυτητα απαραιτητα.οταν θα πας μια βολτα στην εθνικη ας πουμε,θα προτιμας να πηγαινεις γρηγοροτερα απο τις νταλικες που πανε με 100.και αυτο θα θες να το κανει το μηχανακι σου με ανεση και αερα και οχι με μπουκωμα.επισης ειναι καλο να εχεις γκαζι και να μην το χρησιμοποιεις παρα να μην εχεις και οταν το χρειαστεις να εχεις ξεμεινει.και τελος θα σου πω κατι γνωστο σε ολους.οι μοτοσυκλετιστες χωριζονται σε αυτους που εχουν πεσει και σε αυτους που θα πεσουν.οι στατιστικες ειναι εναντιον μας.

σκεψου τα αυτα και το ξανασυζηταμε.καλως ηρθες :wave2: :beer:

McGyver
29/11/2011, 08:43
1) Σχολή οδηγών στην Ελλάδα = μέσο απόκτησης διπλώματος και τίποτα περισσότερο. Όπως έγραψε και ο Trooper παραπάνω, μόλις εξοικειωθείς με τα βασικά της μοτοσικλέτας πας για Riding School.

2 & 3) Μην πάρεις κάτι μέχρι 250 κυβικά όπως λες, δεν έχει νόημα εφ' όσον το μυαλό είναι μέσα στο κεφάλι σου. Μην φοβηθείς τα παραπάνω κυβικά, απλά σεβάσου τα.
Πάρε ένα Transalp 650, βρίσκεις καλά κομμάτια στα λεφτά που θέλεις να διαθέσεις. Για το ύψος σου θα είναι μια χαρά.

gregogti
29/11/2011, 08:49
fmx 650 η xt660 για το υψος σου ;)

Enetheron
29/11/2011, 10:34
Απεβαλλε τη φοβια αμεσα αλλιως παρε smart!Φοβος και μηχανη δεν ταιριαζουν.Σεβασμος σε σενα,στο εργαλειο σου και στους γυρω σου μονο.
Καποτε εκανα παρομοιες ερωτησεις με σενα αν και 12 ποντους πιο κοντος,δεν χρειαστηκε να ρωτησω για υψος.
Απο θεμα υψους λοιπον,οι μοτοσυκλετες που σου ταιριαζουν ειναι endruro/motard.Κυβικα εδω θα βρεις απο 50 εως 1200 οποτε δεν εχεις κανενα προβλημα.
Απο κει και περα,λογω κυβικων προβληματιμων σου και νεου οδηγου εγω θα σου προτεινα την αξιοπιστη λυση του Honda CB400.Παλιοτερο μοντελο αλλα σκεψου οτι οι μισοι εδω μεσα πανω σαυτο πηρα τα διπλωματα τους :winka:

Στα λεφτα που θα δωσεις υπολογιζεις 3-4-5 κατοσταρικα για κρανος/μπουφαν!

SoulGR
29/11/2011, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Enetheron
Honda CB400. αφου ο ανθρωπος ειπε να μην ειναι σαν ς οταν οδηγαει:D

Themoukos
29/11/2011, 17:29
Ευχαριστώ όλους σας για την ανταπόκριση...

Φοβία και οδήγηση ποτέ δεν πάνε μαζί. Η αλήθεια είναι ότι όσο με πορώνει μια μηχανή τόσο με προβληματίζει η απόκτησή της, όχι γιατί δεν έχω εγώ εμπιστοσύνη στον ευατό μου αλλά επειδή ζούμε στο Ελλαδιστάν που δεν έχει καμία δομή για μοτοσυκλετιστές ούτε οδηγική παιδεία και κακά τα ψέματα άλλο αντίκτυπο έχει ενα λάθος με μηχανή που είσαι ακάλυπτος απο παντού και άλλο με το αυτοκίνητο. Παρόλαυτα, ξέρω ότι οι στατιστικές είναι εναντίον του αναβάτη, όπως όμως θεωρώ ότι μπορείς να ελαττώσεις τις πιθανότητες βάση οδηγικής συμπεριφοράς. Το μόνο που με φοβίζει είναι η μεγάλη μηχανή γιατί δεν έχω εμπειρία... Άλλο το παπί στο νησί και άλλο η Transalp στη πόλη. Αλλά όλα θέμα εξάσκησης είναι. Άλλωστε μου είναι αναγκαία πλέον για τη δουλεία μου.

