PDA

View Full Version : Oyyyyyyaaaaaoyyyyyy

vaska
10/01/2012, 13:16
Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.

Δείτε το (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mMvLuUJFHYk)

:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

yannis24
10/01/2012, 13:20
:eyepop: :eyepop: :eyepop:

μακρυα απο εμας !!

antsoar
10/01/2012, 14:01
Η τεχνική λέγετε Crab υπάρχει και άλλος τρόπος με wing down,

εντυπωσιακό πάντος :D :D Vaska :beer: :beer: :beer:

cosgili
10/01/2012, 14:02
Λογω δουλειας κανω καμια 20αρια πτησεις το χρονο. Τετοιο περιστατικο μου εχει συμβει 2 φορες. Την πρωτη στη Λημνο με ελικοφορο και τη δευτερη στην Κω με boeing. Ειναι απιστευτο ειδικα αν καθεσαι παραθυρο και μπορεις να εχεις οπτικη επαφη με εξω για να καταλαβεις και τη θεση του αεροπλανου:eyepop:

manhunter
10/01/2012, 14:08
To έπαθα προχθές, γυρνώντας από Βουδαπέστη, με Boeing 737.
Με το που περάσαμε τα σύννεφα πάνω από το Eλ. Βεν. το αεροπλάνο πηγαινε σαν τρελό.
Αφού λεω οτι αποκλείεται να το προσγειώσει. Και καθόμουν παράθυρο, στο φτερό, και τα είδα όλα.
Πρέπει να το προσγείωσε με 8-9 μποφόρ χαλαρά....

webassasin
10/01/2012, 14:10
οπως λεμε πιλοταρα..

DimChios
10/01/2012, 14:19
χεστες

:smokin:

Πανοπτικός
10/01/2012, 15:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από cosgili
Λογω δουλειας κανω καμια 20αρια πτησεις το χρονο. Τετοιο περιστατικο μου εχει συμβει 2 φορες. Την πρωτη στη Λημνο με ελικοφορο και τη δευτερη στην Κω με boeing. Ειναι απιστευτο ειδικα αν καθεσαι παραθυρο και μπορεις να εχεις οπτικη επαφη με εξω για να καταλαβεις και τη θεση του αεροπλανου:eyepop:

με boeing ? Θα μου δωσεις να κανω βολτα :confused:

Cpt. Haddock
10/01/2012, 16:01
Το κτήριο όπου δούλευα στο Αμστερνταμ ήταν σχεδον στην ευθεία του διαδρόμου 27 του Σχιπχολ. Ηταν πολύ εντυπωσιακό μέρες με δυνατό βορειοδυτικο να βλέπεις προσγείωση με crosswind απο 747, το οποίο να έχει στριψει πολύ διαγώνια και να κουνιέται σα φτερό.

Το έχω πάθει και στο Ακτιο στον 25R με ATR42 και απο το αριστερό παράθυρο σχεδον φαινοταν το κτήριο του αεροσταθμου που ειναι στη δεξια πλευρα. Για γερα νεύρα.

trelf
10/01/2012, 16:03
ναι....για δειτε και αυτο!

εδω! (http://www.youtube.com/watch?v=Xsp3jQxRSRM&feature=related)

MG-KTiNoS
10/01/2012, 16:04
και γαμώ τα βίντεο η κάνον 5Δ!!!!!

:rotflmao: :rotflmao:

Πανοπτικός
10/01/2012, 16:12
:eek:

Να μη σας χαλασω τη χαρα, αλλα γιατι ειναι τοσο δυσκολο να βαζετε ενα τιτλο...

el_hymador
10/01/2012, 16:56
Καλα σιγα...

Καθαρα Δευτερα στην Ακροκορινθο με 8ρακι γεματο ΒΔ, χαρταετο επιφανειας 3,5 τ.μ. και να κοβεται η ουρα... εκει να δεις.... :uplate:

SVX
10/01/2012, 16:59
καλα, ο τυπος το κανε το τζαμπο χαριερ μιλαμε :look:

catmaster
10/01/2012, 17:30
Πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια με Klm για Newcastle με δέκα και βάλε μποφόρ ... όταν πήγε να το προσγειώσει έβλεπα τον αεροδιάδρομο στα ίσα ... αλλά καθόμουν στο φτερό :lol: :lol:

από Βουκουρέστι (Otopeni ) σε ΕλΒεν με ρουμάνικη εταιρεία δύο κύκλους έκανε να το φέρει κάτω ο ρουμάνος (ντίρλα το αεροπλάνο):lol: πάλι το διάδρομο έβλεπα από το φτερό

αλλά το κορυφαίο ήταν Έλληνας πιλότος πετυχαίνω Παρασκευή πρωί (Airbus 737-400 πρέπει να ήταν ... άδειο από κόσμο αλλά κατέβαζε τις εφημερίδες) για Καζαντζάκης ... και τώρα που το γράφω γελάω ... οκτώ μποφόρ και το Καζαντζάκης μάλλον έχει θέμα με τον αέρα ... τρεις φορές από πάνω και λέει αν δεν παίξει και τελευταία γυρνάμε πίσω αλλιώς θα τις πιούμε τις ρακές ...

