PDA

View Full Version : Μεταβίβαση που δεν έγινε ποτέ!

nicksam
07/12/2011, 20:07
Πρίν απο 7 χρόνια πούλησα το μηχανάκι μου σε κάποιον δινοντάς του εξουσιοδότηση.Φέτος μου ήρθαν τέλη κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο μηχανάκι και έτσι ανακάλυψα οτι δεν είχε γίνει η μεταβίβαση ποτέ!Το άτομο που πήρε το μηχανάκι ουτε που θυμάμε πως το λένε θυμάμαι μόνο οτι το πήγε στη Μυτιλίνη ,απο όσο το έψαξα δεν έχει εμπλακει σε κάποιο ατύχημα μέχρι τώρα.Θέλω να απαλαγώ απο αυτο,να μήν υπάρχει στο ονομά μου(ας πληρώσω τα τέλη +πρόστιμο 350 ευρω περίπου).Το θέμα είναι τί πρέπει να κάνω.Να το δηλώσω στην αστυνομία ως κλοπή;Δέν έχω ούτε πινακίδες να καταθέσω!Ναί το ξέρω οτι έκανα μ....κία....έδειξα εμπιστοσύνη σε άγνωστο κτλ. κτλ.
Τώρα τι γίνεται;Τελειώνει κ ο χρόνος και δεν θέλω να φορτωθω κ άλλα έξοδα.Αν κανένας μπορεί ας πεί μια γνώμη...μην βρίσει το κάνω κ μόνος μου!!!ευχαριστώ

trelamenoss
07/12/2011, 21:23
to tsekares sigoura oti einai sto onoma sou akoma?to oti sou hrthan ta telh de shmenei oti einai akoma sto onoma sou.egw exw poulisei se filo me metabibash kanonika mhxanaki edw kai 5 xronia kai ta telh erxontai sto onoma mou akoma kai paw kai tou dinw to xarti ka8e xrono.elladistan...pigene sto mhxanologiko kai pes tous etsi kai etsi kai pes tous na tsekaroun th pinakida kai 8a deis...elpizw na boh8isa!

nicksam
07/12/2011, 22:16
Στην εφορια τα τέλη είναι "χρεωμένα" σε μένα...ακομα βέβαια δεν τα έχουν "ζητήσει" αλλα δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον και αφού το ανακάλυψα καλό είναι να το "λήξω" τώρα.ευχαριστώ πάντως.(σε τόσες μεταβιβάσεις που έχω κάνει δέν μου είχε τύχει τέτοιο.πάντα υπάρχει η πρώτη φορά!!!!)

gianhs8
07/12/2011, 22:39
δεν κοιτας και στο υποθργειο μεταφορων αν ειναι στο ονομα σου η αδεια? εμενα μου στηλαν τελη κυκλοφοριας απο αμαξι που ειχα καταθεσει πινακιδες για οριστικη διαγραφη, μπωρει να ειναι και λαθος της εφοριας

chr1s_86
07/12/2011, 22:44
Καλά τα προηγούμενα χρόνια δεν σου είχαν έρθει τα τέλη; :confused: :confused:

holborn
07/12/2011, 23:33
Αδερφέ ψαξ'το γρήγορα!!

Από ίδια περίπτωση έμεινα "μέσα" δύο μέρες και πλήρωσα 900 ευρώ(φυλάκιση) καθως
είχα "δικαστεί ερήμην" για παραχώρηση του οχήματος σε τρίτο άτομο
χωρίς δίπλωμα,ενώ το μηχανάκι το είχα πουλήσει με εξουσιοδότηση
ένα χρόνο πρίν..το νου σου!!

irinia
08/12/2011, 07:28
ΠΕΡΑΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ..........

Ένας τρόπος ύπάρχει.
Πρέπει νά βρείς τόν ίδιοκτήτη όπωσδήποτε καί μετά
τού τρίζεις τά δόντια λέγοντας ότι θά δηλώσεις κλοπή.
Κάπως έτσι όχι μόνο έκανε τήν μεταβίβαση στήν περίπτωση μου
μετά άπό 3-4 χρόνια άλλά πλήρωσε καί τά παλαιά τέλη κυκλοφορίας
τών έτών πού είχε αύτός τή μηχανή καί έρχόταν σέ μένα.

:wave2:

panagath
08/12/2011, 07:37
Καλά ρε σεις, δίνετε εξουσιοδότηση στον κάθε άγνωστο? Σιγά μην πάει ο άλλος να κάνει τη μεταβίβαση. Σου λέει θα γλυτώσω τα τέλη.

Κοίτα πρώτα στο Υπουργείο φίλε γιατί μπορεί να σου στέλνει τέλη από λάθος. Και εμάς έρχονται τέλη κάθε χρόνο για αυτοκίνητο που έχει γίνει οριστική διαγραφή. Λέει από πίσω στα τέλη ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αγνοήστε το.

Αν είναι στο όνομα σου ακόμα, βρες τον κάτοχο , κράξτον κ όπως είπε ο φίλος από πάνω πες του ότι θα δηλώσεις κλοπή.

byron
08/12/2011, 07:45
Κοίταξε το πρώτα με την εφορία σου. Πούλησα φορτηγάκι πριν 11 χρόνια, τα τέλη εξακολουθούσαν να έρχονται σε μένα, πήγα 2-3 φορές στην εφορία και έκανα καβγά γιατί δεν μου έδιναν ενημερότητα και υποτίθεται οτι είχε γίνει η αλλαγή αφού έφτιαξαν κάποιες εκκρεμότητες μπροστά μου.

Εχθές έσκισα για πολλοστή φορά τα τέλη που εξακολουθούν να έρχονται σε μένα...:a31:

Sapadak
08/12/2011, 08:13
Εδω και 10-11 χρονια μου ερχονται τελη κυκλοφοριας απο παπι που εχω δηλωσει κλοπη και απλα τα αγνοω.

Στη περιπτωση σου ομως καλα θα κάνεις να το κοιτάξεις, και δεν είναι μόνο για τα τελη κυκλοφορίας.

Φαντασου να εμπλακει σε ατυχημα τυπου hit&run και καποιος να δει αριθμο κυκλοφορίας.
Αντε απόδειξε μετά οτι δεν είσαι ελεφαντας

DoctoR_k6
08/12/2011, 09:52
Παιδια μια απο τα ιδια κ εγω...
Πουλησα μηχανη πριν 6-7 χρονια σε εναν κ καναμε εξουσιοδοτηση κ κατι υπογραφες σε αδειες και του ειπα στο καλο...Βεβαια πιο πριν πηγαμε στην αστυνομια και ειχαμε κανει δηλωση για πωληση της μηχανης απο τον ταδε στον ταδε πεσανε κ οι υπογραφες απο την αστυνομια κ καπου εκει τελος...Μετα ηρθαν τα πρωτα τελη κ λεω καποια μ@λ@κια εγινε...Την 2 φορα που ξαναεγινε πηγα εφορια κ με τα πολλα μου ειπαν βρες τον γιατι θα εχεις θεμα...Το θεμα ειναι πως εγω πηγα σε διευθυνση που ειχε δωσει αλλα ειχε φυγει δεν ξερω τι και δεν μπορω να τον βρω.
Απο τοτε καθε χρονο ερχονται τα τελη κ δεν μπορω να κανω κατι!(το χω αμελησει κ λιγο να πω γιατι εχω κ το χαρτι της αστυνομιας λεω εγω...!))

Μαλλον λεω να παω στο υπουργειο μπας κ δω φως απο εκει...

eagleye101
08/12/2011, 12:14
Ρε παιδια, κ εμενα μου ηρθαν τα τελη απο το σκουτερ που πουλησα τον Σεπτεμβρη, και σκεφτηκα οτι απλα, δεν εχουν προαβει να κανουν τις αλλαγες. Αλλα μετα μου ηρθαν και τα τελη για τη μηχανη που πηρα μετα, αφου ειχα πουλησει το σκουτερ.

Ποιος ξερει που μπορουμε να μαθουμε αν εχει γινει η μεταβιβαση, να παρουμε ενα τηλ. να στειλουμε ενα γραμμα τελος παντων να μας διαφωτησει

Gandalf dr685sm
08/12/2011, 12:21
Με το χαρτί πώλησης που έχετε κάνει και έχει τις υπογραφές του πάνω (φυσικά θεωρημένο έτσι; ) πάτε τόσο στο Υπουργείο, στην εφορία, όσο και στην ΕΛ.ΑΣ (στο κοντινότερο Α.Τ.)

Στα πρώτα δύο μπας και βρείτε άκρη, αν και αυτοί θεωρούν οτι έχει γίνει μεταβίβαση μόνο αν έχει αλλάξει όνομα η άδεια κυκλοφορίας. Στην ΕΛ.ΑΣ αν δεν βρείτε άκρη να κάνετε δήλωση κλοπής... μιλάμε πάντα αφού δεν έχετε βρεί τον ιδιοκτήτη έτσι;

Έτσι και αλλιώς τα στοιχεία του οχήματος τα έχετε. Αν αυτός πάει να το παίξει μάγκας μία.. παίξτε το εσείς 20...

Κανονικά πάντως μεταβίβαση μπορείτε να κάνετε επί τόπου σε οποιοδήποτε ΚΕΠ θέλετε αν πάτε μαζί με τον αγοραστή παρέα.

DoctoR_k6
08/12/2011, 12:57
Στα πρώτα δύο μπας και βρείτε άκρη, αν και αυτοί θεωρούν οτι έχει γίνει μεταβίβαση μόνο αν έχει αλλάξει όνομα η άδεια κυκλοφορίας.

Απορω για ποιο λογο σου δινουν την δυνατοτητα εξουσιοδοτησεων και λοιπων ενεργειων οταν ολα πρεπει να τα κανεις τελικα με ενα συγκεκριμενο τροπο γιατι μετα βρισκεις τον μπελα σου και δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις κανενα χαρτι απο τα αυτα που χρησιμοποιησες...
Ασε που πρεπει να χανουμε κ μεροκαματο για να τρεχουμε τωρα σε υπουργεια κ μ@λ@κιες...

Γ@μο τα Υπουργεια ΜΑΣ!!!!!!!

John Steed
08/12/2011, 16:04
:eyepop:

Έλεος ρε πστ μου...

nikos_abel
08/12/2011, 20:47
Ρε μλκς μην αλλάζετε άβατερ κάθε τρεις και λίγο, τρόμαξα νε γνωρίσω!

nicksam
08/12/2011, 21:31
ok...τουλάχιστον δεν είμαι ο μόνος.Μάλλον θα καταλήξω στην δήλωση κλοπής...τουλάχιστον να αποφύγω τα περαιτέρω και μετά βλέπουμε.Αν έχει άλλος άλλη ιδέα...δεκτή.Και πάλι ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

irinia
09/12/2011, 05:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από nicksam
ok...τουλάχιστον δεν είμαι ο μόνος.Μάλλον θα καταλήξω στην δήλωση κλοπής...τουλάχιστον να αποφύγω τα περαιτέρω και μετά βλέπουμε.Αν έχει άλλος άλλη ιδέα...δεκτή.Και πάλι ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ.............

Άν τού έκανες έξουσιοδότηση γιά νά τήν περάσει στό όνομα του
καί τώρα πάς καί κάνεις δήλωση κλοπής θά βρεθείς καί σύ μπερδεμένος.
Άπό τή μιά έξουσιοδότηση καί άπό τήν άλλη δήλωση κλοπής...??
Τό καλύτερο είναι νά προσπαθήσεις νά τόν βρείς.
Έπίσης δήλωση κλοπής μετά άπό 6-7 χρόνια..??
Άλλο πράμμα είναι νά τόν βρείς και νά τόν έκφοβίσεις,νά τόν άπειλήσεις,
καί άλλο νά τό κάνεις,έχει καί αύτό τίς συνέπειες του.
Θά πρέπει νά είσαι έτοιμος νά άπαντήσεις άν έρωτηθείς γιατί δέν
τό έκανες τόσο καιρό καί είδικά άν βρεθεί ό κάτοχος,έκεί
ύπάρχει καί ήθικό δίλημμα...!!
Έπίσης μπορεί νά ύπάρχει καί δήλωση σου πρός αύτόν ότι τό πούλησες
έναντι κάποιου ποσού όπως κάνουμε γιά τήν έφορία.
Μετά θά βρεθείς έσύ ύπόλογος γιά ψευδή μήνυση.
Πρόσεξε τα όλα αύτά πρίν άποφασίσεις.
Καλά ξεμπερδέματα......

