PDA

View Full Version : Θα αγοράζατε κινέζικο ?

CHRISTOF
10/01/2012, 10:00
Κάτι η γενική ανέχεια, λίγο οι εξωφρενικές τιμές για τα περισσότερα καθημερινά έξοδα και από την άλλη, η ανάγκη για μετακίνηση ή για διασκέδαση.
Όλα αυτά με κάνουν και σκέφτομαι ότι υπάρχουν λύσεις φθηνές που μπορούν να μας βοηθήσουν. Βέβαια, από την άλλη είναι το θέμα του επώνυμου προϊόντος που λατρεύει ο Έλληνας αλλά και επί της ουσίας το θέμα της αξιοπιστίας.
Εσείς θα αγοράζατε πχ ένα κινέζικο παπί - scooter στα 150cc ή ένα εντουράκι στα 200cc?
Για να δούμε :wave2:

TROOPER
10/01/2012, 10:03
ΑΚΟΜΑ οχι.

Πανοπτικός
10/01/2012, 10:17
Κινεζικο ισως οχι, κορεατικο χαλαρα (kymco)

Red Rider
10/01/2012, 10:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ΑΚΟΜΑ οχι.

+1

costas_versys
10/01/2012, 10:19
OXIIIIII

CHRISTOF
10/01/2012, 10:24
Κοιτάξτε. Εάν είναι να δώσω 800 - 1000 Ευρώ για ένα μηχανάκι - υπηρέτη, το οποίο έχει εγγύηση και εξοικονομήσω τις βενζίνες ενός έτους από το αμέσως φθηνότερο επώνυμο, γιατί όχι?
Ξεκαθαρίζω ότι δεν μιλάω για εργαλείο που το παρκάρεις στην καφετέρια και φουσκώνεις από υπερηφάνεια, αλλά για υπηρέτη.
Εγώ πάντως το σκέφτομαι :rolleyes:

Πανοπτικός
10/01/2012, 10:25
κοιτα για Kymco Agility :wave2:

costas_versys
10/01/2012, 11:08
Καλύτερα ένα μεταχειρισμένο Made in Japan παρά καινούριο Made in China.

TROOPER
10/01/2012, 11:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από CHRISTOF
Κοιτάξτε. Εάν είναι να δώσω 800 - 1000 Ευρώ για ένα μηχανάκι - υπηρέτη, το οποίο έχει εγγύηση και εξοικονομήσω τις βενζίνες ενός έτους από το αμέσως φθηνότερο επώνυμο, γιατί όχι?
Ξεκαθαρίζω ότι δεν μιλάω για εργαλείο που το παρκάρεις στην καφετέρια και φουσκώνεις από υπερηφάνεια, αλλά για υπηρέτη.
Εγώ πάντως το σκέφτομαι :rolleyes:

ok.

εγω θα προτιμουσα ενα μεταχειρισμενο,σε καλη κατασταση,yamaha crypton 110 στα ιδια χρηματα,το οποιο και εκανα.δεν θα προτιμουσα κινεζικο τοσο λογω αξιοπιστιας οσο και λογω αντιπροσωπειας,ανταλακτικων κλπ

:wave2:

nikos_abel
10/01/2012, 11:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
λογω αντιπροσωπειας,ανταλακτικων κλπ

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Και για να μη παρεξηγούμαι καθώς συνεργάζομαι με κινέζικες επιχειρήσεις στη δουλειά μου.

Το πρόβλημα δεν είναι συνήθως η αξιοπιστία τους, αλλά η δυσκολία να συννενοηθείς μαζί τους
ή η ελλιπής τους γνώση επί του αντικειμένου.
Είναι πολύ πρόθυμοι και να εξυπηρετήσουν και να μάθουν πως.

akis_trevor
10/01/2012, 12:06
η kymco και η sym εχουν φτηνα και αξιοπιστα μηχανακια.εχω εμπειρια απο φιλικα προσωπα και απτις 2 εταιρειες και ειναι πραγματικα σκυλια σε σχεση με τα ιταλικα...και ειναι σε πολυ καλυτερες τιμες.

sapila racing
10/01/2012, 12:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από akistrevor
η kymco και η sym εχουν φτηνα και αξιοπιστα μηχανακια.εχω εμπειρια απο φιλικα προσωπα και απτις 2 εταιρειες και ειναι πραγματικα σκυλια σε σχεση με τα ιταλικα...και ειναι σε πολυ καλυτερες τιμες.

Πολύ σωστά, αλλά και τα Kymco και τα SYM ειναι Taiwan, καμμία σχέση με Κίνα. :winka:

akis_trevor
10/01/2012, 12:17
σωστος ,απλα επειδη ειπε ενας φιλος πιο πανω για kymco,ειπα την εμπειρια που εχω.βεβαια ισως ειναι λιγο πιο ακριβα απτα κινεζικα αλλα πιστευω αξιζει να δωσεις κατι παραπανω.

spyrakos35
10/01/2012, 12:56
και αν σιγά σιγά αρχίσετε να βλέπετε στα ταμπελάκια των ωραίων σας και φερέγγυων μηχανών

"μειντ ιν τσαινα"

τι θα κάνετε???

:eek: :eek: :eek:

μην γελάτε, δεν είναι και τόσο μακρυα (βλέπε ρούχα παπούτσια κλπ κλπ.... να σημειώσω οτι μου φέρανε από ιταλία παιδικό ρούχο για την μικρή "μειντ ιν αλμπάνια" ).....

webassasin
10/01/2012, 14:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Κινεζικο ισως οχι, κορεατικο χαλαρα (kymco)
για κινεζικο σε ρωτησαμε,οχι για κορεατικο.
kai to kymko δεν ειναι κορεατικο.

ERRIKA
10/01/2012, 14:18
Kινέζικο μπαααααααααααα.
Κάτι που δεν κρατάει, όσο φτηνό κι αν είναι, είναι πεταμένα λεφτά.

BlackAdder
10/01/2012, 14:32
To Agility είναι made in China αλλά η εταιρία είναι απο τη Taiwan.
Παρόλα αυτά είναι τέρας αξιοπιστίας (μη το ματιάσω και κάνει κρύο όξω...)

CHRISTOF
10/01/2012, 14:34
Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, το πρόβλημα είναι η αντιπροσώπευση και κατά συνέπεια η εξυπηρέτηση του πελάτη. Πιστεύω ότι οι Κινέζοι είναι ένας τίμιος λαός με δίψα για μάθηση. Η απληστία των Δυτικών τους έχουν γεμίσει τεχνογνωσία αφού πλέον πάρα πολλά αγαθά που χρησιμοποιούμε, κατασκευάζονται εκεί. Επίσης, δεν είναι χαζός λαός. Δεν θέλουν να γεμίσουν την αγορά με σκάρτα προϊόντα. Προσέξτε, μιλάμε για μηχανάκια που κοστίζουν όσο βγάζει ένας εργάτης εκεί το χρόνο, και αν. Μην τα μπερδεύετε με φθηνοηλεκτρονικά.

Εξακολουθώ να το σκέφτομαι σοβαρά.
Αλήθεια, έχει κανείς ή κάποιος φίλος του εμπειρία?

gregogti
10/01/2012, 14:59
παρε sym η kymco.τιποτε αλλο

ggs
10/01/2012, 15:04
ΔΕΝ θα αγοραζα ΦΤΗΝΟ Κινέζικο...

θα αγόραζα ΑΚΡΙΒΟ Κινεζικο αν ηταν αρκετα ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ απο γιαπωνεζικα και ευρωπαικα

CHRISTOF
10/01/2012, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs

θα αγόραζα ΑΚΡΙΒΟ Κινεζικο αν ηταν αρκετα ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ απο γιαπωνεζικα και ευρωπαικα

Μάλλον είπες ότι προσπαθούμε να πούμε όλοι :beer:

webassasin
10/01/2012, 15:24
η φθηνια τρωει τον παρα..
οτι πληρωνεις παιρνεις..
κτλ κτλ..

Πανοπτικός
10/01/2012, 15:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
και αν σιγά σιγά αρχίσετε να βλέπετε στα ταμπελάκια των ωραίων σας και φερέγγυων μηχανών

"μειντ ιν τσαινα"

τι θα κάνετε???

μην γελάτε, δεν είναι και τόσο μακρυα (βλέπε ρούχα παπούτσια κλπ κλπ.... να σημειώσω οτι μου φέρανε από ιταλία παιδικό ρούχο για την μικρή "μειντ ιν αλμπάνια" ).....

Στο δικο μου βλεπω που γραφει πανω "made in italy"... και ?

Σημασια δεν εχει που συναρμολογειται ενα προιον, συντομα μπορει να γραφει κ china ή albania, αφου η ιαπωνικη μεγαλη εταιρια παιρνει την ευθυνη... Το ιδιο πραγμα θα ειναι σαν ποιοτητα.

Polaris
10/01/2012, 15:42
Εγω ειχα KYMCO 125 κουτα . Στην αρχη ολα ηταν ωραια..

Πολυς ο κραδασμος απο το μοτερ.

Χαμηλη αποδοση μοτερ. (σε σχεση με αλλα επωνυμα) δε μας νοιαζει και τοσο..παπι ειναι

Μετα αρχιζαν να τριζουν τα φθηνα πλαστικα του.

Σε ενα βενζιναδικο σηκωνω τη σελα με βιασυνη και η σελα εφτασε στο δρομο.
***Ειχε ξεβιδωσει απο τον κραδασμο**

Φορτωμενος με μπαγκαζιερα και συνεπιβατη , εμεινα ...

ΛΥΘΗΚΕ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΠ. απο κραδασμους.\

Με 34000 χλμ κρατησε για 3 χρονια ..

Τα λεφτα του τα εβγαλε αλλα και τιποτα δεν εμεινε....

Αυτα.

Α! και με τα ανταλλακτικα ειναι χαλια.

πχ. μια κοπιλια παει με τον πηρο

ενας πηρος παει με την ντιζα μαζι και τετοια..

Δηλαδη για μια βιδα παιρνεις αναγκαστικα μισο μηχανακι..Ωραιοι.

CHRISTOF
10/01/2012, 15:44
Συμφωνώ με τον Πανοπτικό.
Ο τόπος συναρμολόγησης δεν έχει καμία σχέση.
Σημασία έχει ποιός ορίζει τις προδιαγραφές αυτής και κατά συνέπεια ποιός δίνει την εγγύηση. Εαν λοιπόν θεωρήσουμε κοινό τόπο κατασκευής την Κίνα (παράδειγμα) το θέμα είναι ποιός δίνει την εγγύηση. Επειδή όλοι δίνουν εγγύηση, καταλήγουμε πάλι στον υπεύθυνο για αυτή την εγγύηση ( αντιπρόσωπος ).

transalpblack
10/01/2012, 19:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35

"μειντ ιν τσαινα"

τι θα κάνετε???

Χαχαχαχαχαχα.
Αυτό λες???
Κάτσε να σου πω εγώ τι έπαθα.
Παρήγγειλα από το merchabdise της Volvo ένα κορμάκι μωρουδιακό για να το κάνω δώρο στον αδερφό μου που θα γέναγε η νύφη μου και όταν ήρθε, το ταμπελάκι έγραφε MADE IN GREECE :eyepop: :eyepop: :eyepop:

akis_trevor
10/01/2012, 20:05
απαντησα και νωριτερα οτι θα προτιμουσα sym - kymco οι οποιες τα τελευταια χρονια εχουν βελτιωθει αρκετα.να πω και την αποψη μου για τα κινεζικα.
ενας φιλος πηρε(του χαρισαν) ενα 250 cc κινεζικο τσοπερακι.δικυλινδρο.μαρκα δεν θυμαμαι,εγραφε κατι σαν quing-qi, η κατι τετοιο.το φωναζαμε λουιτζι!!!το λοιπον.το μοτερ ηταν ολοιδιο με χοντα.το ελυσε το μηχανακι σχεδον ολο(δεν ανοιξε μοτερ) καθοτι μηχανικος,γιατι ηταν παρατημενο 1-2 χρονια εριξε σπρει κλπ,καθαρισε οτι μπορουσε.του ειχε βγαλει προβλημα στα ηλεκτρικα οπου και το πηγε σε καποιο μαστορα.το προβλημα επιδιορθωθηκε αλλα στους 5-6 μηνες που το κρατησε ολο και κατι παθαιναν τα ρευματα στο μηχανακι.μια κολλαγε το ενα μια δεν δουλευε το αλλο.οποτε και το πουλησε.αυτο ξερω ,το εβλεπα με τα ματια μου.απο μηχανικα κομπλε απο ηλεκτρολογικα επασχε πολυ....

