View Full Version : περι συνεργειων ο λογος...
...και δη εξουσιοδοτημένα.
λογο πως το φορουμ ειναι λιγο στα πεσμενα του τον τελευταιο καιρο και μονο ο πανοπτικος εχει μεινει να ρωταει μαλακιες, ας πιασουμε μια κουβεντουλα περι εξουσιοδοτημενων συνεργείων.
λοιπον, εχω ενα χρεπι το οποιο απο την πρωτη μερα που το πηρα το πήγαινα σε ενα συγκεκριμενο εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
ακολουθοντας λοιπον πιστα το σερβις μανιουαλ εκανα καονικα οτι οριζει ο κατασκευαστης, 18.000χλμ, 24.000 οπου εγινε ο ελεγχος βαλβιδων. κτλ στα 52.000 εγινε και αλαγη μπουζι μαζι με ριθμιση βαλβιδων και ολα κομπλε πληρωνωντας καθε φορα με τις τιμες της hondaς βεβαιως.
Μετα απο πολυ κοπο καταφερα επιτελους να παω το μηχανακι σε εναν ανθρωπο τον οποιο εκτιμω και σεβομαι ως μαστορα και οχι μονο,
για να μην πολυλογω, το θεμα ειναι πως ακομα και το ψευτοκαπακο της μηχανης ηταν οπως το εκλεισε ο ιδιος ο honda αυτοπροσωπος στην μακρινη Ιαπωνια χωρις καμια ενδειξη πως εχει ανοιχτει ουτε μια φορα.
δλδ ουτε στα 24Κ ανοίχτηκε ποτε και ουτε στα 52Κ που υποτίθεται πως εγινε η ρύθμιση των βαλβιδων. και αντε να δεχτω ο αφελης πως όντως εχει γινει η ρυθμιση των βαλβιδων περσι, πως εξηγείται πως 5 απο τα 16 καπελοτα θελουν αλλαγη και πως 2 βαλβιδες ειναι πολυ εξω απο τα ορια του κατασκευαστη??
και να τους τα σκας σε καθε σερβις 300αρες...
τι να πω τα συμπερασματα δικα σας...
εξουσιοδοτημενα και πουτσες μπλε αμα ο μαστορας δεν ασχολειται, βραστα!
αυτα και περαστικά...
τα σχολια δικα σας.
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
λογο πως το φορουμ ειναι λιγο στα πεσμενα του τον τελευταιο καιρο και μονο ο πανοπτικος εχει μεινει να ρωταει μαλακιες, ας πιασουμε μια κουβεντουλα περι εξουσιοδοτημενων συνεργείων.
λοιπον, εχω ενα χρεπι το οποιο απο την πρωτη μερα που το πηρα το πήγαινα σε ενα συγκεκριμενο εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
ακολουθοντας λοιπον πιστα το σερβις μανιουαλ εκανα καονικα οτι οριζει ο κατασκευαστης, 18.000χλμ, 24.000 οπου εγινε ο ελεγχος βαλβιδων. κτλ στα 52.000 εγινε και αλαγη μπουζι μαζι με ριθμιση βαλβιδων και ολα κομπλε πληρωνωντας καθε φορα με τις τιμες της hondaς βεβαιως.
Μετα απο πολυ κοπο καταφερα επιτελους να παω το μηχανακι σε εναν ανθρωπο τον οποιο εκτιμω και σεβομαι ως μαστορα και οχι μονο,
για να μην πολυλογω, το θεμα ειναι πως ακομα και το ψευτοκαπακο της μηχανης ηταν οπως το εκλεισε ο ιδιος ο honda αυτοπροσωπος στην μακρινη Ιαπωνια χωρις καμια ενδειξη πως εχει ανοιχτει ουτε μια φορα.
δλδ ουτε στα 24Κ ανοίχτηκε ποτε και ουτε στα 52Κ που υποτίθεται πως εγινε η ρύθμιση των βαλβιδων. και αντε να δεχτω ο αφελης πως όντως εχει γινει η ρυθμιση των βαλβιδων περσι, πως εξηγείται πως 5 απο τα 16 καπελοτα θελουν αλλαγη και πως 2 βαλβιδες ειναι πολυ εξω απο τα ορια του κατασκευαστη??
αυτα και περαστικά...
τα σχολια δικα σας.
άστα να πάνε. κάθε φορά που έχω service πάντως παίρνω άδεια από τη δουλειά και κάθομαι μπάστακας από πάνω από το μάστορα :lol: (να ναι καλά ο άνθρωπος - εξουσιοδοτημένος παρακαλώ :beer: ). Όλα τα service στην ώρα τους κατα γραμμα με το service book της Sutzuki ρύθμισμα στις 24000 βαλβίδες και το Bandit παίρνει μπροστά τσακμάκι και θερίζει κόσμο :smokin:
menelaos46
12/12/2011, 23:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
και το Bandit παίρνει μπροστά τσακμάκι και θερίζει κόσμο :smokin:
Παναγίτσα μου....:bigcry: :bigcry:
Allst@rf
12/12/2011, 23:18
αν δεν είσαι παρών στην εργασία και πάνω από το κεφάλι του να τον ζαλίζεις με ερωτήσεις δε γίνεται δουλειά...
Ετοιμάσου τώρα να μας ζαλίσει ο πανόπτικος με το DΙY...που εν μέρη έχει δίκιο...:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Παναγίτσα μου....:bigcry: :bigcry:
:lol: :bawl:
Γιατί ρε συ. Είναι παρεξηγημένο μηχανάκι μην το βλέπεις έτσι :winka: . Και καλό θα ήταν να μην το υποτιμάτε σε κανένα φανάρι γιατί μπορεί να σας κηδέψει :smokin: :p
Πανοπτικός
12/12/2011, 23:21
Η αληθεια ειναι οτι ημουν ορεξατος σημερα.
Νομιζω εχει συζητηθει διεξοδικα το θεμα κ παλαιοτερα, δεν θυμαμαι που (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=122734&highlight=service) ομως :a13:
Προσωπικα οοοοταν παω για βαλβιδες θα ζητησω ευγενικα να παρακολουθησω την εργασια -ταχα- για να μαθαινω κ να δω πως ειναι η μηχανη.
Οπως ζηταω τα παλια μπουζιΑ -δηθεν- να τα αξιολογησω κλπ κλπ.
Πιστευω ειναι ο μονος τροπος για να εισαι σιγουρος οτι θα γινει η δουλεια (δυστυχως οχι οτι θα γινει σωστα βεβαια...)
:wave2:
power hornet
12/12/2011, 23:26
αυτα και περαστικά...
τα σχολια δικα σας.
μηπως ο δευτερος μαστορας που το πηγες ονομαζετε νικος?αυτος που σου εκανε δουλεια που ρυθμισε βαλβιδες.
εγω το εχω πει και ας πει ο καθενας οτι νομιζει τα εξουσιοδητημενα συνεργεια ειναι γτπκ
Allst@rf
12/12/2011, 23:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
Και καλό θα ήταν να μην το υποτιμάτε σε κανένα φανάρι γιατί μπορεί να σας κηδέψει :smokin: :p
πέστα,πεστα να τα ακούν κάτι ιδιοκτήτες Vmax αυτα που νομίζουν ότι κάτι κάνουν με τα πατίνια τους...
:p
Απο που καταλαβες πως δεν εχει ξανανοιχτει; Τι θα επρεπε να εχει η φλαντζα Η;
Γιατι θα έπρεπε να αντικατασταθουν όλα τα καπελώτα; Γιατι επιβαλεται να ειναι εκτός επιτρεπτων ανοχων ολες ή καμμια βαλβιδα;
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
Απο που καταλαβες πως δεν εχει ξανανοιχτει; Τι θα επρεπε να εχει η φλαντζα Η;
Γιατι θα έπρεπε να αντικατασταθουν όλα τα καπελώτα; Γιατι επιβαλεται να ειναι εκτός επιτρεπτων ανοχων ολες ή καμμια βαλβιδα;
Σταυρο το καπακι Η οταν ανοιχτει για πρωτη φορα μετα την τοποθετηση του στο εργοστασιο θα πρεπει να τοποθετηθεί φλατζοκολα οπως οριζει η honda στα 2 σημεια οπως δειχνει και η φωτο γιατι οσο και να σφηχτει θα δακριζει. το δικο μου καπακι δεν ειχε ιχνος απο φλατζοκολα.
τα καπελωτα εαν ειναι οκ δεν τα αλλαζεις αλλα πες πως ηταν οκ πριν απο 16000χλμ και δεν χρειαστικε να τα αλλαξουν αλλα εφοσον οι βαλβιδες μετριθηκα πριν απο 16000 χλμ και βρεθηκαν μεσα στα επιτρεπτα ορια πως εξηγείται 2 βαλβιδες να ειναι πολυ εκτος οριων?? σε 16000χλμ μονο??
