View Full Version : καρπαθια
intruder
01/02/2012, 23:48
προς κοσμογυρισμενους...ψαχνω πληροφοριες για τα καρπαθια (δρακουλαιοι-πυργοι-καστρα-της ιστοριας κ must see) καθως κ διαδρομες ρουμανια.εχω διαβασει παμπολες φορες εδω μεσα ταξιδιωτικα αλλα, αλλος ελεγε δρομοι αθλιοι αλλος δρομοι αξιοζηλευτοι(για το οδοστρωμα) προσοχη στα μπλοκα-δεν συναντησαμε τπτ.θα μου πεις οπως το βλεπει κ του τυχει τον καθενα αλλα γενικα τι ισχυει?κατα μαη ειναι καλα η θα μας φαν οι αρκουδες?που να μεινω?ποσο να υπολογιζω τα εξοδα(βενζινες-διαμονη)?κ ολα αυτα για κανα 4ημερο.σε μια μερα παντως εαν ξεκινησω πρωι ειμαι επανω αρα μενουν αλλες 2 για να κατσω κ αλλη μια η επιστροφη
Δε νομιζω οτι ζηταω κ πολλα.....:D
:dizzy:
ManolisMRC
21/02/2012, 23:30
Intruder καλησπερα!
Το πρόγραμμα για 4 μερούλες είναι πολύ ζόρικο, καθώς 2 από αυτές θα φας στο πήγαινε-έλα, οπότε σου μένουν 2 μέρες για να επισκεφτείς κάποια πράγματα στην Ρουμάνια.
Δεδομένης λοιπόν αυτής της κατάστασης, θα πρότεινα (και χωρίς να γνωρίζω το πόσο "χιλιομετροφάγος" είσαι...) να ξεκινήσεις αρκετά νωρίς την 1η μέρα και διανύοντας 1260χλμ (Αθήνα-Βουκουρέστι). Ενδεχομένως να έχεις το κουράγιο (αν καταφέρεις να φτάσεις αργά το απόγευμα) να δεις 2-3 πραγματάκια στην ρουμανική πρωτεύουσα.
Την 2η μέρα να ξεκινήσεις προς βορρά και να επισκεφτείς τα Sinaia και το Brasov (περίπου 200χλμ.) όπου και να διανυκτερεύσεις.
Την 3η ημέρα να επισκεφτείς την Sighisoara - Bran - Rasnov και επιστρέφεις Βουκουρέστι όπου βλέπεις την πόλη καλύτερα.
Την 4η ημέρα επιστρέφεις Ελλάδα.
> Γενικά το δύσκολο είναι το πήγαινε-έλα. Οι δρόμοι στην Βουλγαρία είναι ανεκτοί, πλην μερικών τμημάτων που ενδεχομένως θα σε κουράσουν λίγο λόγω κατάστασης οδοστρώματος.
> Στην Ρουμανία, για τους προορισμούς που σου αναφέρω δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα από άποψη ποιότητας. Ενδεχομένως (χωρίς να είναι σίγουρο) συναντήσεις αυξημένη κίνηση στην διαδρομή Bucuresti - Sinaia.
> Αξιοθέατα:
Bucuresti : περιοχη Lipsicani, Casa Poporului (Parliament), Unirii, Centru (Ateneu, Piata Revolutiei, Piata Universitate), Museul Satului, Parcul Herestrau, κτλ
Sinaia: Castle Peles & Pelisor
Brasov: Ιστορικό κέντρο και Poiana Brasov
Bran: το κάστρο που είναι γυρισμένη η ταινία Dracula (πολλοί το μπερδεύουν ως το κάστρο του Δράκουλα)
Rasnov: το κάστρο στην κορυφή του λόφου.
Sighisoara: Το κάστρο της πόλης (που αποτελεί την γεννέτειρα του Dracula.
> Από άποψη διαμονής υπάρχουν λύσεις για όλες τις τσέπες, που ξεκινουν από 10-15 ευρώ/ατομο και φτάνουν στον ουρανό!
> Βενζινη περίπου 1,2ευρώ/λίτρο
> Το Μάη είναι μια καλή εποχή για επίσκεψη. Οι καιρικές συνθήκες είναι παρόμοιες με τις ελληνικές. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός και κυρίως με σεβασμό στους μοτοσικλετιστές.
> Δεν υπάρχει πρόβλημα κλοπής αρκεί να λαμβάνεις τα απλα απαραίτητα μέτρα (μην την αφήνεις και ξεκλείδωτη!!!) Στην επαρχία είναι ακόμα πιο χαλαρά τα πράγματα.
> Τα μπλόκα αν κάνεις βλακεία θα σε τσιμπήσουν... Οι οδηγοί σε προειδοποιούν γενικά. Μην διανοηθείς να τους δωροδοκήσεις... Στην Βουλγαρία (στην εθνική) μπορείς να το δοκιμάσεις. Το πιθανότερο είναι να σε σταματήσουν για αυτό τον λόγο.
Για περισσότερες πληροφορίες είμαι στην διάθεσή σου. Μπορείς να ρίξεις καμια ματιά εδω (http://www.motoridersclub.com/el/trips/abroad/country/Ρουμανία)
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=116974
MG-KTiNoS
22/02/2012, 19:03
http://advrider.com/forums/showthread.php?t=563594
Vstrommer71
22/02/2012, 19:57
Κι εγω πηγα! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=117109) :beer:
MG-KTiNoS
22/02/2012, 20:42
Πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι όταν και αν μπορέσω μια μέρα θέλω να ξαναπάω Ροδόπη να τη δω πιο καλά.
Είναι τόσο κοντά και όμως ξέρω τόσο λίγα...
:beer:
(Το δρόμο αυτό για Ντοσπάτ τον έχω κάνει κι εγώ)
intruder
22/02/2012, 22:18
φιλε manolis ευτυχως δεν θα ξεκινησω απο αθηνα αλλα απο κοζανη αρα τα χλμ μειωνονται κατα πολυ:winka:
τελικα δεν ειναι σιγουρα εαν πανε ελα σε 4 μερες αλλα μπορει να διανυχτερευσω κανα δυο βραδια στον ανηφορο για τσεχια(εως τοτε ειδομεν)
πολυ καλα τα ταξιδιωτικα που μου παραθεσατε τα χω ξεσκονησει εδω κ παααααρα πολυ καιρο:beer: :beer:
Α! το βουκουρεστι αποκλειεται ουτε καν περναω απο μεσα,προτιμω κατι πιο........''σκοτεινο'':uplate:
kakricas
23/02/2012, 02:44
Ton dekembri piga kai sta dio kasta tou dracula.Sto bran einai to polidiafimismeno to allo stin korifi pou einai kamia toulaxiston 500ada skalia mou arese an kai itan xalasmata.Ean kai den ekana tin diadromi apo ellada gia roumania alla apo cluz napoca gia bran kai piso tha sou po pos me mixani pute gia plaka den tha skeftomouna na pao mias kai oi lakoubes kai to odostroma itan xalia.Se enimerono episis oti i xora auti den exei KATHOLOU ethniki ektos apo liga xlm(den thimamai posa alla liga) opos mou eipe o filos o roumanos.O kosmos einai ontos filikos,iparxei arketi ftoxia,ola einai paftina kai tha deis polles brandes ellinikes.
Sta poli grigora egrapse oti allo thes rota an kai o filos parapano se katatopise poli kala.
xaireto kala na peraseis
kakricas
23/02/2012, 02:47
xexasa na spu grapso oti to voukouresti einai panemorfo kai tha sto proteina sigoura!O maimou drakoulas (paloukotis itan o anthropos) den exei kai polla na deis apla mas exoun dimiourgisei tin idea.Me liga logia oxi mono dracula giati tha peis giauto irtha?
xaireto epi dio
miscelano
23/02/2012, 17:21
φιλε εχεις παρεα για το ταξιδι???με ψηνει κ εμενα:beer: :beer: :beer:
intruder
23/02/2012, 22:05
ολοι οι καλοι χωρανε.....:beer: :beer: που συχναζεις?να τα λεγαμε κ απο κοντα
LOUKILOUK
28/03/2012, 00:06
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=108541
Ρίξε και δώ μια ματιά συνάδερφε... πολύ καλή επιλογή εκδρομής η Ρουμανία ΚαΤεΜε...χαχα
Φιλικοί, φιλόξενοι, απλοί άνθρωποι, όμορφη φύση και οικονομικά. Οι δρόμοι έτσι και έτσι...από καλοί εώς πολύ κακοί...προσεχτικά πάντα. Αν μπορούσες να αφιερώσεις λίγες παραπάνω μέρες θα ήταν σούπερ... 4 σύνολο 2 Ρουμανία πολύ λίγες μου ακούγονται...
Όπως και να έχει καλούς δρόμους να έχεις:beer::wave2:
bonepeeler
28/03/2012, 01:21
Μην διανοηθείς να τους δωροδοκήσεις... Στην Βουλγαρία (στην εθνική) μπορείς να το δοκιμάσεις.
Εγώ πάντως το 50άρικο το έδωσα και έβαλα φίλο αστυνομικό για να μη χάσω το δίπλωμα.
άσε που τους έπεισα με δυσκολία. Δε θέλαν με τίποτα να μου το δώσουν πίσω.
Επίσης μην κάνεις τη βλακεία που έκανα και την κοπανήσεις από μπλόκο που σε πέτυχε κινούμενο ραντάρ με πάνω από 200.
Εγώ το έκανα και μάλις τους είδα να έχουν βγει μπροστά μου,τους βλέπω να μου κάνουν σήμα από μακρυά,σταματάω,τους χαιρετάω και την κάνω από την άλλη.
Μέγιστη βλακεία μου γιατί θα μπορούσα να έχω πολύ χοντρή ιστορία.
intruder
28/03/2012, 01:22
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=108541
Ρίξε και δώ μια ματιά συνάδερφε... πολύ καλή επιλογή εκδρομής η Ρουμανία ΚαΤεΜε...χαχα
Φιλικοί, φιλόξενοι, απλοί άνθρωποι, όμορφη φύση και οικονομικά. Οι δρόμοι έτσι και έτσι...από καλοί εώς πολύ κακοί...προσεχτικά πάντα. Αν μπορούσες να αφιερώσεις λίγες παραπάνω μέρες θα ήταν σούπερ... 4 σύνολο 2 Ρουμανία πολύ λίγες μου ακούγονται...
Όπως και να έχει καλούς δρόμους να έχεις:beer::wave2:
κατι τετοια ξημεροβραδιαζομουν κ διαβαζα κ τωρα θελω κ γωωωωωω.......το πλανο αλλαξε λιγο http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=126997 κ θα διαθεσω μαλλον περισσοτερες ημερες:beer:
LOUKILOUK
28/03/2012, 23:51
κατι τετοια ξημεροβραδιαζομουν κ διαβαζα κ τωρα θελω κ γωωωωωω.......το πλανο αλλαξε λιγο http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=126997 κ θα διαθεσω μαλλον περισσοτερες ημερες:beer:
Και εγώ τα θυμάμε και κλαίω...
Μιλάμε ότι έτσι και έπαιζε λίγο χρήμα δεν το είχα σε τίποτε να κατέβω αεροπλανικός να φορτώσω μηχανή να ανεβαίναμε Ρουμανία και στο γυρισμό να την έκανα για Σκωτία μιας και σκέφτομαι να ανεβάσω την μηχανή κάποια στιγμή... Τεσπά προέχουν άλλα...επαγγελματικόοικονομικής φύσεως δυστυχώς αλλά τα πράγματα είναι ρευστά και αλλάζουν ξαφνικά καμιά φορά...ελπίζουμε προς το καλύτερο...
Πάντως το πλαν μπι είναι σαφώς καλύτερο και ποιο ενδιαφέρον...παλεψέ το...μόνο έτσι πραγματικά αξίζει...:beer::wave2: