Σύνδεση

View Full Version : τι να κανω νομικα?????

sakisam
27/12/2011, 17:14
λοιπον αγορασα ενα μηχανακι εντουρο απο εναν εμπορο πριν μια εβδομαδα(εχω αποδειξη)!!(δεν θα πω ακομα ποιον για να δω τι θα κανω)

το μηχανακι εμφανισιακα ηταν αψογο!το οδηγαω ολα καλα!αναρτησεις ρουλεμαν ολα οκ και οπως με διαβεβαιωσε ειχε καινουριο πιστονι και ηταν πενα!!

το παιρνω λοιπον και δεν του κανω ενα ντεποζιτο και το ελατηριο του καπως ακουγοταν!

το ρεζουμε για να μην κουραζω!

το λυνουμε με το μαστορα και!

1)η ταπα λαδιων του καρτερ ειχε φαγομενες βολτες(το καρτερ οχι η ταπα) και ηταν σφηνωμενη με τεφλον(δεν φαινοταν τπτ)

2)το πιστονι που οντως ηταν καινουργιο ηταν χτυπημενο μαζι με το ελατηριο γιατι ο κυλινδρος ηταν κοφα εντελως!

του τηλ με διαβεβαιωνει οτι θα μοιραστει τα εξοδα μαζι μου για τα πραγματα που αναγκαστηκα παραγγειλλα αλλα μου λεει να του στειλω τον κυλινδρο!!

τον στελνω λοιπον τον βλεπει, και εδω και μιαμιση εβδομαδα περιμενω να μου στειλει τον κυλινδρο μου πισω να βγαλω τις βαλβιδες απο τις θυριδες και τον αξονα(διχρονο) για να τα βαλω στα καινουργια και μου λεει στον στελνω τωρα και δεν το κανει!!!

και ρωταω!να τα γραψω ολα στα παπαρια μου να τα πληρωσω εγω και να του κανω μηνυση η οχι!

δεν με νοιαζει το ποσο θα ζημιωθω απο τα νομικα εξοδα! με νοιαζει να πληρωσει και αυτος!!

και αν και κατα ποσο μπορω να διεκδικησω κατι! ο δικηγορος ειναι κολλητος

takis-kk
27/12/2011, 17:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisam
λοιπον αγορασα ενα μηχανακι εντουρο απο εναν εμπορο πριν μια εβδομαδα(εχω αποδειξη)!!(δεν θα πω ακομα ποιον για να δω τι θα κανω)

το μηχανακι εμφανισιακα ηταν αψογο!το οδηγαω ολα καλα!αναρτησεις ρουλεμαν ολα οκ και οπως με διαβεβαιωσε ειχε καινουριο πιστονι και ηταν πενα!!
.................................................................................................... .............................................................................. ο δικηγορος ειναι κολλητος

Ε! Αφου ο δικηγόρος σου είναι κολλητός.....

Τι λέει??

Θέλω να πω .. Τι να σου πούμε εμείς , οι κολλητοί μεν, αλλά μη δικηγόροι δε!
Να του υποδείξουμε τη δουλειά του ??

nassosxlvbros
27/12/2011, 18:37
Σκίστε τον όσο μπορείτε! :(

Cpt. Haddock
27/12/2011, 19:35
[...]ο δικηγορος ειναι κολλητος

Δε θα ειναι για πολύ εαν μαθει οτι ζητάς νομικές συμβουλές αλλού :wave2:

ΟΡΦΕΑS
27/12/2011, 19:54
Εχεις δικαιωμα να ζητησεις αναστροφη πωλησης και επιστροφη των χρηματων.(Κοινοτικος νομος που κατωχυρωνει αυτοματα εγγυηση στο προς πωληση ειδος και διεπει τις αγωραπωλησιες ακομα και μεταξυ των ιδιωτων.Υποχρεουτε ο πωλητης σαφως να αναφερει το προβλημα του κινητηρα και να εχεις λαβει γνωση προ της πωλησης.)

menelaos46
27/12/2011, 20:53
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή θες και κύλινδρο. Εγώ θα σε συμβούλευα να περιμένεις λιγάκι ακόμη και να πιέσεις χωρίς βέβαια να μπορώ να κρίνω την αξιοπιστία του ανθρώπου (θέλω να πω πως αν τον έβλεπα ίσως έλεγα μη περιμένεις είναι λαμόγιο π.χ.).
Τα έξοδα δεν είναι και λίγα.... αλλά έχε λίγο υπομονή...

sakisam
27/12/2011, 21:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή θες και κύλινδρο. Εγώ θα σε συμβούλευα να περιμένεις λιγάκι ακόμη και να πιέσεις χωρίς βέβαια να μπορώ να κρίνω την αξιοπιστία του ανθρώπου (θέλω να πω πως αν τον έβλεπα ίσως έλεγα μη περιμένεις είναι λαμόγιο π.χ.).
Τα έξοδα δεν είναι και λίγα.... αλλά έχε λίγο υπομονή...

