PDA

View Full Version : Italy to Spain

Σελίδες : [1] 2

MikeG
10/01/2012, 17:15
Χαιρετώ το ταξιδιωτικό κομμάτι του φλόρουμ.
Αρχίζω σιγά σιγά να εξετάζω πιθανούς προορισμούς για το καλοκαίρι που μας έρχεται (2012) & στο ψηλότερο σημείο της λίστας μου είναι η Ισπανία & ίσως & Πορτογαλία, αν χρονικά είμαι οκ.

Έχουμε τώρα μια σπαζοκεφαλιά. Από Ιταλία, (λογικά Ancona), πάμε οδικώς Ισπανία ή παίρνουμε καράβι από CIVITAVECCHIA για BARCELLONA ?

Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο site του Grimaldi ( http://www.grimaldi.napoli.it/en/online_booking.html ), το κόστος για τη μηχανή & 2 άτομα σε καμπίνα 4 ατόμων είναι πήγαινε έλα 930 euros. Όπως καταλαβαίνεται, too much!
Υπάρχει κανείς που έχει κάνει αυτό το δρομολόγιο? Αν θυμάμαι καλά ο Gallos. Είχατε πληρώσει όντως τόσα πολλά? Μήπως υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει πακέτο από Ελλάδα, αφού & οι Μινωικές του Grimaldi είναι, & να υπάρχει στο σύνολο αρκετά καλή τιμή?

Από την άλλη οδικώς, σκέφτομαι ότι χρειαζόμαστε 2 μέρες με cool ρυθμούς. Βγαίνει & σε μια μέρα, αλλά μάλλον θα έχουμε γκρίνια.

So..? Infos..?

:sun: :sun:

road spirit
10/01/2012, 17:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
...
Από την άλλη οδικώς, σκέφτομαι ότι χρειαζόμαστε 2 μέρες με cool ρυθμούς. Βγαίνει & σε μια μέρα, αλλά μάλλον θα έχουμε γκρίνια.

σύντεκνε για ξαναυπολόγισε τα ...
cool και 2 μέρες δε βγαίνει εύκολα
Απο Ανκόνα είναι 1300+ χλμ
Από Βενετία 1200+

Ο ταχύτερος δρόμος θα είναι να το κόψεις όλο απο autostrada αλλά τότε θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλα σου σε διόδια (θυμήσου πχ πόσο πληρώσαμε στη Γαλλία όταν πηγαίναμε προς Carcassone) και θα πρέπει να βγάζεις 600+ την ημέρα και θα κόψετε φλέβες απο βαρεμάρα.

Αν το πάς γρήγορα, δεν θα είναι cool. Αν δεν το πας full autostrada, τα χλμ είναι παραπάνω απο αυτά που έγραψα πριν, άρα ακόμα πιο ζόρικος ο στόχος των 2 - cool - ημερών.

Αν υπολογίσεις βενζίνες για 2600 χλμ (πήγαινε-έλα) + διόδια + 4 διανυκτερεύσεις (βάλε 6 για να είσαι μέσα) + τη βαρεμάρα, μάλλον καλύτερα το πλοίο.

MikeG
10/01/2012, 17:52
Σκεπτόμενος το κόστος από Πάτρα για Ανκόνα, το κόστος για Βαρκελώνη μου μοιάζει εξωφρενικό. Αναλόγως τις μέρες. Ίσως περιοριστώ και σε Ιταλία - Γαλλία. Πάντως προς τα εκεί παίζω.
Σκέφτομαι και το καιρό στην Ισπανία βέβαια (τίγκα ζέστη).

υγ. Ναι, δεν σκεφτόμουν στο οδικό 2 μέρες για Βαρκελώνη, αλλά για Montepelier πχ. ή κάπου εκεί κοντά.

Sapadak
10/01/2012, 18:06
Μιλα με το μελος vasilis88 ή καπως ετσι.

Το εχει κανει με καραβι και νομιζω κοστιζει πολυ φθηνοτερα (καταστρωμα)

Cpt. Haddock
10/01/2012, 18:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
[...] (καταστρωμα)

Χλωμο... :smokin:

g.kounoupis
10/01/2012, 18:09
Μάλλον κάνεις λάθος εγώ το έκανα το Πάσχα πάνε έλα 2 άτομα 2 μηχανές εξ. Δίκλινη καμπίνα και δώσαμε 600 ευρώ

Cpt. Haddock
10/01/2012, 18:11
Εχω την εντυπωση οτι Πασχα με καλοκαίρι εχουν μια μικρη διαφορα στις τιμες :winka:

MikeG
10/01/2012, 18:17
Παιδιά, ίσως έκανα λάθος κατά τη διάρκεια του booking, αφού στο nuber of cabins επέλεξα μια 4κλινη & στη συνέχεια στο number of passenger , 2. Οπότε ίσως κράτησε όλη τη τετράκλινη. Θα το κοιτάξω πάλι.

spyrakos35
10/01/2012, 18:40
τρεις φορές που έχω πάρει το πάτρα ανκόνα, πήρα αεροπορικό κάθισμα και όλα καλά.... είναι σημαντικά πιο φτηνό από την κανπίνα, αρκετά άνετο και ειδικά αν πας νωρίς στο καράβι θα πιάσεις καλές θέσεις...
αν το κάνεις, σου συνιστώ να πάρεις απο αυτά τα μαξιλαράκια που τα φουσκώνεις και τα βάζεις στον αυχένα (όπως του αεροπλάνου)....

το θέμα είναι τι ώρα θα φτάσεις ανκόνα.... συνήθως είναι μεσημεράκι.... υπολόγισε οτι θα κάνεις στάνταρ μία διανυκτέρευση το πολύ γένοβα.... και μετά θα πρέπει να το πάρεις σερί βαρκελώνη (κρίμα, στον δρόμο σου θα είναι πολλά αξιόλογα μέρη για να δεις και θα τα προσπεράσεις - εκτός και αν τα έχεις δει).....
βάλε λοιπόν την διανυκτέρευση, κανα κατοσταρικάκι τα διόδια, καφέδες, σάμαλι, κωκ για δύο και υπολόγισε τιμή βενζίνης ίδια με εδώ.... κάντο πήγαινε - έλα και δες το τελικό κόστος.... κότσαρε και κανα διακοσάρι ακόμα καλού κακού και είσαι μέστα

γενικά, έτσι όπως έχουν πάει οι τιμές, σήμερα, το αεροπλάνο είναι σαφώς καλύτερη λύση από το να πάρεις καράβια μέχρι την βαρκελώνη (δυστυχώς για τα ταξίδια με την μοτό)....

:wave2:

tai
10/01/2012, 20:48
στο aferry.gr (http://www.aferry.gr/quote/Booking/AFRYBook2.asp?A=A&SD=58220483616220120110194146) μου βγαζει για Αυγουστo 2 ατομα με 1 μοτο σε καμπίνα 568. EUR

ggs
10/01/2012, 21:53
Αεροπορικώς και νοίκιασε εκεί….

http://reservations.airtickets.gr/airtickets/results.do?v=1&sid=1&xid=1326228649931

Επιλεγμένη πτήση:
Aegean 10/08 08:45 - 11:00 Αθήνα - Βαρκελώνη
Aegean 20/08 00:35 - 04:25 Βαρκελώνη - Αθήνα
Τελική τιμή€ 416.06

ΚΑΙ

http://www.motoespana.com/bkg/rental/gearselect
PickUp/DropOff: MotoEspana Barcelona

From: Fri 10/08/2012 To: Mon 20/08/2012

Duration: 10 Days
Your Bikes
Bikes (x1)
Harley Davidson Sportster 754
Subtotal (Euros) € 754

MG-KTiNoS
10/01/2012, 21:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
σύντεκνε για ξαναυπολόγισε τα ...
cool και 2 μέρες δε βγαίνει εύκολα
Απο Ανκόνα είναι 1300+ χλμ
Από Βενετία 1200+

Ο ταχύτερος δρόμος θα είναι να το κόψεις όλο απο autostrada αλλά τότε θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλα σου σε διόδια (θυμήσου πχ πόσο πληρώσαμε στη Γαλλία όταν πηγαίναμε προς Carcassone) και θα πρέπει να βγάζεις 600+ την ημέρα και θα κόψετε φλέβες απο βαρεμάρα.

Αν το πάς γρήγορα, δεν θα είναι cool. Αν δεν το πας full autostrada, τα χλμ είναι παραπάνω απο αυτά που έγραψα πριν, άρα ακόμα πιο ζόρικος ο στόχος των 2 - cool - ημερών.

Αν υπολογίσεις βενζίνες για 2600 χλμ (πήγαινε-έλα) + διόδια + 4 διανυκτερεύσεις (βάλε 6 για να είσαι μέσα) + τη βαρεμάρα, μάλλον καλύτερα το πλοίο.

Σόρυ ρε φίλε για να καταλάβω σε πόσες μέρες κάνεις κουλ 1200-1300 Χλμ ?

:D

MG-KTiNoS
10/01/2012, 22:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Αεροπορικώς και νοίκιασε εκεί….

http://reservations.airtickets.gr/airtickets/results.do?v=1&sid=1&xid=1326228649931

Επιλεγμένη πτήση:
Aegean 10/08 08:45 - 11:00 Αθήνα - Βαρκελώνη
Aegean 20/08 00:35 - 04:25 Βαρκελώνη - Αθήνα
Τελική τιμή€ 416.06

ΚΑΙ

http://www.motoespana.com/bkg/rental/gearselect
PickUp/DropOff: MotoEspana Barcelona

From: Fri 10/08/2012 To: Mon 20/08/2012

Duration: 10 Days
Your Bikes
Bikes (x1)
Harley Davidson Sportster 754
Subtotal (Euros) € 754

οκ τ ακούσαμε κι αυτό...

Συγνώμη κύριιιεεεεεε
Φόρουμ μοτοσικλέτας είναι εδώ ή έκανα κάποιο λάθος???
:rotflmao:

ggs
10/01/2012, 22:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
οκ τ ακούσαμε κι αυτό...

Συγνώμη κύριιιεεεεεε
Φόρουμ μοτοσικλέτας είναι εδώ ή έκανα κάποιο λάθος???

Εναλλακτικά , θα μπορούσα να του προτείνω να νοικιάσει ένα ΙΜΠΙΘΑ που θα του ερχόταν ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ αλλά είπα να κρατήσω ένα επίπεδο (μέχρι και χαρλευ του βρήκα)….

Από την άλλη , οι τρόποι για να πάει κάποιος στην Ισπανία από Ελλάδα είναι συγκεκριμένοι , με συγκεκριμένα μέσα , συγκεκριμένο κόστος και συγκεκριμένη ταλαιπωρία…
Ο μαικ θα ζυγίσει τηνκ@υλα του,την τσέπη του , τον χρόνο του , τα κουράγια του , την γκρίνια και θα αποφασίσει ….
Όπως και να πάει του εύχομαι να το κάνει και να περάσει καλά ….

MG-KTiNoS
10/01/2012, 22:12
Βγες Βενετία (όχι Ανκονα)
Μετά βία Μισελέν (εκονόμικαλ)
Ούτε διόδια, ούτε τίποτα και έχει και μέρη να δεις άμα τραβάει η όρεξη σου στο δρόμο.
1290 Km σε 1,5 μέρα είσαι εκεί ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ

:beer:

υγ
Ρε τζι τζι ες θα μας τρελάνεις εντελώς τελείως !
:lol:

ggs
10/01/2012, 22:31
Βγες Βενετία (όχι Ανκονα)
Ούτε διόδια, ούτε τίποτα και έχει και μέρη να δεις άμα τραβάει η όρεξη σου στο δρόμο.

:rotflmao: :rotflmao: :lol:

Δεν το έλεγες πιο πριν το …..εκονομικαλ…
Ααα…. Να βάλει και Οργανο ΝΥχτερινης Παρατήρησης πάνω στο μηχανάκι για να βλέπει τα «αξιοθέατα» μέσα στην μαύρη νύχτα αφού έτσι κι αλλιώς δυο μέρες δεν θα κοιμηθεί….
:bawl: :rotflmao: ΧΑΛΑΡΑΑΑ....

MG-KTiNoS
10/01/2012, 22:39
Σόρυ αλλά εγώ θα τα έκανα σε μια μέρα αυτά τα χιλιόμετρα κανονικά, ούτε χαλαρά ούτε σφιχτά.
Αυτός γιατί να ξενυχτήσει σε 2 μέρες, με γκαρέλι θα πάει???

g.kounoupis
10/01/2012, 22:44
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
[B]Βγες Βενετία (όχι Ανκονα)

Αν είσαι μονός σου στην μηχανή είσαι εκεί χαλαρά σε 1,5 μέρα και γουστάρεις και την διαδρομή αλλά όταν εσύ θα βαράς 800αρες την ημέρα ο(η) συνεπιβάτης τι θα κάνει ?

ggs
10/01/2012, 22:48
Σόρυ αλλά εγώ θα τα έκανα σε μια μέρα αυτά τα χιλιόμετρα κανονικά, ούτε χαλαρά ούτε σφιχτά.
Αυτός γιατί να ξενυχτήσει σε 2 μέρες, με γκαρέλι θα πάει???

Μήπως να γράψει και το πλοίο για Ιταλία στα @@ του και να το πιάσει κοστα-κοστα από Αλβανία-μαυροβούνιο –Σλοβενία να χαζέψει και τις δαλματικές ακτές ?
Άμα ξεκινήσει ΠΟΛΥ ΠΡΩΙ από Κρήτη , κατά το απογευματάκι θα πίνει το καφεδάκι του στην ΠΛΑΘΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ….

MG-KTiNoS
10/01/2012, 22:49
ποιες 800άρες ρε παιδιά ?
1290 Km είναι από 650 την ημέρα.

Αλλά δεν κατάλαβα ο συνεπηβάτης πάει ταξίδι με μηχανή ή μιλάμε για κάτι άλλο????

(γιατί αν μιλάμε για κάτι άλλο οκ πάσο)

MG-KTiNoS
10/01/2012, 22:54
Μήπως να γράψει και το πλοίο για Ιταλία στα @@ του και να το πιάσει κοστα-κοστα από Αλβανία-μαυροβούνιο –Σλοβενία να χαζέψει και τις δαλματικές ακτές ?
Άμα ξεκινήσει ΠΟΛΥ ΠΡΩΙ από Κρήτη , κατά το απογευματάκι θα πίνει το καφεδάκι του στην ΠΛΑΘΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ….

Ψιτ Αγαπούλα…
Μακάρι να είχες τα προσόντα να το κάνεις αυτό που λες γιατί αυτά τα μέρη είναι υπέροχα.

ggs
10/01/2012, 22:57
Ψιτ Αγαπούλα…
Μακάρι να είχες τα προσόντα να το κάνεις αυτό που λες γιατί αυτά τα μέρη είναι υπέροχα.
Αλέτρι χρησιμοποιείς ή απλώς περπατάς στο χωράφι και το οργώνεις ?

g.kounoupis
10/01/2012, 23:02
Ο συνεπιβάτης μπορεί να πάει ταξίδι με την μηχανή απλά το θέμα είναι ότι εσύ οδηγάς γουστάρεις και είσαι απασχολημένος ενώ ο πίσω χάσκει σαν τον χάνο και περιμένει να φτάσει κάπου .
Αν εσύ έχεις βρει κοπέλα που αντέχει να κάνει τόσα χλμ σε μια μέρα μπράβο σου και είσαι τυχερός .

MG-KTiNoS
10/01/2012, 23:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από g.kounoupis
Ο συνεπιβάτης μπορεί να πάει ταξίδι με την μηχανή απλά το θέμα είναι ότι εσύ οδηγάς γουστάρεις και είσαι απασχολημένος ενώ ο πίσω χάσκει σαν τον χάνο και περιμένει να φτάσει κάπου .
Αν εσύ έχεις βρει κοπέλα που αντέχει να κάνει τόσα χλμ σε μια μέρα μπράβο σου και είσαι τυχερός .

Άστο ρε σύντεκνε Κουνούπι άστο…
Είμαστε αλλού…
Δεν μπορείς να φανταστείς ΠΟΣΟ αλλού

http://img42.imageshack.us/img42/599/dsc00562bj.jpg

MikeG
10/01/2012, 23:55
Ώπα μάγκες!Chiil out :winka:

ggs Το ξέρω αυτό που λες και προτείνεις, το καταλαβαίνω, απλά θέλω το δικό μου μοτόρι. Αν δεν φτάσουν τα χρήματα ή ο χρόνος, θα περιοριστούμε κάπου πιο κοντά.

Έχω ξανακάνει τη διαδρομή από Perpignian μέχρι και Sienna, οπότε μια εικόνα την έχω.

tai Ευχαριστώ για το link. Βασικά άρχισα να ψάχνω site που πουλάνε ακτοπλοϊκά σαν το airtickets πχ.

Νομίζω ότι maximum χιλιόμετρα τη μέρα θα βγαίνουν 400, μπορώ να βγάλω και αρκετά παραπάνω (εδώ είναι μπαμ η Θεσσαλονίκη με μια στάση μόνο για γέμισμα), αλλά σαν limit up έχω τα 400.

BELZEBOYLIS
11/01/2012, 00:13
Είχα κάνει την διαδρομή το '04 ! Διανυκτερεύσεις : 1η Γένοβα 2η Κάννες ?3η Μασσαλία . Στις Κάννες υποχρεωθήκαμε γιατί κάναμε την μλκια να πάμε από τον παραλιακό και όχι απο αυτοκινητόδρομο και φάγαμε τρελή κίνηση , οπότε τσάμπα η μέρα !

