PDA

View Full Version : parea gia to motogp-istanbul



zolotas
09/09/2005, 23:04
parea gia to motogp-istanbul
kalispera vasika.
opoios psinete gia ekdromi as epikinwnisei alla kai opoios exei paei odikos pros turkey na mas pei kapoioa pliroforia oson afora to odiko diktio ,visa sinallagma kkai tetoia
giorgos apo thess


23431

nemethon
10/09/2005, 01:06
αγαπητέ zolotα εγώ μαζί με εναν φίλο μου θα παμε στην "πόλη" για το moto GP, αν θέλεις μπορείς να έρθεις μαζί μας αφου και εσύ είσαι απο θεσσαλονίκη.Βέβαια οπώς εσύ ετσι και οποιος αλλος θελει μπορει να έρθει, οσο πιο πολλοί τοσο πιο καλά

ixnilatis
10/09/2005, 07:06
Ποια ημερομηνία είναι ακριβώς?

jtoros
10/09/2005, 10:18
Καλημέρες!

Το MotoGP της Κωνσταντινούπολης είναι στις 22 και 23 Οκτωβρίου. Πρόσφατα πήγα με μοτοσυκλέτα για τον αγώνα τη F1 και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα ενδεχόμενα ερωτήματα μπορώ να σκεφτώ.

Καταρχάς για να μπεις στην Τουρκία θέλεις διαβατήριο και πράσινη κάρτα για το όχημά του. Στα σύνορα σου δίνουν κι ένα χαρτί με κόκκινα γράμματα που τυπώνουν τα στοιχεία του οχήματος. Σε αυτό το χαρτί η αστυνομία γράφει τις παραβάσεις που ενδεχομένως κάνεις, και επίσης γράφει αν τις έχεις πληρώσει επί τόπου (στο δρόμο δλδ). Αν δεν τα έχεις πληρώσει, τα πληρώνεις βγαίνοντας από την χώρα, στο τελωνείο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το χαρτί, οπότε μην το χάσεις!!! Καλύτερα να χάσεις το διαβατήριό σου, λένε, παρά αυτό το χαρτί.

Παλιά στο τελωνείο έλεγες πού πας, και ανάλογα πλήρωνες τα διόδια (στο τελωνείο). Αυτό πλέον δεν ισχύει. Αν μπεις από τους Κήπους, ακολουθούν καμιά 100χλμ επαρχιακής οδού. Ήτοι 2,5 και 2,5 λωρίδες, χωρίς στηθαίο στη μέση. Απλά έχει ένα σκάμμα μήκους περίπου 1 μέτρο στη μέση. Αλλά στηθαίο πουθενά. Βέβαια αυτό δεν εμποδίζει τρακτέρ με καρότσες, τζιπ και γενικά κάθε κινούμενο όχημα να κάνει αναστροφή πάνω στο δρόμο. Χαρακτηριστικά θυμάμαι φορτηγό να κινείται στο δικό μας ρεύμα ΑΝΤΙΘΕΤΑ(!!!) τέρμα δεξια, πάνω στην (δική μας) βοηθητική λωρίδα. Γενικά, μια ταχύτητα κάπου στα 100km/h είναι καλή για αυτό το κομμάτι.

Η ποιότητα της ασφάλτου ειδικά σε αυτό το κομμάτι εύκολα χαρακτηρίζεται ως κακή. Λακούβες και μπαλώματα και μερικές φορές στο ίδιο ρεύμα με τον απέναντι, καθώς ασφαλτοστρώνουν σε τουλάχιστον 3 σημεία από ο,τι θυμάμαι (το τελευταίο αρκετά μεγάλο...) Α! Και πού 'στε; Μην διανοηθείτε να βγείτε στο αντίθετο ρεύμα για παρατεταμένες προσπεράσεις. Οι Τούρκοι που έρχονται από απέναντι δεν κάνουν στην άκρη, δεν κόβουν ταχύτητα και γενικά δεν κάνουν τπτ για να σε διευκολύνουν.

Ακολουθεί η "Εγνατία" της Τουρκίας, ο εθνικός τους δρόμος που πάει στην Πόλη. Εδώ έχει 3,5 και 3,5 λωρίδες με στηθαίο στην μέση, αλλά και πάλι η ποιότητα της ασφάλτου είναι μέτρια, από την άποψη πως πως έχει μπαλώματα και (μικρότερες) λακούβες. Έχει και διόδια τα οποία πληρώνεις στην έξοδο, δίνοντας το χαρτάκι που έχεις πάρει στην είσοδο από το μηχάνημα. Περίπου 2 λίρες η μηχανή. Και λέω "λίρες" και όχι "εκατομμύρια λίρες" γιατί οι γείτονες όπως ίσως ξέρετε, έχουν κόψει τα μηδενικά από τα χαρτονομίσματά τους. Ισοτιμία: 1 ευρώ = 1,6 τουρκικές λίρες. Λεφτά αλλάζεις ακόμα και στην Πόλη, σε ειδικά ανταλλακτήρια (ψάξε την επιγραφή exchange ή wechseln)

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να ανέβει μέχρι Ορεστιάδα, και από εκεί να περάσει από τις Καστανιές στην Ανδριανούπολη. Από κει και μετά ο δρόμος είναι όλος εθνικός (Εγνατία).

Πάντως προσοχή στο δρόμο παιδιά. Οι Τούρκοι δεν βγάζουν φλας όταν αλλάζουν λωρίδα, σε προσπερνούν όχι μόνο από αριστερά, αλλά από όπου χωράνε, τα φορτηγά τρέχουν (πάνω από 100km/h) και γενικά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Στον εθνικό τους δρόμο μια καλή και ασφαλής ταχύτητα (και για να μην σε πατήσουν!) είναι τα 140km/h.

Η βενζίνη έχει κάπου 1,5 ευρώ το λίτρο και ίσως και παραπάνω. Για μία βραδιά σε ξενοδεχείο Γ κατηγορίας στην Πόλη πληρώσαμε 25 ευρώ το δίκλινο. Ψάξτε για ξενοδοχεία με πάρκινγκ (οπωσδήποτε!) ανοικτό με φύλακα ή κλειστό. Οι τιμές σε φαγητό γενικά χαμηλότερες από εδώ. Και προσοχή! Στην Τουρκία σε μερικές περιοχές σαν το παζάρι στην γέφυρα του Γαλατά κλέβουν! Κινητά, πορτοφόλια και γενικά ό,τι φαίνεται. Τα πάντα στο τσαντάκι μέσης και το τσαντάκι περασμένο διαγώνια στο σώμα, και μπροστά, στο στέρνο.

Για την πίστα τώρα. Είναι στο ασιατικό μέρος της Τουρκίας, περίπου μία ώρα από την Πόλη. Υπάρχουν πινακίδες παντού για να φτάσεις εκεί. Τον Αύγουστο ήταν ακόμα ανοργάνωτη. Ό,τι βλέπεις γρασίδι σε άλλες πίστες, εδώ ήταν χώμα και πέτρες. Αν παραμείνει έτσι, καλύτερα κερκίδα. Έτσι και βρέξει, όλο εκείνο το χώμα θα γίνει μια υπέροχη λάσπη. Για να βγούμε από την πίστα κάναμε μία ώρα μέσα σε ΦΟΒΕΡΟ μποτιλιάρισμα, καθώς 4 μεγάλα πάρκινγκ φεύγουν όλα από τον ίδιο δρόμο. Ακριβώς στο τέλος αυτού του δρόμου όμως συναντάς τον εθνικό δρόμο και φεύγεις και κατευθείαν για Καστανιές - Ελλάδα αν θέλεις.

Ελπίζω να βοήθησα.
Δημήτρης

idi
10/09/2005, 11:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas

parea gia to motogp-istanbul





:mad: :mad: :a06: :a017: :a37: :a38:

Smith
11/09/2005, 05:22
ΠΑΙΔΕΣ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ www.apriliaclub.tk
EINAI KAΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ...

ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΑΛΕΞ/ΛΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΡΙΞΤΕ POST...ΕΓΚΑΙΡΩΣ.... AΛΕΞΑΝΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 350 ΚΛΜ ΠΕΡΙΠΟΥ Ή 300...

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ...:beer: