PDA

View Full Version : το "ελεύθερο" internet απειλείται ...

road spirit
18/01/2012, 09:02
... απο τους χαρτογιακάδες της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Ένα πρόσφατο νομοσχέδιο απειλεί να κλείσει κάθε site το οποίο έχει ελεύθερη διακίνηση περιεχομένου οπως φόρουμς, blogs και άλλα πολλά ...

Σήμερα στις ΗΠΑ πολλά site έχουν κατεβάσει διακόπτη διαμαρτυρόμενα. Δείτε πχ τι εμφανίζουν σήμερα τα :

http://wordpress.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page (!!)

http://www.advrider.com/forums/index.php

και άλλα πολλά

...

manhunter
18/01/2012, 09:19
Γιάννη, από όσο ξέρω, αποσύρθηκε το νομοσχέδιο και δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο

road spirit
18/01/2012, 09:23
Στο περίπου Κίμωνα ... κλικάροντας στην wikipedia και μετά στο σύνδεσμο learn more, οι απαντήσεις στο 3ο και 4ο ερώτημα λένε κάποια πράγματα σχετικά

vaska
18/01/2012, 09:28
Λογικό μου ακούγεται, ήθελαν από πάντα να έχουν τον έλεγχο. Δείτε λίγο τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, είναι αμερικανιά που πέρασε σε μια νύχτα ετσιθελικά και στο δικό μας δίκαιο. Πολλοί σοβαροί νομικοί μιλάνε για ΤΟΝ αντισυνταγματικό νόμο.

Η wikipedia είχε αναρτήσει μπανεράκι από χθες.

DimChios
18/01/2012, 09:29
...ποιος ξερει τι αλλο μας περιμενει στο μελλον :sad: :sick:

manhunter
18/01/2012, 09:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
Στο περίπου Κίμωνα ... κλικάροντας στην wikipedia και μετά στο σύνδεσμο learn more, οι απαντήσεις στο 3ο και 4ο ερώτημα λένε κάποια πράγματα σχετικά

Χμμμ, έχεις δίκιο, τώρα το είδα.
Ζήτω που καήκαμε με τις μαλακίες τους ...

MikeG
18/01/2012, 09:53
Εδώ και 2 χρόνια υπάρχει τέτοια προσπάθεια & στο τέλος κάπου θα καταλήξουν, ώστε τα πάντα να αντιστοιχίζονται με πραγματικό πρόσωπο & να μπορούν άνετα να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες.

Δε ξέρω αν το έχετε διαβάσει η Google δοκιμαστικά σε κάποιες πολιτείες στους Γιάνκηδες, προσωποποιεί την αναζήτηση. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δε συνέβαινε. Σε λίγο καιρό θα μπορεί ακόμα και ο ποιο αρχάριος χρήστης να δημιουργεί το profil σου. Άρα σκεφτείτε, οι διαφημιστικές πχ δε θα χρειάζεται να αγοράζουν βάσεις..

Όσο για το FB δεν ανοίγω συζήτηση. Να σας πω μόνο ότι οι μόνες χώρες που είναι συνέχεια μαζί του στα δικαστήρια είναι η Φιλανδία & η Σουηδία. Και κάτι βασικό, σε 10 χρόνια με βάση κοινωνιολόγους τα σημερινά παιδιά θα είναι εντελώς διαφορετικά & θα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη κοινωνική τους ζωή, εξαιτίας αυτής της μαλακίας. Υπάρχει κίνηση που προσπαθεί να απαγορέψει την εγγραφή στο FB ατόμων κάτω των 18 & συμφωνώ απόλυτα μαζί τους.

Δείτε και αυτό : http://www.youhavedownloaded.com/

Τελευταία πληροφορία : Στη Σουηδία για 3 μέρες υπήρξε απελευθέρωση των πάντων ώστε να κατεβαίνουν free.

Εδώ βέβαια σε λίγο δε θα έχουμε να φάμε, οπότε όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα..

MikeG
18/01/2012, 10:04
Αν έχετε όρεξη δείτε και αυτό.

http://europe-v-facebook.org/EN/en.html

Sapadak
18/01/2012, 10:25
http://sopa.rizon.net/
http://americancensorship.org/

Κινα θα γινουμε σιγα σιγα τα δημοκρατικα κρατη

sniper
18/01/2012, 10:27
Ας ξεκινήσουμε με τη λογική ότι δεν ποτέ δεν ήταν ελεύθερο...

ή μάλλον, όσο είναι τόσο ελεύθερο όσο ένα κοπάδι άλογα σε μια περιφραγμένη φάρμα 2.000 στρεμμάτων.

imitrelos
18/01/2012, 10:53
Έτσι είναι :( SOPA και PIPA (για τους πονηρούς είναι Stop Online Pirate ACT και Private IP Authentication )

Με τίς εξελίξεις στο internet τα τελευταία χρόνια ( IP6 και άνοιγμα των domains o έλεγχος γίνεται πολύ δύσκολος )

ναι δυστυχώς πάμε σε περιορισμό ελευθεριών :( το θέμα δέν είναι η google αλλά η βιομηχανική κατασκοπία και η πειρατεία

Σε ένα αγγελικά πλασμένο κόσμο ίσως και να έκανε καλό αλλά σε ένα κόσμο που άν έχω δύναμη και λεφτά μπορώ να έχω rainbow tables δηλαδή κάτι σάν πασπαρτού για το backbone δίκτυο είναι επικίνδυνο

άσε που δέν γουστάρω να με παρακολουθούν

:evil:

webassasin
18/01/2012, 20:13
το youdownloaded παντως λεει οτι να'ναι.
We got you! (In our database). You like torrents, don’t you? At least someone in your house does. It looks like you are from Greece, somewhere around Thessaloniki.
Ουτε καν Αθηνα δλδ,που μπορει να βλεπει τον παροχο.
Αφου βρηκαν και την IP παλι καλα.
και αυτα που δηθεν εχω κατεβασει δεν εχουν σχεση με τα δικα μου downloads.