sergiosm
10/01/2012, 20:31
όχι

γιατί υπάρχει βάσιμος κίνδυνος το φθηνό να αποδειχθεί ... φθηνιάρικο, οπότε αυτόματα θα πάψει να είναι φθηνό.

spyrakos35
10/01/2012, 21:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από akistrevor
....απο μηχανικα κομπλε απο ηλεκτρολογικα επασχε πολυ....

δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά απο μερικά καθως-πρέπει που ξέρω..... :smokin:

schumifer
11/01/2012, 12:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs

Από την ενασχόλησή μου με αγορές από εξωτερικό άλλων προϊόντων (ηλεκτρονικών ειδών συνήθως)
τέτοια νοοτροπία οδηγεί στο να αγοράσεις το ίδιο φθηνό προϊόν πιο ακριβά.
Είτε επειδή ο κινέζος σε έχει πάρει πρέφα, είτε επειδή σε πήρε πρώτα πρέφα ένας ευρω-πέος και αποφάσισε να βγάλει χρήμα στην καμπούρα σου. Αγοράζει φθηνά το φθηνό προϊόν που είδες (και ακόμη φθηνότερα λόγω μαζικής αγοράς ίσως) και στο πουλάει στην τιμή που ζητάς..

alex14
11/01/2012, 12:34
Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, το πρόβλημα είναι η αντιπροσώπευση και κατά συνέπεια η εξυπηρέτηση του πελάτη. Πιστεύω ότι οι Κινέζοι είναι ένας τίμιος λαός με δίψα για μάθηση. Η απληστία των Δυτικών τους έχουν γεμίσει τεχνογνωσία αφού πλέον πάρα πολλά αγαθά που χρησιμοποιούμε, κατασκευάζονται εκεί. Επίσης, δεν είναι χαζός λαός. Δεν θέλουν να γεμίσουν την αγορά με σκάρτα προϊόντα. Προσέξτε, μιλάμε για μηχανάκια που κοστίζουν όσο βγάζει ένας εργάτης εκεί το χρόνο, και αν. Μην τα μπερδεύετε με φθηνοηλεκτρονικά.

Καπου τα εχεις μπερδεψει. Τα καθαρα κινεζικα προιοντα και ειδικα τα μηχανακια ειναι απαραδεκτης ποιοτητας. Το ξερω απο πρωτο χερι μιας και αυτη τη στιγμη ειμαι Κινα :D

Παρε ενα επωνυμο μεταχειρω και ξεχνα τις κινεζιες

nikos_abel
11/01/2012, 12:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Καπου τα εχεις μπερδεψει. Τα καθαρα κινεζικα προιοντα και ειδικα τα μηχανακια ειναι απαραδεκτης ποιοτητας. Το ξερω απο πρωτο χερι μιας και αυτη τη στιγμη ειμαι Κινα :D

Τι σε κάνει να νομίζεις ότι καταλαβαίνουμε τα κινέζικα που γράφεις;

alex14
11/01/2012, 13:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι καταλαβαίνουμε τα κινέζικα που γράφεις;

:lol:

:look:

nikos_abel
11/01/2012, 13:07
:lol:

:look:

:beer: :beer: :beer:

Γράψε και κανα life in the east να γουστάρουμε, μόνο η αστραλία έχει ενδιαφέρον δηλαδής

Volo
11/01/2012, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Polaris
Σε ενα βενζιναδικο σηκωνω τη σελα με βιασυνη και η σελα εφτασε στο δρομο.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

alex14
11/01/2012, 14:16
:beer: :beer: :beer:

Γράψε και κανα life in the east να γουστάρουμε, μόνο η αστραλία έχει ενδιαφέρον δηλαδής

Οταν βρω χρονο, πραγμα λιγο δυσκολο, θα προσπαθησω να γραψω κατι

CHRISTOF
11/01/2012, 14:31

Τίποτα δεν έχω μπερδέψει. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δεν είπα ότι τα κινέζικα μηχανάκια είναι καλής ποιότητας. Εαν όμως ένας καλός αντιπρόσωπος μου καλύψει τα δυο - τρια προβλήματα που θα βγάλει σαφώς και είμαι ΟΚ από την στιγμή που έχω δώσει 30% λιγότερα χρήματα για κάτι καινούργιο. Άσε που το επώνυμο μεταχειρισμένο μπορεί να είναι από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα. Καααααάποτε τα αρχαία χρόνια είχα πάρει ένα CBR 400R μεταχείρω. Με πήγαινε 7 μέσα και μια έξω (από το συνεργείο) :cry:

Μια και είσαι εκεί, δοκίμασε την τοπική σπεσιαλιτέ. Γκέϊσα λέγεται :smokin:

nikos_abel
11/01/2012, 14:35
Τίποτα δεν έχω μπερδέψει. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δεν είπα ότι τα κινέζικα μηχανάκια είναι καλής ποιότητας. Εαν όμως ένας καλός αντιπρόσωπος μου καλύψει τα δυο - τρια προβλήματα που θα βγάλει σαφώς και είμαι ΟΚ από την στιγμή που έχω δώσει 30% λιγότερα χρήματα για κάτι καινούργιο. Άσε που το επώνυμο μεταχειρισμένο μπορεί να είναι από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα. Καααααάποτε τα αρχαία χρόνια είχα πάρει ένα CBR 400R μεταχείρω. Με πήγαινε 7 μέσα και μια έξω (από το συνεργείο) :cry:

Μια και είσαι εκεί, δοκίμασε την τοπική σπεσιαλιτέ. Γκέϊσα λέγεται :smokin:

Βρε αΣχετε. αυτές είναι στη Γιαπωνία

Ρε τι πάθαμε....

