Σύνδεση

View Full Version : Πληροφορίες για Διάσχιση Αλβανίας

pepes1gr
04/01/2012, 21:52
Γειά σας.
Σκέφτομαι να κάνω το καλοκαίρι ένα τριήμερο ταξιδάκι για νότιο Μαυροβούνιο (Κότορ) μέσω Αλβανίας.Ξεκίνημα από Αρτα.
Θα ήθελα αν ξέρει κανείς διαδρομή και κατάσταση δρόμων στην Αλβανία ή κάποιο site για πληροφορίες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

tsompanis
04/01/2012, 22:47
αν είναι να το κάνεις το καλοκαίρι,θα έχει τελειώσει ο κεντρικός οδικός άξονας που ενώνει το αργυρόκαστρο με τίρανα,μέσω φίερ.
οπότε απο άρτα,είναι καλύτερα να μπεις απο κακαβιά και να κάνεις διάσχιση αλβανίας προς τα πάνω.

αν ήσουν θεσ/νίκη πλευρά,τότε θα έμπαινες απο κρυσταλοπηγή-κορυτσά-ελ μπασάν.

για Κότορ,σε συμφέρει μόλις φτάσεις Σκόδρα να κάνεις αριστερά για να μπεις κατευθείαν Μαυροβούνιο και να μην πας προς Μποντγκόριτσα που είναι χάλια ο δρόμος επί Αλβανικού εδάφους.
Απο Σκόδρα βγαίνεις Κρούτ και μετά Μπούντβα.ωραία διαδρομή,εκτός απο τα σύνορα και την γύρω περιοχή.
Στην Μπούντβα θα κολλήσεις στα σίγουρα.....όλοι οι μοτοσυκλετιστές εκεί κολάνε χαχααχαχα!

όλη η διαδρομή,απο Κακαβιά μέχρι Κότορ,(αν πας απο Μπούντβα),θα σου βγεί 11 με 14 ώρες μαζί με στάσεις

Θα σε κρατήσω ενήμερο τότε,σχετικά με το άν έχει τελειώσει ο δρόμος.
ότι άλλο θέλεις ρώτα
:beer:

pepes1gr
05/01/2012, 06:42
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες.Επειδή έχουμε καιρό ακόμη αν μάθεις κάτι άλλο.......βάλε φωνή.Ευχαριστώ φίλε.

miscelano
05/01/2012, 13:06
πολυ ενδιαφερον θεμα!!!θα το παρακολουθησω:beer: :beer: :beer:

MG-KTiNoS
05/01/2012, 14:05
Έτσι...

costas106
05/01/2012, 14:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από miscelano
πολυ ενδιαφερον θεμα!!!θα το παρακολουθησω:beer: :beer: :beer:
+1

LOUKILOUK
28/03/2012, 00:21
Ελπίζω να έχουν φτιάξει και την γέφυρα στα Σκοδρα....Δες εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=108541
Το 2010 που την διέσχισα οι δρόμοι φτιάχνονταν ακόμα και ήταν ζόρικα. Εγώ πήγα από Ντουμπρόβνικ στην Οχρίδα...
Μια χαρά γενικά, μην τρέχεις μόνο, είχε παντού μπλόκα και στο Μαυροβούνιο εγώ τα έσκασα γιατί βιαζόμουν...
Ωραία μέρη...
Καλά ταξίδια:beer::wave2:

Yianniss
28/03/2012, 08:10
Πριν 3 χρονια οι δρομοι ηταν χαλια. Για να την διασχισουμε καναμε περιπου 8 ωρες κ δεν ειναι (ηταν) πανω απο 450 χιλιομετρα. Εχει μπλοκα παντου κ εχει κομματια που περνανε μεσα απο πολεις, αγορες κλπ.

Ωστε φτιαχνουν δρομους στην Αλβανια ε; Ωραια, θα μπορουμε να πηγαινουμε στο Μαυροβουνιο πιο ευκολα.

πυξιδας990
28/03/2012, 14:22
αν είναι να το κάνεις το καλοκαίρι,θα έχει τελειώσει ο κεντρικός οδικός άξονας που ενώνει το αργυρόκαστρο με τίρανα,μέσω φίερ.
οπότε απο άρτα,είναι καλύτερα να μπεις απο κακαβιά και να κάνεις διάσχιση αλβανίας προς τα πάνω.

αν ήσουν θεσ/νίκη πλευρά,τότε θα έμπαινες απο κρυσταλοπηγή-κορυτσά-ελ μπασάν.

για Κότορ,σε συμφέρει μόλις φτάσεις Σκόδρα να κάνεις αριστερά για να μπεις κατευθείαν Μαυροβούνιο και να μην πας προς Μποντγκόριτσα που είναι χάλια ο δρόμος επί Αλβανικού εδάφους.
Απο Σκόδρα βγαίνεις Κρούτ και μετά Μπούντβα.ωραία διαδρομή,εκτός απο τα σύνορα και την γύρω περιοχή.
Στην Μπούντβα θα κολλήσεις στα σίγουρα.....όλοι οι μοτοσυκλετιστές εκεί κολάνε χαχααχαχα!

όλη η διαδρομή,απο Κακαβιά μέχρι Κότορ,(αν πας απο Μπούντβα),θα σου βγεί 11 με 14 ώρες μαζί με στάσεις

Θα σε κρατήσω ενήμερο τότε,σχετικά με το άν έχει τελειώσει ο δρόμος.
ότι άλλο θέλεις ρώτα
συμφωνω με τα παραπανω,αλλα προσοχη στους μπατσους μαυροβουνιο,για πλακα σκαρφιζονται παραβασεις.ακομα αν και δεν θελω να σου αλλαξω τιποτα στο ταξιδι που ετοιμαζεις,θεωρω το περασμα της αλβανιας,το πιο αδιαφορο ταξιδι που εχω κανει,ευχαριτως ανταλαζα λιγα χλμ παραπανω και την παρεκαμπτα.

tsompanis
28/03/2012, 23:06
,θεωρω το περασμα της αλβανιας,το πιο αδιαφορο ταξιδι που εχω κανει,ευχαριτως ανταλαζα λιγα χλμ παραπανω και την παρεκαμπτα.

ανάλογα αδερφέ...
αν έχεις στο μυαλό σου να "διασχίσεις" ένα κράτος σίγουρα η αλβανία θα σου είναι αδιάφορη.
υπάρχουν όμως και ωραίοι δρόμοι,ωραία μέρη και ωραίες καβάντζες αρκεί να τις ξέρεις.εγώ για παράδειγμα τις προτιμώ ακόμη και για ευρώπη και ας έχω δίπλα μου το καράβι που απο ηγουμενίτσα με στέλνει ανκόνα..

θα συμφωνήσω με το παλικάρι που είπε,πως τώρα με τους νέους δρόμους (που αργούν ακόμη να φτιαχτούν) θα φτάνουμε πιο εύκολα μαυροβούνιο-κροατία
και με 1,80 και σε λίγο 2 ευρώ την βενζίνη,ή αλβανία για διαφυγή θα είναι μονόδρομος (με 1,27 η αμόλυβδη).

tsompanis
28/03/2012, 23:10
Ελπίζω να έχουν φτιάξει και την γέφυρα στα Σκοδρα....

η νέα γέφυρα...έβραζε ο τόπος λέμε....

251444

πυξιδας990
28/03/2012, 23:12
ανάλογα αδερφέ...
αν έχεις στο μυαλό σου να "διασχίσεις" ένα κράτος σίγουρα η αλβανία θα σου είναι αδιάφορη.
υπάρχουν όμως και ωραίοι δρόμοι,ωραία μέρη και ωραίες καβάντζες αρκεί να τις ξέρεις.εγώ για παράδειγμα τις προτιμώ ακόμη και για ευρώπη και ας έχω δίπλα μου το καράβι που απο ηγουμενίτσα με στέλνει ανκόνα..

θα συμφωνήσω με το παλικάρι που είπε,πως τώρα με τους νέους δρόμους (που αργούν ακόμη να φτιαχτούν) θα φτάνουμε πιο εύκολα μαυροβούνιο-κροατία
και με 1,80 και σε λίγο 2 ευρώ την βενζίνη,ή αλβανία για διαφυγή θα είναι μονόδρομος (με 1,27 η αμόλυβδη).

ενταξει,δεν θα τσακωθουμε,αλλωστε ειναι οπως το βλεπει καθενας,τωρα απο θεμα κοστους βενζινας ειναι ενα επιχειρημα,τωρα απο πολεις τυπου Α.γ.Σαραντα,μαλλον αντεπιχειρημα(μπετον μαζικα μεσα στη θαλασσα):smilea:

LOUKILOUK
29/03/2012, 00:43
η νέα γέφυρα...έβραζε ο τόπος λέμε....

251444

Ευτυχώς που έχω και φωτό με την παλιά για να αποδεικνύω ότι πήγα Αλβανία... χαχαχα γιατί η καινούρια..., Ευρώπη ρε φίλε πολύ...Κατά τα άλλα όπως τα λες είναι, εγώ αν και μόνο την διέσχισα είδα αρκετά μιας και πήγα Σκόπια και πέρασα και Ελ μπασάν. Σίγουρα δεν πρόκειτε για κάτι το εξερετικό αλλά σίγουρα έχει πράγματα να δεις και να κάνεις...

J.T.R
29/03/2012, 06:54
ανάλογα αδερφέ...

Να συμφωνησω μαζι σου!
Γμτ, φτιαξανε καινουργια γεφυρα....

Yianniss
29/03/2012, 07:43
Τι; Δηλαδη παει η ξυλινη γεφυρα;;;;:eek:

J.T.R
29/03/2012, 07:53
Τι; Δηλαδη παει η ξυλινη γεφυρα;;;;:eek:

Ω ναι...

costas106
13/08/2012, 13:26
Αύριο ξεκινάω για πάνω...
Θα ναι κανείς Αλβανία-Μαυροβούνιο?

NikosRR
16/08/2012, 12:41
Αν το έλεγες νωρίτερα μάλλον ναι. Του χρόνου θα φτιάξουμε ένα thread με τα ταξίδια του καλοκαιριού για να μπορούμε να κάνουμε τα κουμάντα μεταξύ μας και νωρίς...:)

pepes1gr
17/02/2013, 08:08
Τελευταίες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ένα κομμάτι χωματόδρομος περίπου στα 7 χιλιόμετρα μετά το Τεπελένι.Φυσικά είναι στην περίοδο κατασκευής και τα έργα συνεχίζονται.Για μετά το Fier υπάρχει δρόμος "σαν" εγνατία δική μας που μπορείς να κινηθείς γρήγορα (στα πλαίσια του επιτρεπτού)