MG-KTiNoS
18/01/2012, 20:32
ρε σεις το πρόβλημα δεν είναι αν κλέβεις μουσική.
Στο κάτω κάτω και με ένα κασετόφωνο από το ράδιο το κάνεις αυτό.
Το πρόβλημα είναι η πρόσβαση στη πληροφορία και στη γνώση.
Όσα πιο πολλά ξέρεις τόσα πιο πολλά επιθυμείς
Αν μας ήθελαν μορφωμένους θα είχαμε και σχολεία.
Τώρα με το ιντερνέτ μπορεί ο πιτσιρικάς να ΜΑΘΕΙ ότι θέλει.
Και μερικοί πιτσιρικάδες –έστω λίγοι- διαβάζουν Μπρεχτ στο ιντερνέτ…

RizlaPlusPlus
18/01/2012, 20:47
Το καλο παντως ειναι οτι οι πρωτες αντιδρασεις (wikipedia, google etc) δε βρηκαν τοιχο, κατι κουνηθηκε! Ριχτε μια ματια στο τι ειπε ο Ομπαμα (http://www.forbes.com/sites/johngaudiosi/2012/01/16/obama-says-so-long-sopa-killing-controversial-internet-piracy-legislation/) .
Επισης, αν υπαρχει η ευγενης καλοσυνη, θα μπορουσε κανεις να μου πει τι ακριβως λεει το youhavedownloaded??? Γιατι εμενα μου λεει "Hi. We have no records on you." :confused:

cityfly
18/01/2012, 20:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Εδώ και 2 χρόνια υπάρχει τέτοια προσπάθεια & στο τέλος κάπου θα καταλήξουν, ώστε τα πάντα να αντιστοιχίζονται με πραγματικό πρόσωπο & να μπορούν άνετα να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες.

Δε ξέρω αν το έχετε διαβάσει η Google δοκιμαστικά σε κάποιες πολιτείες στους Γιάνκηδες, προσωποποιεί την αναζήτηση. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δε συνέβαινε. Σε λίγο καιρό θα μπορεί ακόμα και ο ποιο αρχάριος χρήστης να δημιουργεί το profil σου. Άρα σκεφτείτε, οι διαφημιστικές πχ δε θα χρειάζεται να αγοράζουν βάσεις..

Όσο για το FB δεν ανοίγω συζήτηση. Να σας πω μόνο ότι οι μόνες χώρες που είναι συνέχεια μαζί του στα δικαστήρια είναι η Φιλανδία & η Σουηδία. Και κάτι βασικό, σε 10 χρόνια με βάση κοινωνιολόγους τα σημερινά παιδιά θα είναι εντελώς διαφορετικά & θα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη κοινωνική τους ζωή, εξαιτίας αυτής της μαλακίας. Υπάρχει κίνηση που προσπαθεί να απαγορέψει την εγγραφή στο FB ατόμων κάτω των 18 & συμφωνώ απόλυτα μαζί τους.

Δείτε και αυτό : http://www.youhavedownloaded.com/

Τελευταία πληροφορία : Στη Σουηδία για 3 μέρες υπήρξε απελευθέρωση των πάντων ώστε να κατεβαίνουν free.

Εδώ βέβαια σε λίγο δε θα έχουμε να φάμε, οπότε όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα..

και τώρα κάτω από 14 νομίζω απαγορεύεται αλλά ο μόνος τρόπος με το οποίο ελέγχεται στην πράξη είναι με μια ερώτηση προς το χρήστη, και ο χρήστης βέβαια γράφει ό,τι να ναι

BLACKGAS
18/01/2012, 21:16
Προσωπικά το σκέφτομαι σοβαρά!

http://www.pirateparty.gr/

RizlaPlusPlus
18/01/2012, 21:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Προσωπικά το σκέφτομαι σοβαρά!

http://www.pirateparty.gr/

Κι εγω το σκεφτομουν, αλλα ωρες ωρες κατι μου βρωμαει σ'αυτους...

MikeG
18/01/2012, 22:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από RizlaPlusPlus
Επισης, αν υπαρχει η ευγενης καλοσυνη, θα μπορουσε κανεις να μου πει τι ακριβως λεει το youhavedownloaded??? Γιατι εμενα μου λεει "Hi. We have no records on you." :confused:

Προσπαθεί να βρει αρχικά την IP σου & στη συνέχεια να τσεκάρει, τι torrents έχεις κατεβάσει.

Allst@rf
18/01/2012, 22:26
πότε δε μου άρεσαν οι θεωρίες συνομωσίας γενικώς και ειδικός...

Τώρα τελευταία όμως λαμβάνω πολύ δυσοίωνα μυνήματα για το μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον...

Π.χ παλιά μου έλεγαν για παγκόσμια κυβέρνηση και (προσέξτε) παγκόσμιο νόμισμα...θυμάστε πέρυσι το καλοκαίρι την πρόταση της κίνας για ένα παγκόσμιο νόμισμα;

πρώτη "ήττα"...

Καλά,σαφώς δε συνέβη κάτι τέτοιο αλλά από εκεί που ήμουν πολέμιος των συνομωσίων ,μου ρθε κάπως η είδηση...

Και τώρα αυτό...τα περί κατάλυσης των ανθρωπίνων ελευθεριών και ειδικά ο έλεγχος όλων των κινήσεων μας...

Έλεος...

gcrook
18/01/2012, 22:41
Προσπαθεί να βρει αρχικά την IP σου & στη συνέχεια να τσεκάρει, τι torrents έχεις κατεβάσει.