Θα σου πρότεινα για διαδρομή να κάνεις ότι μαλακία σου κατεβάσει η κούτρα σου ! Ετοίμασε μόνο σωστά την μηχανή σου , μάζεψε όσα περισσότερα χρήματα μπορείς και δρόμο !!!!! Σκηνή μην πάρεις μόνο ,εγώ δεν βρήκα κάμπινγκ της προκοπής ,αλλά φτηνά δωμάτια !!!! ΚΑΙ καλό ταξίδι !!!!

Μοναδική υποχρέωση ,να γράψεις ενα ωραίο ταξιδιωτικό , όταν επιστρέψεις!!!:beer: :beer: :wave2:

Cpt. Haddock
11/01/2012, 00:17
Ψιτ Αγαπούλα…

Καλά, χαλάρωσε λιγο :wave2:

MG-KTiNoS
11/01/2012, 00:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Καλά, χαλάρωσε λιγο :wave2:

Χαλαρός είμαι αλλά υπάρχει ένα επίπεδο στο οποίο συζητάω.
Ειρωνείες από ανθρώπους που μιλάνε για θέματα που δεν γνωρίζουν είναι λίαν ενοχλητικές.

Cpt. Haddock
11/01/2012, 00:39
Χαλαρός είμαι αλλά υπάρχει ένα επίπεδο στο οποίο συζητάω.
Ειρωνείες από ανθρώπους που μιλάνε για θέματα που δεν γνωρίζουν είναι λίαν ενοχλητικές.

Καποιοι αλλοι κατι γνωριζουμε όμως, οπότε κόψε κατι :winka:

doctoras
11/01/2012, 08:32
Ώπα μάγκες!Chiil out :winka:

ggs Το ξέρω αυτό που λες και προτείνεις, το καταλαβαίνω, απλά θέλω το δικό μου μοτόρι. Αν δεν φτάσουν τα χρήματα ή ο χρόνος, θα περιοριστούμε κάπου πιο κοντά.

Έχω ξανακάνει τη διαδρομή από Perpignian μέχρι και Sienna, οπότε μια εικόνα την έχω.

tai Ευχαριστώ για το link. Βασικά άρχισα να ψάχνω site που πουλάνε ακτοπλοϊκά σαν το airtickets πχ.

Νομίζω ότι maximum χιλιόμετρα τη μέρα θα βγαίνουν 400, μπορώ να βγάλω και αρκετά παραπάνω (εδώ είναι μπαμ η Θεσσαλονίκη με μια στάση μόνο για γέμισμα), αλλά σαν limit up έχω τα 400.

Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρων επιλογή το πλοίο ουδέποτε το είχα σκεφτεί
Αυτό το καλοκαίρι(καλά να είμαστε) ετοιμάζω και εγώ κάτι αντίστοιχο(προοροσμο ισπανία-πορτογαλία 15ημ. max)
Για το πήγαινε ή για το έλα είναι καλή περίπτωση το καραβάκι, να κρατηθείς χαλαρός
Τώρα εάν ήμουν μόνος μου το έχω 2φορές όχι μία αλλά ποιος ακούει γκρίνιες
κράτησε μας ενήμερους

road spirit
11/01/2012, 09:18
Σόρυ ρε φίλε για να καταλάβω σε πόσες μέρες κάνεις κουλ 1200-1300 Χλμ ?

Αδερφέ σκέψου όμως ότι το τι είναι κουλ διαφέρει από άτομο σε άτομο. Για μένα πχ δεν είναι κουλ να κάνω 800 χλμ ευθείας σε αυτοκινητόδρομο σε μια μέρα... είναι ανία ... Κουλ σημαίνει να περάσω καλά και να κάνω κέφι.

Αν δεν πάει απο αυτοκινητόδρομο (για να μη χτυπήσει η βαρεμάρα κόκκινα), η μέση ωριαία θα πέσει οπότε τα 800 χλμ θα βγούν πιο δύσκολα. Δεν έγραψα στο πρωτο μου ποστ ότι δεν βγαίνει. Έγραψα ότι δεν βγαίνει εύκολα και κουλ. Με μια μέση ωριαία 80 (γιατί τόσο θα πάει εκτός αυτοκινητοδρόμο), θέλει 10 ώρες καθαρή οδήγηση, βάλε και στάσεις για ξέπιασμα, βενζίνη κλπ ... Αυτό δεν είναι κουλ... Είναι διεκπεραίωση. Επειδή με τον Μικε γνωριζόμαστε πολύ καλά, ξέρω τι σκέφτεται όταν λέει κουλ. :winka: .
Και θα έχει και συνεπιβάτιδα η οποία μπορεί μεν να της αρέσει η μοτο-εκδρομή αλλά δεν είναι προπονημένη σε ημερίσιες 800άρες με τίγκα φορτωμένη μηχανή.

Ακόμα όμως και αν δεν μιλάμε για 800άρες αλλά για πχ 650 όπως λες, και πάλι το 10ωρο το χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ξύπνημα στις 8, γρήγορο καφέ-πρωινό, ντύσιμο κλπ, αναχώρηση στις 9 και στις 19:00 το απόγευμα/βράδυ να ψάχνει για ξενοδοχείο. Ξαναλέω, σαφώς και γίνεται απλά δεν είναι "κουλ" (δλδ, χαλαρά, άνετα, χαζεύοντας λίγο εδώ λίγο εκεί κλπ κλπ)

Επιπλέον, είναι καλό να αφήνουμε και 1 ώρα τουλάχιστον την ημέρα καβάτζα στο προγραμματισμό μας για καθυστερήσεις, ψιλοαπρόοπτα κλπ.

Κάπου γράφτηκε να προτιμήσει Βενετία. Αυτό σημαίνει +1 βράδυ στο πλοίο. Δώρο-άδωρο κατά τη γνώμη μου όταν έχεις συγκεκριμένες μέρες στη διάθεση σου και η πορεία σου δεν είναι βόρεια αλλά δυτικά.

g.kounoupis
11/01/2012, 09:42
Άστο ρε σύντεκνε Κουνούπι άστο…
Είμαστε αλλού…
Δεν μπορείς να φανταστείς ΠΟΣΟ αλλού

http://img42.imageshack.us/img42/599/dsc00562bj.jpg

Χωρίς παρεξήγηση αλλά μάλλον έχεις μπερδέψει το θέμα ταξίδι με μηχανή και ειδικά με συνεπιβάτη , αν είναι να οδηγάω όλη την ημέρα χωρίς να βλέπω τίποτα και στο τέλος της ημέρας να είμαι πτώμα στο ξενοδοχείο και να μην έχω κουράγιο για τίποτα αυτό δεν είναι ταξίδι αλλά κάτεργα .
Άποψη μου .

MikeG
11/01/2012, 10:09
Ας μείνουμε στο θέμα παρακαλώ & ας τερματιστεί εδώ η οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Λοιπόν, βρήκα εισιτήρια, πήγαινε - έλα από CIVITAVECCHIA - BARCELLONA και πίσω στα 576 euros, με εσωτερική καμπίνα. Ας κάνουμε τώρα το εξής: Ας συγκρίνουμε τα χρήματα που χρειάζονται οδικώς, από Ancona για Barcelona.

Έχουμε και λέμε υπολογίζοντας κατανάλωση 6lt/100km. Μέση τιμή βενζίνης 1,65

Απόσταση στρογγυλά 1300 km -> Κόστος βενζίνης : 130 euros
2 διανυκτερεύσεις -> 120 euros
Φαγητό -> 60 euros

Άθροισμα 310 euros

Είναι βέβαια μεγαλύτερη και η κούραση. Διόδια δεν υπολόγισα γιατί δεν έχω σκοπό να το κόψω autostrada, βαριέμαι.

vagtav
11/01/2012, 10:20
ΑΝ μιλάμε για ¨μοτοταξιδάκι¨ ερωτευμένων και ΑΝ ο στόχος είναι η Πορτογαλία (πολύ πιο όμορφος και ενδιαφέρον προορισμός από Ισπανία) και ΑΝ το limit up είναι τα 400χλμ/ημέρα, τότε εγώ θα σου προτείνω κάτι άλλο και ας λένε οι "σιδερόκωλοι" τα δικά τους.

Αεροπορικά εισιτήρια για Λισαβόνα για 2 άτομα με επιστροφή περίπου 450€
Ενοικίαση Tenere 660 για 12 ημέρες περίπου 1000€
Κάνεις τον γύρο της Πορτογαλίας σε 11 ημέρες (υπάρχει και σχετικό λινκ αν θες), μένεις σε camping ή σε ξενοδοχεία και έχεις κάνει όλα τα γούστα.

Έχεις κερδίσει χρόνο στον τελικό προορισμό, έχεις γλυτώσει χρήματα, έχεις κάνει χιλιόμετρα με μηχανή, έχεις γνωρίσει όλη τη χώρα, έχεις ευχαριστήσει το έτερον ήμισυ.
Αυτά

ΑΝ το κάνεις πες μου εντυπώσεις, γιατί θα είναι το επόμενο ταξίδι μου, όταν μας επιτρέψουν οι καταστάσεις.

243968

g.kounoupis
11/01/2012, 10:23
Η μια η άλλη έρχεται στα χρήματα απλά θέλεις 3 μέρες ακόμα για να πας και να έρθεις .
Πρέπει να δεις αν ταιριάζουν τα δρομολόγια , όταν είχα πάει εγώ το καράβι έφτανε πρωί ancona και έφευγε από Civitavecchia βράδυ οπότε είχα πάρα πολύ χρόνο για την διαδρομή και να κάνω βόλτες αλλά στην επιστροφή δεν ταίριαζαν τα δρομολόγια και αναγκαστικά έκανα μια διανυκτέρευση στη Civitavecchia.

road spirit
11/01/2012, 10:26
Δώσε βάση στα bold :

Ας μείνουμε στο θέμα παρακαλώ & ας τερματιστεί εδώ η οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Λοιπόν, βρήκα εισιτήρια, πήγαινε - έλα από CIVITAVECCHIA - BARCELLONA και πίσω στα 576 euros, με εσωτερική καμπίνα. Ας κάνουμε τώρα το εξής: Ας συγκρίνουμε τα χρήματα που χρειάζονται οδικώς, από Ancona για Barcelona.

Έχουμε και λέμε υπολογίζοντας κατανάλωση 6lt/100km. Μέση τιμή βενζίνης 1,65

Απόσταση στρογγυλά 1300 km -> Κόστος βενζίνης : 130 euros
2 διανυκτερεύσεις -> 120 euros
Φαγητό -> 60 euros

Άθροισμα 310 euros

Είναι βέβαια μεγαλύτερη και η κούραση. Διόδια δεν υπολόγισα γιατί δεν έχω σκοπό να το κόψω autostrada, βαριέμαι.

είναι 1400+ χλμ, αύξησε το κόστος βενζίνης
βάλε στο γκούγκλ μάπς στις επιλογές : avoid tolls, avoid highways. Απο Ανκόνα μέχρι ~ Perpignan σου βγάζει ~ 23 ώρες οδήγηση.

Αναθεώρησε το πλάνο σου

MikeG
11/01/2012, 10:29
Δώσε βάση στα bold :

είναι 1400+ χλμ, αύξησε το κόστος βενζίνης
βάλε στο γκούγκλ μάπς στις επιλογές : avoid tolls, avoid highways. Απο Ανκόνα μέχρι ~ Perpignan σου βγάζει ~ 23 ώρες οδήγηση.

Αναθεώρησε το πλάνο σου

Το γ@μίδι το google maps, αν του βάλω avoid tolles, avoid highways με πάει με το καράβι :lol: :lol: & δε βρίσκω επιλογή να το απενεργοποιεί.

Γιατί λες πιο πάνω η βενζίνη? Με 120 χιλιόμετρα σταθερά, μου καίει 5,5 lt/100Km . 120 δε θα πηγαίνω, αλλά πιο λίγα, αφού υποθέτω ο δρόμος δε θα είναι σαν autostrada. Οκ, φορτωμένος θα είμαι. Να το κάνω 6,5lt?

Cpt. Haddock
11/01/2012, 10:38
[...]Γιατί λες πιο πάνω η βενζίνη? Με 120 χιλιόμετρα σταθερά, μου καίει 5,5 lt/100Km . 120 δε θα πηγαίνω, αλλά πιο λίγα, αφού υποθέτω ο δρόμος δε θα είναι σαν autostrada. Οκ, φορτωμένος θα είμαι. Να το κάνω 6,5lt?

Διότι δε θα έχεις σταθερό γκάζι :winka:

g.kounoupis
11/01/2012, 10:39
Βαλε μια στάση κάπου ενδιάμεσα

MikeG
11/01/2012, 10:42
Διότι δε θα έχεις σταθερό γκάζι :winka:

Ακριβώς. Κρήτη πάντως 250 χιλιόμετρα απόσταση από "Εθνική" & επαρχιακούς, με βαλίτσες, διπλός τόσο μου έδειξε. Θα την υπολογίσω στα 7lt ρε παιδιά, εντάξει :lol: :lol:

MikeG
11/01/2012, 10:44
Βαλε μια στάση κάπου ενδιάμεσα

MikeG
11/01/2012, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
ΑΝ μιλάμε για ¨μοτοταξιδάκι¨ ερωτευμένων και ΑΝ ο στόχος είναι η Πορτογαλία (πολύ πιο όμορφος και ενδιαφέρον προορισμός από Ισπανία) και ΑΝ το limit up είναι τα 400χλμ/ημέρα, τότε εγώ θα σου προτείνω κάτι άλλο και ας λένε οι "σιδερόκωλοι" τα δικά τους.

Κάνεις τον γύρο της Πορτογαλίας σε 11 ημέρες (υπάρχει και σχετικό λινκ αν θες), μένεις σε camping ή σε ξενοδοχεία και έχεις κάνει όλα τα γούστα.

Έχεις κερδίσει χρόνο στον τελικό προορισμό, έχεις γλυτώσει χρήματα, έχεις κάνει χιλιόμετρα με μηχανή, έχεις γνωρίσει όλη τη χώρα, έχεις ευχαριστήσει το έτερον ήμισυ.
Αυτά

ΑΝ το κάνεις πες μου εντυπώσεις, γιατί θα είναι το επόμενο ταξίδι μου, όταν μας επιτρέψουν οι καταστάσεις.

Καλή η πρόταση σου, αλλά προς το παρόν το πλάνο λέει δική μου μοτοσυκλέτα. Αν δε φτάσουν τα χρήματα, τότε θα περιοριστώ για κάπου πιο κοντά-οικονομικά.

sapila racing
11/01/2012, 10:48
Εγώ πάντως θα πήγαινα με το μηχανάκι. Ειναι πολύ ωραία διαδρομή, την εχω κάνει με μηχανή μεχρι Μασσαλία πολύ παλιά και με αυτοκίνητο μεχρι Barcelona πριν χρόνια χωρίς autostrada κλπ.
Η μεση ταχύτητα είναι πολύ χαμηλή, αλλά περνας απο ωραία μέρη. Το καλοκαίρι ειδικά εχει πολύ κίνηση, αλλά θα πιείς το κεφαδάκι σου στο Μονακό, την μπυρίτσα σου στο St Tropez κλπ και κάποτε θα φτάσεις.
Η φτώχια θέλει καλοπέραση! :wave2:

MikeG
11/01/2012, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Εγώ πάντως θα πήγαινα με το μηχανάκι. Ειναι πολύ ωραία διαδρομή, την εχω κάνει με μηχανή μεχρι Μασσαλία πολύ παλιά και με αυτοκίνητο μεχρι Barcelona πριν χρόνια χωρίς autostrada κλπ.
Η μεση ταχύτητα είναι πολύ χαμηλή, αλλά περνας απο ωραία μέρη. Το καλοκαίρι ειδικά εχει πολύ κίνηση, αλλά θα πιείς το κεφαδάκι σου στο Μονακό, την μπυρίτσα σου στο St Tropez κλπ και κάποτε θα φτάσεις.
Η φτώχια θέλει καλοπέραση! :wave2:

Έχεις δίκιο. Αν καταφέρω και προσθέσω μέσα στο πλάνο, τις μισές μέρες διαμονής σε camping, τότε έτσι θα γίνει. :beer: :beer:

road spirit
11/01/2012, 11:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav

Αυτά

Δεν έχεις γλυτώσει χρήματα. Το ταξίδι αυτό με πλοίο Ιταλία-Βαρκελώνη και απο εκεί οδικώς (με το μηχανάκι μου) μέχρι πορτογαλία, με το δικό μου τρόπο ταξιδιού (κάμπινγκ κλπ) βγαίνει στα 1700 ευρώ (όλα μέσα) για 2 άτομα για 18 μέρες. Με το τρόπο που λες, έχουμε φτάσει ήδη τα 1450 και δεν έχουμε υπολογίσει ακόμα βενζίνες, φαγητό, διαμονή. :)

road spirit
11/01/2012, 11:06
Το γ@μίδι το google maps, αν του βάλω avoid tolles, avoid highways με πάει με το καράβι :lol: :lol: & δε βρίσκω επιλογή να το απενεργοποιεί. κάτι ξέρει ... ότι είναι ο καλύτερος τρόπος λέμε

Γιατί λες πιο πάνω η βενζίνη? Με 120 χιλιόμετρα σταθερά, μου καίει 5,5 lt/100Km . 120 δε θα πηγαίνω, αλλά πιο λίγα, αφού υποθέτω ο δρόμος δε θα είναι σαν autostrada. Οκ, φορτωμένος θα είμαι. Να το κάνω 6,5lt? όχι γιατί θα αυξηθεί απαραίτητα η κατανάλωση σου ρε μπόμπο, αλλά γιατί λες αρχικά 1300 χλμ ενώ θα βγεί 1400+ (για να μη πω 1400+++) :p

