PDA

View Full Version : scooter sym ή yamaha xt

garfield29
20/02/2012, 08:51
καλημερα,
ειμαι ανάμεσα στο scooter JOYRIDE 200i EVO καινουριο ή yamaha xt, xt r, xt-x μεταχειρισμενο μοντελο 2005+, δινω μεχρι 3500euro.
Βασικά εγω προτιμώ το xt αλλα η ιδεα ενός καινουριου με ψηνει περισσοτερο
Θεωρώ πως το scooter δεν εχει τοσο καλα κρατηματα και γενικα δεν μου πολυ αρεσει στο ματι αλλα καιει λιγοτερο και πιο φθηνο service. Εγω βγαίνω καθε μερα αττικη οδο παλευται με το scooter?
Απο την άλλη το μεταχειρισμενο δεν ξέρω πρεπει να σε τυχερος να μην ειναι κατι που θα αρχισει να σου βγαζει αμεσως προβλημτα.
Απο μαγαζί ή μαντρα δεν θέλω να παρω, θέλω απο ιδιωτη.
Επίσης δεν έχω προς το παρων γκαραζ, μήπως τα xt τα κυνηγανε για κλοπή λίγο περισσοτερο?
θα ηθελα να ακουσω μια γνωμη
Ευχαριστώ

nikos_abel
20/02/2012, 09:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από garfield29
αλλα καιει λιγοτερο

Σαφέστατα

και πιο φθηνο service.

Μην ορκίζεσαι, ειδικά αν δε τα κάνεις μόνος σου (τα απλά λάδια-ξύδια)
η διαφορά είναι μεγάλη εις βάρος των σκούτερ.

Όσο για τη ΑΟ. κουράγιο να έχεις και όλα γίνονται. 200cc είναι μια χαρά. Άσε που δε θα σε φάει κι ο αέρας και το κρύο.

garfield29
20/02/2012, 09:50
η διαφορά είναι μεγάλη εις βάρος των σκούτερ.

Τόσο μεγάλη διαφορά έχει η μηχανη με το scooter

nikos_abel
20/02/2012, 10:02
Στο σέρβις εννοώ.

Τώρα αν θες πιο αναλυτικά τις διαφορές σκούτερ και μηχανής,
δες στο παρακάτω θρεντ που στέκεται αυτό το φόρουμ.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=31758&perpage=15&pagenumber=2

Μέσα από τις πλάκες και τους καυγάδες θα ξεχωρίσεις και τα σοβαρά.

Και καλώς όρισες :wave2:

Sapadak
20/02/2012, 10:04
Για τη καταναλωση δεν εχω ιδεα, αν και φανταζομαι οτι πχ με το σκουτερ στην Αττικη οδο πηγαινοντας με 100χλμ δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι καει λιγοτερο απο το χτ.
Επισης τα σερβις σε βαθος χρονο ειμαι σιγουρος οτι το χτ θα ειναι φθηνοτερο, μιας και στο αλλο θες φυγοκεντρικα/ιμαντες κτλ ανα 10?12 χιλιαδες χιλιομετρα

Προσωπικα θα επελεγα xtx

Βρες κανα κατοχο να σου πει για καταναλωσεις και σερβις ειδικα για το σκουτερ
:beer:

byron
20/02/2012, 10:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Τώρα αν θες πιο αναλυτικά τις διαφορές σκούτερ και μηχανής,
δες στο παρακάτω θρεντ που στέκεται αυτό το φόρουμ.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=31758&perpage=15&pagenumber=2

Μέσα από τις πλάκες και τους καυγάδες θα ξεχωρίσεις και τα σοβαρά.

Είναι προφανές οτι μόλις διαβάσει 90 σελίδες μπουρδολογίας θα καταλήξει σε αυτοκίνητο. :lol:

mikes
20/02/2012, 11:24
και γιατι δεν παιρνεις το wolf της sym??
μια χαρα μοτοσυκλετακι ειναι!! και στα λεφτα που δινεις!

