Σύνδεση

View Full Version : Μην σας πιανουν κοροιδο,τα συνεργεια !!

Σελίδες : 1 [2]

jimmis5
22/12/2011, 19:45
Απο το nick καταλαβαινουμε οτι εισαι ευρωπαιος - καταστηματαρχης
Θα παραμεινουμε ελληναρες πελατες πινοντας μπυρες που αγορασαμε απο το μινι μαρκετ και τουλαχιστον γνωριζαμε σε εναν βαθμο την τιμη εκ τον προτερον

:beer: :beer: :beer: :beer:

guzzistas συμφωνω μιας και πλεον χωρις ζητηση οποια τιμη και να βαλει ο εκαστοτε θα ειναι αδιαφορη:winka:

Πανοπτικός
22/12/2011, 19:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από eurotreno2002
Απορω ολοι αυτοι που θεωρουν και κρινουν και χαρακτηριζουν και μπαινουν στα μαγαζια και κανουν σχολια - παζαρια για τις τιμες και τις υπηρεσιες και μιλανε για ιντερνετ και ebay.....

Αυτο ακριβως κανω, μπαινω μεσα, δοκιμαζω κρανη, μπουφαν, στολες και μετα αρχιζει το παζαρι,

-ποσο
-τοσο
-διαπραγματευσιμη η τιμη ?
-οχι, αντε να σου κανω καλυτερη τιμη... τοσο (μειον 10 ευρω)
-μα.. στο ιντερνετ το βρισκω τοσο
-...
-οκ, γεια σου, ωραιο το κρανος, μου εφαρμοζει, αλλα 50 ευρω κερδος δεν θα βγαλεις με ενα τεμαχιο
-...

Ετσι φιλε, οταν οι ελληναραδες θελουν να βγαλουν 50 ευρω στο ενα τεμαχιο ή 100 ευρω με ενα δερματινο μπουφαν... θα παρει τα @@ακια μου. Ιντερνετ & παλι ιντερνετ
:wave2:

devil's animal
22/12/2011, 19:48

Το να εχεις επιχειρηση στην Ελλαδα ειναι αθλος....

συμφωνω. αλλα αυτο ισχυει για ΤΩΡΑ.
γιατι πριν 5 ή 10 χρονια, οταν επαιρναν επιχορηγησεις απο ΟΑΕΔ και επιδοτουμενους εργαζομενους και ολοι πληρωναν, δεν ηταν κανεις δυσαρεστημενος...
ισα ισα, ανοιγαν συνεχως ολοενα και περισσοτερα μαγαζια καθε ειδους (θελοντας ο καθενας να κανει κατι δικο του και να ειναι αφεντικο του εαυτου του, βγαζοντας παντεσπανι)...

ε,ηρθε ο καιρος ν'αλλαξει αυτο.

eurotreno2002
22/12/2011, 19:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Αυτο ακριβως κανω, μπαινω μεσα, δοκιμαζω κρανη, μπουφαν, στολες και μετα αρχιζει το παζαρι,

-ποσο
-τοσο
-...
-οκ, γεια σου, ωραιο το κρανος, μου εφαρμοζει, αλλα 50 ευρω κερδος δεν θα βγαλεις με ενα τεμαχιο
-...

Ετσι φιλε, οταν οι ελληναραδες θελουν να βγαλουν 50 ευρω στο ενα τεμαχιο ή 100 ευρω με ενα δερματινο μπουφαν... θα παρει τα @@ακια μου. Ιντερνετ & παλι ιντερνετ

Δεν νομιζω να στεναχωρηθει και πολυ που δε θα το αγορασεις.... :rotflmao: :rotflmao:

Πανοπτικός
22/12/2011, 19:53
Δεν νομιζω να στεναχωρηθει και πολυ που δε θα το αγορασεις.... :rotflmao: :rotflmao:

Ουτε εγω στεναχωρεθηκα φυσικα, το νουμερο που μου κανει το εμαθα.. παραγγελνω απο το ιντερνετακι αυτο που μου κανει γαντι κ ειμαι κομπλε
:bawl:

eurotreno2002
22/12/2011, 19:54

-ποσο
-τοσο
-...
-...

Α! Και μη νομιζεις οτι οι μαγαζατορες δεν εχουν ιντερνετ...:winka: Αλλα εχουν εξοδα..:wave2:

Πανοπτικός
22/12/2011, 20:00

Ουτε εγω στεναχωρεθηκα φυσικα, το νουμερο που μου κανει το εμαθα.. παραγγελνω απο το ιντερνετακι αυτο που μου κανει γαντι κ ειμαι κομπλε

Α! Και μη νομιζεις οτι οι μαγαζατορες δεν εχουν ιντερνετ...:winka: Αλλα εχουν εξοδα..:wave2:

Το ειπα κ παραπανω, εχουν ιντερνετ, αλλα ειναι κεραταδες κ δεν αρκουνται με 10% οπως οι ευρωπαιοι αλλα θελουν 40-50%, τα εξοδα τους ειναι δικο τους θεμα

Οταν προσλαμβανουν υπαλληλο δεν νομιζω οτι τον πληρωνουν οπως πρεπει "φιλε 20 ευρω την ημερα αλλιως εχει κ αλλου πορτοκαλιες". Γιατι κ ο υπαλληλος του εχει εξοδα κ προσωπικες αναγκες... Δεν νομιζω οτι δινει δεκαρα κανεις... Η μηπως διαφωνεις.

Το ιδιο κανω κ εγω λοιπον !

πηγαινω, δοκιμαζω, κ παραγγελνω... Εκτος αν κανει σωστη τιμη, οποτε αλλαζει το θεμα.

stefanos
22/12/2011, 20:01

Το γέλιο το μεγάλο είναι ότι θα κλείσουν και αυτά σε λίγο γιατί δεν θα μπορείς να δοκιμάσεις πλέον τίποτα σε μαγαζί.:lol:

eurotreno2002
22/12/2011, 20:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Το γέλιο το μεγάλο είναι ότι θα κλείσουν και αυτά σε λίγο γιατί δεν θα μπορείς να δοκιμάσεις πλέον τίποτα σε μαγαζί.:lol:

:a013:

guzzistas
22/12/2011, 20:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
εγω δεν λυπαμαι καθολου...

Κρίμα...

stefanos
22/12/2011, 20:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
Κρίμα...

Δεν είναι θέμα συλλυπητηρίων και στεναχώριας γιατί από τέτοιες καταστάσεις δεν βγαίνει κανείς κερδισμένος.
Ήδη φίλοι στο χώρο συναντούν ελλείψεις σε ειδικευμένα αναλώσιμα γιατί δεν φέρνουν οι αντιπρόσωποι, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά στην υπηρεσία που μου παρέχει θα πληρώσω και μεταφορικά για αγορά από μικρομάγαζο της Ευρώπης.
Αυτό χαλαρά μπορεί να σημαίνει σε λίγο ακινησία λόγω έλλειψης ανταλλακτικών σε περίεργα μηχανάκια και στό τέλος θα καταντήσουμε στο 80 όπου εισάγονταν μόνο κάποια φτηνομηχανάκια από τις αντιπροσωπίες.

g.kounoupis
22/12/2011, 21:03
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
[B]Ουτε εγω στεναχωρεθηκα φυσικα, το νουμερο που μου κανει το εμαθα.. παραγγελνω απο το ιντερνετακι αυτο που μου κανει γαντι κ ειμαι κομπλε

Το ειπα κ παραπανω, εχουν ιντερνετ, αλλα ειναι κεραταδες κ δεν αρκουνται με 10% οπως οι ευρωπαιοι αλλα θελουν 40-50%, τα εξοδα τους ειναι δικο τους θεμα

Οταν προσλαμβανουν υπαλληλο δεν νομιζω οτι τον πληρωνουν οπως πρεπει "φιλε 20 ευρω την ημερα αλλιως εχει κ αλλου πορτοκαλιες". Γιατι κ ο υπαλληλος του εχει εξοδα κ προσωπικες αναγκες... Δεν νομιζω οτι δινει δεκαρα κανεις... Η μηπως διαφωνεις.

Το ιδιο κανω κ εγω λοιπον !

πηγαινω, δοκιμαζω, κ παραγγελνω... Εκτος αν κανει σωστη τιμη, οποτε αλλαζει το θεμα.

Γιαυτο έχει φτάσει η Ελλάδα στο χάλι που είναι .
Με τι ασχολείσαι αν θέλεις απαντάς .

THEOD
22/12/2011, 21:12

Εχε όμως υπ' όψιν ότι με την γενίκευση αυτής της τακτικής κάποια στιγμή θα ψάχνεις να βρείς μαγαζί για να "μάθεις το νουμεράκι" και δεν θα βρίσκεις... :rolleyes:

bocaros
22/12/2011, 21:18
αν και εχουμε ξεφυγει απο το αρχικο θα ανσφερθω σε προηγουμενο νημα.
διαβαζω λοιπον για το 10% που κερδιζει ο ευρωπαιος και 50% που θελει να κερδισει ο ελληνας.
εχει αναρωτηθει κανεις σε τι τιμη αγορασε το fcmoto η το luis αφου εχει τη δυνατοτητα μεγαλης παραγγελιας και δυνατοτητα στοκαρισματος?
εχει αναρωτηθει σε τι αγορα απευθυνετε ο ξενος και σε τι ο ελληνας?
σαφως πολλοι το εχουν κσνει αλλα μπροστα στο συμφερον αγοραζουν απο εξωτερικο οπως το εχω κανει κι εγω.
εχω πεισει ομως τον εαυτο μου και ισως εχω κανει λαθος οτι δεν ειμσστε αλητες εκτος απο ορισμενα φαινομενα.
ουτε μηχσνες φτιαχνω , ουτε κρσνη πουλαω αλλα εξακολουθω να εχω το δικαιωμα τον ιδρωτα μου και την υγεια μου να την πουλαω οσο θελω εγω.
και επιτρεψτε μου να μην επιτρεπω σε κανενα νσ με λεει σλητη.
αν τα 50 που ζητησα ειναι πολλα θα ειμαι ανεργος.
αν οχι θα ζω αξιοπρεπως και ισως προσφερω και σε καποιον αλλο μερος αυτης της αξιοπρεπειας.

Πανοπτικός
22/12/2011, 22:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από g.kounoupis

Γιαυτο έχει φτάσει η Ελλάδα στο χάλι που είναι .

Οχι φιλε μου, πριν απο 5 χρονια που μοσχοπουλουσαν τα προιοντα τους οι μαγαζατορες κ πληρωναν τον πωλητη τους 25 ευρω το 8ωρο, αν τους ελεγες γιατι δεν κολλανε ενσημα, η απαντηση ηταν "ετσι ειναι η ζωη & αν θελεις"

Και τωρα μου ζητας να λυπηθω τον επιχειρηματια ?
Γιατι ? επειδη δεν βγαζει πια οσα εβγαζε ? Και 50 ευρω την ημερα να βγαλει καθαρα, ειναι προνομιο... (για να μην μου πεις για το "κεφαλαιο" που εβαλε)

Ζουμε σε μια εποχη που οι εργοδοτες γαμανε κυριολεκτικα τους εργαζομενους με την δικαιολογια της "κρισης" κ θα λυπηθω τον επιχειρηματια...
Να το κλεισει, ουτε με νοιαζει, να καταλαβει κ αυτος πως βγαινει το 20ρικο, οι παλιες εποχες τελειωσαν

catmaster
22/12/2011, 22:00
Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν με το στανιό να πάει στο μαγαζί του

ειδικά όπως είναι οι εποχές όλοι τα φέρνουμε πάρα πάρα πολύ δύσκολα και το κάθε ευρώ μετράει

κάντε την έρευνά σας ψάξτε το και βρείτε ένα σωστό επαγγελματία να κάνετε την σωστή δουλειά αν όχι,
όσοι πάλι νιώθετε ότι το χετε το do it yourself πάρτε το εγχειρίδιο συντήρησης της μηχανής σας , αγοράστε μια σειρά καλά εργαλεία , τσοντάρετε δυό τρείς μαζί να πάρτε κάποια πιο εξειδικευμένα και ακριβά για πιο περίπλοκη συντήρηση , βρείτε ένα χώρο και αράξτε κάθε ΣΚ να κάνετε και το χαβαλέ σας και να γουστάρετε πάντα όμως με προσοχή και υπομονή ας κάνετε και μια ώρα παραπάνω δε χάθηκε ο κόσμος , ψαχτείτε στο youtube διαβάστε ρωτήστε μηχανικούς και βρείτε την άκρη μόνο να έχετε πάντα στο νού σας πως καβαλάμε μηχανάκια που πάνε με τριακόσια χιλιόμετρα και μια στραβή να γίνει μπορεί να μετατραπούμε σε ήχο και φως και φανταστείτε να σακατέψετε κανα φίλο σας ότι φτιάχνετε λοιπόν μαγκιά σας αλλά πάντα με προσοχή να γίνετε καλύτεροι από τον κάθε άσχετο που δεν ξέρει την τύφλα του και κοιτάει να κάνει την αρπαχτή

βρείτε την άκρη λοιπόν ο καθείς όπως ορίζει και αφήστε την γκρίνια με μάστορες η τους μάστουρες γιατί ο καθένας σε τελική την δουλειά του την κοστολογεί διαφορετικά αν δεν γουστάρετε η είναι ακριβός υπάρχουν χιλιάδες λύσεις

my 2 cents

καλούς δρόμους να έχουμε όλοι και κανα φράγκο για λίγη εξτρά βενζίνη να πάμε μια βόλτα

:beer: :beer: :beer:

Vagelis Gar
22/12/2011, 22:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster

ειδικά όπως είναι οι εποχές όλοι τα φέρνουμε πάρα πάρα πολύ δύσκολα και το κάθε ευρώ μετράει

κάντε την έρευνά σας ψάξτε το και βρείτε ένα σωστό επαγγελματία να κάνετε την σωστή δουλειά αν όχι,
όσοι πάλι νιώθετε ότι το χετε το do it yourself πάρτε το εγχειρίδιο συντήρησης της μηχανής σας , αγοράστε μια σειρά καλά εργαλεία , τσοντάρετε δυό τρείς μαζί να πάρτε κάποια πιο εξειδικευμένα και ακριβά για πιο περίπλοκη συντήρηση , βρείτε ένα χώρο και αράξτε κάθε ΣΚ να κάνετε και το χαβαλέ σας και να γουστάρετε πάντα όμως με προσοχή και υπομονή ας κάνετε και μια ώρα παραπάνω δε χάθηκε ο κόσμος , ψαχτείτε στο youtube διαβάστε ρωτήστε μηχανικούς και βρείτε την άκρη μόνο να έχετε πάντα στο νού σας πως καβαλάμε μηχανάκια που πάνε με τριακόσια χιλιόμετρα και μια στραβή να γίνει μπορεί να μετατραπούμε σε ήχο και φως και φανταστείτε να σακατέψετε κανα φίλο σας ότι φτιάχνετε λοιπόν μαγκιά σας αλλά πάντα με προσοχή να γίνετε καλύτεροι από τον κάθε άσχετο που δεν ξέρει την τύφλα του και κοιτάει να κάνει την αρπαχτή