Μπουρδες!
Μου κανει για trolling site.

MikeG
18/01/2012, 22:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Μπουρδες!
Μου κανει για trolling site.

Στις περιπτώσεις που καταφέρνει να βρει την IP δουλεύει σωστά. Όταν όμως δε μπορεί να φτάσει μέχρι την IP του χρήστη, αλλά πχ το DSLAM του provider, δείχνει ότι ναναι.

QSpec
18/01/2012, 22:57
Είμαστε στο web 2.0. Στο web 3.0 η πρόσβαση στα site θα γίνεται με πακέτα συνδρομών από τους providers, σαν τα πακέτα της καλωδιακής για παράδειγμα, και σχεδόν τα πάντα θα γίνονται μέσω κάποιου social network.

Τα 'ελεύθερα' site μπορεί να μην είναι προσβάσιμα από όλους τους χρήστες, θα είναι ανάλογα το πακέτο φαντάζομαι.

Αυτά. Χαβ φαν!

MG-KTiNoS
18/01/2012, 23:19
και advrider απεργεί...

chr1s_86
19/01/2012, 22:31
Προσπαθεί να βρει αρχικά την IP σου ...

δεν νομίζω να χρειάζεται να προσπαθήσει και πολύ :lol:

el_hymador
19/01/2012, 23:46
Ας κανουν οτι θελουν, το ποταμι δε γυριζει πισω... θελω να πω το διαδικτυο περαν ολων των σαχλων και ανουσιων πραγματων αποτελεσε και αποτελλει επανασταση για την ανθρωποτητα, πιστευω ακρδαντα οτι ειναι το μεσο με το οποιο προκειται να γινουν θαυμαστα πραγματα στο μελλον...

Αν περιοσρισουν το internet οπως το ξερουμε σημερα, το επομενο βημα ειναι να φτιαχτουν σιγα - σιγα μικρης εμβελειας ανεξαρτητα δικτυα...τα οποια σταδιακα θα μεγαλωνουν και θα συνενωνονται... στην αρχη σε καθε πολη μετα σε νομους και τελος σε χωρες ολοκληρες... το τελικο σταδιο ειναι οι ηπειροι και αντε γεια σας!

they gonna klas our po*ts!

υ.γ. Το οτι το φοβουνται παρα πολυ και οτι θα κανουν τα παντα για να το περιοσισουν ειναι δεδομενο παντως...

georgio
20/01/2012, 00:18
Tor - The onion routing (https://www.torproject.org/)

Βέβαια είναι τραγικά αργά δεδομένων των ταχυτήτων που έχουμε συνηθίσει πλέον. Κάπου είχα διαβάσει επίσης ότι κάπως σπάει και αυτό αλλά δεν το έχω ψάξει παραπάνω.

Η αρχή λειτουργίας του είναι ότι βάζεις τον υπολογιστή σου ως κόμβο στο δίκτυο του (δεν είναι απαραίτητο, μπορείς απλά να το χρησιμοποιήσεις) και κάθε τι που στέλνεις ακολουθεί μια διαδρομή μέσα από κάποιους κόμβους και τελικά δεν μπορεί να εντοπιστεί ο υπολογιστής που έκανε πραγματικά το request.

Όμως μου είχε στείλει ένας φίλος ένα άρθρο (http://p10.hostingprod.com/@spyblog.org.uk/blog/2009/03/passion-and-dalliance-blog-why-you-need-balls-of-steel-to-operate-a-tor-exit-nod.html) με μια περίπτωση...
συνοπτικά, αφού βάζεις τον υπολογιστή σου στο δίκτυο περνάνε από εσένα requests διαφόρων χρηστών ανά τον κόσμο. Υπάρχει δυστυχώς και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί από κάθε καρυδιάς καρύδι, και είναι ορισμένα πράγματα που δεν γουστάρω...

SoulGR
20/01/2012, 03:33
http://anonops.blogspot.com/

BLACKGAS
20/01/2012, 20:59
Αυτό πάντως είναι :a023: :a015: :a57:

Megaupload (http://www.skai.gr/news/technology/article/192211/ekleisan-ti-selida-moirasmatos-arheion-megaupload/)

webassasin
21/01/2012, 02:06
http://www.skai.gr/news/technology/article/192130/ipa-to-sopa-hanei-edafos-sto-kogreso/

ghostkon
29/01/2012, 10:51
Άσχημα τα νέα για το Ελληνικό Ίντερνετ.. σε τελετή που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας,
αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 22 κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, υπόγραψαν
την αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), που προσπαθεί να επιβάλει κοινά
παγκόσμια standards επιβολής και προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησία παγκοσμίως.

http://www.youtube.com/watch?v=63JyXmu0fqM&feature=player_embedded

Στο άκουσμα της είδησης, έγιναν επιθέσεις από hackers σε sites ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και οι πολέμιοι
του λένε ξεκάθαρα πως είναι μια συμφωνία παρόμοια με τα νομοσχέδια SOPA και PIPA που δεν ψηφίστηκαν
την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ και απειλούν να φέρουν καθεστώς διαδικτυακής λογοκρισίας.

Οι χώρες της Ε.Ε. που υπέγραψαν είναι:

Austria
Belgium
Bulgaria
Czech Republic
Denmark
Finland
France
ΕΛΛΑΔΑ
Hungary
Ireland
Italy
Latvia,
Lithuania
Luxemburg
Malta
Poland
Portugal
Romania
Slovenia
Spain
Sweden
United Kingdom

πηγη: pireasnews.gr

Gandalf dr685sm
29/01/2012, 13:45
Οτι είπε ο El hymador... Μα ακριβώς οτι είπε.. ενα απο τα πιο κλασσικά παραδείγματα δικτύωσης ανεξαρτήτως web είναι π.χ. το AWMN.