MikeG
11/01/2012, 11:06
Δεν έχεις γλυτώσει χρήματα. Το ταξίδι αυτό με πλοίο Ιταλία-Βαρκελώνη και απο εκεί οδικώς (με το μηχανάκι μου) μέχρι πορτογαλία, με το δικό μου τρόπο ταξιδιού (κάμπινγκ κλπ) βγαίνει στα 1700 ευρώ (όλα μέσα) για 2 άτομα για 18 μέρες. Με το τρόπο που λες, έχουμε φτάσει ήδη τα 1450 και δεν έχουμε υπολογίσει ακόμα βενζίνες, φαγητό, διαμονή. :)

Το camping είναι μεγάλη υπόθεση Γιαννάκη. Γλυτώνεις πολλά, ρίχνει το κόστος αρκετά. Γλυτώνεις τουλάχιστον 30 euros τη μέρα.

road spirit
11/01/2012, 11:07
Το camping είναι μεγάλη υπόθεση Γιαννάκη. Γλυτώνεις πολλά, ρίχνει το κόστος αρκετά. Γλυτώνεις τουλάχιστον 30 euros τη μέρα. Στήσε σκηνή στο μπαλκόνι και ξεκίνα να προπονείς το κορίτσι απο τώρα :lol:

MikeG
11/01/2012, 11:11
Στήσε σκηνή στο μπαλκόνι και ξεκίνα να προπονείς το κορίτσι απο τώρα :lol:

Τότε είναι που δε πρόκειται να δεχτεί με τίποτα. Αν όμως τη πάω σε ένα camping σαν αυτά στα Πυρηναία, τότε θα ψηθεί. Άρα είναι κάπως ρίσκο να κουβαλάω όλο τον εξοπλισμό. Θα δείξει, θα χρησιμοποιήσω και το κόστος ως κίνητρο :D

MikeG
11/01/2012, 11:16
Που είναι ο thou vou που έχει master και doctoral στο να πείθει το ταίρι να μένουν σε σκηνή πολυκατάστημα?

road spirit
11/01/2012, 11:17
Τότε είναι που δε πρόκειται να δεχτεί με τίποτα. Αν όμως τη πάω σε ένα camping σαν αυτά στα Πυρηναία, τότε θα ψηθεί. Άρα είναι κάπως ρίσκο να κουβαλάω όλο τον εξοπλισμό. Θα δείξει, θα χρησιμοποιήσω και το κόστος ως κίνητρο :D Σε βλέπω τελικά για κάνα 10μέρο Ιταλία. 3-4 μέρες Δολομίτες για να γουστάρεις εσύ και 3-4 μέρες προς La Spezia και Cinqueterre να γουστέρνει και το κόριτσι (ρώτα Θου-Βου για αυτό)

Gallos
11/01/2012, 11:19
Καλημέρα αγόρια. Να θυμάστε ότι το ταξίδι με την μηχανη, το ζει και το βλέπει ο καθένας από εμάς διαφορετικά. Μην προσπαθείτε λοιπόν να επιβάλετε την άποψη σας για το πόσα κμ βγαίνουν σε μια μέρα..

Ότι αφορά το φίλο MikeG, για αρχή ρίξε μια ματιά σε αυτό site

http://www.directferries.co.uk/italy.htm

Είναι ότι πιο ασφαλές και σίγουρο για όλα τα ακτοπλοϊκά Ευρώπης και προς την πολυπόθητη Αφρική... Έβαλα προς αναζήτηση, Civitavecchia Βαρκελώνη με ημερομηνία αναχώρησης 1 Αυγούστου, δυο ενήλικες σε εσωτερική καμπίνα 4κλινη και ένα μοτόρι και έδειξε 200ευρω... Επειδή όμως δεν έχω αποκτήσει ακόμα επικοινωνία με το περιβάλλον, μπορεί να έχω κάνει κάτι λάθος.

Είναι μια καλή επιλογή για να πας πιο ξεκούραστα και οικονομικά Πορτογαλια. Αν έχεις προορισμό μόνο την Ισπανία, ίσως να μην αξίζει..

Θα παρατηρήσεις ότι έγραψα είναι μια καλή επιλογή να πας ξεκούραστα και οικονομικά... Το γρήγορα, μόνο εσύ το ξέρεις... Πληροφοριακά, ο φίλος μου ο ironbutt ο Νικολακης έχει ξεκινήσει
πρωί από Ανδόρα, έχει κατεβεί Βαρκελώνη για τουρισμό και την ίδια μέρα έκανε νάνι στην Marseille:smokin:

Και λίγο ακόμα οφ τοπικ. Ευχαρίστως θα έπινα ένα καφέ/μπύρα(όποιος πιστός προσέλθει) με θέματα συζήτησης, ταξίδια, πόσο Ironbutt είμαστε κτλπ...

MikeG
11/01/2012, 11:21
Σε βλέπω τελικά για κάνα 10μέρο Ιταλία. 3-4 μέρες Δολομίτες για να γουστάρεις εσύ και 3-4 μέρες προς La Spezia και Cinqueterre να γουστέρνει και το κόριτσι (ρώτα Θου-Βου για αυτό)

Τη Reggio Emmilia και τη γύρω περιοχή τη καλοβλέπω (Modena,Bologna, Ferrara), αλλά μέχρι και Γαλλία σίγουρα θα φτάσω.

Αν καταφέρω να βρω 20 καθαρές μέρες, χωρίς τα καράβια από Κρήτη μέχρι Ιταλία & πίσω, και μπει στο κόλπο δυναμικά και η σκηνή, τότε είμαι άνετα στη Lisboa και πίνω καφεδάκι.

sniper
11/01/2012, 11:25
Που είναι ο thou vou που έχει master και doctoral στο να πείθει το ταίρι να μένουν σε σκηνή πολυκατάστημα?

Εχμμμμ νεαρέ.. Δεν το λένε σκηνή εκείνο που έμεναν και δεν πήγαν από Ελλάδα δικάβαλλο.. :winka:

:smokin:

MikeG
11/01/2012, 11:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
.

Ότι αφορά το φίλο MikeG, για αρχή ρίξε μια ματιά σε αυτό site

http://www.directferries.co.uk/italy.htm

Είναι ότι πιο ασφαλές και σίγουρο για όλα τα ακτοπλοϊκά Ευρώπης και προς την πολυπόθητη Αφρική... Έβαλα προς αναζήτηση, Civitavecchia Βαρκελώνη με ημερομηνία αναχώρησης 1 Αυγούστου, δυο ενήλικες σε εσωτερική καμπίνα 4κλινη και ένα μοτόρι και έδειξε 200ευρω... Επειδή όμως δεν έχω αποκτήσει ακόμα επικοινωνία με το περιβάλλον, μπορεί να έχω κάνει κάτι λάθος.

Welcome.

Κάτι δε πάει καλά, πήγαινε έλα, μέσω του site που λες μου δείχνει 472 euros. Συν ότι δε μου έδωσε επιλογή για τη θέση. Χμ..

road spirit
11/01/2012, 11:29
Τη Reggio Emmilia και τη γύρω περιοχή τη καλοβλέπω (Modena,Bologna, Ferrara), αλλά μέχρι και Γαλλία σίγουρα θα φτάσω. όχιιιι, Reggio Emmilia είναι φλατ, βαρετή βαρετή βαρετή ...

Cpt. Haddock
11/01/2012, 11:33
όχιιιι, Reggio Emmilia είναι φλατ, βαρετή βαρετή βαρετή ...

+1050

Και ζεστη, ζεστη, ζεστη....

:sick:

MikeG
11/01/2012, 11:34
όχιιιι, Reggio Emmilia είναι φλατ, βαρετή βαρετή βαρετή ...

+1050

Και ζεστη, ζεστη, ζεστη....

:sick:

Ok, got it.
Προς το παρόν I stick to the plan. Iberia. (όχι ότι εκεί δε θα έχει ζέστη :lol: :lol: :lol: )

Gallos
11/01/2012, 11:45
Τη Reggio Emmilia και τη γύρω περιοχή τη καλοβλέπω (Modena,Bologna, Ferrara), αλλά μέχρι και Γαλλία σίγουρα θα φτάσω.

Αν καταφέρω να βρω 20 καθαρές μέρες, χωρίς τα καράβια από Κρήτη μέχρι Ιταλία & πίσω, και μπει στο κόλπο δυναμικά και η σκηνή, τότε είμαι άνετα στη Lisboa και πίνω καφεδάκι.