Λευκάδιος
11/01/2012, 15:04
το 2000 ειχα παρει το dayang dy 50(ιδιο με το astrea dream)καινουργιο.το εκανα 72αρι και το κρατησα περιπου 2 χρονια(δουλευα και ντελιβερι) οπου το πουλησα σε συναδελφο μου με 14000χλμ.το μηχανακι υπαρχει ακομα και δεν εχει καποιο προβλημα.προ 5ετιας πηρα το ιδιο σε 100 κυβικα με 43000χλμ.εμφανισιακα ηταν ταλαιπωρημενο αλλα μηχανικα αριστο.το ειχα περιπου 1.5-2 χρονια χωρις προβλημα και το πουλησα.τα συγκεκριμενα μοντελα ηταν απο την κορυφη ως τα νυχια ιδια με τα honda,πλαστικα,καρμπυρατερ keihin japan,κυλιδροκεφαλες ταιριαζαν χωρις προβλημα απο το ενα μοντελο στο αλλο.[list]
δεν εχω αποψη για τα υπολοιπα κινεζικα που κυκλοφορουν αλλα σαν πρωτη εντυπωση τα περισσοτερα δεν με πειθουν με την ποιοτητα τους

universalgr1
11/01/2012, 15:10

Θα μιλήσω μόνο εκ πείρας κι όχι εκ γνώσεως.

Έχω το Daytona DY125 απ'τον Μάρτη του 2009 (κλείνω 3 χρόνια δηλαδη σε λίγο καιρό).
Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια σχεδόν κάθε βράδυ, όταν έπιασα 2η δουλειά (σαν διανομέας).
Επίσης το χρησιμοποιώ κάθε μέρα για όλες τις αγγαρείες, δουλειές, εξυπηρετήσεις κλπ κλπ..

Εφτασα τα 58.000χλμ και το μηχανακι έχει ζητήσει ελάχιστα έως μηδαμινά πράγματα για τη χρήση που του κάνω..
Και ειλικρινά ακόμα και κάτι σοβαρό να βγάλει.. του 'χω ρίξει τέτοιο σκίσιμο που θα το κατανοήσω, θα του πετάξω ένα lifan επάνω και θα συνεχίσω.. (υποθετικά μιλάω).

Και για να πω και το λόγο που πήρα Κινέζικο..
Βασικά για 2 λόγους:
1. Για την τιμή. (1100€ με 2 χρόνια εγγύηση) - (Απόσβεση έχει κάνει στην τιμή και με το παραπάνω!!)
2.Γιατί ήξερα πως ήθελα ένα μηχανάκι το οποίο θα υπέφερε, οπότε απέκλεισα μηχανακια που θα μου αρεσαν και θα τα λυπόμουν να τα σκίσω έτσι.

CHRISTOF
11/01/2012, 15:12
Βρε αΣχετε. αυτές είναι στη Γιαπωνία

Ρε τι πάθαμε....

:hypnotize :hypnotize :hypnotize

Είδες τι γίνεται όταν το μυαλό σου είναι αλλού? :rotflmao: :rotflmao:

Σωστός :a19:

CHRISTOF
11/01/2012, 15:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από universalgr1
Θα μιλήσω μόνο εκ πείρας κι όχι εκ γνώσεως.

Έχω το Daytona DY125 απ'τον Μάρτη του 2009 (κλείνω 3 χρόνια δηλαδη σε λίγο καιρό).
Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια σχεδόν κάθε βράδυ, όταν έπιασα 2η δουλειά (σαν διανομέας).
Επίσης το χρησιμοποιώ κάθε μέρα για όλες τις αγγαρείες, δουλειές, εξυπηρετήσεις κλπ κλπ..

Εφτασα τα 58.000χλμ και το μηχανακι έχει ζητήσει ελάχιστα έως μηδαμινά πράγματα για τη χρήση που του κάνω..
Και ειλικρινά ακόμα και κάτι σοβαρό να βγάλει.. του 'χω ρίξει τέτοιο σκίσιμο που θα το κατανοήσω, θα του πετάξω ένα lifan επάνω και θα συνεχίσω.. (υποθετικά μιλάω).

Και για να πω και το λόγο που πήρα Κινέζικο..
Βασικά για 2 λόγους:
1. Για την τιμή. (1100€ με 2 χρόνια εγγύηση) - (Απόσβεση έχει κάνει στην τιμή και με το παραπάνω!!)
2.Γιατί ήξερα πως ήθελα ένα μηχανάκι το οποίο θα υπέφερε, οπότε απέκλεισα μηχανακια που θα μου αρεσαν και θα τα λυπόμουν να τα σκίσω έτσι.

Αυτό ακριβώς λέω :beer:

catmaster
11/01/2012, 15:29
Αυτό ακριβώς λέω :beer:

από τα γραφόμενά σου μάλλον έχεις ήδη καταλήξει πριν καν ανοίξεις το θρεντ ...

τα κινέζικα έχουν θέματα και μηχανολογικά και σε ποιότητα κατασκευής εν γένει ... αλλά είναι φτηνά και αν σου κάτσει καλό μηχανάκι θα είσαι οκ (το αν σου κάτσει όμως είναι ζαριά)

ότι και να πάρεις πάντως να σου βγει γερό εύχομαι :wave2:

CHRISTOF
11/01/2012, 15:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
από τα γραφόμενά σου μάλλον έχεις ήδη καταλήξει πριν καν ανοίξεις το θρεντ ...

