PDA

View Full Version : Πόσο μ@λ@κ$ς είμαστε;

Specialized
03/01/2012, 16:32
Οδηγώ 20 χρόνια αυτοκίνητο και 2 χρόνια μηχανή. Το τι μ@λ@κι$ς λεχω δει δεν λέγεται! Σαν μοτοσυκλετιστής πάντως έχω δει τα χειρότερα. Σήμερα τα είδα μαζεμένα. Έχουμε και λέμε:

- Ξεκράνωτοι κάθε ηλικίας ! Μέσα στο κρύο, μέσα στη βροχή, με μηδενική συνάισθηση του κινδύνου. Βλέπω ξεκράνωτους, χωρίς γάντια, καλά για το πατούμενο δεν συζητάμε! Όλες οι ηλικίες, όλες οι κοινωνικές τάξεις. Πραγματικά θα ήθελα να ρωτήσω τον κάτοχο μηχανής 1200 κ.εκ. με σήμα την προπέλα, πόσο μ@λ@κ@ς είναι και δεν φορά κράνος και γάντια!!!

- Και ότι πιο εξωφρενικό στην οδηγική μου ζωή! Τύπος με μεγκα-σκουτερ είχε ένα παιδι μπροστά του με κράνος, το οποίο παιδί ΚΟΙΜΟΤΑΝ!!! Πήγαινε στη Βουλιαγμένης κανονικά, φαντάζομαι κάποια ημέρα θα κοιμηθεί κι αυτός...

- Τελευταία στη μόδα είναι σκούτερ-απουσία κράνους και κινητό κολλημένο στο αυτί!

Welcome to Greece....

spyrakos35
03/01/2012, 17:16
καλώς ήρθες στον κόσμο της μοτοσυκλέτας....

point zero
03/01/2012, 17:19
Ειδες ..... πολλα απο αυτα αρχιζεις να τα προσεχεις αφου αρχισεις να οδηγεις μοτο !

Πανοπτικός
03/01/2012, 17:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Specialized
...πόσο μ@λ@κ@ς είναι και δεν φορά κράνος και γάντια!!!

Αν φορουσες κ μποτες θα ελεγες "κρανος & γαντια & μποτες" :confused:

AUFGEBRACHT
03/01/2012, 18:02
Καλά τα λες και δίκιο έχεις, αλλά γιατί συγκεκριμένα θα ήθελες να ρωτήσεις μόνο τον κάτοχο της μηχανής με σήμα την προπέλα; Στερεότυπο;....

antonis_fr4-4
03/01/2012, 19:23
δεν φορουσαν εξοπλισμο....

ε και λοιπον?εσενα τι σε νοιαζει και σκας?

MG-KTiNoS
03/01/2012, 19:28
Για μαλάκες δε ξέρω, για βαρετοί....
Δεν το κουβεντιάζω.

kerasaki
03/01/2012, 19:52
Η εξελιξη των ειδων, με αλλα λογια, το σπερμα του πιο χαζου πεθαινει

jimmis5
03/01/2012, 20:01
Υπαρχει το υπερτατο που ειδα πριν λιγες μερες στην πολη μου,βροχη σχεδον καταρακτωδη,απο μακρυα βλεπω να ερχεται ενα Varadero (ημουν πεζος και περιμενα στο φαναρι να περασω απεναντι)
Και βλεπω τον τυπο να φορα ενα κοινο μπουφαν αυτα μαλιστα που εχουν και κουκουλα με γουνακι παρακαλω και να την κρατα με το ενα χερι μπρος στα ματια του μιας και τον τρυπουσαν η σταγονες τις βροχης.

Ως εδω ειπα και εγω αλλος ενα κλασσικο σαχλαμαρας..Η επιτυχια ηταν οταν ειδα οτι στην πισω σελα ειχε ενα Arai δεμενο με ελαστικο διχτυ:eyepop: :eyepop: :eyepop:

no comment..

Εχετλαίος
03/01/2012, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από kerasaki
Η εξελιξη των ειδων, με αλλα λογια, το σπερμα του πιο χαζου πεθαινει

1) Αργούν να μας αδειάσουν τη γωνιά
2) Παίρνουν και άλλους στο λαιμό τους
:wave2:

Shaolin Monk
03/01/2012, 20:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
.Η επιτυχια ηταν οταν ειδα οτι στην πισω σελα ειχε ενα Arai δεμενο με ελαστικο διχτυ:eyepop: :eyepop: :eyepop:

no comment..

