PDA

View Full Version : Ατυχημα με ανασφαλιστο όχημα

schumifer
13/01/2012, 21:13
Συνεχεια απο εδω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=125151)

Καλά, η ασφάλειά του δεν έχει κάλυψη ζημιών ανασφάλιστο όχημα ? ( ή μακακίες λέω κι αυτό υπάρχει μόνο σε τουτούνια)

catmaster
13/01/2012, 21:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
Καλά, η ασφάλειά του δεν έχει κάλυψη ζημιών ανασφάλιστο όχημα ? ( ή μακακίες λέω κι αυτό υπάρχει μόνο σε τουτούνια)

μωρέ μια χαρά τα λες ΑΝ η κυρία καργιόλα παραδεχόταν ότι φταίει ...

και ακόμα και δικαστήρια να πάνε (του αγίου ανήμερα δηλαδή) θα πούνε οι χαρτογιακάδες "οκ δώστε 500 ευρώ και έληξε το ζήτημα"

το θέμα είναι όταν έχεις ένα εργαλείο δουλειάς και στο στερούν και αυτό ... χέστα βράστα

του έχω δώσει ένα δικό μου μηχανάκι να κάνει τη δουλειά του μέχρι να βρεθεί καμιά άκρη

schumifer
13/01/2012, 23:37
Οι ανασφάλιστοι που εμπλέκονται σε ατύχημα δε χρεώνονται -όπως οι μεθυσμένοι πχ- το φταίξιμο?

BLiTzER
14/01/2012, 00:07
Οι ανασφάλιστοι που εμπλέκονται σε ατύχημα δε χρεώνονται -όπως οι μεθυσμένοι πχ- το φταίξιμο?

Όχι, βέβαια. Πως ακριβώς επηρρεάζει την ικανότητα οδήγησης η έλλειψη ασφάλειας? .

schumifer
14/01/2012, 00:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
Όχι, βέβαια. Πως ακριβώς επηρρεάζει την ικανότητα οδήγησης η έλλειψη ασφάλειας? .

Δεν ξέρω αν ισχύει, υπέθεσα ότι θα μπορούσε με τον ίδιο τρόπο που σε τιμωρεί ο νόμος αν έχεις πιει 2 μπύρες κι ένας σχιζοφρενής πέσει πάνω σου.

BLiTzER
14/01/2012, 00:23
Δεν ισχύει. Δεν έχει καμία απολύτως λογική. Η κατανάλωση αλκοόλ έχει.

georgio
14/01/2012, 00:26
Αυτή όμως αφού δεν έχει ασφάλεια δεν έχει και νομική προστασία. Επομένως στο δικαστήριο -όποτε γίνει- θα πρέπει να βάλει αυτή δικηγόρο.

Μίλησε με δικηγόρο και της είπε ότι την συμφέρει; Αν χάσει -που είναι και το πλέον πιθανό- θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη της την αποζημίωση συν τους τόκους, τον δικηγόρο της και τα δικαστικά έξοδα. Τι σκ@τ@ σκέφτεται, αν σκέφτεται, και δεν παραδέχεται ότι φταίει ώστε να πληρώσει μόνο τη ζημιά που έκανε (συν το πρόστιμο που ελπίζω να της έριξαν ήδη οι μπάτσοι).

kostaspetrou
14/01/2012, 00:38
Eχω την εντυπωση πως φταινε,διοτι δε θα'πρεπε καν να βρισκονται σε δημοσιο δρομο οδηγωντας το εν λογω οχημα.
Ας επιβεβαιωσει καποιος.

schumifer
14/01/2012, 00:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostaspetrou
Eχω την εντυπωση πως φταινε,διοτι δε θα'πρεπε καν να βρισκονται σε δημοσιο δρομο οδηγωντας το εν λογω οχημα.
Ας επιβεβαιωσει καποιος.

Αυτή περίπου ήταν η σκέψη μου, αλλά ο Blitzer δηλώνει σίγουρος.
Πάντως είναι μία αναμενόμενη γραμμή δικηγόρου!

BLiTzER
14/01/2012, 00:56
Είχα ατύχημα το καλοκαίρι, ανασφάλιστος και αποζημιώθηκα κανονικότατα. Οπότε, ναι, είμαι σίγουρος.

McTalas
14/01/2012, 09:41
οταν τρακαρεις με ανασφαλιστο, το πρωτο πραγμα που κανεις (καλα γενικα το κανεις αυτο) φωναζεις ΤΟΤΑ δλδ τροχαια.

αλλιως ΔΕΝ σε καλυπτει ΚΑΜΙΑ ασφαλιστικη.

η τροχαια θα κοψει ενα προστιμο 500€ στον ασυνειδητο οδηγο και ΟΦΕΙΛΕΙ να του αφερεσει τις πινακιδες.

εφοσον καταγραφει το περιστατικο, μιλας με τον ασφαλιστη σου και προχορα κανονικα η διαδικασια, οπου η ασφαλιστικη σου σε αποζιμιωνει, λογικα μεσα σε ενα 2μηνο και καθαριζεις ομορφα και ωραια. και ασε την μανταμ να βγαλει ακρη με την ασφαλιστικη σου...

