Σύνδεση

View Full Version : εξαγωγή βίδας με χαλασμένο -κομμένο κεφάλι( βήμα βήμα με photo)

Σελίδες : [1] 2

S705
25/12/2011, 22:44
επειδή συχνά ρωτούν πως θα βγάλω την βίδα που χάλασε - έσπασε το κεφάλι της , αποφάσισα μιας και είχα μια τέτοια βίδα να τραβήξω φωτογραφίες τα εργαλεία και τα βήματα ώστε να υπάρχει και να βοηθηθούν κάποιοι.

S705
25/12/2011, 22:45
τα εργαλεία που χρειαζόμαστε είναι.
1) αυτοί οι εξωλκείς βιδών.
δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κωνικό τρυπάνι αριστερόστροφο. δεν έχει όμως την δυνατότητα να τρυπήσει.

242634

S705
25/12/2011, 22:45
.

242635

S705
25/12/2011, 22:46
στην συσκευασία τους υπάρχει πίνακας που βοηθά με τις διαμέτρους

242636

S705
25/12/2011, 22:47
2)ένα καλό τρυπάνι τις σωστής διαμέτρου
tips: εάν η βίδα δεν τρυπιέται με απλό τρυπάνι(αέρος ) θα χρειαστούμε τρυπάνι κοβαλτίου hss-co τα όποια δουλεύουν με χαμηλές στροφές

242637

S705
25/12/2011, 22:48
3)ένα ηλεκτρικό τρυπάνι οπωσδήποτε με ρυθμιζόμενες στροφές του στοκ και εναλλαγή σε αριστερόστροφο.

242638

S705
25/12/2011, 22:49
εδω βλέπουμε την βίδα σε τι κατάσταση ήταν.

242639

S705
25/12/2011, 22:49
βήμα 1

τρυπάμε την βίδα

242640

S705
25/12/2011, 22:50
βήμα 2
με την βοήθεια του εργαλείου μας , στην αριστερόστροφη λειτουργία , και με αρκετή δύναμη σφηνώνουμε τον εξωλκέα στη βίδα. προσοχή εδώ πάντα με χαμηλές στροφές στο τσοκ. τέλος αφαιρούμε το τρυπάνι μας

242641

S705
25/12/2011, 22:52
βήμα 3

ψεκάζουμε λίγο από το μαγικό ζουμί.

242642

S705
25/12/2011, 22:53
βήμα 4
με μια σκύλα πιάνουμε τον εξωλκεα και απλά ξεβιδώνουμε.
αυτό το βήμα μπορεί να γίνει και κατευθείαν με το τρυπάνι μας, απλά έμενα έμεινε από μπαταρία

242643

S705
25/12/2011, 22:54
.

242644

S705
25/12/2011, 22:55
,

242645

S705
25/12/2011, 22:55
βήμα 5
με την βοήθεια μιας πένσας βγάζουμε την βίδα από τον εξωλκέα

242646

lspiros
25/12/2011, 22:57
ωραια παρουσιαση φιλε και χρησιμο tip:beer:

S705
25/12/2011, 23:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από lspiros
ωραια παρουσιαση φιλε και χρησιμο tip:beer:

σήμερα κατάλαβα ποσό δύσκολο είναι να δουλεύεις και να έχεις και το μυαλό να βγάζεις φωτογραφίες. ένα μεγάλο μπράβο σε εσένα και όλους τους άλλους για τις ανακατασκευές σας και τις ωραίες φωτογραφίες που μας χαρίζετε

S705
25/12/2011, 23:07
και μια φωτογραφία bonus με το αυγουστιάτικο φεγγάρι από Σίφνο

242647

Ichigo
25/12/2011, 23:16
:a18:

Ήταν κάτι που πάντα αναρωτιόμουν πως γίνεται. Ευτυχώς δε μου έχει συμβεί μέχρι στιγμής στο μηχανάκι. :beer: :beer:

Οι αγαπητοί μόδιστροι καλό θα ήταν να το κάνουν στίκυ :D

nic mor
25/12/2011, 23:17
εχω μια μικρη ενσταση για τη χρησιμοποιηση του εξολκεα
με το δραπανο:o (δεν θα επιμεινω καθ'οτι ειμαι ηλεκτρολογος και οχι μηχανουργος :D)
αλλα εμενα με εμαθαν να τον δουλευω με τη μανελα που χρησιμοποιουμε
για τα κολαουζα!!
και για να πω την αληθεια μου φαινεται και πιο σωστο:beer: :beer:

sv9cvk
26/12/2011, 08:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
εχω μια μικρη ενσταση για τη χρησιμοποιηση του εξολκεα
με το δραπανο:o (δεν θα επιμεινω καθ'οτι ειμαι ηλεκτρολογος και οχι μηχανουργος :D)
αλλα εμενα με εμαθαν να τον δουλευω με τη μανελα που χρησιμοποιουμε
για τα κολαουζα!!
και για να πω την αληθεια μου φαινεται και πιο σωστο:beer: :beer:

Με την μανελα εχεις περισσοτερο ελεγχο ,και ελεγχεις την δυναμη προλαβαινοντας ζημιες (πχ σπασιμο ) το εχω παθει με ακριβως το ιδιο σετακι εργαλεια .:blush: :D

Οσο για το θρεντ :beer: πολυ καλο και χρησιμο :wave2:

Και εγω ηλεκρολογος ειμαι :smokin:

S705
26/12/2011, 09:44
Μια λεπτομέρεια που ξέχασα.
το ηλεκτρικό τρυπάνι που χρησιμοποιώ έχει στο στοκ του καστανιά που ελέγχει την ροπή που περναει σε αυτό από το μοτέρ.
έτσι ξεκινώ με την χαμηλότερη βαθμονόμηση και ανεβαίνω. αποφεύγοντας την βίαιη άσκηση ροπής στην βίδα , άρα και τον κίνδυνο σπασίματος.
βέβαια πάντα είναι πιο ασφαλές με το χέρι αλλά μιας που δεν έχω μανελα.... και η σκύλα καλή είναι

tasos1981
26/12/2011, 10:36
Α ρε "μηχανολόγε"...!

Αρχικά αυτοί "οι εξωλκείς βιδών" αν δεν κάνω λάθος λέγονται ανάποδα κολαούζα.

Στην περίπτωσή σου ταλαιπωρήθηκες για να βγάλεις μια βίδα (δεν με φώναξες να δεις τι "σιδεράς" έχω γίνει).....απλά μπορούσες να την "χαράξεις" εφόσον προέξεχε και ύστερα με ένα ίσο κατσαβίδι να την βγάλεις :D

Όσο για το θέμα "μανέλα" δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον sv9cvk.

P.S.
Την επόμενη φορά να αφαιρείς τις τιμές απο τα εργαλεία γιατί σου έπιασαν τον.... άκου κει 6.2 ευρώ για μια σκύλα.

S705
26/12/2011, 10:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από tasos1981
Α ρε "μηχανολόγε"...!

P.S.
Την επόμενη φορά να αφαιρείς τις τιμές απο τα εργαλεία γιατί σου έπιασαν τον.... άκου κει 6.2 ευρώ για μια σκύλα.

δεν έχω τροχό σιδερά μου.

αλλά και να είχα δεν θα έβαζα. θα σκίσω τα πλαστικά γύρω γύρω.

Υ.Γ. 6,2 για την σκύλα αλλά δεν θα σου πω ότι τους εξελκείς και το τρυπάνι της bosch τα αγόρασα 4 ευρύ γιατί θα σου ανέβει η πίεση

ernti
26/12/2011, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από S705
δεν έχω τροχό σιδερά μου.

αλλά και να είχα δεν θα έβαζα. θα σκίσω τα πλαστικά γύρω γύρω.

Υ.Γ. 6,2 για την σκύλα αλλά δεν θα σου πω ότι τους εξελκείς και το τρυπάνι της bosch τα αγόρασα 4 ευρύ γιατί θα σου ανέβει η πίεση

Εννοείται τροχάκι Dremmel όχι τροχό μεγάλο.
Τις κάνεις μια ωραία εγκοπή,κι ύστερα την βγάζεις με ένα ίσιο κατσαβίδι.
:beer:

devil's animal
26/12/2011, 13:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από ernti
Εννοείται τροχάκι Dremmel όχι τροχό μεγάλο.
Τις κάνεις μια ωραία εγκοπή,κι ύστερα την βγάζεις με ένα ίσιο κατσαβίδι.

δεν ειναι τοσο απλο.
αν η βιδα εχει κολλησει και ειναι σε τυφλο σημειο που δεν μπορει να εισχωρησει WD40, το ισιο κατσαβιδι δεν θα καταφερει πολλα. θα ξανακλωτσησει γιατι δεν εχει καλο πατημα.
αυτος που εδειξε ο φιλος ειναι απο τους πιο ενδεδειγμενους τροπους...(ακομα και μικρο κεφαλι να εχει η βιδα, θα παιδευτεις λιγο παραπανω με τα τρυπηματα αλλα θα βγει)...
:beer: :beer: :beer:

ernti
26/12/2011, 13:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
δεν ειναι τοσο απλο.
αν η βιδα εχει κολλησει και ειναι σε τυφλο σημειο που δεν μπορει να εισχωρησει WD40, το ισιο κατσαβιδι δεν θα καταφερει πολλα. θα ξανακλωτσησει γιατι δεν εχει καλο πατημα.
αυτος που εδειξε ο φιλος ειναι απο τους πιο ενδεδειγμενους τροπους...(ακομα και μικρο κεφαλι να εχει η βιδα, θα παιδευτεις λιγο παραπανω με τα τρυπηματα αλλα θα βγει)...
:beer: :beer: :beer:

Δικιο έχεις,και επίσης μπορεί να είναι σε κάποιο σημείο που να μην έχει πρόσωπο μπροστά,και να μην μπορεί να μπει τροχάκι.
Αυτός ο τρόπος είναι ο γρήγορος,αλλά για πιο απλές περιπτώσεις.
Όπως π.χ αν κάποιος τη χάλασε χρησιμοποιώντας ακατάλληλο εργαλείο.

FRAGISCOS
26/12/2011, 22:31
και μια φωτογραφία bonus με το αυγουστιάτικο φεγγάρι από Σίφνο

Μπραβο φιλε,πολυ καλη παρουσιαση,θα βοηθησει πολλους.:beer:

Υ.Γ. Απο Σιφνο εισαι??:wave2:

Nikoskazer2000
26/12/2011, 22:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
:a18:

Ήταν κάτι που πάντα αναρωτιόμουν πως γίνεται. Ευτυχώς δε μου έχει συμβεί μέχρι στιγμής στο μηχανάκι. :beer: :beer:

Οι αγαπητοί μόδιστροι καλό θα ήταν να το κάνουν στίκυ :D

+1

Στίκυ και πάλι στίκυ.

Πάρα πολύ χρήσιμο!

:wave2:

notakos600
27/12/2011, 07:47
Το έχω κάνει κι εγώ και μπορώ να πω πως σε βγάζει από πολλούς μπελάδες.
Θα συνηγορήσω στην άποψη μη χρησιμοποίησης δραπανοκατσάβιδου με το κολαούζο.
Καλύτερα με το χέρι για να νιώθεις τι ''παίζει''.

simeon
27/12/2011, 09:34
μπράβο ρε φίλε να είσαι καλά!!! πολύ χρήσιμο σε όλους εμάς τους λιγότερο ¨σχετικούς"

Χρόνια Πολλά σε ΟΛΟΥΣ!

kawazoyras
27/12/2011, 13:40
τα εργαλεία που χρειαζόμαστε είναι.
1) αυτοί οι εξωλκείς βιδών.
δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κωνικό τρυπάνι αριστερόστροφο. δεν έχει όμως την δυνατότητα να τρυπήσει.

k γω θα διορθώσω κ συμφωνήσω με τους παραπάνω αυτά λεγονται ανάποδα κολαούζα κ χρησημοποιούνται με μανέλα... επίσης πολύ καλό κ κατατοπιστικό το ποστ, τα υπόλοιπα χαράγματα ντρέμλερ κλπ είναι για τούς κατέχοντες.....

:a013: :a013: :a013: :beer: :beer: :beer:

eurotreno2002
27/12/2011, 20:01

Πολυ καλο.

Ευχαριστουμε..!!!

TROOPER
30/12/2011, 22:25
στικυ!!!!!

John Steed
31/12/2011, 09:14
Ευχαριστούμε!

zundampakias
03/01/2012, 10:46
παρα πολυ καλο πραγματικα και πολυ καλοδουλεμενο.

εκεινο που δεν ειδα απο κανενα φιλο ειναι πως βγαζουμε κομενη βιδα με την ηλεκτοκοληση , που εινας καλος τροπος γιατι παραλληλα πυρωνει το σπειρωμα και ξεμουδιαζει πολυ πθιο ευκολα η βιδα.

παιρνουμε ενα παξιμαδι περιπου οσο η βιδα και αφου το κρατησουμε με μια πενσα βαζουμε μεσα το ηλεκτροδιο της ηλεκτοκολησης και το πονταρουμε ξανα και ξανα εως ωτου γεμισουμε ολη την τρυπα απ το παξιμαδι με τον τροποπ αυτο γινεται ενα σωμα βιδα και παξιμαδι και με το πειρωμα που εγινε ξεμουδιαζει πολυ ευκολα.
πιανουμε ενα σφυρακι κτυπαμε ελαφρα το παξιμαδι και πιανουμε το παξιμαδι με ενα γερμανικο η και πολυγωνο και το ξεβιδωνουμε πολυ πολυ ευκολα.
ελπιζω να βοηθησα κι εγω με αυτο τον τροπο και αν καποιος φιλος εχει και αλλη μεθοδο θα ηταν πολυ χρησιμη

PortisHead
03/01/2012, 11:37
Επειδη εχω το ιδιο σετ εξωλκεων , αλλα δεν χρειαστηκε να το χρησημοποιήσω μέχρι στιγμής , εχω πάντα μια απορια.

Ποιος εξασφαλιζει οτι κατα το ξεβιδωμα του εξωλκεα δεν θα ξεβιδωθεί απλά ο εξωλκεας.
Γιατι ντε και καλα θα πάρει και την χαλασμενη βίδα μαζι του ?
Αυτο δεν καταλαβα.

binzis
03/01/2012, 11:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Επειδη εχω το ιδιο σετ εξωλκεων , αλλα δεν χρειαστηκε να το χρησημοποιήσω μέχρι στιγμής , εχω πάντα μια απορια.

Ποιος εξασφαλιζει οτι κατα το ξεβιδωμα του εξωλκεα δεν θα ξεβιδωθεί απλά ο εξωλκεας.
Γιατι ντε και καλα θα πάρει και την χαλασμενη βίδα μαζι του ?
Αυτο δεν καταλαβα.

Γιατί ο εξωλκέας είναι αριστερόστροφος (ανάποδο κολαούζο, που πολύ σωστά είπαν κάποιοι), επομένως όταν τον βιδώνεις χώνεται-βιδώνει πιο πολύ και παράλληλα ξεβιδώνεις την βίδα που είναι δεξιόστροφη.

PortisHead
03/01/2012, 12:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis
Γιατί ο εξωλκέας είναι αριστερόστροφος (ανάποδο κολαούζο, που πολύ σωστά είπαν κάποιοι), επομένως όταν τον βιδώνεις χώνεται-βιδώνει πιο πολύ και παράλληλα ξεβιδώνεις την βίδα που είναι δεξιόστροφη.

stelth1
27/01/2012, 08:32
Eυχαριστουμε :beer:

dynagrego
27/01/2012, 19:32
Εχω 2 σετ εξωλκεις για σπασμενες βιδες εκ των οποιων το ενα ειναι Facom.
Πιστεψτε με,κανενα δεν ειναι τοσο αποτελεσματικο οσο η παρακατω (τζαμπε) μεθοδος.
1)Ανοιγουμε πρωτα κλασσικα στη σπασμενη βιδα μια τρυπα με το επαναφορτιζομενο δραπανο.
2)Καρφωνουμε μεσα στη τρυπα με ενα σφυρακι μια κεφαλη Τorx.
3)Mε μια μικρη καστανια ξεβιδωνουμε το γκρουπ βιδας Torx.