Κανενα κρανος δεν αξιζει μεσα του ενα τετοιον εγκεφαλο.... :lol: :lol: :lol:

Πανοπτικός
03/01/2012, 20:34
συμφωνω με τον antonis, να κοιτας την δουλεια σου καλυτερα. :alien:

αγχωθηκα, θα παω να κανω σπερμοδιαγραμμα.

Specialized
03/01/2012, 22:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Καλά τα λες και δίκιο έχεις, αλλά γιατί συγκεκριμένα θα ήθελες να ρωτήσεις μόνο τον κάτοχο της μηχανής με σήμα την προπέλα; Στερεότυπο;....

Γιατί είναι ΠΑΡΑ πολλοί αυτοί με τη συγκεκριμένη μηχανή που είτε δεν φοράνε τίποτα, είτε μισό κράνος μόνιμα ανοιχτό! Ομορφάντρεεεεεεεεες μου!

μπουφος
04/01/2012, 01:00
Το πιθανοτερο ειναι,να ειναι νεοι αναβατες ή να μην εχουν πεσει ποτε.Βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα της ελλειψης παιδειας ή και ακομα το νεαρο της ηλικιας(που δε λαμβανει υποψην τον κινδυνο)Νομιζω οτι οι υπολοιποι, που ειμαστε συνειδητοποιημενοι,πρεπει να θιγουμε το γεγονος ειτε αμεσα ειτε εμμεσα.Εγω τουλαχιστον οποτε τους δω ......θα κανω εστω και ενα νοημα.Ας μην μαθουν την αξια ενος κρανους(εξοπλισμου) σε μια πτωση.Η γνωση και η εμπειρια των παλαιοτερων πρεπει να διαδιδεται.Αυτη βεβαια ειναι προσωπικη αποψη και ισως για καποιους συναδελφους μοτοσυκλετιστες να λεω μ.....ες.

dim_rac
04/01/2012, 01:58
Οποιος δε φορα κρανος κι εξοπλισμο κακο δικο του κανει.Τους υπολοιπους δεν τους αφορα!

nikos_abel
04/01/2012, 06:36
Άντε πάλι....

g.kounoupis
04/01/2012, 11:14
Απορώ γιατί ασχολείστε ακόμα αν φοραει ο άλλος κράνος , μπουφάν κ.τ.λ ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον κwλο του .
Δεν θα βάλω εγώ μυαλό σε κανέναν αν δεν το θέλει ο ίδιος .
Και γιατί δεν λέτε γιαυτους που δίνουν ένα σκασμό λεφτά για μηχανή και αγοράζουν κράνος από το practiker και από το lidl

zephyr1
04/01/2012, 11:26
Ο τυπος με το μεγκασκουτερ φορουσε κρανος?

nikos_abel
04/01/2012, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από g.kounoupis
Και γιατί δεν λέτε γιαυτους που δίνουν ένα σκασμό λεφτά για μηχανή και αγοράζουν κράνος από το practiker και από το lidl

Λέμε, λέμε....

chr1s_86
04/01/2012, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από dim_rac
Οποιος δε φορα κρανος κι εξοπλισμο κακο δικο του κανει.Τους υπολοιπους δεν τους αφορα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από g.kounoupis
Απορώ γιατί ασχολείστε ακόμα αν φοραει ο άλλος κράνος , μπουφάν κ.τ.λ ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον κwλο του .
Δεν θα βάλω εγώ μυαλό σε κανέναν αν δεν το θέλει ο ίδιος .

Δηλαδή αν σας συμβεί τροχαίο με κάποιον που δεν φόραγε κράνος και λόγω αυτού ΠΕΘΑΝΕΙ θα πείτε "στα @@ μου, δεν φόραγε κράνος" ή θα το θυμάστε μια ζωή; :confused:

Specialized
04/01/2012, 13:58
Εδώ δεν μιλάμε μόνο για αυτόν που θέλει να φανεί όμορφος-άνετος ή δεν ξέρω τι άλλο και δεν φορά κράνος!

Μιλάμε για άνθρωπο που ανεβάζει το παιδί του στη μοτοσυκλέτα και το βάζει να κοιμηθεί κιόλας!!! Εμένα αυτό μου φαίνεται εγκληματικό.

DAYMAN
04/01/2012, 14:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
συμφωνω με τον antonis, να κοιτας την δουλεια σου καλυτερα. :alien:

αγχωθηκα, θα παω να κανω σπερμοδιαγραμμα.

αι για τους 2 σας.Ξέρετε ποσα πληρωνει ο φορολογουμενος για αυτους που σακατευονται καθε μερα;Αν ξερατε ποσο κοροιδα ειμαστε ολοι οσοι φοραμε δεν θα λέγατε τι σε νοιάζει αν δεν φοράει εξοπλισμό; για ολους αυτους τους κοπριτες που κυκλοφορουν στα δημοσια σφαγεια.

Πανοπτικός
04/01/2012, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΗΛΙΑΣΚΤΜ
αι για τους 2 σας.Ξέρετε ποσα πληρωνει ο φορολογουμενος για αυτους που σακατευονται καθε μερα;Αν ξερατε ποσο κοροιδα ειμαστε ολοι οσοι φοραμε δεν θα λέγατε τι σε νοιάζει αν δεν φοράει εξοπλισμό; για ολους αυτους τους κοπριτες που κυκλοφορουν στα δημοσια σφαγεια.

Ξερεις ποσα πληρωνει ο φορολογουμενος -για αυτους που πηγαινουν στα μακνοναλτς κ τρωνε οτι σκατα βρουν- οταν παθαινουν εμφραγμα κ τρεχουν στους γιατρους ?

Ξερεις ποσα πληρωνει ο φορολογουμενος για καποιους που καπνιζουν κ παθαινουν καρκινο ?

Αφηστε τα χαζα επιχειρηματα :wave2:

οντως στα δημοσια σφαγεια η κατασταση εχει ξεφυγει, απο τοτε που στρωσαν καινουργια ασφαλτο μαζευονται ολοι οι καγκουρες κ κανουν ταρζανιες :a09:

STOYBI
04/01/2012, 15:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
1) Αργούν να μας αδειάσουν τη γωνιά
2) Παίρνουν και άλλους στο λαιμό τους

Για ποιους το λες ...??

Για αυτους που δεν φορανε κρανος...??

TheFace
04/01/2012, 19:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
Δηλαδή αν σας συμβεί τροχαίο με κάποιον που δεν φόραγε κράνος και λόγω αυτού ΠΕΘΑΝΕΙ θα πείτε "στα @@ μου, δεν φόραγε κράνος" ή θα το θυμάστε μια ζωή; :confused:

Η εμπλοκη καποιου σε τροχαιο που μαλιστα ειναι θανατηφορο, ειναι ικανο απο μονο του να τον στιγματισει για μια ζωη, ανεξαρτητα αν ο θανων φοραγε κρανος, στρινγκ ή ζαρτιερα... :wave2:

TheFace
04/01/2012, 19:04
Ξερεις ποσα πληρωνει ο φορολογουμενος -για αυτους που πηγαινουν στα μακνοναλτς κ τρωνε οτι σκατα βρουν- οταν παθαινουν εμφραγμα κ τρεχουν στους γιατρους ?

Ξερεις ποσα πληρωνει ο φορολογουμενος για καποιους που καπνιζουν κ παθαινουν καρκινο ?

+1050

paTman_the
04/01/2012, 19:28
Υπάρχει κάποιος ποιο τακτικός στο forum από εμένα που θυμάται ανά πόσο καιρό γίνεται η ίδια συζήτηση όπου διαφωνούμε για το αν πρέπει να φοράνε όλοι τουλάχιστον κράνος και αν όταν αναβάτης βλέπει αναβάτη χωρίς κράνος θα έπρεπε να τον πειράζει ή όχι;

:cry: :ZZZ: :cry: :ZZZ: :cry: :ZZZ: :yuck: :yuck: :yuck:

dim_rac
04/01/2012, 19:48
Aυτο που εγω ξερω, ειναι οτι εαν ο καθενας απο μας κοιταζε τα δικα του στραβα, ο κοσμος μας θα ηταν καλυτερος..Αντ'αυτου παντα θα φταιει καποιος αλλος...

THEOD
04/01/2012, 20:17
.Ξέρετε ποσα πληρωνει ο φορολογουμενος για αυτους που σακατευονται καθε μερα;Αν ξερατε ποσο κοροιδα ειμαστε ολοι οσοι φοραμε δεν θα λέγατε τι σε νοιάζει αν δεν φοράει εξοπλισμό; για ολους αυτους τους κοπριτες που κυκλοφορουν στα δημοσια σφαγεια.

Αυτοί που σκοτώνονται επειδή δεν φοράνε κράνος μας στοιχίζουν λιγότερο από αυτούς που μένουν με βαριές αναπηρίες αλλά επιζούν επειδή το φορούσαν...

Την έριξα την μπόμπα μου, πάω να κρυφτώ τώρα .... :rotflmao:

kostas777
04/01/2012, 20:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Specialized
Τύπος με μεγκα-σκουτερ είχε ένα παιδι μπροστά του με κράνος, το οποίο παιδί ΚΟΙΜΟΤΑΝ!!!

αυτό δεν είναι τίποτα, εμένα έχει κοιμηθεί συνεπιβάτις (γυναίκα ..προφανώς), χωρίς να το έχω καταλάβει και μάλιστα 2 φορές. και όταν λέω 2 φορές, εννοώ 2 διαφορετικές γυναίκες :rolleyes:

το κατάλαβα όταν στο φρενάρισμα το κράνος τους πίεζε το δικό μου με όλο τους το βάρος.

kostas777
04/01/2012, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Ως εδω ειπα και εγω αλλος ενα κλασσικο σαχλαμαρας..Η επιτυχια ηταν οταν ειδα οτι στην πισω σελα ειχε ενα Arai δεμενο με ελαστικο διχτυ:eyepop: :eyepop: :eyepop:

no comment..

μπορεί το κράνος να είχε γίνει αιδοίο καπέλο από μέσα και να μη φοριόταν. και τι να κάνεις μετά, να πάρεις ταξί;

0ldb0y
04/01/2012, 20:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
αυτό δεν είναι τίποτα, εμένα έχει κοιμηθεί συνεπιβάτις (γυναίκα ..προφανώς), χωρίς να το έχω καταλάβει και μάλιστα 2 φορές. και όταν λέω 2 φορές, εννοώ 2 διαφορετικές γυναίκες :rolleyes:

το κατάλαβα όταν στο φρενάρισμα το κράνος τους πίεζε το δικό μου με όλο τους το βάρος.

Μάλλον τις υπνωτίζεις...:hypnotize :hypnotize :hypnotize

kostas777
04/01/2012, 20:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από 0ldb0y
Μάλλον τις υπνωτίζεις...:hypnotize :hypnotize :hypnotize

λες να τις υπνώτιζε η οδήγησή μου; μιλάμε τη μια φορά ήταν βόλτα κάτω από τα Μετέωρα, πόσο βαρετό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο ρε πμ; :lol:

nikos_abel
04/01/2012, 21:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
Υπάρχει κάποιος ποιο τακτικός στο forum από εμένα που θυμάται ανά πόσο καιρό γίνεται η ίδια συζήτηση όπου διαφωνούμε για το αν πρέπει να φοράνε όλοι τουλάχιστον κράνος και αν όταν αναβάτης βλέπει αναβάτη χωρίς κράνος θα έπρεπε να τον πειράζει ή όχι;

:cry: :ZZZ: :cry: :ZZZ: :cry: :ZZZ: :yuck: :yuck: :yuck:

ΕΓΩ!!!

spyrakos35
04/01/2012, 21:59
θυμάμαι που πήγα στην κηδεία του μάνου (του χωμάτινου)...

δεν τον ήξερα, δεν μου έμελε να τον γνωρίσω ποτέ.... ήταν μία αυθόρμητη κίνηση που μου βγήκε διαβάζοντας όσα διαβασα εδώ μέσα για τον μάνο.... θεώρησα οτι σαν μοτοσυκλετιστής θα έπρεπε να είμαι παρών.... έβριζα μέσα μου γιατί φορούσα κουστούμι (έφυγα από την δουλειά νωρίτερα για να είμαι εκεί) και δεν ήμουν με το μηχανάκι μου και τον κατάληλο ρουχισμό και ένοιωθα έξω από τα νερά μου....

μου έκανε εντύπωση το πλήθος των μοτοσυκλετιστών στην κηδεία και μέσα μου πίστεψα οτι κάποιες θυσίες μπορεί να είναι η αρχή για κάτι ωραίο.... ήλπιζα οτι η έννοια του μοτοσυκλετιστή θα άλλαζε με αφορμή την απώλεια του μάνου με την βοήθεια όλων μας....

δεν ξέρω πώς έγινε το ατύχημα του μάνου.... αν έτρεχε, αν είχε πιει, αν φόραγε κράνος αν, αν, αν.... ξέρω μόνο οτι οι τσικνοπέμπτες μου δεν είναι πια οι ίδιες..... και επειδή από το σημείο περνάω σχεδόν καθημερινά για να πάω σπίτι μου, πάντα κοιτάω και χαιρετάω.....

και σήμερα διαβάζω, οτι στα αρχίδια μας αν ο άλλος φοράει κράνος, στα αρχίδια μας αν ο άλλος κουβαλάει το παιδί του στο μηχανάκι τρικάβαλο κλπ
διαβάζω οτι θα κοστίσω πιο ακριβά στον μη καπνιστή φορολογούμενο όταν πάθω καρκίνο (καπνίζω), οτι μάλλον κοστίζω πιο ακριβά αν μείνω φυτό από το αν πεθάνω και όλα αυτά τα ωραία....

κρίμα, σήμερα τελικά διαπιστώνω οτι τσάμπα έφυγε και ο μάνος....

τι κάθομαι και τα γράφω τώρα όλα αυτά? στα αρχίδια μας.... αυτοί είμαστε τελικά._

g.kounoupis
04/01/2012, 22:30
Σε όσες κηδείες ακόμα και να πάμε αυτός που δεν θέλει να καταλάβει την μ@λ@κια που κάνει δεν θα το καταλάβει ποτέ .
Οπότε τζάμπα χάνεις τα λόγια σου και υπάρχουν πιο δημιουργικοί τρόποι να περνάς την ώρα σου από το να κράζεις άμυαλους μοτοσικλετιστές .

paTman_the
04/01/2012, 23:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
ΕΓΩ!!!

Για κάνε λογαριασμό ρε ψηλέα :p

Takata Dome
05/01/2012, 12:11

οντως στα δημοσια σφαγεια η κατασταση εχει ξεφυγει, απο τοτε που στρωσαν καινουργια ασφαλτο μαζευονται ολοι οι καγκουρες κ κανουν ταρζανιες :a09:

Εγώ αυτό με το κάπνισμα πάντως δεν το καταλαβαίνω...ξέρουμε εδώ και πόσα χρόνια οτι κάπνισμα=καρκίνος,αλλά βλέπεις παιδιά 14 χρονών να καπνίζουν σαν τα φουγάρα.Και όταν στα 50 τους θα πάθουν καρκίνο στους πνεύμονες,θα πληρώσει ο φορολογούμενος για τη μαλακία που πήγαν και έκαναν,και εξακολουθούσαν να κάνουν για τόσες δεκαετίες.
Μπά,δε θέλω να πληρώσω...ίσως αν ξέρουν οτι αν πάθουν κάτι δε θα έχουν κάποιον να τα πληρώσει για αυτόυς,να το κόψουν το κάπνισμα.Καλύτερα και για μένα,θα μπαίνω στην καφετέρια και θα αναπνέω αέρα,οχι στάχτη!

nikos_abel
05/01/2012, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
Εγώ αυτό με το κάπνισμα πάντως δεν το καταλαβαίνω...

Αυτό με το αλκοόλ το καταλαβαίνεις;

Operater
05/01/2012, 12:27
Aυτο που εγω ξερω, ειναι οτι εαν ο καθενας απο μας κοιταζε τα δικα του στραβα, ο κοσμος μας θα ηταν καλυτερος..Αντ'αυτου παντα θα φταιει καποιος αλλος...

μεγάλη και σοφή κουβέντα. +πολλά, φίλος...

Takata Dome
05/01/2012, 12:29
Αυτό με το αλκοόλ το καταλαβαίνεις;

Φαίνεται σαν να είναι το ίδιο,αλλά δεν είναι...το αλκόολ είναι άκρως εθιστικό,και δεν είναι καθόλου εύκολο να σταματήσεις να πίνεις.Είναι ένα ανθρώπινο λάθος,και συγχωρείται.
Το ίδιο ισχύει και για το κάπνισμα...και αυτό είναι μια εξάρτηση και είναι ανθρώπινο λάθος.Όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση η δυσκολία του να κόψεις το κάπνισμα με την δυσκολία να σταματήσεις το ποτό.Πολλόι άνθρωποι το κόβουν εντελώς μόνοι τους,απλά και σύντομα.Ένας αλκοολικός χρειάζεται δίαφορα είδη θεραπείας,φάρμακα,μοσχέυματα...ένας καπνιστής όχι!
Αν εισαι αλκοολικος εκανες το λαθος,και τωρα δεν μπορεις μονος σου να το διορθωσεις
Αν εισαι καπνιστης εκανες το λαθος,και καθε μερα που περναει ξερεις οτι μπορεις να το διορθωσεις μονος σου

Ετσι το βλεπω εγω!

Πανοπτικός
05/01/2012, 12:34
Ειναι θεμα δυσκολιας δηλαδη

:rolleyes:

Μη συνεχιζεις, το βλεπεις λαθος.

THEOD
05/01/2012, 12:35
Εγώ αυτό με το κάπνισμα πάντως δεν το καταλαβαίνω...ξέρουμε εδώ και πόσα χρόνια οτι κάπνισμα=καρκίνος,αλλά βλέπεις παιδιά 14 χρονών να καπνίζουν σαν τα φουγάρα.Και όταν στα 50 τους θα πάθουν καρκίνο στους πνεύμονες,θα πληρώσει ο φορολογούμενος για τη μαλακία που πήγαν και έκαναν,και εξακολουθούσαν να κάνουν για τόσες δεκαετίες.
Μπά,δε θέλω να πληρώσω...ίσως αν ξέρουν οτι αν πάθουν κάτι δε θα έχουν κάποιον να τα πληρώσει για αυτόυς,να το κόψουν το κάπνισμα.Καλύτερα και για μένα,θα μπαίνω στην καφετέρια και θα αναπνέω αέρα,οχι στάχτη!

Δες όμως και μια άλλη οπτική...

Ο μέσος καπνιστής καπνίζει 1,5 πακέτο την ημέρα.
Η μέση τιμή του πακέτου είναι στα 3,70
Ο φόρος καπνού ανέρχεται στα 86% της τιμής του πακέτου άρα = 3,18
Άρα ο μέσος καπνιστής πληρώνει φόρο 3,18χ1,5 = 4,77 €/ημέρα χ 365 ημέρες = 1.742,00 ετησίως
Αν αυθαίρετα υπολογίσουμε κάπνισμα 40 ετών (αφετερία στα 20 και καρκίνος στα 60) αυτό σημαίνει ότι συσσωρευτικά έχει πληρώσει φόρο καπνού (που υποτίθεται ότι διατίθεται στο σύστημα υγείας) 69.680 € χωρίς να υπολογίσουμε αναλογιστικά τους αναλογούντες τόκους ...
Και ταυτόχρονα αφού θα πεθάνει νωρίτερα θα επιβαρύνει λιγότερο το ασφαλιστικό του ταμείο από συντάξιμες αποδοχές και επιπλέον όλα αυτά τα χρόνια έχει συντηρήσει στην καπνοβιομηχανία και το εμπόριο δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας...

Άρα...ΝΑΙ- ΜΑΖΙ ΣΟΥ να σταματήσει γιατί κάνει κακό στην υγεία του... Αλλά μην του ρίχνουμε και όλο τα ανάθεμα του κόσμου γιατί οικονομικά μάλλον προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο παρά βάρος είναι... :winka:

Αααα και κάτι άλλο...
Αυτό με την "εθιστικότητα" είσαι λάθος.
Πληροφοριακά, η νικοτίνη είναι το 2ο ή 3ο πιο εθιστικό ναρκωτικό που γνωρίζουμε και μίλια σε "εθιστικότητα" μπροστά από το αλκοόλ... :wave2:

nikos_abel
05/01/2012, 12:40
Φαίνεται σαν να είναι το ίδιο,αλλά δεν είναι...το αλκόολ είναι άκρως εθιστικό,και δεν είναι καθόλου εύκολο να σταματήσεις να πίνεις.Είναι ένα ανθρώπινο λάθος,και συγχωρείται.
Το ίδιο ισχύει και για το κάπνισμα...και αυτό είναι μια εξάρτηση και είναι ανθρώπινο λάθος.Όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση η δυσκολία του να κόψεις το κάπνισμα με την δυσκολία να σταματήσεις το ποτό.Πολλόι άνθρωποι το κόβουν εντελώς μόνοι τους,απλά και σύντομα.Ένας αλκοολικός χρειάζεται δίαφορα είδη θεραπείας,φάρμακα,μοσχέυματα...ένας καπνιστής όχι!
Αν εισαι αλκοολικος εκανες το λαθος,και τωρα δεν μπορεις μονος σου να το διορθωσεις
Αν εισαι καπνιστης εκανες το λαθος,και καθε μερα που περναει ξερεις οτι μπορεις να το διορθωσεις μονος σου

Ετσι το βλεπω εγω!

Όχι. Ο εθισμός και στις δύο περιπτώσεις είναι και σωματικός και ψυχολογικός.

Η μόνη διαφορά (στην Ελλάδα τουλάχιστον) είναι ότι ελάχιστοι καπνιστές κρατάνε
το μέτρο και δεν παρασύρονται σε καθημερινή και υπερβολική χρήση.
Και τα δύο και μάλιστα ο συνδιασμός τους είναι μια απόλαυση, που όταν ξεφύγει
γίνεται επικίνδυνη για την υγεία σου και την υγεία των γύρω σου.

Takata Dome
05/01/2012, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD

Ο μέσος καπνιστής καπνίζει 1,5 πακέτο την ημέρα.
Η μέση τιμή του πακέτου είναι στα 3,70
Ο φόρος καπνού ανέρχεται στα 86% της τιμής του πακέτου άρα = 3,18
Άρα ο μέσος καπνιστής πληρώνει φόρο 3,18χ1,5 = 4,77 €/ημέρα χ 365 ημέρες = 1.742,00 ετησίως
Αν αυθαίρετα υπολογίσουμε κάπνισμα 40 ετών (αφετερία στα 20 και καρκίνος στα 60) αυτό σημαίνει ότι συσσωρευτικά έχει πληρώσει φόρο καπνού (που υποτίθεται ότι διατίθεται στο σύστημα υγείας) 69.680 € χωρίς να υπολογίσουμε αναλογιστικά τους αναλογούντες τόκους ...
Και ταυτόχρονα αφού θα πεθάνει νωρίτερα θα επιβαρύνει λιγότερο το ασφαλιστικό του ταμείο από συντάξιμες αποδοχές και επιπλέον όλα αυτά τα χρόνια έχει συντηρήσει στην καπνοβιομηχανία και το εμπόριο δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας...

Άρα...ΝΑΙ- ΜΑΖΙ ΣΟΥ να σταματήσει γιατί κάνει κακό στην υγεία του... Αλλά μην του ρίχνουμε και όλο τα ανάθεμα του κόσμου γιατί οικονομικά μάλλον προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο παρά βάρος είναι... :winka:

Αααα και κάτι άλλο...
Αυτό με την "εθιστικότητα" είσαι λάθος.
Πληροφοριακά, η νικοτίνη είναι το 2ο ή 3ο πιο εθιστικό ναρκωτικό που γνωρίζουμε και μίλια σε "εθιστικότητα" μπροστά από το αλκοόλ... :wave2:

Αυτο για το οικονομικο ειναι οντως σωστο...δεν το ειχα σκεφτει ετσι!
Για την εθιστικοτητα αν το λες εσυ,κατι θα ξερεις...
Ομως αν ειναι ετσι...εχεις δει κανεναν αλκοολικο να λεει απο σημερα λιγοτερο ποτο και να το καταφερνει? Εγω οχι,αλλα καπνιστες πολλους!

nikos_abel
05/01/2012, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD

:a10: :a18: :a013:

Θα κάνω οικονομοτεχνική ανάλυση και για τις πίπες.

:mad: :mad: :mad:

Τις κανονικές εννοώ.

243231

Takata Dome
05/01/2012, 12:49

Τις κανονικές εννοώ.

:lol:

DAYMAN
05/01/2012, 14:13

χαζα επιχειρηματα; δεν εισαι σε θεση να κρινεις αν δεν γνωριζεις τους αριθμους,Υπεροπτικε πανοπτικε!
α μακντοναλττς και τα τσιγαρα τα αποδεχομαι ως χιουμορ παντως!
Τωρα για τα σφαγεια αν υπαρχει καινουργια ασφαλτος ειναι βημα εξελιξης αυτου του τοπου. :beer: :wave2:

Πανοπτικός
05/01/2012, 14:23
Ενα μονο θα σου πω, αν με εναν μαγικο τροπο απαγορευονταν η ζαχαρη & τα Trans λιπαρα, θα ζουσαμε ολοι 20 χρονια παραπανω. :winka:

TheFace
05/01/2012, 14:26

α μακντοναλττς και τα τσιγαρα τα αποδεχομαι ως χιουμορ παντως!

Χιουμορ??? :confused: :confused: :confused:

Η κακη διατροφη και το καπνισμα σκοτωνουν στ' αστεια... το ακουμε κι αυτο... και μη χειροτερα! :rolleyes:

TheFace
05/01/2012, 14:33
Ενα μονο θα σου πω, αν με εναν μαγικο τροπο απαγορευονταν η ζαχαρη & τα Trans λιπαρα, θα ζουσαμε ολοι 20 χρονια παραπανω. :winka:

Αυτα ειναι μαλακιες... το κρανος σε κανει highlander!! :lol:

:beer:

TheFace
05/01/2012, 14:47
χαζα επιχειρηματα; δεν εισαι σε θεση να κρινεις αν δεν γνωριζεις τους αριθμους

Εσυ δηλαδη που γνωριζεις τους αριθμους (:rolleyes: ), θες να πεις οτι οι ακρανωτοι που αφηνουν το ματαιο τουτο κοσμο ειναι περισσοτεροι απο τους καπνιστες και αυτους που τρεφονται με σκατα???

andgeo
05/01/2012, 15:02
αγκαπώ φαύλους κύκλους ...

konsttanttinos
07/01/2012, 19:19

Κρατα τα 20 χρονια σου, και ανταλαξε τα με μερικες χουφτες αλατι.
Επισης, ζητα καμμια κουτα τσιγαρα, τραβα στην λαικη να φας καμμια μεταλλαγμενη ντοματα, ασε τις κατεχολαμίνες σου ελευθερες οταν πληρωσεις τα τελη, πιες κανεναν φραπε για να μεινεις ξυπνιος, και στειλε κι ενα c.v. στο memorial.:winka:

:ZZZ: :ZZZ:

kawazoyras
07/01/2012, 20:11

ΑΚΡΙΒΩΣ.... κ ας μου πεί κάποιος οτι είναι σωστός σε όλα αυτά πάντα.. που με τη πρώτη ίσως κ μοναδική που θα κάνει κάποιος μ@λ@κία το κατηγορούμε με το παραπάνω....!!!!!

TROOPER
08/01/2012, 14:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
το σβηνω Γιωργο,δεν το χαδει.

Για της πινακιδες ελεγα.

ασε πανο.το σβηνω εγω.

ERRIKA
08/01/2012, 20:54

Είμαστε όλοι/ες αυτιά!!! :p

Τις κανονικές εννοώ.

Πάνω στο καλύτερο μας το χάλασες.! :mad: :mad:

AUFGEBRACHT
08/01/2012, 21:02

Τις κανονικές εννοώ.

Ο Λάκης Γαβαλάς ας πούμε άλλες εννοεί κανονικές :D

nikos_abel
08/01/2012, 21:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Είμαστε όλοι/ες αυτιά!!! :p

Πάνω στο καλύτερο μας το χάλασες.! :mad: :mad:

Άμα θες κάνω και για τις άλλες:blush: :blush: :blush:

nikos_abel
06/10/2012, 19:24
Πάντως σήμερα που ο μικρός έσπασε τα μούτρα του πάνω στο τραπεζάκι και το μέτωπό του άνοιξε στα δύο, αν το ΕΚΑΒ αργούσε λίγο ακόμα έτοιμος ήμουν να τον φορτώσω πάνω στο σκούτερ και να πάμε στο παίδων ακράνωτοι και παντοφλάτοι και με το ένα χέρι μου απασχολημένο με τον αιμοστατικό επίδεσμο πάνω στη κεφάλα του.

Ταξί πιο πολύ ώρα θα έκανα να βρω και το αίμα αργούσε να σταματήσει.
Ευτυχώς κάναμε τη βόλτα μας με το αμπιουλανς και τους εκαβίτες να μας κοροϊδεύουν.

Bowleno
06/10/2012, 19:48
Πάντως σήμερα που ο μικρός έσπασε τα μούτρα του πάνω στο τραπεζάκι και το μέτωπό του άνοιξε στα δύο, αν το ΕΚΑΒ αργούσε λίγο ακόμα έτοιμος ήμουν να τον φορτώσω πάνω στο σκούτερ και να πάμε στο παίδων ακράνωτοι και παντοφλάτοι και με το ένα χέρι μου απασχολημένο με τον αιμοστατικό επίδεσμο πάνω στη κεφάλα του.

Ταξί πιο πολύ ώρα θα έκανα να βρω και το αίμα αργούσε να σταματήσει.
Ευτυχώς κάναμε τη βόλτα μας με το αμπιουλανς και τους εκαβίτες να μας κοροϊδεύουν.

Ωχ, περαστικά φίλε μου στο παιδάκι σου και ποτέ ξανά.

Το ίδιο ακριβώς είχα πάθει κι εγώ πριν 8 χρόνια με τον δικό μου

nikos_abel
06/10/2012, 20:06
Ωχ, περαστικά φίλε μου στο παιδάκι σου και ποτέ ξανά.

Το ίδιο ακριβώς είχα πάθει κι εγώ πριν 8 χρόνια με τον δικό μου

Μπα, μάλλον θα επικρατούσε η λογική και θα με βλέπατε να τρέχω ποδαράτος με το μικρό αγκαλιά μες τα αίματα να σταματάω τα αυτοκίνητα οτοστοπάτος :lol:

Να είσαι καλά, τέλος καλό όλα καλά, 5 ραματάκια στο δόξα πατρί κάναμε και τώρα θα είμαστε κλίνγκον (ήδη φωνάζει "κλαπααααά" :lol: )

Υ. Γ. καιρό τώρα ήθελα να σχολιάσω θετικά την υπογραφή σου