Αν το ζητούμενο είναι η ελεύθερη μετακίνηση πληροφορίας και γνώσης, ακόμα και αν οι DNS root servers ελεγχθούν (γιατί απο εκεί ξεκινάει), ακόμα και αν γίνει traffic shaping, ακόμα και στο τέλος μπεί ενα "κτήνος" απο συστοιχίες cluster-nodes τύπου Echelon για να ελέγχει και να φιλτράρει... χτίζεις ενα ανεξάρτητο δίκτυο και τελειώνει εκεί το πράγμα. Απο την στιγμή που ο καθένας μπορεί να φτιάξει ενα ασύρματο δίκτυο , τίποτε δεν μπορεί να μπλοκάρει/σταματήσει την πληροφορία.

Παράδειγμα η λογοκρισία σε Κίνα, Ιράν, Τουρκία, όπου οι χρήστες εκεί σταμάτησαν να κάνουν χρήση Name resolving και κάνουν χρήση ΙΡ μέσα απο tunneling και ανεβάζουν και διαβάζουν σχεδόν τα πάντα.

zephyr1
04/02/2012, 13:33
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=63JyXmu0fqM

imitrelos
04/02/2012, 14:04
Γενικά το θέμα είναι πιο πολύπλοκο ειδικά με το ACTA , Το θέμα με τήν πλαστογραφία είναι πολύπλοκο

εγώ θα σταθώ στα λόγια του R. Stallman ιδρυτή του GNU πρίν μερικά χρόνια στήν ελλάδα σε ομιλία του " Αγαπάω τήν ελλάδα και τήν ελληνική γλώσσα γιατί σου δίνει τήν δυνατότητα να διακρίνεις τήν διαφορά μεταξύ ΔΩΡΕΑΝ και ΤΣΑΜΠΑ "

Απο έρευνες φαίνεται ότι οι οι χρήστες ελεύθερου λογισμικου σπαταλάνε περισσοτερα χρήματα σε εφαρμογές και παιχνίδια απο ότι ένας τυπικός χρήστης windows .....γιατί απλά ξέρουν ότι άμα δέν στηρίξουν τόν developer πιθανότατα δέν θα έχουν update :winka:

Στήν ελλάδα που ξέρουμε μόνο το τσάμπα και τήν κλεψιά ( έτσι είναι ) δέν κάναμε τόν κόπο κάν να στηρίξουμε δικές μας παραγωγές software όπως π.χ τα παιχνίδια conspiracy ( κλασικο adventure ) ή το thesis

με αποτέλεσμα απο τήν μία η anima που έχει φτιάξει τα conspiracy άν δέν έχει κλήσει φυτοζωη........

πρίν κανένα 2χρόνο μιλούσα με έναν φίλο developer στήν μία εταιρία και μου είχε πει το κορυφαίο....
υπολόγησαν ότι είχαν 90% λογοκλοπή (δηλαδη 9 στα 10 ήταν αντίγραφα)

Που θέλω να καταλήξω ....Ναι σάν σύνολο το ACTA είναι λάθος αλλά λάθος είναι και η κατάσταση που υπάρχει τώρα ......keep developers free:D

Ζεύκας
04/02/2012, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από imitrelos
Γενικά το θέμα είναι πιο πολύπλοκο ειδικά με το ACTA , Το θέμα με τήν πλαστογραφία είναι πολύπλοκο

εγώ θα σταθώ στα λόγια του R. Stallman ιδρυτή του GNU πρίν μερικά χρόνια στήν ελλάδα σε ομιλία του " Αγαπάω τήν ελλάδα και τήν ελληνική γλώσσα γιατί σου δίνει τήν δυνατότητα να διακρίνεις τήν διαφορά μεταξύ ΔΩΡΕΑΝ και ΤΣΑΜΠΑ "

Απο έρευνες φαίνεται ότι οι οι χρήστες ελεύθερου λογισμικου σπαταλάνε περισσοτερα χρήματα σε εφαρμογές και παιχνίδια απο ότι ένας τυπικός χρήστης windows .....γιατί απλά ξέρουν ότι άμα δέν στηρίξουν τόν developer πιθανότατα δέν θα έχουν update :winka:

Στήν ελλάδα που ξέρουμε μόνο το τσάμπα και τήν κλεψιά ( έτσι είναι ) δέν κάναμε τόν κόπο κάν να στηρίξουμε δικές μας παραγωγές software όπως π.χ τα παιχνίδια conspiracy ( κλασικο adventure ) ή το thesis

με αποτέλεσμα απο τήν μία η anima που έχει φτιάξει τα conspiracy άν δέν έχει κλήσει φυτοζωη........

πρίν κανένα 2χρόνο μιλούσα με έναν φίλο developer στήν μία εταιρία και μου είχε πει το κορυφαίο....
υπολόγησαν ότι είχαν 90% λογοκλοπή (δηλαδη 9 στα 10 ήταν αντίγραφα)

Που θέλω να καταλήξω ....Ναι σάν σύνολο το ACTA είναι λάθος αλλά λάθος είναι και η κατάσταση που υπάρχει τώρα ......keep developers free:D

πρώτον.ποιά η διαφορά μεταξύ "δωρεάν" και "τζάμπα";

δεύτερον. γιατί να στηρίξω τους Έλληνες developers;
π.χ. μία κλασική εφαρμογή στο AppStore κάνει 70 λεπτά. μια χαρά.
μια εφαρμογή από Έλληνα κάνει 2-3 ευρώ! και είναι και κάκιστες...

θα μου πεις οκ άλλη η ελληνική αγορά και άλλη η αγγλόφωνη ή η γερμανική.
ε παγκοσμιοποίηση έχουμε. ας σκεφτούν ανάλογα.