βρείτε την άκρη λοιπόν ο καθείς όπως ορίζει και αφήστε την γκρίνια με μάστορες η τους μάστουρες γιατί ο καθένας σε τελική την δουλειά του την κοστολογεί διαφορετικά αν δεν γουστάρετε η είναι ακριβός υπάρχουν χιλιάδες λύσεις

my 2 cents

καλούς δρόμους να έχουμε όλοι και κανα φράγκο για λίγη εξτρά βενζίνη να πάμε μια βόλτα

:beer: :beer: :beer: (Άκη το γραμματοκούτι σου μπούκωσε)

route 66
22/12/2011, 22:18
πρέπει να αλλάξουνε πολλά πραγματα,όπως π.χ η εισφορά "χαράτσι" "νταβατζιλίκι" στο ταεε
840 ευρώ πλερώνω το δίμηνο,τα ενοίκια επίσης όπως βέβαια και το μέρισμα που παίρνει η εφορία από τα ενοίκια ,περίπου το μισό:eyepop: .
Επίσης σημαντικό όσον αφορά τα συνεργεία.πρέπει ο πελάτης να μπορεί να δεί τι κάνει ο μάστορας να είναι μέσα στο χώρο,γιατί κάλιστα μπορεί να μην κάνει και τίποτα.
όχι να σε κοιτάει με μισό μάτι και να σου λέει έλα σε δύο ώρες και να παίρνει 70 και 150 ευρώ εργασία και να κοροιδεύει...έλεος.
πόσοι και πόσοι δεν αλλάζουνε συνεργεία επειδή βλέπουμε ότι τους κοροιδεύουνε κανονικά.
Συμφωνώ να ζητάνε λεφτά αλλά να κάνουνε και δουλεία γιατί αλλιώς θα βαριγκομάνε οι άνθρωποι,αλλά πρέπει να λάβουνε υπ'όψιν τους και τη γενική κατάσταση,ότι δηλαδή γυρνάμε προ εποχής xt550, που δεν παίρνανε τα 600 γιάτί ήταν τεκμήριο.
καλό είναι να ασχολούμεστε στα απλά μόνοι μας και να τα πηγαίνουμε σε μάστορα γιά τα πιό δύσκολα.πάντως προτιμώ να πληρώσω σε ένα καλό και τίμιο μάστορα κάποια χρήματα παραπάνω και να ξέρω ότι ασχολήθηκε με τη μηχανή παρά να ψάχνω μόνο τιμή.

vaska
22/12/2011, 22:32
Οχι φιλε μου, πριν απο 5 χρονια που μοσχοπουλουσαν τα προιοντα τους οι μαγαζατορες κ πληρωναν τον πωλητη τους 25 ευρω το 8ωρο, αν τους ελεγες γιατι δεν κολλανε ενσημα, η απαντηση ηταν "ετσι ειναι η ζωη & αν θελεις"

Και τωρα μου ζητας να λυπηθω τον επιχειρηματια ?
Γιατι ? επειδη δεν βγαζει πια οσα εβγαζε ? Και 50 ευρω την ημερα να βγαλει καθαρα, ειναι προνομιο... (για να μην μου πεις για το "κεφαλαιο" που εβαλε)

Ζουμε σε μια εποχη που οι εργοδοτες γαμανε κυριολεκτικα τους εργαζομενους με την δικαιολογια της "κρισης" κ θα λυπηθω τον επιχειρηματια...
Να το κλεισει, ουτε με νοιαζει, να καταλαβει κ αυτος πως βγαινει το 20ρικο, οι παλιες εποχες τελειωσαν

Είσαι όπως πάντα ισοπεδωτικός, μηδενιστής και στ' @ρχίδι@ σου όλα.

Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.

Τα σέβη μου.

:wave2: :wave2:

Πανοπτικός
22/12/2011, 22:40
Ναι ειμαι, γιατι ειναι κ ο κοσμος ισοπεδωτικος, οταν ο εργατης βγαζει 20 ευρω ημερομισθιο το θεωρουμε λογικο, δεν λεμε τιποτα γιαυτο και απο την αλλη... ζηταμε κατανοηση για τον επιχειρηματια...

Μπα δεν θα παρω, οπως ο επιχειρηματιας στα @@ του για τον εργαζομενο του, ετσι κ εμενα στα @@ μου, θα αγοραζω απο γερμανια :wave2:

eurotreno2002
22/12/2011, 22:43
Ρε παλικαρια ολα αυτα που λεμε - λετε παραπανω ειναι γνωστα και οσοι καβαλανε χρονια τα εχουν ζησει. Και ειπαμε ολοι μαζι οτι οι λυσεις ειναι εξισου πολλες βλεπε catmaster (ιντερνετ - αλλα συνεργεια - do it your self κ.α.)

Η ερωτηση μου ειναι μια και απλη.

Εφοσον οι παραγοντες για την αυξημενη τιμη (50 αντι για 30 οχι 200 αντι για 30) ενος μαγαζιου - συνεργειου ειναι παρα πολλοι (και να πουλας ακριβα ειναι νομιμο) γιατι πρεπει να βαφτισουμε τον ανθρωπο (μεσα στα φορουμ και σε γνωστους μας) ΑΛΗΤΗ και αλλα πολλα που διαβαζω στα φορουμ..??? Απλα μπορουμε να μην παμε και να πουμε μου ζητησε πολλα.

Για μενα αυτη ειναι η πιο λογικη αντιδραση, ολα τα υπολοιπα μου ακουγονται κομπλεξισμοι και κακιες.

:beer: Καλες μας βολτες και να ξεκαθαρισω, Προσπαθω να λειτουργω καλοπροαιρετα...

fkol k4
22/12/2011, 23:56
Ναι ειμαι, γιατι ειναι κ ο κοσμος ισοπεδωτικος, οταν ο εργατης βγαζει 20 ευρω ημερομισθιο το θεωρουμε λογικο, δεν λεμε τιποτα γιαυτο και απο την αλλη... ζηταμε κατανοηση για τον επιχειρηματια...

Μπα δεν θα παρω, οπως ο επιχειρηματιας στα @@ του για τον εργαζομενο του, ετσι κ εμενα στα @@ μου, θα αγοραζω απο γερμανια :wave2:
Δεν είσαι ισοπεδωτικός, αυτό προϋποθέτει να έχεις μία ιδέα για το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι.
Παντελώς άσχετος είσαι και μέσα στην ασχετοσύνη σου νομίζεις ότι κάνεις και κοινωνική κριτική.

1. Τι σχέση έχει το πόσο χρεώνει ο καθένας τη δουλειά του με το ποιος και αν πληρώνει καλά τους υπαλλήλους του μου λές;
2. Με τα λεφτά ποιάς δουλειάς ρε μεγάλε σκοπεύεις να αγοράζεις από το Ίντερνετ άμα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις;
Εσύ πού θα δουλεύεις; Ή μήπως είσαι δημόσιος υπάλληλος και νομίζεις πως το κράτος θα αντέχει για πολύ καιρό ακόμα να πληρώνει δημοσίους υπαλλήλους χωρίς έσοδα από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις;

Δηλαδή εσύ αγοράζεις απ' έξω όχι γιατί είναι φτηνότερα, αλλά για να τιμωρήσεις τους κακούς επιχειρηματίες; Έξω δηλαδή οι επιχειρηματίες είναι καλοί κι εδώ κακοί;
Κι εσύ ένας ανιδιοτελής τιμωρός;
Δηλαδή αν σου δείξω έναν καλό μαγαζάτορα που για παράδειγμα πούλησε το σπίτι του για να μην απολύσει υπάλληλο, θα πας να αγοράσεις από εκεί και ας είναι ακριβότερα;

Μαγκιά σου ν' αγοράζεις από όπου γουστάρεις, αλλά μη μας το ρίχνεις και στο κοινωνικό μήνυμα, δεν είμαστε και τόσο ηλίθιοι.

Πανοπτικός
23/12/2011, 00:07
Aνιδιοτελης τιμωρος δεν ειμαι, αλλα αγοραζω απο εκει που συμφερει, χωρις να μου πιανουν τον κωλο & το κυριοτερο... ΔΕΝ εχω τυψεις για αυτο, κανω το ΣΩΣΤΟ...
(και μαλιστα πολλες φορες προτρεπω κ αλλους να κανουν το ιδιο ή παραγγελνουμε μαζι απο εξωτερικο)

Εξω οι επιχειρησεις ειναι λογικες, μεσα στην ελλαδα ειναι κλεφταραδες, πολυ απλο :wacko:

Αν εχεις μαγαζι λοιπον, να μου πεις να περασω να δοκιμασω συνολακια, αν ομως θελεις να βγαλεις 50 ευρω με μια πωληση... συγνωμη αλλα δεν θα διαθεσω, να το κλεισεις .. :blush:

bocaros
23/12/2011, 00:16

και μονο το οτι παραδεχεσαι οτι εισαι σε ενα ακρο οπως ο ισοπεδωτισμος , εχω την εντυπωση οτι θα επρεπε να σε ανησυχησει.

αφησε λιγο τον εαυτο σου ελευθερο και μην απομονωνεις απαντησεις , αλλα προσπαθησε να δεις μια εικονα ολοκληρωμενη και οχι ενα καμμενο δεντρο που χαλαει την εικονα μονο και μονο επειδη σε εξυπηρετει.

μην με παρεξηγησεις , απλα προσπαθω να ζω οσο πιο απλα γινετε και να μην βλεπω γυρω μου συνομοσιες.

Operater
23/12/2011, 00:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από DoctoR_k6
Δεν παμε καλα μου φαινεται...Καποιοι ζουνε σε αλλο κοσμο!!Για να μην πω συμπαν!!
50 ευρω για να περασει αλυσιδα??Αυτος ηθελε να βγαλει τα σπασμενα της εβδομαδας με μια δουλεια.Κ μετα σου λεει γιατι μενει ο κοσμος χωρις δουλεια κ τα κλεινουνε...
Να σου πει 20 ευρω και να την βαλεις οκ!Να δουλεψει κ αυτοε κ εσυ μην σκιστεις...
Αλλα με 50 παρε ενα καλο σετ με 150 ευρω και βαζε την δικη σου και ολων των αλλων(μη σου πω κ με ενα 10αρικο θα σωσεις κοσμακη)

Ξυπνατε ρε πλεον τα 50ευρω για τετοιες εργασιες δεν υπαρχουν...Χαλαμε 12 ωρες την ημερα απο την ζωη μας για να τα βγαλουμε αυτα τα χρηματα!!

ΕΑΝ κοπεί απόδειξη, αναρωτήθηκες πόσα του μένουν στην τσέπη? βγάλε το φως μιας ώρας (όπως στο γραφω) βγάλε την μια ώρα του βοηθού, βγάλε την φαπα που παει στο κράτος, βγάλε την φορολόγηση στο κέρδος (κάπου 20-25% νομίζω), βγάλε την μια ωρα ενοικίου (όπως στο γράφω και αυτό), βγάλε την ευθύνη, βγάλε..βγάλε...βγάλε...
όπως είπε ο catmaster. 40 ευρώ ΜΕ απόδειξη, είναι λογικότατη.

επίσης, σκεφτείτε και αυτό...μπορεί να έχω άδικο...τον χρόνο που θα έκανα να μάθω να αλλάζω με τον σωστό τρόπο την αλυσίδα, για να την αλλάξω αντε 10 φορές ακόμα, και τον χρόνο να την αλλάξω σωστά, αυτόν τον χρόνο λοιπόν, τον εξοικονομώ να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου την δόλια. να πάω μια βόλτα, να ασχοληθώ με τα παιδιά μου (που δεν έχω :lol: ) να δω εναν φίλο κ.α.

αλλιώς όλοι θα μαθαίναμε να φτιάχνουμε ΑΡΙΣΤΑ ντουλάπες, κρεβάτια, θερμοσίφωνες, αυτοκίνητα, μπετά, φωτογραφίες επαγγελματικές, βίντεο απαικτα, υπολογιστές, πολυκατοικίες, βαψίματα, σοβατίσματα, στοκαρίσματα, φαναρτζοδουλειές, υδραυλικά, εσπρέσσο... αλήθεια, γιατί δεν φτιάχνεται τον εσπρέσσο σπίτι σας και σκάμε 2 ευρώ κάθε φορά για καφέ? γιατί δεν αγοράζουμε μια καλή μηχανή των 100 ευρώ και άνω να φτιάχνουμε το εσπρεσσάκι μας κάθε μέρα?

και ΑΛΗΤΗ δεν θα χαρακτήριζα τον μεγαλύτερο λαμόγιο. γιατί ο ΑΛΗΤΗΣ δεν γίνεται μόνος του.

δεν ξέρω, μπορεί από την αϋπνία να μεχει πιάσει φλυαρία.
αλλά έκαστος στο είδος του, για να επιβιώσουμε τελικά όλοι. :beer:

g.kounoupis
23/12/2011, 01:00
Aνιδιοτελης τιμωρος δεν ειμαι, αλλα αγοραζω απο εκει που συμφερει, χωρις να μου πιανουν τον κωλο & το κυριοτερο... ΔΕΝ εχω τυψεις για αυτο, κανω το ΣΩΣΤΟ...
(και μαλιστα πολλες φορες προτρεπω κ αλλους να κανουν το ιδιο ή παραγγελνουμε μαζι απο εξωτερικο)

Εξω οι επιχειρησεις ειναι λογικες, μεσα στην ελλαδα ειναι κλεφταραδες, πολυ απλο :wacko:

Αν εχεις μαγαζι λοιπον, να μου πεις να περασω να δοκιμασω συνολακια, αν ομως θελεις να βγαλεις 50 ευρω με μια πωληση... συγνωμη αλλα δεν θα διαθεσω, να το κλεισεις .. :blush:

Θέλεις να μας πεις τι δουλεία κάνεις ?

Allst@rf
23/12/2011, 01:05
40 ευρώ είναι περίπου 32 ευρώ στην τσέπη και 8 ευρώ το φπα...

Οπότε αυτοί που σου ζήτησαν τα 30 λογικα σου είπαν νούμερο χωρίς απόδειξη...

Τα 50 που σου ζήτησε ο άλλος ΑΝ έβαλε και την απόδειξη μέσα είναι περίπου 40 δικα του...

Αν όμως ζητάει 50 χωρίς απόδειξη τότε δεν είναι σωστός...

Θα μπορούσες να τον ρώταγες βέβαια αν σου έκοβε απόδειξη ,αν σου έλεγε ναι τότε με συγχωρείς φίλε μου αλλά είσαι άδικος...

:beer:

Λευκάδιος
23/12/2011, 01:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf

Θα μπορούσες να τον ρώταγες βέβαια αν σου έκοβε απόδειξη ,αν σου έλεγε ναι τότε με συγχωρείς φίλε μου αλλά είσαι άδικος...

:beer: απο το τηλεφωνο σιγουρα θα του ελεγε ναι :wave2:

catmaster
23/12/2011, 01:13
40 ευρώ είναι περίπου 32 ευρώ στην τσέπη και 8 ευρώ το φπα...

... αλλά είσαι άδικος...