όλο το θηρίο φάλτσα μέχρι τη μέση και κάνει ένα τρελό γυροσκοπικό λέμε :rotflmao: :rotflmao: ... ισιώνει πατάει κάτω αλλά επειδή έχει χάσει πολύ διάδρομο ρίχνει και μια στα αερόφρενα και παραλίγο να έρθουμε όλοι μέσα στο κόκπιτ :lol: :lol:

και γαμώ τις ρακές λέμε :lol:

vaska
10/01/2012, 18:43
Όταν πέταγα r/c μοντέλα είχε συμβεί πολλάκις αυτό. Θυμάμαι μάλιστα μια φορά στην γιορτή της αεροπορίας ( στον Άραξο μας έδιναν διάδρομο και είχαμε πανηγύρι μοντελιστικό 3 ημέρες) είχε αρκετό αέρα και προσπαθούσα να σηκώσω μια σχετικά απλή κατασκευή με cox-άκι, που σημαίνει φουλ γκάζι από την ώρα που το βάζεις μπροστά. Πήρα θέση στο διάδρομο και άρχισε το μαύρο να τσουλάει. Ως προς τον διάδρομο δεν είχε ταχύτητα απογείωσης αλλά η ταχύτητα του αέρα ως προς το σκάφος, δημιούργησε συνθήκες απογείωσης και τα κακόμοιρο απογειώθηκε με την όπισθεν.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Τα πιτσιρίκια φωνάζανε "κοίτα αυτό το αεροπλανάκι πετάει προς τα πίσω" αλλά εγώ μέχρι να το γυρίσω και να μην το καρφώσω στον διάδρομο είδα κι έπαθα.

Είναι όμως τελείως διαφορετικό πράγμα να παίζεις με r/c απ' το να παίζεις με λεωφορεία που έχουν και μπόλικες ψυχές μέσα.

Shaolin Monk
10/01/2012, 18:56
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

Λεω να μην ξαναμπω σε αεροπλανο.... :bawl:

πυξιδας990
10/01/2012, 19:08
τα εργαλεια πρεπει να φορανε white power αμορτισερ για να αντεχουν τετοια φορτια:alien: :alien: :alien:

nio1981
10/01/2012, 19:31
οχι ρε μ@λ@κ@ βασκα....και εχω να ξαναπαω τελος τουτουνου Düsseldorf.....και πανω που το ειχα συνηθισει.....κοπανε......:bawl:

BLACKGAS
10/01/2012, 19:46
Χαλαρά κι εγώ το κάνω!

στο flight simulator
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
στο demo...
:smokin: :smokin: :smokin:

cityfly
10/01/2012, 19:48
αυτό θα πει με τις μπάντες

byron
10/01/2012, 20:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
αυτό θα πει με τις μπάντες

Αυτό θα πει με τις πάντες...->http://www.youtube.com/watch?v=kTl1nQ9bO1Y

spyro
10/01/2012, 20:18
αυτο που δε σας ειπε ο Αντωνης (antsoar) ειναι οτι ενίοτε και με τις ανάλογες συνθήκες τα κανει και αυτος αυτα

Cpt. Haddock
10/01/2012, 21:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
αυτο που δε σας ειπε ο Αντωνης (antsoar) ειναι οτι ενίοτε και με τις ανάλογες συνθήκες τα κανει και αυτος αυτα

Και χωρις κινητήρα αμα λάχει... :smokin:

vaska
10/01/2012, 21:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Και χωρις κινητήρα αμα λάχει... :smokin:

Χωρίς κινητήρα το συγκεκριμένο tip δεν γίνεται.

:wave2: :wave2: :wave2:

Cpt. Haddock
10/01/2012, 21:40
Μαλιστα κύριε πτέραρχε :wacko:

antsoar
10/01/2012, 23:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Χωρίς κινητήρα το συγκεκριμένο tip δεν γίνεται.

Αυτό που δεν γίνεται χωρίς κινητήρα είναι το Go Around :lol: :bigcry: :lol:

Στα Ανεμόπτερα έχεις μια και μόνη προσπάθεια κάθε φορά, κάθε προσγείωση είναι αναγκαστική προσγείωση

:beer: :beer: :beer:

243952

antsoar
11/01/2012, 00:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro

Εσένα σε περιμένω για βόλτα :wave2:

Υ.Γ. Υπάρχουν άλλοι πιο έμπειροι από μένα εδώ μέσα, αλλά δεν αποκαλύπτονται :look:

εγώ δεν μιλάω :nono:

Allst@rf
11/01/2012, 00:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από antsoar

Υ.Γ. Υπάρχουν άλλοι πιο έμπειροι από μένα εδώ μέσα, αλλά δεν αποκαλύπτονται :look:

εγώ που είχα φάει "όπα" στην κύπρο ,θεωρούμαι έμπειρος;

αστεροπουλάδα...

:lol:

Allst@rf

αστεροπουλάδα...

Allst@rf

αστεροπουλάδα...

Ζεύκας
11/01/2012, 01:17
πάλι από το κινητό στέλνεις ρε? :rolleyes:

Allst@rf
11/01/2012, 01:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας

ναι γιατί;

Ζεύκας
11/01/2012, 01:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
ναι γιατί;

triple post :p

vaska
11/01/2012, 07:50
Αυτό που δεν γίνεται χωρίς κινητήρα είναι το Go Around :lol: :bigcry: :lol:

Στα Ανεμόπτερα έχεις μια και μόνη προσπάθεια κάθε φορά, κάθε προσγείωση είναι αναγκαστική προσγείωση

Με όλο το σεβασμό στις ώρες που έχεις βάλει, με τέτοια ταχύτητα αέρα όταν πας για προσγείωση και δεν έχεις κινητήρα πας με τον αέρα πλάτη και όχι μούτρα όπως στις περιπτώσεις που έβαλα. Τα σκάφη είναι σχεδόν ακίνητα κατά τη διαδικασία προσγείωσης κι αυτό σημαίνει ότι έχουν μηχανική ισχύ κόντρα στον άνεμο, πράγμα που δεν έχει το ανεμόπτερο.

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

Cpt. Haddock
11/01/2012, 07:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας

Cpt. Haddock
11/01/2012, 07:58
[...]Τα σκάφη είναι σχεδόν ακίνητα κατά τη διαδικασία προσγείωσης [...]

Δεν ειναι ακινητα, απλα έχει τραβηξει με πολύ ζουμ το βιντεο. :winka:

nikos_abel
11/01/2012, 08:00

:confused: :confused: :confused:

vaska
11/01/2012, 08:06

Ηλία έχουν πολύ μικρή ταχύτητα, σχεδόν ακίνητα. Δες πόσο λίγο διάδρομο θέλουν για να σταματήσουν.

Cpt. Haddock
11/01/2012, 08:09
Ηλία έχουν πολύ μικρή ταχύτητα, σχεδόν ακίνητα. Δες πόσο λίγο διάδρομο θέλουν για να σταματήσουν.

Καμια σχέση. Δε γινεται 100 τόνοι να ειναι σχεδον ακινητοι, θα χρειαζόταν πανω απο 150 κομβους αέρα (τόση περίπου ειναι η ταχυτητα προσεγγισης). Ξαναλέω, ειναι το ζουμ που σας ξεγελάει

:wave2:

nikos_abel
11/01/2012, 08:13
Καμια σχέση. Δε γινεται 100 τόνοι να ειναι σχεδον ακινητοι, θα χρειαζόταν πανω απο 150 κομβους αέρα (τόση περίπου ειναι η ταχυτητα προσεγγισης). Ξαναλέω, ειναι το ζουμ που σας ξεγελάει

Το ζουμί είναι στο ζουμ.

Νταξ, το ακίνητοι είναι σχετικό (κυριολεκτικά)

Το αρουπλάνου είναι ακίνητο σε σχέση με το έδαφος, όχι με τον αέρα

Π.Χ. από μια άλλη γωνία λήψης το θέαμα είναι http://www.youtube.com/watch?v=79LE4ty_gkM

(άσχετο που εγκατέλειψε τη προσπάθεια)

vaska
11/01/2012, 08:16

Τι να πω???? Μπορεί και να έχεις δίκιο, πάντως κρίνοντας από το πόσο λίγο διάδρομο χρησιμοποιεί θεωρώ ότι ως προς τον διάδρομο έχει πολύ μικρή ταχύτητα. Δεν κρύβω ότι πολλές από αυτές τις προσγειώσεις μου θύμισαν Harrier. Πάντως είναι χειριστές με τσαγανό.

vagtav
11/01/2012, 08:17
....με τέτοια ταχύτητα αέρα όταν πας για προσγείωση και δεν έχεις κινητήρα πας με τον αέρα πλάτη και όχι μούτρα όπως στις περιπτώσεις που

Στην καλύτερη θα κάνεις endo.
Την χειρότερη δεν θες να την μάθεις

Ζεύκας
11/01/2012, 09:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Στην καλύτερη θα κάνεις endo.
Την χειρότερη δεν θες να την μάθεις

double front flip? :confused:

+1 στον Καπετάνιο.