BLiTzER
04/02/2012, 14:51

δηλαδη 9 στα 10 ήταν αντίγραφα

Αν υπήρξαν 10 άτομα που το έπαιξαν, θα πρεπε να είναι ευχαριστημένοι.

Η ουσία είναι ότι αυτοί που "κατεβάζουν" αντί να αγοράζουν, πιθανότατα δε θα αγόραζαν ποτέ, οπότε η αγορά ουσιαστικά δε χάνει. Το επιχείρημα αντί της πειρατείας είναι εντελώς πλασματικό.

ΥΓ. Αυτά από ένα άτομο που έχει μια σεβαστή συλλογή CD/DVD τόσο μουσικής όσο και ταινιών και παιχνιδιών. Αγορασμένα. Εκτιμώ το αυθεντικό όταν αξίζει και στηρίζω.

imitrelos
04/02/2012, 21:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
πρώτον.ποιά η διαφορά μεταξύ "δωρεάν" και "τζάμπα";

δεύτερον. γιατί να στηρίξω τους Έλληνες developers;
π.χ. μία κλασική εφαρμογή στο AppStore κάνει 70 λεπτά. μια χαρά.
μια εφαρμογή από Έλληνα κάνει 2-3 ευρώ! και είναι και κάκιστες...

θα μου πεις οκ άλλη η ελληνική αγορά και άλλη η αγγλόφωνη ή η γερμανική.
ε παγκοσμιοποίηση έχουμε. ας σκεφτούν ανάλογα.

To θέμα πόσο το πουλάει ο καθένας είναι καθαρά δικαίωμα του , υπάρχουν και ελληνικές εφαρμογές που είναι δωρεάν

η διαφορά του δώσω κάτι δωρεάν με το τσάμπα είναι ότι π.χ εγώ αν σου δώσω κάτι αλλά εσύ λεχεις τήν υποχρέωση ΝΑ τήν δώσεις ελεύθερα ώς είναι αν τήν μετατρέψεις σε εμπορική και τήν μεταποιήσεις .....τα κομάτια του κώδικα πρέπει να αναφέρεις απο που τα βρήκες και τόν δημιουργό και να δίνεις χώρις αντίτιμο τα κομάτια αυτά .....η πλάκα ότι το internet και πολλά άλλα αναπτύχθηκαν λόγο αυτου του πράγματός (δές google , δές ακόμα και τήν microsoft)

To album τών radiohead είναι σε αυτή τήν λογική κατέβασε το αν σου αρέσει δώσε ότι νομίζεις άμα δέν σου αρέσει μήν δώσεις τίποτα και τελευταίο λογικά διαβάζεις αυτό το μύνημα σε κάποιον mozzila , opera κλπ κλπ εκτός explorer (καλα και αυτό είναι σχετικό )|:lol:

Δέν θα τό έλεγα.....καλά που το παίξαν 10 άτομα ξέρεις για το ένα ειδικά ψάξε το adventurer magazine το 08 τι έλεγε για το thesis
:lol:

γενικά μου αρέσει να βλέπω ανάπτυξη και υλοποιηση :winka:

ά στα πρακτικά ελληνικά παιχνίδια βάλε εν μέροι και το kick off 2000 πίσω από τήν έκδοση αυτή
ήταν ο πρώταθλητής κόσμου που ήταν έλληνας (καλα μήν γελάτε και εγώ στήν αρχή γελούσα αλλά ο τύπος είχε στήν αγορά μέχρι και χειριστήριο με το όνομα του (κάτι σάν τόν μεσσι στο fifa σήμερα) ο λόγος που ήταν πίσω απο το παιχνίδι αυτό.......απλά η εταιρία ανάπτυξης έκλεισε

:sad:

RizlaPlusPlus
05/02/2012, 13:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER

Η ουσία είναι ότι αυτοί που "κατεβάζουν" αντί να αγοράζουν, πιθανότατα δε θα αγόραζαν ποτέ, οπότε η αγορά ουσιαστικά δε χάνει. Το επιχείρημα αντί της πειρατείας είναι εντελώς πλασματικό.

+1

Το γενικοτερο θεμα που δημιουργειται με το λογισμικο, δεν προστατευει καθολου τα μικρα software house που προσπαθουν να επιβιωσουν με μια εφαρμογουλα η ενα παιχνιδακι. Προστατευει μεγαλες εταιριες που εχουν να χωσουν πολλα λεφτα το μηνα για να πατενταρουν την καθε μλκια που σκεφτηκαν, ασχετα με το αν θα γινει εμπορικη επιτυχια η οχι.
Ενα καλο παραδειγμα γι'αυτη την κατασταση φαινεται στην πατεντα της Microsoft, Body-As-Network. Η αιτηση που κατατεθηκε ΔΕΝ περιεχει λεπτομερειες για το πως μπορει να υλοποιηθει κατι τετοιο! Απλως ζητησαν (και απεκτησαν) την πατεντα για την ιδεα του να χρησιμοποιησει κανεις το ανθρωπινο σωμα σαν μεσο για να μεταφερει πληροφοριες.

Το προβλημα μας δεν ειναι η πειρατεια. Ειναι το γιατι κατεληξε ο κοσμος σ'αυτην...

imitrelos
06/02/2012, 08:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από RizlaPlusPlus
+1

Το γενικοτερο θεμα που δημιουργειται με το λογισμικο, δεν προστατευει καθολου τα μικρα software house που προσπαθουν να επιβιωσουν με μια εφαρμογουλα η ενα παιχνιδακι. Προστατευει μεγαλες εταιριες που εχουν να χωσουν πολλα λεφτα το μηνα για να πατενταρουν την καθε μλκια που σκεφτηκαν, ασχετα με το αν θα γινει εμπορικη επιτυχια η οχι.
Ενα καλο παραδειγμα γι'αυτη την κατασταση φαινεται στην πατεντα της Microsoft, Body-As-Network. Η αιτηση που κατατεθηκε ΔΕΝ περιεχει λεπτομερειες για το πως μπορει να υλοποιηθει κατι τετοιο! Απλως ζητησαν (και απεκτησαν) την πατεντα για την ιδεα του να χρησιμοποιησει κανεις το ανθρωπινο σωμα σαν μεσο για να μεταφερει πληροφοριες.