δεν ισχυει το θετικη - αρνητηκη δηλωση. το θεμα το λυνει η ασφαλιστικη σου με το ανασφαλιστο οχημα.

λογω του οτι ειναι ανασφαλιστος καποιος δεν μπορει να κανει καμια δηλωση ουτε θετικη ουτε αρνιτηκη αφου δεν εχει και ασφαλεια, οποτε η ασφαλιστικη συνηθως βρισκει μια συμβιβαστικη λυση ωστε να γλυτωσουν τα δικαστιρια..

υγ. σοορυ για τα ορθογραφικα, ειναι πρωι και βαριεμαι να διορθωνω...

McTalas
14/01/2012, 09:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster

και ακόμα και δικαστήρια να πάνε (του αγίου ανήμερα δηλαδή) θα πούνε οι χαρτογιακάδες "οκ δώστε 500 ευρώ και έληξε το ζήτημα"

το θέμα είναι όταν έχεις ένα εργαλείο δουλειάς και στο στερούν και αυτό ... χέστα βράστα

του έχω δώσει ένα δικό μου μηχανάκι να κάνει τη δουλειά του μέχρι να βρεθεί καμιά άκρη
Ακη καποια μαλακια εχει κανει ο δικος σου, ισως να μην φωναξε την τροχαια, δεν πεζαι ρολο εαν δεχεται ο ανασφαλιστος την ζημια ή οχι.

εκτος και εαν ηταν οι συνθυκες του ατυχηματος περιεργες, πχ διυθυση, απο δεξια κτλ κτλ...

alres
14/01/2012, 10:11
Σε ατύχημα με ανασφάλιστο:
α) παίρνεις τα στοιχεία του υπαιτίου (έστω και μόνο πινακίδα)
β) αναζητείς από την επιτροπή ιδιωτικής ασφάλισης στοιχεία ασφάλισης (αν ήταν σε κάποια που έκλεισε ή αν ήταν εντελώς ανασφάλιστο)
γ) στρέφεσαι κατά του Επικ. Κεφ και κατά του υπαιτίου οδηγού
δ) σε αποζημιώνει το Επικ. Κεφ το οποίο μετά στρέφεται αναγωγικά κατά του υπαιτίου

Σε περίπτωση ατυχήματος με μεθυσμένο, μη έχοντα άδεια οδήγησης (που έχει ασφάλεια) κλπ, οι εξαιρέσεις αυτές (μέθη, έλλειψη άδειας) από την κάλυψη, θα πρέπει να σχετίζονται, αιτιωδώς με το ατύχημα. Δηλαδή αν ένας μεθυσμένος πηγαίνει ευθεία και πέσει κάποιος πάνω του παραβιάζοντας στοπ, η ασφάλειά του τον καλύπτει κανονικά (ακόμα που λέει και ο λόγος να χάσει όλο ή μέρος του δικαστήριου..)

sergiosm
14/01/2012, 10:25

Ισχύει ό,τι ακριβώς ισχύει και στους μεθυσμένους.

Δηλαδή: ΑΝ φταίνε πληρώνει το επικουρικό (στην περίπτωση των μεθυσμένων -και ασφαλισμένων- πληρώνει βέβαια η ασφάλειά τους), το οποίο μετά (ή η ασφάλειά τους) τα ζητά από τους ίδιους.

Τονίζω ιδιαιτέρως το ΑΝ.
Μεθυσμένος ή ανασφάλιστος ΔΕΝ σημαίνει και υπαίτιος του ατυχήματος.

:wave2:

mparmpanik
14/01/2012, 10:59
Είχα ατύχημα το καλοκαίρι, ανασφάλιστος και αποζημιώθηκα κανονικότατα. Οπότε, ναι, είμαι σίγουρος.

προφανως γιατι σου εκανε δηλωση ο αλλος.

αν αρνηθει ομως την υπαιτιοτητα , πως ξεμπλεκεις ?

BLiTzER
14/01/2012, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
προφανως γιατι σου εκανε δηλωση ο αλλος.

αν αρνηθει ομως την υπαιτιοτητα , πως ξεμπλεκεις ?

Ε ναι. Δηλαδή αν είσαι ασφαλισμένος και αρνηθεί υπαιτιότητα ξεμπλέκεις ευκολότερα? :P Το ίδιο πράγμα είναι. Απλά στη μια περίπτωση τρέχεις περισσότερο, ενώ στην άλλη τρέχει και η ασφαλιστική σου λίγο.

kostaspetrou
14/01/2012, 16:36
Ε ναι. Δηλαδή αν είσαι ασφαλισμένος και αρνηθεί υπαιτιότητα ξεμπλέκεις ευκολότερα? :P Το ίδιο πράγμα είναι. Απλά στη μια περίπτωση τρέχεις περισσότερο, ενώ στην άλλη τρέχει και η ασφαλιστική σου λίγο.
Δεν είν'ετσι φιλε...φυσικα δεν ειναι το ιδιο πραγμα και σαφως ξεμπλεκεις ευκολοτερα.
Καταρχην αν εισαι ασφαλισμενος και δεν φταις,θα δικαιωθεις στο δικαστηριο,ας λεει ο αλλος ο,τι θελει.
Αν εισαι ανασφαλιστος βασιζεσαι στο αν ο αλλος θα το παραδεχτει στη δηλωση του.
Πιστευω καταλαβαινεις τη διαφορά.

catmaster
14/01/2012, 17:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
Ακη καποια μαλακια εχει κανει ο δικος σου, ισως να μην φωναξε την τροχαια, δεν πεζαι ρολο εαν δεχεται ο ανασφαλιστος την ζημια ή οχι.

