View Full Version : Ρώμη
imitrelos
30/12/2011, 16:42
Αρχές του μήνα πάω Ρώμη :D και θα είναι η πρώτη φορά στήν αιώνια πόλη
Ας μπούμε στό θέμα ..... είδη στο πρόγραμμά είναι η φλoρεντία και είδη έχω πετάξει απέξω στο amore για μια πολύ όμορφη περιοχή το varese και μια άλλη τήν bolognia :D :smokin:
Λοιπόν ακούω συμβουλές απο τούς έμπειρους για ρώμη και γενικά ( κανένα μοτο-μουσείο κλπ κλπ )
εμ τι τίς έκανα τήν χάρη για να μην κάνουμε ο αθήνα- Αγ.πετρουπολη ( του χρόνου να είμαστε καλά και δέν το ξεχνάμε :winka: ) αλλά αφού είμαι ιταλία και dolce vita λόγο γυναίκας το ξεχνάμε :bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ε να μήν δούμε και κάτι να ανεβούμε :D
Υ.Γ Στήν bolognia τήν έπεισα ότι έχει ένα φανταστικό μουσείο μοντέρνας τέχνης :rotflmao: :rotflmao: :smokin:
AUFGEBRACHT
30/12/2011, 17:42
Είχα πάει Ρώμη πριν 2 χρόνια ακριβώς και φέτος πήγα Τοσκάνη (με τη μηχανή). Θα σου προτείνω για φαγητό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πας στη Ρώμη στην παλαιότερη pizzeria της πόλης, λέγεται Est! Est! Est! οδός Via Genova 32, ακόμα σκέφτομαι τα τορτελίνια φούρνου με τοπικό τυρί και προσούτο και μου πέφτουν τα σάλια!!!! Είναι σε ένα μικρό στενό πίσω από την Via Nazionale. To καλύτερο παγωτό στη Ρώμη στο San Crispino, οδός Via della Panetteria 42, δε μπορείς να φανταστείς πόσες γεύσεις παγωτού έχει!!! Για αγορές moto εξοπλισμού στο motorstock, στο τέλος της Via Dei Cerchi μετά το Circo Massimo, κοντά στο Κολοσσαίο. Από μουσεία (όχι μοτο, τα κλασσικά ε...) το μουσείο του Βατικανού επιβάλλεται μόνο και μόνο για το δέος να αντικρύσεις την Καπέλλα Σιστίνα. Εάν πας σε συμβουλεύω να πας πρωί για να αποφύγεις τις ουρές. Αυτά τα λίγα μου έρχονται προς το παρόν από Ρώμη...
imitrelos
30/12/2011, 18:13
Σε ευχαριστώ για τίς πληροφορίες :D :beer: για το μουσείο του βατικανου ας δώσω και εγώ μία πληροφορία που έμαθα......κλίνεις online το εισιτήριο και μπαίνεις απο τήν πλαϊνή πόρτα χωρίς ουρές
πάντος θα τα δοκιμάσω και τα 2 μαγαζιά γιαμ γιαμ :D εννοείτε ότι θα πιω καφεδάκι στο ducati cafe στήν Ρώμη
Allst@rf
30/12/2011, 19:09
η κρίση στην ελλάδα του '12...
:rolleyes:
Lioulios
30/12/2011, 19:15
Τζαμπα παει
vassilis88
30/12/2011, 19:51
παιδια πηγαινε-ελα ρωμη με easy βγαινει τα ιδια κ φτηνοτερα απο πηγαινε-ελα πατρα
Aυτο με την αγορα online , μην το ξεχασεις , θα φας τρελλο πακετο.
Κατα τα αλλα, οπου και να πας , η πολη ειναι υπεροχη!!!
Εμενα μου αρεσε πολυ ο λοφος που ειναι η Villa Borgese(εχει και Segway για να νοικιασεις).
Κινητο μουσειο η πολη, καθε στενο και αγαλματα , καθε πλατεια και εκκλησια.
Ετοιμασου για πολυ ποδι , γιατι μονο ετσι θα παρεις μοιρωδια!!!
Καλα να περασεις :D
dinos5559
30/12/2011, 20:18
φιλε μου περσι ειχα παει....Ωραια πολη...μην κανεις το λαθος και παρεις μετρο κ διαρκειας...τη γυρνας σχεδον ολη με τα ποδια κ για τα πολυ μακρινα παιρνεις κανενα λεωφορειο....μην περιμενεις να δεις τρελα μηχανακια στους δρομους...ολοι με σκουτερ κυκλοφορουν...θα βλεπεις βεβαια που κ που κ θα ακους και κανενα φτωχοφερραρι να περνα...ολες οι πλατειες ωραιες ειναι....για καφε εγω πηγα στο ducati cafe κοντα σχετικα στο τερμιναλ....απο κει κ περα πουθενα αλλου δεν ευχαριστηθηκα καφε απλα γιατι εκει δεν πανε για καφε με τις ωρες οπως εμεις εδω....ωπου κ αν δοκιμασα πιτσα κ παγωτο, δε λεω ωραια ηταν αλλα ελλαδα εχω φαει πολυ πιο ωραια οποτε μην τρελαινεσαι....κολοσαιο τραβα πολλες φωτο απεξω γιατι απο μεσα δε λεει...στις υπογειες κατακομβες ψαξου να πας...στ κερινο μουσειο μην περασεις ουτε απεξω.....αυτα...μουσειο με μοτο εγω δεν ειδα,δεν ξερω κιολας αν εχει....καλα να περασεις!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από dinos5559
φιλε μου περσι ειχα παει....Ωραια πολη...μην κανεις το λαθος και παρεις μετρο κ διαρκειας...τη γυρνας σχεδον ολη με τα ποδια κ για τα πολυ μακρινα παιρνεις κανενα λεωφορειο....μην περιμενεις να δεις τρελα μηχανακια στους δρομους...ολοι με σκουτερ κυκλοφορουν...θα βλεπεις βεβαια που κ που κ θα ακους και κανενα φτωχοφερραρι να περνα...ολες οι πλατειες ωραιες ειναι....για καφε εγω πηγα στο ducati cafe κοντα σχετικα στο τερμιναλ....απο κει κ περα πουθενα αλλου δεν ευχαριστηθηκα καφε απλα γιατι εκει δεν πανε για καφε με τις ωρες οπως εμεις εδω....ωπου κ αν δοκιμασα πιτσα κ παγωτο, δε λεω ωραια ηταν αλλα ελλαδα εχω φαει πολυ πιο ωραια οποτε μην τρελαινεσαι....κολοσαιο τραβα πολλες φωτο απεξω γιατι απο μεσα δε λεει...στις υπογειες κατακομβες ψαξου να πας...στ κερινο μουσειο μην περασεις ουτε απεξω.....αυτα...μουσειο με μοτο εγω δεν ειδα,δεν ξερω κιολας αν εχει....καλα να περασεις!!!
συν 1000!!!
Specialized
30/12/2011, 21:05
Για διασκέδαση και φαγητο να πας στο Trastevere. Όλο το κέντρο της πόλης είναι εκπληκτικό. Με μηχανη το βραδυ η Ρώμη είναι μαγεία! Σε ζηλεύω! Πήγα πέρυσι για πρωτοχρονιά με 120 ευρω και σπίτι σε φίλη μου. Αυτούς να λένε , πιο φτηνά απο διάφορους ελληνικούς μαλακό προορισμούς είναι!
suzukimaniac
30/12/2011, 21:58
Αχ....τι μου θυμιζεις....τετοια εποχη ακριβως γυρναγα περυσι απο την Ρωμη....σημερα κιολας....Υπεροχη πολη, καταπληκτικη για ζευγαρι.Βατικανο must, θα παθεις πλακα...Αν θελεις, φευγεις για μιση ωρα εκτος και πας Tivoli, ανακτορο τυπου αχιλλειο(κερκυρα) με νερα, νερα, νερα, δενδρα κλπ κλπ....Περαν Κολοσσαιο και τα συναφη, προτεινω ολες τις μεγαλες πλατειες για εξερευνηση και φωτογραφηση, Πανθεον σιγουρα, περιοχη trastevere για ποτο-βραδυ (στυλ πλακα), tartufo γλυκο, να περασεις μια βολτα απο τις κατακομβες(αρκετα εντυπωσιακο) και οπωςδηποτε πιτσα, πιτσα πιτσα...Κλεινω με τον καλυτερο καφε της πολης, θα το καταλαβεις και μονος οταν πας, San Estachio,ακριβως πισω απο το πανθεον.Παρε και για Ελλαδα....Ειναι απλα κορυφαιος!
Να σαι καλα, καλα να περασετε...
imitrelos
30/12/2011, 23:28
Ευχαριστό παιδιά για τίς συμβουλές :D το ξέρω ότι θα πέσει τρελό περπάτημα αλλά δέν με χαλάει ;)
Απο τιμές lioulio σχεδόν μέσα έπεσες ποσο με ξέρεις ρε φίλε :bigcry: :rotflmao: εισιτήρια κλεισμένα εδω και ένα 6μηνο και σε τρομερή τιμή ( άμα ψάξεις τώρα απο ηράκλειο έχει ένα 300ρι) εγώ τα έκλεισα στήν μισή τιμή και ξενοδοχείο προσφορά φίλου Ιταλού που κανόνισε και μας βρήκε ξενοδοχείο 3αστερο σε τιμή ξεφτίλα ( όπως λέει και ο ναπολιτάνος φίλος ivan una fassa una razza :rotflmao: κανόνισε με γνωστό του και μας κάνανε τιμή special
Για το άν έκανα καλά εν μέσο κρίσης να πάω ταξιδάκι δέν το ξέρω και δέν το σκέφτομε έτσι έκανα τρελές οικονομίες και κάνω..... το ταξίδι δέν το μετανιώνω η έκπληξη και η χαρά τής αλεξάνδρας ήταν priceless :D :blush: , επίσεις να πώ τήν κακία μου δάνεια ΔΕΝ έχω Ούτε είχα , και έμαθα να προγραμμάτίζω .....
λατρεύω π.χ τής μηχανές αλλά ποτέ δέν χρεώθηκα για να αποκτήσω 1 γιατί το σκεπτικό μου είναι ότι η μηχανή δέν είναι αυτοκίνητο γιαυτό λέμε Η μηχανή , δένεσαι και ξέρεις ότι αυτό το πράγμα είναι η δημιουργία αλλά και η καταστροφή σου γίνεσαι 1 με αυτήν ποτέ δέν είχα μηχανή και να τήν αλλάξω στόν χρόνο ή στα 2 χρόνια ( και στα 5 δύσκολα :rotflmao: ) πώς αποχωρίζεσαι κάτι που αγαπάς δέν γίνεται
Βέβαια με τήν επιστροφή να αναμένεται και ταξιδιωτικών ανάγνωσμα
AUFGEBRACHT
30/12/2011, 23:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από imitrelos
Σε ευχαριστώ για τίς πληροφορίες :D :beer: για το μουσείο του βατικανου ας δώσω και εγώ μία πληροφορία που έμαθα......κλίνεις online το εισιτήριο και μπαίνεις απο τήν πλαϊνή πόρτα χωρίς ουρές
πάντος θα τα δοκιμάσω και τα 2 μαγαζιά γιαμ γιαμ :D εννοείτε ότι θα πιω καφεδάκι στο ducati cafe στήν Ρώμη
Κι εγώ φέτος στο Ufizzi στη Φλωρεντία μέσω internet τα είχα κλείσει, αποφεύγεις τις ουρές για να μπεις αλλά όχι και την πολυκοσμία εντός του μουσείου, γιαυτό πρότεινα όσο πιο πρωί μπορείς...Αναφορικά με με αυτό που ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω, πως να μην τρελαίνεσαι γιατί Ελλάδα έχει φάει καλύτερες πίτσες και παγωτά από Ιταλία, είναι κάτι που το ακούω συχνά από πολλούς και προσωπικά μου φαίνεται λιγάκι αστείο. Η αυθεντική πίτσα φτιάχνεται όπως την τρώνε στην Ιταλία, τώρα εάν περιμένει κάποιος ορυμαγδό υλικών φίγδην μίγδην και τόνους λιπαρού τυριού να ξεχειλίζει από παντού, φυσικό είναι να απογοητευτεί...είναι σα να λέμε να έρχεται ένας Δανός που τρώει white cheese τύπου feta στην Ελλάδα, να δοκιμάζει φέτα αυθεντική και να λέει "καλούτσικη είναι αλλά στη Δανία είναι καλύτερη η φέτα...
hidefnick
31/12/2011, 06:57
Αν πας, που πρέπει να πας, μουσείο Βατικανού, ανέβα και στην cupola του Αγ. Πέτρου. Με τα πόδια όμως. Απίστευτη εμπειρία και απίστευτη θέα απο την κορφή όλης της Ρώμης. Και μην ψαρώσεις στην ουρά που περιμένει. Οι πολλοί περιμένουν να ανέβουν με ασανσέρ.....
Ο τύπος στη via Cerchi επιβάλεται για αγορά εξοπλισμού (και σηκώνει πολύ ΠΟΛΥ ΠΑΖΑΡΙ)
Πιτσαρία TOP είναι η pizza Re. Αλλά πίτσα καλύτερη απο αυτή που παίζει μπροστα στο Βατικανό απλά δεν υπάρχει. Οπως φεύγεις απο Βατικανό, στην via Concilizione δεύετερο στενό δεξιά (I love pizza λέμεεεεεεεεε)
Φλωρεντία πολύ πρωί, γιατί μετά γινεται της Μυκόνου τον Αυγουστο, τέτοια εποχή και ξενερώνεις απο τον πανικό. ΑΝ έχετε χρόνο Φλωρεντία, έχει ένα τρελό μέρος με στοκατζίδικα απο όλες τις ιταλικές φίρμες, κανένα 10λεπτο έξω από την πόλη. Αξίζει μια βόλτα και εκεί.
Και βέβαια πας σε εποχή εκτώσεων.... Ετοιμάσου να χώσεις..... :wave2: :wave2: :wave2:
Cpt. Haddock
31/12/2011, 10:55
Discotheque Venus.... :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Αν πας, που πρέπει να πας, μουσείο Βατικανού, ανέβα και στην cupola του Αγ. Πέτρου. Με τα πόδια όμως. Απίστευτη εμπειρία και απίστευτη θέα απο την κορφή όλης της Ρώμης. Και μην ψαρώσεις στην ουρά που περιμένει. Οι πολλοί περιμένουν να ανέβουν με ασανσέρ.....
.......μεχρι την μεση που δεν εχει και πολλα να δεις.
Απο το τελος του ασανσερ και πανω ειναι το καλο.
Αν εχεις καρδιά η αναπνευστικό ξανασκεψου το.:evil: :wacko:
παρε πιτσα στο χερι απο μαγαζακια σε στενά, ειναι σαν τα σουβλατζιδικα τα δικα μας, γνήσιο "βρόμικο" για να μάθεις τι γεύσεις "παίρνουν" οι Ρωμαίοι. απεναντι απο το termini υπαρχει ενα κεμπαπτζιδικο που εχει το παγοσμιο ρεκορ γυρου.
peroni beer gusto!
μετα απο τα ποδια, λεωφορείο-λεωφορείο-λεωφορείο Η ΛΥΣΗ για να δεις την Ρωμη
εαν θυμαμε καλα το 64 και το 62 περνανε απο ολα τα αξιοθεατα.:wave2:
roma (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=101754&highlight=%F1%F9%EC%E7)