Το φαντάστηκα ότι οι σχολές στην Ελλάδα είναι μόνο για αυτό γιαυτό μπήκα και στη διαδικασία να ρωτήσω. Θα ψάξω στο internet για σχολείο οδήγησης γιατί επίσης δεν ξέρω που μπορώ να βρώ. Παλιά θυμάμαι ότι χρησιμοποιηούσαν το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού για τέτοιους σκοπούς δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Αν ξέρει κάποιος να μου προτείνει είμαι όλος αυτιά :D

Πάντως κάνοντας μια βόλτα στην αγορά και συγκεκριμένα απο την HONDA καβάλησα ένα CBR 250 σε μία έκθεση και ένιωσα σαν να έχω καβαλήσει εξωλέμβια απο βάρκα ψαρέματος... οπότε μάλλον πρέπει να δεχτώ το γεγονός ότι πρέπει να πάω σε μεγαλύτερη μηχανή (σε μέγεθος) για το ύψος μου.

TROOPER
30/11/2011, 07:28
Ευχαριστώ όλους σας για την ανταπόκριση...

Φοβία και οδήγηση ποτέ δεν πάνε μαζί. Η αλήθεια είναι ότι όσο με πορώνει μια μηχανή τόσο με προβληματίζει η απόκτησή της, όχι γιατί δεν έχω εγώ εμπιστοσύνη στον ευατό μου αλλά επειδή ζούμε στο Ελλαδιστάν που δεν έχει καμία δομή για μοτοσυκλετιστές ούτε οδηγική παιδεία και κακά τα ψέματα άλλο αντίκτυπο έχει ενα λάθος με μηχανή που είσαι ακάλυπτος απο παντού και άλλο με το αυτοκίνητο. Παρόλαυτα, ξέρω ότι οι στατιστικές είναι εναντίον του αναβάτη, όπως όμως θεωρώ ότι μπορείς να ελαττώσεις τις πιθανότητες βάση οδηγικής συμπεριφοράς. Το μόνο που με φοβίζει είναι η μεγάλη μηχανή γιατί δεν έχω εμπειρία... Άλλο το παπί στο νησί και άλλο η Transalp στη πόλη. Αλλά όλα θέμα εξάσκησης είναι. Άλλωστε μου είναι αναγκαία πλέον για τη δουλεία μου.

Το φαντάστηκα ότι οι σχολές στην Ελλάδα είναι μόνο για αυτό γιαυτό μπήκα και στη διαδικασία να ρωτήσω. Θα ψάξω στο internet για σχολείο οδήγησης γιατί επίσης δεν ξέρω που μπορώ να βρώ. Παλιά θυμάμαι ότι χρησιμοποιηούσαν το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού για τέτοιους σκοπούς δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Αν ξέρει κάποιος να μου προτείνει είμαι όλος αυτιά :D

Πάντως κάνοντας μια βόλτα στην αγορά και συγκεκριμένα απο την HONDA καβάλησα ένα CBR 250 σε μία έκθεση και ένιωσα σαν να έχω καβαλήσει εξωλέμβια απο βάρκα ψαρέματος... οπότε μάλλον πρέπει να δεχτώ το γεγονός ότι πρέπει να πάω σε μεγαλύτερη μηχανή (σε μέγεθος) για το ύψος μου.

μετα απο αυτο το ποστακι σου μπορουμε να συζητησουμε σε αλλη βαση.

οποια μηχανη και να παρεις εγω θα σου προτεινα να μιλησεις με αυτους εδω (http://www.motorcycleridingacademy.com/) .

απο κει και περα,μηχανες που ενδεχομενος θα σε βολευανε ειναι το transalp,το kle 500,το xt 600 η 660, tenere, versys
η τα cb 400 η 500, bros,er6 (αν και πολυ φοβαμαι οτι ισως να μην βολευτεις.αυτο ομως θα το δεις εσυ καβαλωντας τετοια μηχανακια).