Iδου το αποτελεσμα.Μα εικονα οσο χιλιες λεξεις.
http://img100.imageshack.us/img100/2795/imag0060a.jpg (http://img100.imageshack.us/i/imag0060a.jpg/)

dynagrego
27/01/2012, 19:39
Sorry,δεν φορτωσα τη φωτο.

245592

S705
28/01/2012, 21:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από dynagrego

2)Καρφωνουμε μεσα στη τρυπα με ενα σφυρακι μια κεφαλη Τorx.

και αν εκεί που είναι βιδωμένη η βίδα δεν σε παίρνει να βαρέσεις????

μια αλουμινένια λεπτή βάση ας υποθέσουμε

webassasin
28/01/2012, 22:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από zundampakias
παρα πολυ καλο πραγματικα και πολυ καλοδουλεμενο.

εκεινο που δεν ειδα απο κανενα φιλο ειναι πως βγαζουμε κομενη βιδα με την ηλεκτοκοληση , που εινας καλος τροπος γιατι παραλληλα πυρωνει το σπειρωμα και ξεμουδιαζει πολυ πθιο ευκολα η βιδα.

παιρνουμε ενα παξιμαδι περιπου οσο η βιδα και αφου το κρατησουμε με μια πενσα βαζουμε μεσα το ηλεκτροδιο της ηλεκτοκολησης και το πονταρουμε ξανα και ξανα εως ωτου γεμισουμε ολη την τρυπα απ το παξιμαδι με τον τροποπ αυτο γινεται ενα σωμα βιδα και παξιμαδι και με το πειρωμα που εγινε ξεμουδιαζει πολυ ευκολα.
πιανουμε ενα σφυρακι κτυπαμε ελαφρα το παξιμαδι και πιανουμε το παξιμαδι με ενα γερμανικο η και πολυγωνο και το ξεβιδωνουμε πολυ πολυ ευκολα.
ελπιζω να βοηθησα κι εγω με αυτο τον τροπο και αν καποιος φιλος εχει και αλλη μεθοδο θα ηταν πολυ χρησιμη
πολυ καλο,λογικο και απλο.
εκτος του σημειου της ηλεκτροκολλησης.
δραπανακι ευκολα βρισκεις.
ποιος βρισκει ευκολα κολληση ομως?

makis 71
10/05/2012, 21:46
ειναι κατα πολυ ασφαλεστερη η μεθοδος με το τορξ που περιγραφει ο φιλος απο την μεθοδο με τα κολαουζα.βαζοντας το κολαουζο μεσα στην βιδα επειδη αυτο ειναι κωνικο ,ανοιγει η βιδα και δεν βγαινει.αυτο ειδικα συμβαινει αν το κεφαλι εχει σπασει και το υπολοιπο της βιδας εχει μεινει μεσα στο σπειρωμα.τοτε ανοιγει (χοντραινει) η βιδα απο το κολαουζο και μου χει τυχει πολλες φορες να χαλασω το σπειρωμα ή ακομα και να σπασω το σπειρωμα που ειναι μεσα η βιδα.με το τορξ δεν συμβαινει αυτο ποτε.η μεθοδος με την ηλεκτροκολληση ειναι επισης καλη αν η βιδα δεν ειναι πολυ σφιχτα μεσα στο σπειρωμα.αν ειναι πολυ σφιχτα θελει ηλεκτροκολληση συρματος γιατι με την απλη σπανε οι πονταρισιες και σου μενει το παξιμαδι στο χερι.με την συρματος κολλαει καπως καλυτερα αλλα παλι οχι και τοσο καλα.

zundampakias
11/05/2012, 10:27
δεν ειναι ακριβως ετσι με την ηλεκτοκολυση οταν σταματας καθαριζεις τον βορακα ωστε η επομενη πονταρησια να πιαση κανονικα
ξεκολαει μονο αν δεν εχεις καθαρισει τον βορακα (τουλαχιστον ετσι κανω εγω και πετυχαινει)

ειναι κατα πολυ ασφαλεστερη η μεθοδος με το τορξ που περιγραφει ο φιλος απο την μεθοδο με τα κολαουζα.βαζοντας το κολαουζο μεσα στην βιδα επειδη αυτο ειναι κωνικο ,ανοιγει η βιδα και δεν βγαινει.αυτο ειδικα συμβαινει αν το κεφαλι εχει σπασει και το υπολοιπο της βιδας εχει μεινει μεσα στο σπειρωμα.τοτε ανοιγει (χοντραινει) η βιδα απο το κολαουζο και μου χει τυχει πολλες φορες να χαλασω το σπειρωμα ή ακομα και να σπασω το σπειρωμα που ειναι μεσα η βιδα.με το τορξ δεν συμβαινει αυτο ποτε.η μεθοδος με την ηλεκτροκολληση ειναι επισης καλη αν η βιδα δεν ειναι πολυ σφιχτα μεσα στο σπειρωμα.αν ειναι πολυ σφιχτα θελει ηλεκτροκολληση συρματος γιατι με την απλη σπανε οι πονταρισιες και σου μενει το παξιμαδι στο χερι.με την συρματος κολλαει καπως καλυτερα αλλα παλι οχι και τοσο καλα.

makis 71
11/05/2012, 16:52
φιλε μου καθαρισε οσο θες τον βορακα.αν η βιδα ειναι καλλημενη δεν βγαινει με τιποτα γιατι πολυ απλα κολλωντας με την ηλεκτροκολληση γινεται το εξης:πυρωνεις το μεταλο και το κανεις να σπαει ευκολα,δεν κολλας υστερα αρκετα μεγαλη επιφανεια ετσι ωστε να ειναι αρκετα σκληρη η κολληση και να μην σπασει με το πρωτο ζορι.προσφατα εκανα την μεθοδο που προτεινεις ,για αυτο το λεω ,σε αξονα απο ψαλιδι απο townmate ειχε κοπει το κεφαλι της βιδας ,κολλησα ποσα παξιμαδια και το αποτελεσμα ηταν παντα αυτο που περιγραφω.οταν το κολλησα με κολληση συρματος τοτε ησυχασα και καταφερα και το εβγαλα.σε απελπιστικες περιπτωσεις παντως η μεθοδος σου ειναι αυτην που χρησιμοποιω αλλα παντα οταν δεν πιανει με τιποτα η μεθοδος με το τορξ.τωρα με τα κολαουζα δεν τα χρησιμοποιω σχεδον ποτε γιατι μου χει σπασει μεσα σε βιδα και μετα δεν τρυπιεται με τιποτα για να την βγαλεις.

PortisHead
27/05/2012, 20:40
Κι επειδη η θεωρια απο την πράξη απέχει ετη φωτός....
Κλότσησαν και οι 2 αλενοβιδες που κραταν τους σιγαστήρες τις εξατμισης στη θεση τους.
Βγαζω τελικο , το βαζω κατω , ανοιγω τρυπες με το τρυπανι μεσα στις βίδες , και αρχίζω να βιδωνω
τους εξωλκεις αριστεροστροφα για να αρχισει να ξεβιδωνει η αλενοβιδα.
Αμ δε.
Το τρυπανι δεν ειχε ανοιξει τρυπα με σπείρωμα , αλλα μια καθόλα λεία τρυπα , χωρις βολτες , οποτε που
να πιασει ο εξωλκέας ?
Στη μια βίδα μαλιστα εσπασε και το τρυπάνι μεσα :(
Τελικα , επενέβει η πάντοτε χρησιμη greek patenta , και χάραξα με το σιδηροπριονο , στο κεφαλι των βιδών
εγκοπές και τις ξεβίδωσα με κλασσικό κατσαβίδι.
Τι εκανα λάθος και το τρυπανι ΔΕΝ ανοιξε τρύπες με σπείρωμα ?