τα κινέζικα έχουν θέματα και μηχανολογικά και σε ποιότητα κατασκευής εν γένει ... αλλά είναι φτηνά και αν σου κάτσει καλό μηχανάκι θα είσαι οκ (το αν σου κάτσει όμως είναι ζαριά)

ότι και να πάρεις πάντως να σου βγει γερό εύχομαι :wave2:

Κατά 90%, ναι έχω καταλήξει. Δεν θα μπορούσα όμως να μην πάρω και την γνώμη ανθρώπων που δεν έχω μεν γνωρίσει αλλά τους νοιώθω κοντά μου.
Σε περίπτωση που το κάνω, θα έχετε τακτικό report, κάτι σαν test ride διαρκείας ρε αδελφέ.
Είμαι και άνθρωπος που δεν μπορώ να τρώω συνέχεια αυτά που μου σερβίρουν. Θέλω να δοκιμάζω.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου :wave2:

catmaster
11/01/2012, 15:41
Κατά 90%, ναι έχω καταλήξει. Δεν θα μπορούσα όμως να μην πάρω και την γνώμη ανθρώπων που δεν έχω μεν γνωρίσει αλλά τους νοιώθω κοντά μου.
Σε περίπτωση που το κάνω, θα έχετε τακτικό report, κάτι σαν test ride διαρκείας ρε αδελφέ.
Είμαι και άνθρωπος που δεν μπορώ να τρώω συνέχεια αυτά που μου σερβίρουν. Θέλω να δοκιμάζω.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου :wave2:

να πω την αλήθεια μου τεστ διαρκείας έχω γενικά πολύ καιρό να διαβάσω για οποιοδήποτε μοντέλο σε παπιά (εκτός από του Anritsu για το Modenas)

καλό είναι να μαθαίνουμε συνέχεια πράγματα

αν σε ενδιαφέρει κιόλας έχω ενα πελάτη μου που πουλάει lifan με άλλα 4,5 χρόνια εγγύηση (έχει 1500 χμ το μηχανάκι και η lifan δίνει 5 χρόνια σε κάποια μοντέλα της)

Lioulios
11/01/2012, 17:36
Για σκουτερ SYM , Kymco είναι μια χαρα. Κινεζικο θα έπαιρνα αν μου τα κάνανε δώρο .

Αλλά και πάλι δεν είναι και το τέλος του κόσμου . Φιλαράκι έχει κινέζικο σκούτερ. Αφήνει βέβαια τα κομμάτια του σιγά σιγά ,αλλά το χει για σκούτερ !!

Για Κινέζικο εντουρακι πάντως που λες .... Μπα! Θα κόψει μπορεί και στο 1ο μεγάλο άλμα .

nic mor
11/01/2012, 18:00
εχω μπει στη πριζα εδω και μερικες μερες,
το κοιταω το ξανακοιταω,λεω να παω να το δω
και απο κοντα..
θα την πω την αμαρτια μου..
αυτο το κινεζικο μου εχει κινησει την περιεργεια
και σκεφτομαι να σπρωξω το παπι και να το παρω:blush:

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1904709/

βαρατε:cry:

byron
11/01/2012, 18:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
και απο κοντα..

Μη κάνεις κανα αστείο και βγείς στο βουνό με δαύτο.

MikeG
11/01/2012, 18:17
και απο κοντα..

Δε θα το έκανα αυτό. Ειδικά μηχανάκι για βουνό.. Αν θες enduro, πούλα το παπί που λες & βρες ένα μεταχειρισμένο ΚΤΜ ή ότι άλλο. Δεν υπάρχει σύγκριση. Βασικά δεν υπάρχει λογική να πάρεις εκείνο το κινέζικο, εκτός αν θες απλά να το βλέπεις.

CHRISTOF
11/01/2012, 18:29
και απο κοντα..

Αυτό για παράδειγμα, (που είναι καινούργιο) είναι στην τιμή ενός καινούργιου Innova. Είναι μια καλή πρόταση για χρήση στην πόλη. Αντί για παπί δηλαδή. Δεν μπορεί, κάτι καλύτερο θα κάνει. Δεν ξέρω κιόλας.
Τώρα για βουνό, ούτε και εγώ θα το εμπιστευόμουνα. :rolleyes:

nic mor
11/01/2012, 18:30
ειμαι ηδη σε αναζητηση παλιου xr250
για να αντικαταστησω το παπι και να κανω και
τις on-offαδες μου χωρις να φοβαμαι (τωρα βγαινω με το στρομ και οπως και να το κανουμε δεν ειμαι και τοσο ανετος)
οτι μια πιθανη πτωση θα φτασει το χιλιαρικακι!!
σε καμια περιπτωση δεν σκεφτομαι μονοπατια-αλματα κτλ
ειμαι αρκετα μεγαλος για να ξεκινησω τον πρωταθλητισμο τωρα..

αλλα την αμαρτια μου την ειπα:blush:
απο τις φωτο τουλαχιστον ειναι ωραια τα ριμαδια:bawl:

nic mor
11/01/2012, 18:38
να συμπληρωσω οτι μεχρι πριν ενα μηνα,η απαντηση
μου στην ερωτηση "ποια ειναι η γνωμη σου για τα κινεζικα"
ηταν "ουουουουουου 666 666 666"
δεν αλλαξα ξαφνικα γνωμη,ουτε αυτα εγιναν ξαφνικα αξιοπιστα,
αλλα το ριμαδι μου αρεσε τοσο πολυ,που πλεον το συζηταω :blush:

marios8
11/01/2012, 18:39
και απο κοντα..

Ούτε να στο χαρίζανε μην έκανες το λάθος να βγείς με αυτό στο βουνό .

catmaster
11/01/2012, 18:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Μη κάνεις κανα αστείο και βγείς στο βουνό με δαύτο.

το αντίθετο θα έλεγα Βυρωνα , εγώ θα το πήγαινα μαμιώντας παντού να δω τι ψάρια πιάνει ... εξάλλου μέσα στην εγγύηση είναι ότι πάθει θα φτιαχτεί

αφού υπάρχει εμπορικός αντιπρόσωπος και αναφέρει εγγυήσεις συντήρηση κόστος ανταλλακτικών και τα ρέστα ...
ιδού η ρόδος ιδού και το άλμα

(αν και βάρος δεν αναφέρει πουθενά)

:D

jfx
11/01/2012, 18:44
καλα νταξει οι μισοι εδω μεσα γραφουνε οτι δε θα παιρναν κινεζικο και ότι χαλανε ολα κτλ επειδή καπου ακουσανε πως ενα δυο τρια κινεζικα επαθαν αυτο κι εκεινο, αρα ολα για πεταμα. κι αναθεμα κι αν εχουν καβαλησει εστω και μια φορά ενα απο δαυτα...

εγω πηρα κινεζικο μεταχειρισμενο 250 ευρώ με 20κ χιλιομετρα και του χω βαλει αλλα 20.
καθε μερα χρησιμοποιειται στην αθηνα και έχει κανει και ταξίδι 400χλμ με τερμα γκαζι όλη την ωρα(εθνική)
και σε χωματόδρομους εχει παει και απ'ολα.

ναι νταξει δεν ειναι cryptonX , και κραδασμους έχει και χαμηλης ποιοτητας πλαστικά, και σκληρό κιβώτιο κτλ αλλά τα φρενάκια του είναι μια χαρά κι εχει βγαλει 5 φορες τα λεφτα του κι ακομα παει μια χαρά.

κι οταν πεθάνει αυτο, παλι για κανενα τετοιο θα κοιταξω.

Πανοπτικός
11/01/2012, 18:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
καλα νταξει οι μισοι εδω μεσα γραφουνε οτι δε θα παιρναν κινεζικο και ότι χαλανε ολα κτλ επειδή καπου ακουσανε πως ενα δυο τρια κινεζικα επαθαν αυτο κι εκεινο, αρα ολα για πεταμα. κι αναθεμα κι αν εχουν καβαλησει εστω και μια φορά ενα απο δαυτα...

εγω πηρα κινεζικο μεταχειρισμενο 250 ευρώ με 20κ χιλιομετρα.
καθε μερα χρησιμοποιειται στην αθηνα και έχει κανει και ταξίδι 400χλμ με τερμα γκαζι όλη την ωρα(εθνική)
και σε χωματόδρομους εχει παει και απ'ολα.

ναι νταξει δεν ειναι cryptonX , έχει και κραδασμους έχει και χαμηλης ποιοτητας πλαστικά, έχει και σκληρό κιβώτιο κτλ αλλά τα φρενάκια του είναι μια χαρά κι εχει βγαλει 5 φορες τα λεφτα του κι ακομα παει μια χαρά.

κι οταν πεθάνει αυτο, παλι για κανενα τετοιο θα κοιταξω.

Κατι τετοιο θα εγραφα αλλα οχι τοσο ευγενικα...
Αν μια μια κινεζικη εταιρια για καποιο λογο βγαλει -καποτε- κατι που να ειναι πραγματικα της προκοπης, ειμαστε τοσο στενομυαλοι που δεν θα το παρουμε χαμπαρι ποτε. :wave2:

dimzan
11/01/2012, 19:00
Τα παντα ειναι θεμα προδιαγραφων.

Και η bmw φτιαχνει κινητηρες στην κινα (για καποιες μεγαλες σειρες αυτοκινητων) αλλα βαζει τις δικες της προδιαγραφες. Απλα τους κατασκευαζει στην κινα γιατι ειναι σθηνα τα εργατικα χερια.

Απλα οι κινεζοι οτανν κανουν κατι απο μονοι τους τεινουν να βαζουν φθηνοτερα υλικα χαμηλοτερης ποιοτητας, και να μην τα περνανε απο τοσους τεχνικους ελεγχους οπως συνηθιζουν οι ευρωπαιοι και οι ιαπωνες. Επισης δεν εχουν τμηματα R&D (research and development) η επενδυουν πολυ λιγα σε αυτο το κομματι, γι αυτο εχουν αυτα τα αποτελεσματα. Μαλλον search and copy κανουν, η ιστορια αυτο διδασκει. Οι καλες αντιγραφες κοστιζουν αρκετα, ενω οι φθηνες απομιμισεις ξεκινουν απο 600ευρω. Σκεφτειτε οτι αν το πρακτικερ χρεωνει 600€ για παπακι 125 στο εργοστασιο δεν κοστιζει ουτε 150€ (αφαιρεστε ΦΠΑ, κερδος πρακτικερ, μεταφορα, κερδος κινεζου εμπορου, κερδος εργοστασιου).

Καποιες κινεζιες η αληθεια ειναι πως εχουν κρατησει μια χαρα. Αν ομως το μηχανακι εχει την ταση να βγαζει προβληματα πρεπει να πιανει λιγο το χερι σου για να μην εισαι καθε 3 και 5 στο μαστορα. Γενικα δεν τα συστηνω για καποιον απειρο που δεν εχει ιδεα απο μηχανολογικα.

CHRISTOF
11/01/2012, 19:03
Το thread το άνοιξα, διότι είχα (και έχω) τους προβληματισμούς που έχουν οι φίλοι παραπάνω. Στην εποχή μας, το value for money αποκτάει άλλη σημασία. Δεν έχω φτάσει στο σημείο (και ούτε ποτέ θα φτάσω) να έχω ως όνειρο ένα κινέζικο μηχανάκι, διότι πάνω από όλα η μηχανή είναι ιδέα. Και όλοι μας θέλουμε να καβαλάμε μια μάρκα που έκανε εκείνο ή το τάδε επειδή είμαστε άνθρωποι και οι άνθρωποι είναι ο στόχος του marketing (το οποίο έχουν αναγάγει σε επιστήμη). ΟΜΩΣ είμαι ανοικτός στο να δοκιμάσω κάτι άλλο και όχι μόνο μου αρέσει αυτή η διαδικασία, αλλά ακόμη και να κάνω λάθος εκ των υστέρων, θα έχω πετύχει κάτι.
Δεν ξέρω πώς μπορεί να ακούγονται αυτά που λέω στα αυτιά σας, αλλά δεν μου πάει να ακυρώσω κάτι χωρίς να έχω ιδία άποψη.
Ειδικά ένα εντουράκι για την πόλη με 1000 - 1500 Ευρώ τώρα που πήρα και ιδέες :D

marios8
11/01/2012, 19:07
, εγώ θα το πήγαινα μαμιώντας παντού να δω τι ψάρια πιάνει ... εξάλλου μέσα στην εγγύηση είναι ότι πάθει θα φτιαχτεί

Δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι .
Είσαι και εσύ μέσα στην εγγύηση ??
Εδώ δεν μιλάμε για καθημερινή μετακίνηση και να χαλάσει δεν τρέχει και τίποτα . Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα .

Ούτε για πλάκα :nono: :nono:

catmaster
11/01/2012, 19:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι .
Είσαι και εσύ μέσα στην εγγύηση ??
Εδώ δεν μιλάμε για καθημερινή μετακίνηση και να χαλάσει δεν τρέχει και τίποτα . Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα .

Ούτε για πλάκα :nono: :nono:

ρε τζιέριμ θεωρητικά μιλάμε δεν το ψωνίσαμε το μηχανάκι και τώρα καθόμαστε κονιόρδοι παρακείμενα στο τρέιλερ αυτοσχεδιάζοντας πως θα ανεβούμε τον αγωγό στη μια ρόδα ...

αφού έχεις κάνει τέτοια σκηνικά δεν έχεις δει τι χάρχαλα κατεβάζουν σε Πάρνηθες και άλλα πιστάκια ;; από αρχαία dt μέχρι wannabe Xt καμουφλαρισμένα για εντούρο και ο θεός βοηθός
φυσικά και δεν θα πάρω τον κινέζο και με τη μία θα αρχίσω να καβαλάω τραπέζια να δω που θα κάνει το πλαίσιο κραπ ... με παρέα και χαλαρά και κάθε φορά θα τσεκάρω πλαίσια άξονες και ότι μπορώ ...

(και μετά το πλακώνω)

:wave2: :wave2:

notakos600
11/01/2012, 19:50
Πάντως στο thumpertalk δεν τα βρίζουν τόσο πολύ τα κινέζικα, αλλά ξέχασα, σαν ελληναράδες τα ξέρουμε όλα και συμφωνώ με τον Πανοπτικό στο ότι αν βγάλουν κάτι καλό οι Κινέζοι δεν θα το δούμε καν με τέτοιες παρωπίδες που φοράμε....
Αθάνατη Ελλάδα που δεν βγάζεις ούτε βίδα αλλά σε ενοχλούν τα κινέζικα μηχανάκια. :beer:

byron
11/01/2012, 20:23
με παρέα

Βασικό αυτό :lol:.

Αυτό εννοούσα να μην βγει στο βουνό. Το μηχανάκι και να σπάσει φτιάχνετε. Αν μείνεις μόνος σε καμμιά βουνοκορφή με τους λύκους να ουρλιάζουν γύρω γύρω αλλάζει το πράμα όμως. :rotflmao: :rotflmao:

catmaster
11/01/2012, 20:28
Βασικό αυτό :lol:.

Αυτό εννοούσα να μην βγει στο βουνό. Το μηχανάκι και να σπάσει φτιάχνετε. Αν μείνεις μόνος σε καμμιά βουνοκορφή με τους λύκους να ουρλιάζουν γύρω γύρω αλλάζει το πράμα όμως. :rotflmao: :rotflmao:

κανόνας απαράβατος Βύρωνα ... πάντα με παρέα στο βουνό γιατί αν σου κάτσει η στραβή πέθανες (πιο ρεαλιστικά δεν γράφεται)

(και κάποιος στην παρέα να ξέρει κανα δυο πράγματα παραπάνω ακόμα καλύτερα )

μόνο ο τρελός ο Crs-K είχε πάει τότες μόνος του με την Άφρικα και από τον μπίστο που έφαγε (ευτυχώς δεν είχαμε δράματα καλά ναναι ο άνθρωπΑς ) ....

... μετά του έμεινε το παρατσούκλι "ο κουτσός" :lol:

:beer: :wave2:

byron
11/01/2012, 20:34
... μετά του έμεινε το παρατσούκλι "ο κουτσός" :lol:

Και ΄γω νόμιζα οτι του το κόλλησε ο gtsiros :lol: :bawl: :lol:

catmaster
11/01/2012, 20:44
Και ΄γω νόμιζα οτι του το κόλλησε ο gtsiros :lol: :bawl: :lol:

να πω την αλήθεια μου με αυτά που διάβαζε ο crs εδώ μέσα κάτι εγκεφαλικά τα είχε χτυπήσει αλλά δεν νομίζω ότι του προκάλεσαν μόνιμη παραπληγία :lol: :lol:

marios8
11/01/2012, 20:44
ρε τζιέριμ θεωρητικά μιλάμε δεν το ψωνίσαμε το μηχανάκι και τώρα καθόμαστε κονιόρδοι παρακείμενα στο τρέιλερ αυτοσχεδιάζοντας πως θα ανεβούμε τον αγωγό στη μια ρόδα ...

αφού έχεις κάνει τέτοια σκηνικά δεν έχεις δει τι χάρχαλα κατεβάζουν σε Πάρνηθες και άλλα πιστάκια ;; από αρχαία dt μέχρι wannabe Xt καμουφλαρισμένα για εντούρο και ο θεός βοηθός
φυσικά και δεν θα πάρω τον κινέζο και με τη μία θα αρχίσω να καβαλάω τραπέζια να δω που θα κάνει το πλαίσιο κραπ ... με παρέα και χαλαρά και κάθε φορά θα τσεκάρω πλαίσια άξονες και ότι μπορώ ...

(και μετά το πλακώνω)

:wave2: :wave2:

Τώρα το έθεσες σε λογική βάση .
Σίγουρα κυκλοφορούν χρέπια στο βουνό αλλά πιστεύω οτι αυτοί που τα καβαλάνε έχουν συναίσθηση του που φτάνει το χέρι τους (αν δεν το έχουν, το καταλαβαίνουν γρήγορα με τον άσχημο τρόπο) .
Αυτό όμως που σκέφτεται ο φίλος μας παραπάνω υποτίθεται οτι είναι CRF ρεπλικα που σημαίνει οτι το παίρνεις για συγκεκριμένο σκοπό και όχι για χαλαρή βολτούλα .
Αν κάνεις το λάθος να μπείς με αυτό σε στροφή φέτες θα βγεις μυτζήθρες .

:beer: :wave2:

byron
11/01/2012, 20:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Πάντως στο thumpertalk δεν τα βρίζουν τόσο πολύ τα κινέζικα, αλλά ξέχασα, σαν ελληναράδες τα ξέρουμε όλα και συμφωνώ με τον Πανοπτικό στο ότι αν βγάλουν κάτι καλό οι Κινέζοι δεν θα το δούμε καν με τέτοιες παρωπίδες που φοράμε....
Αθάνατη Ελλάδα που δεν βγάζεις ούτε βίδα αλλά σε ενοχλούν τα κινέζικα μηχανάκια. :beer:

Δεν συγκρίνουμε πορτοκάλια Αργολίδας με πορτοκάλια Σετσουάν για να κάνουμε κακόπιστη κριτική, αλλά που θα δώσει ο καθένας τα λεφτά του για να πάρει το καλύτερο value for money. Αν πιστεύει κάποιος ότι ένα κινέζικο είναι καλύτερο από ένα καλομεταχειρισμένο japan, καλή αγορά και μακάρι να του βγεί αστέρι.

ΥΓ. Η τιμή αγοράς κινέζικου παπιού απο (μικρο)έμπόρο, ήταν 260$ το κομμάτι σύμφωνα με φορτωτική που είχα δει πέρυσι. Κοντά στα 200+€ δηλαδή. :wave2:

Πανοπτικός
11/01/2012, 21:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600

Και εγω συμφωνω που συμφωνεις μαζι μου :hypnotize :hypnotize , αλλα τι ψαχνεις να βρεις, διπλα λεγαμε για ενα hyosung gt 250 (αν γραφεται ετσι) και επειδη εχει αναποδο πιρουνι μπροστα το βγαλαν -ακουσον ακουσον- αρνητικο στοιχειο λογω δυσκαμψιας :bigcry:

Αυτοι οι κινεζοι οτι κ να κανουν σκατα θα ειναι... :bigcry:

AUFGEBRACHT
11/01/2012, 21:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Και εγω συμφωνω που συμφωνεις μαζι μου :hypnotize :hypnotize , αλλα τι ψαχνεις να βρεις, διπλα λεγαμε για ενα hyosung gt 250 (αν γραφεται ετσι) και επειδη εχει αναποδο πιρουνι μπροστα το βγαλαν -ακουσον ακουσον- αρνητικο στοιχειο λογω δυσκαμψιας :bigcry:

Αυτοι οι κινεζοι οτι κ να κανουν σκατα θα ειναι... :bigcry:

:nono: Η Ηyosung είναι κορεάτικη

el_hymador
11/01/2012, 21:27
Daytona, Zongshen και Lifan είναι τα πιο γνωστά κινέζικα και αποδεδειγμένα δουλεύουν χωρίς προβλήματα (και να βγάλουν κάτι χέστ*κες, φτιάχνεται σχεδόν τζάμπα). Φυσικά θα πρέπει κάποιος να συμβιβαστεί και να κάνει παραχωρήσεις σε θέματα που αφορούν ποιότητα κατασκευής, πολυτέλειες, μούρη κτλ-κτλ. Ωστόσο αν το ζητούμενο είναι καμτσίκι και τα κεφάλια μέσα στη δουλειά, δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Απαραίτητα φυσικά προϋπόθεση να υπάρχει κάποιος σοβαρός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

nikos_abel
11/01/2012, 21:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Απαραίτητα φυσικά προϋπόθεση να υπάρχει κάποιος σοβαρός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

And that my friend is the only issue

universalgr1
12/01/2012, 08:23
Σ'αυτο το θέμα πας για Daytona ή Sym που έχει ένα αξιοπρεπές δίκτυο πωλήσεων και service με αρκετά σημεία εξυπηρέτησης.

:winka:

Red Rider
13/01/2012, 18:01
Σα να βελτιώνονται στις αντιγραφές οι Κινέζοι..:wacko: ¨

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1636498/

Skopelos
14/01/2012, 16:02
Προσωπικά θα αγόραζα κινέζικο μηχανάκι μόνο αν το ήθελα σαν παπί για καθημερινή χρήση. Δεν μπορώ να συγκρίνω την αξιοπιστία εταιριών που ασχολούνται μισό αιώνα με τις μοτοσυκλέτες με κινέζικες εταιρίες που δημιουργήθηκαν χτες και φτιάχνουν φθηνές αντιγραφές ιαπωνικών μοντέλων. Πέρα από τον κινητήρα μετράει και η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ολόκληρης της μοτοσυκλέτας.
Ας αποδείξουν επομένως την αντοχή τους στο χρόνο οι Κινέζικες μοτοσυκλέτες και μετά βλέπουμε.

Μέσα στο ADVrider διάβασα για έναν Ιρλανδό με ένα κινέζικο Sinnis Apache (Αντιγραφή Suzuki) o οποίος ταξιδεύει ανά τον κόσμο και τα τελευταία βίντεο του είναι από Μογγολία. Δεν έχει κάποιο ιστολόγιο ή Thread παρά μόνο βίντεο στο youtube:

http://www.youtube.com/user/Sinnisify

Διάβασα για αυτόν εδώ:

http://www.advrider.com/forums/showpost.php?p=17707760&postcount=4594

Ίσως όταν ολοκληρώσει το ταξίδι του να δώσει χρήσιμες απόψεις πάνω στο θέμα κινέζικο.