View Full Version : Βορειοανατολικά της Γερμανίας.. (3.485 χλμ.)
Έλεγα απο καιρό να τοποθετήσω και εγώ ένα ταξιδιωτικό στο Φόρουμ και επτέλους μου περίσσεψε χρόνος.. πάμε λοιπόν.
(Ιούλιος 2011)
Πραγματικά δεν ξέρω πως να ξεκινήσω την αφήγηση των περιπετειών, καταστάσεων και εμπειριών που έζησα.
Πολλές οι πληροφορίες, ακόμη περισσότερες οι φωτογραφίες.
Η εμπειρία ιδιαίτερη, τα χιλιόμετρα πολλά, τα συναισθήματα ακόμη περισσότερα.
Έμαθα πολλά, νευρίασα, δάκρυσα, γέλασα, αναρωτήθηκα..
Ήρθε και η στιγμή να τα μοιραστώ μαζί σας.
Στο ταξίδι εμπειριών που έζησα, ήταν σε πολλές στιγμές μαζί μου και η Άνι (η γυναίκα μου) που άλλοτε με κούραζε και άλλοτε μου ελάφρυνε την ψυχή.
Είμασταν μαζί με την πεθερά (μια υπέροχη γυναίκα) που μας έκανε τις διακοπές αυτές αξέχαστες, όσο το δυνάτον πιο ευχάριστα και με τα λιγότερα έξοδα.
Είχαμε τροχόσπιτο να μένουμε τα βράδυα, πλούσιο πρωινό, ατέλειωτες βόλτες, άλλοτε με το τροχόσπιτο, άλλοτε με λεωφορείο και άλλοτε με τρένο.
Προτού συνεχίσετε να διαβάζετε αυτές τις γραμμές, πιάστε ενα καφεδάκι, τα τσιγάρα σας (όσοι καπνίζετε) και ζήσετε μέσα απο τα κείμενα και τις φωτογραφίες που ακολουθούν, την εμπειρία του ταξιδιού μου.:beer:
Μέρα 1η - 13.07.2011 - Καιρός ηλιόλουστος
Ύστερα απο μια ανήσυχη νύχτα ύπνου (κοιμήθηκα 3 ώρες), χτύπησε το ξυπνητήρι στις 4 το πρωί.
Ήταν ώρα να σηκωθώ, να ετοιμάσω τα πράγματα για την μηχανή..
Αφού σηκώθηκα, έδεσα τα σαμάρια πάνω στη μηχανή, έφτιαξα τα σάντουϊτς για το ταξίδι, κατέβασα τα σκυλιά για κατούρημα κλπ. κλπ.
Ξεκίνησα για το Βερολίνο οπου ήδη με περίμενε η Άνι..
Η πιο σύντομη διαδρομή ήταν 800 χλμ. (9½ ώρες) και θα γινόταν μέσω Τσεχίας.
06:30 φούλαρα την μηχανή με βενζίνη και ξεκίνησα το ταξίδι μου.
Ο Καιρός άκρως φιλικός και τα πρώτα 100 χλμ. ούτε που τα κατάλαβα..
Ο πρώτος σταθμός που θα σταματούσα για μασαμπούκα και καφεδάκι ήταν το Μπρνό (Brno) της Τσεχίας.
Απο το Μπρνό στην Πράγα και απο Πράγα, στο Βερολίνο.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=embed&saddr=Nitra,+%CE%A3%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B1&daddr=%CE%92%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF,+%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%C E%B1&geocode=FYQm4QId9PcTASn9k2VV4D5rRzHwi5fG0fcABA%3BFY1xIQMdSKTMACkBWQM_N06oRzFwO15bRiAhBA&hl=el&mra=ls&sll=48.309892,18.085876&sspn=0.368093,0.617294&ie=UTF8&t=h&ll=50.32557,15.73603&spn=4.39566,4.70058
243111
Το ευχάριστο ήταν πως στην Τσεχία δεν πληρώνεις Vignette και έτσι γλύτωσα το 5€ που πληρώνω σε άλλα Κράτη.
Δυστυχώς το κέρδος του Vignette και της μειωμένης απόστασης το πλήρωσα ακριβά στις βενζίνες..
Η απλή αμόλυβδη ξεκινούσε απο 1.80€ και η 100αρα ξεπερνούσε τα 2€!! Πλήρωσα 2.05€ το λίτρο.. :bigcry:
Τα πρώτα 500 χλμ. ήταν εύκολα και συνάμα βαρετά..
Μεγάλες ευθείες με έναν Ήλιο να μου υπενθυμίζει πως είχα κοιμηθεί μόλις 3 ώρες..
Αφού είχα διάνυσει τα πρώτα 500 χλμ. η νύστα άρχισε να με καταβάλει.. μάλλον ήταν η "μετάφραση" της κούρασης σε συνδυασμό με τις ατέλειωτες βαρετές ευθείες.
Σταμάτησα δίπλα απο ένα βενζινάδικο και ξάπλωσα στο γρασίδι για να τεντώσω το σώμα.. ήταν 12:00 - 12:30 και πήρα άθελα μου εναν 15λεπτο ύπνο.. ξύπνησα τρομαγμένα.. "πού είμαι";
Είχα 300 χλμ. ακόμη, ο 15λεπτος ύπνος ήταν αρκετός ώστε να φορτίσουν οι μπαταρίες μου για το υπόλοιπο του ταξιδιού.
Η Τσεχία παραμένει μια χώρα με έντονα τα σημάδια ενός Ρώσικου καθεστώτως..
Πλέον μια ακριβή χώρα, πανέμορφα γραφική και με την Πράγα να κυριαρχεί υπερήφανα για την αρχιτεκτονική της.
243112
Χρειαζόμουν ακόμη μερικά χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα της Γερμανίας.
Βρέθηκα μπροστά σε έναν δρόμο ανηφορικό γεμάτο κλειστές στροφές πνιγμένο στην βλάστηση.
243114
Είχα μπεί σε ενα σκιερό δάσος για περίπου 10 χλμ. ώσπου βγήκα στο ξέφωτο.. στα σύνορα της Γερμανίας.
Με περίμενε ένας δρόμος φτιαγμένος για παιχνίδι!!
243116
Βρισκόμουν λίγο πρίν το Βερολίνο, οταν έπρεπε να πάρω το δρόμο των 70 χλμ. μέχρι τον τελικό προορισμό.
Η διαδρομή των 70 χλμ. ήταν βαρετή.. ήδη είχα διανύσει 745 χλμ.
Η κούραση άρχισε να με καταβάλει, τα μάτια μου έκλειναν.. έφτασα στις 17:00 ύστερα απο 10½ ώρες οδήγηση.
Η μηχανή έγραψε 815 χλμ.
Φτάνοντας, έκανα ενα ντούς στα γρήγορα.. η πεθερά είχε γενέθλεια και είχαν κλείσει τραπέζι σε ιταλικό εστιατόριο.
Πήγαμε στις 19:00, τα μάτια μου είχαν παραδώσει τα όπλα και με έπαιρνε ο ύπνος στο τραπέζι.
Επιστρέψαμε στις 21:00 οπου έπεσα ξερός στον ύπνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα..
Χιλιόμετρα: 815
Κόστος ημέρας: 80.90€
Cpt. Haddock
04/01/2012, 07:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Χρειαζόμουν ακόμη μερικά χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα της Γερμανίας.
Βρέθηκα μπροστά σε έναν δρόμο ανηφορικό γεμάτο κλειστές στροφές πνιγμένο στην βλάστηση.
Απο το Dubi πέρασες νεαρε? :smokin: :smokin: :smokin:
Δεν θυμάμαι Κάπτεν... πάντως θυμάμαι είχε ενα βενζινάδικο 15 περίπου χιλιόμετρα πρίν τα σύνορα και ο ανηφορικός δρόμος είχε πολύ ωραίο στροφιλίκι και φοβερό οδόστρωμα.. ναί είχε πολλούς μοτοσυκλετιστές που δοκίμαζαν τα όρια τους σε αυτό το δρόμο..
Cpt. Haddock
04/01/2012, 11:17
Μηπως ειχε και σπιτια με "κοριτσια" στα κατώφλια αριστερά και δεξια; :smokin:
Μέρα 2η - 14.07.2011 - Καιρός ηλιόλουστος
Ξεκινήσαμε κατα τις 14:00 με το τροχόσπιτο και την μηχανή απο Βερολίνο, για να φτάσουμε στο νησί Usedom και συγκεκριμένα στο Ahlbeck οπου θα κατασκηνώναμε το επόμενο τριήμερο.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=embed&saddr=%CE%92%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF,+%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%C E%B1&daddr=Ahlbeck,+Heringsdorf,+Deutschland&geocode=FY1xIQMdSKTMACkBWQM_N06oRzFwO15bRiAhBA%3BFQoONwMdqnjYACl1nIfge1iqRzFgJjIy6xolCg&hl=el&mra=ls&sll=50.32557,15.73603&sspn=5.654406,9.876709&ie=UTF8&t=h&ll=53.23156,13.758285&spn=1.41632,0.86925
Η διαδρομή ήταν ακόμη μια φορά υπέροχη.
Τα χιλιόμετρα έφευγαν γρήγορα και διασκεδαστικά.
Ο δρόμος επαρχιακός με πολύ στροφιλίκι και πολύ καλό οδόστρωμα.
Milmesdorf, Prenzlau, Pasewalk, Anklam, Libnow ώσπου κατέληξα στο Ahlbeck οπου και θα κατασκηνώναμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Μηπως ειχε και σπιτια με "κοριτσια" στα κατώφλια αριστερά και δεξια; :smokin:
Μπαααα, που τέτοια τύχη... μόνο δέντρα και πυκνή βλάστηση..!
Prenzlau
Η μικρή πόλη (όπως και πολλές άλλες που πέρασα) τροφοδοτείται απο ανεμογεννήτριες.
Η εικόνα που συνάντησα μπροστά μου ήταν εκπληκτική.
243146
dimitris777
04/01/2012, 11:26
Δωσεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:beer:
Δεκάδες ανεμογεννήτριες να λειτουργούν και να τροφοδοτούν ρεύμα στις μικρές αυτές πόλεις.
243147
Όσο για την θέα των πεδιάδων... η φωτογραφία τα λέει όλα..
243148
Στα περισσότερα χιλιόμετρα της διαδρομής, βρισκόμουν στην σκιά των μεγάλων δέντρων που άφηναν ηλιαχτίδες να ζωγραφίζουν τον δρόμο.
Να αναφέρω εδώ πως όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες απο κινητό που πραγματικά αδικεί τα τοπία...
243149
Το πράσινο.. η φύση σε όλο της το μεγαλείο.
Ατέλειωτες καταπράσινες πεδιάδες και δάση.
243150
Η προστασία και ο σεβασμός προς την φύση είναι σημείο αναφοράς!
Μπάρες προστασίας να αγκαλιάζουν τα δέντρα με λάστιχα εσωτερικά, ώστε να απορροφήσουν οσο δυνατόν γίνεται, το χτύπημα απο αυτοκίνητο..
243151
Κατέφθασε και η πεθερά με το τροχόσπιτο λίγο αργότερα, πήγαμε στην κατασκήνωση και ετοιμαστήκαμε για μαμ.
243152
Ahlbeck
Μια πόλη στα παράλια του νησιού Usedom.
243153
Μερικά μόλις χιλιόμετρα απο τα σύνορα της Πολωνίας, προσφέρει μια ολοκάθαρη αμμώδη παραλία στην Βαλτική θάλασσα.
243154
Ο Ήλιος έδυε και έπρεπε να προλάβουμε μερικές φωτογραφίες..
243155
Και μιά καλλιτεχνική...
243156
Τα φώτα που βλέπετε στο βάθος της φωτογραφίας, είναι η Πολωνία, που θα επισκεφθούμε την επόμενη μέρα..
243157
Η παραλιακή πόλη είναι γεμάτη απο ξενοδοχεία, με έντονη την παρουσία του πλούτου και του "ακριβού".
Πολυτέλεια στα ύψη, ξενοδοχεία 4αστερα και 5αστερα, εστιατόρια με μεγάλη ποικιλία θαλασσινών, μικρά μαγαζιά με τουριστικά είδη και 2 μπάρ.
243158
2 ήσυχα μπάρ που απολαμβάνεις το ποτό σου σε ποπ-ροκ ήχους.
Σε αυτήν τη πόλη δεν υπάρχει χώρος για την νεολαία..
Η πόλη αφορά ανθρώπους 30+
Η νεολαία ανήκει στην παραλία και παραμένει εκεί για την διασκέδασή της.
243159
Είχε αρχίσει να νυχτώνει, κάναμε μια βόλτα επι ποδός στον παραλιακό δρόμο του Ahlbeck.
Το ρολόΐ πλησίαζε 10 μ.μ. και ήταν σχεδόν μέρα ακόμη... έτσι ανακάλυψα πως όσο βορειότερα βρισκόμουν, τόσο μεγάλωναν οι μέρες.
243160
Επιστρέψαμε στην κατασκήνωση και παρλάραμε για καμμιά ωρίτσα πίνοντας κρασάκι μπροστά στην "τηλεόραση".. μέχρι που αποσυρθήκαμε για ύπνο.
Χιλιόμετρα: 213
Έξοδα ημέρας: 22.75€
243161
Μέρα 3η - 15.07.2011 - Καιρός βροχερός
Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη στο Σβινόουστσιε (Świnoujście) της Πολωνίας.
Έτσι, πήραμε το τρένο που που για καλή μας τύχη βρισκόταν ακριβώς δίπλα απο την κατασκήνωση και σε λιγότερο απο 5 λεπτά, φτάσαμε στο Σβινόουστσιε (Świnoujście).
Η πρώτη παραλιακή πόλη στα σύνορα της Πολωνίας.
Μια πόλη πολύ όμορφη, δεν θα την έλεγα ωστόσο ιδιαίτερα φιλόξενη..
243235
Καθαρή πόλη, με υπέροχα πάρκα και γλυκιές λιχουδιές απο πολλές καντίνες.
243236
Και ναί.. με έπιασε πάλι το καλλιτεχνικό μου έστω με το κινητό..
243237
"Ξενοδοχείο" εντόμων για τον χειμώνα... επειδή στην φύση, κάποιες ισσοροπίες πρέπει να υπάρχουν.
243239
Σε μερικά σημεία της πόλης, ήταν έντονα τα σημάδια μιας άλλης εποχής, ενός άλλου καθεστώτως..
243241
Υπάρχει μια φήμη οτι έχουν την καλύτερη βάφλα στην Ευρώπη.. ήταν δίχως αμφοβολία, η καλύτερη βάφλα που έφαγα ποτέ!!!
Πάμε λίγο παραλιακά...
243242
Παραλιακά, είναι υπέροχα.. αν και δεν μπορούσα να συνηθίσω το σκηνικό παραλίας στο τέλος του δάσους..
243243
Το πλακόστρωτο παράλληλα της παραλίας, είχε επίσης πολλά να προσφέρει στο κοινό.
243244
Ακόμη και οι δημόσιες τουαλέτες άξιζαν φωτογράφιση..
243245
Ποδήλατα προς ενοικίαση μέσω κινητού... τους παίρνεις τηλέφωνο, σου δίνουν τον κωδικό ξεκλειδώματος και πάς βολτούλα. Πως γίνεται η πληρωμή... δεν έχω ιδέα.:lol:
243247
Ψυχαγωγία για τους μικρότερους..
243248
Στα βόρεια παράλια (Γερμανίας, Πολωνίας) συναντάς την λιχουδιά των... ψαρό-μπουργκερ?
Νοστιμότατα!!
243250
Σημείο αναφοράς στην πόλη... τα αμφιβόλου αισθητικής κάρα που σε ξεναγούσαν στην πόλη.. όπου και να γυρνούσες το κεφάλι σου, όλο και κάποιο περνούσε.
243252
Επειδή ακόμη και το καλοκαίρι, κάνει ψοφόκρυο εκεί, υπάρχουν και κουβέρτες ασορτί για την βόλτα/ξενάγηση.
243253
Γυρίσαμε σχεδόν όλη την πόλη επιποδός... πρέπει να κάναμε στην ξεφτίλα 10 χλμ.
Τα πόδια μου ούρλιαζαν!! :lol:
Ωστόσο την ημέρα που πήγαμε είχε 18°C, δυνατό αέρα και μας έπιασε και μια τρελλή βροχή!
Ακριβή πόλη (τουριστική) με πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες, εφόσον σηκώνει το πορτοφόλι..
Μοναδικό πρόβλημα που συναντήσαμε, ήταν το συνάλλαγμα... ταλαιπωρία, να αλλάξεις το νόμισμα και ταλαιπωρία να μην σου μείνει και στα χέρια και πάει άδικα όταν επιστρέψεις στην χώρα σου...
Την βγάλαμε λίαν επιεικώς με 15€ συνάλλαγμα.
Επιστρέψαμε κατα τις 20:00 στην κατασκήνωση, οπου πέσαμε ξεροί για ύπνο.
Χιλιόμετρα: 0
Λοιπά έξοδα: 19.50€
Πανοπτικός
05/01/2012, 13:58
Φοβερο ταξιδιωτικο, και μονο που ειχες μαζι την πεθερα ανεβαζει την δυσκολια σε ανωτερο επιπεδο :p
Η αλήθεια να λέγεται... χρυσή γυναίκα, αλλά εκείνη την μέρα μας τάραξε στον ποδαρόδρομο!!:lol:
Vstrommer71
05/01/2012, 19:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Η αλήθεια να λέγεται... χρυσή γυναίκα
Οχι αμα θες πες κι αλλιως!: pantofla: :rotflmao:
Αναμενουμε συνεχεια(να εχουμε και ιδεες για προορισμους οταν θα ειμαστε εκει πανω)
Έρχεται ακόμη μπόλικο υλικό.. και πολλοί προορισμοί πραγματικά αξίζουν.. περισσότερα απο αύριο..:wave2:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :) :) :)
Μέρα 4η - 16.07.2011 - Καιρός ηλιόλουστος
Πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε το νησί με τη μηχανή.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=embed&saddr=Ahlbeck,+Heringsdorf,+%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1&daddr=Zinnowitz,+%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1+to:Peenem%C3%BCnde,+%CE%93%CE%B5%C F%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1+to:Wolgast,+%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1&geocode=FQoONwMdqnjYACl1nIfge1iqRzFgJjIy6xolCg%3BFSEIOQMd_C7UACmLoEgTHwKrRzHQz4St6BolBA%3BFWcMOgMdJC rSACm_bqio6ASrRzHQzYSt6BolBA%3BFQnIOAMdvC3SACmXSNqswwarRzEN7C_QU9ii_w&hl=el&mra=ls&sll=54.042595,13.98001&sspn=0.32497,0.617294&ie=UTF8&t=h&ll=54.042595,13.98001&spn=0.20575,0.41332
Ξεκινήσαμε κατα τις 10:00 απο το Ahlbeck, πρώτη στάση το Zinnowitz.
243431
Μια πόλη αρκετά όμορφη, με σχετικά λογικές τιμές και μια πανέμορφη παραλία.
243432
Μερικές ακόμη απο την παραλία του Zinnowitz.
243433
Όλη η πόλη μαζεύει το ενδιαφέρον της στο πλακόστρωτο παράλληλα της παραλίας.
Μικρές καντίνες με καφέδες και γλυκίσματα όπως και μαγαζάκια με τουριστικά είδη.
243439
Καθημερινά υπάρχει live μουσική για να απολαύσεις την μπύρα σου.
243440
Το σημείο αναφοράς ήταν οι πινακίδες στο πλακόστρωτο που επισήμαναν να μήν ταΐζουμε τα αγριογούρουνα!
Δεν είδα κανένα βέβαια, αλλά οι πινακίδες ήταν αρκετά διασκεδαστικές.
Εδώ μια με ενα αγριογούρουνο που "ανήκει" σε ενα ξενοδοχείο και φυσικά κινείται ελεύθερα παντού.
243441
Να επισημάνω εδώ, πως σε όλους τους παραλιακούς δρόμους των νησιών και γενικώς των παραλιακών δρόμων της Β. Γερμανίας η βλάστηση των δέντρων ήταν σχεδόν υπερβολική... υπήρχε λόγος, που σε πολλά σημεία συναντούσες αυτές τις πινακίδες.
243442
Επόμενη στάση το Peenemunde.
Ένα μικρό λιμάνι με 2-3 καντίνες που πρόσφεραν σάντουϊτς με θαλασσινά.
243443
Σημείο αναφοράς, το ρώσικο υποβρύχιο με είσοδο 6€.
Δέν μπήκαμε, έχω ξαναμπεί σε υποβρύχιο, κάποια στιγμή θα παρουσιάσω φωτογραφίες.
Αλλοίμονο να μην έβγαζα φωτογραφία του υποβρυχίου με την "ναυαρχίδα" μου.. χεχεχε
243444
Και μία χωρίς την "ναυαρχίδα"..
243445
Αφού πάρκαρα μετα την μηχανή στο πάρκινγκ (εκεί που ήταν απαγορευόταν) και πεταχτήκαμε να φάμε κάτι, στην επιστροφή, συναντήσαμε κάποιες μηχανές που του κρατούσαν παρέα..
243446
Ακόμη μία απο το λιμανάκι... και προχωράμε για το Wolgast.
243447
To Wolgast, μια μικρή γραφική πόλη/λιμάνι.
Στην είσοδο της μια μεγάλη γέφυρα που υποθέτω σηκώνεται για την είσοδο διαφόρων γιώτ.
243448
Μερικά μέτρα μετά την γέφυρα, στα δεξιά, υπάρχει το πρώτο Ελληνικό στοιχείο.. το εστιατόριο "Jorgos" (Γιώργος).
Φυσικά και έσπευσα να το επισκεφθώ..
243449
Πήγα λοιπόν την μηχανή σε κοντινό πάρκινγκ να κάνει παρέα στο :a19: μοντέλο CBR 1000, μέχρι να επιστρέψουμε.
243450
Μπήκα φουριόζος μέσα στο εστιατόριο που ήταν άδειο... ακόμη καλά καλά δεν είχαν ανοίξει και άρχισα να φωνάζω!
"Κάνας Έλληνας εδώ"?!!
"Κάνας Έλληνας λέμε"!!
Βγήκε βιαστικά βιαστικά μια γυναίκα με γλυκύτατο χαμόγελο και μου λέει στα Γερμανικά να περιμένω να φωνάξει τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.
Έτσι λοιπόν, γνώρισα τον Γιώργο.
Ο Γιώργος, ένας μετανάστης στην βορειοανατολική Γερμανία απο τον περήφανο Πόντο!
8 χρόνια στην Γερμανία, 8 χρόνια που συχνά μετανοιώνει.. παράγγειλα ενα αναψυκτικό και μου είπε την ιστορία του..
52 ετών, πρώην μαρμαράς (έπρεπε να βλέπατε τα χέρια του) που πήγε στην Γερμανία για ένα "καλύτερο" μέλλον.
"Οι δουλειές φέτος δεν πάνε καλά, ο τουρισμός στην περιοχή έχει πέσει κατακόρυφα. Δέν υπάρχουν πλέον λεφτά σε αυτό το νησί.. όλοι περνάνε, φωτογραφίζουν.. φεύγουν".
Τον ρώτησα για τον "πόλεμο" που δεχόταν απο τους Γερμανούς πελάτες στο εστιατόριο του.
"Λέγανε και λέγανε και λέγανε... μέχρι που κουράστηκαν να λένε, πλέον δεν μιλάνε.. Ακόμη και αν ξεκινήσουν, τους υπενθυμίζω την ιστορία της Ελλάδας... μετά δεν μιλάνε.. απλά ακούνε".
Πιστέψτε με, ο άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία του τόπου του!
Μιλήσαμε για την Τουρκία, την Κύπρο, τα νησιά μας, την κουλτούρα μας, την μικρασιατική καταστροφή, τους Σκοπιανούς και άλλα πολλά..
"Στο καλό να πάς παλληκάρι μου.." ήταν τα τελευταία του λόγια, τα αναψυκτικά κερασμένα, δεν σήκωνε κουβέντα.
Αν ποτέ περάσετε απο το Wolgast, περάστε απο το εστιατόριο του να του πείτε μια "Καλημέρα".
Αυτός ο Έλληνας θα την εκτιμήσει..
Να είσαι πάντα καλά Γιώργο!
243451
Προχωρήσαμε με τα πόδια παραλιακή βολτούλα όπου είδαμε απο κοντά μια οικογένεια Κύκνων με τα "ασχημόπαπα" μικρά τους... δεν βγήκε άδικως το παραμύθι.. παιχνίδια της φύσης.. τι να πείς.
243452
Μία ακόμη στα παράλια..
243453
Πολλοί δρόμοι/σοκάκια πλακοστρωμένα, κάτι όχι και τόσο κατάλληλο για sport-touring μηχανές.
243454
Ο δρόμος μου άφηνε την εντύπωση πως οδηγούσα κομπρεσσέρ!
243455
Μια ήσυχη πλατεία..
243456
Ακόμα μία φωτογραφία το λιμανάκι, προτού επιστρέψουμε στο Ahlbeck.
243458
Επιστρέψαμε στο Ahlbeck κατά τις 15:00.. κάτσαμε, φάγαμε και ετοιμαστήκαμε να πάμε να βουτήξουμε στην παραλία.
Η Βαλτική θάλασσα λένε πως έχει πολύ παγωμένα νερά (γύρω στους 14°C η θερμοκρασία του νερού... και βγάλε).
Πήγαμε να δούμε λοιπόν.. μόλις φτάσαμε, είδαμε τον κόσμο να μπαίνει στο νερό μέχρι τα γόνατα, οι πιο τολμηροί, μέχρι το μπούτι..
2-3 μικρά παιδιά βούτηξαν εντελώς..
"Άντε ρε.. με τους κρυουλιάρηδες.." σκέφτηκα καθώς ήμουν έτοιμος να βουτήξω στα Βαλτικά νερά..
Μόλις η πατούσα μπήκε στο νερό, ένοιωσα εναν δυνατό πονοκέφαλο!!
Η θάλασσα ήταν μπούζι!!!
"Αποκλείεται, κάποιος π@υστης μας κάνει πλάκα πετώντας παγοκολώνες στο νερό.. Αν περπατήσω παραλιακά στο κύμα, θα συνηθίσω.."
Ύστερα απο 15 λεπτά πόνου, έφτασα να μπώ στην θάλασσα μέχρι τα γόνατα.. ακόμη και η Άνι με είπε τρελλό που μπήκα μέχρι εκεί.
Αυτό ηταν, τα μαζέψαμε και επιστρέψαμε στην κατασκήνωση.
Το βραδυνό μενού αποτελούταν απο κρέας στα κάρβουνα, με πολλά σαλτσικά και παγωμένο λευκό κρασί.
Φάγαμε γερά, ήπιαμε γερά και πέσαμε ξεροί στις 21:30
Χιλιόμετρα: 103
Λοιπά έξοδα: 20€
Μέρα 5η - 17.07.2011 Καιρός συννεφιασμένος
Αποχαιρετίσαμε το νησί Usedom.
Επόμενη στάση, το νησί Rügen.
Πρώτο σημείο που επισκέφθηκα ήταν το Stralsund, ο τελευταίος σταθμός πρίν το νησί Rügen.
243549
Ίσως η πιό όμορφη πόλη/λιμάνι που επισκέφθηκα τις μέρες αυτές.
243550
Ένα λιμάνι με έντονα τα σημάδια μια αρχιτεκτονικής πόλης.
243551
Η ευθυγραμμισμένες φωτογραφίες με κινητό, δεν είναι το δυνατό μου σημείο..:p
243552
Ένας σταθμός για καράβια, ιστιοπλοϊκά και μικρότερα σκάφη.
243553
Καθώς βόλταρα στο λιμάνι, συνάντησα και ενα μεγάλο ιστιοπλοΐκό.. και θυμήθηκα τον Cpt.Haddock που του αρέσουν αυτά... έτσι, τράβηξα μερικές φωτογραφίες για την πάρτη του.. (τις έιχα ήδη τοποθετήσει σε κάποια γενέθλεια του αν θυμάμαι καλά και τις επανατοποθετώ εδώ γιατί έιναι μέρος του ταξιδιωτικού..)
243554
Ήταν πολύ δύσκολο να το χωρέσεις σε ένα φακό..
243556
Άντε και η τελευταία.
243557
Οι τιμές στην πόλη ήταν σχετικά τσιμπημένες και το κύριο μενού σε όλα τα εστιατόρια και τις πλεούμενες καντίνες ήταν (τι άλλο) ποικιλία θαλασσινών.
243558
Μιά πόλη που δεν χορταίνεις να φωτογραφίζεις!
243560
Γέφυρες που περιστρέφονταν η ανυψώνονταν για την εξυπηρέτηση σκαφών, ιστιοπλοϊκών, κατοίκων και αυτοκινήτων.
Οι περιστρεφόμενες γέφυρες..
Και μία που ανυψωνόταν..
243563
ωωω ΩΠ!!:lol: :lol:
243564
Σημείο αναφοράς, το μουσείο OZEANEUM με είσοδο 14€ το άτομο... όχι δεν μπήκα, έβγαλα όμως 1-2 φωτογραφίες.
243565
Σκελετός Φάλαινας??:eyepop:
243566
Ακόμη μια φορά, ο φακός με ανάγκασε να την βγάλω εν μέρη...
243567
Το μόνο που με κούρασε στην πόλη, ήταν οι πλακόστρωτοι δρόμοι που με έκαναν ακόμη μια φορά να οδηγάω κομπρεσσέρ!
243568
Έπρεπε να φύγω.. το τροχόσπιτο είχε ήδη φτάσει στο Sassnitz.
Ήταν λίγα τα χιλιόμετρα μέχρι εκεί, πέρασα και μια ιδιαίτερα μεγάλη γέφυρα 2.830 μέτρων που θα με πήγαινε στο νησί Rugen.
243569