εκτος και εαν ηταν οι συνθυκες του ατυχηματος περιεργες, πχ διυθυση, απο δεξια κτλ κτλ...

Γιώργο απ' ότι γνωρίζω ήρθε και τοτα και ασθενοφόρο

ο Νικήτας με το παπί κατέβαινε κεντρικό δρόμο (Θηβών) και πήγαινε για να πιάσει δουλειά βράδυ (ντεριβεράς) ...η εν λόγω οδηγός παραβίασε στοπ και από την δύναμη που τον χτύπησε (και ίσως για καλή του τύχη) τον πέταξε πάνω από το μηχανάκι στο καπό του αυτοκινήτου και με το σώμα του γούβιασε το καπό και ράγισε το παρμπριζ με το κράνος του ...

δεν ξέρω τι έκαναν οι τροχαίοι με τις κλήσεις (αν και λογικά πάει αυτόφωρο κανονικότατα) γιατί ο άνθρωπος πήγε νοσοκομείο αλλά κατέθεσαν και 2 μάρτυρες ένας οδηγός αυτοκινήτου και ενας μοτοσυκλετιστής που ακολουθούσαν την ίδια πορεία πάνω στον κεντρικό δρόμο

απλά ξέρω ότι όταν βγήκε γερός και μίλησε μαζί της αυτή το γυρίζει γιατί δεν τον είδε και καλά δεν είχε φώτα στο παπί αναμμένα (πίπες)

με τα στοιχεία από την τροχαία η ασφάλεια του αυτοκινήτου είχε λήξει στις 31/12

αυτά ξέρουμε

:wave2:

BLiTzER
14/01/2012, 17:36

Καταρχην αν εισαι ασφαλισμενος και δεν φταις,θα δικαιωθεις στο δικαστηριο,ας λεει ο αλλος ο,τι θελει.

Μάλλον δεν είχες ποτέ στη ζωή σου ατύχημα, όπου δεν ήταν 100% ξεκάθαρη η υπαιτιότητα. Όχι δεν ισχύει αυτό που λες. Αν ο υπαίτιος αρνηθεί την υπαιτιότητα, πιθανότατα δε θα ξεμπερδέψεις ποτέ. ΕΚΤΟΣ αν δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης, ξαναλέω, αλλά τότε θα αναλάμβανε την ευθύνη αρχικά ;)

BLiTzER
14/01/2012, 17:41

με τα στοιχεία από την τροχαία η ασφάλεια του αυτοκινήτου είχε λήξει στις 31/12

Αν πάει εντός του μήνα στην ασφαλιστική της και ανανεώσει το συμβόλαιό της, καλύπτεται κανονικά, σαν να μην έληξε ποτέ. Οπότε μη στηρίζεστε εκεί. Εύχομαι να βρείτε άκρη. Οι μάρτυρες βοηθούν πάρα πολύ.

kostaspetrou
14/01/2012, 17:54
Όχι δεν ισχύει αυτό που λες.
Ποιό,το α ή το β;
α)Καταρχην αν εισαι ασφαλισμενος και δεν φταις,θα δικαιωθεις στο δικαστηριο,ας λεει ο αλλος ο,τι θελει.
β)Αν εισαι ανασφαλιστος βασιζεσαι στο αν ο αλλος θα το παραδεχτει στη δηλωση του.

Αν ο υπαίτιος αρνηθεί την υπαιτιότητα, πιθανότατα δε θα ξεμπερδέψεις ποτέ.
Αν έχεις δικιο και το αποδειξεις μια χαρα ξεμπερδευεις.θ αργησεις λιγο με τα δικαστηρια αλλα θα δικαιωθεις.

ΕΚΤΟΣ αν δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης, ξαναλέω, αλλά τότε θα αναλάμβανε την ευθύνη αρχικά
Μην εισαι σιγουρος,πολλοι αχρηστοι κυκλοφορουν.

Παιδια μην τρελλαθουμε,δεν ειναι το ιδιο ουτε κατα 1% να οδηγας ανασφαλιστος.

Θα μου επιτρεψετε επισης να θεωρησω τουλαχιστον απαραδεκτο και ασεβες σε βαρος των αλλων το να κυκλοφοραμε ανασφαλιστοι.
Αν τυχει και τραυματισουμε καποιον τοτε τι γινεται;

BLiTzER
14/01/2012, 19:04
Αν έχεις δικιο και το αποδειξεις μια χαρα ξεμπερδευεις.θ αργησεις λιγο με τα δικαστηρια αλλα θα δικαιωθεις.