GiannisBlessed
20/02/2012, 11:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από motomike
και γιατι δεν παιρνεις το wolf της sym??
μια χαρα μοτοσυκλετακι ειναι!! και στα λεφτα που δινεις!

:beer:

garfield29
20/02/2012, 11:37
ωραιο ειναι το sym wolf αλλα δεν νομιζω να ναι πολυ ανετο, νομιζω οτι θα με παιδεψει,
διαβασα το προηγουμενο thread μεταξυ scooter και μηχανης πραγματικα χανεται η μπαλα και ειναι καθαρα θεμα γουστου.
για να γινει λιγο πιο ξεκαθαρο το ερωτημα μου να παρω κατι καινουριο που δεν το γουσταρω πολυ η κατι μεταχειρισμενο που το γουσταρω?
εχω καταληξει να κανω μια ερευνα αγορας να δω αν μπορω να βρω μεταχειρισμενη μηχανη σε καλη κατασταση και αν δεν βρω κατι ενδιαφερον να παω στο scooter το καινουριο για να εχω και πιο ησυχο το κεφαλι μου

Cpt. Haddock
20/02/2012, 11:39
[...] Εγω βγαίνω καθε μερα αττικη οδο παλευται με το scooter?
[...]

Ενω το ΧΤ ειναι ιδανικο μηχανάκι για Αττική Οδο :lol:

garfield29
20/02/2012, 11:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ενω το ΧΤ ειναι ιδανικο μηχανάκι για Αττική Οδο :lol:

δεν ξερω φιλε μου γι αυτο ρωταω

nikos_abel
20/02/2012, 11:44
δεν ξερω φιλε μου γι αυτο ρωταω

(Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως)

Όλα τα μηχανοσκουτερόπαπαια από 125cc και πάνω κάνουν για αττική οδό μια χαρά.

Εκτός της περίπτωσης να θέλει κάποιος να πηγαίνει μαλλιοκούβαρα ή να μην τον
προσπερνούν φεράριδες και ντουκάτια.

Το ερώτημα είναι αν θες επιδόσεις, αν θες προστασία, αν θες να κάνεις τη δουλειά σου ή να κ@υλWνεις με αυτό που θα πάρεις.

garfield29
20/02/2012, 11:53
δεν με νοιαζουν τοσο πολυ η επιδοσεις,
δεν το ψηνω να πηγαινω μαλιοκουβαρα, ασφαλεια νομιζω πως εχει μεγαλυτερη η μηχανη, την μηχανη την γουσταρω αλλα φοβαμαι να παρω κατι μεταχειρισμενο δεν ξερω τι θα μου βγει.
αν ειχα τα λεφτα θα επαιρνα κατευθειαν μια καινουρια μηχανη κ θα τελειωνε εκει το πανυγηρι

SoulGR
20/02/2012, 14:31
φιλε μου σαν εργαλεια,τα σκουτερ ειναι πιο ανετα...αν ομως θες να κανεις καμια βολτιτσα η να ξεκα@$%σεις που και που παρε μηχανη....τωρα τα μεταχειρισμενα εφοσον δεν ειναι πολυ παλιο,τρακαρισμενο η ιταλικο :lol: :lol: μην το φοβασαι

γουελκαμ:beer: :beer:

dimzan
20/02/2012, 16:33
εφοσον οι κυριες μετακινησεις σου περιλαμβανουν αττικη οδο τοτε θα σου προτεινα καποιο μικρο γυμνο street.

cbf 250 ή ninja 250.

Το πρωτο ειναι ενα ανετο 250αρι με πολυ χαμηλο κοστος χρησης και σαφως καλυτερο σε κρατηματα-ασφαλεια-οικονομια απο οποιο scooter 200κκ. Νομιζω βγαζει και η yamaha ενα αντιστοιχο , το ybr .

Το ninja παλι ειναι πολυ πιο στορ (εχει 34 αλογα) ειναι πολυ πιο διασκεδαστικο αλλα επισης πολυ οικονομικο , με δεδομενο τι σου προσφερει.

Και τα δυο ειναι πολυ οικονομικα σε μεταχειρισμενα και ειναι ευκολο να βρεις ποιοτικο μεταχειρισμενο λογω μεγαλης προσφορας.

Το xt ειναι κατα τη γνωμη μου οταν κινεισαι παρα πολυ σε στενακια, ανηφορες κατηφορες και κινηση. Ειδικα σε λακουβες και κακοτραχαλους δρομους (οπως ολη η αθηνα) ειναι ανετο. Εχει και πολλη ροπη χαμηλα και εχει πλακα. Εχει ο πατερας μου ενα ΧΤ και εχω αποψη. Υπολογισε 4-6 λ/100χλμ αναλογως πως το πας. Για ΑΟ ομως δε θα το επαιρνα.

Εναλλακτικα σου προτεινω να δεις και το suzki gs500 .

Στα καινουρια δεν εχω αποψη, το wolf παντως δε θα το επαιρνα

GiannisBlessed
20/02/2012, 18:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzan
εφοσον οι κυριες μετακινησεις σου περιλαμβανουν αττικη οδο τοτε θα σου προτεινα καποιο μικρο γυμνο street.

cbf 250 ή ninja 250.

Το πρωτο ειναι ενα ανετο 250αρι με πολυ χαμηλο κοστος χρησης και σαφως καλυτερο σε κρατηματα-ασφαλεια-οικονομια απο οποιο scooter 200κκ. Νομιζω βγαζει και η yamaha ενα αντιστοιχο , το ybr .

Το ninja παλι ειναι πολυ πιο στορ (εχει 34 αλογα) ειναι πολυ πιο διασκεδαστικο αλλα επισης πολυ οικονομικο , με δεδομενο τι σου προσφερει.

Και τα δυο ειναι πολυ οικονομικα σε μεταχειρισμενα και ειναι ευκολο να βρεις ποιοτικο μεταχειρισμενο λογω μεγαλης προσφορας.

Το xt ειναι κατα τη γνωμη μου οταν κινεισαι παρα πολυ σε στενακια, ανηφορες κατηφορες και κινηση. Ειδικα σε λακουβες και κακοτραχαλους δρομους (οπως ολη η αθηνα) ειναι ανετο. Εχει και πολλη ροπη χαμηλα και εχει πλακα. Εχει ο πατερας μου ενα ΧΤ και εχω αποψη. Υπολογισε 4-6 λ/100χλμ αναλογως πως το πας. Για ΑΟ ομως δε θα το επαιρνα.

Εναλλακτικα σου προτεινω να δεις και το suzki gs500 .

Στα καινουρια δεν εχω αποψη, το wolf παντως δε θα το επαιρνα

:nono: το ninja 250 δεν ειναι σπορτ.
και ενα μεταχειρο σε καλη κατασταση στα 3000-3500 ειναι παρα πολυ καλυτερο απο σκουτεροπαπακια.
εκτος και αν θες να βαζεις ψωνια κτλ.
εγω παντα ειχα μεταχειρο μηχανακια.
και ποτε δεν σκεφτομαι να παρω καινουριο.
δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα(σοβαρο και μη αναμενομενο)
τα κανεις καλο ελγχο πριν τα παρεις και εισαι οκ.
τα ninja παντως ως τωρα κομπλε ειναι χωρις προβληματακια.
αν δουλευουν ολα καλα χωρις να κανει θορυβους κτλ το παιρνεις και 99.9% θα μεινει για οσο καιρο το εχεις ετσι οπως το πηρες.δεν θα ανατιναχτει και θα τυληχτει στις φλογες αμεσως μετα την μεταβιβαση 2κμ απο τα κεπ.