:wave2:

viper1
11/12/2011, 10:46
οι εξουσιοδωτησεις ισχυουν για 1 χρονο.υπαρχει η περιπτωση να ειναι ακομα στο ονομα σου.το θεμα ειναι αν δηλωσεις κλοπη και τον σταματησουν τον πανε μεσα κι εσυ θα μπλεξεις με τρελλη γραφιοκρατια

trelamenoss
11/12/2011, 19:38
pleon oxi gia ena xrono.h gia 4 h 6 mhnes.den eimai sigouros.padws gia xrono apokleiete stadar.

ASTRAKITCAR
13/12/2011, 18:38
να ρωτησω κατι?

οσοι δεν πληρωνατε τα τελη περα απο ενημερωτητα που δεν μπορουσατε να παρετε ειχατε αλλο προβλημα?

δηλ.μεταβιβαζατε μηχανακι ή αυτοκινητο?

γενικα ειχατε καποιο θεμα,με εφορια πχ εισασταν χρεωστικοι την επομενη χρονια ή πιστωτικοι και απλα συμψιφιζατε το ποσο της επιστροφης με το σημα?

προσαυξηση δεν ειχατε?

ευχαριστω.

7Tolis
27/09/2014, 21:17
εμένα μου έρχονται τέλη απο την κλεμμένη μηχανη την οποία την είχα δηλώσει στο Α.Τ της περιοχής μου.Το υπουργείο μεταφορών κτλ ήταν ενήμερο και το είχε μπλοκαρισμένο αλλά η εφορία όχι.Βέβαια όταν έκανα την δήλωση της κλοπής,ρώτησα αν χρειάζεται να κάνω κάποια άλλη ενέργεια και μου είπε ο αξιωματικός 'οχι'.Τώρα πλέον είναι και η εφορία ενήμερη και αντε να δούμε φέτος τι θα παίξει.
Υγ.Δεν είναι ανασκαφή.

teogtp
27/09/2014, 21:26
εμένα μου έρχονται τέλη απο την κλεμμένη μηχανη την οποία την είχα δηλώσει στο Α.Τ της περιοχής μου.Το υπουργείο μεταφορών κτλ ήταν ενήμερο και το είχε μπλοκαρισμένο αλλά η εφορία όχι.Βέβαια όταν έκανα την δήλωση της κλοπής,ρώτησα αν χρειάζεται να κάνω κάποια άλλη ενέργεια και μου είπε ο αξιωματικός 'οχι'.Τώρα πλέον είναι και η εφορία ενήμερη και αντε να δούμε φέτος τι θα παίξει.
Υγ.Δεν είναι ανασκαφή.
323598

:D

7Tolis
27/09/2014, 21:44
323600

teo_g7
27/09/2014, 21:55
323600

Τι μαλακες...Χαχαχαχα!Εχω λιώσει

rethemnianos
28/09/2014, 13:41
Μην το σκέφτεσαι πολυ.Πηγαινε στην αστυνομία να πεις τι γινεται και θα σου πουν εκει τι να κανεις.Να δεις και σε ποιο ονομα ειναι.Μπορει να εχει γινει μεταβιβαση και να ειναι λαθος εφοριας.

Bowleno
28/09/2014, 13:46
323598

:D

Ρε μλκ :moutza::moutza::moutza: πάει (για πολλοστή φορά) ο καφές! :bawl::bawl::bawl:

(θα σου πάρω το μαγαζί στο τέλος με τόσους καφέδες που έχασα εξαιτίας εσένα και του συμπέθερου) :p