Χαίρω πολύ ρε μεγάλε. ΠΩΣ θα το αποδείξεις? Δεν είναι πάντα άσπρο-μαύρο τα πράγματα. Ακόμα και κόκκινο να παραβιάσει ο άλλος, αν δεν έχεις μάρτυρες, άντε απόδειξέ το. Αν κάποιος ΔΕΝ παραδεχθεί υπαιτιότητα, ΔΥΣΚΟΛΑ βγάζεις άκρη. Δεν είναι θεοί τα δικαστήρια. Είναι ο ένας λόγος έναντι του άλλου.

Θα μου επιτρεψετε επισης να θεωρησω τουλαχιστον απαραδεκτο και ασεβες σε βαρος των αλλων το να κυκλοφοραμε ανασφαλιστοι.
Αν τυχει και τραυματισουμε καποιον τοτε τι γινεται;

Δε διαφωνεί κανείς σε αυτό. Αυτό που λέω εγώ, είναι ότι αν ΔΕΝ είσαι υπαίτιος, δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως διαφορά. Δε θα πάρεις τα λεφτά σου γρηγορότερα, ούτε θα σκάσει ο ασφαλιστής σου με τον μαγικό ορό της αλήθειας για να σε ξεμπερδέψει. Μη λέμε 10 φορές τα ίδια. Κουράζουμε και το κοινό ;)

MavrosPan
14/01/2012, 19:17
Και να τονισω οτι ισχυει και αυτο που ανεφερε ο blitz για την ληξη της ασφαλειας. Μονο που δεν ειναι μηνας, ειναι διμηνο. Δηλαδη αν η ασφαλεια σου εχει λειξει 31/12 και εσυ δεν την εχεις ανανεωσει, αν μεχρι 28/2 εχεις ατυχημα, μπορεις να κανεις τοτε μια ανανεωση ή οποια θα εχει ισχυ απο τις 31/12 οπου και εληξε η προηγουμενη. Κοινως αν η επομενη σου ανανεωση ειναι εντος διμηνου απο την τελευταια, ημερομηνια εναρξης θεωρειται η ληξη της προηγουμενης σου, αν εχει περασει το διμηνο τοτε η ημερομηνια της ενας ασφαλειας θα ειναι εκεινη που θα την εκδοσεις.

Δεν ξερω αν το αντιθληφθηκατε αλλα αυτος ειναι ενας τροπος να πλερωνετε ασφαλεια 8 μηνες το χρονο (αν μιλαμε για 6αμηνα συμβολαια και να ειστε καλυμενοι 12 :). Με δεδομενο βεβαια οτι δεν θα εχετε ατυχημα με δικη σας υπαιτιοτητα εντος του "ληγμενου διμηνου".

Ληγει το συμβολαιο δηλαδη και δεν το ανανεωνεις τους επομενους 2 μηνες. Αν εχεις χτυπα ξυλο ατυχημα το ανανεωνεις τοτε και εισαι καλυμενος. Αν δεν εχεις το ανανεωνεις την επομενη μετα το περας του 2μηνου και εισαι παλι καλυμενος .

Χουχου τι αλλο θα βρουμε για να γλυτωσουμε λεφτα. . Παντως καλο ειναι αν το κανετε, να ρωτατε και την ασφαλιστικη σας αν ισχυει ακομα καθε φορα, γιατι καποια στιγμη αυτο μπορει να αλλαξει και να μην το ξερετε..

kostaspetrou
14/01/2012, 19:32
Χαίρω πολύ ρε μεγάλε. ΠΩΣ θα το αποδείξεις? Δεν είναι πάντα άσπρο-μαύρο τα πράγματα. Ακόμα και κόκκινο να παραβιάσει ο άλλος, αν δεν έχεις μάρτυρες, άντε απόδειξέ το. Αν κάποιος ΔΕΝ παραδεχθεί υπαιτιότητα, ΔΥΣΚΟΛΑ βγάζεις άκρη. Δεν είναι θεοί τα δικαστήρια. Είναι ο ένας λόγος έναντι του άλλου.
Προφανώς κάποιες φορές δεν υπάρχουν μάρτυρες,αυτό δε λέει τίποτα.
Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν.
Το γεγονός είναι ότι πολλές φορές δικαιώνεσαι.

Αυτό που λέω εγώ, είναι ότι αν ΔΕΝ είσαι υπαίτιος, δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως διαφορά.
Καλά πριν τι λέγαμε;ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ διότι αν εισ'ανασφάλιστος βασίζεσαι(κοινώς παρακαλάς) τον άλλο να παραδεχτεί την ενοχή του.

Να στο πω αλλιως για να καταλάβεις:
Α)αν είσαι ανασφάλιστος και δεν φταις,ο άλλος μπορεί να μην παραδεχτεί τίποτα με πιθανότητες να την σκαπουλάρει μέσω αθώωσης ή συνυπαιτιότητας(οι δικαστές δεν χαρίζονται στους ανασφάλιστους).