ελπιζω να βοηθησα.

:wave2:

McGyver
30/11/2011, 07:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
μηχανες που ενδεχομενος θα σε βολευανε ειναι το transalp,το kle 500,το xt 600 η 660, tenere, versys

Με έχεις δει εμένα πάνω σε KLE500 ή Versys :rotflmao: ;

TROOPER
30/11/2011, 08:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver

το παλικαρι δηλωσε 30 χρονων θωμα.οχι 96 :wave2:

sniper
30/11/2011, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver

Eσύ δλδ είσαι το στάνταρ; :bawl: :lol:

Cpt. Haddock
30/11/2011, 10:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
το παλικαρι δηλωσε 30 χρονων θωμα.οχι 96 :wave2:

:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

CHRISTOF
30/11/2011, 14:33
Πρώτα απ'όλα να σε συγχαρώ διότι το πρώτο θέμα που θέτεις είναι το δίπλωμα και η απόκτηση εμπειρίας. Διώξε το φόβο από μέσα σου, το μυαλό σου είναι μέσα στο κεφάλι σου, οπότε μην ανησυχείς :)
Κατά τη γνώμη μου, εαν θέλεις καινούργιο μηχανάκι (και καλά κάνεις), δεν έχεις μεγάλη εμπειρία, είσαι 1,93 και δεν έχεις στην αρχή μεγάλες απαιτήσεις, θα σου πρότεινα το Kawasaki KLX 250S. Αν και ορκισμένος Hondakias, το θεωρώ ότι καλύτερο στην κατηγορία του, συν ότι καλύπτει όλες τις προδιαγραφές που θέτεις. Βέβαια, για καινούργιο θα ξεφύγεις στο οικονομικό. Αλλά ούτως ή άλλως στα 3000 Ευρώ δεν θα βρεις καινούργια μηχανή που να πληρεί τα ανωτέρω. Μπορείς να πας και για μεταχειρισμένο. Τέλος πιστεύω ότι το μηχανάκι αυτό είναι πολύ πιθανό να το κρατήσεις για πάντα. Είναι ένα μεγάλο (μεσαίο) παπί. Ειλικρινά σου μιλάω, είμαι κάτοχος CB1300 και το ζαχαρώνω.

Και κάτι τελευταίο. Το CBF 125 που ανέφερες είναι άριστο σχλείο. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ όμως για το ύψος σου.

Αυτά από εμένα και προχώρα, θα πας καλά με τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Α, και όταν φθάνεις σε διασταύρωση που ξέρεις ότι έχεις προτεραιότητα, σταμάτα εσύ. Δεν πειράζει. :beer:

(Προσπάθησα να σου βάλω και φωτό αλλά δεν... Εαν κάποιος μπορεί ας το κάνει)

Gms
30/11/2011, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από CHRISTOF
Πρώτα απ'όλα να σε συγχαρώ διότι το πρώτο θέμα που θέτεις είναι το δίπλωμα και η απόκτηση εμπειρίας. Διώξε το φόβο από μέσα σου, το μυαλό σου είναι μέσα στο κεφάλι σου, οπότε μην ανησυχείς :)
Κατά τη γνώμη μου, εαν θέλεις καινούργιο μηχανάκι (και καλά κάνεις), δεν έχεις μεγάλη εμπειρία, είσαι 1,93 και δεν έχεις στην αρχή μεγάλες απαιτήσεις, θα σου πρότεινα το Kawasaki KLX 250S. Αν και ορκισμένος Hondakias, το θεωρώ ότι καλύτερο στην κατηγορία του, συν ότι καλύπτει όλες τις προδιαγραφές που θέτεις. Βέβαια, για καινούργιο θα ξεφύγεις στο οικονομικό. Αλλά ούτως ή άλλως στα 3000 Ευρώ δεν θα βρεις καινούργια μηχανή που να πληρεί τα ανωτέρω. Μπορείς να πας και για μεταχειρισμένο. Τέλος πιστεύω ότι το μηχανάκι αυτό είναι πολύ πιθανό να το κρατήσεις για πάντα. Είναι ένα μεγάλο (μεσαίο) παπί. Ειλικρινά σου μιλάω, είμαι κάτοχος CB1300 και το ζαχαρώνω.