Ωριστε και τα πειστήρια του εγκλήματος....
259800

PortisHead
28/05/2012, 13:31
Κανεις ???

sv9cvk
28/05/2012, 14:02
Το τρυπανι καλα ανοιξε λεια τρυπα.. αυτη ειναι αλλωστε και η δουλεια του!
Εσυ πρεπει η τρυπα που θα κανεις να ειναι αντιστοιχη της βιδας που θες να βγαλεις και τοση ωστε να μπαινει το αμεσως επομενο νουμεροτου εξωλκεα.το οποιο επειδη ειναι κωνικο μπορει και βιδωνει αναποδα στην τρυπα που εχεις κανει ,σφηνωνει και βγαινει η βιδα..(αν βγει!!)
Καλη συνεχεια!!!

Allst@rf
26/08/2012, 17:14
Αν δεν έχουμε δραπανο με ρυθμιζομενες στροφές, μπορούμε να τρυπισουμε με απλό;

,αν καναμε τη μαλακια και βαλαμε κολλα στιγμής για να κολλησουμε κατσαβιδι και βίδα μηπως και βγει και η κολλα μπηκε και στη φωλιά της βιδας, έχουμε ελπίδες ή απλά τη ,γα****με;

pararos
09/11/2012, 19:27
καλησπερα παιδια...θα ηθελα να πω κ εγω δυο λογακια πανω σε αυτο το θεμα.τροποι υπαρχουν πολλοι μιας κ δουλευω σε μηχανουργειο σε μεγαλο εργοστασιο κ αυτα ειναι καθημερινα πραγματα απο βιδες 6mm εως δεν εχει τελειωμο!αλλαζει ο τροπος αναλογα με την περιπτωση.καπου διαβασα για τορξ οτι κανεις τρυπα κ μετα το χτυπας για να κανει οδηγο(λαθος) γτ ετσι φουσκωνει τη βιδα κ μπορει να κολλησει χειροτερα.εαν εχει ψωμι απεξω μπορεις να κολλησεις(ηλεκτροκολληση) ειτε μια βιδα ειτε παξιμαδι κ το αφηνεις να κρυωσει γτ διαστελεται η βιδα που ειναι μεσα κ κολλαει κ σιγα σιγα μεταφερεται στην τρυπα οποτε κινδυνος φουσκωματος σπειρωματων οποτε ενας καλος τροπος ειναι να ζεστανεις γυρω γυρω στην τρυπα.παντα η θερμοκρασια γυρω απο τη βιδα την σπασμενη ειναι καλο να γινεται.τα αναποδα κολλαουζα ειναι η καλυτερη λυση κ με συνδυασμο θερμοκρασιας κλπ τα πεταει ευκολα κ παντα με μανελα γτ σπανε για πλακα κ δε μπορεις να ξανακανεις τρυπα σε εκεινο στο σημειο εαν εχει μεινει το κολαουζο μεσα ειναι απο σκληρο υλικο!αν εχει 'καραμπα'(διεισδιτικο υγρο) ειναι καλο να του ριξεις μετα απο ζεσταμα!καμια φορα οι αλλεν ειναι πιο σκληρες (σε σκληροτητα υλικου)απο απλες βιδες κ τα τρυπανια τα απλα δεν ανοιγουν τρυπα εκει χρειαζονται του κοβαλτιου κ με αναλογες στροφες,θα ανεβασω καποια στιγμη εναν πινακα στροφων.Allstarf μη σε απασχολει η κολλα ειδικα η στιγμης σπαει...

zundampakias
10/11/2012, 00:41
στ αληθεια εισαι ο μονος που απαντησε σωστα πραγματι την ξερεις την δουλεια σου !!!!
Πριν πολλα χρονια στην ηλιουπολη ηταν ενας τορναδορος πολυ καλος, οταν ομω γερασε αρκετα τα χερια του ετρεμαν !!!
Εγω ειχα ενα autobianci και λυνοντας το καπακι μου κοπηκε μια βιδα στον κορμο.
Του το πηγα και τοτε διαπυστωσα οτι ετρεμαν τα χερια του τα χρειαστηκα αλλα απο ντροπη δεν το πηρα .
επιασε το τρυπανη και ανοιξε μια ψιλη τρυπα κ. μετα πιο χοντρη και μετα ποιο χοντρη τα χερια του οταν επιανε το τρυπανι ηταν τοσο σταθερα που πραγματικα τρελαθηκα !!!!
μετα απο τρια τεσσερα τρυπηματα καθαρησε το σπυρωμα με κολαουζο !!!!!!
στ αληθεια τον θαυμαζα παντα αυτον τον μαστορα και τοτε κερδησε ακομη περισσοτερο την εκτιμηση μου.
Στ αληθεια ηταν τελειοσ μαστορας !!!!

καλησπερα παιδια...θα ηθελα να πω κ εγω δυο λογακια πανω σε αυτο το θεμα.τροποι υπαρχουν πολλοι μιας κ δουλευω σε μηχανουργειο σε μεγαλο εργοστασιο κ αυτα ειναι καθημερινα πραγματα απο βιδες 6mm εως δεν εχει τελειωμο!αλλαζει ο τροπος αναλογα με την περιπτωση.καπου διαβασα για τορξ οτι κανεις τρυπα κ μετα το χτυπας για να κανει οδηγο(λαθος) γτ ετσι φουσκωνει τη βιδα κ μπορει να κολλησει χειροτερα.εαν εχει ψωμι απεξω μπορεις να κολλησεις(ηλεκτροκολληση) ειτε μια βιδα ειτε παξιμαδι κ το αφηνεις να κρυωσει γτ διαστελεται η βιδα που ειναι μεσα κ κολλαει κ σιγα σιγα μεταφερεται στην τρυπα οποτε κινδυνος φουσκωματος σπειρωματων οποτε ενας καλος τροπος ειναι να ζεστανεις γυρω γυρω στην τρυπα.παντα η θερμοκρασια γυρω απο τη βιδα την σπασμενη ειναι καλο να γινεται.τα αναποδα κολλαουζα ειναι η καλυτερη λυση κ με συνδυασμο θερμοκρασιας κλπ τα πεταει ευκολα κ παντα με μανελα γτ σπανε για πλακα κ δε μπορεις να ξανακανεις τρυπα σε εκεινο στο σημειο εαν εχει μεινει το κολαουζο μεσα ειναι απο σκληρο υλικο!αν εχει 'καραμπα'(διεισδιτικο υγρο) ειναι καλο να του ριξεις μετα απο ζεσταμα!καμια φορα οι αλλεν ειναι πιο σκληρες (σε σκληροτητα υλικου)απο απλες βιδες κ τα τρυπανια τα απλα δεν ανοιγουν τρυπα εκει χρειαζονται του κοβαλτιου κ με αναλογες στροφες,θα ανεβασω καποια στιγμη εναν πινακα στροφων.Allstarf μη σε απασχολει η κολλα ειδικα η στιγμης σπαει...

ctpanoramix
15/11/2012, 19:31
οντως... χρησιμο.... και αν ειχε και η φωτο του εξωλκεα μια τιμη πανω οπως η φωτο της "σκυλας" θα ηταν ακομα καλυτερα :D

pararos
15/11/2012, 21:28
στο google εχει κ με τιμες ctpanoramix...αναλογα τι θες.

geez996
23/11/2012, 12:04
Για μενα τα αναποδα κολαουζα ειναι αχρηστα... οποτε τα χρειαστηκα απλα εσπασαν ή ξεχειλωναν την βιδα τοσο ωστε να μην βγαινει...

Δεν υπαρχει κανονας για σπασμενη βιδα και πως θα την βγαλεις... Εγω δουλευω διαφορα υλικα. Απο μπρουτζο , αωοξειδωτο μεχρι τιτανιο.

Τα εργαλεια που εχω ειναι ΑΠΕΙΡΑ...

Αλλες φορες βγαινει με ενα ζουμπα και αλλες φορες ανοιγω καινουργειο σπειρωμα (helicoil) κοινως thread repair.

S705
29/12/2013, 15:47
Τώρα πού εχω άπλετο χρόνο λόγο ξαπλας (ενημερωθείτε από τα στραβά και ανάποδα) γράφω για να θίξω το θέμα σπασμένο κολαουζο.
Πρίν ένα μήνα προσπάθεια να βγάλω μια βίδα Μ5 από μια αλουμινενια βάση στην οποία ήταν για χρόνια βιδομενει.το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει το κολαουζο.
Έκατσα και διάβασα περί μετάλλων και έβγαλα κάποια συμπερασματα.

1ον.εάν η βίδα δεν βγει με κατσαβίδι και στην προσπάθεια μάς χαλασαμε το κεφάλι τότε σημαίνει ότι η βίδα έχει κολλήσει.σε αυτην την περίπτωση σωστό είναι να θέρμανουμε το μέταλλο γύρο από την βίδα.

2ον.εάν τα μέταλλα μας είναι διαφορετικά,όπως είχα εγώ και ειδικά εάν έχουμε σίδηρο με αλουμινίο τότε η οξείδωση - σφηνομα είναι βέβαιο.

3ον.όσο πιο μικρή διάμετρο κολαουζο τόσο πιο επιρρεπής στο σπάσιμο.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι οι βίζες ήταν 4,άρα είχα 4 δομικές να κάνω.
Στην πρώτη έσπασα το εργαλείο.
την δεύτερη βίδα την χάραξα και προσπάθησα με ίσιο κατσαβίδι,τίποτα.

Στην τρίτη έκανα τρύπα και σφηνώσα ένα θορξ,τζίφος ,δεν κατάφερα κάτι παρά ότι είχα ρίξει wd40.
Μετά απλά ζεστανα το αλουμίνιο με ένα απλό γκαζάκι,έδωσα μερικές ελαφρές σφυριες και με το θορξ βγήκε.
Την 4η τις έβγαλα με τον ίδιο τρόπο την επόμενη αλλά με κολαουζο!

Ελπίζω να βοήθησα κάπως ακόμα.

virus
29/12/2013, 18:21
έδωσα μερικές ελαφρές σφυριες
Ελπίζω να βοήθησα κάπως ακόμα.

ετσι.... μονο αυτο κρατα. σε πολυκαιρισμενες βιδες το σφυρι κανει θαυματα.

βεβαια παιζει ρολο κι η εμπειρια. τις πρωτες βιδες θα διαλυσεις τα μισα εργαλεια μαζι και τα νευρα. ομως μετα θα κανεις ενα τριλεπτο και χωρις κολαουζα (σχημα λογου το τελευταιο)

pararos
29/12/2013, 19:37
εχω φαει τα @@@@@@@ μου με αυτα καθε μερα.
ολα γινονται με το ζεσταμα,διαστολη,να ξεκολληση η μουργα,λιγο χτυπημα και με διεισδυτικιο υγρο γινεται η δουλεια,το θεμα ειναι να μη το κανουμε χειροτερο(φουσκωμα-καταστροφη σπειρας-κλπ),οπως μπηκε θα βγει,λιγο βιδωμα λιγο ξεβιδωμα θα βγει.φανταστειτε οτι στη δουλεια μας εχουν φερει κ ηλεκτροδια για γεμισμα-κολλημα χωρις να κολλαει στις σπειρες της τρυπας(οταν μια βιδα εχει σπασει σε τρυπα και εχει βαθος)αλλες φορες κανει δουλεια αλλες οχι.δοκιμαζεις και κανεις.οσο πιο μικρες ειναι οι βιδες τοσο χειροτερα.εχουμε φαει απο 1 λεπτο μεχρι 8 ωρο για να βγαλουμε μια βιδα που ειναι σημαντικη για ενα μηχανημα και δε σηκωνει μετατροπη.εχω φαει βιδα με ηλεκτροδιο κοπης,καθαρισμα με ψηλο κατσαβιδακι και περασμα κολαουζου για να ξαναρθει στα ισια της.καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.αλλα πανω απο ολα,μη κανουμε χειροτερη ζημια στο ηδη κατεστραμενο...
Υ.Γ κολαουζο με κολαουζο αλλαζει,οτι πληρωνεις παιρνεις

στ αληθεια εισαι ο μονος που απαντησε σωστα πραγματι την ξερεις την δουλεια σου !!!!
Πριν πολλα χρονια στην ηλιουπολη ηταν ενας τορναδορος πολυ καλος, οταν ομω γερασε αρκετα τα χερια του ετρεμαν !!!
Εγω ειχα ενα autobianci και λυνοντας το καπακι μου κοπηκε μια βιδα στον κορμο.
Του το πηγα και τοτε διαπυστωσα οτι ετρεμαν τα χερια του τα χρειαστηκα αλλα απο ντροπη δεν το πηρα .
επιασε το τρυπανη και ανοιξε μια ψιλη τρυπα κ. μετα πιο χοντρη και μετα ποιο χοντρη τα χερια του οταν επιανε το τρυπανι ηταν τοσο σταθερα που πραγματικα τρελαθηκα !!!!
μετα απο τρια τεσσερα τρυπηματα καθαρησε το σπυρωμα με κολαουζο !!!!!!
στ αληθεια τον θαυμαζα παντα αυτον τον μαστορα και τοτε κερδησε ακομη περισσοτερο την εκτιμηση μου.
Στ αληθεια ηταν τελειοσ μαστορας !!!!

virus
29/12/2013, 20:18
μας εχουν φερει κ ηλεκτροδια για γεμισμα-κολλημα χωρις να κολλαει στις σπειρες της τρυπας

μπορεις να δωσεις μερικες πληροφοριες χωρις να το κανουμε θεμα εδω. απλα τι τυπος ειναι; :)

pararos
29/12/2013, 20:34
μπορεις να δωσεις μερικες πληροφοριες χωρις να το κανουμε θεμα εδω. απλα τι τυπος ειναι; :)
θα τα δω αυριο κ θα σου πω γτ δε τα θυμαμαι...

makis 71
19/04/2014, 13:19
λοιπον οπως λεει και ο φιλος καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και οτι πληρωνεις παιρνεις.παρολα αυτα και ακριβως επειδη εχω δοκιμασει και σπασει πανακριβους εξολκεις και μετα σιχτιριζα γιατι δεν γινοταν τιποτα δεν τρυπιουνται με τιποτα απλα κατεληξα στο ζεσταμα και στο τορξ και σε ενα αλλο πραγματικα θαυματουργο αντισκουριακο που ταυτοχρονα ψυχει μεχρι -42 βαθμους.ζεσταμα κοπανημα και μετα ψυξη συνηθως βγαινει σαν βουτυρο η σπασμενη βιδα.τωρα για τον φιλο που ειπε οτι το αλουμινιο με το σιδερο=οξειδωση δεν ειναι οξειδωση αυτο.σαν αλατα κανει ενα πραγμα.σε αυτην την περιπτωση δοκιμαστε με απλο ξυδι.σπαει αυτα τα αλατα και κανει τα πραγματα πιο ευκολα.τα ηλεκτροδια για γεμισμα που αναφερει ο φιλος πιο πανω τα δοκιμασα δεν εμεινα ευχαριστημενος και ηταν και πανακριβα σε σχεση με τα απλα.τωρα δενξερω ισως να εκανα κατι στραβο ή και να με πιασαν κοροιδο παντως σε μερικα μαγαζια που ρωτησα πανω κατω την ιδια τιμη μου ειπαν.

askianos
10/11/2014, 11:53
εισαι σωστος! συμφωνω με 1000

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/07/2017, 08:24
Για σας κοπελια.Την επαθα και εγω.Πηγα να αλαξω τιμονη στη γρια μου και αλαξα και τις βιδες.Απο τη πολυ δυναμη που εβαλα η μια απο τις4 καινουριες βιδες(οποτε δε μιλαμε για σκουρια)εκοψε μεσα.Το ποστ απο πανω ηταν πολυ κατατοπιστηκο.Απλα εχω καποιες αποριες.Ηπα αντι ναπαω τορνο να τη βγαλει,γιατι με αυτα τα λεφτα να μην αγωρασω εργαλειο να τη βγαλω που να μου μηνει κιολας.
Τον εξωλκεα τον λεμε και κολαουζο?
Η μανελα τι ειναι?
Παει μαζι με το κολαουζο η την αγοραζεις εξτρα?
Απο που να παω εδω στο ηρακλειο?
Πος κανω τρυπα στη βιδα αν δεν μπορω να παω ρευμα κοντα.Και αν παω ρευμα,θα τη τρυπηση τη βιδα το τρυπανη μου?Εχει και χαμηλες και ψιλες στροφες.Ειναι γαλβανιζε βιδα.
Εχθες καθησα σπητη και πρωσπαθησα να τρυπησω μια βιδα με το τρυπανη και δε της εκανε τπτ.

sapila racing
21/07/2017, 16:48
Για σας κοπελια.Την επαθα και εγω.Πηγα να αλαξω τιμονη στη γρια μου και αλαξα και τις βιδες.Απο τη πολυ δυναμη που εβαλα η μια απο τις4 καινουριες βιδες(οποτε δε μιλαμε για σκουρια)εκοψε μεσα.Το ποστ απο πανω ηταν πολυ κατατοπιστηκο.Απλα εχω καποιες αποριες.Ηπα αντι ναπαω τορνο να τη βγαλει,γιατι με αυτα τα λεφτα να μην αγωρασω εργαλειο να τη βγαλω που να μου μηνει κιολας.
Τον εξωλκεα τον λεμε και κολαουζο?
Η μανελα τι ειναι?
Παει μαζι με το κολαουζο η την αγοραζεις εξτρα?
Απο που να παω εδω στο ηρακλειο?
Πος κανω τρυπα στη βιδα αν δεν μπορω να παω ρευμα κοντα.Και αν παω ρευμα,θα τη τρυπηση τη βιδα το τρυπανη μου?Εχει και χαμηλες και ψιλες στροφες.Ειναι γαλβανιζε βιδα.
Εχθες καθησα σπητη και πρωσπαθησα να τρυπησω μια βιδα με το τρυπανη και δε της εκανε τπτ.

Ετσι όπως τα περιγράφεις θα σου έλεγα καλύτερα να πας σε ενα μηχανουργείο να σου βγάλουν την βίδα.

Coyote.V
21/07/2017, 19:10
Όσες φορές έχω προσπαθήσει με το πιο μικρό κολαούζο 1,5 χιλιοστά για μικρά βιδάκια το έχω σπάσει. Στα υπ όψιν έχω και την ειδική μανέλα. Στα υπόλοιπα δεν έχω πρόβλημα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/07/2017, 22:06
Διαβασα για πολους που το σπασανε ρε γαμοτο μεσα.Αμα σπαση μεσα ειναι χειροτερο ε? Δε ξερω τι να κανω.Ελεγα να προσπαθησω αλλα φοβαμε τα χειροτερα

Coyote.V
21/07/2017, 22:14
Ναι είναι πολύ χειρότερο γιατί δεν μπορείς να κάνεις άλλη τρύπα, σπάει ακριβώς στο χείλος της τρύπας και στραβά.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/07/2017, 05:31
Ναι είναι πολύ χειρότερο γιατί δεν μπορείς να κάνεις άλλη τρύπα, σπάει ακριβώς στο χείλος της τρύπας και στραβά.

Οκ ρε μαν.Θα δοσω κανα δεκαρικο να μου τη βγαλει ο τορνος.Ευχαρηστω

nikmar
22/07/2017, 07:47
Για αρχη προσεχεις για να μιν γινει η ζημια οταν εχεις λοιπων βιδα που δεν φαινεται να ξεκολαει ζεσταινεις την γυρω περιοχη και ψεκαζεις με διησδητικο αντισκουριακο μικρα κτυπηματα με το σφυρι και δοκιμαζεις μολις κρυωσει,η κρουση παντα βοηθαει στο ξεβιδωμα απο σφυροκατσαβιδο μεχρι παλμικο η και αεροκλειδο ειναι καλο να χρισημοποιουνται ειδικα στο αλουμινιο που πιανει αλατα καλη δουλεια κανει και το βιακαλ.το τορκς δουλευει και αυτο αλλα σε συγκεκριμενες βιδες (ακεφαλες αλλεν)τα αναποδα κολαουζα δουλευουν απο Μ8 και πανω που εχουν ψωμι οι βιδες οπως και η ηλεκτροκολληση.προσωπικα τις μικροτερες απο Μ6 αν ειναι κομμενες τις τρυπαω και κολαουζο μετα, σε μια Μ6 δηλ προσεκτικη ποντα στο κεντρο κεντροτρυπανο η κοβαλτιου 3 χιλιοστα ,5.5 χιλοστα και τελος κολαουζο. Η διαδικασια δουλευει παντα και τις περσοτερες φορες ειναι πιο γρηγορη απο να προσπαθησεις να την ξεβηδωσεις .ποιο συνηθησμενες βιδες σε κολλημα στο μηχανακι ειναι οι πιροι των τακακιων εχουν παει πολλες δαγκανες στα σκουπιδια ετσι οταν τους ξαναβγαλετε λοιπων βαλτε λιγο γρασο χαλκου στα σπυρωμματα ειναι σωτηριος

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/07/2017, 15:49
Για αρχη προσεχεις για να μιν γινει η ζημια οταν εχεις λοιπων βιδα που δεν φαινεται να ξεκολαει ζεσταινεις την γυρω περιοχη και ψεκαζεις με διησδητικο αντισκουριακο μικρα κτυπηματα με το σφυρι και δοκιμαζεις μολις κρυωσει,η κρουση παντα βοηθαει στο ξεβιδωμα απο σφυροκατσαβιδο μεχρι παλμικο η και αεροκλειδο ειναι καλο να χρισημοποιουνται ειδικα στο αλουμινιο που πιανει αλατα καλη δουλεια κανει και το βιακαλ.το τορκς δουλευει και αυτο αλλα σε συγκεκριμενες βιδες (ακεφαλες αλλεν)τα αναποδα κολαουζα δουλευουν απο Μ8 και πανω που εχουν ψωμι οι βιδες οπως και η ηλεκτροκολληση.προσωπικα τις μικροτερες απο Μ6 αν ειναι κομμενες τις τρυπαω και κολαουζο μετα, σε μια Μ6 δηλ προσεκτικη ποντα στο κεντρο κεντροτρυπανο η κοβαλτιου 3 χιλιοστα ,5.5 χιλοστα και τελος κολαουζο. Η διαδικασια δουλευει παντα και τις περσοτερες φορες ειναι πιο γρηγορη απο να προσπαθησεις να την ξεβηδωσεις .ποιο συνηθησμενες βιδες σε κολλημα στο μηχανακι ειναι οι πιροι των τακακιων εχουν παει πολλες δαγκανες στα σκουπιδια ετσι οταν τους ξαναβγαλετε λοιπων βαλτε λιγο γρασο χαλκου στα σπυρωμματα ειναι σωτηριος

Επειδη ξεχασα να ρωτησω αρχικα.Τι ειναι το τορκς?Και πος ξερω τι νομερο βιδα ειναι?

daz
22/07/2017, 16:49
Πάτερ άστο θα κάνεις ζημιά! Δεν είναι πάντα απλή διαδικασία και για κάποιον που δεν ξέρει δεν είναι ποτέ απλή. Πάνε κάπου να στο σενιάρουν.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/07/2017, 17:14
Πάτερ άστο θα κάνεις ζημιά! Δεν είναι πάντα απλή διαδικασία και για κάποιον που δεν ξέρει δεν είναι ποτέ απλή. Πάνε κάπου να στο σενιάρουν.
Κοιταξε.Γενικα τα χερια μου πιανουνε.Φτιαχνω πολλες φορες μονος μου το μηχανακη και πολλες φορες φιλων.Καπου και που το παω και στο μαστορα γιατι θα δη κατι που δε θα δη εμενα το ματι μου.Εχω απο φασισει κιολας απο τις πρωτες απαντησης που πηρα οτι θα το παω τορνο.Απλα εντελως πληροφοριακα ρωταω
Τι ειναι το τορκς?Τα bits ειναι?Αν ναι δε τα λεμε εδω ετσι.

SHOOTER045
22/07/2017, 17:40
Κοιταξε.Γενικα τα χερια μου πιανουνε.Φτιαχνω πολλες φορες μονος μου το μηχανακη και πολλες φορες φιλων.Καπου και που το παω και στο μαστορα γιατι θα δη κατι που δε θα δη εμενα το ματι μου.Εχω απο φασισει κιολας απο τις πρωτες απαντησης που πηρα οτι θα το παω τορνο.Απλα εντελως πληροφοριακα ρωταω
Τι ειναι το τορκς?Τα bits ειναι?Αν ναι δε τα λεμε εδω ετσι.
Αρσενικά τορξ για θυληκες βίδες
386868

Θηλυκά τορξ για αρσενικές βίδες
386869

Λέγονται και αστεράκια
Οχι των νίντζα
Τώρα πως τα λέτε εσείς...

virus
22/07/2017, 17:40
Τα αλλεν ειναι εξαγωνα, τα τορξ εξαγωνο αστερακι και τα bits ειναι οι μυτες σε διαφορες μορφες ισιο,σταυρος,αλεν,τορξ.....

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/07/2017, 19:45
Αρσενικά τορξ για θυληκες βίδες
386868

Θηλυκά τορξ για αρσενικές βίδες
386869

Λέγονται και αστεράκια
Οχι των νίντζα
Τώρα πως τα λέτε εσείς...

Ελα ρε φιλε:eyepop:τα ξερω.Απλα δεν ηξερα οτι λεγονταν ετσι.Οπος επισης δεν ηξερα οτι αν ανιξεις τρυπα στη βιδα και τακαρφωσεις μεσα,εχεις πιθανοτητες να τη ξεβιδωσης

SHOOTER045
22/07/2017, 20:56
Μια φωτο της κομμενης βίδας θα βοηθούσε

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/07/2017, 21:00
Μια φωτο της κομμενης βίδας θα βοηθούσε

Θα προσπαθησω ρε μαν

SHOOTER045
22/07/2017, 21:06
Αν εχει μείνει κομματι απ έξω κάτι μπορεί να γίνεται.
Αν έχει κοπεί κούτελο στην πλάκα θέλει τορνο.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/07/2017, 21:36
Αν εχει μείνει κομματι απ έξω κάτι μπορεί να γίνεται.
Αν έχει κοπεί κούτελο στην πλάκα θέλει τορνο.

Εχει μεινει αλλα εχει κοπη κονικο.Επιασα μια σεγα και εφτιαξα πασα για ισιο κατσαβιδη αλλα οταν προσπαθησα να τη ξεβιδωσω εσπαγε το χειλος της βιδας.Μαλλον με βλεπω για τορνο.Φοβαμε μη κανω μεγαλυτερη ζημια.Οστοσω κυκλοφοραω τη γρια με τρεις βιδες στα καβαλετα του τιμονιου

SHOOTER045
22/07/2017, 22:01
Αν είχε αρκετό μεταλλο
Έπρεπε να κανείς πάσο με κολαουζο και με δυο παξιμάδια θα έκανες δουλειά

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/07/2017, 07:40
Αν είχε αρκετό μεταλλο
Έπρεπε να κανείς πάσο με κολαουζο και με δυο παξιμάδια θα έκανες δουλειά

Τωρα τελος.Τη μ@μισ@ τη βιδα

MISKIN
23/07/2017, 22:20
Βάζεις παξιμάδι τέτοιο ώστε να φαίνεται μόνο το κομμένο μέρος της βίδας από τη τρύπα του παξιμαδιού και κάνεις ένα τσίμπημα με την ηλεκροκόλληση (κάποιος θα έχει μια). Μετά ξεβιδώνεις. Αυτά με τη προυπόθεση ότι η βίδα έχει κοπεί κοντά στην επιφάνεια και ξέρεις εσύ κάποιος άλλος να χρησιμοποιεί ηλεκτροκόλληση.

nikmar
24/07/2017, 02:14
αν ησουν χανια να βρισκομαστε να στην εβγαζα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/07/2017, 05:38
Βάζεις παξιμάδι τέτοιο ώστε να φαίνεται μόνο το κομμένο μέρος της βίδας από τη τρύπα του παξιμαδιού και κάνεις ένα τσίμπημα με την ηλεκροκόλληση (κάποιος θα έχει μια). Μετά ξεβιδώνεις. Αυτά με τη προυπόθεση ότι η βίδα έχει κοπεί κοντά στην επιφάνεια και ξέρεις εσύ κάποιος άλλος να χρησιμοποιεί ηλεκτροκόλληση.

Ναι το ξερω.Το διαβασα πιο πανω.Καλη πατεντα αυτη αλλα πρεπει καποιος να εχει κοληση.Εγω δε ξερω καποιον.Ευχαρηστω ρε φιλε.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/07/2017, 05:39
αν ησουν χανια να βρισκομαστε να στην εβγαζα

Ευχαρηστω ρε φυλε.Το εκτιμω...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/07/2017, 21:53
Λοιπον.Με προτροπη φιλου(ελα να τη βγαλουμε)προσπαθησαμε.Πηραμε λοιπον ενα 2αρι τρυπανη και ανοιξαμε τρυπα στη βιδα με σκοπο να βαλουμε ενα 3αρι τρυπανη μετα και μετα κολαουζο που ειχε ο φιλος.Ολα βεναν καλος μεχρι τη στηγμη που ....:cry::cry::cry:

....εσπασε το τρυπανη μεσα.Ειχε ανοιξη η τρυπα και την ωρα που πηγα να το βγαλω το λοξισα (μαλλον) και εκοψε μεσα.
Αυριο το πρωι παω σε τορνο.Η ηστορια με τη γαμοβιδα τραβηξε πολυ.
Το θεμα ειναι...ο τορνος θα μπορεσει να μου κανη δουλεια με σπασμενο τρυπανη μεσα?
Θα βαλη τρυπανη κοβαλτιου?
Αυριο θα σας στειλω να σας πω τιμη και τα περετερω.

MISKIN
24/07/2017, 22:14
Το τρυπάνι κοβαλτίου τρυπάει βαμμένο, λογικά με λίγη προσοχή θα το τρυπήσει ο μάστορας. Βέβαια αν έχει ηλεκτροκόλληση είναι πιο ασφαλής τρόπος, γιατί το τρυπάνι κοβαλτίου είναι πανάκριβο και αν σπάσει και αυτό...

vaska
25/07/2017, 07:14
Πολύ κακό για το τίποτα. Είδες ότι δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις ούτε τα κατάλληλα εργαλεία, αγνοείς βασικά πράγματα. Σου είπαμε όλοι μην το παλέψεις άλλο μόνος σου ζημιά θα κάνεις και τελικά την εκανες. Και το μηχανουργείο δεν γλύτωσες αλλά και δυσκολότερα έκανες τα πράγματα. Έχεις 5 μέρες που παιδεύεσαι για μια γαμωβιδα. Δε θέλω να στην πω αλλά πολλές φορές η επίσκεψη στον ειδικό είναι επιβεβλημένη.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/07/2017, 14:19
Πολύ κακό για το τίποτα. Είδες ότι δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις ούτε τα κατάλληλα εργαλεία, αγνοείς βασικά πράγματα. Σου είπαμε όλοι μην το παλέψεις άλλο μόνος σου ζημιά θα κάνεις και τελικά την εκανες. Και το μηχανουργείο δεν γλύτωσες αλλά και δυσκολότερα έκανες τα πράγματα. Έχεις 5 μέρες που παιδεύεσαι για μια γαμωβιδα. Δε θέλω να στην πω αλλά πολλές φορές η επίσκεψη στον ειδικό είναι επιβεβλημένη.
Εχεις λιγο δικιο αδερφε.ΛιγουλακιΕπρεπε να πρωσπαθησω.Ετσι ειναι ο χαρακτηρας μου.Απο τα λαθη μαθενουμε ντε!!!Τελος καλο ολα καλα.Μου την εβγαλε τη βιδα ενας μαστορας.Του δωσα 10 ευρω.

xaotikos
11/05/2018, 08:23
Καλημέρα,
Πρόσφατα διαπίστωσα πως εχει κοπεί μια βίδα (μάλλον M8) απο τις 4 που δένουν την βαση για την πίσω βαλίτσα στο Ktm. Η βίδα κόπηκε ακριβως στο τέλος του σπειρωματος και δεν προεξέχει.
Εχει καποιος να προτείνει μηχανουργείο στην Αττική? Δεν θέλω να ρισκάρω μαθαινοντας πως βγαίνουν μιας και ειναι στο υποπλαίσιο.

xaotikos
16/05/2018, 07:51
Ειμαι Αγία Παρασκευή αλλα μπορω να κινηθώ παντού..

gasto
16/05/2018, 09:50
πεταξου χαλανδρι στον Λακη,στη γυφτοπουλου μετα τα carefur

xaotikos
17/05/2018, 08:54
Ευχαριστώ!

xaotikos
04/12/2018, 10:47
πεταξου χαλανδρι στον Λακη,στη γυφτοπουλου μετα τα carefur

Μετά από καιρό απλά να αναφέρω ότι ο Λάκης είναι και γαμώ τα παιδιά (και KTMάς :) )

lazarefa
16/08/2021, 22:25
Παιδιά τα φώτα σας. Στην προσπάθειά μου να ξεβιδώσω τις 2 βίδες από το καπάκι του εμπρόσθιου δοχείου/αντλίας φρένων στο παπί (Kymco Jetix 50), στη μια από τις 2 βίδες που ήταν ζόρικη στο λύσιμο, κατάφερα και χάλασα το κεφάλι (σταυρός). Είχα πριν ρίξει και WD-40 αλλά δεν έκανε κάτι.
Το θέμα είναι ότι η βίδα είναι μικρή, οπότε λύσεις του τύπου ανάποδα κολαούζα μάλλον δεν ενδείκνυνται. Για να καταλάβετε, μιλάμε για τη μια από τις 2 βίδες που φαίνονται στη φωτό παρακάτω:
https://www.car.gr/parts/view/22722811-troba-ebros-frenoy-kymco-jetix-gnisia-se-aristi-katastasi#bigger-photos
Η βίδα όπως μπορείτε να δείτε είναι φρεζάτη, άρα χωνευτή στο καπάκι (δεν προεξέχει καθόλου).
Τι θα προτείνατε παιδιά;

karellen
16/08/2021, 22:49
Παιδιά τα φώτα σας. Στην προσπάθειά μου να ξεβιδώσω τις 2 βίδες από το καπάκι του εμπρόσθιου δοχείου/αντλίας φρένων στο παπί (Kymco Jetix 50), στη μια από τις 2 βίδες που ήταν ζόρικη στο λύσιμο, κατάφερα και χάλασα το κεφάλι (σταυρός). Είχα πριν ρίξει και WD-40 αλλά δεν έκανε κάτι.
Το θέμα είναι ότι η βίδα είναι μικρή, οπότε λύσεις του τύπου ανάποδα κολαούζα μάλλον δεν ενδείκνυνται. Για να καταλάβετε, μιλάμε για τη μια από τις 2 βίδες που φαίνονται συξ φωτό παρακάτω:
https://www.car.gr/parts/view/22722811-troba-ebros-frenoy-kymco-jetix-gnisia-se-aristi-katastasi#bigger-photos
Η βίδα όπως μπορείτε να δείτε είναι φρεζάτη, άρα χωνευτή στο καπάκι (δεν προεξέχει καθόλου).
Τι θα προτείνατε παιδιά;

Ρίξε όλο το βάρος σου στο κατσαβίδι,εν ανάγκη ανέβα σε ένα σκαμπό,το ένα χέρι θα πιέζει και το άλλο θα στρίβει πολύ αργά και προσεκτικά.Στην αρχή προσπάθησε να δώσεις λίγο στροφή προς τα δεξιά,σα να βιδώνεις δηλ. μπας και ξεκολλήσει η βίδα.
Αν όχι τότε κρουστικό κατσαβίδι (σφυροκατσάβιδο).

stefanos
16/08/2021, 22:53
Τι θα προτείνατε παιδιά;

Τώρα που την χάλασες...
Τρυπάνι προσεκτικά ,να φύγει το κεφάλι της βίδας (τεσσάρι ίσως) και να βγάλεις το καπάκι.
Μετά προσεκτικά με πένσα σκύλα κλπ.
Συνήθως αυτές κολλάνε λόγω του ότι είναι χαλύβδινες σε αλουμίνιο.
Μια ελαφριά με το σφυρί στο κατσαβίδι πριν δοκιμάσεις να ξεβιδώσεις βοηθάει.

lazarefa
17/08/2021, 06:36
Για να καταλάβετε παιδιά, μέχρι και αυτό το σπρέι ψύξης της Wurth έριξα (με το οποίο πριν χρόνια είχα καταφέρει να ξεβιδώσω μια ζόρικη αλενόβιδα σε άλλο σημείο του παπιού):
https://eshop.wurth.gr/-/-Rost-Off-Blue-Ice/31103008050103.cyid/3110.cgid/el/GR/EUR/;pgid=GYkF2sJPUT6gp3zNibaEhTwR00000IA7boNS;sid=YE3F_-BVLG_J_4FOWnZO9BBfDhKD1Y4KJmdfS1Ex?CatalogCategoryRef=31103008050103%40WuerthGroup-Wuerth-3110&SelectedFilterAttribut=%255B%255D
Κοπάνημα με ματσόλα (450 γρ.) στο κατσαβίδι έχω ρίξει. Λέτε να χρησιμοποιήσω κανονικό σφυρί για να την "ακούσει" πιο έντονα η βίδα;
Η βίδα εν τω μεταξύ πρέπει να είναι 4 χιλ. κορμός., σε μορφή είναι ακριβώς σαν την παρακάτω (η δική μου μάλλον είναι λίγο πιο κοντή, είτε 8 χιλ. μήκος, είτε 10):
https://eshop.wurth.gr/-/-Rost-Off-Blue-Ice/31103008050103.cyid/3110.cgid/el/GR/EUR/;pgid=GYkF2sJPUT6gp3zNibaEhTwR00000IA7boNS;sid=YE3F_-BVLG_J_4FOWnZO9BBfDhKD1Y4KJmdfS1Ex?CatalogCategoryRef=31103008050103%40WuerthGroup-Wuerth-3110&SelectedFilterAttribut=%255B%255D

o_gavros
17/08/2021, 06:57
Αν ο σταυρός της βίδας έχει γίνει... κύκλος, πάρε ένα αλλενακι που χωράει οριακά με το χέρι και χτύπα το με το σφυρί να σφηνώσει. Μετά πολύ σιγά προσπάθησε να την ξεσφιξεις.
Ιδανικά θα σε βοηθούσε ένα σφυροκατσαβιδο
Αν δεν πιάσει ούτε αυτό,τότε πας σε τρύπημα όπως σου είπαν.

Για κάποιο λόγο αυτές οι κωλοβιδες μαγκωνουν δυσανάλογα πολύ σε σχέση με το πόσο σφίγγονται. Συμβαίνει μη σκας.

daz
17/08/2021, 07:46
Μη ξεχνάτε ότι το καπάκι είναι απο αλουμίνιο. Προσοχή με το κοπάνημα.