Αν είσαι ασφαλισμένος και δεν φταις ο άλλος :
1)είτε θα το παραδεχτεί για να μην έχει μπλεξίματα
2)αν δε το παραδεχτεί θα χάσει στο δικαστήριο.
Σε κάθε περίπτωση κερδισμένος είσαι εδύ.
Ακόμα στην περίπτωση να μην έχεις μάρτυρες θα σ'αντιμετωπίσουν εντελώς διαφορετικά απ'το αν ήσουν ανασφάλιστος,οπότε πάλι θετικά θα σου βγει.

Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις τις διαφορές ή θα κουράσουμε το κοινό;

BLiTzER
14/01/2012, 19:42

Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις τις διαφορές ή θα κουράσουμε το κοινό;

Kαταλαβαίνω τι λες, αλλά εγώ επιμένω ότι δεν υπάρχει διαφορά :P Όσο και να διαφωνεί ο υπαίτιος, αν τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα θα κερδίσεις (αργά ή γρήγορα). Αν όχι, θα μπλέξεις. Ασφάλεια ή χωρίς. Αυτά.

kostaspetrou
14/01/2012, 19:46
Αν όχι, θα μπλέξεις. Ασφάλεια ή χωρίς. Αυτά.
α)Ασφαλισμένος θα μπλέξεις λιγότερο
β)Ανασφάλιστος πολύ περισσότερο.

Αν εξακολουθείς να επιμένεις ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του α και του β τότε ...

McTalas
15/01/2012, 06:17
α)Ασφαλισμένος θα μπλέξεις λιγότερο
β)Ανασφάλιστος πολύ περισσότερο.

Αν εξακολουθείς να επιμένεις ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του α και του β τότε ...

εννοεις πως εισαι εσυ (που δεν φταις) ο ανασφαλιστος ή ο αλλος??

εαν ειναι ο αλλος ο ανασφαλιστος ειναι το ιδιο πραγμα, εαν εισαι εσυ, τοτε εχεις δικιο.
σε οποιαδηποτε περιπτωση το μπλεξιμο δε το γλυτωνεις.

kostaspetrou
15/01/2012, 12:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
εννοεις πως εισαι εσυ (που δεν φταις) ο ανασφαλιστος ή ο αλλος??

εαν ειναι ο αλλος ο ανασφαλιστος ειναι το ιδιο πραγμα, εαν εισαι εσυ, τοτε εχεις δικιο.
σε οποιαδηποτε περιπτωση το μπλεξιμο δε το γλυτωνεις.
Nαι,εννοώ ότι είμαι εγώ(που δε φταίω) ο ανασφάλιστος.
Αυτό λέω στα παραπάνω ποστ στο BLiTzER,ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά.

sergiosm
15/01/2012, 18:46
Nαι,εννοώ ότι είμαι εγώ(που δε φταίω) ο ανασφάλιστος.
Αυτό λέω στα παραπάνω ποστ στο BLiTzER,ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Αν ΔΕΝ φταις (όπως λες) τότε δεν πληρωνει το ατύχημα

Αν όμως ΕΦΤΑΙΓΕΣ τότε θα πλήρωνες από την τσέπη σου ... (το επικουρικό που εντωματεξύ θα πλήρωνε το θύμα σου)

Για αυτό ΠΡΟΣΕΧΕ και ΑΣΦΑΛΙΣΟΥ

ERRIKA
15/01/2012, 18:52
Aναμάσησις ρπμ... γι αυτό λένε μετά μερικοί ότι είμαστε σαν της εκπομπές της Τατιάνας (δεν έχω δει καμία από τις εκπομπές αυτές, αλλά για να το λένε, κάπως θα είναι... :lol: )

ERRIKA
15/01/2012, 18:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm

Αν όμως ΕΦΤΑΙΓΕΣ τότε θα πλήρωνες από την τσέπη σου ... (το επικουρικό που εντωματεξύ θα πλήρωνε το θύμα σου)

Και πού να οδηγεί και ποδήλατο, ε; ε; :wave2:

viper1
15/01/2012, 19:55
Υπαρχει στο συμβολαιο σου καλυψη απο ανασφαλιστο οχημα.τσεκαρε το συμβολαιο και μιλα με τον ασφαλιστη σου.αν υπαρχει απο τροχαια δηλωση τραυματισμου παει αυταπαγγελτα δικαστηριο.θα τραβηξει χροοονια αυτη η κολονια .....

catmaster
15/01/2012, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από viper1
Υπαρχει στο συμβολαιο σου καλυψη απο ανασφαλιστο οχημα.τσεκαρε το συμβολαιο και μιλα με τον ασφαλιστη σου.αν υπαρχει απο τροχαια δηλωση τραυματισμου παει αυταπαγγελτα δικαστηριο.θα τραβηξει χροοονια αυτη η κολονια .....

