PDA

View Full Version : Η Ελληνικη σημαια...!

VASOS
27/11/2011, 13:16
Σόρρυ μάγκες για το σπάσιμο αλλά η σημαία δεν είναι για να γράφουμε επάνω της.

Υπάρχουν τα guest books γι' αυτό το σκοπό.

Orfeus
27/11/2011, 14:16
την σημαια την εχουν ποτισει με αιμα,σκεψεις,συναισθηματα.Η κινηση των παιδιων να γραψουν εντασσεται για μενα στην τελευταια κατηγορια και ειναι αποδεκτη.

Cpt. Haddock
27/11/2011, 19:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από VASOS

Αρχικά δημιουργήθηκε από Orfeus
την σημαια την εχουν ποτισει με αιμα,σκεψεις,συναισθηματα.Η κινηση των παιδιων να γραψουν εντασσεται για μενα στην τελευταια κατηγορια και ειναι αποδεκτη.

Ξεκολατε ρε μαγκες...

MG-KTiNoS
27/11/2011, 22:00
Οι Ιταλοί -οι απλοί- μας καταλαβαίνουν.
Τόσο καιρό μιλάω σε Ιταλικά φόρα και μας εύχονται κουράγιο, καλή τύχη και άλλα όμορφα πράγματα.
Πολλοί μου είπαν ότι μας ακολουθούν ρόδα ρόδα…
Δεν το βρίσκω παράξενο που ζήτησαν τη σημαία.
Οι απλοί –το ξαναλέω- Ιταλοί ξέρουν καλά από βάσανα.
Τα περί αίματος κλπ τα θεωρώ άκυρα.
Η σημαία και η πατρίδα είμαστε όλοι εμείς.
(και όχι οι τράπεζες που πρέπει να σωθούν ε ?)
Όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι …

Gandalf dr685sm
28/11/2011, 10:27
ερώτηση.. και οι άλλες σημαίες εκεί έχουν υπογραφές;

Z-rider
28/11/2011, 10:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Οι Ιταλοί -οι απλοί- μας καταλαβαίνουν.
Τόσο καιρό μιλάω σε Ιταλικά φόρα και μας εύχονται κουράγιο, καλή τύχη και άλλα όμορφα πράγματα.
Πολλοί μου είπαν ότι μας ακολουθούν ρόδα ρόδα…
Δεν το βρίσκω παράξενο που ζήτησαν τη σημαία.
Οι απλοί –το ξαναλέω- Ιταλοί ξέρουν καλά από βάσανα.
Τα περί αίματος κλπ τα θεωρώ άκυρα.
Η σημαία και η πατρίδα είμαστε όλοι εμείς.
(και όχι οι τράπεζες που πρέπει να σωθούν ε ?)
Όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι …
:beer:

Οι ιταλοί μας γουστάρουν γενικά και ειδικά στην νότια ιταλία που ήμουν φέτος το καλοκαίρι όλο χαμογελα και χαιρετούρες ήταν. Τώρα δεν ξέρω αν "χαιρετουσαν" εμενα η την CAGIVA λόγο σπανιότητας.

George_M.
28/11/2011, 10:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
ερώτηση.. και οι άλλες σημαίες εκεί έχουν υπογραφές;

ναι κ μαλιστα αρκετες απο αυτες ειναι σχεδον γεματες...

SVX
28/11/2011, 10:53

Αν καταφερουμε σε 1ο σταδιο να "μαζεψουμε" τα "αναρχικα" η γιαλαντζι "αριστερα" παιδακια των πανεπιστημιων και των πλουσιων οικογενειων που την καινε για να σπασουν πλακα....επειδη ειναι διεθνιστες και 'πολιτες του κοσμου' ... ας ασχοληθουμε μετα με το μελανι που την 'λερωνει'......:sick:

George_M.
28/11/2011, 11:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Αν καταφερουμε σε 1ο σταδιο να "μαζεψουμε" τα "αναρχικα" η γιαλαντζι "αριστερα" παιδακια των πανεπιστημιων και των πλουσιων οικογενειων που την καινε για να σπασουν πλακα....επειδη ειναι διεθνιστες και 'πολιτες του κοσμου' ... ας ασχοληθουμε μετα με το μελανι που την 'λερωνει'......:sick:

ν'αγιασει το στομα σου!!!
απο το πρωι θελω να γραψω αυτο ακριβως αλλα λεω ασε γιατι θα ξεφυγει το θεμα....

