View Full Version : Υποχρεωτικό το Abs σε μοτό άνω των 125κ.εκ.
Manalishi
07/12/2011, 14:55
Κανόνες για τη ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των δίτροχων ενέκρινε η επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 5 Δεκεμβρίου. Μεταξύ αυτών είναι η υιοθέτηση του ABS για τις μοτοσικλέτες αλλά και ο έλεγχος στο επίπεδο εκπομπών τους.
Πιο συγκεκριμένα, τα δίκυκλα άνω των 125 κυβικών είναι υποχρεωμένα να έχουν σύστημα ABS, σύμφωνα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αν και η Επιτροπή της Ευρωβουλής πρότεινε το όριο να πέσει στα 50 κυβικά.
Σε ό,τι αφορά στον εφοδιασμό των μοτοσικλετών με συστήματα ηλεκτρονικής διάγνωσης δεύτερης γενιάς (OBD 2), αυτός δεν προβλέπεται πριν από το 2020. Παρόλα αυτά θα είναι πλέον υποχρεωτικά τα διαγνωστικά συστήματα πρώτης γενιάς (OBD 1), που προειδοποιούν τον οδηγό για πρόβλημα στη μηχανή του.
Σχετικά με το επίπεδο εκπομπών, από την 1η Ιανουαρίου 2016 τα μοτοποδήλατα και τα μικρά δίκυκλα θα πρέπει να ακολουθούν τη νόρμα Euro3, όπως ήδη ισχύει για τις μοτοσικλέτες άνω των 125 κ. εκ., οι οποίες θα περάσουν σταδιακά στο αυστηρότερο Euro4 το 2016 για να φθάσουν το Euro7 το 2020.
Πηγή (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2103853)
Δεν κακό να έχουν τα παπάκια abs.Θα σώσει κάμποσες τούμπες. Απλά οι τιμές θα τσιμπήσουν λιγο πάνω..
Αν ειναι μαζικη παραγωγη θα πεσουν οι τιμες για τα abs...
οχι οπως σημερα που αν παρεις με abs μηχανη πρεπει να πληρωσεις 500-1000 ε επιπλεον
Πολυμήχανος
07/12/2011, 17:58
Κάποιοι κατασκευαστές έχουν ήδη OBDII βέβαια, βλέπε Triumph 675 Daytona & Steet Triple. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι τρομερό, αφού το OBDII είναι επί της ουσίας μια σειριακή θύρα RS232 με τους περιορισμούς της θύρας αυτής σε ταχύτητες Data.
Κάποια στιγμή πρέπει να προκύψει κάποιο πιο σύχρονο σύστημα, με ταχύτητες επιπέδου USB στην μετάδοση των Data.
nikos_abel
07/12/2011, 18:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πολυμήχανος
Κάποιοι κατασκευαστές έχουν ήδη OBDII βέβαια, βλέπε Triumph 675 Daytona & Steet Triple. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι τρομερό, αφού το OBDII είναι επί της ουσίας μια σειριακή θύρα RS232 με τους περιορισμούς της θύρας αυτής σε ταχύτητες Data.
Κάποια στιγμή πρέπει να προκύψει κάποιο πιο σύχρονο σύστημα, με ταχύτητες επιπέδου USB στην μετάδοση των Data.
Και ταχύτητες firewire δε θα μας χαλάγανε....
θα βαλουν και στ@rchi/μας αυτο το ...νοουαςμπετερ... obd1234...:dizzy:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Και ταχύτητες firewire δε θα μας χαλάγανε.... Κάτι που να χρησιμοποιεί και το υπόλοιπο 95% του πληθυσμού....
(Apple fanboys ρπμ... χειρότεροι από τους Ντουκατόφιλους :lol: )
Πολυμήχανος
07/12/2011, 20:33
Βασικα το firewire είναι των DV editing fans και ουχί των apples αλλά έστω...
Μια και αναφέρθηκε, γνωρίζει κανείς κάποιο OBDII reader software για MacOsX?????
Γιατί μου την σπάει να μπαίνω με windows mode , μπλιαααχ, φτου κακα...
KostasV2
07/12/2011, 21:08
Πάαααλι θα τα κονομήσει η Bosch. Δεν έχω κάτι με το ABS, αλλά η υποχρεωτική χρήση του μου βρωμάει.-
Αρχικά δημιουργήθηκε από KostasV2
Πάαααλι θα τα κονομήσει η Bosch. Δεν έχω κάτι με το ABS, αλλά η υποχρεωτική χρήση του μου βρωμάει.-
Οχι, ΕΑΝ εχει επιλογη απενεργοιποιησης! :winka:
Μια χαρα ειναι... μεσα σε αστικες ζουγκλες με κωλοδρομους σαν την αθηνα, το ABS σωζει!
AUFGEBRACHT
07/12/2011, 21:54
M' αρέσει αυτή η ελληνική νοοτροπία να βλέπουμε παντού συνωμοσίες...
KostasV2
07/12/2011, 22:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
M' αρέσει αυτή η ελληνική νοοτροπία να βλέπουμε παντού συνωμοσίες...
Όταν θεσπίζεται μέτρο για την υποχρεωτική χρήση συστήματος που είναι πατέντα ΜΙΑΣ εταιρίας, εμένα μου βρωμάει θυμωμένε (sic) φίλε...
Και η Philips μπορεί να έχει τα δικαιώματα του CD, αλλά δεν σε έβαλαν με το ζόρι να αγοράσεις!
Όταν θεσπίζεται μέτρο για την υποχρεωτική χρήση συστήματος που είναι πατέντα ΜΙΑΣ εταιρίας, εμένα μου βρωμάει θυμωμένε (sic) φίλε...
Και η Philips μπορεί να έχει τα δικαιώματα του CD, αλλά δεν σε έβαλαν με το ζόρι να αγοράσεις!
κάθε αμάξι έχει abs.
τώρα σε πείραξε? που θα εφαρμιστεί στα μηχανάκια?
KostasV2
07/12/2011, 23:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
κάθε αμάξι έχει abs.
τώρα σε πείραξε? που θα εφαρμιστεί στα μηχανάκια?
Στο τουτού έχω ABS, και χαίρομαι. Με πειράζει που θέλουν να το βάλουν με το στανιό στα μηχανάκια.
exi asfalia ti bgazis kai abs yok
Στο τουτού έχω ABS, και χαίρομαι. Με πειράζει που θέλουν να το βάλουν με το στανιό στα μηχανάκια.
Ποια η διαφορά? :confused:
ειλικρινά αδυνατώ να αντιληφθώ το συλλογισμό σου.
σε ενοχλεί ή δεν σε ενοχλεί που η Bosch θα πάει να τα τσεπώσει επειδή κάποτε όλα τα δίκυκλα θα εξοπλίζονται με abs;
Και στα αυτοκίνητα με το στανιό το έβαλαν. γιατί δεν σε πειράζει;
μας βαλανε με το στανιο κρανη, τωρα και abs, που θα παει αυτη η ιστορια γαμωτι μου??? :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
μας βαλανε με το στανιο κρανη, τωρα και abs, που θα παει αυτη η ιστορια γαμωτι μου??? :sad:
ατυχής παραλληλισμός το κράνος με το abs.
με την ίδια λογική κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικαταστήσουν και τον αναβάτη, με κάποιο άλλο σύστημα, μιας αυτός είναι η (αν όχι η μοναδική) κυριότερη αιτία των ατυχημάτων.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ποπαϋ
με την ίδια λογική κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικαταστήσουν και τον αναβάτη, με κάποιο άλλο σύστημα, μιας αυτός είναι η (αν όχι η μοναδική) κυριότερη αιτία των ατυχημάτων.
ατυχής παραλληλισμός :beer:
μην το λές!
ήδη κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν δοκιμές πάνω σε τέτοια συστήματα. :beer:
ατυχής παραλληλισμός το κράνος με το abs.
εμμμμμ.....το λενε χιουμορ?
εμμμμμ.....το λενε χιουμορ?
σόρρυ δεν το κατάλαβα.
δεν έχω την "αίσθηση" που λένε...
...
Καλύτερα. Έχεις δει τι κυκλοφορεί εκεί έξω;
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Καλύτερα. Έχεις δει τι κυκλοφορεί εκεί έξω;
αν εχω δει μόνο; εχω παιξει και ξύλο...
δυστηχώς όμως μαζί με "αυτούς" υπάρχω και εγώ!
και θέλω να συνεχίσω να οδηγώ και όχι να με "οδηγούν"
τεσπα, μεγάλη κουβέντα ανοίξατε με το abs...
πυξιδας990
08/12/2011, 14:16
το abs ειναι πολυ καλο βημα να εφαρμοστει και στα μικρα.προσωπικα αδιαφορω αν ειναι μονοπωλιο μιας εταιριας μιας και σωζει καταστασεις χαμενες.ειδικα τωρα τον χειμωνα με τις υγρασιες ειναι απαραιτητο,και οσοι υποστηριζουν το αντιθετο θεωρω εθελοτυφλουν:eyepop: :eyepop:
KostasV2
08/12/2011, 18:06
ειλικρινά αδυνατώ να αντιληφθώ το συλλογισμό σου.
σε ενοχλεί ή δεν σε ενοχλεί που η Bosch θα πάει να τα τσεπώσει επειδή κάποτε όλα τα δίκυκλα θα εξοπλίζονται με abs;
Και στα αυτοκίνητα με το στανιό το έβαλαν. γιατί δεν σε πειράζει;
Δε νομίζω ότι λέω κάτι το δυσνόητο. Θέλω να υπάρχει επιλογή.
Δε νομίζω ότι λέω κάτι το δυσνόητο. Θέλω να υπάρχει επιλογή.
κατ'αρχάς δεν απάντησες στην πρώτη ερώτηση μου.
κατά δεύτερον, γιατί δεν σε ενοχλεί στα αυτοκίνητα και σε ενοχλεί στις μοτοσυκλέτες;
μιλάω πάντα για μηχανές δρόμου, όχι enduro κτς
alexxxcbr
08/12/2011, 19:08
Γιαυτο θα παιρνω παλια μηχανακια without abs...
:winka:
:smokin:
MG-KTiNoS
08/12/2011, 22:24
τα λ7 σας θέλουν... ΜΟΝΟ
(στα αμάξια υπάρχει ίδιος νόμος? ΓΙΑΤΙ?)
Αν ποτε το δισκοφρενο γινει υποχρεωτικο, εγω το παραταω το μοτοσακο :wave2:
MG-KTiNoS
09/12/2011, 00:13
Η αλήθεια είναι ότι από τότε που βγήκε το δισκόφρενο… χαθήκανε οι άντρες…
:lol:
Αλλά το ΑΒΣ δεν είναι δισκόφρενο.
Είναι ένα ακριβό σύστημα που ταιριάζει γάντι σε κάποιους, υπό κάποιες συνθήκες.
Και ρωτάω γιατί πρέπει να πληρώσω το ΑΒΣ σε μια καθαρόαιμη εντούρο ή σε μια μηχανή για πίστα?
Γιατί δεν υπάρχει και στα αυτοκίνητα ο ίδιος νόμος ?
:wave2:
Στα αυτοκίνητα ΝΑΙ υπάρχει αντίστοιχος νόμος και αν θυμάμαι καλά δεν εισάγεται παράγεται αυτοκίνητο εντός Ε.Ε μετά το 2000 χωρίς ABS. Το ABS προφανώς και δεν προορίζεται για ένα ειδικό όχημα όπως ένα ss που χρήση του θα είναι εντός πίστας ούτε προορίζεται για κάποιο καθαρόαιμο για το βουνό. Και δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη σε αυτοκίνητα γιατί πολύ απλά δεν πωλούνται τετράτροχα τέτοιων specs.
Κατά τα άλλα το ABS σώζει ζωές.. Απορώ πως έχουν βρεθεί τόσοι χεράδες πια που το θεωρούν άχρηστο και ξαφνικά 9 στους 10 μπαίνουν πίστα και χαλιούνται. Ναι η bosch θα τα τσεπώσει πάλι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αφού, δική της δεν είναι η πατέντα? Δεν βλέπω κάποιο άλλο σύστημα με τα ίδια αποτελέσματα.. Ας μας υποδείξει κάποιος ένα και το ξανασυζητάμε. Ως τότε ευχαριστώ το ABS της μηχανής μου γιατί με έχει γλυτώσει ήδη δυο φορές στο κλειστόν άστυ γιατί είμαι κουλός..
Allst@rf
09/12/2011, 00:43
ζευκα,το μηχανάκι σου εσένα έχει ΑΒS;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
ζευκα,το μηχανάκι σου εσένα έχει ΑΒS;
αμέ :wacko:
Allst@rf
09/12/2011, 00:50
αμέ :wacko:
:p:
MG-KTiNoS
09/12/2011, 00:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
Στα αυτοκίνητα ΝΑΙ υπάρχει αντίστοιχος νόμος και αν θυμάμαι καλά δεν εισάγεται παράγεται αυτοκίνητο εντός Ε.Ε μετά το 2000 χωρίς ABS. Το ABS προφανώς και δεν προορίζεται για ένα ειδικό όχημα όπως ένα ss που χρήση του θα είναι εντός πίστας ούτε προορίζεται για κάποιο καθαρόαιμο για το βουνό. Και δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη σε αυτοκίνητα γιατί πολύ απλά δεν πωλούνται τετράτροχα τέτοιων specs.
Κατά τα άλλα το ABS σώζει ζωές.. Απορώ πως έχουν βρεθεί τόσοι χεράδες πια που το θεωρούν άχρηστο και ξαφνικά 9 στους 10 μπαίνουν πίστα και χαλιούνται. Ναι η bosch θα τα τσεπώσει πάλι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αφού, δική της δεν είναι η πατέντα? Δεν βλέπω κάποιο άλλο σύστημα με τα ίδια αποτελέσματα.. Ας μας υποδείξει κάποιος ένα και το ξανασυζητάμε. Ως τότε ευχαριστώ το ABS της μηχανής μου γιατί με έχει γλυτώσει ήδη δυο φορές στο κλειστόν άστυ γιατί είμαι κουλός..
Τι παράξενο…
Μόλις κοιτούσα το new picando (kia) και δεν αναφέρει πουθενά για ABS
Από εκεί και πέρα κάντε μου τη χάρη και ασχοληθείτε με τη σωτηρία των δικών σας ζωών.
Εγώ ούτε ΚΤΕΟ θέλω, ούτε ΑΒΣ ούτε τίποτε !
Μπορώ να κρίνω μόνος μου πότε και αν το χρειάζομαι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Από εκεί και πέρα κάντε μου τη χάρη και ασχοληθείτε με τη σωτηρία των δικών σας ζωών.
πωωωωω θυμίζεις πιτσιρικά στα πρώτα χρόνια της εφηβείας!
ναι ρε μαμά μεγάλωσα πια! μη μου λες τι να φορέσω για να πάω στο πάρτυ :lol: :rotflmao:
MG-KTiNoS
09/12/2011, 01:30
πωωωωω θυμίζεις πιτσιρικά στα πρώτα χρόνια της εφηβείας!
ναι ρε μαμά μεγάλωσα πια! μη μου λες τι να φορέσω για να πάω στο πάρτυ :lol: :rotflmao:
Ναι μπορείς να το δεις κι έτσι με μια διαφορά…
Η μαμά δεν σου λέει τι να φορέσεις, αλλά σε υποχρεώνει να το φορέσεις.
Για την ακρίβεια σε υποχρεώνει να το πληρώσεις και να το φορέσεις,
ακόμα και για εκεί που δεν το χρειάζεσαι.
Σεξ με κουστούμι γίνεται δε λέω…
Αλλά προτιμώ ξεβράκωτος !
:rotflmao:
Ναι μπορείς να το δεις κι έτσι με μια διαφορά…
Η μαμά δεν σου λέει τι να φορέσεις, αλλά σε υποχρεώνει να το φορέσεις.
Για την ακρίβεια σε υποχρεώνει να το πληρώσεις και να το φορέσεις,
ακόμα και για εκεί που δεν το χρειάζεσαι.
Σεξ με κουστούμι γίνεται δε λέω…
Αλλά προτιμώ ξεβράκωτος !
:rotflmao:
όπως αγαπάς!
Πανοπτικός
09/12/2011, 01:35
Κατσε ρε φιλΑΙ, εσυ μπορει να κρινεις οτι οτι δεν χρειαζεσαι καθολου φρενα...
Υγ. Οσοι λενε οτι το abs δεν τους χρειαζεται, απλως εχουν μαυρα μεσανυχτα, θα σε σωσει τουλαχιστον 1 φορα, κ ας εισαι ο Βαλεντινο.
MG-KTiNoS
09/12/2011, 01:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Κατσε ρε φιλΑΙ, εσυ μπορει να κρινεις οτι οτι δεν χρειαζεσαι καθολου φρενα...
Υγ. Οσοι λενε οτι το abs δεν τους χρειαζεται, απλως εχουν μαυρα μεσανυχτα, θα σε σωσει τουλαχιστον 1 φορα, κ ας εισαι ο Βαλεντινο.
Αλλά το ΑΒΣ δεν είναι δισκόφρενο.
Είναι ένα ακριβό σύστημα που ταιριάζει γάντι σε κάποιους, υπό κάποιες συνθήκες.
Και ρωτάω γιατί πρέπει να πληρώσω το ΑΒΣ σε μια καθαρόαιμη εντούρο ή σε μια μηχανή για πίστα?
Επέτρεψε μου να πιστεύω ακράδαντα ότι
ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ
πότε και αν χρειάζομαι κάτι και να μη μου κάνει κέφι να μου επιβάλουν πράγματα διάφοροι άσχετοι και υποκριτές.
Αν τους ενδιαφέρει τόσο η ζωή των πολιτών και η δική μου ας ξεκινήσουν με κάτι πιο απλό.
Να βάλουν κανένα νοσοκομειακό πχ με τους φόρους που τους πληρώνω κάθε χρόνο αντί να πληρώνουν κερατιάτικα 180άρια σε κάποιους Ισπανούς (μια και είναι φρέσκο)
Τι παράξενο…
Μόλις κοιτούσα το new picando (kia) και δεν αναφέρει πουθενά για ABS
Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τον συλλογισμό σου... Για τα αυτοκίνητα ισχύει αυτό που είπα παραπάνω και μπορείς να αναζητήσεις την σχετική ευρωπαϊκή νόρμα. Για την ιστορία Kia Picanto έχω από το 2004 και δεν ισχύει ασφαλώς.
Συμφωνώ απόλυτα με τον σοβαρό από πάνω - τώρα τελευταία συμβαίνει όλο και πιο συχνά.. :lol: Θα μπορούσες κάλιστα να κρίνεις πιστεύοντας ακράδαντα ότι και τα δισκόφρενα ή τα φρένα είναι too much και το μηχανάκι το θες scrambler..
Δεκτό ότι το κράτος απουσιάζει από πολλά και ότι οι υπηρεσίες που απολαμβάνει ο πολίτης αυτής της χώρας είναι προβληματικές (και φταίμε άλλες φορές άμεσα και άλλες έμεσα για αυτό) όμως οι νόρμες αυτές εφαρμόζονται συνήθως σε όλη την Ε.Ε. Το ένα στραβό δεν δικαιολογεί άλλο στραβό.
Επίσης να σου θυμίσω ότι όταν για παράδειγμα ο Χ, Υ χτυπάει την κεφάλα του π.χ γιατί με αντίστοιχο συλλογισμό δεν φορούσε κράνος κτλπ κτλπ.. το κάθε ΙΚΑ καλείται να επωμειστεί το κόστος.. :beer: :wave2:
MG-KTiNoS
09/12/2011, 02:53
Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τον συλλογισμό σου... Για τα αυτοκίνητα ισχύει αυτό που είπα παραπάνω και μπορείς να αναζητήσεις την σχετική ευρωπαϊκή νόρμα. Για την ιστορία Kia Picanto έχω από το 2004 και δεν ισχύει ασφαλώς.
http://www.kia.gr/Kia/topnav/models/newpiccanto/accessories.html
Εδώ είναι η σελίδα της ΚΙΑ και απ όσο βλέπω δεν έχει ΑΒΣ.
Άντε και να το ξέχασαν (στα άλλα μοντέλα έχουν)
αλλά και το Lada Niva βλέπω ότι εισάγεται κανονικά χωρίς ABS
Απ όσο έψαξα υποχρεωτικό είναι το ABS μόνο σε φορτηγά λεωφορεία και (προσεχώς) σε μοτοσικλέτες.
Για ΕΕ δεν ξέρω τι παίζει αλλά το Νίβα που σου έλεγα από πάνω πουλιέται κανονικά στην Ιταλία με ταμπούρα δίσκους.
http://www.kia.gr/Kia/topnav/models/newpiccanto/accessories.html
Εδώ είναι η σελίδα της ΚΙΑ και απ όσο βλέπω δεν έχει ΑΒΣ.
Άντε και να το ξέχασαν (στα άλλα μοντέλα έχουν)
αλλά και το Lada Niva βλέπω ότι εισάγεται κανονικά χωρίς ABS
Απ όσο έψαξα υποχρεωτικό είναι το ABS μόνο σε φορτηγά λεωφορεία και (προσεχώς) σε μοτοσικλέτες.
Για ΕΕ δεν ξέρω τι παίζει αλλά το Νίβα που σου έλεγα από πάνω πουλιέται κανονικά στην Ιταλία με ταμπούρα δίσκους.
http://europa.eu/legislation_summaries/internal_market/single_market_for_goods/motor_vehicles/motor_vehicles_technical_harmonisation/n26100_en.htm
"The Directive aims to improve road safety by making a number of devices compulsory. These include ABS (anti-lock braking system), new and more effective rear-view mirrors (including the new front rear-view mirror), improved lights, side protection to prevent cyclists or pedestrians from being dragged under vehicles and anti-spray devices."
Και ξαναλέω έχω το πιο φτηνό μοντέλο του picanto. Τυπογραφικό λάθος. Δεν ξέρω αν όντως το niva εισάγεται στην Ιταλία χωρίς ABS, εντύπωση μου κάνει, και το θεωρώ πιθανό μόνο αν θεωρείται αγροτικό ή επαγγελματικό όχημα?
MG-KTiNoS
09/12/2011, 03:04
Συμφωνώ απόλυτα με τον σοβαρό από πάνω - τώρα τελευταία συμβαίνει όλο και πιο συχνά.. :lol: Θα μπορούσες κάλιστα να κρίνεις πιστεύοντας ακράδαντα ότι και τα δισκόφρενα ή τα φρένα είναι too much και το μηχανάκι το θες scrambler..
Δεκτό ότι το κράτος απουσιάζει από πολλά και ότι οι υπηρεσίες που απολαμβάνει ο πολίτης αυτής της χώρας είναι προβληματικές (και φταίμε άλλες φορές άμεσα και άλλες έμεσα για αυτό) όμως οι νόρμες αυτές εφαρμόζονται συνήθως σε όλη την Ε.Ε. Το ένα στραβό δεν δικαιολογεί άλλο στραβό.
Επίσης να σου θυμίσω ότι όταν για παράδειγμα ο Χ, Υ χτυπάει την κεφάλα του π.χ γιατί με αντίστοιχο συλλογισμό δεν φορούσε κράνος κτλπ κτλπ.. το κάθε ΙΚΑ καλείται να επωμειστεί το κόστος.. :beer: :wave2:
Για τα άλλα που πρόσθεσες και τα είδα τώρα
Μη μπερδεύεις το κράνος με το ΑΒΣ.
Όπως είπα και πιο πάνω το ΑΒΣ είναι καλό για κάποια μηχανάκια και για κάποιους οδηγούς.
ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΑ (όπως λέει ο νόμος)
Το κράνος είναι άλλη ιστορία.
Από εκεί και πέρα επειδή αυτή την ιστορία με το ΙΚΑ την έχω ξανακούσει
εδώ μέσα να πω 2 πράγματα.
1 Αν δεν του αρέσει του ΙΚΑ ας μου δώσει το δικαίωμα να ΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να ασφαλιστώ. Να βάλω τα εξωφρενικά λεφτά που τους σκάω σε μια τράπεζα να τα κάνω ότι γουστάρω όποτε γουστάρω κι όχι να τρέχω σαν επαίτης να τους ζητάω ελεημοσύνη εξετάσεις και φάρμακα.
2 Το ΙΚΑ πριν μιλήσει για το πιτσιρικά που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ γιατί πρέπει να φοράει κράνος, αφού κανένας δεν τον εφοδίασε με τη ΟΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ να πάει να πιάσει τους κλέφτες που χρόνια κατασπαράζουν τα λεφτά των ασφαλισμένων και να πάρει πίσω τα κλεμμένα και αυτά που έχασαν τα ξεφτέρια στο χρηματιστήριο.
http://www.ladaniva.it/gamma/niva/niva.htm
Το περί σκλάμπλερ δεν το κουβεντιάζω γιατί απλά είναι σαχλαμάρα.
sorry
Δεν μ αρέσει αυτό το υποχρεωτικά για όλα τα μηχανάκια από 125 και πάνω.
Όπως δεν μου αρέσει και το φοροεισπρακτικό ΚΤΕΟ και τα φοροεισπρακτικά πρόστιμα στο κέντρο της Αθήνας κάθε πρωί και ο γερανός που μαζεύει μηχανάκια, χωρίς να υπάρχουν πάρκινγκ κλπ κλπ
Και εδώ κάπου βάζω και μια τελεία γιατί εξάντλησα όλα όσα είχα να πω.
Για τα άλλα που πρόσθεσες και τα είδα τώρα
Μη μπερδεύεις το κράνος με το ΑΒΣ.
Όπως είπα και πιο πάνω το ΑΒΣ είναι καλό για κάποια μηχανάκια και για κάποιους οδηγούς.
ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΑ (όπως λέει ο νόμος)
Το κράνος είναι άλλη ιστορία.
Από εκεί και πέρα επειδή αυτή την ιστορία με το ΙΚΑ την έχω ξανακούσει
εδώ μέσα να πω 2 πράγματα.
1 Αν δεν του αρέσει του ΙΚΑ ας μου δώσει το δικαίωμα να ΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να ασφαλιστώ. Να βάλω τα εξωφρενικά λεφτά που τους σκάω σε μια τράπεζα να τα κάνω ότι γουστάρω όποτε γουστάρω κι όχι να τρέχω σαν επαίτης να τους ζητάω ελεημοσύνη εξετάσεις και φάρμακα.
2 Το ΙΚΑ πριν μιλήσει για το πιτσιρικά που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ γιατί πρέπει να φοράει κράνος, αφού κανένας δεν τον εφοδίασε με τη ΟΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ να πάει να πιάσει τους κλέφτες που χρόνια κατασπαράζουν τα λεφτά των ασφαλισμένων και να πάρει πίσω τα κλεμμένα και αυτά που έχασαν τα ξεφτέρια στο χρηματιστήριο.
http://www.ladaniva.it/gamma/niva/niva.htm
Το περί σκλάμπλερ δεν το κουβεντιάζω γιατί απλά είναι σαχλαμάρα.
sorry
Η σαχλαμάρα που λες ήταν ένα τραβηγμένο παράδειγμα για το πως ένα υποσύνολο μπορεί να πιστεύει ακράδαντα στην κρίση του. Επειδή ακριβώς μία κοινωνία δεν μπορεί να στηρίζεται στην διαφορετική προσωπική οπτική που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι σωστή και σε άλλες μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες θεσπίζονται κανόνες, κανόνες που οφελούν το κοινωνικό σύνολο. Το ότι η κοινωνία δεν φρόντισε ο πιτσιρικάς να έχει οδηγική παιδεία δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνουμε στάσιμοι στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας μέχρι να το κάνει.
Πάντως για την ιστορία, η νόρμα σίγουρα δεν αφορά καθαρόαιμα καθώς τα τελευταία δεν θεωρούνται "νόμιμα" στον δρόμο. Δεν βγάζουν πινακίδα και προορίζονται για ειδική χρήση. Δεν βλέπω λοιπόν πλην πίστας και βουνού μπορεί κάποιος να μην θέλει ABS.
Οσο για το ΚΤΕΟ κτλπ.. Έλεγχος πρέπει να γίνεται σε όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούν μαζί με εμάς τον δρόμο για την ασφάλεια όλων μας. Το πρώτο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα κλάταρισμένα λάστιχα φορτηγών που σκοτώνουν. Απλά άλλος ένας θεσμός βιασμένος που στο Ελλάντα έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα..
:beer: καλή σου μέρα
MG-KTiNoS
09/12/2011, 03:30
καλημέρα
(αλλά μπύρα πρωί πρωί ρε παιδί μου...)
Βρήκατε λεφτά ν' αγοράσετε καινούργια μηχανή και σας πείραξε ότι θα έχει ABS;
Το ABS θα σωσει εμενα απο εσενα που ειμαι μπροστα σου και επειδη εσυ δεν προσεξες επεσες πανω μου. Δεν εισαι μονος στο δρομο και ειλικρινα στα απαυτα μου το αν και κατα ποσον εχεις κριση και ποσο καλα αυτη δουλευει (προφανως αυτο δεν ειναι προσωπικο για σενα ;) ) Επισης καποια στιγμη θα πρεπει να παψουμε να το παιζουμε lone rangers και να μας δουμε σα κομματια μιας κοινωνιας οπου οι πραξεις του ενος επηρεαζουν και τον αλλο.
Κατα'τ'αλλα, οταν θα γινει υποχρεωτικο θα ειναι τοσο φτηνο που ζητημα αν η τιμη των μηχανων ανεβει κατα μεσο ορο 50-100 ευρω.
chr1s_86
09/12/2011, 10:39
+1...
paulopoulos
09/12/2011, 10:53
Ας φτιάξουν τους ελληνικους δρόμους και μετά ας εχουν υποχρεωτικό το abs.
Αν και οι δυο τελευταίες μηχανές που είχα είναι με abs ακόμα έχω έναν προβληματισμό για αυτό.
Σε μεγάλες ταχύτητες θα σου σώσει την ζωή..
Σε μικρές?
Μου έχει τύχει με το στρωμα που είχα και με ελάχιστα χιλιόμετρα να πιάσει η βλακεία και κόντεψα να πεσω χωρίς λόγω.
Επίσης με το αυτοκίνητο έτυχε να χρειαστεί κάποια στιγμή να πλακωθώ στα φρένα με μικρή ταχύτητα και αυτό άρχισε να κάνει πατινάζ. Ενώ άμα δεν είχε το abs θα σταματούσε....
Δυστυχώς η υποδομή των ελληνικών δρόμων και όχι μόνο δεν είναι η καλύτερη για την ύπαρξη του abs πόσο μάλλον για την υποχρεωτική του χρήση.
Allst@rf
09/12/2011, 11:04
ναι ρε φιλε ,γιατι ζηλευεις?
Αρχικά δημιουργήθηκε από paulopoulos
Αν και οι δυο τελευταίες μηχανές που είχα είναι με abs ακόμα έχω έναν προβληματισμό για αυτό.
Σε μικρές?
Μου έχει τύχει με το στρωμα που είχα και με ελάχιστα χιλιόμετρα να πιάσει η βλακεία και κόντεψα να πεσω χωρίς λόγω.
Επίσης με το αυτοκίνητο έτυχε να χρειαστεί κάποια στιγμή να πλακωθώ στα φρένα με μικρή ταχύτητα και αυτό άρχισε να κάνει πατινάζ. Ενώ άμα δεν είχε το abs θα σταματούσε....
Δυστυχώς η υποδομή των ελληνικών δρόμων και όχι μόνο δεν είναι η καλύτερη για την ύπαρξη του abs πόσο μάλλον για την υποχρεωτική του χρήση.
Δηλαδή αν στον παράγοντα Χ - ελληνικοί δρόμοι δεν υπάρξει βελτίωση, στον παράγοντα Υ σχετιζόμενο με την ασφάλεια θα μείνουμε στάσιμοι? Ίσα ίσα που σε δρόμους με χαμηλή πρόσφυση και επομένως πολλά "μπλοκαρίσματα", όπως είναι κατά βάση οι ελληνικοί το abs είναι σωτήριο..
Το θετικό είναι ότι το κόστος θα πέσει κατακόρυφα. Ελπίζω σε λίγα χρόνια να είναι σε θέση η βιομηχανία να ρίξει το κόστος για συστήματα ευστάθειας κτλπ ώστε να μπορούν και μοτοσυκλέτες χαμηλότερου βεληνεκούς να διαθέτουν αντίστοιχα συστήματα.
Άλλη κουνέντα αυτή.
Να πιάσει το ABS με μεγάλη ταχύτητα; Μπορείς να γίνεις λιγο πιο συγκεκριμένος; Αν φρενάρεις πχ απο τα 150 τόσο που να πιάσει το ABS, αν δεν είχες θα έκανες ακόμα τούμπες..
Σε μικρές?
Αν δεν γλυστραει ο δρόμος (ασφαλτοτάπητας, λάδια, νερά, μπανάνες κλπ) δεν θα σου χρειαστεί εκτός αν δεν ξέρεις να φρενάρεις.
Κάτι λάθος σου έχουν πει για το ABS.. :rolleyes:
Joyrider
09/12/2011, 13:15
Και να' τανε μόνο το abs.Αυτό είναι το λιγότερο.
Εδώ θα είσαι παράνομος αν έχεις αφτερμάρκετ φίλτρο, εξάτμιση ακόμα και άλλη διάσταση ελαστικού ή αλυσίδας.
Και με το obd θα μπορούν να ελέγχουν στο δρόμο οποιαδήποτε σιγμή, ότι αλλαγή έχει γίνει πάνω στην μηχανή, κόβοντας την ανάλογη κλήση επιτόπου υποθέτω.
Κάποιος στην Ιρλανδία είχε προτείνει μέχρι και υποχρεωτικό φωσφοριζέ γιλεκάκι επί μονίμου βάσεως. :rotflmao:
Πραγματικά αν ήταν εξασφαλισμένοι ότι δεν θα αντιδράσει κανείς θα τις απαγόρευαν τελείως τις μηχανές :yuck:
Μας βρήκανε μειοψηφία...
road spirit
09/12/2011, 14:36
Σε μικρές?
αδερφέ κάπου-κάπως τα έχεις μπερδέψει ...
MG-KTiNoS
09/12/2011, 17:17
Το ABS θα σωσει εμενα απο εσενα που ειμαι μπροστα σου και επειδη εσυ δεν προσεξες επεσες πανω μου. Δεν εισαι μονος στο δρομο και ειλικρινα στα απαυτα μου το αν και κατα ποσον εχεις κριση και ποσο καλα αυτη δουλευει (προφανως αυτο δεν ειναι προσωπικο για σενα ;) ) Επισης καποια στιγμη θα πρεπει να παψουμε να το παιζουμε lone rangers και να μας δουμε σα κομματια μιας κοινωνιας οπου οι πραξεις του ενος επηρεαζουν και τον αλλο.
Κατα'τ'αλλα, οταν θα γινει υποχρεωτικο θα ειναι τοσο φτηνο που ζητημα αν η τιμη των μηχανων ανεβει κατα μεσο ορο 50-100 ευρω.
Κατ αρχήν ποτέ δεν είπαμε ότι το ABS ή οποιοδήποτε σύστημα ασφαλείας (ενεργητικό παθητικό ή ότι άλλο υπάρχει) είναι άσχημα.
Ο προβληματισμός μου ξεκινά από το υποχρεωτικό.
Εξηγούμε.
Σε τι μπορεί να χρησιμεύει το ΑΒΣ σε μια κόστομ (καβασάκι βούλκαν πχ) που χαλαρώνει με 40 – 80 στο ίσωμα ?
Σε τι μπορεί μπορεί να χρησιμεύει σε μια ΚΤΜ εντούρο που βγάζει μεν αριθμό αλλά φοράει κάτι τακούνια ΝΑ !
Σε τι μπορεί να χρησιμεύει σε ένα Ντουκάτι 1098?
Δεν είναι όλα ίσωμα….
Εδώ να σου πω ότι στη παλιά μου γκούτσι έχει ένα σύστημα συνδυασμένων φρένων που θα εκπλαγείς με το πόσο καλά φρενάρει για τα 50 άλογα που βγάζει.
(τεστ τσάμπα)
Το κόστος μπορεί να πέσει (μπορεί και όχι) αλλά σίγουρα επιβαρύνει το γενικό κόστος απόκτησης – χρήσης που είναι πολύ ψιλό ήδη. (+βενζίνη + ασφάλειες +σήμα +ΦΠΑ 23% στα κράνη + εθιμοτυπικό ΚΤΕΟ κλπ κλπ)
Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ηθικό – υποκριτικό – εκνευριστικό μέρος της ιστορίας.
Δεν μπορώ να στο πω πιο απλά αλλά έχω φτάσει στο σημείο να καταλαβαίνω τους Εβραίους στη Γερμανία που έλεγαν
-Θεέ σταμάτα να με θεωρείς τον εκλεκτό σου λαό, δεν αντέχω άλλο…
Όλα τα μέτρα για την ασφάλεια μου (για το καΛό μου) περνάν ΠΑΝΤΑ από το πορτοφόλι μου.
ΜΑ ΠΑΝΤΑ !
Ας κρατήσουμε και κάτι ακόμα.
Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν είναι σημαντικότερο από τη
ΣΥΝΕΣΗ
(και αυτή διδάσκεται μαζί με την αγάπη για τη ζωή)
:rolleyes:
μπλα μπλα μπλα μπλα
ΣΥΝΕΣΗ
Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν ειναι σημαντικότερο απο τη γνώση της οδήγησης.
Τι να την κάνεις την σύνεση αν δεν ξέρεις να οδηγείς και να φρενάρεις και σωριάζεσαι κάθε φορά που σε κυριαρχεί ο πανικός;
MG-KTiNoS
09/12/2011, 17:40
Τι να την κάνεις την σύνεση αν δεν ξέρεις να οδηγείς και να φρενάρεις και σωριάζεσαι κάθε φορά που σε κυριαρχεί ο πανικός;
O συνετός άνθρωπος φροντίζει να μάθει από πριν και να μη βρεθεί σε καταστάσεις πανικού ποτέ.
MG-KTiNoS
09/12/2011, 17:47
Η νόρμα θα ισχύσει από το 2016 και αφορά όλα τα μηχανάκια από 51κ εκ
Δίνουν χρόνο για εξέλιξη λένε.
O συνετός άνθρωπος φροντίζει να μάθει από πριν και να μη βρεθεί σε καταστάσεις πανικού ποτέ.
Κι εγω ξέρω καράτε..
MG-KTiNoS
09/12/2011, 18:43
Έλα ρε σοβαρά ?
Μη μου το λες …
Και να σου πω, πόσο πιο καλό καράτε ξέρεις δηλαδή από το Καράτε που ήξερε ο Άλκης?
http://static.doldigital.net/webstatic/DFABDB6D295338A8BBD432DED156091C.jpg
chr1s_86
09/12/2011, 20:02
ΣΥΝΕΣΗ
Νομίζω και οι 2 έχετε δίκιο.... Πχ το ABS θα σώσει κάποιον που θα μπλοκάρει τον τροχό στο φρενάρισμα αλλά από τη άλλη δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτόν που θα περάσει αέρα το στοπ/κόκκινο και θα αναγκάσει ΑΛΛΟΝ να φρενάρει :wacko:
Δεν διάβασα τι γράψατε στις προηγούμενες σελίδες, πάντως εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Αντίθετα καλό μου ακούγεται...
Ας κρατήσουμε και κάτι ακόμα.
ΣΥΝΕΣΗ
Σ'αυτο θα συμφωνησουμε ολοι. Μερικως. Διοτι αυτο που παραβλεπεις, ενδεχομενως γιατι δεν σου εχει τυχει ποτε (εγω ομως εχω φαει σαβουρδες λογω αυτου) ειναι οτι οση συνεση κι αν εχεις, καποια στιγμη κατι θα γινει που δεν σου αφηνει χρονο αντιδρασης. Ειδικα στα ελληνικα οδοστρωματα. Εκει ειναι που το ABS εχει νοημα. Αν δεν το δεχεσαι αυτο, προφανως δεν εχεις εμπειρια απο κατηφορικους δρομους γειτονιων στην αθηνα ΑΚΟΜΑ και στεγνους.
Τι σου λεει εσενα ακομα πως ο απο πισω σου εχει συνεση?
Οσο για το τακουνατο ΚΤΜ, θα μπει στο δρομο για να μπει στο χωμα, και εκει κι αν το χρειαζεσαι το ABS.
Κατι τελευταιο, ολα τα ABS απενεργοποιουνται με τον αλφα η βητα τροπο, οποτε αν δε το θες δεν το εχεις.
Το χρηματικο θεμα ισχυει, αλλα και ο καταλυτες ανεβαζουν το κοστος, τα κρανη και οι αεροσακοι στ'αυτοκινητα κλπ.
Νομιζω οτι υπαρχουν αλλα πολυ πιο σημαντικα θεματα για να αντιδρασει κανεις. Το να αντιδρα στο ABS ειναι συζητηση περι ονου σκιας.
MG-KTiNoS
09/12/2011, 22:24
Σ'αυτο θα συμφωνησουμε ολοι. Μερικως. Διοτι αυτο που παραβλεπεις, ενδεχομενως γιατι δεν σου εχει τυχει ποτε (εγω ομως εχω φαει σαβουρδες λογω αυτου) ειναι οτι οση συνεση κι αν εχεις, καποια στιγμη κατι θα γινει που δεν σου αφηνει χρονο αντιδρασης. Ειδικα στα ελληνικα οδοστρωματα. Εκει ειναι που το ABS εχει νοημα. Αν δεν το δεχεσαι αυτο, προφανως δεν εχεις εμπειρια απο κατηφορικους δρομους γειτονιων στην αθηνα ΑΚΟΜΑ και στεγνους.
Τι σου λεει εσενα ακομα πως ο απο πισω σου εχει συνεση?
Οσο για το τακουνατο ΚΤΜ, θα μπει στο δρομο για να μπει στο χωμα, και εκει κι αν το χρειαζεσαι το ABS.
Κατι τελευταιο, ολα τα ABS απενεργοποιουνται με τον αλφα η βητα τροπο, οποτε αν δε το θες δεν το εχεις.
Το χρηματικο θεμα ισχυει, αλλα και ο καταλυτες ανεβαζουν το κοστος, τα κρανη και οι αεροσακοι στ'αυτοκινητα κλπ.
Νομιζω οτι υπαρχουν αλλα πολυ πιο σημαντικα θεματα για να αντιδρασει κανεις. Το να αντιδρα στο ABS ειναι συζητηση περι ονου σκιας.
Μπορείς να το δεις έτσι μπορείς να το δεις και αλλιώς.
Όταν θα κατέβεις τη βρεμένη κατηφόρα που λες με το τακουνάτο ΚΤΜ είναι καλλίτερα να μπλοκάρεις και να πέσεις ή να αμολήσει το ΑΒΣ και να δούμε αν θα περάσει αμάξι από τη διασταύρωση πιο κάτω…
Μπας και είναι πιο ΣΙΝΕΤΟ να μη τη κατέβεις τη γαμωκατηφόρα, αν δε το χεις ?
Τώρα στο ίδιο νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι έγινε για την ασφάλεια μου, λέει ότι δεν μπορείς να βάζεις και άφτερ μάρκερτ ανταλλακτικά.
Με λίγα λόγια αν εγώ θέλω να βάλω ελατήρια χάιπερ προ για καλλίτερο κράτημα
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
Ως εκ τούτου νομίζω ότι το νομοσχέδιο αυτό όπως και όλα τα προηγούμενα έχει σκοπό να αυξήσει τα κέρδη των εταιριών εις βάρος 3ων
ΑΠ όσο διαβάζω πολύς κόσμος έξω έχει γίνει έξω φρενών και έτσι οι συζητήσεις θα επαναληφθούν με το νέο έτος.
Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι τι λέει το Χ νομοσχέδιο.
Το πρόβλημα μου είναι ότι νέοι άνθρωποι χάνονται εκατόμβες κάθε χρόνο και δεν υπάρχει ένα υπ. Νέας γενιάς να βάλει ένα τέλος ή τέλος πάντων να κάνει μια
ΣΟΒΑΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ
και δε μιλάω μόνο για την οδική ασφάλεια αλλά και για άλλα θέματα (ναρκωτικά, ΗΙΒ, κλπ)
Μεταξύ μας πιστεύω ότι αν αγαπούσαν τους νέους ανθρώπους θα φρόντιζαν να τους εξασφαλίσουν κι ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.
Πανοπτικός
09/12/2011, 22:27
ΗΙΒ τι ειναι, καινουργιος ιος μας χτυπησε κ δεν το καταλαβα :p
MG-KTiNoS
09/12/2011, 22:31
Ναι σαν εκείνον με τα πτηνά !
:lol: :rotflmao: :lol:
Cpt. Haddock
10/12/2011, 08:33
[...]
Το πρόβλημα μου είναι ότι νέοι άνθρωποι χάνονται εκατόμβες κάθε χρόνο και δεν υπάρχει ένα υπ. Νέας γενιάς να βάλει ένα τέλος ή τέλος πάντων να κάνει μια
και δε μιλάω μόνο για την οδική ασφάλεια αλλά και για άλλα θέματα (ναρκωτικά, ΗΙΒ, κλπ)
[...]
To υπουργείο νεας γενιάς θα βρει το φαρμακο για τον ΗΙΒ? :wacko: :bawl:
Μπορείς να το δεις έτσι μπορείς να το δεις και αλλιώς.
Όταν θα κατέβεις τη βρεμένη κατηφόρα που λες με το τακουνάτο ΚΤΜ είναι καλλίτερα να μπλοκάρεις και να πέσεις ή να αμολήσει το ΑΒΣ και να δούμε αν θα περάσει αμάξι από τη διασταύρωση πιο κάτω…
Μπας και είναι πιο ΣΙΝΕΤΟ να μη τη κατέβεις τη γαμωκατηφόρα, αν δε το χεις ?
Οι μοναδικες επιφανεις που η χρηση abs αμφισβητειται ειναι το χωμα, η εξαιρετικη ασφαλτος και τα συνεχομενα σαμαρακια. Σε καθε αλλη περιπτωση δουλευει καλλιτερα. Αν υπαρχουν abs που εχουν καποια θεματα, αυτο δεν οφειλεται στην αρχη, αλλα την εφαρμογη. Οταν θα μπουν σε ολες τις μηχανες, να εισαι σιγουρος πως θα βελτιωθει και πολυ η λειτουργια τους. Ειναι δεδομενο.
Τώρα στο ίδιο νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι έγινε για την ασφάλεια μου, λέει ότι δεν μπορείς να βάζεις και άφτερ μάρκερτ ανταλλακτικά.
Με λίγα λόγια αν εγώ θέλω να βάλω ελατήρια χάιπερ προ για καλλίτερο κράτημα
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
Ως εκ τούτου νομίζω ότι το νομοσχέδιο αυτό όπως και όλα τα προηγούμενα έχει σκοπό να αυξήσει τα κέρδη των εταιριών εις βάρος 3ων
ΑΠ όσο διαβάζω πολύς κόσμος έξω έχει γίνει έξω φρενών και έτσι οι συζητήσεις θα επαναληφθούν με το νέο έτος.
Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι τι λέει το Χ νομοσχέδιο.
Μεταξύ μας πιστεύω ότι αν αγαπούσαν τους νέους ανθρώπους θα φρόντιζαν να τους εξασφαλίσουν κι ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.
Αυτο ειναι εκτος θεματος θρεντ, εδω μιλαμε για το abs. To νομοσχεδιο δεν το εχω διαβασει. Παντως αυτο που λες ισχυει και στην γερμανια και πολυ απλα τα αφτερμαρκετ κομματια εχουν TUV εγκριση, οποτε νεμα προμπλεμα, καθοτι τα ελλατηρια που αναφερεσαι ηδη εχουν την εγκριση.
Τωρα, αν η χωρα μας ειναι μπορντελο και δεν πληρει βασικες προυποθεσεις αυτο δεν σημαινει οτι δεν οφειλει να συμμετεχει σε ευρωπαικους κανονισμους, ουτε προφανως εχει την δυνατοτητα να μην το κανει.
Το abs τωρα πιο συγκεκριμενα, προφανως και δεν θα επιβληθει για λογους αγαπης, αλλα για λογους οικονομικους σχετιζομενους με αποζημειωσεις ασφαλειων. Εμενα προσωπικα με συμφερει και πιστευω συμφερει τους παντες.
Χρησιμοποιωντας ακριβως την λογικη σου, θα επρεπε να υποστηριζεις οτι δεν θα επρεπε να ειμαστε υποχρεωμενοι να εχουμε ασφαλισμενα τα οχηματα μας, διοτι παντα η συνεση στην οδηγηση υπερεχει της εξασφαλισης στο σακι για ολους.
Στο κατω κατω, αν δε γουσταρεις δεν αγοραζεις μηχανη. Δεν σε υποχρεωνει κανεις, απλα αν αγορασεις, θα φας στη μαπα υποχρεωτικο κρανος, υποχρεωτικη ασφαλεια, υποχρεωτικο abs και ενδεχομενως καποια στιγμη υποχρεωτικο τσιπακι. Ειναι κι αυτο κατι που βοηθαει την κινηση του χρηματος, η οποια μπορει να σου παρεχει και συνταξη, περιθαλψη και ψυχολογικη ασφαλεια για τα γεραματα σου.
Αυτα τα υποχρεωτικα, πανε πακετο με αλλες οψεις της κοινωνικο-οικονομικης πραγματικοτητας. Για παραδειγμα, εχεις την απαιτηση να σου εξασφαλισουν τα παιδια σου, αλλα δε γουσταρεις να εισαι υποχρεωμενος να πληρωσεις για abs. Αν δε γουσταρεις την κανεις για κανα βουνο και ζεις αλα Παλαιοκωστας τρεφομενος με φρουτα και μικρα ζωακια που θα πιανεις σε παγιδες και ανταλλασοντας τα για βενζινη για το διχως πινακιδες διχρονο σου. Δυστυχως η ευτυχως το μαγαζι που εχουμε ολοι βαλει το χερακι μας, ετσι το φτιασαμε. Αν απο την αλλη θες να πολεμησεις για κατι, το βρισκω πιο ουσιωδες να μαχεσαι για αλλαγη θεμελιωδων δομων (υπαρχουν μπολικα κενα να διαλεξεις) παρα να αντιμαχεσαι κατι που ο μονος τροπος να το δεις σαν αρνητικο, ειναι να το αντιπαραθεσεις εμμεσως σε αλλα κακως κειμενα.
MG-KTiNoS
10/12/2011, 10:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
To υπουργείο νεας γενιάς θα βρει το φαρμακο για τον ΗΙΒ? :wacko: :bawl:
όχι αλλά θα πει στο σχολείο τι είναι η καπότα...
;)
John Steed
10/12/2011, 11:13
όχι αλλά θα πει στο σχολείο τι είναι η καπότα...
;)
:a53:
Πιπέρι... :mad:
MG-KTiNoS
10/12/2011, 11:55
Οι μοναδικες επιφανεις που η χρηση abs αμφισβητειται ειναι το χωμα, η εξαιρετικη ασφαλτος και τα συνεχομενα σαμαρακια. Σε καθε αλλη περιπτωση δουλευει καλλιτερα. Αν υπαρχουν abs που εχουν καποια θεματα, αυτο δεν οφειλεται στην αρχη, αλλα την εφαρμογη. Οταν θα μπουν σε ολες τις μηχανες, να εισαι σιγουρος πως θα βελτιωθει και πολυ η λειτουργια τους. Ειναι δεδομενο.
Αυτο ειναι εκτος θεματος θρεντ, εδω μιλαμε για το abs. To νομοσχεδιο δεν το εχω διαβασει. Παντως αυτο που λες ισχυει και στην γερμανια και πολυ απλα τα αφτερμαρκετ κομματια εχουν TUV εγκριση, οποτε νεμα προμπλεμα, καθοτι τα ελλατηρια που αναφερεσαι ηδη εχουν την εγκριση.
Τωρα, αν η χωρα μας ειναι μπορντελο και δεν πληρει βασικες προυποθεσεις αυτο δεν σημαινει οτι δεν οφειλει να συμμετεχει σε ευρωπαικους κανονισμους, ουτε προφανως εχει την δυνατοτητα να μην το κανει.
Το abs τωρα πιο συγκεκριμενα, προφανως και δεν θα επιβληθει για λογους αγαπης, αλλα για λογους οικονομικους σχετιζομενους με αποζημειωσεις ασφαλειων. Εμενα προσωπικα με συμφερει και πιστευω συμφερει τους παντες.
Χρησιμοποιωντας ακριβως την λογικη σου, θα επρεπε να υποστηριζεις οτι δεν θα επρεπε να ειμαστε υποχρεωμενοι να εχουμε ασφαλισμενα τα οχηματα μας, διοτι παντα η συνεση στην οδηγηση υπερεχει της εξασφαλισης στο σακι για ολους.
Στο κατω κατω, αν δε γουσταρεις δεν αγοραζεις μηχανη. Δεν σε υποχρεωνει κανεις, απλα αν αγορασεις, θα φας στη μαπα υποχρεωτικο κρανος, υποχρεωτικη ασφαλεια, υποχρεωτικο abs και ενδεχομενως καποια στιγμη υποχρεωτικο τσιπακι. Ειναι κι αυτο κατι που βοηθαει την κινηση του χρηματος, η οποια μπορει να σου παρεχει και συνταξη, περιθαλψη και ψυχολογικη ασφαλεια για τα γεραματα σου.
Αυτα τα υποχρεωτικα, πανε πακετο με αλλες οψεις της κοινωνικο-οικονομικης πραγματικοτητας. Για παραδειγμα, εχεις την απαιτηση να σου εξασφαλισουν τα παιδια σου, αλλα δε γουσταρεις να εισαι υποχρεωμενος να πληρωσεις για abs. Αν δε γουσταρεις την κανεις για κανα βουνο και ζεις αλα Παλαιοκωστας τρεφομενος με φρουτα και μικρα ζωακια που θα πιανεις σε παγιδες και ανταλλασοντας τα για βενζινη για το διχως πινακιδες διχρονο σου. Δυστυχως η ευτυχως το μαγαζι που εχουμε ολοι βαλει το χερακι μας, ετσι το φτιασαμε. Αν απο την αλλη θες να πολεμησεις για κατι, το βρισκω πιο ουσιωδες να μαχεσαι για αλλαγη θεμελιωδων δομων (υπαρχουν μπολικα κενα να διαλεξεις) παρα να αντιμαχεσαι κατι που ο μονος τροπος να το δεις σαν αρνητικο, ειναι να το αντιπαραθεσεις εμμεσως σε αλλα κακως κειμενα.
Να το πω Τρίτη φορά?
Άντε…
-Δεν είπα ότι είναι κακό το ABS a priori είπα ότι είναι μαλκια να μπει ΣΕ ΟΛΑ τα μηχανάκια, (γιατί σε κάποια δε χρειάζεται και είναι αμαρτία να το πληρώσεις.)
Για όλα τα άλλα που λες θα περιοριστώ μόνο να σου πω ότι όταν θα χρειαστείς πραγματικά το κράτος (και τις ασφάλειες) τότε θα καταλάβεις πόσο ενδιαφέρονται για σένα ή ακόμα χειρότερα για αυτούς που αγαπάς.
Όταν θα διεκδικήσεις κάτι νομικά από το κράτος θα δεις και ποιο είναι το πραγματικό νόημα των νόμων, γιατί φτιάχτηκαν και ποιος υποστηρίζουν.
Κι αυτά δε τα λέω γιατί ξύπνησα ένα πρωί μετά από μπύρες και τα οραματίστηκα
αλλά γιατί δυστυχώς τα είδα λάιβ…
(εκτός αν είσαι πλούσιος, που δε νομίζω γιατί φτιάχνεις μπιγκ, οπότε απίθανο να έχεις σχέση μ αυτόν το συρφετό)
:beer:
stefanos
10/12/2011, 14:20
Να το πω Τρίτη φορά?
Άντε…
-Δεν είπα ότι είναι κακό το ABS a priori είπα ότι είναι μαλκια να μπει ΣΕ ΟΛΑ τα μηχανάκια, (γιατί σε κάποια δε χρειάζεται και είναι αμαρτία να το πληρώσεις.)
Για όλα τα άλλα που λες θα περιοριστώ μόνο να σου πω ότι όταν θα χρειαστείς πραγματικά το κράτος (και τις ασφάλειες) τότε θα καταλάβεις πόσο ενδιαφέρονται για σένα ή ακόμα χειρότερα για αυτούς που αγαπάς.
Όταν θα διεκδικήσεις κάτι νομικά από το κράτος θα δεις και ποιο είναι το πραγματικό νόημα των νόμων, γιατί φτιάχτηκαν και ποιος υποστηρίζουν.
Κι αυτά δε τα λέω γιατί ξύπνησα ένα πρωί μετά από μπύρες και τα οραματίστηκα
αλλά γιατί δυστυχώς τα είδα λάιβ…
(εκτός αν είσαι πλούσιος, που δε νομίζω γιατί φτιάχνεις μπιγκ, οπότε απίθανο να έχεις σχέση μ αυτόν το συρφετό)
:beer:
Η Ευρωπαϊκή ένωση όντας μη ανταγωνιστική πουθενά πλέον, σε κανένα τομέα, διαφυλάττει τα συμφέροντα των πλούσιου βιομηχανικού βορά ορίζοντας φωτογραφικές προδιαγραφές στον ανταγωνισμό.
Κρίμα και ξεφτίλα.
Ασχέτως το τί είναι το ABS δεν είναι σωστό να περιορίζεται ο ανταγωνισμός από τέτοιου είδους "προδιαγραφές"