Και κάτι τελευταίο. Το CBF 125 που ανέφερες είναι άριστο σχλείο. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ όμως για το ύψος σου.

Αυτά από εμένα και προχώρα, θα πας καλά με τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Α, και όταν φθάνεις σε διασταύρωση που ξέρεις ότι έχεις προτεραιότητα, σταμάτα εσύ. Δεν πειράζει. :beer:

(Προσπάθησα να σου βάλω και φωτό αλλά δεν... Εαν κάποιος μπορεί ας το κάνει)

240935

CHRISTOF
01/12/2011, 12:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gms

:beer:

Themoukos
01/12/2011, 19:32
Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για το ενδιαφέρον.

Παρακολούθησα το Versys αρκετά απο το Youtube και σε forum και η αλήθεια είναι ότι σε συκγριτικά τέστ το εκθιάζουν σε σχέση με άλλα στην κατηγορία και εμφανισιακά μου αρέσει αρκετά... Θα κάνω μια βόλτα απο την Kawasaki και μιάς και μου προτείνατε και το KLX 250S το οποίο επίσης διάβασα ότι είναι ίσως καλύτερο all-arround μηχανάκι της κατηγορίας του θα του ρίξω μια ματιά (αν και εμφανισιακά τείνω περισσότερο σε μηχανή που δεν μοιάζει τόσο με Enduro δεν ξέρω αν λέγονται και έτσι αν κάνω λάθος έτσι τα λέγαμε πιτσιρίκια στο Άλσος της Βείκου όταν είχε ακόμα πίστα και χαζεύαμε ).:smokin:

Στο Versys όμως ξεφεύγω αρκετά απο το budget και θα πρέπει να σκεφτώ προκαταβολή και δόσεις για καινούργιο... και το άλλο που ζαχαρώνω είναι το Transalp έχει μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση και με μπαγκαζιέρες και όλα μέχρι 3000...

Η καθοδήγηση ήταν επαρκής, ελπίζω όταν με το καλό το καβαλήσω να σας ανεβάσω και φώτο.. Μέχρι τότε HAVE FUN ....

Φίλε μου CHRISTOF όσον αφορά την ασφάλεια, ένα θα σου πώ, είμαι τόσο σχολαστικός που φοράω ζώνη στο γκαραζ μου και ανάβω φλάς όταν στρίβω (μέσα στο γκαράζ) μέχρι να βγώ στο δρόμο και με δουλεύουν οι γείτονες... και όλα αυτά για να πάω στο μαγαζί μου που είναι 4 στενά πιο πέρα... Μέχρι τώρα αυτό με έχει σώσει απο πολλά, ελπίζω να συνεχίσει έτσι...

Ευχαριστώ και πάλι...

Themoukos
01/12/2011, 19:43
Και για να προλάβω και τους τυχόν κακεντρεχής για τη σχολαστικότητα περί ασφάλειας και ίσως και τους λίγο μικρότερους απο μένα... Η ασφάλεια δεν είναι θέμα μαγκίας.(και αυτά που λέω δεν είναι θέμα εξυπνάδας και μπαμπακισμοί-μαμακισμοί). Είναι θέμα σεβασμού για τη ζωή και τους γύρω μας. Δεν μεγάλωσα σε γυάλα, κάνω snowboard, υποβρύχιο ψάρεμα (στα 20 μέτρα), kite surf, και για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι όταν ζείς έξω απο τα μέτρα αλλά σέβεσαι τη ζωή σου θα έχεις μεγαλύτερες συγκινήσεις απο το να τρέξεις χωρίς κράνος κάνοντας σφίνες ανάμεσα απο αυτοκίνητα για να φτάσεις πρώτος στο φανάρι....

Αυτά ... αρκετά με τη φιλοσοφια (ελπίζω να μην κούρασα)