σορρυ ξεχασα την φωτο :lol: :lol: :lol:
241915
Αρχικά δημιουργήθηκε από power hornet
μηπως ο δευτερος μαστορας που το πηγες ονομαζετε νικος?αυτος που σου εκανε δουλεια που ρυθμισε βαλβιδες.
εγω το εχω πει και ας πει ο καθενας οτι νομιζει τα εξουσιοδητημενα συνεργεια ειναι γτπκ
οχι δεν λεγεται νικος αλλα δεν εχει νοημα πως λεγεται το θεμα ειναι πως ειναι σωστος μαστορας....
οχι δεν λεγεται νικος αλλα δεν εχει νοημα πως λεγεται το θεμα ειναι πως ειναι σωστος μαστορας....
Ναι, αλλά αν λέγεται Νίκος, γιόρταζε κιόλας πριν μερικές ημέρες.
RizlaPlusPlus
13/12/2011, 02:28
Οσον αφορα τα εξουσιοδοτημενα: Ειχα παρει καποτε καινουριο Citroen. Καπου καπου εκανε ενα ψιλορεταρισμα στο ρελαντι. Ο lead-chief-mechanic-architect-engineer, PhD που ειχαν εκει μου ειπε χαρακτηριστικα: "μαλλον καποιος ιμαντας του aircondition δε δουλευει σωστα". 2 επισκεψεις που μου περασαν τα patch στον εγκεφαλο για να φτιαξει ο ιμαντας (επικος τροπος επισκευης ενος ιμαντα, ε; ), και τελικα το C4.2(patched) μου ειχε ακομα το ιδιο προβλημα. Δεν ξαναπατησα ποτε. Στα υποψιν, οι εγγυησεις ισχυουν ΠΑΝΤΑ αρκει το συνεργειο και κατ'επεκταση ο ιδιοκτητης να εχουν αποδειξεις αγορας απο αυθεντικα ανταλλακτικα.
Οσον αφορα το fazer μου: Βρηκα επιτελους ενα μηχανικο της προκοπης που μου εκανε το μηχανακι να λειτουργει ωραια και δε βαριοταν να προσεχει τις λεπτομερειες. Και παω για λαδακι, και εχει αλλαξει την εταιρια που χρησιμοποιουσε (fuchs) με μια που δεν εχω ξανακουσει ποτε (champion αν θυμαμαι καλα). Απο τοτε το κιβωτιο μου κουδουνιζει αισχρα. Και ολα αυτα για να του πληρωσω τα ιδια λεφτα στο τελος της μερας. Τωρα παρεξηγεισαι η δεν παρεξηγεισαι, κυριε προεδρε;;
ΥΓ: τα λαδια μου ειναι παντα 15-50...
nikos_abel
13/12/2011, 06:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
Αξεπέραστο σχόλιο.:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
ναι αλλα αμα τον λεγανε Σπυρο θα κερναγε και γλυκακια χτες...:winka:
spyrakos35
13/12/2011, 07:42
αυτα και περαστικά...
τα σχολια δικα σας.
και γιατί δεν περνάς μία βόλτα να του θέσεις τον προβληματισμό σου??? έτσι για να ακούσουμε και την επιστημονική άποψη.....
:hypnotize
δυστιχως αν δεν εισαι παρων βραστα, εγω εκοψα το εξουσιοδοτιμενο απο το δευτερο κιολας σερβις που για να δηκαιολογισει το ξεσκισμα στην τιμη μου ειπε οτι ανοιξε και φυσιξε το φιλτρο αερα που για το δικο μου μοντελο ειναι λαδιου, ρυθμισε την αλυσιδα χωρις να εχει μετακινηθει ο ρεγουλατορος και το κορτφαιο αντι να βαλει 2,8 λιτρα που παιρνει με την αλλαγη φιλτρου εβαλε μονο 2,4
αντε τωρα να θελει τηποτα ρυθμισεις σε βαλβιδες και αντε τωρα ωταν καβαλας να εχεις το αγχος αν το ελεγξε η στο δωσει ετσι και ταακιστεις απο τηποτα φρενα
Φίλε Γιώργο αυτά που περιγράφεις τα κάνανε κάποτε κάτι κατσικομάστορες γι' αυτό και πολλοί από εμάς σιγά σιγά αγοράσαμε εργαλεία, manuals και επενδύσαμε, με χρήμα και μπόλικο χρόνο, σε αυτό που αγαπάμε.