δεν ξέρω πράγματα για τις προσγειώσεις των αεροσκαφών.
αυτό που ξέρω είναι ότι λόγω ζουμ και (κυριότερο για εμένα) επειδή βλέπεις το γεγονός "φάτσα" το μάτι σε ξεγελά. για να γίνει κατανοητό ας πούμε ότι ένα αεροπλάνο πετά σταθερά παράλληλα στο έδαφος.

με την οπτική του βίντεο το μάτι θα νόμιζε ότι είναι (σχεδόν) ακίνητο!

τέτοια βιντεάκια καλό είναι (αν υπάρχει συνατότητα) να τραβιόνται από το πλάι του διαδρόμου
με ένα μεγάλο μέρος του να βρίσκεται μόνιμα στο πλάνο.

Ζεύκας
11/01/2012, 09:20
πχ εδώ φαίνεται καλύτερα αυτό το φαινόμενο γιατί υπάρχουν σημεία σύγκισης της απόστασης

http://www.youtube.com/watch?v=dd9NM9vsGD8&feature=related

Πανοπτικός
11/01/2012, 09:34
αυτα ειναι βλακειες, οταν πηγαινω με το hornet κοντα στην τελικη :eek: κ εχει αερα αντε να το προσγειωσω :smokin:

vaska
11/01/2012, 09:35
Φίλαι, στο βιντεάκι που έβαλες υπάρχει μεν αέρας αλλά είναι crosswind, στο δικό μου βίντεο ο αέρας είναι παράλληλος με τον διάδρομο. Τες πα, δεν το έβαλα για ανάλυση αλλά επειδή είναι χάρμα οφθαλμών και όπως πάντα ο καπετάνιος έχει δίκιο. Πρέπει να έχει δίκιο, και αυτό είναι τελειωτικό.

:D :D :D

Cpt. Haddock
11/01/2012, 09:41
Αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=OtnL4KYVtDE&feature=list_related&playnext=1&list=SPA6658F5062B03CE1) ειναι πιο εντυπωσιακό λόγω όγκου.

Το Κάι Τακ ήταν γενικώς ενας εφιαλτης

Ζεύκας
11/01/2012, 09:43
Φίλαι, στο βιντεάκι που έβαλες υπάρχει μεν αέρας αλλά είναι crosswind, στο δικό μου βίντεο ο αέρας είναι παράλληλος με τον διάδρομο. Τες πα, δεν το έβαλα για ανάλυση αλλά επειδή είναι χάρμα οφθαλμών και όπως πάντα ο καπετάνιος έχει δίκιο. Πρέπει να έχει δίκιο, και αυτό είναι τελειωτικό.

:D :D :D

κάτσε βοήθα να καταλάβω κι εγώ που δεν ξέρω από πτήσεις.

crosswind δεν σύνεβη και στα δύο βίντεο; ποιά η διαφορά;

Cpt. Haddock
11/01/2012, 09:49
Κροσγουιντ ειναι και στα δύο, απλα ο Βασκας έχει τσακωθει με τη γεωμετρία :p

manhunter
11/01/2012, 10:01
Ωραία, και επειδή τελευταία φορά πιλόταρα Airbus 380 στον ύπνο μου, θα πεί κάποιος γιατί το κάνουν αυτό?

Cpt. Haddock
11/01/2012, 10:07
Γυρνάνε τη μυτη του αεροσκάφους προς τον άνεμο, ωστε αυτο να πάει ευθεία και να μην το βγάλει ο αέρας εκτός διαδρόμου. Γυρνώντας προς τον καιρό, δειχνεις μικρότερη επιφάνεια στον άνεμο.

Δύσκολη τεχνική, για γερα νευρα και κεφάλια μέσα και θέλει καλό συγχρονισμο για το πότε να ευθυγραμμισεις (ουσιαστικα την τελευταία στιγμη) το αεροσκάφος.

Shaolin Monk
11/01/2012, 10:11
Γυρνάνε τη μυτη του αεροσκάφους προς τον άνεμο, ωστε αυτο να πάει ευθεία και να μην το βγάλει ο αέρας εκτός διαδρόμου. Γυρνώντας προς τον καιρό, δειχνεις μικρότερη επιφάνεια στον άνεμο.

