Σύνδεση

View Full Version : Αλλαγή ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη

Specialized
29/01/2012, 17:25
Είχα διαβάσει πολύ παλιά (είμαι και κάποιας ηλικίας!) ότι μπορείς να αλλάζεις ταχύτητες στις μηχανές και χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη. Δεν θυμάμαι αν αφορούσε κάποιου τύπου μοτοσυκλέτες. Έχει κανένας άποψη;

menelaos46
29/01/2012, 17:29
Σε όλες μπορείς αλλά γιατί να το κάνεις αυτό???

sergiosm
29/01/2012, 17:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Σε όλες μπορείς αλλά γιατί να το κάνεις αυτό???

+ 1

Πανοπτικός
29/01/2012, 18:04
Γιατι να το κανεις ? Τα δισκακια εχουν παει στα 2 κατοσταρικα... μαζι σου φιλε ;)

marios8
29/01/2012, 18:16
Στο ανέβασμα δεν τρέχει και κάτι το σοβαρό . Στο κατέβασμα όμως την ακούει καλά .
Όπως σου είπαν και τα παιδιά απο πάνω δεν υπάρχει κανένας λόγος στο πολιτικό σου μηχανάκι να κάνεις κάτι τέτοιο.

Joyrider
29/01/2012, 18:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Τα δισκακια εχουν παει στα 2 κατοσταρικα...
Ακριβώς. Όσο λιγότερο χρησιμοποιείς τον συμπλέκτη τόσο λιγότερο φθείρεται :wacko:

Πανοπτικός
29/01/2012, 18:20
Τα δισκακια :look:

Joyrider
29/01/2012, 18:23
:lol: Just trololing

245811

menelaos46
29/01/2012, 18:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Γιατι να το κανεις ? Τα δισκακια εχουν παει στα 2 κατοσταρικα... μαζι σου φιλε ;)

To σασμάν στα πόσα έχει πάει?

fkol k4
29/01/2012, 20:19
Μην είσαστε τόσο απόλυτοι βρε παιδιά...

Ακόμα και ο Keith Code στο Twist of the wrist (κρίμα που το έχω δανείσει και δεν μπορώ να αντιγράψω αυτούσιο το κείμενο) λέει καθαρά πως είναι μια πρακτική για γρηγορότερες αλλαγές που εφαρμόζεται εύκολα σε μία μοτοσυκλέτα.
Το δικό μου μηχανάκι έχει να με δει να πατάω συμπλέκτη στο ανέβασμα (εκτός της 1ης βέβαια) πάνω από 5 χρόνια και η μετάδοσή του είναι μία χαρά.
Κάποιες φορές κατεβάζω κιόλας χωρίς συμπλέκτη, ειδικά αν έχω «μεγάλες» ταχύτητες (από 4η και πάνω) και λίγες στροφές. Και φυσικά δεν είμαι κανένας χεράς, απλά έχω συνηθίσει να το κάνω.

Θέμα συνήθειας είναι. Αν συγχρονίζεις τις στροφές με το γκάζι δεν τρέχει και τίποτα.
Αν όχι... τότε έχετε δίκιο :lol:

marios8
29/01/2012, 21:12
Παίδες μην μπερδεύεται την αγωνιστική οδήγηση, με την πολιτική οδήγηση .

Στην αγωνιστική οδήγηση για να κερδίσεις τα δεκατάκια θυσιάζεις την διάρκεια ζωής του σασμάν .
Στο EXC-F έχω βάλει σύστημα rakluse και γενικά τον συμπλέκτη δεν τον πολυχρησιμοποιώ όπου δεν χρειάζεται .

Αλλα στα πολιτικά μηχανάκια δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις .
Αυτό που θέλουμε είναι όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές .
Μην συγκρίνεται τους δίσκους (οι οποίοι είναι αναλώσιμοι) με το σασμάν, που τα έξοδα εκτοξεύονται .

stefanos
29/01/2012, 21:34
Εάν φθείρονται οι δίσκοι σας κατά την αλλαγή ταχυτήτων σημαίνει ότι εάν δεν χρησιμοποιήσετε συμπλέκτη θα καταστρέψετε το κιβώτιό σας.
Εάν μπορείτε να τις "καρφώνεται" η χρήση του συμπλέκτη είναι απλή συνήθεια που δεν επηρεάζει την φθορά του συμπλέκτη αλλά λειτουργεί σαν επιπλέον ασφάλεια.
Καλύτερα λοιπόν να τον χρησιμοποιούμε.
:)

fkol k4
29/01/2012, 21:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Παίδες μην μπερδεύεται την αγωνιστική οδήγηση, με την πολιτική οδήγηση .
Δεν μπερδεύουμε τίποτα.
Δεν μιλάω για αγωνιστική οδήγηση, μιλάω για την καθημερινή χρήση της μοτοσυκλέτας μου και για το γεγονός ότι έχει πάνω από 35000 (τριάντα πέντε χιλιάδες) χιλιόμετρα από τη στιγμή που έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ συμπλέκτη στα ανεβάσματα, είτε πηγαίνω μέχρι το περίπτερο, είτε είμαι δικάβαλος είτε σε οποιαδήποτε διαδρομή και ρυθμό. Ο συμπλέκτης και το κιβώτιο της μοτοσυκλέτας μου είναι αυτά που φοράει από το 2004 που κατασκευάστηκε και δουλεύουν ακόμα άψογα.

Οι αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη αν συνηθίσεις να τις κάνεις σωστά, γίνονται ομαλότερα από αυτές στις οποίες τον χρησιμοποιείς.

Ποτέ δεν έχω ακούσει παράπονο για κλώτσημα κατά την αλλαγή ταχύτητας στο μηχανάκι, όσοι δε δεν το ξέρουν εκ των προτέρων πως δεν τον χρησιμοποιώ, δεν το καταλαβαίνουν κιόλας.

Αυτό που όμως εγώ δεν καταλαβαίνω, είναι το γιατί φαίνεται τόσο παράξενο.

Τί λόγο θα είχα να γράψω κάτι τέτοιο αν δεν ίσχυε;

daz
29/01/2012, 21:56
Είναι αρκετά απλό να γίνει και στην ανάγκη (κομένη ντίζα συμπλέκτη) μια χαρά γίνονται και τα κατεβάσματα (αν καταφέρεις να το ξεκινήσεις). :lol:

Το θέμα είναι γιατί να το κάνεις?

sniper
29/01/2012, 21:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Είναι αρκετά απλό να γίνει και στην ανάγκη (κομένη ντίζα συμπλέκτη) μια χαρά γίνονται και τα κατεβάσματα (αν καταφέρεις να το ξεκινήσεις). :lol:

Το θέμα είναι γιατί να το κάνεις?

Kομμένη ντίζα συμπλέκτη.. και σου παίρνει 2 λεπτά για να μάθεις πως το βάζεις μπροστά με κουμπωμενη 2α και καθόλου συμπλέκτη..

daz
29/01/2012, 22:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Kομμένη ντίζα συμπλέκτη.. και σου παίρνει 2 λεπτά για να μάθεις πως το βάζεις μπροστά με κουμπωμενη 2α και καθόλου συμπλέκτη..

:winka: :beer:

7gibernau
29/01/2012, 22:12
τι ειναι συμπλεκτης?????????????????

fkol k4
29/01/2012, 22:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από 7gibernau
τι ειναι συμπλεκτης?????????????????
Α, να, γειά σου :rotflmao: :rotflmao:
(μετά μη ρωτήσεις και τι είναι φρένα, γιατί θα μας πάρουν στο ψιλό...:lol: )

sniper
29/01/2012, 22:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από fkol k4
(μετά μη ρωτήσεις και τι είναι φρένα, γιατί θα μας πάρουν στο ψιλό...:lol: )

Φρένα; :confused: :rolleyes:

7gibernau
29/01/2012, 22:22
(μετά μη ρωτήσεις και τι είναι φρένα, γιατί θα μας πάρουν στο ψιλό...:lol: ) ουτε απο φρενα ξερω....
μονο brembo ξερω....:smokin:

sniper
29/01/2012, 22:25
ουτε απο φρενα ξερω....
μονο brembo ξερω....:smokin:

Καλά κάνεις.. Ως γνωστόν, τα φρένα είναι για τις αδερφές.

daz
29/01/2012, 22:26
Έλα που δεν ξέρετε τι είναι φρένα.

Αυτοκίνητο δεν οδηγείτε?

:lol:

sniper
29/01/2012, 22:27
Έλα που δεν ξέρετε τι είναι φρένα.

Αυτοκίνητο δεν οδηγείτε?

:lol:

Τι είναι αυτοκίνητο;

7gibernau
29/01/2012, 22:29

εντιτ,το διαβασα λαθος χαχαχαχχαχαχ

τι ειναι αδερφες???????????

daz
29/01/2012, 22:30
Τι είναι αυτοκίνητο;

Αυτά τα κινούμενα εμπόδια που συναντάς καθημερινά στους δρόμους και προσπαθούν να σε πατήσουν. :alien:

7gibernau
29/01/2012, 22:32
Αυτά τα κινούμενα εμπόδια που συναντάς καθημερινά στους δρόμους και προσπαθούν να σε πατήσουν. :alien: τι ειναι :alien: ??

fkol k4
29/01/2012, 22:33
Φώναξε κανείς;

245851

daz
29/01/2012, 22:37
τι ειναι :alien: ??

Και 'συ vstrom?

Φώναξε κανείς;

:lol: :lol: :rotflmao: :beer:

Joyrider
29/01/2012, 23:00
:look:

245854

KostasV2
29/01/2012, 23:14
Θέμα συνήθειας είναι. Αν συγχρονίζεις τις στροφές με το γκάζι δεν τρέχει και τίποτα.

End of discussion.-

viper1
30/01/2012, 04:21
Δεν ειναι για καθημερινη οδηγηση αλλα για να ''παιξεις'' απο φαναρι σε φαναρι κανει μια χαρα:D

TROOPER
30/01/2012, 09:29

και για τους αναβατες που κοιμηθηκαν επι της κηφισιας :lol: :lol: :lol:

sniper
30/01/2012, 09:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

:lol: :lol: :lol:

είσαι μ@λάκας

Cpt. Haddock
30/01/2012, 09:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

:bawl: :bawl: :bawl:

TROOPER
30/01/2012, 10:06
:lol: :lol: :lol:

είσαι μ@λάκας

γιατι ετσι μας αρεσει :lol: :lol:

DoctoR_k6
30/01/2012, 10:08
Δεν μπερδεύουμε τίποτα.
Δεν μιλάω για αγωνιστική οδήγηση, μιλάω για την καθημερινή χρήση της μοτοσυκλέτας μου και για το γεγονός ότι έχει πάνω από 35000 (τριάντα πέντε χιλιάδες) χιλιόμετρα από τη στιγμή που έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ συμπλέκτη στα ανεβάσματα, είτε πηγαίνω μέχρι το περίπτερο, είτε είμαι δικάβαλος είτε σε οποιαδήποτε διαδρομή και ρυθμό. Ο συμπλέκτης και το κιβώτιο της μοτοσυκλέτας μου είναι αυτά που φοράει από το 2004 που κατασκευάστηκε και δουλεύουν ακόμα άψογα.

Καλα το να χρησιμοποιουμε συμπλεκτη δεν προκειται να μας "φαει"τοσο πολυ τους δισκους μην τρελενομαστε!Το θεμα ειναι πως τον χρησιμοποιουμε...Αν κανουμε κοντριτσες(ξεκινηματα) και σουζιτσες(συμπλεκταρισμα) σιγουρα θα επελθει φθορα πολυ πιο γρηγορα!Αλλα για ολες τις αλλες δουλειες και νορμαλ οδηγηση ας τον παταμε δεν μπηκε για ομορφια!

Υ.Γ 76500 χλμ και ακομα με τα μαμα!! :eek: :eek:

:beer: :beer: :beer: