Σύνδεση

View Full Version : >> 125 για εντουρο, σουπερ συγκριτικο <<

psoliagkos
02/12/2011, 16:25
καλησπερα σε ολους.

ειμαι νεος στο φορουμ και γενικοτερα στο χωρο του μοτοσακω.
θελω τη γνωμη σας επανω στο ζητημα εντουρο 125.

ενδιαφερομαι να ξεκινησω να ασχολουμαι χομπιστικα με τη βολτα στο
βουνο (με μηχανη) και απο καπου πρεπει να ξεκινησω.

η απορια μου ειναι η εξης:

μεταξυ μοντελων rm, yz, kx, ολα 125 χρονολογιων απο '98 μεχρι '04 ,ποιο
θα μου συνιστουσατε για αγορα και γιατι? (απερριψα τα exc λογω χαμηλου μπατζετ...)

τα τεχνικα χαρακτηριστικα μου ειναι:
1.90 υψος 78 βαρος 26 ηλικια

δεν εχω γνωση πανω στο αντικειμενο, αλλα δεν με ενδιαφερει να παρω απλα
κατι για να μαθω και να το πεταξω αργοτερα, δεν εχω αυτη την πολυτελεια.
αποτι ξαναειπα το μπατζετ δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλο (μαξ 1500 για τη μηχανη)..
παραγοντες που εξεταζονται ειναι η αξιοπιστια και η γεωμετρια της μηχανης, η δυναμη
του κινητηρα καθως και το κοστος επισκευης και ανταλλακτικων.

ευχαριστω εκ των πρωταιρων
κωστας :uplate: :uplate: :uplate:

taxydromos
02/12/2011, 16:28
σπάστα και ξαναρίχτα!

psoliagkos
02/12/2011, 16:49
^^^^

εριξα ενα απντεητ στο ποστ, ελπιζω να βοηθαει περισσοτερο τωρα

:ninja: :ninja: :ninja:

taxydromos
02/12/2011, 17:13
τι να το κανεις το απντειτ!!τοταλ ρεκολ πρεπει να κανεις!

..τα μοτορια που αναφερεις δεν κανουν σε καμια περιπτωση για σενα....ουτε η κατηγορια 125 γενικα..

προσανατολισου προς xr 250-400 η στη καλυτερη dt,wr 200-250 κ παρομοια μοτορια...:)

Takata Dome
02/12/2011, 18:09
Ρε ψωλιάγκο που το βρηκες αυτο το ονομα ρε?:lol:

Ο ταχυδρομος τα πε μια χαρα! Ασε τα 125 και πηγαινε στα 250.Η φράση "χαμηλή και εύκολη συντήρηση,αξιοπιστία και καλή γεωμετρία" ισούται με Honda XR κατα τη γνωμη μου.Για απλες και ευχαριστες βολτιτσες στο βουνο δε θες ουτε 450 κυβικά ούτε την αφρόκρεμα των αναρτήσεων και περιφερειακών.Σου αρκεί ενα ελαφρύ μηχανάκι,αερόψυκτο και εύκολο! Η υδρόψυξη σε ενδιαφέρει αν σκοπεύεις να κάνεις και μεγαλούτσικες αποστάσεις στην άσφαλτο.Αμα θες και έξτρα ώθηση,για κοίτα κανα δίχρονο,που όμως θα πρέπει να έχεις υπ'οψιν το κοστος του λαδιου μειξης! :wave2:

psoliagkos
04/12/2011, 15:21
ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση και τις προτασεις σας

θα σκεφτω την κατηγορια 250 καλυτερα :eek: :eek:

johnpan
04/12/2011, 19:09
διχρονιά φιλαράκι! Βρες ένα dt200 σε καλή κατάσταση. Βρες ένα μερακλή μάστορα να το κοιτάξει λεπτομερώς. Να βγάλει τα καπάκια και να κοιτάξει για τζόγους στο ρουλεμάν στροφάλου. Να βγάλει τον κύλινδρο και να ελέγξει την κατάστασή του. Θα σου κοστίσει 100-150 ευρώ και θα είσαι ήσυχος μια για πάντα. Βασικά το dt200 είναι το πιο ελαφρύ on-off που υπάρχει. Με την έννοια ότι θα κάνει εντούρο στοιχειωδώς, και θα πας και διακοπές το καλοκαίρι. :beer:

tifoso4ever
04/12/2011, 20:01
Αφου εισαι νεος και απειρος, ξεχνα τα διχρονα, θα τα κολλησεις πριν πεις ανοιγω το γκαζι!!!! Θελουν ειδικη μεταχειριση, χωρια που δεν υπαρχουν και πολλα και δεν φτανουν για ολους (αστα για μας...:D )

Tετραχρονο 250! DR, XR, KLX...Ελαφρυ, ευκολοδηγητο και θα το εχεις και για "παπι" καθημερινα....Χαμηλη καταναλωση, χαμηλο κοστος χρησης, και αν δεν εισαι κανιβαλλος, δεν θα χαλασει ποτε!!!
Με 1500 βρισκεις σε παρα πολυ καλη κατασταση!