Για εξουσιοδοτημένο συνεργείο, εν έτει 2011, και μάλιστα Honda είναι όμως ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και στη θέση σου δεν θα το άφηνα στο ντούκου. Θα σου πρότεινα να ενημερώσεις τον κεντρικό αντιπρόσωπο αλλά και τη μαμά Honda.
εννοείται και πως δεν θα το αφήσω ετσι, απλα σημερα τρεχω με κατι πιο σημαντικο και λογικα μεσα στις μερες θα περασω μια βολτα να τον ενημερωσω,
σημ. αμα κανω μερες να γραψω παει να πει πως με μπουζουριασανε...:lol:
spyrakos35
13/12/2011, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από VASOS
Φίλε Γιώργο αυτά που περιγράφεις τα κάνανε κάποτε κάτι κατσικομάστορες γι' αυτό και πολλοί από εμάς σιγά σιγά αγοράσαμε εργαλεία, manuals και επενδύσαμε, με χρήμα και μπόλικο χρόνο, σε αυτό που αγαπάμε.
Για εξουσιοδοτημένο συνεργείο, εν έτει 2011, και μάλιστα Honda είναι όμως ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και στη θέση σου δεν θα το άφηνα στο ντούκου. Θα σου πρότεινα να ενημερώσεις τον κεντρικό αντιπρόσωπο αλλά και τη μαμά Honda.
να προσέχετε τι λέτε για την χονΔα παρακαλώ...... (θα έσκαγα αν δεν το έγραφα:smokin: )
φιλε μένουμε ελλάδα....
η λαμογιά μάρκα δεν κοιτάει..... :wave2: :wave2: :wave2:
spyrakos35
13/12/2011, 11:33
εννοείται και πως δεν θα το αφήσω ετσι, απλα σημερα τρεχω με κατι πιο σημαντικο και λογικα μεσα στις μερες θα περασω μια βολτα να τον ενημερωσω,
σημ. αμα κανω μερες να γραψω παει να πει πως με μπουζουριασανε...:lol:
μπόχουμ δέρνουμε????
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
μπόχουμ δέρνουμε????
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
oxi μονο st. pauli!!! :p
Πανοπτικός
13/12/2011, 15:17
Το καλυτερο συνεργειο που εχω παει, ειναι εξουσιοδοτημενο Honda παντως, (οχι οτι δεν εκανε τις μαλακιουλες του -αλλα οχι απατεωνιες-), εμεινα ευχαριστημενος κ με εξυπηρετησε κατα καιρους στο μεγιστο.
:smilea:
Joyrider
13/12/2011, 15:25
Ούτε το "εξουσιοδοτημένο" ούτε το "μάρκα" σημαίνει τίποτα δυστυχώς. :ZZZ:
Και το έχω διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές :bawl:
Ειδικά τώρα που τελείωσε η εγγύηση, :wave2: :wave2: :a07:
devil's animal
13/12/2011, 15:34
για λαδακια, φιλτρακια, νερακια, τακακια και λοιπα σκατουλακια καλο ειναι να τα κανετε μονοι σας...
2-3 βασικα εργαλεια, μερακι και χρονο και ειστε κομπλε.
τα πλεονεκτηματα:
- γλιτωνεις λεφτα
- ασχολεισαι με το μηχανακι σου και αυτο σου δινει ευχαριστηση στο τελος καθε εργασιας
- το προσεχεις οπως ΜΟΝΟ εσυ ξερεις
τα μειονεκτηματα:
- μπορει να κανεις καμια μ@λακια και να τρεχεις στον μαστορα πληρωνοντας διπλα
αν ξεπερασεις το σταδιο των μικρολαθων εισαι σουπερ. :winka:
για τα λοιπα σοβαρα...βαλβιδες, ρουλεμαν τροχων-λαιμου, αλυσιδογραναζα, μοτερ, ηλεκτρικα...καλο ειναι να πατε σε εναν μαστορα που εμπιστευεστε και ξερετε την δουλεια του μεσω τριτων. αφου μεινετε ικανοποιημενοι ξαναπατε και αποκτατε αμοιβαια εμπιστοσυνη και σεβασμο (πολυ gay το ξερω....:blush: )
ακομα και ετσι ομως μπορει να σε δουλεψει και να τρεχεις. αρα παντα εγρηγορση και τα ματια ανοιχτα...ρισκο παραμενει μια φορα...