και εμένα να με συγχωρείς αλλά άμα από 40 με απόδειξη μου μέναν 32 στην τσέπη όπως γράφεις τότε να κάνω 2 τέτοιες δουλειές την μέρα και πάω σπίτι μου , έχεις λειτουργικά έξοδα , φπα, φόρο στο παροχής υπηρεσιών , περαιώσεις , εξτρά χαράτσια και έκτακτα έξοδα

αναλογως το ενοίκιο μπορέι να βγαίνουν από 8 έως 14 ευρώ την ώρα

Allst@rf
23/12/2011, 01:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos76
απο το τηλεφωνο σιγουρα θα του ελεγε ναι :wave2:

και στο μαγαζί να πηγαινές να κανείς την ερώτηση πάλι ναι θα σου λεγε...

Στο τέλος κάνουν τον γερμανό...:lol:

Λευκάδιος
23/12/2011, 01:26

Στο τέλος κάνουν τον γερμανό...:lol: αν την ζητησεις δεν πα να κανουν και τον κινεζο θα την δωσουν.

Allst@rf
23/12/2011, 01:48
και εμένα να με συγχωρείς αλλά άμα από 40 με απόδειξη μου μέναν 32 στην τσέπη όπως γράφεις τότε να κάνω 2 τέτοιες δουλειές την μέρα και πάω σπίτι μου , έχεις λειτουργικά έξοδα , φπα, φόρο στο παροχής υπηρεσιών , περαιώσεις , εξτρά χαράτσια και έκτακτα έξοδα

αναλογως το ενοίκιο μπορέι να βγαίνουν από 8 έως 14 ευρώ την ώρα

κάτσε γιατί δεν κατάλαβα ρε φίλε;

εσυ δεν παρέθεσες στην αρχή όλη τη διαδικασία της εργασίας και είπες στο τέλος ότι για αυτή θα χρεώνες 40 ευρώ με απόδειξη;

το κράτος δε σε φορολογεί με 23 συντελεστή;

που είναι το λάθος;

το τι θα κανείς με αυτα τα 32 ολόκληρα ευρώ είναι άλλο ζήτημα.:lol:

Allst@rf
23/12/2011, 01:50
αν την ζητησεις δεν πα να κανουν και τον κινεζο θα την δωσουν.

άρα στα λόγια μου έρχεσαι...:winka:

catmaster
23/12/2011, 02:09

εσυ δεν παρέθεσες στην αρχή όλη τη διαδικασία της εργασίας και είπες στο τέλος ότι για αυτή θα χρεώνες 40 ευρώ με απόδειξη;

που είναι το λάθος;

ψιτ ψηλέ ...

πέραν του χαβαλέ και της μαλακίας ίσως και να ξέρεις ότι υπάρχουν σε όλους τους κλάδους μαγαζάκια που είναι στο όριο του αν γινει ακόμα και ένα ευρω αύξηση στο κόστος να κλείσουν

καλός μου φίλος και σωστός και τίμιος στη δουλειά του κλείνει το μαγαζί του και ούτε τα άρπαξε ούτε και τα αρπάζει ...

τρία παιδιά έχει και ούτε στον οαεδ δεν μπορεί να μπεί

άσε τον ειρωνικό χαβαλέ λοιπόν για άλλες καταστάσεις εγώ πάντα ακριβολογώ δεν μιλάω μπουρου μπούρου .....και απάντησα ακριβώς στην μπαρόλα που πέταξες..... και ναι υπάρχει και ο κόσμος που πιστεύει την μαλακία ότι στο τέλος της μέρας του ελέυθερου επαγγελματία του μένουν στην τσέπη χιλιάρικα

πάω να κοιμηθώ

:ZZZ:

schumifer
23/12/2011, 03:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από DoctoR_k6
Ξυπνατε ρε πλεον τα 50ευρω για τετοιες εργασιες δεν υπαρχουν...Χαλαμε 12 ωρες την ημερα απο την ζωη μας για να τα βγαλουμε αυτα τα χρηματα!!

Αυτό το ποστ πρέπει να επαναλαμβάνεται μερικές φορές την εβδομάδα για να τηρούνται και οι αναλογίες.
Όσο και αν πιστεύεις κύριε πολύπειρε μηχανικέ ότι κοστίζει ο κόπος σου (μόνο ο κόπος, όχι τα ανταλλακτικά) αν βγάζεις περισσότερα από όσα εγώ στο μέσο ημερομίσθιό σου, εγώ θα μείνω στην ψάθα (και η οικογένειά μου) πιο γρήγορα από εσένα.
Και δεν είναι για γέλια, και σχόλια του τύπου "ναι αλλά μία φορά το χρόνο πας το μηχανάκι σου". Φροντίζουν άλλοι και κάθε μέρα δίνω δεξιά και αριστερά. Θα κόψω από όπου μπορώ.

ΥΓ όταν ένας γνωστός μου μηχανικός έφτιαχνε μηχανάκια στο σπίτι του, ήμουν μια χαρά χαρούμενος να του το πηγαίνω. Οικονομία έκανε αυτός, οικονομία κι εγώ.
Μετά που άνοιξε τελικά το μαγαζί του, έχει μεν καλούτσικες τιμές στα εργατικά αλλά τον έχω τσιμπήσει τόσες φορές να βγάζει άλλα τόσα από τα ανταλλακτικά. Μαγκιά ε?

my 2 cents

Από τα πλέον ισορροπημένα (και άνευ σημείων στίξεως, βεβαίως:p :p :p ) ποστ.

schumifer
23/12/2011, 03:05
ας με σβήσει κάποιος με δικαιώματα

THEOD
23/12/2011, 08:13

Και μόνο αυτό που λες δείχνει ξεκάθαρα το μέγεθος της άγνοιας και της μη επαφής με την πραγματικότητα... Και μακάρι το πρόβλημα να ήταν τα ανωτέρω. Αυτά ξεπερνιούνται με λίγη καλή θέληση, σκέψη και εμπειρία...

Το πρόβλημα είναι η ημιμάθεια σου και η άρνηση να δεχτείς ότι κάποια πράγματα μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι έτσι όπως νομίζεις ότι ξέρεις. Αυτά δεν ξεπερνιούνται δυστυχώς...

ADVENTURAZ
23/12/2011, 08:42

Αν την ζητησεις ,θα σου πει ειναι + φπα...αρα 50+φπα=61,50Ε σε αυτην την περιπτωση το φπα θα του το πληρωσεις τουλαχιστον...δυο φορες :winka:

Και στην τελικη δεν μπορεις να του πεις και τιποτα ,απλα σε "παγιδευσαι"ενω πηγες να το παιξεις ξυπνιος.
Κι αυτο το κανουν αρκετοι που εχουν μαθει να "δουλευουν"ετσι δυστυχως...

Οσο για τα 50Ε , κι εγω πιστευω οτι ειναι παρα πολλα.

McGyver
23/12/2011, 09:10
Εν γένει, αν μπορούμε, μην αφήνουμε κανέναν να μας πιάνει κορόιδο αλλά μην έχουμε και την αυταπάτη πως εμείς θα πιάσουμε όλους τους άλλους :winka: ...

panagath
23/12/2011, 09:34
Εμένα για το παπί μου ζητάει 25ε +ΦΠΑ +αλυσιδογράναζα. Μήπως είναι too much για παπί;

vagtav
23/12/2011, 09:40

που είναι το λάθος;

προσπάθησε να ΜΗΝ ανοίξεις μαγαζί......

guzzistas
23/12/2011, 09:50
Να ασχολούνταν μερικοί από εδώ μέσα με το ίδιο πάθος, με τους πολιτικούς και τα λαμόγια που μας έχουν φέρει στην σημερινή κατάσταση και κυκλοφορούν ελεύθεροι, θα ζούσαμε σε ένα καλύτερο κόσμο.....

stefanos
23/12/2011, 09:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
Να ασχολούνταν μερικοί από εδώ μέσα με το ίδιο πάθος, με τους πολιτικούς και τα λαμόγια που μας έχουν φέρει στην σημερινή κατάσταση και κυκλοφορούν ελεύθεροι, θα ζούσαμε σε ένα καλύτερο κόσμο.....

Ακριβώς τα ίδια μπορείς να πείς και για τα λαμόγια και τους πολιτικούς.
Δεν αλλάζει τίποτα.

fkol k4
23/12/2011, 09:56
Γι αυτή ακριβώς τη φράση σε λέω άσχετο.
Τί σημαίνει «να βγάλεις 50€ με μία πώληση»;
Τί πώληση;
Πάνω σε ποια τιμή μπορώ να βάλω 50€ κέρδος και σε ποια όχι;
- Δικαιούμαι 50€ κέρδους από ένα καφάσι μπύρες;
- Δικαιούμαι 50€ κέρδους από ένα κράνος της κλάσης των 120€;
- Δικαιούμαι 50€ κέρδους από μία τηλεόραση 42'';
- Δικαιούμαι 50€ κέρδους από μία φόρμα με δέρμα καγκουρό;
- Δικαιούμαι 50€ κέρδους από την πώληση ενός αυτοκινήτου 1600cc;

- Αν πουλάω κράνη και σου χρεώσω τη δοκιμή κρανών (αφού θα πάρεις απ' τη Γερμανία) θα με πεις κλεφταρά έτσι; Ενώ το να δεσμεύω ένα κάρο λεφτά σε κράνη για να έχω μοντέλα και νούμερα να δοκιμάζεις για να πάρεις απ' το Luis.de είναι λογικότατο και δίκαιο; Να πάρεις μια μεζούρα να μετράς την κεφάλα σου και να παραγγέλνεις. Αν δεν θες να σε εκμεταλλεύονται να μην προσπαθείς να εκμεταλλεύεσαι κι εσύ τους άλλους.

Αν δεν έχεις συμπληρώσει ποτέ τα δικά σου βιβλία εισόδων-εξόδων και αν δεν πληρώνεις ο ίδιος το ταμείο σου, κρίνε μόνο το τι θα κάνεις εσύ με τα χρήματά σου ως αγοραστής.
Το να κρίνεις τι θα κάνει ο κάθε μαγαζάτορας με το μαγαζί του είναι σαν να κρίνεις την λογική του συντακτικού των ιερογλυφικών της αρχαίας Αιγύπτου. Τις ίδιες γνώσεις έχεις και για τα 2 θέματα.

Αλλά τί λέω, σ' αυτή τη χώρα όλοι πρωθυπουργοί και προπονητές είμαστε...

nikos_abel
23/12/2011, 09:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από fkol k4

Αλλά τί λέω, σ' αυτή τη χώρα όλοι πρωθυπουργοί και προπονητές είμαστε...

Και επιστήμονες βεβαίως βεβαίως...

eurotreno2002
23/12/2011, 10:07
Ρε παλικαρια ολα αυτα που λεμε - λετε παραπανω ειναι γνωστα και οσοι καβαλανε χρονια τα εχουν ζησει. Και ειπαμε ολοι μαζι οτι οι λυσεις ειναι εξισου πολλες βλεπε catmaster (ιντερνετ - αλλα συνεργεια - do it your self κ.α.)

Η ερωτηση μου ειναι μια και απλη.

Εφοσον οι παραγοντες για την αυξημενη τιμη (50 αντι για 30 οχι 200 αντι για 30) ενος μαγαζιου - συνεργειου ειναι παρα πολλοι (και να πουλας ακριβα ειναι νομιμο) γιατι πρεπει να βαφτισουμε τον ανθρωπο (μεσα στα φορουμ και σε γνωστους μας) ΑΛΗΤΗ και αλλα πολλα που διαβαζω στα φορουμ..??? Απλα μπορουμε να μην παμε και να πουμε μου ζητησε πολλα.

Για μενα αυτη ειναι η πιο λογικη αντιδραση, ολα τα υπολοιπα μου ακουγονται κομπλεξισμοι και κακιες.

:beer: Καλες μας βολτες και να ξεκαθαρισω, Προσπαθω να λειτουργω καλοπροαιρετα...

Σε μενα γιατι δεν απανταει ο κυριος Πανοπτικος..??? (Α και τετοιους πελατες δεν τους θελει κανενα μαγαζι, μονο ζημια κανουν, αλλα μην δυσφιμιζετε οταν δεν εχετε ιδεα ) :nono:

g.kounoupis
23/12/2011, 10:34
Εδω δεν μας λέει με τι ασχολείται και εσύ θέλεις να σου απαντήσει κιόλας

harris_x
23/12/2011, 12:02
Διάβασα από κάποιον φίλο ότι είναι σημαντικό και πρέπει ο πελάτης να μπορεί να δεί τι κάνει ο μάστορας γιατί μπορεί να μην κάνει τίποτα και να χρεώνει αβέρτα!

Για πείτε μου ρε παλικάρια γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε, αν ο πελάτης πατήσει τπτ φρεσκοχυμένα λαδάκια και τσακιστεί μέσα στο συνεργείο ποιος θα τρέχει;

Αυτό που γίνεται στην Ελλαδίτσα μας είναι λάθος και πρέπει να σταματήσει. Αν πάτε στο εξωτερικό και ξεκινήσουν την επισκευή ή το service με τον πελάτη μέσα στο χώρο του συνεργείου ελάτε να μας το πείτε κι εμάς.

Αυτό που όλοι μας πρέπει να απαιτούμε από τα συνεργεία είναι μια πρόβλεψη κόστους επισκευής και οπωσδήποτε ενημέρωση αν προκύψει κάτι πέρα από τα συμφωνηθέντα!

spyrval
23/12/2011, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
Διάβασα από κάποιον φίλο ότι είναι σημαντικό και πρέπει ο πελάτης να μπορεί να δεί τι κάνει ο μάστορας γιατί μπορεί να μην κάνει τίποτα και να χρεώνει αβέρτα!

Για πείτε μου ρε παλικάρια γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε, αν ο πελάτης πατήσει τπτ φρεσκοχυμένα λαδάκια και τσακιστεί μέσα στο συνεργείο ποιος θα τρέχει;

Αυτό που γίνεται στην Ελλαδίτσα μας είναι λάθος και πρέπει να σταματήσει. Αν πάτε στο εξωτερικό και ξεκινήσουν την επισκευή ή το service με τον πελάτη μέσα στο χώρο του συνεργείου ελάτε να μας το πείτε κι εμάς.

Αυτό που όλοι μας πρέπει να απαιτούμε από τα συνεργεία είναι μια πρόβλεψη κόστους επισκευής και οπωσδήποτε ενημέρωση αν προκύψει κάτι πέρα από τα συμφωνηθέντα!

Η λογική είναι "αφού πληρώνω θα καβαλήσω τον άλλο στον σβέρκο γιατί είναι 100% απατεώνας". Αφού εγώ σκέφτομαι στα εστιατόρια να είμαι πάνω από το μάγειρα γιατί πολλά ακούγονται και σε κανα χειρούργο που δε μου αρέσει η φάτσα του να είμαι μέσα στο χειρουργείο από πάνω από τον ασθενή και να δίνω και καμιά λαβίδα (σιγά την επιστήμη). Α, και στο σχολείο της κόρης μου παρακολουθώ το μάθημα από το τελευταίο θρανίο και δεν ενοχλώ καθόλου, ούτε πετάω σαϊτες..
ΥΓ όχι ότι πολλοί από τους μάστορες/συνεργεία δεν είναι απατεώνες, αλλά ψάχνουμε, αποφασίζουμε, παθαίνουμε, μαθαίνουμε κλπ

Λευκάδιος
23/12/2011, 14:34

Στο τέλος κάνουν τον γερμανό...:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ADVENTURAZ
Αν την ζητησεις ,θα σου πει ειναι + φπα...αρα 50+φπα=61,50Ε σε αυτην την περιπτωση το φπα θα του το πληρωσεις τουλαχιστον...δυο φορες :winka:

Και στην τελικη δεν μπορεις να του πεις και τιποτα ,απλα σε "παγιδευσαι"ενω πηγες να το παιξεις ξυπνιος.
Κι αυτο το κανουν αρκετοι που εχουν μαθει να "δουλευουν"ετσι δυστυχως...

Οσο για τα 50Ε , κι εγω πιστευω οτι ειναι παρα πολλα. η τιμη καθοριζεται και συμφωνειται απο πριν(με ή χωρις αποδειξη).τι να σου πει μετα?edit.εγω παιρνω παντα αποδειξη ειμαι νομοταγης πολιτης :p

mparmpanik
23/12/2011, 15:02

καλα κανεις και αγοραζεις απο κει που νομιζεις οτι σε συμφερει, εστω κι αν δεν μπορεις να δεις
περα απο την μυτη σου και ποιο ειναι το συμφερον σου.
καποια στιγμη μπορει και να μεγαλωσεις και να καταλαβεις.

το κακο ειναι οτι δυστυχως ψηφιζεις.

toyar
23/12/2011, 15:36
κατα τη γνωμη μου σε μια ελευθερη αγορα ο καθενας μπορει να κοστολογει τα προιοντα-υπηρεσιες του οσο θελει και ειναι δουλεια του πελατη να επιλεξει
ο πολυ ακριβος δεν ειναι απαραιτητα αλητης και ο πολυ φθηνος δεν ειναι απαραιτητα ο ανθρωπος μας

αυτο που με ενοχλει πολυ απο τη θεση που βρισκομαι (δημοσιος υπαλληλος ΠΕ) ειναι οτι ο ελευθερος επαγγελματιας με ολα τα ΟΑΕΕ, ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ τελικα φορολογειται πολυ λιγοτερο απο εμενα
επισης οταν εγω τις καλες εποχες ειχα μεγιστο μεροκαματο 80 (μισθος και ασφαλεια) ο τελευταιος μαστορας δεν καταδεχοταν να δουλεψει με λιγοτερα απο 250
και φυσικα εγω δηλωνα στην εφορια 17000 το χρονο και αυτος 7000

ADVENTURAZ
23/12/2011, 15:36
η τιμη καθοριζεται και συμφωνειται απο πριν(με ή χωρις αποδειξη).τι να σου πει μετα?edit.εγω παιρνω παντα αποδειξη ειμαι νομοταγης πολιτης :p

Μαζι σου αλλα στη προκειμενη περιπτωση αν τελικα παει στο συνεργειο και του ζητησει την αποδειξη για τα 50Ε κατοπιν εορτης, θα του απαντησει αυτο που εγραψα πριν,εκει παει το σχολιο για το διπλοπληρωμενο φπα

g.kounoupis
23/12/2011, 16:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
κατα τη γνωμη μου σε μια ελευθερη αγορα ο καθενας μπορει να κοστολογει τα προιοντα-υπηρεσιες του οσο θελει και ειναι δουλεια του πελατη να επιλεξει
ο πολυ ακριβος δεν ειναι απαραιτητα αλητης και ο πολυ φθηνος δεν ειναι απαραιτητα ο ανθρωπος μας

αυτο που με ενοχλει πολυ απο τη θεση που βρισκομαι (δημοσιος υπαλληλος ΠΕ) ειναι οτι ο ελευθερος επαγγελματιας με ολα τα ΟΑΕΕ, ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ τελικα φορολογειται πολυ λιγοτερο απο εμενα
επισης οταν εγω τις καλες εποχες ειχα μεγιστο μεροκαματο 80 (μισθος και ασφαλεια) ο τελευταιος μαστορας δεν καταδεχοταν να δουλεψει με λιγοτερα απο 250

Εσύ είσαι άλλο θέμα και είναι κάτι που το ήξερες από πριν . εσύ προτίμησες την σιγουριά του δημοσίου και μήνας μπει μήνας βγει να πάρεις τα λεφτά σου ότι και να γίνει ενώ ο άλλος πήρε το ρίσκο να κάνει το μαγαζί του να βάλει λεφτά χωρίς να ξέρει αν θα τα πάρει πίσω .
Και να σου πω κάτι φιλικά εγώ αν είχα κάτσει να σπουδάσω να πάρω πτυχία δεν θα έμπαινα ποτέ στο δημόσιο δεν θα χαλάλιζα το πτυχίο μου για 1000 ευρώ τον μηνά .
Αλλά τι να κάνεις επιλογές είναι αυτές .

ADVENTURAZ
23/12/2011, 16:05
Πανοπτικε,εχεις λαθος εκτιμηση και προσεγγιση των πραγματων.

Κανεις καταστηματαρχης δεν υπολογιζει το κερδος του σε ευρω...ΚΑΝΕΙΣ:nono:

Ολοι το υπολογιζουν επι τοις εκατο % απο περιπτεραδες μεχρι αντιπροσωπους αυτοκινητων-μοτο ,αεροπλανων,πολυεθνικες...η` οποιος αλλος θες...και αυτο εξαρταται απο το τι εξοδα εχει η καθε επιχειρηση ,τι πουλαει, το που απευθυνεται...και στην τελικη ρε αδερφε...απο το ποσο κοστολογει τον κοπο και τον ιδρωτα του γι`αυτο που προσφερει.
Μην τους βαζεις ολους στην ιδια μοιρα:wave2:

Allst@rf
23/12/2011, 16:08
ψιτ ψηλέ ...

πέραν του χαβαλέ και της μαλακίας ίσως και να ξέρεις ότι υπάρχουν σε όλους τους κλάδους μαγαζάκια που είναι στο όριο του αν γινει ακόμα και ένα ευρω αύξηση στο κόστος να κλείσουν

καλός μου φίλος και σωστός και τίμιος στη δουλειά του κλείνει το μαγαζί του και ούτε τα άρπαξε ούτε και τα αρπάζει ...

τρία παιδιά έχει και ούτε στον οαεδ δεν μπορεί να μπεί

άσε τον ειρωνικό χαβαλέ λοιπόν για άλλες καταστάσεις εγώ πάντα ακριβολογώ δεν μιλάω μπουρου μπούρου .....και απάντησα ακριβώς στην μπαρόλα που πέταξες..... και ναι υπάρχει και ο κόσμος που πιστεύει την μαλακία ότι στο τέλος της μέρας του ελέυθερου επαγγελματία του μένουν στην τσέπη χιλιάρικα

πάω να κοιμηθώ

:ZZZ:

δεν σε ειρωνεύτηκα φίλε μου...

Το πόστακι με τα φπα μια διαπίστωση ήταν...δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα για σένα προσωπικα...

Απλά βάση λογικής μου βγήκε αυτό...

γιατί παρεξηγήθηκες όμως δε κατάλαβα...

Και στο κάτω κάτω να στο πω ρε μεγάλε ξεκάθαρα;

εσυ έβαλες μια τιμή του πόσο κοστολογείσ την εργασία σου ...μπράβο σου και συγχαρητήρια που είσαι ξεκάθαρος και λες και με φπα...

Όμως εσυ ,ο τάδε ο δεινά μάστορας μπορεί να έχει πάρει τα δάνεια της ζωής του ,πέρα από τα αλλά έξοδα του.

εγώ σαν πελάτης δε το ξέρω και ούτε με νοιάζει στην τελική...

Εγώ βλέπω μια τιμή και αν αντιπροσωπεύει την τσέπη μου τα δίνω αν όχι τραβάω παραπέρα...
Που πιστεύω ότι και συ το ίδιο θέλεις από μενα σαν πελάτη...

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ειρωνεύομαι.

Αν σε προσβάλα ,συγνώμη.

Εντίτ :τι δίκη σου δουλειά την υπερασπίζεσαι μια χαρά.επειδή όμως λογικα και συ καταναλωτής είσαι ,όταν πηγαίνεις και ψωνίζεισ στα μαγαζιά δεν σκέφτεσαι την τσέπη σου;ότι σου πει ο άλλος θα το καταπιείς και θα βάλεις το χέρι στη τσέπη;

SoulGR
23/12/2011, 16:35
Εσύ είσαι άλλο θέμα και είναι κάτι που το ήξερες από πριν . εσύ προτίμησες την σιγουριά του δημοσίου και μήνας μπει μήνας βγει να πάρεις τα λεφτά σου ότι και να γίνει ενώ ο άλλος πήρε το ρίσκο να κάνει το μαγαζί του να βάλει λεφτά χωρίς να ξέρει αν θα τα πάρει πίσω .
Και να σου πω κάτι φιλικά εγώ αν είχα κάτσει να σπουδάσω να πάρω πτυχία δεν θα έμπαινα ποτέ στο δημόσιο δεν θα χαλάλιζα το πτυχίο μου για 1000 ευρώ τον μηνά .

τι σχέση έχει το ρίσκο με την φορολογία?

1000 ευρώ στο δημόσιο είναι καλύτερα από 500 χωρίς ασφάλεια...

route 66
23/12/2011, 16:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrval
Η λογική είναι "αφού πληρώνω θα καβαλήσω τον άλλο στον σβέρκο γιατί είναι 100% απατεώνας". Αφού εγώ σκέφτομαι στα εστιατόρια να είμαι πάνω από το μάγειρα γιατί πολλά ακούγονται και σε κανα χειρούργο που δε μου αρέσει η φάτσα του να είμαι μέσα στο χειρουργείο από πάνω από τον ασθενή και να δίνω και καμιά λαβίδα (σιγά την επιστήμη). Α, και στο σχολείο της κόρης μου παρακολουθώ το μάθημα από το τελευταίο θρανίο και δεν ενοχλώ καθόλου, ούτε πετάω σαϊτες..
ΥΓ όχι ότι πολλοί από τους μάστορες/συνεργεία δεν είναι απατεώνες, αλλά ψάχνουμε, αποφασίζουμε, παθαίνουμε, μαθαίνουμε κλπ

κοίτα,ούτε το μπαμπούλα θέλω να κάνω πάνω από το μάστορα,και το βρίσκω και προσβλητικό γιατί και ο άλλος πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελάφαντας,και γενικά θα ντρεπόμουνα να το ζητήσω,απλά θα γούσταρα να δώ κιόλας.
όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις,και όλοι μας έχουμε την αίσθηση ότι η δουλειά ρε παιδί μου δεν έγινε σε , κορόιδεψεο άλλος, στους περισότερους έχει τύχει ,και εμένα με αποδείξεις κι΄όλας. θα μου πεις κατείγειλε,κυνήγησε... ε,καλά τώρα άντε τρέχα
κάποια στιγμή φυσικα βρίσκες ένα μηχανικό που είναι οκ.
Αμα είχα μαγαζί και ήθελε κάποιος να δει θα του έλεγα,να, κάτσε εκεί και υπόγραψε και μιά υπεύθυνη δήλωση ότι αν πάθεις κάτι δε φέρω καμία ευθύνη ή το πιο έξυπνο κάνω μια τζαμαρία και κλείνω συγκεκριμένο ραντεβού και του λές άμα θες κάτσε και περίμενε και κοίτα κιόλας χωρίς να μπαίνεις στο χώρο του συνεργείου και θα το διαφήμιζα κιόλας αυτό ότι δηλαδή μπορείτε μέσα σε ασφαλές περιβάλλον να δείτε την εργασία που γίνεται στο αμάξι ή στη μηχανή σας

el_hymador
Ανθρωποι, οσο και να χτυπιοσαστε κατω υπερασπιζομενοι το δικιο σας ενθεν και ενθεν, κουμαντο κανει η ελευθερη αγορα και αυτη τη στιγμη περναει τρελα ζορια... πριν μερικα χρονια η ελευθερη αγορα ηταν γκομεναρα και στα πανω της και επετρεψε σε πολλους να ζητανε οτι θελουν και σε αλλους τοσους να μη νοιαζονται να το δινουν. Τωρα τον πουλο. Ειμαστε στη φαση που ο ζηταω οτι θελω θα αναγκαστει να βαλει πολυ νερο στο κρασι του αλλιως γεια σας... και αφου εξισωθουν οι τιμες, το επομενο βημα ειναι το ξεσκαρταρισμα. Κατι σαν τη φυσικη επιλογη του Δαρβινου ενα πραμα.

alres

Το πρώτο που λες, είναι μεγάλο φάουλ.
Αυτό το οποίο έχει συμβεί, επειδή ακριβώς ακολουθήθηκε αυτή η λογική, είναι ότι ΟΛΟΙ οι έμποροι/επαγγελματίες ενός πχ συγκεκριμένου κλάδου, όχι απλά δεν έχουν ρίξει τις τιμές λόγω ανταγωνισμού, αλλά το αντίθετο, έχουν ακολουθήσει εναρμονισμένες πρακτικές και μας τον έχουν φορέσει κανονικά. Τα παραδείγματα είναι χιλιάδες.

Αν το ζήτημα πάντως το βλέπεις ως πελάτης, θα πρέπει να επιβιώσουν μόνο αυτοί οι ελάχιστοι πελάτες που έχουν να τα σκάνε στις ελάχιστες επιχειρήσεις που θα μπορούν να έχουν πελάτες.

Παλιά υπήρχε μια κάπως πιο "κοινωνική" λογική στο τι τιμή θα βάλει αυτός που πουλάει κάτι (μιλάμε για μικρές επιχειρήσεις). Κάτι ο φόβος ότι θα έτρωγε κράξιμο, κάτι το "για ένα κούτελο ζούμε", υπήρχε μια ισορροπία ( ο θεός να την κάνει ).

Κατά τ' άλλα, όπως διαπιστώνεις έμμεσα και συ στο τέλος, ο μόνος που δεν μπορεί να πουλήσει πιο ακριβά το εμπόρευμά του (εργατική δύναμη), να το κρύψει, να το αυξήσει, είναι ο μισθωτός.

Κατά τα λοιπά, μια προσωπική σχέση με ένα συνεργείο, οι ξηγημένες σχέσεις σε όλα (λεφτά, χρόνος, ειλικρίνεια στο τι μπορεί να φτιάξει, να βρει, να παραγγείλει κλπ), βοηθάνε και τον ένα και τον άλλο. Αποδεδειγμένα.

Τώρα, οι αντιπροσωπείες, τα μεγάλα φασον συνεργεία, μπορεί να έχουν μαστόρια καλά, αλλά αν τους δίνουν 5 μηχανάκια να λύσουν κάθε μέρα, είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνουν τη δουλειά που πρέπει.

alres
23/12/2011, 17:00
Επίσης, η (ίδια) λογική που λέει "έχω και πληρώνω, θα μου κάτσεις" απευθυνόμενο σε ένα μάστορα, ή σε οποιονδήποτε κάνει μια εργασία, είναι για κλωτσίδια. Γιατί ο μάστορας, βάζει τα χεράκια του, τους καρπούς του, τη μεσούλα του, τα γονατάκια του, τα ματάκια του και αν πει μια τιμή χ, σίγουρα σε αυτή δεν περιλαμβάνει τη φθορά που τρώει μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα στα παραπάνω. Αν βέβαια, κάνει σέρβις στο μηχανάκι όρθιος, εντάξει, θα πάρει ανάλογη αμοιβή.

harris_x
23/12/2011, 17:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από route 66
[...]κάνω μια τζαμαρία και κλείνω συγκεκριμένο ραντεβού και του λές άμα θες κάτσε και περίμενε και κοίτα κιόλας χωρίς να μπαίνεις στο χώρο του συνεργείου και θα το διαφήμιζα κιόλας αυτό ότι δηλαδή μπορείτε μέσα σε ασφαλές περιβάλλον να δείτε την εργασία που γίνεται στο αμάξι ή στη μηχανή σας Αυτό είναι το σωστό, αν δεις προδιαγραφές συνεργείων των περισσοτέρων εταιριών, προδιαγραφούν χώρους αναμονής πελατών με τζαμαρία που βλέπει στο συνεργείο. :winka:

devil's animal
23/12/2011, 17:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
εσπρέσσο... αλήθεια, γιατί δεν φτιάχνεται τον εσπρέσσο σπίτι σας και σκάμε 2 ευρώ κάθε φορά για καφέ? γιατί δεν αγοράζουμε μια καλή μηχανή των 100 ευρώ και άνω να φτιάχνουμε το εσπρεσσάκι μας κάθε μέρα?

65€ dolce gusto και φτιαχνω εσπρεσσακι Buondi με 4,80/16=0,30€

πανε οι εποχες που τον πιναμε εξω... :blush:
μονο με κανεναν φιλο για να πουμε καμια κουβεντα...:rolleyes:

devil's animal
23/12/2011, 17:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ανθρωποι, οσο και να χτυπιοσαστε κατω υπερασπιζομενοι το δικιο σας ενθεν και ενθεν, κουμαντο κανει η ελευθερη αγορα και αυτη τη στιγμη περναει τρελα ζορια... πριν μερικα χρονια η ελευθερη αγορα ηταν γκομεναρα και στα πανω της και επετρεψε σε πολλους να ζητανε οτι θελουν και σε αλλους τοσους να μη νοιαζονται να το δινουν. Τωρα τον πουλο. Ειμαστε στη φαση που ο ζηταω οτι θελω θα αναγκαστει να βαλει πολυ νερο στο κρασι του αλλιως γεια σας... και αφου εξισωθουν οι τιμες, το επομενο βημα ειναι το ξεσκαρταρισμα. Κατι σαν τη φυσικη επιλογη του Δαρβινου ενα πραμα.

+1000

catmaster
23/12/2011, 17:26
δεν σε ειρωνεύτηκα φίλε μου...

Το πόστακι με τα φπα μια διαπίστωση ήταν...δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα για σένα προσωπικα...

Απλά βάση λογικής μου βγήκε αυτό...

γιατί παρεξηγήθηκες όμως δε κατάλαβα...

Και στο κάτω κάτω να στο πω ρε μεγάλε ξεκάθαρα;

εσυ έβαλες μια τιμή του πόσο κοστολογείσ την εργασία σου ...μπράβο σου και συγχαρητήρια που είσαι ξεκάθαρος και λες και με φπα...

Όμως εσυ ,ο τάδε ο δεινά μάστορας μπορεί να έχει πάρει τα δάνεια της ζωής του ,πέρα από τα αλλά έξοδα του.

εγώ σαν πελάτης δε το ξέρω και ούτε με νοιάζει στην τελική...

Εγώ βλέπω μια τιμή και αν αντιπροσωπεύει την τσέπη μου τα δίνω αν όχι τραβάω παραπέρα...
Που πιστεύω ότι και συ το ίδιο θέλεις από μενα σαν πελάτη...

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ειρωνεύομαι.

Αν σε προσβάλα ,συγνώμη.

Εντίτ :τι δίκη σου δουλειά την υπερασπίζεσαι μια χαρά.επειδή όμως λογικα και συ καταναλωτής είσαι ,όταν πηγαίνεις και ψωνίζεισ στα μαγαζιά δεν σκέφτεσαι την τσέπη σου;ότι σου πει ο άλλος θα το καταπιείς και θα βάλεις το χέρι στη τσέπη;

εγώ πρώτα ζητώ συγγνώμη γιατί ήμουν απότομος φίλε μου :wave2:

αυτή τη στιγμή όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και δεν φαίνεται φως πουθενά

όπως γράφεις ακριβώς είναι ο καθείς κοστολογεί την δουλειά του και όταν πάω σούπερ μάρκετ πχ να ψωνίσω πάω με χαρτάκι να πάρω της ημέρας άντε και της επόμενης , έξι μέρες την βδομάδα φασόλια φακές μακαρόνια αρακάς και ρυζάκι και μια χαρά λέω είμαστε σε τελική κάνουμε μεσογειακή διατροφή , και θα πάω και σε άλλο και σε άλλο μέχρι να βρω κάποιο να αντέχει η τσέπη μου

όλοι τα έχουμε με όλους αυτό τον καιρό και λογικό είναι

ο ελ επαγγελματίας τα έχει με τον ΔΥ
ο ΔΥ με τον ελ.επαγγελματία
ο μισθωτός τα έχει με το αφεντικό

και μιας και λέμε για τις εταιρίες που αγοράζουμε πράγματα από το εξωτερικό πχ louis fcmoto κλπ
για σκεφτείτε κάτι απλά :

μια γερμανική εταιρία έχει κόστος υπαλλήλων ακριβότερο αυτή την στιγμή από ότι η αντίστοιχη ελληνική ελληνική ναι ;;
(δείτε τον βασικό και πείτε μου ποιος γερμανός θα πήγαινε να δουλέψει με 600 το μήνα)

έχει σχετικά ίδια κόστος σε ενοίκια και λίγο ακριβότερα

άρα που μπάζει το πράγμα και ο έλληνας δεν μπορεί να πουλήσει το εμπόρευμα φθηνότερα ;;

α. έχουμε ένα φορολογικό καθεστώς που τα τελευταία τρία χρόνια εξόντωσε τα μαγαζιά με φόρους και εισφορές και φπα και αυξήσεις ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ - ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΡΕΕΕΕΕΕ ;;;;;;;;;

β. έχουμε τις τράπεζες που έκλεισαν τις κάνουλες και δεν δίνουν χρήμα - εγώ αν θέλω ενα δάνειο για να πάρω εμπορευμα απεξω για να στοκάρω πρέπει να βάλω υποθήκη το σπίτι μου και να έχω και σε cash το 50% - τα εμβάσματα όμως ο ξένος τα πληρώνεται με την παραγγελία και εμένα τελικά σε short μου κοστίζει + τόκους +αυξημένα μεταφορικά + το ρίσκο να τα φάω ειδικά τα κράνη που παίζουν νούμερα χρώματα και ημερομηνία παραγωγής

γ. έχουμε ιδιοκτήτες εμπορικών ζωνών που πας να διαπραγματευτείς το ενοίκιο και προτιμούν να σε κλείσουν γιατί με την κουτοπονηριά τους νομίζουν ότι επειδή έχεις ρίξει χρήμα θα το νοικιάσουν αλλού η δεν θα ρισκάρεις να φύγεις μην χάσεις την πελατεία σου και πας σε άλλο μαγαζί και ρίξεις λεφτά από την αρχή

(το παλιό μου μαγαζί ήταν σχεδόν γιαπί όταν μπήκα .... και άλλαξα σιδεριες τζαμια ηλεκτρολογικά , υδραυλικά , είδη υγιεινής , πάτωμα και βάψιμο ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ απλά είπε δεν θα μου έκανε αύξηση :eyepop:

δ. έχουμε τις μεγάλες εισαγωγικές εταιρίες - τους χονδρέμπορους βασικά - που στα ανταλλακτικά οι τιμές είναι ανελαστικές δεν πέφτουν παρά ελάχιστα και οι εκπτώσεις είναι μικρές - ίσως δεν τους παίρνει να πάνε παρακάτω δεν ξέρω αν η Σαρακάκης Αβεε πλέον αγοράζει τα ανταλλακτικά με έμβασμα άμεσα πληρωτέο πλέον η έχει πίστωση και τι margin έχει τελικά
ειλικρινά δεν το ξέρω αυτό
και θα μου πείς τώρα γιατί δεν παίρνεις απεξω τα ανταλλακτικά
ναι πχ τα μπουζί της ngk που έχουν εδώ 28 ευρώ λιανική μπορέι να τα πάρεις με 14 απεξω

Γιατί παλικάρι μου θα πρέπει τότε το μηχανάκι για ενα ανταλλακτικό να παραμείνει μέσα στο μαγαζί όσο χρόνο κάνει το ανταλλακτικό να έρθει +χρόνο μονταρίσματος ...

όπως όμως πάνε τα πράγματα και λόγω έλλειψης που παρατηρείται στο στοκ των αντιπροσωπειών σε τέτοια φαινόμενα θα πάμε σιγά σιγά και ευτυχώς που υπάρχει πλέον το διαδίκτυο έπρεπε να δείτε παλιές εποχές που έκανε τρεις και τέσσερις μήνες να έρθει πχ ένα φανάρι από μηχανάκι

και υπάρχουν και ένα κάρο ακόμη παράγοντες που παίζουν αλλά θα γράφω τρεις μέρες

αυτά τα είπα γιατί θα έσκαγα σόρρυ για το σεντόνι παιδιά

καλές γιορτές να έχουμε με υγεία

MG-KTiNoS
23/12/2011, 17:38
εγώ πρώτα ζητώ συγγνώμη γιατί ήμουν απότομος φίλε μου :wave2:

αυτή τη στιγμή όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και δεν φαίνεται φως πουθενά

όπως γράφεις ακριβώς είναι ο καθείς κοστολογεί την δουλειά του και όταν πάω σούπερ μάρκετ πχ να ψωνίσω πάω με χαρτάκι να πάρω της ημέρας άντε και της επόμενης , έξι μέρες την βδομάδα φασόλια φακές μακαρόνια αρακάς και ρυζάκι και μια χαρά λέω είμαστε σε τελική κάνουμε μεσογειακή διατροφή , και θα πάω και σε άλλο και σε άλλο μέχρι να βρω κάποιο να αντέχει η τσέπη μου

όλοι τα έχουμε με όλους αυτό τον καιρό και λογικό είναι

ο ελ επαγγελματίας τα έχει με τον ΔΥ
ο ΔΥ με τον ελ.επαγγελματία
ο μισθωτός τα έχει με το αφεντικό

και μιας και λέμε για τις εταιρίες που αγοράζουμε πράγματα από το εξωτερικό πχ louis fcmoto κλπ
για σκεφτείτε κάτι απλά :

μια γερμανική εταιρία έχει κόστος υπαλλήλων ακριβότερο αυτή την στιγμή από ότι η αντίστοιχη ελληνική ελληνική ναι ;;
(δείτε τον βασικό και πείτε μου ποιος γερμανός θα πήγαινε να δουλέψει με 600 το μήνα)

έχει σχετικά ίδια κόστος σε ενοίκια και λίγο ακριβότερα

άρα που μπάζει το πράγμα και ο έλληνας δεν μπορεί να πουλήσει το εμπόρευμα φθηνότερα ;;

α. έχουμε ένα φορολογικό καθεστώς που τα τελευταία τρία χρόνια εξόντωσε τα μαγαζιά με φόρους και εισφορές και φπα και αυξήσεις ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ - ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΡΕΕΕΕΕΕ ;;;;;;;;;

β. έχουμε τις τράπεζες που έκλεισαν τις κάνουλες και δεν δίνουν χρήμα - εγώ αν θέλω ενα δάνειο για να πάρω εμπορευμα απεξω για να στοκάρω πρέπει να βάλω υποθήκη το σπίτι μου και να έχω και σε cash το 50% - τα εμβάσματα όμως ο ξένος τα πληρώνεται με την παραγγελία και εμένα τελικά σε short μου κοστίζει + τόκους +αυξημένα μεταφορικά + το ρίσκο να τα φάω ειδικά τα κράνη που παίζουν νούμερα χρώματα και ημερομηνία παραγωγής

γ. έχουμε ιδιοκτήτες εμπορικών ζωνών που πας να διαπραγματευτείς το ενοίκιο και προτιμούν να σε κλείσουν γιατί με την κουτοπονηριά τους νομίζουν ότι επειδή έχεις ρίξει χρήμα θα το νοικιάσουν αλλού η δεν θα ρισκάρεις να φύγεις μην χάσεις την πελατεία σου και πας σε άλλο μαγαζί και ρίξεις λεφτά από την αρχή

(το παλιό μου μαγαζί ήταν σχεδόν γιαπί όταν μπήκα .... και άλλαξα σιδεριες τζαμια ηλεκτρολογικά , υδραυλικά , είδη υγιεινής , πάτωμα και βάψιμο ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ απλά είπε δεν θα μου έκανε αύξηση :eyepop:

δ. έχουμε τις μεγάλες εισαγωγικές εταιρίες - τους χονδρέμπορους βασικά - που στα ανταλλακτικά οι τιμές είναι ανελαστικές δεν πέφτουν παρά ελάχιστα και οι εκπτώσεις είναι μικρές - ίσως δεν τους παίρνει να πάνε παρακάτω δεν ξέρω αν η Σαρακάκης Αβεε πλέον αγοράζει τα ανταλλακτικά με έμβασμα άμεσα πληρωτέο πλέον η έχει πίστωση και τι margin έχει τελικά
ειλικρινά δεν το ξέρω αυτό
και θα μου πείς τώρα γιατί δεν παίρνεις απεξω τα ανταλλακτικά
ναι πχ τα μπουζί της ngk που έχουν εδώ 28 ευρώ λιανική μπορέι να τα πάρεις με 14 απεξω

Γιατί παλικάρι μου θα πρέπει τότε το μηχανάκι για ενα ανταλλακτικό να παραμείνει μέσα στο μαγαζί όσο χρόνο κάνει το ανταλλακτικό να έρθει +χρόνο μονταρίσματος ...

όπως όμως πάνε τα πράγματα και λόγω έλλειψης που παρατηρείται στο στοκ των αντιπροσωπειών σε τέτοια φαινόμενα θα πάμε σιγά σιγά και ευτυχώς που υπάρχει πλέον το διαδίκτυο έπρεπε να δείτε παλιές εποχές που έκανε τρεις και τέσσερις μήνες να έρθει πχ ένα φανάρι από μηχανάκι

και υπάρχουν και ένα κάρο ακόμη παράγοντες που παίζουν αλλά θα γράφω τρεις μέρες

catmaster

Τα είπες όλα !

+τα χαράτσι που τελικά θα πάει προς τα κάτω
+ ότι τώρα με το ιντερνέτ θα πάρουν και @@ ΦΠΑ

Άρα?
Απλά φεύγουν οι Έλληνες και για να έρθουν άλλοι κατανοητό.

(ξέχασες και ότι μια μέρα θα έθουν να στα πάρουν πάλι λέγοντας ότι κάνουν έλεγχο)

:D

toyar
23/12/2011, 17:48

δηλαδη οποιος αναλαμβανει επιχειρηματικο ρισκο πρεπει να ειναι ελευθερος να φοροδιαφευγει;:eyepop:
οσο για το χαλαλισμα του πτυχιου για ρωτα μερικους τριανταρηδες σημερα με διπλα μεταπτυχιακα που τα χρησιμοποιουν στην αγορα εργασιας

MG-KTiNoS
23/12/2011, 17:55
αυτό καταλαβες?

fkol k4
23/12/2011, 18:14
δηλαδη οποιος αναλαμβανει επιχειρηματικο ρισκο πρεπει να ειναι ελευθερος να φοροδιαφευγει;:eyepop:
οσο για το χαλαλισμα του πτυχιου για ρωτα μερικους τριανταρηδες σημερα με διπλα μεταπτυχιακα που τα χρησιμοποιουν στην αγορα εργασιας
Τι εννοείς φοροδιαφεύγει;
Με ποιου την ανοχή και λαδώνοντας ποιον φοροδιαφεύγει όποιος το κάνει;
Στο κάτω κάτω ένας Δ. υπάλληλος της πολεοδομίας ή της εφορίας που παίρνει μίζες για να βοηθά την φοροδιαφυγή αυτός δηλώνει τις μίζες του και δεν φοροδιαφεύγει;
Μήπως τις δηλώνει ο εξεταστής διπλωμάτων του υπουργείου;

Τί λέμε τώρα; Συγκρίνεις τους τίμιους μίας πλευράς με τα λαμόγια της άλλης; Γιατί δεν συγκρίνεις τα λαμόγια μεταξύ τους και τους τίμιους το ίδιο;

Αν νομίζεις βέβαια ότι είσαι αδικημένος και ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες την έχουν καλύτερα από σένα και δεν φορολογούνται, είναι εύκολο να παραιτηθείς από την υπηρεσία που σε καταπιέζει και να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας, έμπορος, ή οποιοσδήποτε αυτοαπασχολούμενος κι εσύ. Το ανάποδο βέβαια είναι πιο δύσκολο.

Όσο για το ποιος φορολογείται περισσότερο, μην το ξαναπείς. Φυσικά και οι φόροι ενός δ.υπαλλήλου δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι πληρώνει ένας αυτοαπασχολούμενος.
Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού δεν μπορεί ένα κράτος να ζει με τις κρατήσεις του μισθού των υπαλλήλων του.
Όπως φυσικά και καμία επιχείρηση.

Allst@rf
23/12/2011, 18:19
Στο κάτω κάτω ένας Δ. υπάλληλος της πολεοδομίας ή της εφορίας που παίρνει μίζες για να βοηθά την φοροδιαφυγή αυτός δηλώνει τις μίζες του και δεν φοροδιαφεύγει;

Τί λέμε τώρα; Συγκρίνεις τους τίμιους μίας πλευράς με τα λαμόγια της άλλης; Γιατί δεν συγκρίνεις τα λαμόγια μεταξύ τους και τους τίμιους το ίδιο;

Αν νομίζεις βέβαια ότι είσαι αδικημένος και ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες την έχουν καλύτερα από σένα και δεν φορολογούνται, είναι εύκολο να παραιτηθείς από την υπηρεσία που σε καταπιέζει και να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας, έμπορος, ή οποιοσδήποτε αυτοαπασχολούμενος κι εσύ. Το ανάποδο βέβαια είναι πιο δύσκολο.

Όσο για το ποιος φορολογείται περισσότερο, μην το ξαναπείς. Φυσικά και οι φόροι ενός δ.υπαλλήλου δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι πληρώνει ένας αυτοαπασχολούμενος.
Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού δεν μπορεί ένα κράτος να ζει με τις κρατήσεις του μισθού των υπαλλήλων του.

:a10:

maniatiakos
23/12/2011, 19:00
50 ευρώ για αλλαγή αλυσίδας είναι πολλά,θαρρώ και γω ότι 20 ευρώ είναι αρκετά.Μην ξεχνάτε ότι 30 ευρώ ήταν το μεροκάματο στην οικοδομή πριν 4 χρόνια και τώρα δεν υπάρχει..
Παρακουλουθώ μια επίθεση τώρα τελευταία στους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες.εμπόρους ή τεχνίτες.Μόνο όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να καταλάβει πωςς διαμορφώνεται η τιμή στην εργασία που ζητά το συνεργείο..μπορεί οι καιροί να είναι χαλεποί αλλά δεν είδα οι εργοδοτικές εισφορές να μειώνονται,οι αποζημιώσεις σε απολύσεις κτλ τη στιγμή που ο τζίρος έχει πέσει 60%..
Και να σας φέρω παράδειγμα το θείο μου που ασχολείται με φρένα φορτηγών,retarder κτλ.Έχει 5 υπαλλήλους με 1200 ευρώ να παίρνει ο καθένας μηνιάτικο,750 ευρώ το δίμηνο ι.κ.α ο καθείς,βάλτε και τα 800 του θείου το δίμηνο στον ο.α.ε.ε..
0πότε μισθολογικά έξοδα:
14Χ5Χ1200=84000 μισθοί
6Χ5Χ750=22500 ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων
6Χ800=4800 ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη
Σούμα:111300
ευτυχώς δεν υπάρχει ενοίκιο..αλλά υπάρχει χαράτσι 500τ.μ Χ 4 τιμή ζώνης(σε περιοχή απόκεντρο!!!)=2000
α,και χαράτσι επιτηδεύματος 300 έουρα φέτος...500 του χρόνου..
ε μάγκες αν κόβει σε όλους αποδείξεις και έχει να πληρώνει τριμηνιαία φ.π.α και να φορολογείται στο τέλος με 40%,γιατί οι φοροαπαλλαγές τέλος σιγά σιγά,καλύτερα να το κλείσει και να φτιάχνει 1 φορτηγό τη βδομάδα στην αυλή του..
ας πούμε ότι θέλει ν'απολύσει μερικούς...50% μπροστά και τα υπόλοιπα σε 6 ισόποσες..ο καθένας είναι 20 χρόνια εκεί και θέλει αποζημίωση 12-15000 ευρώ...
αν κάποιος θέλει να κάνει κριτική πρέπει να μπαίνει στα παπούτσια του άλλου πρώτα..και μη νομίζετε ότι το χρέος δεν θα υπήρχε αν κόβαμε αποδείξεις..αυτοί θα έτρωγαν απλώς περισσότερα..γιατί νομίζετε ότι υπάρχουν ακόμα τα κόμματα και θέλουν εκλογές;γιατί υπάρχει μάσα ακόμα...αν δεν υπήρχε θα την είχαν κάνει..

stefanos
23/12/2011, 19:07
Λοιπόν η άγνοια όλων των εμπλεκόμενων (μάλλον ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ) θα έλεγα καθώς και η ταχύτητα της προσγείωσης στην πραγματικότητα (άλλοι το λένε κρίση) έχει δημιουργήσει όλα τα προβλήματα στην αγορά.
Σιγά σιγά όλα θα διορθωθούν και θα ισορροπήσουν στην νέα πραγματικότητα που θα είναι δυσκολότερη γιά όλους.
Εάν και εφόσον δεν μας πετάξουν έξω από την ΕΕ μπορεί όλοι να γίνουμε αυτό που μας αξίζει σαν λαός, (μη κλέφτες, μη κορόιδα μη τεμπέληδες μη γλύφτες παραγωγικοί) σε ένα περιβάλλον με δίκαιους ΚΑΝΟΝΕΣ όπως μας αξίζει.

stefanos
23/12/2011, 19:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από maniatiakos
αν κάποιος θέλει να κάνει κριτική πρέπει να μπαίνει στα παπούτσια του άλλου πρώτα..και μη νομίζετε ότι το χρέος δεν θα υπήρχε αν κόβαμε αποδείξεις..αυτοί θα έτρωγαν απλώς περισσότερα..γιατί νομίζετε ότι υπάρχουν ακόμα τα κόμματα και θέλουν εκλογές;γιατί υπάρχει μάσα ακόμα...αν δεν υπήρχε θα την είχαν κάνει..

Ωραία τό πάς αλλά δεν κατάλαβα προσπαθείς να μας πείσεις ότι η κλοπή είναι καλό?:confused:

catmaster
23/12/2011, 19:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Λοιπόν η άγνοια όλων των εμπλεκόμενων (μάλλον ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ) θα έλεγα καθώς και η ταχύτητα της προσγείωσης στην πραγματικότητα (άλλοι το λένε κρίση) έχει δημιουργήσει όλα τα προβλήματα στην αγορά.
Σιγά σιγά όλα θα διορθωθούν και θα ισορροπήσουν στην νέα πραγματικότητα που θα είναι δυσκολότερη γιά όλους.
Εάν και εφόσον δεν μας πετάξουν έξω από την ΕΕ μπορεί όλοι να γίνουμε αυτό που μας αξίζει σαν λαός, (μη κλέφτες, μη κορόιδα μη τεμπέληδες μη γλύφτες παραγωγικοί) σε ένα περιβάλλον με δίκαιους ΚΑΝΟΝΕΣ όπως μας αξίζει.

:a18:

maniatiakos
23/12/2011, 19:38
Στέφανε,όπως και γω,έτσι και εσύ ξέρεις ότι σε πολλά επαγγέλματα όπως οικοδομή,συνεργεία κ.α αν κοβόντουσαν αποδείξεις δεν θα ήταν βιώσιμες ή αρκετά κερδοφόρες...
Εγώ πιστεύω ότι μια χαρά λειτουργούσε η οικονομία πριν 10,20 χρόνια..αυτό που είπα ήταν μια υπερβολή για να δείξω πως έγινε το χρέος..δεν έγινε από τη φοροδιαφυγή αλλά από τους υπερβολικούς τόκους των δανειστών και από τις μίζες των πολιτικών..εντάξει υπήρχαν και οι υπέρογκοι μισθοί σε δεη,οτε,ευδαπ(μέχρι και ιδιωτικά φροντιστήρια δικαιολογούσαν)αλλά μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά έπεφταν στην αγορά.
Η συζήτηση είναι μεγάλη και μόνο προφορικά μπορεί να γίνει.
Καλές γιορτές σε όλους,με υγεία και αγάπη!!

AUFGEBRACHT
23/12/2011, 19:40
Στέφανε,όπως και γω,έτσι και εσύ ξέρεις ότι σε πολλά επαγγέλματα όπως οικοδομή,συνεργεία κ.α αν κοβόντουσαν αποδείξεις δεν θα ήταν βιώσιμες ή αρκετά κερδοφόρες...
Εγώ πιστεύω ότι μια χαρά λειτουργούσε η οικονομία πριν 10,20 χρόνια..αυτό που είπα ήταν μια υπερβολή για να δείξω πως έγινε το χρέος..δεν έγινε από τη φοροδιαφυγή αλλά από τους υπερβολικούς τόκους των δανειστών και από τις μίζες των πολιτικών..εντάξει υπήρχαν και οι υπέρογκοι μισθοί σε δεη,οτε,ευδαπ(μέχρι και ιδιωτικά φροντιστήρια δικαιολογούσαν)αλλά μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά έπεφταν στην αγορά.

Γκλούπ που έλεγαν και στα κόμιξ...

eurotreno2002
23/12/2011, 19:44

:beer: :a10:

g.kounoupis
23/12/2011, 20:36

Αν από αυτά που έχω γράψει εσύ κατάλαβες αυτό τι να σου πω ?
Αλλά και πάλι αν θέλεις να το πάμε εκεί < εσύ φταις > που του δίνεις το δικαίωμα είτε γιατί έχεις προσωπικό όφελος είτε από αδιαφορία .
Φιλικά πάντα και καλά Χριστούγεννα .

stefanos
24/12/2011, 00:05

Σωστά η έλλειψη κανόνων λοιπόν οδήγησε κάποιους να είναι ανταγωνιστικότεροι των υπολοίπων κλέβοντας, έως ότου το πήραν χαμπάρι όλοι και αρχίσανε το κλέψιμο του κράτους,
που στό τέλος μη έχοντας χρήμα δανείστηκε προκειμένου να δώσει δουλειά στον εθνικό μας εργολάβο στα φορτηγά του οποίου έβαζε retardrer ο μπάρμπας σου.

Η αλυσίδα έσπασε (οι μαλάκες ξύπνησαν και δεν δανείζουν άλλα) ο εθνικός εργολάβος έμεινε χωρίς δουλειά (λεφτά έχει)
απέλυσε τους οδηγούς άραξε τα φορτηγά και τα κλαπέτα μείναν στο ράφι.
Το 70% των ελ επαγγελματιών δηλώνε κάτω από το αφορολόγητο (αρά δεν πλήρωνε δραχμή εφορία), αγρότες τα ίδια επιχειρήσεις τα ξέρεις.
Πώς γίνεται η υπάλληλος της ΔΕΚΟ να παίρνει 50000 το χρόνο?
Δεν γίνεται.
Δεν χρειάζεται πτυχίο για να καταλάβεις ότι το επιχειρηματικό μοντέλο είναι λάθος

bulmont
24/12/2011, 07:29
50 ευρώ για αλλαγή αλυσίδας είναι πολλά,θαρρώ και γω ότι 20 ευρώ είναι αρκετά.Μην ξεχνάτε ότι 30 ευρώ ήταν το μεροκάματο στην οικοδομή πριν 4 χρόνια και τώρα δεν υπάρχει..
..

Θα ήθελα να σε διορθώσω λίγο εδώ φίλε μου. Το μεροκάματο στην οικοδομή
(γιά οικοδόμους και όχι γιά ''αλεξιπτωτιστές) πριν από 4 χρόνια, ήταν στα 55 - 60
ευρώ στο ''χέρι'' και σήμερα έχει φτάσει στα 30 - 40 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν
σε επίπεδα του 1995 (το μεροκάματο τότε ήταν γύρω στις 12000 δρχ).

Ομως το 2002 με την νομισματική αλλαγή το μεροκάματο ήταν 14400 - 15000
(42 - 45 ευρώ) και μιά μπύρα στο καφενειο σκέτη, κόστιζε 150 δρχ (0,5 ευρώ) ενώ πρίν
από δυό - τρία χρόνια το μεροκάματο ειχε φτάσει στα 55 - 60 ευρώ (+50%) και η
μπύρα στα 2,20 ευρώ (+250%).

Το αντίστοιχο συνέβαινε και με πολλά άλλα προιόντα και υπηρεσίες. Και φτάσαμε
στο σημείο με τους μισθούς μας, η τα μεροκάματα μας να πληρώνουμε πλέον μόνο
τους λογαριασμούς .....

Εν κατακλείδι πρέπει να ξεχάσουμε πως κάποτε ο μάστορας μας χρέωνε 200 - 300
δρχ, γιά την αλλαγή μιάς ντίζας, γιατί δυστυχώς τώρα καμμιά εργασία
(ακόμα και η πιό απλή) δεν χρεώνεται λιγότερο από 10 ευρώ

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

toyar
24/12/2011, 09:25

φοροδιαφευγω σημαινει δεν δηλωνω οσα κερδιζω
ναι γινεται με την ανοχη μου και εχω μεριδιο της ευθυνης αλλα οχι το κυριο μερος της
δεν συγκρινω κανεναν και δεν ξεχωριζω τους ανθρωπους
ειμαι εκπαιδευτικος και απο ιδεολογια δεν εχω κανει ποτε ουτε 1 ωρα φροντιστηριο με χρηματα ουτε προκειται
αν θες να συγκρινω ομως φερε μου ΕΝΑΝ ελευθερο επαγγελματια που τα δηλωνει ολα να τον συγκρινω με εμενα που τα δηλωνω
να παραιτηθω απο την υπηρεσια μου και να βγω εξω με σκοπο να κλεβω οσο μπορω με την ανοχη της κοινωνιας και την ανεπαρκεια του κρατους

maniatiakos
24/12/2011, 09:26
Δυστυχώς το οικονομικό μοντέλο μας είχε σαν βάση την κατανάλωση.
Λείπει το ρευστό τον 'πίνουν' όλοι..η ατμομηχανή της οικονομίας μας ήταν η οικοδομή 150+ επαγγέλματα...τελείωσε αυτή 1ο κύμα ανεργίας,κρίσης...ζω επαρχία μέχρι πέρισυ ήμασταν σε καλύτερη μοίρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα...ήρθαν οι περικοπές στους δ/υ,η εφεδρεία,τα χαράτσια 2ο κύμα,πάει το εμπόριο στην πόλη μου,που κάπως ψιλοσυντηρούταν...
Ναι το οικονομικό μοντέλο ήταν λάθος,γιατί το 80 που έρχονταν οι βιομηχανίες οι συνδικάλες τις έδιωχναν..υπήρχαν βιομηχανίες ήθελε ο ΑΓΠ σοσιαλιστικό μοντέλο,τις κρατικοποίησε,τις χρεοκόπησε μετά τις αποκρατικοποίησε με τον Ο.Α.Ε...ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ,Πειραικη Πατραικη κ.α...πρόσφατα όπου υπήρχε επιχείρηση εκτός από τους συνδικάλες που θέλουν να είναι συνέταιροι,υπήρχαν και οι περιβαλλοντολογικές παράβασεις και έτσι βρέθηκε αφορμή και έφευγαν οι επιχειρήσεις...οι επιχειρήσεις που έμειναν είναι τα χαρτικά δίπλα από τα δικαστήρια και τα φροντιστήρια και τα τυροπιτάδικα δίπλα από τα νοσοκομεία...α και οι καφετέριες που ο κάθε αποτυχημένος έτρωγε το εφάπαξ των γονιών του γιατί νόμιζε ότι θα γινόταν Σταθοκωστόπουλος :D
Όσο για τους μαλάκες που δάνειζαν και ξύπνησαν,μήπως δεν κοιμόντουσαν και ήξεραν τι έκαναν;γιατί καλύτεροι τεχνίτες,πιο έξυπνοι και με φιλότιμο από τους 'Ελληνες δεν υπάρχουν...πόσοι Γερμανοί δουλεύουν υπερωρίες και δεν χτυπάνε κάρτα;κανείς....αντίθετα στην Ελλάδα αυτός είναι ο κανόνας..οπότε μήπως μας θέλουν στη δούλεψη τους όπως το '60;

maniatiakos
24/12/2011, 09:36
Θα ήθελα να σε διορθώσω λίγο εδώ φίλε μου. Το μεροκάματο στην οικοδομή (γιά οικοδόμους και όχι γιά ''αλεξιπτωτιστές) πριν από 4 χρόνια, ήταν στα 55 - 60 ευρώ στο ''χέρι'' και σήμερα έχει φτάσει στα 30 - 40 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε επίπεδα του 1995 (το μεροκάματο τότε ήταν γύρω στις 12000 δρχ). Ομως το 2002 με την νομισματική αλλαγή το μεροκάματο ήταν 14400 - 15000 (42 - 45 ευρώ) και μιά μπύρα στο καφενειο σκέτη, κόστιζε 150 δρχ (0,5 ευρώ) ενώ πρίν από δυό - τρία χρόνια το μεροκάματο ειχε φτάσει στα 55 - 60 ευρώ (+50%) και η μπύρα στα 2,20 ευρώ (+250%).

πολύ σωστά τα λες,αλλά από το '05 έπεσε στα 30-40 εδώ επαρχία αφού άρχισαν κατά κόρον οι μεταχρονολογημένες από τους μηχανικούς-κατασκευαστές...τώρα ποιοι δουλεύουν από οικοδομή;μόνο μπογιατζήδες,ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί.
όσο για τη μπύρα...κάθε πρωι μέχρι το '01 4 καφέδες ελληνικοί 200δρχ και τσακωνόταν ποιος θα κεράσει..8 ιανουάριου '02 2 ευρώ..από τότε γκαζάκι και δεν μας ξαναείδε ο καφετζής...από τότε είχε αρχίσει η εσωτερική υποτίμηση:lol:

vaska
24/12/2011, 09:57
................
...

Πάρα μα πάρα πολλές αλήθειες ειπωμένες σε 5 αράδες. Ακριβώς αυτή είναι η εικόνα στην αγορά συν το γεγονός ότι κόπηκαν οι πιστώσεις. Έχεις χρήμα, αγοράζεις δεν έχεις έλα όποτε θα έχεις.

Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να στηρίζουμε την τοπική αγορά (όταν αυτό είναι εφικτό και δεν μας αδειάζει το πορτοφόλι). Σε όλους μας έχουν γίνει περικοπές γιατί αν δεν έχει ο δ.υ. ή ο ι.υ. δεν θα έχω κι εγώ, οπότε όλη αυτή η ιστορία με την κρίση μας έβαλε να σκεφτόμαστε 2 φορές πριν κάνουμε την δαπάνη.

Υπάρχουν και θα εξακολουθούν υπάρχουν (για πόσο ακόμα δεν ξέρω) αποστήματα που θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα πάνω στον αδαή - ανυποψίαστο πελάτη. Θα σπάσουν από μόνα τους κάποια στιγμή θέλω να πιστεύω.

Καλές γιορτές σε όλους μας.

fkol k4
24/12/2011, 10:35
φοροδιαφευγω σημαινει δεν δηλωνω οσα κερδιζω
Ναι , ρητορική ήταν η ερώτηση, αλλά ευχαριστώ για την επεξήγηση έτσι κι αλλιώς.

ναι γινεται με την ανοχη μου και εχω μεριδιο της ευθυνης αλλα οχι το κυριο μερος της
Αυτό μην το λές με τον τρόπο που το λες. Δεν εννοώ ότι γίνεται με την ανοχή των υπολοίπων πολιτών γενικά, εννοώ ότι γίνεται με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών του αρμόδιου φορέα (εφορία, τελωνείο, πολεοδομία, βάλε ότι θέλεις) και ενίοτε τον χρηματισμό των υπαλλήλων του.
Είναι γνωστές οι πρόσφατες δηλώσεις περί 4-4-2 (δεν μιλάω για ποδόσφαιρο), μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Το ότι εσύ δεν είσαι σε θέση να κλέψεις δημόσιο χρήμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος.
Η πιο συνηθισμένη φοροδιαφυγή είναι αυτή του τύπου «δεν θέλω ΦΠΑ μάστορα». Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν το λένε ποτέ αυτό;

δεν συγκρινω κανεναν και δεν ξεχωριζω τους ανθρωπους
ειμαι εκπαιδευτικος και απο ιδεολογια δεν εχω κανει ποτε ουτε 1 ωρα φροντιστηριο με χρηματα ουτε προκειται
αν θες να συγκρινω ομως φερε μου ΕΝΑΝ ελευθερο επαγγελματια που τα δηλωνει ολα να τον συγκρινω με εμενα που τα δηλωνω
να παραιτηθω απο την υπηρεσια μου και να βγω εξω με σκοπο να κλεβω οσο μπορω με την ανοχη της κοινωνιας και την ανεπαρκεια του κρατους
Φυσικά και το κάνεις. Μόλις στην παραπάνω πρότασή σου υπονοείς καθαρά πως δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που να δηλώνει όλο το εισόδημά του. Λειτουργείς δηλαδή καθαρά διαχωριστικά με κριτίριο το επάγγελμα.
Δεν αποκλείεις δηλαδή το ενδεχόμενο να υπάρχουν φοροδιαφεύγοντες υπάλληλοι, αποκλείεις όμως το ενδεχόμενο να υπάρχουν μη φοροδιαφεύγοντες ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι κ.α
Να γίνουμε όλοι τότε δημόσιοι υπάλληλοι να πάρει το κράτος τα πάνω του αφού δεν θα κλέβουμε τους φόρους του (εμένα πάντως δεν με χαλάει καθόλου).

Μου ζήτησες να σου βρω έναν επαγγελματία που να τα δηλώνει όλα. Θα κάνω κάτι ακόμα καλύτερο.
Να σου πω λοιπόν ένα παράδειγμα, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούνται ως συνεργεία κατασκευής και συντήρησης σε βιομηχανικές μονάδες και μονάδες Logistics, συνήθως δουλεύουν ως υπεργολάβοι άλλων τεχνικών εταιρειών οι οποίες αναλαμβάνουν την μονάδα στο σύνολό της.
Αυτές οι εταιρείες λοιπόν, αν κάνεις μία συντήρηση, επισκευή ή κατασκευή στην μονάδα, σου ζητούν να τιμολογήσεις μέχρι και την τελευταία δεκάρα για να την χρεώσουν έπειτα στον ιδιοκτήτη της μονάδας.
Αν λοιπόν κάποιος δεν κλέβει τους υπαλλήλους του (ναι ξέρω, θα μου πεις ότι όλοι τους κλέβουν, αλλά δεν είναι έτσι), ακόμα και να ήθελε να μην δηλώσει έσοδα δεν μπορεί να το κάνει.

Δεν είπα να παραιτηθείς από την υπηρεσία σου για να κλέβεις, είπα να παραιτηθείς και να δουλέψεις τίμια. Αφού το καθεστώς ευνοεί τον ελεύθερο επαγγελματία σε σχέση με τον δημόσιο υπάλληλο, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Μόνο που πρέπει να σε προειδοποιήσω για τα εξής:
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δουλεύει όλο το χρόνο και όχι την εκπαιδευτική σεζόν.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν παίρνει δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται άδεια μετ' αποδοχών. Ούτε μία μέρα. Ποτέ.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι εκτεθειμένος σε ψηφίσματα του τύπου «τέλος επιτηδεύματος».
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας (τις περισσότερες φορές) για να εισπράξει, πρέπει πρώτα να ξοδέψει (κατάστημα, αποθήκη, εξοπλισμός, διαφήμιση κτλ). Το έξοδό του βέβαια, δεν του εγγυάται έσοδα.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται 1 χρόνο άδεια μετ' αποδοχών αν γεννήσει (υπάρχουν και γυναίκες ελεύθεροι επαγγελματίες), κάτι το οποίο φυσικά δεν δικαιούνται ούτε οι ιδ.υπάλληλοι.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας για να πληρωθεί πρέπει πρώτα να τελειώσει τη δουλειά που έχει αναλάβει και όχι απλά να χτυπήσει κάρτα στην υπηρεσία (ή να του την χτυπήσει κάποιος άλλος). Βέβαια πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα του πει «δεν έχω τώρα, πέρνα αύριο» ή που θα δώσει για πληρωμή καμία 6μηνη παντόφλα και θα παρακαλάς το Θεό να έχει αντίκρυσμα.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει πάντα ωράριο, και φυσικά δεν έχει ρεπό ούτε πληρώνεται έξτρα τις γιορτές και αργίες.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν απαλλάσσεται των ασφαλιστικών εισφορών ακόμα κι αν βρίσκεται στο νοσοκομείο (δεν το λέω στην τύχη).

Αν όλα αυτά δεν σε πτοούν, καλωσόρισες στον κόσμο του ΟΑΕΕ (κι ας μην πάρεις σύνταξη ποτέεεε ΟΑΕΕΕΕΕ ΟΑΕΕΕΕΕΕ).

Αν και παραξεφύγαμε. Το θέμα δεν είναι ποια ομάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση, το θέμα είναι κατά πόσο δικαιούμαστε να χαρακτηρίζουμε ως αλήτη κλέφτη και απατεώνα κάποιον που μας έδωσε ακριβότερη προσφορά από ότι ελπίζαμε.

MG-KTiNoS
24/12/2011, 10:50
Παιδιά αυτό με τη φοροδιαφυγή να το προσέξετε γιατί λέγονται πολλά ψέματα και υπάρχει πολύ προπαγάνδα.
Πριν απ όλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ …

Και πριν βάλετε τα γέλια θα σας πω ότι οι μεγάλες ΑΕ (τράπεζες κλπ) δεν έχουν φορολογικές εκκρεμότητες.
Η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα κάρο ευνοϊκές ρυθμίσεις για αυτούς, παράδειγμα το ΜΑΓΙΚΟ παραθυράκι των εξόδων, δηλαδή την αυτοκινητάρα του διευθυντή ναι αλλά το παπί του περιπτερά όχι.
Και σα να μην έφταναν ΟΛΑ αυτά έρχεται από πάνω και τραβάει και μια περαίωση και τα διαγράφει όλα.
Πάει να πει πληρώνοντας την περαίωση είσαι
ΝΟΜΗΜΟΣ
και κανείς δεν μπορεί να σου πει ότι φοροδιαφεύγεις.
Δευτέρα πρωί λοιπόν ο Βοσκόπουλος (που ήταν για φυλακή) πάει και ΠΕΡΑΙΩΝΕΙ τις οφειλές του με διακανονισμό.
Παρασκευή βράδυ κλαίει ο περιπτεράς για το που θα βρει τα έξτρα λεφτά. (και συχνά δεν μπορεί να πληρώσει οπότε αγοράζει βαζελίνη και περιμένει στωικά, τι είχαμε τι χάσαμε?)

Οι διεφθαρμένοι κρατικοί υπάλληλοι είναι μια κουβέντα σχετική με το παραπάνω θέμα μόνο που δεν αφορά ακριβώς τη φοροδιαφυγή.
Αρχικά η δωροδοκία είναι κακούργημα και πάς ΦΥΛΑΚΗ. Αλλά εδώ δεν έχουμε μόνο δωροδοκία έχουμε και εκβιασμό και σύσταση συμμορίας.
Έχουμε και κάτι άλλο, μεσολάβηση μεταξύ του πολιτικού κόσμου και του πολίτη.
Ε ?
Για σκεφτείτε το…
Μόνοι τους τα τρώνε ?
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ?
-Δε νομίζω Τάκη.
(άσε που οι πολιτικοί πάντα έχουν πάντα μετοχές στις επιχειρήσεις που χαϊδεύουν)
Και πάμε να δούμε κάτι ακόμα.
Ανταγωνιτικότητα.
Εγώ έχω ένα συνεργείο και προσπαθώ να είμαι νόμιμος, γιατί με ένα φορολογικό κώδικα τηλεφωνικό κατάλογο, δεν θα καταφέρω ποτέ να είμαι (και άντε μέτρα βίδες) και ο άλλος το λαμόγιο τα γράφει όλα στα παλιά του τα παπούτσια και έχει μισές τιμές από εμένα.
Και ήθελα να δω όλοι εσείς εδώ αν σας πει το συνεργείο θέλετε 100 μαύρα ή 123 με ΦΠΑ, πόσοι θα πείτε 123…
Τώρα βέβαια ,μιλάμε για συνεργία που και τους 2 θα τους πιάσει αλλού, χαράτσια, τεκμήρια κλπ κλπ άσε που μιλάμε για άντε μερικές χιλιάδες ευρώ
Αλλά για σκεφτείτε το σε κάποια άλλη κλίμακα.
Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές
Βιομηχανίες με εκατοντάδες εργαζόμενους
Κτηνοτροφία.