σε ποιόν απευθύνεσαι δεν κατάλαβα ... :confused:

sergiosm
15/01/2012, 20:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Και πού να οδηγεί και ποδήλατο, ε; ε; :wave2:

ε τότε ... δεν υπάρχει σωτηρία (......... για μας)

:rotflmao: :rotflmao:

:beer: :beer: :beer: :beer:

viper1
15/01/2012, 23:01
σε ποιόν απευθύνεσαι δεν κατάλαβα ... :confused:

για τον πελατη σου...

catmaster
15/01/2012, 23:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από viper1
για τον πελατη σου...

τα έγραψα πιο πάνω

από τέτοιες ιστορίες γενικά ΔΕΝ καθαρίζεις γρήγορα ... δυστυχώς έχω πείρα σε ζητήματα αποζημιώσεων και λόγω επαγγέλματος ...

στην καλύτερη περίπτωση αν πάει δικαστικώς η υπόθεση με αναβολές και καθυστερήσεις φάγανε 2-3 χρόνια και οι μάρτυρες θα παραστούν μία δύο φορές .... πόσες παραπάνω έχουν υπομονή ;;

καλά κρασιά δηλαδή και για ένα παπί που κάνει 6-7 κατοστάρικα να το πάρεις τώρα

και επειδή τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους είναι πάρα πολύ μεγάλο πλέον το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων .....

θα πω μακριά από εμάς απλά

:sick:

mats8282
16/01/2012, 09:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από MavrosPan
Και να τονισω οτι ισχυει και αυτο που ανεφερε ο blitz για την ληξη της ασφαλειας. Μονο που δεν ειναι μηνας, ειναι διμηνο. Δηλαδη αν η ασφαλεια σου εχει λειξει 31/12 και εσυ δεν την εχεις ανανεωσει, αν μεχρι 28/2 εχεις ατυχημα, μπορεις να κανεις τοτε μια ανανεωση ή οποια θα εχει ισχυ απο τις 31/12 οπου και εληξε η προηγουμενη. Κοινως αν η επομενη σου ανανεωση ειναι εντος διμηνου απο την τελευταια, ημερομηνια εναρξης θεωρειται η ληξη της προηγουμενης σου, αν εχει περασει το διμηνο τοτε η ημερομηνια της ενας ασφαλειας θα ειναι εκεινη που θα την εκδοσεις.

Δεν ξερω αν το αντιθληφθηκατε αλλα αυτος ειναι ενας τροπος να πλερωνετε ασφαλεια 8 μηνες το χρονο (αν μιλαμε για 6αμηνα συμβολαια και να ειστε καλυμενοι 12 :). Με δεδομενο βεβαια οτι δεν θα εχετε ατυχημα με δικη σας υπαιτιοτητα εντος του "ληγμενου διμηνου".

Ληγει το συμβολαιο δηλαδη και δεν το ανανεωνεις τους επομενους 2 μηνες. Αν εχεις χτυπα ξυλο ατυχημα το ανανεωνεις τοτε και εισαι καλυμενος. Αν δεν εχεις το ανανεωνεις την επομενη μετα το περας του 2μηνου και εισαι παλι καλυμενος .

Χουχου τι αλλο θα βρουμε για να γλυτωσουμε λεφτα. . Παντως καλο ειναι αν το κανετε, να ρωτατε και την ασφαλιστικη σας αν ισχυει ακομα καθε φορα, γιατι καποια στιγμη αυτο μπορει να αλλαξει και να μην το ξερετε..

Πραγματικά θέλω να ξέρω που τα άκουσες τα παραπάνω και τα πετάς έτσι..Να σε ακούσει και κανένας να μπλέξει..Αναδρομική ασφάλιση δεν υπάρχει πουθενά..Παλιά στο Τέξας υπήρχε η περίπτωση κάποιος,κομπιναδόρος,ασφαλιστής να βγάλει μια ασφάλεια 1-2 μέρες πριν,πλέον δεν υπάρχει...Ούτε μήνας υπάρχει,αυτό είναι μόνο σε περίπτωση που κλείσει η εταιρεία και σε καλύπτει το επικουρικό για ένα μήνα και μόνο για αστική ευθύνη.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως να υπάρχει ασφάλεια και απλά να μην έχει πάει η μαντάμ να την πάρει,καθώς οι ανανεώσεις βγαίνουν αυτόματα..Αν είναι σε εταιρεία με ταχυπληρωμή και έχει ένα περιθώριο να την πληρώσει τότε το συμβόλαιο υπάρχει και καλύπτει..Αν έχει ζητήσει την ακύρωσή της και δεν έκανε κάπου αλλού την πάτησε..Μπορεί ο πελάτης σου να ζητήσει από την εταιρεία του να κοιτάξει στο σύστημα του φιλικού να δει αν ήταν ασφαλισμένη σε κάποια εταιρεία την ημέρα του ατυχήματος..Αν δεν είναι τότε η πιθανότητα να είναι ασφαλισμένη περιορίζεται στην Ιντερσαλόνικα και ίσως κάποια άλλη,άγνωστη και εκτός φιλικού,εταιρεία αν υπάρχει κιόλας..