Το προβλημα μας δεν ειναι η πειρατεια. Ειναι το γιατι κατεληξε ο κοσμος σ'αυτην...

Για το body as network δέν είναι ακριβώς έτσι είναι πατέντα που κατατέθηκε το 2000 και εγκρίθηκε

το 2009 και βασικά δέν είναι καθόλου αόριστη σου βάζω λινκ

http://www.faqs.org/patents/app/20090117753

και μιά ανάλυση απο το pcworld.com

εμένα να σου πώ με προβληματίζει πιο πολύ η νέα άδεια τής google και τι στοιχειά πέρνουν και Χρησιμοποιούν * βασικά με τήν καινούρια άδεια έχουν πρόσβαση και σε στοιχεία που δέν έχεις δώση σε αυτή όπως μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυθαίρετα όπως και η ταυτοποίηση σε βάθος IP όπως επίσεις έβαλε και η google πολιτική μη μεταφοράς σάν το facebook να το κάνω πιο λιανά δέν μπορείς να σβηστείς απο το FB

Δύστυχος απο την πειρατεία πλήττουν πρακτικά μόνο εταιρίες developing και όχι οι εταιρίες παραγωγής

RizlaPlusPlus
06/02/2012, 18:09
Για το body as network δέν είναι ακριβώς έτσι είναι πατέντα που κατατέθηκε το 2000 και εγκρίθηκε

το 2009 και βασικά δέν είναι καθόλου αόριστη σου βάζω λινκ

και μιά ανάλυση απο το pcworld.com

εμένα να σου πώ με προβληματίζει πιο πολύ η νέα άδεια τής google και τι στοιχειά πέρνουν και Χρησιμοποιούν * βασικά με τήν καινούρια άδεια έχουν πρόσβαση και σε στοιχεία που δέν έχεις δώση σε αυτή όπως μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυθαίρετα όπως και η ταυτοποίηση σε βάθος IP όπως επίσεις έβαλε και η google πολιτική μη μεταφοράς σάν το facebook να το κάνω πιο λιανά δέν μπορείς να σβηστείς απο το FB

Δύστυχος απο την πειρατεία πλήττουν πρακτικά μόνο εταιρίες developing και όχι οι εταιρίες παραγωγής

H πατεντα που λινκαρεις δεν ανηκει στη microsoft, αλλα σε ενα συνολο ανεξαρτητων επιστημονων. Δεν προκειται για το ιδιο πραγμα. Αναφερονται ΜΟΝΟ σε ηλεκτρικο δικτυο με φορεα το ανθρωπινο σωμα.

Θα συμφωνησω με τις αδειες της google κτλ κτλ που αναφερεσαι, απολυτα. Πιστευω κι εγω οτι ειναι πολυ πιο σημαντικα σημεια της εποχης που επερχεται, απ'οτι η καταπολεμηση της πειρατειας.

Παρολαυτα, διαφωνω με τη θεση σου για τις εταιριες development. Πιστευω οτι πληττουν μονο οι εταιριες παραγωγης, γι'αυτο και οοοολος αυτος ο χαμος με τις νομοθεσιες και τις παπαριες. Παρομοιως και στη μουσικη/κινηματογραφικη βιομηχανια... Μια εταιρια development μπορει να ζησει και χωρις δικαιωματα και εκατονταδες χιλιαδες πελατες. Κι αυτο γιατι δεν εχει να ταισει senior manager, junior manager, project manager, senior vegeterian engineer in chief, Magistrus Templi και ολα αυτα τα σκατα, για τη δουλεια 3 ανθρωπων. Μεγαλη κουβεντα ανοιγουμε ομως, την οποια ευχαριστως να εκανα over a beer, after a ride. Εδω, βαριεμαι να γραφω... :p

BLACKGAS
06/02/2012, 21:03
Πολλά και συνεχόμενα τα off παίδες

BTJunkie (http://btjunkie.org/goodbye.html?do=upload)

Μπορεί όπως λέει και ο μελισσοβοσκός να μην γυρνάει πίσω το ποτάμι αλλά το φράγμα που βρισκόμαστε τώρα είναι μεγάλο!
:mad:

el_hymador
06/02/2012, 21:47
Κάτσε γιατί το να γράφεις τέτοια πράγματα είναι σαν να ακροβατείς σε τεντωμένο σχοινί (για ευνόητους λόγους)

Συμφέρει κάτα τη γνωμη μου (και το ξέρουν και οι εταιρείες που έχουν το copyright), να κυκλοφορεί πειρατικά το λογισμικό τους... επί παραδείγματι, αν το Photoshop έπαιζε μόνο ως "αγοραστό", πρώτα απ΄ολα ποτέ δεν θα είχε αποκτήσει τόση δημοτικότητα και κατά δεύτερον οι χρήστες του θα ήταν κατά 90% λιγότεροι... η Adobe και η κάθε Adobe, γνωρίζει ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή το Photoshop χωρίς να έχουν πληρώσει μια, είναι οι εν δυνάμει αυριανοί αγοραστές του. Γιατί ενδέχεται να αποτελέσει στο μέλλον κομμάτι του επαγγλεματικού τους εξοπλισμού ή γιατί θα έχουν πάρει πολύ σοβαρά το χόμπι τους. Τα "στραβά μάτια" που κάνουν οι εταιρείες, είναι η καλύτερη διαφήμιση.