πυξιδας990
28/11/2011, 11:08
σωστο,παραπολυ σωστο να κρεμασουν την ΣΗΜΑΙΑ,σε πλυρη αντιφαση με εμενα που ενα ζευγαρι αυστριακων μου εδωσε 1 ΕΥΡΩ παραπανω σε ενα ζευγαρι σαγιοναρες λεγοντας μου απαξιωτικα,οτι εχετε προβλημα και παρε να ανασανεις:nono: :nono: :nono: :nono:

Gandalf dr685sm
28/11/2011, 11:13
ναι κ μαλιστα αρκετες απο αυτες ειναι σχεδον γεματες...

Άρα είναι σημείο αναφοράς του καταστήματος.. οπότε άκυρη κάθε αναφορά στο λάθος υπογραφών της σημαίας. Προσωπικά δεν θα υπέγραφα εκεί, αλλά αυτό είναι δική μου γνώμη.... πάντως πολύ καλό το οτι αποδέχτηκε να την κρεμάσει ο/οι ιδιοκτήτες εκεί. Όπως και να το κάνεις είναι μια μικρή τιμή.

VASOS
29/11/2011, 20:11

Δηλαδή πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά για να μην κάνουμε το αυτονόητο δηλ. να μην γράφουμε σε εθνικό σύμβολο? Γιατί αν δεν είναι εθνικό σύμβολο το μόνο που απομένει είναι 1 κομμάτι πανί οπότε χέστηκα αν κάποιος γράφει πάνω και το στέλνει αντί για καρτ-ποστάλ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ξεκολατε ρε μαγκες...

Βέβαια, έχουμε πιο σημαντικά θέματα, με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο και τρικομματική χούντα, στη σημαία θα κολήσουμε?

MG-KTiNoS
29/11/2011, 21:03
Φίλε μου είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι εθνικό σύμβολο?
Είσαι σίγουρος ότι το γαλάζιο BMW είναι το εθνικό μας χρώμα, ουρανοί και θάλασσες και δεν έχει καμία σχέση με Βαυαρούς βασιλιάδες?
Έχεις καμιά ιδέα γιατί ο Παπαδόπουλος θέσπισε τη σημαία της «θαλάσσης» και το
γαλάζιο έγινε μπλε ?

Τελικά τι χρώμα είναι σημαία γαλάζια ή μπλε να μη λερώνει ?
:eek:

υγ
Για να σου δώσω και μια βοήθεια να σου πω ότι η εθνική Ιταλίας φοράει γαλάζια και όχι άσπρα, κόκκινα, πράσινα !

VASOS
29/11/2011, 21:11
Φίλε μου είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι εθνικό σύμβολο?
Είσαι σίγουρος ότι το γαλάζιο BMW είναι το εθνικό μας χρώμα, ουρανοί και θάλασσες και δεν έχει καμία σχέση με Βαυαρούς βασιλιάδες?
Έχεις καμιά ιδέα γιατί ο Παπαδόπουλος θέσπισε τη σημαία της «θαλάσσης» και το
γαλάζιο έγινε μπλε ?

Τελικά τι χρώμα είναι σημαία γαλάζια ή μπλε να μη λερώνει ?
:eek:

υγ
Για να σου δώσω και μια βοήθεια να σου πω ότι η εθνική Ιταλίας φοράει γαλάζια και όχι άσπρα, κόκκινα, πράσινα !