Λογικό αφού έβαλα one way...Δεν έχουμε πει ότι δεν γυρνάμε ποτέ από τον ίδιο δρόμο, ε?:D

edit: Λαθος quote...παω να φτιαξω καφε

noble
11/01/2012, 12:01
ωραίο θέμα!Είμαστε ακριβώς στην ίδια σκέψη για το καλοκαίρι του 2012,οπότε παρακολουθώ τις πληροφορίες απο εδώ για να μην βάζω το ίδιο :beer: :beer:

υ.γ.με ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς Πορτογαλία,αλλά Βαρκελώνη rules :sun:

MikeG
11/01/2012, 12:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
ωραίο θέμα!Είμαστε ακριβώς στην ίδια σκέψη για το καλοκαίρι του 2012,οπότε παρακολουθώ τις πληροφορίες απο εδώ για να μην βάζω το ίδιο :beer: :beer:

Αν θέλεις, ότι πληροφορίες & χρήσιμα tips συγκεντρώνεις, μπορείς να τις postareis εδώ.

edit : Ο στόχος είνα να φτάσω Βαρκελώνη & από εκεί Ατλαντικό, μετά προς τα κάτω και κύκλο πίσω.

MikeG
11/01/2012, 13:02
Ερώτηση :

Όσον αφορά την Ιταλία, οι δρόμοι οι οποίοι έχουν διόδια είναι αυτοί με κωδικό A(νούμερο) ή έχουν και οι SS(νούμερο)? Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλαβαίνω από το κωδικό του δρόμου αν έχει ή όχι διόδια?

Ευχαριστώ.

Μaggellanos
11/01/2012, 13:32
Ερώτηση :

Όσον αφορά την Ιταλία, οι δρόμοι οι οποίοι έχουν διόδια είναι αυτοί με κωδικό A(νούμερο) ή έχουν και οι SS(νούμερο)? Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλαβαίνω από το κωδικό του δρόμου αν έχει ή όχι διόδια?

Ευχαριστώ.

Αν καταλαβα τι εννοεις,διοδια εχει μονο στην Autostrada.

Οι ss (superstrada) ειναι επαρχιακοι οποτε...διοδια γιοκ..

alexxxcbr
11/01/2012, 13:38
Ερώτηση :

Ευχαριστώ.

Εχουν νουμερο και ειναι με μπλε πινακιδες.:wave2:

MikeG
11/01/2012, 13:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μaggellanos
Αν καταλαβα τι εννοεις,διοδια εχει μονο στην Autostrada.

Οι ss (superstrada) ειναι επαρχιακοι οποτε...διοδια γιοκ..

Ευχαριστώ. Ακριβώς αυτό έψαχνα.

Ξέρεις κάποιος την απάντηση στην αντίστοιχη ερώτηση για τη Γαλλία?

spyrakos35
11/01/2012, 13:49
μία από τα ίδια

noble
11/01/2012, 14:04
Αν θέλεις, ότι πληροφορίες & χρήσιμα tips συγκεντρώνεις, μπορείς να τις postareis εδώ.

edit : Ο στόχος είνα να φτάσω Βαρκελώνη & από εκεί Ατλαντικό, μετά προς τα κάτω και κύκλο πίσω.

:beer: :beer:

spyrakos35
11/01/2012, 14:12

θες να φτιάξεις ένα χάρτη με την διαδρομή που σκέφτεσαι στο γκουγκλ μαπς και να μας τον κοινοποιήσεις προκειμένου να "δουλεύουμε" όλοι όσοι μπορεί να ξέρουμε κάποιες πληροφορίες τον ίδιο?

πιστεύω θα βολέψει πολύ....

MikeG
11/01/2012, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
θες να φτιάξεις ένα χάρτη με την διαδρομή που σκέφτεσαι στο γκουγκλ μαπς και να μας τον κοινοποιήσεις προκειμένου να "δουλεύουμε" όλοι όσοι μπορεί να ξέρουμε κάποιες πληροφορίες τον ίδιο?

πιστεύω θα βολέψει πολύ....

Προς το παρόν είναι τόσα πολλά διαφορετικά μέρη στο κεφάλι μου. Σύντομα όμως θα ανεβάσω κομμάτια του ταξιδιού σε gmaps και έτσι θα μπορεί να γίνει αυτό που λες.

MikeG
11/01/2012, 17:05
Ορίστε ένας χάρτης για όπως το σκέφτομαι μέσα στην Ισπανία. Θα φτάσω San Sebastian από Γαλλία & από Βαρκελώνη καράβι για Ιταλία.
Σκέφτομαι να πάω οδικώς & να γυρίσω με καράβι από Βαρκελώνη.

Η διαδρομή στο χάρτη δεν είναι και τόσο μελετημένη. Αυτό περίπου υπολογίζω να κάνω. Δώστε λοιπόν τώρα, όσοι έχετε άποψη, σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να μπουν στη διαδρομή.

http://g.co/maps/fknbw

doctoras
11/01/2012, 19:25
Ορίστε ένας χάρτης για όπως το σκέφτομαι μέσα στην Ισπανία. Θα φτάσω San Sebastian από Γαλλία & από Βαρκελώνη καράβι για Ιταλία.
Σκέφτομαι να πάω οδικώς & να γυρίσω με καράβι από Βαρκελώνη.

Η διαδρομή στο χάρτη δεν είναι και τόσο μελετημένη. Αυτό περίπου υπολογίζω να κάνω. Δώστε λοιπόν τώρα, όσοι έχετε άποψη, σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να μπουν στη διαδρομή.

Βασικά και εγώ για iberia θα είμαι το καλοκαίρι(εκτός απροόπτου)
αλλά η διαδρομή η οποία θα παίξει(βασισμένος στην ιδέα σου περι πλοίου) θα είναι 2:
plan A (http://g.co/maps/7pue5)
ή
plan B (http://g.co/maps/cgspd)

MikeG
11/01/2012, 19:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από doctoras
αλλά η διαδρομή η οποία θα παίξει(βασισμένος στην ιδέα σου περι πλοίου) θα είναι 2:
ή

Το πας όλο από Αutostrada & Autopista ε? Μέρες που υπολογίζεις?

g.kounoupis
11/01/2012, 20:20
Ένα πολύ καλό ταξίδι είναι ο γύρος της Ανδαλουσίας

Μaggellanos
11/01/2012, 21:00

Δώστε λοιπόν τώρα, όσοι έχετε άποψη, σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να μπουν στη διαδρομή.

Στην διαδρομη σου δεν ειναι,αλλα μπορει να μπει...:D

The Vía de la Plata Route (http://www.rutadelaplata.com/en/4444-ruta-via-de-la-plata-the-ruta-de-la-plata)

spyrakos35
11/01/2012, 21:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από doctoras
ή

να πω κάτι εεεε?

πιστεύω οτι καλύτερα είναι να υπολογίσετε τα χιλιόμετρα να τα γράψετε στην αρχή του ταξιδιού και όχι στο τέλος που θα είστε κουρασμένοι.... και αν όχι εσείς, οι κοπελιές σας....

όπερ και σημαίνει, βγείτε ανκόνα και γυρίστε από βαρκελώνη....

doctoras
12/01/2012, 07:53
Το πας όλο από Αutostrada & Autopista ε? Μέρες που υπολογίζεις?
Φίλε ο χάρτης δείχνει ενδεικτικά ποια μέρη/πόλεις θα διασχίσω και με ποια κατεύθυνση
Εννοείται ότι αποφεύγουμε σαν τον διάολο τον αυτοκινητόδρομο εκτός περιπτώσεις ανάγκης δηλαδή να βιάζεσαι

doctoras
12/01/2012, 07:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μaggellanos
Στην διαδρομη σου δεν ειναι,αλλα μπορει να μπει...:D

The Vía de la Plata Route (http://www.rutadelaplata.com/en/4444-ruta-via-de-la-plata-the-ruta-de-la-plata)

Ούτε που το γνώριζα, καλοδεχούμενη πληροφορία σίγουρα θα την ακολουθήσω!

doctoras
12/01/2012, 07:59
να πω κάτι εεεε?

πιστεύω οτι καλύτερα είναι να υπολογίσετε τα χιλιόμετρα να τα γράψετε στην αρχή του ταξιδιού και όχι στο τέλος που θα είστε κουρασμένοι.... και αν όχι εσείς, οι κοπελιές σας....

όπερ και σημαίνει, βγείτε ανκόνα και γυρίστε από βαρκελώνη....

έχεις δίκιο,
αλλά και απο την άλλη εάν έχεις κάνει km στην αρχή χάνεις λίγο το ενδιαφέρων σου να ολοκληρώσεις τον αρχικό σχεδιασμο ή βαριέσαι να το "ανακαλύπτεις" λόγο κούρασης

Ας έρθει η ώρα η καλή και θα δείξει τι θα ακολουθηθεί

spyrakos35
12/01/2012, 08:29
αν λοιπόν γυρίσετε από ανκόνα να υπολογίσετε τα εξής....

η autostrada στην ιταλία το καλοκαίρι, στην κάθοδο προς τον ιταλικό νότο πηζει..... και όταν λέμε πήζει εννοούμε οτι δεν κινείται φύλλο.... ειδικά σε περίοδο αδειών (όταν ξεκινάνε) και τα σ/κ....
οπότε αν σχεδιάζετε να πάρετε το καράβι απο ανκόνα για την επιστροφή το κομάτι μπολόνια - ανκόνα υπολογιστε τον διπλό χρόνο από το κανονικό (αν θυμαμαι καλά είναι περίπου 220 χλμ) για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.... βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις, τα καράβια ενημερώνονται για να καθυστερήσουν την αναχώρηση....

αν πάλι τελικά πάτε από ανκόνα, υπολογίστε οτι τα πρώτα 50 χλμ στην autostrada ειναι με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και οτι την μία την πιάνουν φορτηγά.... το πακέτο είναι όταν έχει προσπέραση φορτηγού από φορτηγό.... 80 χλμ ο ένας, 80,5 ο άλλος....
επίσης να έχετε κατά νου οτι ο περιφερειακός του μιλάνου (αν τον χρησιμοποιήσετε) πήζει.....

μερικά χρήσιμα τιπς για την ιταλία και γαλλία από δικές μου εμπειρίες....
α. βοηθητική λωρίδα.... δεν μπαίνει κανείς οδηγός Ι.Χ. ποτέ και επομένως ούτε εσείς.... βέβαια αν πήξει μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με την μοτό αλλά με σύνεση (λίγα χλμ κλπ κλπ)... πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος να σε γράψουν όμως έτσι?
β. προσπαθησε να μην ξεφύγεις και πολύ από τα όρια ταχύτητας.... αν σε πιάσουν ενδεχεται να σου ζητήσουν να πληρώσεις επι τόπου... η αστυνόμευση πάντως είναι πραγματική (όχι όπως εδώ), τα προστιμα φαρμάκι, και οι κάμερες δουλεύουν (όχι όπως εδώ)... πάντως γαλλία είναι πιο αυστηρά από ιταλία
γ. έχετε κατά νου οτι οι αποστάσεις μεταξύ δύο σημείων από δευτερεύουσα οδό μπορεί να μην εχουν και τόσο μεγάλη διαφορά σε χιλιόμετρα συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες της εθνικής αλλά οι χρόνοι που θα χρειαστείς ειναι σαφώς πολύ μεγαλύτεροι...
δ. στην ιταλία οι οδηγοί που έρχονται από πίσω σου ενδέχεται να σου κολήσουν στον πόντο ακόμα και με 180 να πηγαίνεις.... το κάνουν από μαλακία και δεν μπορείς να το αποφύγεις.... αφήνετέ τους να σας περνάνε για να έχετε το κεφαλάκι σας ήσυχο....

vassilis88
12/01/2012, 14:40
sapadak:winka:

μαικ ειχα παει μεχρι πορτογαλια με 2 καραβια, το σουπερφαστ με μηχανακι ηταν 43 ευρω κ το γκριμαλντι 90.. το γεναρη αυτα λογικα το καλοκαιρι θα ναι πιο ακριβα. στην επιστροφη τον ιουλιο το κοψα οδικως απο γαλλια κ κατεβηκα ελλαδα με ανεκ κ παλι 90 ηταν.. παντα καταστρωμα κ one way. τα ελληνικα καραβια καλυτερα γενικα. το καλοκαιρι γινεται χαμος απο τουριστες στο καραβι παρολαυτα μια ωρα πριν φυγει εφτασα κ βρηκα εισητηριο.. οσο για καμπινα ειναι ψιλοπεταμενα λεφτα θεωρω, γιατι θελει ενα 50αρικο για ν ακους τα ροχαλητα αλλων τριων κ για να σαι μονος σου ξεφευγει πολυ.. με κανα sleeping bag εισαι οκ, αποψη μου..

απο ανκονα μεχρι σιβιταβεκια ειναι ωραια διαδρομη κ πας απο σουπερστραντα.. εχει παντου ταμπελες προς ρωμη ετσι δν χρειαζεσαι χαρτη ή gps. μετα απο βαρκελωνη μεχρι σαραγοσα ειναι ερημος, στη χωρα των βασκων κ βορειοδυτικα εχει ωραια μερη γιατι κατω προς μαδριτη βαγιαδολιδ σαλαμανκα κλπ ειναι ξεραιλα μεχρι να μπεις πορτογαλια οπου πρασινιζει κ σταματαν οι ευθειες.. πορτογαλια μεινε βορεια πιο πολυ, οπωσδηποτε πορτο, ματοζινιος για σερφ, μπραγκα-αβειρο μπορεις να πας.. στο γυρισμο ηταν πολυ ωραια διαδρομη απο μονακο ως γενοβα. το μονακο κ το σεν τροπε κ αυτα τα κυριλατα μου φανηκαν λιγο υπερτιμημενα γενικα, υπαρχουν πολυ πιο ομορφα μερη να δει κανεις

spyrakos35
12/01/2012, 14:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
.. στο γυρισμο ηταν πολυ ωραια διαδρομη απο μονακο ως γενοβα. το μονακο κ το σεν τροπε κ αυτα τα κυριλατα μου φανηκαν λιγο υπερτιμημενα γενικα, υπαρχουν πολυ πιο ομορφα μερη να δει κανεις

σωστός....

ωστόσο είναι ωραια διαδρομή και από σαν τροπέ μέχρι μονακό αν πας παραλιακά και όχι από εθνική....
μεταξύ σαν τροπέ, νίκαιας, κανών και μονακό, ψηφίζω νίκαια.....

Cpt. Haddock
12/01/2012, 15:21
σωστός....

ωστόσο είναι ωραια διαδρομή και από σαν τροπέ μέχρι μονακό αν πας παραλιακά και όχι από εθνική....

Οχι παραλιακά (κινηση), ούτε εθνικη (βαρεμάρα). Απο τον "αποπάνω" δρόμο :D

Όλα τα μέρη αξιζουν να τα δεις, η Νικαια λέει και σαν πολη να περάσεις ενα βραδυ (ειδικα στο παλιο λιμανι), να φας σαλατα νισουαζ και να περπατησεις στην Προμεναντ ντεζ Ανγκλε (βλ. Αστεριξ "Ο Γυρος της Γαλατιας")

:smokin:

doctoras
12/01/2012, 15:59
σωστός....

από όλα έχεις να "πάρεις"
δε ξεχνώ το οδόστρωμα κράματα υαλοειδους στο μονακό και την ωραία κουζίνα και το τεράστιο ενυδρείο μουσείο
τα γραφκά σοκάκια στο st.tropez με τους ντιμένους αλά επιθεωρητές Louis de funes
Στο Nice κρατάω το όμορφο ηλιοβασίλεμα στα παγκάκια της παραλίας επισης πολύ λειτουργικό το δίκτυο ποδηλάτων

Απλά όλα αυτά είναι άλλο ταξίδι δεν συνδυάζονται με ιβηρική χερσ. υπό normal συνθήκες

tai
12/01/2012, 17:26

Κάπου γράφτηκε να προτιμήσει Βενετία. Αυτό σημαίνει +1 βράδυ στο πλοίο. .
και μονο 70χλμ λιγοτερα.:rolleyes:

MIKE περσι εκανα το απογευμα-βραδι sain tropez -alessandria ANETA
Kανεις ανετα 500χλμ και με λιιιγο ζορι τα 600 χλμ με 4-5 στάσεις για χάζι, Ειδικά εαν πας "απο πανω" που λεει και ο καπτεν.
και οταν λεω ανετα, εννοω χαλαρα στα ΝΟΜΙΜΑ ΟΡΙΑ αλλα απο της 9-9,30 εως το απογευμα 7-8.

spyrakos35
12/01/2012, 19:56
Οχι παραλιακά (κινηση),.....

εγώ πάντως δεν βρήκα κίνηση.... και ας ήταν ντάλα καλοκαίρι...

g.kounoupis
12/01/2012, 20:44
α. βοηθητική λωρίδα.... δεν μπαίνει κανείς οδηγός Ι.Χ. ποτέ και επομένως ούτε εσείς.... βέβαια αν πήξει μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με την μοτό αλλά με σύνεση (λίγα χλμ κλπ κλπ)... πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος να σε γράψουν όμως έτσι?
β. προσπαθησε να μην ξεφύγεις και πολύ από τα όρια ταχύτητας.... αν σε πιάσουν ενδεχεται να σου ζητήσουν να πληρώσεις επι τόπου... η αστυνόμευση πάντως είναι πραγματική (όχι όπως εδώ), τα προστιμα φαρμάκι, και οι κάμερες δουλεύουν (όχι όπως εδώ)... πάντως γαλλία είναι πιο αυστηρά από ιταλία
γ. έχετε κατά νου οτι οι αποστάσεις μεταξύ δύο σημείων από δευτερεύουσα οδό μπορεί να μην εχουν και τόσο μεγάλη διαφορά σε χιλιόμετρα συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες της εθνικής αλλά οι χρόνοι που θα χρειαστείς ειναι σαφώς πολύ μεγαλύτεροι...
δ. στην ιταλία οι οδηγοί που έρχονται από πίσω σου ενδέχεται να σου κολήσουν στον πόντο ακόμα και με 180 να πηγαίνεις.... το κάνουν από μαλακία και δεν μπορείς να το αποφύγεις.... αφήνετέ τους να σας περνάνε για να έχετε το κεφαλάκι σας ήσυχο.... [/B][/QUOTE]

Και στην Ισπανία δεν μπαίνεις στην βοηθητική οδό και δεν σταματάς επίσης γιατί ο μπάτσος ξεπηδαεί από το πουθενά και θέλει λεφτά επιτόπου και δεν πιάνουν τα κόλπα συγγνώμη δεν το ήξερα και τέτοια .
Σταμάτησα μέσα στην βροχή στην βοηθητική και πήρα αναμνηστικό .

244110

MG-KTiNoS
12/01/2012, 21:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
και μονο 70χλμ λιγοτερα.:rolleyes:

Εάν δεν πας από αουτοστράντα τότε είναι 1427 km από ΑΝκόνα και 1292 km από Βενέτσια

Κι έτσι όπως τα είπε, καλλίτερα με το πλοίο κλπ διότι η γυναίκα κλπ
:rolleyes:

vassilis88
12/01/2012, 22:31
νοτια γαλλια με γραψανε 90 ευρω επειδη προσπερασα απο δεξια 2-3 φορες που καποιοι σουλατσαρανε στην αριστερη με 100.. με +30 το πολυ περασα..
πορτογαλια ηρθανε 2 σκουτερακια, ενα περιπολικο, κ ενα τζιπ επειδη δε φορουσε ο δευτερος κρανος..... 120 :ZZZ:

tai
13/01/2012, 17:36
Βερόνα - Ρίμινι με ακινησία τα πάντα, την έκανα ολη την διαδρομη στην ΛΕΑ :evil: (Χωρίς αναμνηστικά):wacko:

AUFGEBRACHT
13/01/2012, 18:04

δ. στην ιταλία οι οδηγοί που έρχονται από πίσω σου ενδέχεται να σου κολήσουν στον πόντο ακόμα και με 180 να πηγαίνεις.... το κάνουν από μαλακία και δεν μπορείς να το αποφύγεις.... αφήνετέ τους να σας περνάνε για να έχετε το κεφαλάκι σας ήσυχο....

Περίεργο...Από προσωπική εμπειρία πάλι, 6 μέρες στην Τοσκάνη ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΦΟΡΑ δεν μου έτυχε τέτοια οδηγική συμπεριφορά, ευλαβής τήρηση των αποστάσεων, ένοιωθα απίστευτη ασφάλεια στους ιταλικούς δρόμους.

tai
13/01/2012, 18:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Περίεργο...Από προσωπική εμπειρία πάλι, 6 μέρες στην Τοσκάνη ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΦΟΡΑ δεν μου έτυχε τέτοια οδηγική συμπεριφορά, ευλαβής τήρηση των αποστάσεων, ένοιωθα απίστευτη ασφάλεια στους ιταλικούς δρόμους.

+10000

ενταξει 120-130 χλμ δεν ειναι και θεμα για να βγάλεις ενα 24ωρο (κοντα) μεσα σε πλοιο.
Αλλάζουν οι απαιτήσεις.
Μια διανυκτέρευση παλεύεται με ενα στρώμα,
δυο :nono: θες καμπίνα= λεφτα

MG-KTiNoS
13/01/2012, 19:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
+10000

ενταξει 120-130 χλμ δεν ειναι και θεμα για να βγάλεις ενα 24ωρο (κοντα) μεσα σε πλοιο.
Αλλάζουν οι απαιτήσεις.
Μια διανυκτέρευση παλεύεται με ενα στρώμα,
δυο :nono: θες καμπίνα= λεφτα

spam on
Κάτσε τώρα σ έχασα, όλη h κουβέντα ως εδώ ήταν γκρικ λόβερ μπόι πάει κρουαζιέρα τη κοπέλα με άνεση… (και με ολίγη δική του μηχανή)
Τώρα φτάσαμε σε στρώμα φουσκωτό?

Τέσπα μια ιδέα είπα εντελώς ξένη μ εμένα.
Εγώ θ' αφηνα τη γυναίκα σπίτι και θα πήγαινα οδικός σε χμμμ 3 μέρες.
Άσε που την Ευρώπη την έχω φάει στη μάπα τόσα χρόνια και θα κοίταγα και τίποτε άλλο... (B.A)
Αλλά ας μην την ανοίξουμε εδώ τη κουβέντα αυτή
spam οf

spyrakos35
13/01/2012, 20:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
... 6 μέρες στην Τοσκάνη ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΦΟΡΑ [B]δεν μου έτυχε[B] τέτοια οδηγική συμπεριφορά ....

το πες μόνος σου.... είναι τι θα σου κάτσει..... όπως λέει και η διαφήμιση....

να διευκρινίσω πάντως οτι αυτά μου συνέβησαν στην εθνική..... μόλις τους έκανα νόημα του στυλ "πέρνα από πάνω μου", κόβανε και κρατάγανε αποστάσεις....

AUFGEBRACHT
13/01/2012, 20:18
το πες μόνος σου.... είναι τι θα σου κάτσει..... όπως λέει και η διαφήμιση....

να διευκρινίσω πάντως οτι αυτά μου συνέβησαν στην εθνική..... μόλις τους έκανα νόημα του στυλ "πέρνα από πάνω μου", κόβανε και κρατάγανε αποστάσεις....

...Ενώ εάν έκανες το ίδιο νόημα σε Έλληνα οδηγό όλοι ξέρουμε πως πραγματικά θα πέρναγε από πάνω σου :lol: :wave2:

MikeG
14/01/2012, 19:30
Thanks for the infos guys.Αν και τα περισσότερα τα γνωρίζω από το προηγούμενο ταξίδι. Βλέπε : http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=89262

Θα ήθελα να μου προτείνεται σημεία που αξίζουν να περάσω ή κομμάτια διαδρομών, ώστε σιγά σιγά να δημιουργώ ένα πιο ολοκληρωμένο χάρτη.

MikeG
14/01/2012, 19:33
spam on
Κάτσε τώρα σ έχασα, όλη h κουβέντα ως εδώ ήταν γκρικ λόβερ μπόι πάει κρουαζιέρα τη κοπέλα με άνεση… (και με ολίγη δική του μηχανή)
Τώρα φτάσαμε σε στρώμα φουσκωτό?

Τέσπα μια ιδέα είπα εντελώς ξένη μ εμένα.
Εγώ θ' αφηνα τη γυναίκα σπίτι και θα πήγαινα οδικός σε χμμμ 3 μέρες.
Άσε που την Ευρώπη την έχω φάει στη μάπα τόσα χρόνια και θα κοίταγα και τίποτε άλλο... (B.A)
Αλλά ας μην την ανοίξουμε εδώ τη κουβέντα αυτή
spam οf

Δεν είναι έτσι για μένα, αν αυτό περιέγραψες :winka: Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν. Δε το γράφω γιατί προσεβλήθη, αλλά για να είμαστε on topic στο τι ψάχνω.

Check this : http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=89262

tai
15/01/2012, 11:38
Θα ήθελα να μου προτείνεται σημεία που αξίζουν να περάσω ή κομμάτια διαδρομών, ώστε σιγά σιγά να δημιουργώ ένα πιο ολοκληρωμένο χάρτη.
απ'οτι θυμάμαι δεν ειχατε περάσει απο Αιξ-αν-Προβάνς και Αβινιον.
Μπορείς να φτιάξεις μια διαδρομή ωστε να δείτε διαφορα (http://www.tixik.com/en/castles/t:10;z:75;o:0/) ΚΑΣΤΡΑ (http://www.tixik.com/en/castles/t:10;z:82;o:0/)

MikeG
17/01/2012, 14:42
Από όσο γνωρίζω οι Minoan Lines πλέον είναι στο Grimaldi Group. Γνωρίζει κανείς αν με τη κάρτα Minoan Bonus Club, έχεις τα ίδια "δικαιώματα" και στα υπόλοιπα καράβια του Grimaldi, συγκεκριμένα από Civitavecchia για Barcelona.

Επίσης, δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που να κάνει operate τη γραμμή αυτή?

tai
17/01/2012, 17:07

Επίσης, δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που να κάνει operate τη γραμμή αυτή?
για δες (http://www.ferrysavers.co.uk/civitavecchia.htm) και εδω (http://www.cemar.it/dest/ferries_spain.htm)

MG-KTiNoS
17/01/2012, 17:17
Έχει και από πιο Β. (Λιβόρνο) αν δε με απατά το γέρικο μυαλό μου... :D