edit:το πιο σημαντικο ισως σε ενα μεταχειρο ειναι ο ιδιοκτιτης.
κοψε τον καλα να ειναι καλο και φρονιμο παιδι!!:lol: :beer:

typhoon
20/02/2012, 18:41
Αναμεσα στα 2 του ερωτήματος κατηγορηματικά πάρε το ΧΤ(παρότι πρώην κάτοχος του Χ, αν το αγόραζα ξανά θα έπαιρνα το R, μακράν πρακτικότερο και με σχεδόν μισό κόστος αλλαγής ελαστικών. Ασε που με τον 21 μπροστά σηκώνεται για πλάκα!:D )

Η κατανάλωση του δε νομίζω ότι είναι απαγορευτική ακόμη και σε καθημερινή χρήση εντός πόλης έβγαζε άνετα 180λχμ με 10 λίτρα (ήτοι 5.5λίτρα στα 100) ενώ αν κινείσαι ευπρεπώς σε ανοιχτό δρόμο (πχ Α.Ο.) όσο πάει η ροη των αυτοκινήτων -και δεν αρχίσεις τις σφήνες και τα προσπεράσματα- δηλαδή 80-100χλμ πέφτεις κάνα λίτρο ακόμη κάτω.

Ταξίδι άνετα (άνετα όμως παρότι μονοκύλινδρο και στάση κλαρίνο) 110-120 χωρίς να ενοχλεί ιδιαίτερα ο αέρας (ναι δεν είναι goldwing αλλά η δουλειά γίνεται μια χαρά) ενώ αν έχεις σβέρκο η μηχανή μπορεί και 140 για όσο αντέχεις (εκεί βέβαια η κατανάλωση σκαρφαλώνει περί το 8άρι γιατί είπαμε αεροδυναμικά είναι τούβλο)

Φόρτωμα?Περιορισμός η φαντασία σου, αλλά μονοκάβαλος(έχει μακριά και επίπεδη σέλα και βολεύει στο φόρτωμα) και με μια μπαγκαζιέρα 46άρα έχω φύγει διακοπές με σκηνή, ρούχα,παπούτσια,μαγιό,πετσέτες και δε συμαζεύεται

Για την άνεση ας μην γίνει σύγκριση. Τα σκούτερ γενικά ταλαιπωριόνται και ταλαιπωρούν αφάνταστα στους ελληνικούς δρόμους. Οποιοδήποτε ονοφ (δε μιλάω ντε και καλά για το ΧΤ) στρώνει μαγικό χαλί για τον πωπό σου. Αν έχεις πέτρες στα νεφρά και θες να τις ρίξεις, πάρε σκούτερ!

Μεταπώληση? Το ΧΤ είναι θρύλος απο μόνο του και σχετικά ίδιο εμφανισιακά (στον αδαή) απο το 2004 που παρουσιάστηκε. Το 600 ήταν για καμιά 20αριά χρόνια στη παραγωγή. Ανταλλακτικά του έβρισκες ακόμη και στα ποδηλατάδικα.

Το SYM είναι SYM μ ότι κι αν σημαίνει αυτό. Καλό χρυσό και άγιο, αλλά στη πενταετία δε θα υπάρχει ανταλλακτικό ούτε για δείγμα (και καλά απο μηχανικά μέρη που θα μοιράζεται με κάνα νεότερο κάτι θα ταιριάζει. Απο πλαστικά ξέχασέ το απλά)

Στα μείον το κόστος ασφάλισης του ενός και του άλλου, όπως και τα τέλη κυκλοφορίας. Δεν είναι τεράστια τα ποσά βέβαια αλλά η διαφορά υπάρχει.

Τελοσπάντων, σύγκριση μεταξύ σκούτερ και μηχανής δεν υφισταται. Αν έχεις τέτοιο προβληματισμό πάρε το γιαμάχα.

Για τα 250άρια που λένε τα παιδιά, είμαι υπερ εφόσον ξέρεις τι παίρνεις, κοινώς μοτοσυκλέτα χωρίς τις επιδόσεις. Το νιντζα είναι καλή περίπτωση και στα λεφτά που λες ,αλλά θέλει λίγο ψάξιμο μιας και είναι πιο νεανικό μηχανάκι (πολλές φορές ταλαιπωρημένο απο νεαρούς οδηγούς)

Υ.Γ.1 Παρε το ΧΤ
Υ.Γ.2 Παρε το ΧΤ
Υ.Γ.3 Παρε το ΧΤ
:winka:

garfield29
29/02/2012, 11:02
ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες
τελικα πηρα ενα χτχ μοντελο 2006 με 3100euro
και ναι νομιζω πως εκανα καλη επιλογη
ειναι σε πολυ καλη καταστασταση (οπτικα τουλαχιστον)
ο μηχανικος που το ειδε ειπε οκ, εχει κανει ολα τα service στην ωρα του
και το παλικαρι που το πηρα δεν ηταν κανενας πιτσιρικας για να το ειχε σκισει προηγουμενος
και μετα τις λιγες βολτες που εκανα πιστευω δεν συγκρινεται μηχανη με scooter και ας ειναι μεταχειρισμενη
αλλη αισθηση η μηχανη

SoulGR
29/02/2012, 12:56
ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες
τελικα πηρα ενα χτχ μοντελο 2006 με 3100euro
και ναι νομιζω πως εκανα καλη επιλογη
ειναι σε πολυ καλη καταστασταση (οπτικα τουλαχιστον)
ο μηχανικος που το ειδε ειπε οκ, εχει κανει ολα τα service στην ωρα του
και το παλικαρι που το πηρα δεν ηταν κανενας πιτσιρικας για να το ειχε σκισει προηγουμενος
και μετα τις λιγες βολτες που εκανα πιστευω δεν συγκρινεται μηχανη με scooter και ας ειναι μεταχειρισμενη
αλλη αισθηση η μηχανη

καλοταξιδος!:beer::beer::beer:

FaZe RuG
03/08/2016, 10:03
Θα διάλεγα το xt και αυτό γιατι λατρέυω τα enduro οποτε θα έλεγα να διαλέξεις οποιο σου αρεσει σε εμφανιση γιατι το ποσο καιει κλπ.. ειναι σχεδον το ιδιο κ για τα 20 λεπτα παραπάνω π θα πληρωσεις για το xt η το sym για εμενα ειναι ασημαντο για αυτο πρωτεινω xt

FaZe RuG
03/08/2016, 10:07
καλοταξιδος!:beer::beer::beer:

ψαχνω χτ125ρ

amyroukai
03/08/2016, 17:42
FazeRug καλωσήλθες.

Κάνε σε παρακαλώ μιά διάκριση στο μυαλό σου, ανάμεσα σε συζητήσεις που γίνονται "τώρα" και συζητήσεις που έληξαν προ τεσσάρων και πλέον ετών, οι ημερομηνίες είναι πάνω αριστερά σε κάθε απάντηση. Δεν έχει νόημα η απάντησή σου, δεν ενδιαφέρει κανέναν πιά. Η αναζήτηση, αν είναι σοβαρή η επιθυμία σου για να βρεις ΧΤ125R, μάλλον θα πρέπει να γίνει σε όποιο site με αγγελίες αντί για ένα άκυρο ποστ σε ένα ξεχασμένο θέμα. Αν όντως επιθυμείς συμβουλή, αφού καταλήξεις σε αγγελία/αγγελίες, φτιάξε ένα νήμα και ρώτα εκεί γνώμες για τα υποψήφια. Η συζήτηση εδώ καλό θα ήταν να μην έχει ανούσια συνέχεια.

AgisMessinios
08/08/2016, 04:51
Γιατί τα θέματα τέτοιου τύπου δεν κλειδώνονται ρε παιδιά μετά απο 1-1,5 χρόνια?

amyroukai
08/08/2016, 23:49
γιατί "κανονικά" κανείς δεν φαντάζεται ότι θα σκάσει ο άσχετος να σκάβει ότι βρει χωρίς να προσέξει ημερομηνίες. Και δεν μας κόβει κανείς μεροκάματο για να "χτενίζουμε" όλο το φόρουμ και να κυνηγάμε τι θα κλειδωθεί "μετά παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος" όπως προτείνεις.