Φίλε μου για τίποτα δεν είμαι σίγουρος, αλλά και πάλι αδυνατώ να σε καταλαβαίνω και ας είσαι εξίσου μη σίγουρος.
Ευχαριστώ, επίσης, για την βοήθεια αλλά όντας μη σίγουρος ότι πρόκειται για βοήθεια στην επιστρέφω .:dizzy:

SVX
29/11/2011, 21:20
ok κι εγω ειμαι ο Hakkinen κι εσυ "...πολυ βαρυ το πηρες" που λεει το τραγουδι

αν κολατε στο γραμμα και τον τυπο και χανετε την ουσια τοτε ειμαι απεναντι σας "γραμματεις & φαρισαιοι"

:rolleyes:

240905

VASOS
29/11/2011, 21:25
Σήμερα δεν καταλαβαινόμαστε με τπτ . :dizzy:

Πάντως δεν κολλάω στο γράμμα και στον τύπο και μακρυά από μένα οι φανατισμοί.
Απλά αυτό έχω για σημαία, αυτό χαιρέτιζα στο σχολειό κάθε πρωί και δε γουστάρω να μου το πειράζουνε (και ας μην την έχω κρεμάσει ποτέ μου στο μπαλκόνι), όπως δεν γουστάρω και πολλά κακώς κείμενα σε αυτή τη χώρα. Απλά το θέμα είχε να κάνει με τη σημαία και γι' αυτό έγραψα.

MG-KTiNoS
29/11/2011, 21:41
Η Ελλάδα δεν έχει ιστορία.
Μόνο θρησκευτικά έχει.

240910

VASOS
29/11/2011, 21:46
Η Ελλάδα δεν έχει ιστορία.
Μόνο θρησκευτικά έχει.

Η Ελλάδα έχει απ' όλα φτάνει να την αγαπάμε λίγο περισσότερο εμείς οι Έλληνες. Και όταν λέω εμείς εννοώ όλοι εμείς και όχι εμείς και όχι οι άλλοι (οι όποιοι άλλοι).

Joyrider
29/11/2011, 21:54
Μπας και τα έχετε κάνει αχταρμά?

Τι σχέση έχει το "λέρωμα" του στυλό, που στο κάτω κάτω είναι τιμητικό στην συγκεκριμένη περίπτωση, με το κάψιμο της σημαίας?

Και το κάψιμο τι ακριβώς συμβολίζει έχουμε σκεφτεί?

Μήπως αντί να λατρεύουμε το σύμβολο να δούμε λίγο αυτό που συμβολίζει που είναι και πιο ουσιώδες?

http://www.youtube.com/watch?v=ovoeq_IV6lo

VASOS
29/11/2011, 22:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Μπας και τα έχετε κάνει αχταρμά?

Τι σχέση έχει το "λέρωμα" του στυλό, που στο κάτω κάτω είναι τιμητικό στην συγκεκριμένη περίπτωση, με το κάψιμο της σημαίας?

Και το κάψιμο τι ακριβώς συμβολίζει έχουμε σκεφτεί?

Μήπως αντί να λατρεύουμε το σύμβολο να δούμε λίγο αυτό που συμβολίζει που είναι και πιο ουσιώδες?

http://www.youtube.com/watch?v=ovoeq_IV6lo

Μάλλον εσύ μπερδεύτηκες.

Επειδή, όμως, πολύ σωστά αναφέρεις ό,τι η σημαία κρύβει πίσω της και μέσα της πολλά, αυτό τη διαχωρίζει, για εμάς, από ένα κοινό πανί που χέστηκα εάν κάποιος θα το γράψει ή θα το κάψει.

Ωραίος ο Διαμαντόπουλος (όχι όμως σε όλα) ειδικά εκεί που μιλάει για σαπίλα.

Joyrider
30/11/2011, 00:03
Τον λόγο που την λατρεύεις τον έχεις σκεφτεί;

Ανάγκη για αντιπροσώπευση; Διάκριση; Ταυτότητα;

Είναι θέμα αυτοπροσδιορισμού μάλλον. (αυτό θα μας το αναλύσει ο drbig και ο abel :lol: ).

Μήπως επειδή είναι σύμβολο επανάστασης και απελευθέρωσης;
Αν αυτοί που πολέμησαν για την απελευθέρωσή μας είχαν άλλη σημαία ή άλλο έμβλημα στην σημαία ή άλλο αντικείμενο, εκείνο δεν θα λάτρευες; πχ τον διπλό πέλεκυ που είχαν στην κρήτη παλιά.

Τέλος πάντων δεν έχω κανένα πρόβλημα είτε θέλει κανείς να λατρεύει σύμβολα είτε όχι, δικαίωμά του και φυσικά δεν απαξιώνω την χρησιμότητά τους. Τώρα αν δεν με καταλαβαίνεις μάλλον φταίει το ότι άπό την μια είναι πολύ δύσκολο να κάτσω να γράψω όλο τον ειρμό και από την άλλη βαριέμαι.

Πάντως έχει πολύ γέλιο όταν κάργα εθνικιστές άθεοι κοροιδεύουν τους χριστιανούς για τα σύμβολά τους κτλ κτλ και την ίδια στιγμή δοξάζουν σημαία που έχει σταυρό πάνω :bawl:

MG-KTiNoS
30/11/2011, 00:21
Μπα το όλο θέμα είναι για κλάματα…
(όπως και όλα τα θρησκευτικά που μας διδάσκουν για ιστορία)
Εδώ έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, στέλνουμε στρατό σε κάθε δικτατορία που στήνουν οι Αμερικάνοι, ξένος στρατός διασχίζει τη χώρα κόντρα στο σύνταγμα, έχουμε χάσει τη μισή Κύπρο, έχουμε βάλει σε συζήτηση Θράκη, βραχονησίδες κλπ κλπ
Για Φίρομ δεν το κουβεντιάζω καν…
Έχουμε αφήσει ελεύθερο ναζί υπεύθυνο για το φόνο 200000 Ελλήνων, έχουμε χώσει φυλακή το Κολοκοτρώνη
και μετά σου λέει το σύμβολο και ο πιτσιρικάς που το καίει και ο άλλος που το υπογράφει.
Όταν δε, ρωτάς για την ιστορία του συμβόλου σου (που το βρήκαμε αυτό ορέ αδέρφια?) σου απαντούν μεταφυσικά, με Φ1, ζωγραφικούς πίνακες και γενικολογίες …
Τεσπα καλή καρδιά !
Παντού υπάρχει ένας μύθος.

Υγ
Η εθνική Ιταλίας φοράει γαλάζια προς τιμή του τέως βασιλιά που όμως είναι από άλλο σταύλο.

nikos_abel
30/11/2011, 06:09
(αυτό θα μας το αναλύσει ο drbig και ο abel :lol: ).

Παρακολουθώ, μη φοβάσαι :D

spyro
30/11/2011, 07:43
αν έγραφε το ακόλουθο θα την είχαμε αυτή τη συζήτηση?

240915

VASOS
30/11/2011, 07:44
Τον λόγο που την λατρεύεις τον έχεις σκεφτεί;

Φίλε μου δεν την λατρεύω, απλά τη σέβομαι.

Γενικά, μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι

Red Rider
30/11/2011, 07:57
Η σημαία μας είναι σύμβολο,δεν είναι ένα κομμάτι πανί.
Κάθε πρωί σηκώνεται σε στρατόπεδα,σε πολέμικα πλοία...τυλίγει και φέρετρα επίσης...
Λερώνεται και σκίζεται απο την ανελλιπή χρηση,τι σημαίνει αυτό?Ότι θα την βάλουμε σε γύαλα?
Άλλοι βάφουν μηχανάκια με τα χρώματα της..Να τους κράξουμε και αυτους?

SVX
30/11/2011, 08:00
Μπα το όλο θέμα είναι για κλάματα…

εισαι ισχυρογνωμον και υποβιβαζεις ολες τις υπολοιπες αποψεις (σε ολα τα θεματα , οχι μονο σε αυτο)

ενω θα επρεπε να προσπαθεις να αναδειξεις τα "δικια σου" με επιχειρηματα προσπαθεις με τεχνασματα και ειρωνια να μειωσεις τις γνωμες των αλλων...

ακομα και επιστημονικη φαντασια να ειναι αυτα που λεει ο συνομιλητης , εγω θα τα σεβαστω ...δε θα κρεμαστω απο τις λεπτομερειες για να κανω το θεμα πανηγυρι.....

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ...

εβαλα την φωτογραφια με την "Φινλανδικη" σημαια (πριν την ιδρυση του Ελληνικου κρατους)
γιατι ολο το θεμα θυμιζει Εικονομαχους & Εικονολατρες...

Η σημαια δεν ειναι το πανι... ειναι ενα συμβολο που υποτιθεται το εχουμε ψηλα και το σεβομαστε ... Η σημαια ειναι αρχες και ιδανικα .... δεν ειναι λωριδες μπλε & ασπρες...

Γι'αυτο και στην πρωτη αναφορα ειπα οτι αυτα ειναι που δεν εχουνε οι πιτσιρικαδες...
και οι υπογραφες μπορει να ειναι "φορος τιμης" σε ενα σημειο αναφορας εξω απο την χωρα..δεν ειναι απαραιτητα υβρις και ταπεινωτικη πραξη.....

Joyrider
30/11/2011, 08:38
ειναι ενα συμβολο που υποτιθεται το εχουμε ψηλα και το σεβομαστε ... Η σημαια ειναι αρχες και ιδανικα .... δεν ειναι λωριδες μπλε & ασπρες...

Γι'αυτο και στην πρωτη αναφορα ειπα οτι αυτα ειναι που δεν εχουνε οι πιτσιρικαδες...
Το να έχουν αξίες και ιδανικά που δεν χρειάζονται αντιπροσώπευση απο εθνικά σύμβολα είναι άουτ οφ δε κουέστιον?

Η το θεωρείς υποκρισία όπως είπες παραπάνω?

VASOS
30/11/2011, 09:02

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ...

...Η σημαια δεν ειναι το πανι... ειναι ενα συμβολο που υποτιθεται το εχουμε ψηλα και το σεβομαστε ... Η σημαια ειναι αρχες και ιδανικα .... δεν ειναι λωριδες μπλε & ασπρες...

και οι υπογραφες μπορει να ειναι "φορος τιμης" σε ενα σημειο αναφορας εξω απο την χωρα..δεν ειναι απαραιτητα υβρις και ταπεινωτικη πραξη.....

Συμφωνώ μαζί σου 100%, αλλά προσωπικά δεν θα υπέγραφα στη σημαία (τη δική μου ή οποιουδήποτε άλλου) .:beer:

VASOS
30/11/2011, 09:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Red Rider
Η σημαία μας είναι σύμβολο,δεν είναι ένα κομμάτι πανί.
Κάθε πρωί σηκώνεται σε στρατόπεδα,σε πολέμικα πλοία...τυλίγει και φέρετρα επίσης...
Λερώνεται και σκίζεται απο την ανελλιπή χρηση,τι σημαίνει αυτό?Ότι θα την βάλουμε σε γύαλα?
Άλλοι βάφουν μηχανάκια με τα χρώματα της..Να τους κράξουμε και αυτους?

Καταρχήν δεν νομίζω να έκραξε κανείς, προσωπικές απόψεις εκφράζουμε.

Red Rider
30/11/2011, 09:10
Καταρχήν δεν νομίζω να έκραξε κανείς, προσωπικές απόψεις εκφράζουμε.

Με συγχωρείς,ήταν λάθος η έκφραση που χρησιμοποίησα.