το καλο ειναι οτι παρηγγειλα κυλινδρο και ολα τα συναφη!αλλα στον νεο κυλινδρο πρεπει να βαλω τις βαλβιδες στισ θυριδες απο τον παλιο τον οποιο του εστειλα για να δει του λογου το αληθες και καθημερινα του τηλεφωνο να μου τον στειλει και με γραφει!!

μιλαμε για κανονικο χαλι τωρα!!!

TheFace
27/12/2011, 23:14
Σε πειρπτωση που το τραβηξεις στα ακρα, πως θα αποδειξεις οτι του εστειλες τον κυλινδρο? Εχεις καποιο δελτιο αποστολης?

alex k8
27/12/2011, 23:21
νομιζω αναγκαστηκα σου παρεχει 6μηνη εγγυηση

ειχα παρει και εγω ενα χτ το οποιο ηταν χαρτι(ετσι ελεγε)και εκαιγε 1 λιτρο λαδι καθε 1000χλμ,μου το εφτιαξε χωρις καμια επιβαρυνση δικια μου

irinia
28/12/2011, 03:07
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ...........

Καί ή άναστροφή πώλησης ίσχύει μόνο γιά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
90 μέρες περιθώριο γιά τή διαδικασία,άπέραντη ταλαιπωρία καί τά χώνεις
στό δικηγόρο παραδίδοντας τό μηχανάκι καί περιμένεις ΧΡΟΝΙΑ
γιά δικαίωση...!!
Σέ όλες τίς άλλες περιπτώσεις τό μόνο πού ύπάρχει είναι ό άγραφος νόμος
πωλητή - άγοραστή, ήθικός καί τίποτε άλλο.
Τό πήρες, τό ξέσκισες σέ μιά ώρα καί το χάλασες....!!!
Αύτό μπορεί νά ίσχυριστεί ό καθένας καί κανένας δικαστής δέν μπορεί νά
πεί τίποτε....!!
Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ.............ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
γιά νά πουλάνε......!!!
Έξαρτάται πόσο άξιόπιστος είναι αύτός πού πουλάει....!!
Σέ καλύπτει μόνο ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, γιά τό πρεστίζ τή φήμη καί τό μάρκετιγκ....!!!

:wave2:

Red Rider
28/12/2011, 11:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ...........

Καί ή άναστροφή πώλησης ίσχύει μόνο γιά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
90 μέρες περιθώριο γιά τή διαδικασία,άπέραντη ταλαιπωρία καί τά χώνεις
στό δικηγόρο παραδίδοντας τό μηχανάκι καί περιμένεις ΧΡΟΝΙΑ
γιά δικαίωση...!!
Σέ όλες τίς άλλες περιπτώσεις τό μόνο πού ύπάρχει είναι ό άγραφος νόμος
πωλητή - άγοραστή, ήθικός καί τίποτε άλλο.
Τό πήρες, τό ξέσκισες σέ μιά ώρα καί το χάλασες....!!!
Αύτό μπορεί νά ίσχυριστεί ό καθένας καί κανένας δικαστής δέν μπορεί νά
πεί τίποτε....!!
Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ.............ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
γιά νά πουλάνε......!!!
Έξαρτάται πόσο άξιόπιστος είναι αύτός πού πουλάει....!!
Σέ καλύπτει μόνο ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, γιά τό πρεστίζ τή φήμη καί τό μάρκετιγκ....!!!

:wave2:

+1

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
28/12/2011, 12:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΟΡΦΕΑS
Εχεις δικαιωμα να ζητησεις αναστροφη πωλησης και επιστροφη των χρηματων.(Κοινοτικος νομος που κατωχυρωνει αυτοματα εγγυηση στο προς πωληση ειδος και διεπει τις αγωραπωλησιες ακομα και μεταξυ των ιδιωτων.Υποχρεουτε ο πωλητης σαφως να αναφερει το προβλημα του κινητηρα και να εχεις λαβει γνωση προ της πωλησης.)
αυτο .......καντο γρηγορα γιατι θα χασεις τις προθεσμιες...
εγκειηση δεν υπαρχει μεταξη ιδιωτων το καταστημα ειναι υποχρεωμενο να σε καλυψη. κηνηγησε το αλλα να ξερεις οτι θα σου παρει 5 χρονια τυλαχιστον ...
αλλα θα τα παρεις εντοκα αν το ζητησεις..

chr1s73
28/12/2011, 15:48
γιατι δεν πας απο εκει να παρεις τον κυλινδρο? :confused:

sakisam
28/12/2011, 17:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s73
γιατι δεν πας απο εκει να παρεις τον κυλινδρο? :confused:

γιατι ειμαι 200 χλμ μακρια !γαμω το κερατο

αλλα αν δεν ειναι εδω και αυριο!οπως μου ειπε σημερα!αυριο θα καβαλησω τη μηχανη θα παω και να δεις πορτα καινουργια που θα ανοιξω στο μαγαζι!!!

devil's animal
28/12/2011, 18:03
λοιπον αγορασα ενα μηχανακι εντουρο απο εναν εμπορο πριν μια εβδομαδα.....

το λυνουμε με το μαστορα και!

2)το πιστονι που οντως ηταν καινουργιο ηταν χτυπημενο μαζι με το ελατηριο γιατι ο κυλινδρος ηταν κοφα εντελως!

του τηλ με διαβεβαιωνει οτι θα μοιραστει τα εξοδα μαζι μου για τα πραγματα που αναγκαστηκα παραγγειλλα αλλα μου λεει να του στειλω τον κυλινδρο!!

τον στελνω λοιπον τον βλεπει, και εδω και μιαμιση εβδομαδα περιμενω να μου στειλει τον κυλινδρο μου πισω να βγαλω τις βαλβιδες απο τις θυριδες και τον αξονα(διχρονο) για να τα βαλω στα καινουργια ....

το καλο ειναι οτι παρηγγειλα κυλινδρο και ολα τα συναφη!αλλα στον νεο κυλινδρο πρεπει να βαλω τις βαλβιδες στισ θυριδες απο τον παλιο τον οποιο του εστειλα για να δει του λογου το αληθες ...

γιατι ειμαι 200 χλμ μακρια !γαμω το κερατο

αλλα αν δεν ειναι εδω και αυριο!οπως μου ειπε σημερα!αυριο θα καβαλησω τη μηχανη θα παω και να δεις πορτα καινουργια που θα ανοιξω στο μαγαζι!!!

θα καβαλησεις την μηχανη και θα κανεις 200χλμ με νεο κυλινδρο ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ??:confused: :p

marios8
28/12/2011, 21:23

Δεν μας λές και το όνομά του για να φυλαγόμαστε ??

sakisam
28/12/2011, 21:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
θα καβαλησεις την μηχανη και θα κανεις 200χλμ με νεο κυλινδρο ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ??:confused: :p

οχι την κανονικη μοτο!το αλλο ειναι μοτοκρος!!!

αλλα πορτα θα ανοιξω:a016: :a016: :a016:

το ονομα απο αυριο κατσε να παρω τον κυλινδρο γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει!!

μιλαμε για πολυ απατη το μαγαζι εκει!

yiannis172
29/12/2011, 02:37
Συμβουλεψου αμεσα δικηγορο,αλλα αυτο που ξερω ειναι πως αν η αγορα γινει απο μαγαζι,βασει νομου της ΕΕ καλυπτεσαι απο εγγυηση ενος ετους (κι ας μη στο λεει,απλα πρεπει να τραβιεσαι δικαστικα) και οι καλυψεις σου ειναι ομοιες με καινουργιου.Εκτος αν εχουν αλλαξει τα πραγματα,που δεν νομιζω.

Gandalf dr685sm
29/12/2011, 07:19
φίλε μου μήπως βιάζεσαι;... είναι Χριστούγεννα, και έχει αργήσει μόλις μια εβδομάδα ουσιαστικά που είναι εργάσιμες (μην ξεχνάς τις εορτάσιμες ανάμεσα). Αντί να πάς τσιτωμένος μήπως να μιλήσεις μαζί του ,μπας και το έχει στείλει ήδη; Ή αν δεν το έχει στείλει πας απο εκεί , παίρνεις τον κύλινδρο, παίρνεις τα χρήματα σου και τελειώνει χωρίς φασαρίες το θέμα. Μπορεί να είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα....

sakisam
29/12/2011, 08:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
φίλε μου μήπως βιάζεσαι;... είναι Χριστούγεννα, και έχει αργήσει μόλις μια εβδομάδα ουσιαστικά που είναι εργάσιμες (μην ξεχνάς τις εορτάσιμες ανάμεσα). Αντί να πάς τσιτωμένος μήπως να μιλήσεις μαζί του ,μπας και το έχει στείλει ήδη; Ή αν δεν το έχει στείλει πας απο εκεί , παίρνεις τον κύλινδρο, παίρνεις τα χρήματα σου και τελειώνει χωρίς φασαρίες το θέμα. Μπορεί να είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα....

οχι ακριβως!!καθε πρωι του τηλεφωνω λεγοντας του οτι θελω τον κυλινδρο για να δεσω το μηχανακι μιας και εχω τα πραγματα στα χερια μου!τα οποια παρεπιπτοντως ηρθαν σημερα!!

και μου λεει ετσι με βαρυ υφος -ναι φιλαρακι τωρα αυτα στελνω!!!......καθε μερα !

παρεπιπτοντως ρε παιδια το μαγαζι αυτο ειναι πατρα,αν δεν τον στειλει και σημερα μηπως μπορει κανενας πατρινος να παει να τον παρει να μ τον στειλει με δικα μ εξοδα εννοειτε και απο κει και περα τη βγαζω την ακρη εγω με αυτον