Από εκεί και πέρα,αν δεν είναι όντως ασφαλισμένη την ημέρα του ατυχήματος να κοιτάξει το συμβόλαιό του και να δει αν έχει ΥΖ από ανασφάλιστο σαν κάλυψη,να κάνει δήλωση στην ασφαλιστική κλπ αλλά πρέπει οπωσδήποτε να έχει χαρτί από αστυνομία που να φαίνεται ότι ο άλλος ήταν ανασφάλιστος.

kostaspetrou
16/01/2012, 12:22

:confused: :confused: :confused:
Φίλε σ'εμένα τα λες;Εγώ πάντ'ασφαλισμένος είμαι,εξήγησε στο Blitzer μπας και καταλάβει...

sergiosm
16/01/2012, 12:49
:confused: :confused: :confused:
Φίλε σ'εμένα τα λες;Εγώ πάντ'ασφαλισμένος είμαι,εξήγησε στο Blitzer μπας και καταλάβει...

ουπς sorry

γράψε λάθος.

:beer: :wave2:

BLiTzER
16/01/2012, 13:30

@kostas: Σταματήστε να αναφέρεστε σε μένα. Βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο.

Κι εγώ ασφαλισμένος είμαι. Και αναφέρθηκα σε συγκεκριμένο θέμα. Το τι γίνεται αν είσαι ανασφάλιστος και φταις, δε με απασχολεί.

Gariven
18/02/2013, 18:32
καλησπερα σε ολους. θα ηθελα να ρωτησω τι γινεται σε τρακαρισμα με ανασφαλιστο οχημα.Στην δικια μου περιπτωση με τρακαρε μια απο πισω στην κηφισιας κ εφυγε πριν καν ερθει η τροχαια. Μου εδωσε αριθμο κυκλοφοριας κ τηλεφωνο. Η τροχαια ηρθε κατεγραψε το συμβαν, ειδοποιησα κ την ασφαλεια μου.Το θεμα ειναι ομως οτι αυτη ειναι ανασφαλιστη, στο συμβολαιο μου εχω καλυψη απο ανασφαλιστο κ νομικη προστασια αλλα η ασφαλεια μου δεν με πληρωνει γιατι λει οτι δεν εχει κοψει κληση η τροχαια σε αυτην που με χτυπησε. Πως να δωσει κληση οταν ειναι απων.. Επισης μετα απο 2 μερες εμαθα οτι ηταν ανασφαλιστη μεσω της ασφαλειας μου εννω αυτη μου ελεγε οτι εχει ασφαλεια η σκροφα (σορρυ). Τι κανω τωρα παιδια γνωριζει κανεις? Ευχαριστω (σορρυ για τους τονους)

blackbusa
19/02/2013, 05:32
Επισημα τον εχεις πιει...ανεπισημα αν εχεις οντως τηλεφωνο(αληθινο εννοειτε) διαφορα...
Οσο και να ακουστει μαλακια τις κλανεις τα @@ αν η τυπισσα πει οτι δεν σε ξερει...αναρωτιεμε οι μπατσοι τι κατεγραψαν αφου το εμπλεκομενο οχημα δεν ηταν εκει?
Ελπιζω το μαθημα οτι δεν φευγει κανεις ,(εννοειτε οταν δεν υπαρχει τραυματισμος που χρειαζετε νοσοκομειο...φτου κακα) αν δεν γινει καταγραφη η και απο τις 2 ασφαλιστικες (για περιπτωση φιλικου διακανονισμου)η απο τους μπατσους η και τα 2, να μην σου πονεσει πολυ την τσεπη...

ERRIKA
19/02/2013, 21:55
καλησπερα σε ολους. θα ηθελα να ρωτησω τι γινεται σε τρακαρισμα με ανασφαλιστο οχημα.Στην δικια μου περιπτωση με τρακαρε μια απο πισω στην κηφισιας κ εφυγε πριν καν ερθει η τροχαια. Μου εδωσε αριθμο κυκλοφοριας κ τηλεφωνο. Η τροχαια ηρθε κατεγραψε το συμβαν, ειδοποιησα κ την ασφαλεια μου.Το θεμα ειναι ομως οτι αυτη ειναι ανασφαλιστη, στο συμβολαιο μου εχω καλυψη απο ανασφαλιστο κ νομικη προστασια αλλα η ασφαλεια μου δεν με πληρωνει γιατι λει οτι δεν εχει κοψει κληση η τροχαια σε αυτην που με χτυπησε. Πως να δωσει κληση οταν ειναι απων.. Επισης μετα απο 2 μερες εμαθα οτι ηταν ανασφαλιστη μεσω της ασφαλειας μου εννω αυτη μου ελεγε οτι εχει ασφαλεια η σκροφα (σορρυ). Τι κανω τωρα παιδια γνωριζει κανεις? Ευχαριστω (σορρυ για τους τονους)

Θα την πάρεις τηλέφωνο σ'αυτό που σου έδωσε (εάν ισχύει) ή στο πραγματικό που θα βρεις μέσω της πινακίδας (εάν δεν ισχύει αυτό που σου έδωσε). Θα της σπάσεις τα @@. Θα την καλέσεις να έρθει στο συνεργείο σου με το μηχανικό της ή όχι για να διαπιστώσετε από κοινού το ύψος της ζημιάς σου. Εάν έρθει με το αυτοκίνητο που σε χτύπησε, τράβα το φωτογραφίες για να φαίνεται και η δική της ζημιά. Βγάλε φωτογραφίες άμεσα και το δικό σου. Εάν δεν έρθει πήγαινε εσύ εκεί που μένει (πάλι θα το μάθεις από την τροχαία) και βγάλε φωτό. Όταν θα έχεις μαζέψει όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι θα της πεις να πλερώσει το λογαριασμό. Εάν ξινίσει, θα της τραβήξεις μία αγωγή. Είναι σημαντικό να κινηθείς ΑΜΕΣΑ για περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Α, και μην ξεχάσω! Συνεννοήσου με την τροχαία που κατέγραψε το συμβάν για μήνυση σε βάρος της επειδή κυκλοφορούσε ανασφάλιστη. Αυτά προς το παρόν. Ξεκίνα και βήμα βήμα θα σε πάμε παρακάτω... :wave2:

blackbusa
19/02/2013, 22:03
:pipila::a07:
Θα την πάρεις τηλέφωνο σ'αυτό που σου έδωσε (εάν ισχύει) ή στο πραγματικό που θα βρεις μέσω της πινακίδας (εάν δεν ισχύει αυτό που σου έδωσε). Θα της σπάσεις τα @@. Θα την καλέσεις να έρθει στο συνεργείο σου με το μηχανικό της ή όχι για να διαπιστώσετε από κοινού το ύψος της ζημιάς σου. Εάν έρθει με το αυτοκίνητο που σε χτύπησε, τράβα το φωτογραφίες για να φαίνεται και η δική της ζημιά. Βγάλε φωτογραφίες άμεσα και το δικό σου. Εάν δεν έρθει πήγαινε εσύ εκεί που μένει (πάλι θα το μάθεις από την τροχαία) και βγάλε φωτό. Όταν θα έχεις μαζέψει όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι θα της πεις να πλερώσει το λογαριασμό. Εάν ξινίσει, θα της τραβήξεις μία αγωγή. Είναι σημαντικό να κινηθείς ΑΜΕΣΑ για περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Α, και μην ξεχάσω! Συνεννοήσου με την τροχαία που κατέγραψε το συμβάν για μήνυση σε βάρος της επειδή κυκλοφορούσε ανασφάλιστη. Αυτά προς το παρόν. Ξεκίνα και βήμα βήμα θα σε πάμε παρακάτω... :wave2:

Gariven
20/02/2013, 00:37
Ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια. Φωτογραφιες απο το αμαξι της τραβηξα επιτοπου στο σημειο του ατυχηματος. Η τροχαια κατεγραψε μονο τον αριθμο κυκλοφοριας της κ το ονομα της σημειωνοντας οτι εχει κ ζημια στο μπροστινο μερος. Ηταν ψαρουκλες αυτοι που ηρθαν. Μεσω γνωστου βρηκα που μενει. Θα στεισω καραουλη απ εξω κ μολις την βρω θα τις τα πω με ηρεμο τροπο τα πραγματα πως εχουν. Αν το πεξει ιστορια κ αλλα νταλον τοτε εφυγα για τροχαια για καταγγελια κ παει λεγοντας. Ευχαριστω κ παλι για τις συμβουλες πεδες. Θα σας κρατω ενημερους.

ERRIKA
22/02/2013, 17:27
Ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια. Φωτογραφιες απο το αμαξι της τραβηξα επιτοπου στο σημειο του ατυχηματος. Η τροχαια κατεγραψε μονο τον αριθμο κυκλοφοριας της κ το ονομα της σημειωνοντας οτι εχει κ ζημια στο μπροστινο μερος. Ηταν ψαρουκλες αυτοι που ηρθαν. Μεσω γνωστου βρηκα που μενει. Θα στεισω καραουλη απ εξω κ μολις την βρω θα τις τα πω με ηρεμο τροπο τα πραγματα πως εχουν. Αν το πεξει ιστορια κ αλλα νταλον τοτε εφυγα για τροχαια για καταγγελια κ παει λεγοντας. Ευχαριστω κ παλι για τις συμβουλες πεδες. Θα σας κρατω ενημερους.

Δε θα της την στήσεις απ'εξω ..... (οι κλέφτες και οι ερωτευμένοι τη στήνουν, εσύ δεν έχεις λόγο...) Να την πάρεις τηλέφωνο άμεσα για να μιλήσετε. Αφού έχει καταγράψει το συμβάν και η τροχαία θεωρώ πως δε θα έχεις πρόβλημα.

Dant3
23/02/2013, 19:17
Εγω θα πηγαινα να της κανω καλοκαιρινο το αυτοκινητο βασικα αλλα τελος παντων...