PDA

View Full Version : Λάστιχο παπί

panagath
12/12/2011, 12:37
Όπως έγραψα και στο "σε είδα", μέσα σε 12 ώρες από χθες το απόγευμα έχασα 3 φορές το μπροστινό στα φρένα με το κωλολάστιχο που έχω. Από κωλοφαρδια έμεινα όρθιος.

Σκέφτομαι να βάλω το Metzeler ME 22 στο παπί. Προς το παρών μπροστά μόνο μιας και έχω να κάνω και το γενικό σέρβις αυτές τις μέρες. Είναι καλό για βρεγμένο δρόμο? Πρέπει να αλλαχτεί και σαμπρέλα μαζί ε?

TROOPER
12/12/2011, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από panagath
Όπως έγραψα και στο "σε είδα", μέσα σε 12 ώρες από χθες το απόγευμα έχασα 3 φορές το μπροστινό στα φρένα με το κωλολάστιχο που έχω. Από κωλοφαρδια έμεινα όρθιος.

Σκέφτομαι να βάλω το Metzeler ME 22 στο παπί. Προς το παρών μπροστά μόνο μιας και έχω να κάνω και το γενικό σέρβις αυτές τις μέρες. Είναι καλό για βρεγμένο δρόμο? Πρέπει να αλλαχτεί και σαμπρέλα μαζί ε?

το θεμα εχει ξαναπαιξει.σε γενικες γραμμες ME 22 το καλυτερο λαστιχο για παπι και ναι αλλαζεις και τη σαμπρελα μαζι.

panagath
12/12/2011, 12:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
το θεμα εχει ξαναπαιξει.σε γενικες γραμμες ME 22 το καλυτερο λαστιχο για παπι και ναι αλλαζεις και τη σαμπρελα μαζι.

Το ότι προς το παρών θα αλλαχτεί μόνο το μπροστινό πόσο κακό είναι? Πίσω έχει ένα Dunlop που την ψιλοπαλέυει, το μπροστινό μου όμως είναι ΓΤΠΚ.

nikos_abel
12/12/2011, 13:01
Το ότι προς το παρών θα αλλαχτεί μόνο το μπροστινό πόσο κακό είναι? Πίσω έχει ένα Dunlop που την ψιλοπαλέυει, το μπροστινό μου όμως είναι ΓΤΠΚ.

Πούλα και το κορμί σου και άλλαξε και τα δυο. Ο σκύλος και το φτερό μου πιθανόν να γλύτωναν
αν μου τύχαινε μια μέρα μετά:D
:wave2:

TROOPER
12/12/2011, 13:09

καλο θα ειναι τις αλλαγες στα λαστιχα να τις κανουμε σετακι.

panagath
12/12/2011, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Πούλα και το κορμί σου και άλλαξε και τα δυο. Ο σκύλος και το φτερό μου πιθανόν να γλύτωναν
αν μου τύχαινε μια μέρα μετά:D
:wave2:

LOL. Το σκεπτικό είναι να αλλαχτεί τώρα το μπροστά μιας και με αυτό που έχω τώρα δε με βλέπω για πολύ ακόμα όρθιο και σε κανα μήνα που θα έρθει ο νεος μισθός τότε βλέπουμε πως πάμε και βάζω και το πίσω.

John Steed
12/12/2011, 13:37
Βάλε το μπροστά τώρα και το πίσω σε ένα μήνα. Σιγά τη διαφορά.

Έτσι κι αλλιώς σε 20 ημέρες δεν θα προλάβει να φαγωθεί καθόλου! :wave2:

Α, και να αλλάξεις και τις σαμπρέλες μαζί! :wave2:

panagath
12/12/2011, 13:54
Thanks...!

chriscrypton
13/12/2011, 02:22
Ανεπιφυλακτα τα ΜΕΤΖΕLER μαν, τα χω περιπου 2 χρονια στο crypton & ειμαι πολυ ευχαριστημενος , δοκιμασμενα σε ολες τις συνθηκες.Λιγη προσοχη αν τυχεις σε βροχη ή βρεγμενο οδοστρωμα οταν θα ναι καινουρια.!! Βγαλε το DUNLOP = :yuck: ΤΩΡΑ πολυ μαπα λαστιχο.

:beer: :beer:

panagath
13/12/2011, 07:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από chriscrypton
Ανεπιφυλακτα τα ΜΕΤΖΕLER μαν, τα χω περιπου 2 χρονια στο crypton & ειμαι πολυ ευχαριστημενος , δοκιμασμενα σε ολες τις συνθηκες.Λιγη προσοχη αν τυχεις σε βροχη ή βρεγμενο οδοστρωμα οταν θα ναι καινουρια.!! Βγαλε το DUNLOP = :yuck: ΤΩΡΑ πολυ μαπα λαστιχο.

Η αλήθεια είναι ότι και το Dunlop που έχω πίσω ΓΤΠ είναι. Σε συνδυασμό με το πίσω δισκόφρενο του μοντένας είναι συνέχεια με τον κώλο φιδάκι το παπί. Στη μία σαβούρα που έχω φάει την έφαγα επειδή το πίσω Dunlop μπλόκαρε για πλάκα σε αριστερή στροφή. Αλλά σε σχέση με το μπροστινό την παλεύει ακόμα, πέλμα έχει αλλά δεν κρατάει μία :P .

Θα βάλω METZELER το μπροστινό σήμερα και με το νέο μήνα θα μπεί και το πίσω εκτός αν μου κάνει καλή τιμή και για τα 2 και πουληθώ λίγο.

chriscrypton
14/12/2011, 03:55
Λογω DUNLOP εχω μετρησει μια οδο (την Κροκιδα συγκεκριμενα αν ξερεις απο Χανια..) με τα πλευρακια μου σε 2 σουπες μεσα σε ενα μηνα...πεσε απο δω ,πεσε απο κει βρηκα το λαστιχο που με κραταει:rotflmao: :rotflmao:
και τα MIchellen gazelle που ειχα βαλει-πριν τα metzeler-καλα ειχαν βγει..
με γεια το πατουμενο μαν

panagath
14/12/2011, 10:32
Λογω DUNLOP εχω μετρησει μια οδο (την Κροκιδα συγκεκριμενα αν ξερεις απο Χανια..) με τα πλευρακια μου σε 2 σουπες μεσα σε ενα μηνα...πεσε απο δω ,πεσε απο κει βρηκα το λαστιχο που με κραταει:rotflmao: :rotflmao:
και τα MIchellen gazelle που ειχα βαλει-πριν τα metzeler-καλα ειχαν βγει..
με γεια το πατουμενο μαν

Thanks φίλε. :beer:

Μπήκε το Metzeler μπροστά. Το πίσω με το νέο μισθό. Γενικά βλέπω μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παλιό. Αν και ακόμα δεν το έχω ζορίσει μιας και είναι πολύ καινούριο ακόμα και δεν έχω πιάσει και πλήρως την αίσθησή του.

Πάντως έχω την εντύπωση ότι τώρα στρίβει πιο σταθερά.

Επίσης τα έβγαλε τα λεφτά του από την πρώτη μέρα!!!:eyepop: :eyepop: Ταρίφας πριν λίγο στην κηφισίας αποφασίζει να αλλάξει λωρίδα και μετά να κοιτάξει...Με το παλιό λάστιχο θα είχα μπλοκάρει τροχό!!! Τώρα φρέναρα άνετος πίσω του. :smilea: :smilea:

TROOPER
14/12/2011, 14:11
...τα χω περιπου 2 χρονια στο crypton...

:eyepop:

κατι κανω λαθος...:sad:

mparmpanik
14/12/2011, 14:17

μα φυσικα, τα λαστιχα χαλανε μετα την πενταετια..

panagath
14/12/2011, 14:32

Μπαίνεις στις στροφές με τα πατάκια να πετάνε σπίθες και όταν φρενάρεις ο λεβιές του πίσω φρένου ακουμπάει σαν άγκυρα το έδαφος και το μπροστινό θα ήθελε να είχε ABS ίσως??

TROOPER
14/12/2011, 14:38
Μπαίνεις στις στροφές με τα πατάκια να πετάνε σπίθες και όταν φρενάρεις ο λεβιές του πίσω φρένου ακουμπάει σαν άγκυρα το έδαφος και το μπροστινό θα ήθελε να είχε ABS ίσως??

τα πατακια μου εχουνε λαστιχο οποτε φροντιζω να μην ακουμπανε κατω.
ο πισω λεβιες φρενου απ οτι θυμαμαι δεν ειναι λυμενος.
ABS???μακρυα απο μενα αυτες οι ανακαλυψεις του διαβολου!!!!!

TROOPER
14/12/2011, 14:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
μα φυσικα, τα λαστιχα χαλανε μετα την πενταετια..

δεν μιλαμε για τα λαστιχα που τυλιγουμε το γκουντα σε φετες για τοστ στο σουπερ μαρκετ ετσι?

:look:

nikos_abel
14/12/2011, 14:41
δεν μιλαμε για τα λαστιχα που τυλιγουμε το γκουντα σε φετες για τοστ στο σουπερ μαρκετ ετσι?

Δεν κάνουν:confused: :confused: :confused:

:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

panagath
14/12/2011, 14:47
τα πατακια μου εχουνε λαστιχο οποτε φροντιζω να μην ακουμπανε κατω.
ο πισω λεβιες φρενου απ οτι θυμαμαι δεν ειναι λυμενος.
ABS???μακρυα απο μενα αυτες οι εφευρέσεις του διαβολου!!!!!

Χμμ...τότε τι κάνεις λάθος? Burnout? Endo?

TROOPER
14/12/2011, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Δεν κάνουν:confused: :confused: :confused:

:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

κανουν :confused: :confused: :confused:

:lol: :lol: :lol:

TROOPER
14/12/2011, 14:56
Χμμ...τότε τι κάνεις λάθος? Burnout? Endo?

κατσε γιατι εσυ σοβαρολογεις...

θες να μου πεις οτι ειναι λογικο να κρατας 2 χρονια τα λαστιχα σε οχημα που χρησιμοποιεις καθημερινα και με ολες τις καιρικες συνθηκες?

υ.γ.ναι το ανακαλυψεις σε χαλασε που επρεπε να ειναι εφευρεσεις.δε σε χαλασε που υπαρχουν τετοιες μαλακιες...(αλλη κουβεντα αυτη).

panagath
14/12/2011, 15:24
κατσε γιατι εσυ σοβαρολογεις...

θες να μου πεις οτι ειναι λογικο να κρατας 2 χρονια τα λαστιχα σε οχημα που χρησιμοποιεις καθημερινα και με ολες τις καιρικες συνθηκες?

υ.γ.ναι το ανακαλυψεις σε χαλασε που επρεπε να ειναι εφευρεσεις.δε σε χαλασε που υπαρχουν τετοιες μαλακιες...(αλλη κουβεντα αυτη).

Δε σοβαρολογώ...πλάκα κάνω!!! Αφού το λάστιχο το έβαλα κ είναι ΟΚ το θρεντ γύρισε σε σπαμοθρέντ!!

Αλλά αν το λάστιχο όταν το έβαλες ήταν φρέσκο και η οδήγηση είναι νορμάλ και έχει πέλμα, φαντάζομαι πως 2 χρόνια τα βγάζει...Από εκεί και πέρα μου φαίνονται πολλά.

by the way τo ABS το θεωρώ σημαντικό κομμάτι του οχήματος...ειδικά μετά από τα μπλοκαρίσματα που έφαγα στον μπροστινό τροχό προχθες...

No offense πάντα έτσι?? :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

TROOPER
14/12/2011, 15:34
Δε σοβαρολογώ...πλάκα κάνω!!! Αφού το λάστιχο το έβαλα κ είναι ΟΚ το θρεντ γύρισε σε σπαμοθρέντ!!

Αλλά αν το λάστιχο όταν το έβαλες ήταν φρέσκο και η οδήγηση είναι νορμάλ και έχει πέλμα, φαντάζομαι πως 2 χρόνια τα βγάζει...Από εκεί και πέρα μου φαίνονται πολλά.

by the way τo ABS το θεωρώ σημαντικό κομμάτι του οχήματος...ειδικά μετά από τα μπλοκαρίσματα που έφαγα στον μπροστινό τροχό προχθες...

No offense πάντα έτσι?? :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

εννοειται no offense.

οτι εχει να κανει με το ABS ειναι μια αλλη κουβεντα αλλα ετσι για το γαμωτο εγω το θεωρω μαλακια.

οσο για το λαστιχο....τι να πω....2 χρονια....:bigcry: :bigcry: :bigcry:

κατι κανω λαθος...:wave2:

panagath
14/12/2011, 16:03
εννοειται no offense.

Αν δεις το παλιό μου λάστιχο θα δεις ότι έχεις δίκιο πάντως :P:P:P:P

ilias s.m.
14/12/2011, 17:50
Panagath σε ποιον λαστιχά το εβαλες το πατουμενο?Ποσο πηγε το μαλλι:confused:
Στα 160 ειναι σταθερο? :alien:
(για αποφυγη διαφημισης στειλε ενα πμ.):winka:

Anritsu
14/12/2011, 18:26
http://www.moto.gr/forums/search.php?s=

Παραδόξως κάτι δεν πάει καλά με το search . Στο κλειδί το παπιολάστιχα δεν βγάζει τίποτα . Επρεπε να σκαψω για να βρώ το θρεντ

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=60233

Και εγώ στο κρις 124 μετζελερ με 22 έχω και εχω κάνει κάπου 16000 και προβλεπω ακόμα 2-3 χιλιάρικα . Θα δοκιμάσω μισελεν τώρα

:beer:

chr1s_86
14/12/2011, 18:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από ilias s.m.

Στα 160 ειναι σταθερο? :alien:

ε; :hypnotize

panagath
14/12/2011, 18:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
ε; :hypnotize

Το κοντέρ στο μοντένας αν θυμάμαι καλά γράφει 180. Ο δείκτης μου δεν έχει πάει πάνω από 130 (ίσως να είχε λίγο ακόμα αλλά τελείωνε η βύθιση). Οπότε για 160 λίγο δύσκολο να ξέρω!!

ilias s.m.
14/12/2011, 22:45
Το κοντέρ στο μοντένας αν θυμάμαι καλά γράφει 180. Ο δείκτης μου δεν έχει πάει πάνω από 130 (ίσως να είχε λίγο ακόμα αλλά τελείωνε η βύθιση). Οπότε για 160 λίγο δύσκολο να ξέρω!!

Πλακα κανω ρε συ:smokin: :smokin: :smokin:

Που να τα πιασει τα 160 η παπια(ειδικα αν δεν ειναι κοντερατα κιολας):sick:

panagath
15/12/2011, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από ilias s.m.
Πλακα κανω ρε συ:smokin: :smokin: :smokin:

Που να τα πιασει τα 160 η παπια(ειδικα αν δεν ειναι κοντερατα κιολας):sick:

Το μοντένας είναι λίγο γεναιόδωρο στο δείκτη του κοντέρ του...Για να πιάσει 160 πραγματικά θα έπρεπε να τερματίσει το κοντέρ (180) και λιγο ακόμα. Με το γρανάζωμα που έχω τώρα θα έπρεπε να περάσω τις 12-13000rpm με τον κόφτη στις 9!!!

SVX
15/12/2011, 09:57
εγω παντως εβαλα τον τιτλο του Thread στο google μηπως βρω κατι......

241993

chriscrypton
20/12/2011, 02:39
εννοειται no offense.

κατι κανω λαθος...:wave2:

Ναι, το χρησιμοποιω καθημερινα, αλλα οι αποστασεις που κανω ειναι μικρες & γενικα οδηγαω χαλλαρα..Ομως για του λογου το αληθες, θα ανατρεξω στο αρχειο μου να δω ακριβως ποτε τα βαλα και ποσα χλμ με εχουν παει.
να μπορεσει να εφυσηχασει και ο εκλεκτος TROOPER που τον εφαγε η αγωνια..

nikos_abel
20/12/2011, 08:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
εγω παντως εβαλα τον τιτλο του Thread στο google μηπως βρω κατι......

Να φανταστείς ότι εδώ με παίρνει να κάνω πλάκα και γω :lol:

Νοου οφφενς μπόυς ε;