παντως, εξουσιοδοτημενο ή μη ειναι αδιαφορο για την δουλεια που γινεται...
CHRISTOF
13/12/2011, 15:43
Εγώ θα ήθελα να μάθω το όνομα του πρώτου μάστορα.
Του εξουσιοδοτημένου ντε :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Το καλυτερο συνεργειο που εχω παει, ειναι εξουσιοδοτημενο Honda παντως, (οχι οτι δεν εκανε τις μαλακιουλες του -αλλα οχι απατεωνιες-), εμεινα ευχαριστημενος κ με εξυπηρετησε κατα καιρους στο μεγιστο.
:smilea:
για στηλε με π.μ γιατι το innova παει γαι το 1ο μεγαλο στις 12.000χλμ...:wave2:
Πανοπτικός
13/12/2011, 17:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από o teos
για στηλε με π.μ γιατι το innova παει γαι το 1ο μεγαλο στις 12.000χλμ...:wave2:
Νομιζω οτι εισαι λιγο μακρια αλλα δε βαριεσαι (http://www.atsmoto.gr/)
GiannisBlessed
13/12/2011, 19:49
απο στοκ ανταλλακτικων παντως τα παμε πολυ καλα βλεπω....
http://www.atsmoto.gr/?page_id=36
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
παντως, εξουσιοδοτημενο ή μη ειναι αδιαφορο για την δουλεια που γινεται...
Αν και συμφωνω με ολα οσα προανεφερες εδω με βρισκεις αντιθετο!
Κι αυτο για τον απλουστατο λογο οτι ο εξουσιοδοτημενος εχει στανταρ πελατια λογο εγγυησης. Αντιθετα ο "συνοικιακος" μαστορας κερδιζει την πελατια του απο την ποιοτητα της δουλειας του και μονο γιατι πολυ απλα αν δεν μεινεις ευχαριστημενος, δεν θα ξαναπας.
Δεν συμβαινει το ιδιο διστυχως με τους εξουσιοδοτημενους που με τον φοβο να βγεις εκτος εγγυησης θα ξαναπας.
Και αν στους γιαπωνεζους ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα μιας και υπαρχουν αρκετοι εξουσιοδοτημενοι και ο ανταγωνισμος ισως και να αναγκαζει καποιους να κανουν καλη δουλεια, στα ευρωπαικα που οι μαστορες μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου πολλες φορες... αστα-βραστα!!
nassosxlvbros
13/12/2011, 21:17
Αμ τώρα εξηγούνται όλα....:lol: τα ξεματιάζουν στα συνεργεία...ά,ρε κρίση...
Στο συνεργείο που πάω το Hornet -ΜΟΝΟ για βαλβίδες πλέον-,άκουσα από τον (πρώην ευτυχώς) βοηθό του το κορυφαίο σε όλη τη μοτοσυκλετιστική μου πορεία:
Πηγαίνοντας να παραλάβω μηχανή μετά από μεγάλο σέρβις και αλλαγή σε αλυσίδα-ακολουθεί διάλογος:
-Χρήστο έτοιμο;
Χρήστος : έτοιμοοο!
-Δε νομίζω να άλλαξες τίποτα άλλο;
Χρήστος νομίζω άλλαξε και τακάκια,όχι μόνο την αλυσίδα.
......(μαλακία,έπρεπε να ζητήσω να δω τα τακάκια...)
-μάστορα εντάξει με την αλυσίδα;
(ακολουθεί η ατάκα):
"Ναί όλα οκ,και σου άφησα την αλυσίδα λίγο χαλαρή τώρα που είναι καινούργια γιατί μόλις στρώσει σφίγγει"... :eek:
άφωνος;
Joyrider
13/12/2011, 21:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
γιατί μόλις στρώσει σφίγγει"... :eek:
άφωνος;
Αφού δεν σου είπε ότι μαζεύει και στο πλύσιμο :rotflmao:
Πρέπει να φτιάξουμε θρεντάκι με άπαιχτες δικαιολογίες μαστόρων.:bigcry:
spyrakos35
13/12/2011, 21:29
προς αυτούς που ζητάνε σύσταση συνεργείου....