Τελευταίο και φαρμακερό
Στην Ελλάδα άμα βγάλεις πολλά γιατί δούλεψες καλά, έρχεται ο ανταγωνισμός και σε πηδάει.
Πως ?
Πολύ απλό, εκεί που λαδώνει παραγγέλνει και έναν έλεγχο εξοντωτικό για εσένα κι αν είσαι μεγάλος και μια είδηση στη τηλεόραση.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΣΗ ΕΧΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΠΛΑΕΤΟ
(και ίσως λίγο λιγότερο)

Υγ
Πλήρωσα πάντα τους φόρους μου και προσπάθησα πάντα να είμαι τυπικός.
Σήμερα αισθάνομαι το λιγότερο ΜΑΛΑΚΑΣ αφού τα χρήματα αυτά αντί να πάνε εκεί που έπρεπε τα φάγαν στις πουτάνες .
Κι εσείς αντί να σκέφτεστε όσα βγάζει ο κάθε φτωχομπινές (γιατί όλοι εκεί είμαστε) σκεφτείτε πόσα έκλεψαν οι φασίστες και εκεί βγάλτε το άχτι σας
ΑΝ σας παίρνει…

eurotreno2002
24/12/2011, 10:53

Αυτό μην το λές με τον τρόπο που το λες. Δεν εννοώ ότι γίνεται με την ανοχή των υπολοίπων πολιτών γενικά, εννοώ ότι γίνεται με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών του αρμόδιου φορέα (εφορία, τελωνείο, πολεοδομία, βάλε ότι θέλεις) και ενίοτε τον χρηματισμό των υπαλλήλων του.
Είναι γνωστές οι πρόσφατες δηλώσεις περί 4-4-2 (δεν μιλάω για ποδόσφαιρο), μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Το ότι εσύ δεν είσαι σε θέση να κλέψεις δημόσιο χρήμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος.
Η πιο συνηθισμένη φοροδιαφυγή είναι αυτή του τύπου «δεν θέλω ΦΠΑ μάστορα». Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν το λένε ποτέ αυτό;

Φυσικά και το κάνεις. Μόλις στην παραπάνω πρότασή σου υπονοείς καθαρά πως δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που να δηλώνει όλο το εισόδημά του. Λειτουργείς δηλαδή καθαρά διαχωριστικά με κριτίριο το επάγγελμα.
Δεν αποκλείεις δηλαδή το ενδεχόμενο να υπάρχουν φοροδιαφεύγοντες υπάλληλοι, αποκλείεις όμως το ενδεχόμενο να υπάρχουν μη φοροδιαφεύγοντες ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι κ.α
Να γίνουμε όλοι τότε δημόσιοι υπάλληλοι να πάρει το κράτος τα πάνω του αφού δεν θα κλέβουμε τους φόρους του (εμένα πάντως δεν με χαλάει καθόλου).

Μου ζήτησες να σου βρω έναν επαγγελματία που να τα δηλώνει όλα. Θα κάνω κάτι ακόμα καλύτερο.
Να σου πω λοιπόν ένα παράδειγμα, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούνται ως συνεργεία κατασκευής και συντήρησης σε βιομηχανικές μονάδες και μονάδες Logistics, συνήθως δουλεύουν ως υπεργολάβοι άλλων τεχνικών εταιρειών οι οποίες αναλαμβάνουν την μονάδα στο σύνολό της.
Αυτές οι εταιρείες λοιπόν, αν κάνεις μία συντήρηση, επισκευή ή κατασκευή στην μονάδα, σου ζητούν να τιμολογήσεις μέχρι και την τελευταία δεκάρα για να την χρεώσουν έπειτα στον ιδιοκτήτη της μονάδας.
Αν λοιπόν κάποιος δεν κλέβει τους υπαλλήλους του (ναι ξέρω, θα μου πεις ότι όλοι τους κλέβουν, αλλά δεν είναι έτσι), ακόμα και να ήθελε να μην δηλώσει έσοδα δεν μπορεί να το κάνει.

Δεν είπα να παραιτηθείς από την υπηρεσία σου για να κλέβεις, είπα να παραιτηθείς και να δουλέψεις τίμια. Αφού το καθεστώς ευνοεί τον ελεύθερο επαγγελματία σε σχέση με τον δημόσιο υπάλληλο, δεν θα έχεις πρόβλημα.

- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δουλεύει όλο το χρόνο και όχι την εκπαιδευτική σεζόν.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν παίρνει δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται άδεια μετ' αποδοχών. Ούτε μία μέρα. Ποτέ.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι εκτεθειμένος σε ψηφίσματα του τύπου «τέλος επιτηδεύματος».
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας (τις περισσότερες φορές) για να εισπράξει, πρέπει πρώτα να ξοδέψει (κατάστημα, αποθήκη, εξοπλισμός, διαφήμιση κτλ). Το έξοδό του βέβαια, δεν του εγγυάται έσοδα.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται 1 χρόνο άδεια μετ' αποδοχών αν γεννήσει (υπάρχουν και γυναίκες ελεύθεροι επαγγελματίες), κάτι το οποίο φυσικά δεν δικαιούνται ούτε οι ιδ.υπάλληλοι.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας για να πληρωθεί πρέπει πρώτα να τελειώσει τη δουλειά που έχει αναλάβει και όχι απλά να χτυπήσει κάρτα στην υπηρεσία (ή να του την χτυπήσει κάποιος άλλος). Βέβαια πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα του πει «δεν έχω τώρα, πέρνα αύριο» ή που θα δώσει για πληρωμή καμία 6μηνη παντόφλα και θα παρακαλάς το Θεό να έχει αντίκρυσμα.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει πάντα ωράριο, και φυσικά δεν έχει ρεπό ούτε πληρώνεται έξτρα τις γιορτές και αργίες.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν απαλλάσσεται των ασφαλιστικών εισφορών ακόμα κι αν βρίσκεται στο νοσοκομείο (δεν το λέω στην τύχη).

Αν όλα αυτά δεν σε πτοούν, καλωσόρισες στον κόσμο του ΟΑΕΕ (κι ας μην πάρεις σύνταξη ποτέεεε ΟΑΕΕΕΕΕ ΟΑΕΕΕΕΕΕ).

Αν και παραξεφύγαμε. Το θέμα δεν είναι ποια ομάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση, το θέμα είναι κατά πόσο δικαιούμαστε να χαρακτηρίζουμε ως αλήτη κλέφτη και απατεώνα κάποιον που μας έδωσε ακριβότερη προσφορά από ότι ελπίζαμε.

+1.000.000 :beer:

MG-KTiNoS
24/12/2011, 10:59
fkol k4

spyrval
24/12/2011, 11:09

Να διαβαστεί πολύ προσεκτικά από όποιον σκέφτεται ότι θ'ανοίξει μαγαζί ή θα γίνει επιχειρηματίας και:
-Θα μπορέσει να βγάλει εύκολα και ανέξοδα φράγκα επειδή δε θα έχει αφεντικό στο κεφάλι του, τα λεφτά θα μένουν σ'αυτόν κλπ (είχα επιχείρηση 3 χρόνια, έχασα καμιά 40άρα, πολλές ξάγρυπνες νύχτες και ψόφησα από άγχος και κούραση.)
-ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες είναι κλέφτες ή ΘΕΛΟΥΝ να γίνουν κλέφτες (3 χρόνια έκοβα όλες τις αποδείξεις, δεν άφησα ούτε μία! Όταν όμως ήρθε η περαίωση το πλήρωσα το 500αρικάκι γιατί ο λογιστής μου είπε δώστα αν θέλεις να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ ότι δε θα σου κάνουν ντου από εφορία και θα αρχίσουν "μη ευανάγνωστα γράμματα στα βιβλία 200 ευρώ, τιμολόγιο από το βραστήρα (που έφερες από το σπίτι σου να φτιάχνεις καφέ γιατί είχες 2) τί δεν έχεις 200 ευρώ κλπ κλπ ).
Παντού θα υπάρχουν οι κλέφτες και οι τίμιοι είτε είναι Ι.Υ. είτε Δ.Υ. είτε ελεύθεροι επαγγελματίες.
Γι'αυτό έχουμε (κάποιοι από εμάς) μυαλό...

ADVENTURAZ
24/12/2011, 11:18
Το συμπερασμα που βγαζω απο ολη αυτη τη συζητηση ειναι πως ολοι μας η` τουλαχιστον η συντριπτικη πλειοψηφια,ειμαστε στην ιδια οχθη του ποταμου.
Το θεμα ειναι ποιον εχουμε απεναντι μας,ειτε να σωσουμε ειτε να τον βουλιαξουμε στο ποταμι:confused:

toyar
24/12/2011, 17:12

δεν διαφωνω με τις παραπανω συνθηκες εργασιας που περιγραφεις...
αν ομως ο ελευθερος επαγγελματιας-τεχνιτης παει για να βγαλει τα εξοδα του και το μισθο μου του αρκει μια βδομαδα δουλεια το μηνα (κατι που προφανως δεν εφαρμοζεται) αρα τα μεγεθη που αφορουν το τζιρο δεν ειναι συγκρισιμα
μιλαω για τεχνιτη γιατι αυτος μαζι με το κεφαλαιο και τον χρονο του καταθετει και γνωσεις και δεξιοτητες σε αντιθεση με τον εμπορο που μπορει να ειναι τελειως ανειδικευτος

viper1
24/12/2011, 19:07
ο Ελληναρας θελει να κερδιζει οσο το δυνατον περισσοτερα σε οσο το δυνατον λιγοτερο χρονο.χρονια τωρα απο οποια πλευρα κι αν ειναι.μονο το λογιστηριο του κρατους αργησε να το καταλαβει και προσπαθει τωρα να κερδισει εδαφος.....:D

fkol k4
24/12/2011, 20:19
δεν διαφωνω με τις παραπανω συνθηκες εργασιας που περιγραφεις...
αν ομως ο ελευθερος επαγγελματιας-τεχνιτης παει για να βγαλει τα εξοδα του και το μισθο μου του αρκει μια βδομαδα δουλεια το μηνα (κατι που προφανως δεν εφαρμοζεται) αρα τα μεγεθη που αφορουν το τζιρο δεν ειναι συγκρισιμα
μιλαω για τεχνιτη γιατι αυτος μαζι με το κεφαλαιο και τον χρονο του καταθετει και γνωσεις και δεξιοτητες σε αντιθεση με τον εμπορο που μπορει να ειναι τελειως ανειδικευτος
Ειλικρινά, τέτοιες μέρες δεν έχω καμία όρεξη για τέτοιου είδους ατέρμονες συζητήσεις.
Αν ήταν μία εβδομάδα πριν ή δύο μετά, πολύ ευχαρίστως να προσπαθούσα να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν ζουν όλοι μέσα στην προστατευτική γυάλα που με τόση φροντίδα έφτιαξε ο δημόσιος τομέας για να περικλείσει τους υπαλλήλους του ακόμα και τώρα, μία γυάλα φτιαγμένη με τόσο χοντρό γυαλί που τους ναι μεν δεν τους εμποδίζει να βλέπουν τον υπόλοιπο κόσμο, τους εμποδίζει όμως να καταλάβουν πως λειτουργεί.

Για να διαπιστώσεις πόσα πολλά κονομάνε πια οι κάθε είδους ελεύθεροι επαγγελματίες, αρκεί να δεις στα στοιχεία της Εφορίας την αναλογία ανοίγματος και κλεισίματος βιβλίων, αλλά και την αύξηση του ποσοστού χρεών στον ΟΑΕΕ.

Εγώ δεν θα γράψω τίποτα άλλο, πέραν του ότι ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι μόνο ο τεχνίτης, αλλά μεταξύ άλλων και ο σουβλατζής, ο ταξιτζής, ο οδηγός νταλίκας-βυτίου, η κομμώτρια της γειτονιάς, ο φούρναρης, ο φωτογράφος (συνήθως), ο προγραμματιστής μέσω διαδικτύου και πολλοί άλλοι που δεν αποκαλούμε «μάστορα».

Από εμένα καλές γιορτές σε όλους.
:beer: :wave2: :beer:

Allst@rf
24/12/2011, 20:55
Ειλικρινά, τέτοιες μέρες δεν έχω καμία όρεξη για τέτοιου είδους ατέρμονες συζητήσεις.
Αν ήταν μία εβδομάδα πριν ή δύο μετά, πολύ ευχαρίστως να προσπαθούσα να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν ζουν όλοι μέσα στην προστατευτική γυάλα που με τόση φροντίδα έφτιαξε ο δημόσιος τομέας για να περικλείσει τους υπαλλήλους του ακόμα και τώρα, μία γυάλα φτιαγμένη με τόσο χοντρό γυαλί που τους ναι μεν δεν τους εμποδίζει να βλέπουν τον υπόλοιπο κόσμο, τους εμποδίζει όμως να καταλάβουν πως λειτουργεί.

Για να διαπιστώσεις πόσα πολλά κονομάνε πια οι κάθε είδους ελεύθεροι επαγγελματίες, αρκεί να δεις στα στοιχεία της Εφορίας την αναλογία ανοίγματος και κλεισίματος βιβλίων, αλλά και την αύξηση του ποσοστού χρεών στον ΟΑΕΕ.

Εγώ δεν θα γράψω τίποτα άλλο, πέραν του ότι ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι μόνο ο τεχνίτης, αλλά μεταξύ άλλων και ο σουβλατζής, ο ταξιτζής, ο οδηγός νταλίκας-βυτίου, η κομμώτρια της γειτονιάς, ο φούρναρης, ο φωτογράφος (συνήθως), ο προγραμματιστής μέσω διαδικτύου και πολλοί άλλοι που δεν αποκαλούμε «μάστορα».

Από εμένα καλές γιορτές σε όλους.
:beer: :wave2: :beer:

είσαι ωραίος ρε φίλε...

Καλές γιορτές και σε σένα...με υγεία για σένα και τους αγαπημένους σου...

daz
26/12/2011, 23:16
Δεν μπορώ να διαβάσω 13 σελίδες σορυ, αλλά έχω δυο ερωτησούλες?

Τι είναι το κεφάλωμα της αλυσίδας? :lol:

Τα 50 Γιούργια ήταν μαζί με το φπάλφα τους? :smokin:

Allstarf, nice avatar! :wave2:

vaska
26/12/2011, 23:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Δεν μπορώ να διαβάσω 13 σελίδες σορυ, αλλά έχω δυο ερωτησούλες?

Τι είναι το κεφάλωμα της αλυσίδας? :lol:

................................................

Allstarf, nice avatar! :wave2:

Δεν μπορώ να σου απαντήσω ρε φίλαι, έχω άξονα

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: