PDA

View Full Version : Blogger-ades



Xrider
12/01/2012, 12:15
Τι κανει ο κοσμος για να βγαλει λιγα ευρια,αν μπορουσε θα εβγαζε και την μανα του στο κλαρι η στο βαρελι με τις 2 τρυπες *

Πολλες φορες βλεπω εχει τυχη να δω αναρτησεις λινκ απο φιλους με υποτιθεμενα κοσμοιστορικα νεα και ειδησεις που σε κανουν να φρικαρεις απο την υπερβολη που δεν ξερεις- αν δεν εισαι υποψιασμενος - οτι υπαρχει.
Πολλες φορες βεβαια μεσα σε εναν χωρο οπως το διαδυκτυο οπου ΤΙΠΟΤΑ δεν φιλτραρεται γινεται χαμος αποψεων με τεραστιες δοσεις υπερβολης οπως θα μπορουσε να ειναι αυτα που τωρα γραφω.
Η διαφορα ομως ειναι οτι απο αυτα που γραφω στο φορουμ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΩΣ.
Εχωντας διαβασει κατα καιρους λοιπον αυτες τις "ειδησεις" που αναρτουν φιλοι μεσω συνδεσμων στο βιβλιομουρη και παρατηρωντας οτι ειναι στην ουσια 2-3 μπλογκ με τετοιες ειδησεις στυλ "αναστατωνει τα Β.Προαστεια βιαστης σκυλων και τυχαινει να ηταν και προθυπουργος" μονο που οι ειδησεις που σερβιρουν,πολλες φορες δεν ειναι καν ειδησεις η τυχαινει να ειναι πραξεις που εχουν γινει πριν 4-5 χρονια και με τις αναλογες φωτο που ομως για καποιο λογω το θυμουνται η το περιγραφουν σαν να εγινε σημερα το πρωι...πολλες φορες δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι το κανουν,ειναι ολοι τοσο βλακες να πιστευουν τις παπαριες του Φουφουτου Μπλογκερ?Τετοια συνδρομα νομιζα οτι ειχε μονο η γιαγια μου, που οτι ακουγε στην τηλεοραση πιστευε οτι αφου το ειπε ο Χ η ο Ψ ,ετσι ειναι!
Λοιπον χτες πινοντας καφε με κατι φιλους σε μια πολυστριμωγμενη καφετερια,διπλα μου ακριβως ειναι κατι πιτσιρικαδες 25 χρονων περιπου...εχουν αρχησει μια συζητηση και εννοειται οτι δεν ακουγα ουτε ειχα προθεση να ακουσω μεχρι που ανεβασαν το ηχο και ετσι θελωντας και μη ,τους ακουγα..
Σε καποια στιγμη ακουσα κατι για ιντερνετ,σελλιδες,στησιματα (οχι ποδοσφαιρικα) και απλα επειδη εχω σκοπο να φτιαξω μια, εδωσα προσοχη στο τι λενε πιστευωντας οτι θα ακουσω για σερβερ,ταριφες ντομαιν,χωρο ...ετσι νομιζα και γιαυτο εδωσα προσοχη...αφου ψαχνω κατι παρομοιο κατσε να ακουσω τι προσφορες εχουν παρει αυτοι σκεφτηκα μηπως και "παιζει" κατι που δεν ξερω.

Ομως τα παιδια μιλαγαν για κατι αλλο...
Πως θα βγαλεις $ απο μπλογκ..ειχαν τα δικα τους μπλογκ και επειδη εβγαζαν λιγα $ ηθελαν να βρουν τροπους να ανεβασουν το "εισοδημα" μεσα απο τα μπλογκ και μαλλον μεσα απο τα google ads.
Οποτε εκει ακουσα δυστυχως την στρατιγικη και καταλαβα γιατι κατι μπλογκ τυπου ΤΡΟΜΠΑΚΤΙΚΟ (εκ της τρομπας :a31: ) γραφουν τετοιες παπαριες και γιατι εχουν τετοια αναγνωσημοτητα.
Οι τυποι, με λιγα λογια, το σχεδιο που ειχαν ηταν το εξης.
Παιρνεις την ειδηση απο ενα αλλο μπλογκ,ενα δημοσιογραφικο πρακτορειο,απο τον μπακαλη της γειτονιας,απο καπου τελος παντων και την αλλαζεις!!
Ετσι ακριβως ειπε ο εανς απο αυτους,την κανεις πιο επιθετικη!!!!
Συν κατι αλλα τεχνικα με το ποσο συχνα να ανεβαζεις ειδησεις...αντι ανα 8 ωρες ανα μια.

Παραδειγμα
Ο Xrider γραφει η γνησια "πηγη" οτι εκλεψε μια σοκολατα απο το σουπερμαρκετ...εσυ γραφεις στο μπλογκ ο,τι "ο Xrider εκλεψε μια νταλικα με σοκολατες αφου πρωτα ακινητοποιησε με απειλη μπαζουκα,χειροβομβιδες και πλαστικες πουτσες, ολους τους φυλακες και περαστικους και μετα απο τρελλη καταδιωξη με την αστυνομια πιαστηκε στο ταμειο του σουπερ μαρκετ"

Οταν ακουσα το τι γινεται και για ποιο λογω...το πρωτο που μου περασε απο το μυαλο ηταν αυτη η φωσφοριζε καποτα της DUO και αν εχει 6αδα στην συσκευασια και αμεσως μετα τα μπλογκ/site που βλεπω στο βιβλιομουρη...

Αυτο που μου δημιουργησε προβληματισμο ειναι το , οτι για λιγα ευρω και εν αγνοια των αναγνωστων καποιοι προτρεπουν τον κοσμο σε σκεψεις,οχι σε πραξεις αμεσσες γιατι ειμαστε καναπεδατοι και ολα αυτα για λιγα ευρω...οπως ελεγε και ενας φιλος...στηνουν κωλο για μια τυροπυτα.
Μετα απο τετοια νοοτροπια που εγω νομιζα οτι ειναι μονο για να προβοκαρουν καποιοι τον κοσμο γιατι δεν ειχα σκεφτει οτι βγαζουν χρημα γραφωντας πιπες και οτι πολλα μπλογκ που εχουν συνδεσμους με αλλα μπλογκ μπορει να ειναι του ιδιου μπλογκερ..δλδ 1 να γραφει τις δικες του πιπες αλλα δινει αλλους 10/20 υποτιθεμενους ΑΛΛΟΥΣ μπλογκερ αλλα στην πραγματικοτητα ειναι και τα 11/21 μπλογκ γραμμενα απο τον ιδιο και ολα αυατ για να "κονομαει" συγχρονως λεφτα απο τα διαφημιστηκα μπανερακια του google και οχι μονο (εκεινη την στιγμη που ανελυε το απο που αλλου παιρνεις χρημα,καποιος εκλασε απο διπλα και αφου οπως ειπα ημασταν πολυ στριμωγμενοι στο καφε...επεσε σαν παρασιτο στην συζητηση και δεν ακουσα την λεξη κλειδι..αλλη μια επιβαιβεωση του νομου του Μερφυ)
Μετα απο αυτο (το κλανιδι) και την αστραπιαια σκεψη " Κοοοοουυυυφααααααλεεεεεεεςςς ολα για το χρημα" και σε συνδυασμο με την Ελληνικη πραγματικοτητα που υποεβοσκε αλλα σημερα θεριεψε και την ζουμε οι περισσοτεροι με τις συνεπειες της..και με την αφιξη ενος ακομα φιλου εκεινη την στιγμη στο τραπεζι,αποφασησα να στρεψω την προσοχη προς τα ωραια μπουτακια της σερβιτορας με το κολλαν.




*Βαρελι με 2 τρυπες
Βρησκουμε ενα βαρελι,στην συνεχεια καποιον ανδρα/γυναικα δεν εχει σημασια,που για καποιο λογω μας εχει μια οικονομικη υποχρεωση η απλα χρειαζεται λεφτα επιγοντως και τον βαζουμε μεσα και μετα κλεινουμε το καπακι.
Ανοιγουμε 2 ωπες στο υψος του πρωκτου και του στοματως και επειτα φορτωνουμε το βαρελι σε ενα καροτσακι...η συνεχεια ειναι οπως ακριβως οι παπατζηδες...πιανουμε ποστο σε κεντρικους δρομους και φωναζουμε οπως στις λαικες αγορες για να προσελκυσουμε κοσμο "Ενα ταληρο το μαμησι" και συναμα οσο ειναι απασχολημενες οι τρυπες και οι πελατες μπορεις να παιζεις και τον παπα για να διπλασιασεις τα κερδη...κατι σαν το Τζοκερ ας πουμε.

nikos_abel
12/01/2012, 13:04
ξεκίνα από κάπου εδώ και συνεχίζεις...

http://www.entrepreneurs-journey.com/105/making-money-from-your-website-using-advertising/

typhoon
12/01/2012, 19:18
εκλεψε μια νταλικα με σοκολατες αφου πρωτα ακινητοποιησε με απειλη μπαζουκα,χειροβομβιδες και πλαστικες πουτσες ,

ΣΟΡΥ αλλά έχω πιαστεί απο το γέλιο όπως το διάβασα!

Κατα τ άλλα και επι του θέματος,όντως ισχύει αυτό που λες, με την έντονη παραφιλολογία να φουντώνει και να εξιτάρει ακόμη και τον πιο ασχετο. Είναι που θα σε πιάσει κάθε φορά. Θυμάσαι πέρυσι αν δεν απατώμαι που υπήρχαν αυτά τα blog που γράφανε για το ότι η Ελλάδα την τάδε του μηνός κυρήτει πτώχευση, ότι "κόβει" δραχμές στα τυπογραφεία, ότι οι μοναχοί στη δείνα μονή αγοράζουν σωρηδών μακαρόνια, αλέυρι και λάδι (γιατί κάτι ξέρουν αυτοί έχουν απευθείας σύνδεση...)

Οπως βλέπεις τελικά όλα γίνονται για το κλικάρισμα, την επισκεψιμότητα και για το αν το google θα σου την βάλει τελικά ή όχι (την διαφήμιση!)