BELZEBOYLIS
30/11/2011, 10:02
Εδώ την λέρωσαν με αίμα στο Πολυτεχνείο και δεν την έχουν πλύνει ακόμα , οι βέβηλοι !!!:lol:

Μάγκες ξεκολλάτε , η σημαία δεν ανήκει σε κανέναν σας ! Προσθέστε και το ότι σαν σύμβολο , έχει διαφορετική ερμηνεία για τον καθένα μας !! :wave2:

ggs
30/11/2011, 10:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Εδώ την λέρωσαν με αίμα στο Πολυτεχνείο και δεν την έχουν πλύνει ακόμα , οι βέβηλοι !!!:lol:

:nono: ΠΛΥΜΕΝΗ-ΣΙΔΕΡΩΜΕΝΗ ΛΕΜΕ... (http://24gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_4709.html) :lol: :lol:

Ζεύκας
30/11/2011, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
αν έγραφε το ακόλουθο θα την είχαμε αυτή τη συζήτηση?

με τέτοιο κιτς χρώμα και γραμματοσειρά εγώ πάντως θα είχα πρόβλημα :lol:

OldMan
30/11/2011, 13:18
Συγγνώμη αν ενοχλώ, αλλά περί τίνος πρόκειται ..?? :confused:

Εχετλαίος
30/11/2011, 13:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Συγγνώμη αν ενοχλώ, αλλά περί τίνος πρόκειται ..?? :confused:

Ποιό;
:confused:

OldMan
30/11/2011, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Ποιό; :confused:
Εδώ να ντε..

Κατι λενε όλοι αυτοί αλλά δεν τσι πιάνω.. :confused:

ERRIKA
30/11/2011, 13:27
Λείπουν τα πρώτα ποστ. :ninja:

VASOS
30/11/2011, 13:32
Ξεκίνησε από εδώ:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=124038&highlight=%F3%E7%EC%E1%E9%E1

BELZEBOYLIS
30/11/2011, 13:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Εδώ να ντε..

Κατι λενε όλοι αυτοί αλλά δεν τσι πιάνω.. :confused:

Κάποιος κάπου έγραψε κάτι σε μια σημαία και τα έχουν πάρει κάποιοι άλλοι γιατί βεβηλώθηκε η ιερότητα της Ελληνικής σημαίας !!!!

Ελπίζω να βοήθησα !

Ο βελζεβούλης της γειτονιάς σας ,πάντα στην διάθεσή σας :lol: :wave2:

ERRIKA
30/11/2011, 13:36
Ξεκίνησε από εδώ:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=124038&highlight=%F3%E7%EC%E1%E9%E1
:a013:

makis206
30/11/2011, 13:42
Ο βελζεβούλης της γειτονιάς σας ,πάντα στην διάθεσή σας :lol: :wave2:

Γεια σου Χάρρυ..!:wave2: :rotflmao:

BELZEBOYLIS
30/11/2011, 13:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Γεια σου Χάρρυ..!:wave2: :rotflmao:

τα μπλέξαμε τα θρεντάκια με φαίνεται :lol: :rotflmao: :lol: :wave2:

spyro
30/11/2011, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
με τέτοιο κιτς χρώμα και γραμματοσειρά εγώ πάντως θα είχα πρόβλημα :lol:

Πoιο θα μπορούσε να είναι το επίπεδο αισθητικού κριτηρίου χρώματος και γραμματοσειράς όταν γράφεις μια τέτοια φράση ρε Μπαμπίνο?

:p

nikos_abel
30/11/2011, 14:18
τα μπλέξαμε τα θρεντάκια με φαίνεται :lol: :rotflmao: :lol: :wave2:

Το θρεντ έχει γίνει σαν την υπογραφή του ΜητσΧίου :lol:

LsKostas
30/11/2011, 15:13

Αφου σε πειραξαν τα παιδια των πανεπιστημιων ας απευθυνθεις στα παιδια της σχολης Ευελπιδων ...

και το πολυ Mega βλαπτει σοβαρα την υγεια :sick:

TROOPER
30/11/2011, 15:18
τελος.

ο αντμιν ηταν ενημερος οτι στο πρωτο φλειμ θα κλειδωνοταν.

να ζησουμε.

παμε γι αλλα.