Δύσκολη τεχνική, για γερα νευρα και κεφάλια μέσα και θέλει καλό συγχρονισμο για το πότε να ευθυγραμμισεις (ουσιαστικα την τελευταία στιγμη) το αεροσκάφος.

Eω τα ειδα και τα εκανα πανω μου... Δεν ξερω αν προλαβα να ευθυγραμμιστω με το κεντρο του εσωρουχου.... :uplate: :uplate: :uplate: :eyepop:

Cpt. Haddock
11/01/2012, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Eω τα ειδα και τα εκανα πανω μου... Δεν ξερω αν προλαβα να ευθυγραμμιστω με το κεντρο του εσωρουχου.... :uplate: :uplate: :uplate: :eyepop:

Σκέψου δε οτι όλη την ώρα αυτου του δύσκολου χειρισμου, εχεις και καμια εκατοστή ατομα στην καμπινα που ουρλιαζουν πανικόβλητα :lol:

cityfly
11/01/2012, 10:22
Σκέψου δε οτι όλη την ώρα αυτου του δύσκολου χειρισμου, εχεις και καμια εκατοστή ατομα στην καμπινα που ουρλιαζουν πανικόβλητα :lol:

αυτο αλήθεια το χω απορία, με τα ακουστικά τους και προφανώς κάποια μόνωση τι ήχοι περνούν άραγε από το θάλαμο των επιβατών;

vaska
11/01/2012, 10:30
Κροσγουιντ ειναι και στα δύο, απλα ο Βασκας έχει τσακωθει με τη γεωμετρία :p

Εγώ στο βίντεο που έβαλα, πλευρικούς δεν είδα, αντιθέτως είδα παράλληλους με τον διάδρομο.

Θα το ξαναδώ :D :D :D πολλές φορές ακόμα μέχρι το μεσημέρι και θ' αποφανθώ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
11/01/2012, 10:34
To λέει κι ο τίτλος ρε όργιο. Εκτος απο τη γεωμετρία εισαι σκράπας και στα αγγλικα; :lol:

nikos_abel
11/01/2012, 10:42
To λέει κι ο τίτλος ρε όργιο. Εκτος απο τη γεωμετρία εισαι σκράπας και στα αγγλικα; :lol:

Oyyyyyyaaaaaoyyyyyy = Πλευρικοί άνεμοι.

Εφαρμογή : Ξανθιά γκόμενα βλέπει τσάντα :

-Oyyyyyyaaaaaoyyyyyy, πολύ πλευρικοανεμότσαντα αυτή!

Περνάω;:lol:

vaska
11/01/2012, 10:51

Αφού το ξέρεις τι με πειράζεις??? Στο σπίτι μας μόνο Ρούσικα μιλούσαμε........

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

sniper
11/01/2012, 10:53

Ναι αλλά αυτά πέφτουν.. :rolleyes:

Shaolin Monk
11/01/2012, 12:19

..εεεε... αφου μενατε εξω απο τον Αγιο ΔιονυσΟ.... :rolleyes: :p :D

vaska
11/01/2012, 13:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
..εεεε... αφου μενατε εξω απο τον Αγιο ΔιονυσΟ.... :rolleyes: :p :D

Είσαι ακόμα τόσο Ντίρλα γιατρέ που τον Αγ. Διονύσιο τον έκαμες Αγ. Διόνυσο

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αλήθεια ρε τι κάνει ο Λέων που είχες μαζί σου στη βόλτα????

Anty12
11/01/2012, 13:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ναι αλλά αυτά πέφτουν.. :rolleyes:

Όχι πάντα (http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=gGnyWgXnZ6g&feature=endscreen)

nikos_abel
11/01/2012, 13:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Όχι πάντα (http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=gGnyWgXnZ6g&feature=endscreen)

:rotflmao:

και νόμιζα ότι θα το ρίξει στη θάλασσα

Anty12
11/01/2012, 13:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel

και νόμιζα ότι θα το ρίξει στη θάλασσα

Ο επόμενος ήταν (http://www.youtube.com/watch?v=N6EsCqHQAmc&feature=related) αυτός....

p@nos
11/01/2012, 14:09
re ma8ete na odigate mixanakia prota poy exete ke apopsi kai gia aeroplana

devil's animal
11/01/2012, 15:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
re ma8ete na odigate mixanakia prota poy exete ke apopsi kai gia aeroplana

αφου και οι γρηγοροι οδηγοι, πιλοτοι λεγονται...:p