PDA

View Full Version : Αναμνήσεις.....



sfigas
08/01/2012, 10:28
Εχουν περασει χρονια απο τοτε που θυμαμαι εμενα και την μικρη μου παρεουλα να παιρνουμε τα ποδηλατα και να κανουμε βολτες ανεμελοι στα χωραφια, στα ποταμια.. Αυτο το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=CDafMzo4HO8&feature=related που ειδα τυχαια σημερα με εκανε να καταλαβω σε τι βαθμο πλεον ολα εχουν γινει αντικειμενο οικονομικης εκμεταλευσης... Σε τι βαθμο πλεον τα παιδια ζουν πραγματικα το σημερα ζουν την ελευθερια την τρελα. Πεφτουν χτυπανε αραγε οπως εκανα εγω? Βαζουν χωμα απο το εδαφος για να καλυψουν τα τραυματα απο τα πεσιματα? Πινουν νερο απο το στομιο καθε βρυσης που βρισκουν η μονο ανθρακουχο και εμφιαλωμενο? Δεν ξερω πολλα εχουν αλλαξει.. Και αυτο που με πειραζει περισσοτερο ειναι οτι πλεον τα παιδακια προτιμουν να τα λενε απο το φασεμποοκ απο το να πηγαινουν εξω απο τα σπιτια και απλα να φωναζουν.. Αληθεια με πειραζει αυτη η εποχη που ζουμε.. Αληθεια εχουμε ξεχασει να ζουμε.. Αληθεια ποσο δυσκολο ειναι πλεον να πατησεις ενα κουτακι κοκα κολα και απλα μετα να το βαλεις κατω απτο πηρουνι του ποδηλατου σου προκειμενου να ακουσεις εκεινο τον μικρο χαρακτηριστικο διχρονο ηχο που μας εκανε ολους να ονειρευομαστε οτι οδηγαμε κατι μεγαλυτερο απο εκεινο το μικρο ποδηλατακι μας.. Αναμνησεις... Μου λειπει αυτη η ανεμελια, μου λειπει αυτη η αληθινη ελλαδα, μου λειπει το να μπορω να τρεξω και να κυλιστώ στα χωματα και τις λασπες χωρις να λερωθει το iphone μου.. Μου λειπει αυτη η μικρη ελλαδα που γνωρισα και αγαπησα...

Καλημερα σε ολους.!

akis_trevor
08/01/2012, 13:22
:beer: :beer: :beer:
περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις,λεει ενα ρητο.....

taisteal
08/01/2012, 13:27
τουλαχιστον εμεις τα ζησαμε...

:beer: :beer: :beer:

fasma
09/01/2012, 07:15
Φιλε μου εδω στην επαρχια ευτυχος υπαρχει ακομα αυτο ακριβως που αναφερεις.
Πολλες φορες παρατηρω τα παιδια και συγκρίνω τα καμώματα τους με με τα αντίστοιχα τα δικα μας τοτε και ευτυχως βλεπω πολλες ομοιότητες!Το καλοκαιρι μαζευουνται ολα μαζι και ειναι μεχρι αργα στην θαλασσα η ολα μαζι καπου χαμενα διχως να τα ψαχνει η να ανησυχεί καποιος.Μπουκαλι νερου στο πισω τροχο και καλα μηχανη, εξερευνηση σκοτεινα με φακους λες και ειναι σε κανα αμαζονιο και πανω απολα το καλυτερο ειναι οτι δεν νιωθουν την ανασφαλεια των γονιών τους.
Λυπαμαι τα παιδια στην Αθηνα που μεγαλώνουν σε ενα περιφραγμενο μπαλκονι !!!

nikos_abel
09/01/2012, 07:18
Ααααχχχχ!......


:beer: :beer: :beer:

skylaros
09/01/2012, 12:02
Στο έδαφος Επικρατούν τα Gram+ βακτήρια
Κορυνοειδή, Arthrobacter spp., Bacillus spp., Micrococcus spp:~70%
αλλά και Gram-: Pseudomonas spp., Flavobacterium spp., Alcaligenes spp.
Αναερόβια βακτήρια: Clostridium spp
Acinetobacter spp., Agrobacterium spp., Brevibacterium spp., Cellulomonas spp., Corynebacterium spp., Nocardia spp., Streptomyces spp.

Gram+ και Gram - πολύ απλοϊκά είναι χρωστικές για να μπορούμε να τα παρατηρούμε.

αυτό που θέλω να πω είναι πως το να βάζεις έδαφος στις πληγές σου είναι λάθος. (ελλοχεύουν κίνδυνοι όπως ο τέτανος και άλλοι πολλοί)

αν και +φωνώ πως τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες πρέπει να παίζουν σε φυσικές συνθήκες και να γρατζουνιστούν δεν έγινε κάτι, ένας έγκλειστος άνθρωπος μπορεί να μη γρατζουνίσει ποτέ τα πόδια του αλλά σίγουρα θα καταστήσει ανάπηρο ένα μέρος της ψυχής του.

nikos_abel
09/01/2012, 12:04
Καλύτερα να φτύνεις τις πληγές.




Υ.Γ. Δεν αστειεύομαι

skylaros
09/01/2012, 12:22
ναί το σάλιο μπορεί να σκοτώσει αρκετούς μικροοργανισμούς με διάφορους τρόπους. καλό είναι να καθαρίζουμε μια πληγή με φυσιολογικό ορό και μετά κάποιο προϊόν αντισηψίας.

sfigas
09/01/2012, 13:48
Μακαρι ολα τα παιδια να μπορεσουν να ζησουν ολα αυτα που ζησαμε εμεις στην εποχη μας.. Μακαρι ολα να μπορουν αν τρεχουν σε πραγματικα λιβαδεια και οχι σε αυτα του ιντερνετ.. Μακαρι να γινοταν ολα οπως παλια.. ΜΑΚΑΡΙ.

nikos_abel
09/01/2012, 15:23
Είδατε ρε που τονε φάγατε τον ΓΑΠ;

Ο άνθρωπος να μας επιστρέψει στα αγνά παιδικά μς χρόνια ήθελε....