Τα προγράμματα ανοικτού κώδικα είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει εταιρείες κολοσσοί να το παίζουν "κοροίδο"... για να συνεχίσω με το παράδειγμα του Photoshop, αν αυτό σε κάποια φάση "εκλέιψει" απο την "πιάτσα", τότε οι "τζαμπατζίδες" θα στραφούν στο GIMP (τσεκαρέτε το...) το οποίο με λίγα λόγια μ@μ@ει και δέρνει! Αν όλος ο όγκος των κακών παιδιών που παραβάινει το νόμο χρησιμοποιώντας σπασμένο το Photoshop, αρχίσει να χρησιμοποιεί το GIMP από ανάγκη, τότε η ανάπτυξη αυτού θα γίνεται πλέον με γεωμετρική πρόοδο... και πολύ σύντομα θα φτάσει στο σημείο να ξεπεράσει το Photoshop σε δυνατότητες και τότε η Adobe θα το βγάζει σε συσκευασία μασούρι για να μπορεί να το βάλει στον π@το της... :wave2:

υ.γ. Δεν μπορούν να περιορίσουν με τίποτα το διαδίκτυο, επιμένω σε αυτό. Η ανάγκη εξασκεί τις δυνατότητες των χρηστών του και αν υπαρξει ανάγκη για δημιουργία, να είστε σίγουροι ότι οι νέες γεννιές θα γράφουν κώδικες για ότι εφαρμογή γουστάρουν, εν μέσω των διαλλειμάτων από το chat...

vaska
07/02/2012, 10:47

Μπορεί όπως λέει και ο μελισσοβοσκός να μην γυρνάει πίσω το ποτάμι αλλά το φράγμα που βρισκόμαστε τώρα είναι μεγάλο!

:sad: :sad: :sad:

:sad: :sad: :sad:

Allst@rf
07/02/2012, 13:25

ειμαστε σιγουροι ομως οτι δεν ειναι τυχαιο περιστατικο?

:look:

latris mixanis
07/02/2012, 20:36
acta (http://www.youtube.com/watch?v=63JyXmu0fqM)

BLACKGAS
10/02/2012, 19:56
Ξέρει κανείς γιατί έγινε ροζ το GREEKDDL?
Για μένα ήταν η συνέχεια του "gamato".

Καμιά εναλλακτική???

:(

keepdreaming
10/02/2012, 23:17
Οσο υπαρχει ο "πειρατικος κολπος" δε φοβομαστε τιποτα :sun: :sun: :sun:

Και για σειρες κτλ υπαρχει και μια ιστοσελιδα της γειτονικης Ιταλιας που εχει τα παντα...

Αν κλεισει και το bay τι να πω :sick: :hypnotize Το εχουν δοκιμασει ξανα βεβαια και δεν τα καταφεραν...

fkol k4
11/02/2012, 00:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από keepdreaming
Οσο υπαρχει ο "πειρατικος κολπος" δε φοβομαστε τιποτα :sun: :sun: :sun:

Και για σειρες κτλ υπαρχει και μια ιστοσελιδα της γειτονικης Ιταλιας που εχει τα παντα...

Αν κλεισει και το bay τι να πω :sick: :hypnotize Το εχουν δοκιμασει ξανα βεβαια και δεν τα καταφεραν...
Από: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2012/2/1/pirate-bay.html

Φαίνεται ότι το νομικό δράμα του Pirate Bay έχει φτάσει στο τέλος του στη Σουηδία, όπου το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε σήμερα την τελική έφεση του ιστότοπου. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται οι ιδρυτές του site - Fredrik Neij, Peter Sunde και Carl Lundström - οι οποίοι μάχονται με τους εισαγγελείς της Σουηδίας τα τελευταία χρόνια. Μετά την καταδίκη τους για διευκόλυνση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, το τρίο αρχικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Προσέφυγαν κατά της απόφασης το 2010, και ενώ απέτυχαν να την ανατρέψουν, κατάφεραν να μειώνσουν την ποινή φυλάκισης από 12 μήνες σε δύο έως οκτώ μήνες. Σήμερα, όμως, οι τελικές τους προσπάθειες καταρρίφθηκαν από το δικαστήριο. Οι ποινές και οι όροι φυλάκισης παραμένουν οι ίδιοι: δέκα μήνες για τον Neij, οκτώ μήνες για τον Sunde και τέσσερις για τον Lundström. Υπάρχει επίσης και ένας τέταρτος συνιδρυτής που εμπλέκεται, ο Gottfrid Svartholm, ο οποίος έχει απουσιάσει από αρκετές συνεδριάσεις. Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, η αρχική 12μήνη ποινή του εξακολουθεί να ισχύει, και οι τέσσερις άνδρες θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά $6,8 εκατομμύρια ως αποζημίωση. Επειδή η υπόθεση συνεχίστηκε για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο η ποινή να μειωθεί κατά 12 μήνες (δηλαδή στο μηδέν), όπως συνηθίζεται από το σουηδικό νομικό σύστημα. Η απόφαση για το θέμα αυτό, παραμένει ωστόσο με το δικαστήριο. Όπως αναφέρει το TorrentFreak τουλάχιστον ένας κατηγορούμενος σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν και το αποτέλεσμα δεν θα είχε καμία επίδραση στην απόφαση της Σουηδίας.

Επίσης για όποιον θέλει να διαβάσει την ACTA (Ελληνικό κείμενο): http://register.consilium.europa.eu/pdf/el/11/st12/st12196.el11.pdf

nikos_abel
13/02/2012, 09:33
http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=176874

nikos_abel
13/02/2012, 10:14
Μα δε Μπαίζονται ρε πστ μου...

http://www.express.gr/news/ellada/564651oz_20120213564651.php3

Ψέμα στο ψέμα στα μούτρα μας....

nikos_abel
21/03/2012, 12:35
Ε δεν υπάρχει περίπτωση λέμε. Λύσεις υπάρχουν.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=129009&catid=14

tamar
23/03/2012, 21:28
Υπάρχει η εξής κινητοποίηση με συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για να μην περάσει η ACTA. Υπενθυμίζω ότι η ACTA είναι μία άλλη εκδοχή (και ίσως κάτι χειρότερο) των SOPA και PIPA, που έχουν μπλοκαριστεί στις ΗΠΑ, που έχει υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. (Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι ευρωπαίοι "έκραζαν" τους αμερικανούς για τους SOPA και PIPA). Νομίζω ότι αξίζει να υπογράψουμε.

https://secure.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?sbc

Για περισσότερο διάβασμα:
SOPA
http://en.wikipedia.org/wiki/Stop_Online_Piracy_Act
PIPA
http://en.wikipedia.org/wiki/PROTECT_IP_Act
ACTA
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement

kostas777
24/03/2012, 20:03
το internet έπαψε να είναι ελεύθερο από τότε που το ανακάλυψαν οι πολιτικάντηδες και η αστυνομία.. τα υπόλοιπα είναι τρομοκρατία για φεϊσμπουμπούκους (είναι ένα είδος χρηστών ίντερνετ)

tamar
08/04/2012, 10:30
Δύο βιντεάκια - έχουν το ενδιαφέρον τους

http://tvxs.gr/news/internet-mme/dyo-binteo-gia-tin-acta

BLACKGAS
10/04/2012, 21:29
Από το κακό στο χειρότερο πάμε.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=133296&catid=4

:(

Καμιά εναλλακτική?

kostas777
10/04/2012, 21:43
όταν έκλεισε το napster, πολλοί είπαν ότι ήρθε το τέλος.

keepdreaming
10/04/2012, 23:34
Bay και παλι Bay παιδια!!! Τα εκαναν ολα magnet links τωρα αλλα μεχρι στιγμης ειναι ειναι πιο ζωντανο απο ποτε!!!

Εδω σκεφτονται να στειλουν τα αρχεια τους στο διαστημα :bawl:

Θελει λιγο τρεξιμο για υποτιτλους μετα κτλ αλλα αξιζει...εχει τα παντα...και συμφερει :lol:

nikos_abel
08/05/2012, 21:03
http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=195885

Shiatman
08/05/2012, 21:17
http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=195885

very good news

Βέβαια εδώ στο U.K. δια νόμου το Pirate Bay έχει κοπεί από τους πάροχους (όχι όλους ακόμη). Το πρόβλημα λύνεται εύκολα (βλέπε VPN), αλλά τσατσιά.

georgio
18/05/2012, 17:42
Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής πειρατείας

"Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε Ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα..."

Με την υπ. αριθμ. απόφαση 4658/2012 (http://www.scribd.com/doc/94010473/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82) του Πρωτοδικείου Αθηνών διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, στις 16 Μαΐου 2012 δημοσιεύθηκε η απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτό αίτημα Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων να υποχρεωθούν εκτός άλλων οι ελληνικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο να λάβουν τεχνολογικά μέτρα προκειμένου να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε διαδικτυακές τοποθεσίες μέσω των οποίων πραγματοποιείται παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Δ. Τύπου του ΟΠΙ : "Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε Ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας."

Η απόφαση εφαρμόζει ουσιαστικά για πρώτη φορά το άρθρο 64 Α του ν. 2121/1993 που ενσωματώνει πρόβλεψη Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά των διαμεσολαβητών (παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου), οι υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιούνται από τρίτο για την προσβολή του δικαιώματος του δημιουργού ή συγγενικού δικαιώματος. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπούν στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των χρηστών.

Πηγή (http://www.lawnet.gr/news/apofasi-tou-protodikeiou-a8inon-gia-ti-diadiktuaki-peirateia-26475.html)

nikos_abel
18/05/2012, 21:16
Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής πειρατείας

"Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε Ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα..."

Με την υπ. αριθμ. απόφαση 4658/2012 (http://www.scribd.com/doc/94010473/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82) του Πρωτοδικείου Αθηνών διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, στις 16 Μαΐου 2012 δημοσιεύθηκε η απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτό αίτημα Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων να υποχρεωθούν εκτός άλλων οι ελληνικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο να λάβουν τεχνολογικά μέτρα προκειμένου να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε διαδικτυακές τοποθεσίες μέσω των οποίων πραγματοποιείται παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Δ. Τύπου του ΟΠΙ : "Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε Ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας."

Η απόφαση εφαρμόζει ουσιαστικά για πρώτη φορά το άρθρο 64 Α του ν. 2121/1993 που ενσωματώνει πρόβλεψη Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά των διαμεσολαβητών (παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου), οι υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιούνται από τρίτο για την προσβολή του δικαιώματος του δημιουργού ή συγγενικού δικαιώματος. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπούν στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των χρηστών.

Πηγή (http://www.lawnet.gr/news/apofasi-tou-protodikeiou-a8inon-gia-ti-diadiktuaki-peirateia-26475.html)

Καλά, δεν τη διάβασα ακόμα όλη αλλά παραθυράκια υπάρχουν :

258295

Εφόσον δηλαδή ο πρώτος καταναλωτής αγόρασε το αντίγραφο, μπορεί να το μοιραστεί στη κοινότητα του.

Έρρικαααααααα!!!!!

nikos_abel
20/05/2012, 18:22
και επίσης

http://www.pirateparty.gr/2012/05/vs-isps/

project.breeze
20/05/2012, 18:38
Και για σειρούλες το γνωστό και μη εξαιρεταίο eztv.it :D

nikos_abel
05/07/2012, 10:45
Πάλι καλά (προς το παρόν)

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=112892655