παιδες τον νου σας....
ο μάστορας που εμενα μου κάνει και ξηγιέται καλά, ΔΕΝ σημαίνει οτι σε εσένα κάνει.... μπορει να σου/του βρωμάνε τα χνώτα σου/του, οι μασχάλες σου/του, οτιδήποτε τελος πάντων....
φίλοι που έστελνα σε συνεργείο που εμένα μου ξηγιόταν καλά (ή έτσι πιστεύω) μετά με έπαιρναν τηλ όλο παράπονα (μία ήταν ακριβός μία δεν ήταν καλός μια το κοντό τους μία το μακρύ τους)....
και εννοείται οτι ποτέ δεν έκατσα να την ψάξω ποιος/που/τι καθότι είναι ανευ νοήματος κάτι τέτοιο....
τα λέω για να μην πειτε καμμια παπαρια μετά στον οποιονδήποτε συνιστά κάποιον.....
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
υγ... το ξέρω, θα έρθει η ώρα που θα το μετανοιώσω που τα γράφω αλλά δεν βαριέστε.... καλή καρδιά.... :wave2:
...
+ osa thes
Allst@rf
13/12/2011, 22:59
προς αυτούς που ζητάνε σύσταση συνεργείου....
παιδες τον νου σας....
ο μάστορας που εμενα μου κάνει και ξηγιέται καλά, ΔΕΝ σημαίνει οτι σε εσένα κάνει.... μπορει να σου/του βρωμάνε τα χνώτα σου/του, οι μασχάλες σου/του, οτιδήποτε τελος πάντων....
φίλοι που έστελνα σε συνεργείο που εμένα μου ξηγιόταν καλά (ή έτσι πιστεύω) μετά με έπαιρναν τηλ όλο παράπονα (μία ήταν ακριβός μία δεν ήταν καλός μια το κοντό τους μία το μακρύ τους)....
και εννοείται οτι ποτέ δεν έκατσα να την ψάξω ποιος/που/τι καθότι είναι ανευ νοήματος κάτι τέτοιο....
τα λέω για να μην πειτε καμμια παπαρια μετά στον οποιονδήποτε συνιστά κάποιον.....
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
υγ... το ξέρω, θα έρθει η ώρα που θα το μετανοιώσω που τα γράφω αλλά δεν βαριέστε.... καλή καρδιά.... :wave2:
σαν πελάτης έχεις την πολυτέλεια να σου μυρίζουν οι μασχάλες του μάστορα...
Σαν επαγγελματίας έχεις την πολυτέλεια αυτή;
και πες πως την έχεις να διαλέγεις τους πελάτες.μέχρι πότε θα μπορείς να το κάνεις αυτό;μήπως πρέπει να κρατάς και καμία πισίνη για κάτι εποχές που ο κόσμος δε θα έχει και θα την ψάχνει περισσότερο στο που δίνει τα λεφτά του;
μη γελιόμαστε παιδιά...τέτοιες συμπεριφορές είναι αντίεπαγγελματικές και βλάπτουν μόνο τον επαγγελματία ,σε μια αγορά ελεύθερη και με επιλογές...
Όπως έλεγαν και στο "ο Νονός":
"Business is business"...
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Νομιζω οτι εισαι λιγο μακρια αλλα δε βαριεσαι (http://www.atsmoto.gr/)
ελαααα μωρε σιγα τι ειναι 12 ωριτσες με το καραβακι και αλλες 12 γυρνα μπρος στο καλο και ποιοτικο σερβις... :lol: :lol:
nassosxlvbros
14/12/2011, 15:31
Ήμουν πάντοτε της γνώμης πως ο μάστορας και οι βοηθοί του πρέπει να σε αντιπροσωπεύει και σαν άτομο,να είναι μια απόχρωση σαν τους κολλητούς σου φίλους,γνωστους,κλπ.και εξηγώ:
-Να σε παίρνει τηλέφωνο και να σου υπενθυμίζει το επόμενο σέρβις 1-2 μήνες πριν
-Να κάνει τις δουλειές που του είπες (πχ μεγάλο σέρβις) και όχι δουλειές που δεν του είπες (πχ έφτιαξε τη σκισμένη σέλλα)
-Να σε ενημερώνει για τυχόν προσφορές.
-Να πιάνετε την ψιλοκουβέντα ακόμα και αν πήζει τρελλά.
-Η ποιότητα εργασίας του βοηθού του ακόμα και η πιο ασήμαντη ή δευτερεύουσα,να είναι ΕΝΑ πράμα:σα να την έκανε αυτός!
-Να κάνει το λάθος,αλλά όχι μόνο να το παραδέχεται (και να στο λέει φυσικά)αλλά και να το διορθώνει ανέξοδα...
-Να αγαπάει τη μηχανή και τη δουλειά του (το αναφέρω γιατί δεν εξυπακούεται αυτό πάντα...)
-Να την κάνει 2-3 κμ βόλτα υποχρεωτικά πριν τη παράδοση δοκιμάζοντας φρένα φωτισμό κινητήρα,κλπ αλλά ΟΧΙ να την έχει κάνει "παπί"για τις εξωτερικές δουλειές...
-Να σε ενημερώνει για το κόστος αρχικά αλλά και ενδιάμεσα πριν τη παράδοση και όχι να "στα γυρίζει"2λεπτά πριν πληρώσεις... :mad:
-Το συνεργείο πρέπει να είναι καθαρό:ο νοικοκύρης μάστορας δε φαίνεται μόνο αν ξέρει να ρυθμίζει καλά τις βαλβίδες,αλλά και στην παραμονή σου στο χώρο:Αν θες π.χ.να πας στο W.C. να μην τα κρατήσεις μέχρι να φύγεις γιατί δε πλησιάζει άνθρωπος εκεί μέσα,αλλά και να μην θες 2 πλυσίματα μετά στη μηχανή να φύγουν τα γράσσα και οι δαχτυλιές...:yuck:
-Και τέλος τα αναλώσιμα:ό,τι χρειάστηκε αλλαγή και αλλάχτηκε να στο δείξει πριν το πετάξει ή αν θες να το κρατήσεις για ενθύμιο:και ξέρω αρκετούς χρήστες πια (που τους έγδερναν) που σημαδεύουν αναλώσιμα εξαρτήματα (πχ τακάκια-μπουζί)για να είναι σίγουροι πως αλλάχτηκαν...;)
το καλοκαιρι που πηγα το αμαξι για σερβις στην φορντ, οτι, μα οτι αλλαξανε μου εδωσαν σε μια σακουλα να το κανω οτι θελω, περα του οτι και αν βρηκαν με πηρανε τηλεφωνο να με ρωτησουν αν θα το φτιαξουν ή οχι...
οχι πως δεν το εκανε και ο εξουσιοδοτημενος που πηγαινα το μηχανακι, ολα κομπλε τιπυκος, στις βαλβιδες τα χαλασαμε...
nassosxlvbros
14/12/2011, 17:06
Θα σου πω 2 ιστορίες με βαλβίδες...
1η ιστορία:
Μια φορά και έναν καιρό (2002)είχα ένα ΤΑ 650 αγορασμένο μετχ αλλά με πολύ λίγα κμ (18000?)και ακόμα στην εγγύηση...όταν το πήγα σε (επώνυμο)εξουσιοδοτημένο για το σέρβις των 24000 η τιμή για το σέρβις (φίλτρο αέρα,λάδια+φίλτρο λαδιού,4μπουζί,και ρύθμιση βαλβίδων+ κάτι ελέγχους συσφίξεις και λάδωμα/τέντωμα αλυσίδας) ήταν 350€!!!!σε έρώτησή μου αν οι βαλβίδες ρυθμίστηκαν και αν είχαν πρόβλημα,μου΄έδωσε 2...καπελώτα!!!!! -ορίστε μου λέει,αυτά ήταν που αλλάξαμε,ήταν εκτός ανοχών...ήταν πολύ τυχερός που δεν κράταγα τίποτα βαρύτερο από τα κλειδιά μου...του λέω το λοιπόν:
-Μάστορα ωστε 2 καπελώτα αλλάχτηκαν,ε;
-μάστορας:ναι στον πίσω κύλινδρο...
-και να σου πω μάστορα,για να τα βάλεις αυτά ξεβιδώνεις καπάκι,ε;
-σαφέστατα απαντάει ο μάστορας...
-και ερωτώ:πως γίνεται ρε μάστορα να τα πέρασες όταν στο καπάκι έχει ακόμα τη λάσπη από την εντουροβόλτα στη Πάρνηθα;ούτε μια δαχτυλιά;
-..........(μούγγα ο μάστορας..)
-και τον ξαναρωτάω το βασικότερο:και από πότε (από κόντρα παξιμάδι...)απέκτησε ΚΑΠΕΛΟΤΑ ο κινητήρας του ΤΑ ρε μάστορα;
-......................
-πλήρωσα για τα λάδια τα μπουζί και τα φίλτρα και έκτοτε δε με ξανα είδε μέχρι που το έκλεισε το ρημάδι...
2η ιστορία:
Με το ίδιο ΤΑ ψάχναμε για το ξαδερφάκι μου τότες για παπί...εκεί προς Κορυδαλλό σε ένα λουσάτο και σένιο μαγαζί έβγαλα λαβράκι:
-καλημέρα!
-καλημέρα στα παιδιά τι θα θέλατε; (ευγενέστατος ο ηλικιωμένος κύριος)
-ψάχνουμε ένα παπ'ι για το λεβέντη από δω...
-έχω αυτά κινέζικά αλλά σκυλιά και αντιπροσωπεία,κλπ,κλπ
-μάλιστα και η τιμή καλή...από σέρβις τι γίνεται;
-Εμ..σέρβις θα πας πιο κάτω,που το έχει ο αντιπρόσωπος αλλά αν θες για αυτό (δείχνει το ΤΑ μου) ό,τι θες!
-Αστο αυτό μάστορα...αυτό το κάνω εγώ σέρβις!
-δηλαδή τι σέρβις κάνεις; (όλος απορία)
-τα κλασικά:Λάδια μπουζί,φίλτρα,τακάκια,αλυσίδες γρανάζια,μέχρι και βαλβίδες!
-(γελώντας) βαλβίδες στο ΤΑ; ε,όχι ντε!
-γιατί ρε μάστορα ρωτάω κουλός είμαι; (ρωτάω τάχα θιγμένος)
-όχι ρε παιδί,αλλά ρυθμίζουν βαλβίδες στα ΤΑ; ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ!..... άλλωστε όποτε το ανοίγεις δεν είναι σωστά τα διάκενα ή διορθώνεις; (μένω μαλάκας...)
-(εγώ): ....... (κουνάω το κεφάλι απροσδιόριστα,είχε δίκιο,4 καλοκαίρια το άνοιγα,μες στα όρια ήταν...)
Βάλτε τώρα στο μυαλό σας πόσα ΤΑ έχει πουλήσει αυτή η Χόντα στην Ελλάδα,και πόσα εξουσιοδοτημένα ή όχι ακούνε,κοιτάνε ή ρυθμίζουν βαλβίδες.... (αλλά χρεώνουν ρύθμιση)......
Φανταστείτε αν οι μαστόροι βαριούνται το ΤΑ,τι εργασία θα γίνεται σε τετρακύλινδρα με καπελότα......
devil's animal
14/12/2011, 17:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Αν και συμφωνω με ολα οσα προανεφερες εδω με βρισκεις αντιθετο!
Κι αυτο για τον απλουστατο λογο οτι ο εξουσιοδοτημενος εχει στανταρ πελατια λογο εγγυησης. Αντιθετα ο "συνοικιακος" μαστορας κερδιζει την πελατια του απο την ποιοτητα της δουλειας του και μονο γιατι πολυ απλα αν δεν μεινεις ευχαριστημενος, δεν θα ξαναπας.
Δεν συμβαινει το ιδιο διστυχως με τους εξουσιοδοτημενους που με τον φοβο να βγεις εκτος εγγυησης θα ξαναπας.
Και αν στους γιαπωνεζους ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα μιας και υπαρχουν αρκετοι εξουσιοδοτημενοι και ο ανταγωνισμος ισως και να αναγκαζει καποιους να κανουν καλη δουλεια, στα ευρωπαικα που οι μαστορες μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου πολλες φορες... αστα-βραστα!!
πιθανοτατα εχεις δικιο οσον αφορα τους εξουσιοδοτημενους...τους παει η δουλεια στην πορτα με το που πουληθει ενα καινουργιο για να μην χαθει η εγγυηση...
αλλα αυτο, πλεον, θα εξαλειφθει γιατι δεν πουλιωνται καινουργια... :sick:
chr1s_86
14/12/2011, 18:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
ένα ΤΑ 650
..........
σε έρώτησή μου αν οι βαλβίδες ρυθμίστηκαν και αν είχαν πρόβλημα,μου΄έδωσε 2...καπελώτα!!!!!
:cry: :cry: :cry: