PDA

View Full Version : Συνεργειο Do it yourself DIY

eurotreno2002
20/02/2012, 12:06
Καλημερα σε ολους,

Νομιζω οτι καπου την εχω ξαναδει αυτη τη συζητηση αλλα δεν την εβρισκα στο ψαχτηρι του φορουμ.

Ειμαι λατρης της μοτοσυκλετας απο τα 13 μου χρονια. Μου αρεσει να μαστορευω τη μοτοσυκλετα μου και οχι μονο. Επειδη μεχρι τα 29 μου, εβρισκα καποιο χωρο να μαστορευω η εστω να πλυνω τη μηχανη μου δεν το ειχα σκεφτει ποτε. Τωρα ομως που βρεθηκα σε ενα σπιτι στο κεντρο και για να πλυνω τη μηχανη η για να λαδωσω την αλυσιδα (δε μιλαω για πιο συνθετες εργασιες) πρεπει να κανω τον γυφτο στο πεζοδρομιο ενοιωσα την αναγκη του χωρου και των εργαλειων.......οπως και την κριση να μου χτυπαει την πορτα.

Ετσι μπηκα στη διαδικασια να σκεφτω μαζι με 2 φιλους (ο ενας τελειωνει μηχανολογος μηχανικος και ο αλλος εκτος οτι ειναι συλλεκτης μοτο εχει σπουδασει σχεδιαστης αυτοκινητων) να νοικιασουμε ενα χωρο που θα στηθει σαν συνεργειο (αρχικα για δικια μας ασχολια) και εαν μας παει καλα η ολη κατασταση να το οργανωσουμε σαν do it yourself ετσι ωστε ολοι αυτοι που αγαπουν το μαστορεμα η θελουν να κανουν καποια εργασια στην μοτο τους και δεν εχουν χωρο και εργαλεια να πληρωνουν καποιο αντιτιμο και να χρησιμοποιουν τα δικα μας. Απο οτι ξερω στο εξωτερικο λειτουργουν τετοια μερη αλλα δεν γνωριζω λεπτομερειες. Θα ηθελα αν γνωριζει καποιος οποιαδηποτε λεπτομερεια τι χρειαζεται διαδικαστικα - νομικα για να δουλεψει σαν νομιμη επειχηρηση, αλλα και αν γνωριζει πως δουλευουν στο εξωτερικο αυτα τα συνεργεια να μας πει την γνωμη του.

Θα ηθελα να παρακαλεσω να μην μου γ.....ησετε το ποστ γιατι δεν το γραφω για χαβαλε αλλα για να ακουσω τις γνωμες μοτοσυκλετιστων που σεβομαι.

Ευχαριστω προκαταβολικα,

Γιαννης.:beer:

rockobok
20/02/2012, 12:38
Εγώ θα σου πρότεινα να το κρατήσετε για ένα κλειστό κύκλο
φίλων σας ώστε απλά να βγένουν τα έξοδα χωρίς να λειτουργεί νόμιμα.
Για να λειτουργήσει σαν επιχείρηση θα πρέπει ο χώρος να έχει αντιστοιχη
άδεια να πληρώνετε οαεε και νομίζω πρέπει να έχεις και συγκεκριμένο ωράριο.
Όπως και να έχει είναι πολύ καλή ιδέα!

:beer: :beer:

sniper
20/02/2012, 12:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από eurotreno2002
... Απο οτι ξερω στο εξωτερικο λειτουργουν τετοια μερη αλλα δεν γνωριζω λεπτομερειες. ...

Ευχαριστω προκαταβολικα,

Γιαννης.:beer:

Στο εξωτερικό όντως λειτουργούν DIY συνεργεία αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις ν' αντέξεις την γραφειοκρατία που σε περιμένει ή και τα έξοδα.. Εφόσον βέβαια καλυπτεται τέτοιου είδους επιχείρηση από τους νόμους μας..

Συν την ευθύνη (και τ' αντίστοιχα έξοδα σε ασφάλειες) που θα έχει ο υπέυθυνος από τον νόμο μηχανικός του "συνεργείου". Φαντάσου να πάθει κάποιος κάτι, όπως τα παιδιά στο Βύρωνα..

christof40
20/02/2012, 12:50
καλη ιδεα αλλα αμα κανεις εναρξη επαγγλ θα δεις πως δεν συμφερει + οτι θα πεσεις στης δαγκανες της γραφειοκρατιας και του ελληνικου δημοσιο..............μια καλη και νομιμη λυση ειναι να το κανεις σαν λεσχη.ρωτα καποιο δικηγορο να σου πει.:wave2:

eurotreno2002
20/02/2012, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Στο εξωτερικό όντως λειτουργούν DIY συνεργεία αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις ν' αντέξεις την γραφειοκρατία που σε περιμένει ή και τα έξοδα.. Εφόσον βέβαια καλυπτεται τέτοιου είδους επιχείρηση από τους νόμους μας..

Συν την ευθύνη (και τ' αντίστοιχα έξοδα σε ασφάλειες) που θα έχει ο υπέυθυνος από τον νόμο μηχανικός του "συνεργείου". Φαντάσου να πάθει κάποιος κάτι, όπως τα παιδιά στο Βύρωνα..

Δε θελω ουτε να τη σκεφτομαι αυτη την περιπτωση φιλε....!!! Δε ξερω τι να πω θα πρεπει να ρωτησω καποιον σαν λογιστη οσο αναφορα το καμματι της επιχειρησης...εχω και ενα φιλο ασφαλιστη..!!! Η αλλη περιπτωση ειναι να μην ειναι νομιμο αλλα πως θα αντεπεξελθεις στα εξοδα αν δεν παρεις και ενα μικρο εσοδο απο τα παιδια που θα ερχοντε...??? :confused:

nikos_abel
20/02/2012, 12:51
Πού ενδιαφέρον εγχείρημα και έχω την αίσθηση ότι θα έχεις πελατεία (1ος εγώ).

Τώρα διαδικαστικά, ελπίζω να βγάλεις άκρη.:wave2:

sniper
20/02/2012, 12:55
... Η αλλη περιπτωση ειναι να μην ειναι νομιμο ...

Ναι κάντε μ2/λακίες..

fkol k4
20/02/2012, 13:38
Αν είναι να μπλέξεις με OAEE πιο φτηνό θα σου έρθει να το κρατάς απλά σαν αποθήκη, πίστεψέ με.

Κοίταξε μήπως μπορείς να το κάνεις κάτι σαν λέσχη και να αμοίβεσαι με κάτι σαν «κουπόνια υποστήριξης».

Να μη χρεώνεις δηλαδή την ώρα ή την επισκευή, αλλά να έχει κάτι σαν «λέσχη ανταλλαγής απόψεων περί συντήρησης μοτοσυκλετών» και αντί να σου πληρώνει ο επισκέπτης τη χρήση των εργαλείων και του χώρου ως τέτοια, να πληρώνει ένα ποσό ως «δωρεά για την οικονομική στήριξη της λέσχης».

Ρώτα κάποιον που ξέρει καλύτερα πάντως (πχ λογιστή).

Ααα, και καλή τύχη...:wave2:

eurotreno2002
20/02/2012, 13:45
Ναι κάντε μ2/λακίες..

Οταν λεω να μην ειναι νομιμο δεν εννοω να ειναι παρανομο (εισπρατοντας χρηματα) απλα να ειναι ιδιωτικος χωρος. Τωρα αμα ερθει καποιος και αφησει οικιοθελως 10 euro δε νομιζω οτι μπορει να σου πει και κανενας τιποτα.

fkol k4
20/02/2012, 13:59
Οταν λεω να μην ειναι νομιμο δεν εννοω να ειναι παρανομο
Καλά σου λέει ο sniper.
Δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι νόμιμο και παράλληλα να μην είναι παράνομο. Ο ορισμός αυτός είναι. Ότι δεν είναι νόμιμο είναι παράνομο.
Απλά, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξέρεις ποιον νόμο παραβαίνει, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορείς να βρεις το μπελά σου.

Μην παίζετε με αυτά τέτοιους καιρούς...

sniper
20/02/2012, 14:02
Οταν λεω να μην ειναι νομιμο δεν εννοω να ειναι παρανομο (εισπρατοντας χρηματα) απλα να ειναι ιδιωτικος χωρος. Τωρα αμα ερθει καποιος και αφησει οικιοθελως 10 euro δε νομιζω οτι μπορει να σου πει και κανενας τιποτα.

Nαι μωρέ.. και στον δικό σου χώρο κάποιος που δεν έχει ιδέα (αλλά νομίζει ότι ξέρει τα πάντα) θα κάνει κάτι π.χ.μια ηλεκτροκόλληση.. κι αν συμβεί κάτι θα πεις "στον δικό μου χώρο κάνω ότι γουστάρω".. κατά το αγγλικό (φεουδαρχικό ακόμα) δίκαιο..

Πως νομίζεις ζουν οι δικηγόροι;

eagleye101
20/02/2012, 14:02
Συγχαριτηρια αδερφε για την σκεψη-πρωτοβουλια.

Εγω ειμαι ασχετος απο μαστορεματα και καθε φορα που τα σκαω λεω "πιο πολυ συμφερει να παω να βγαλω ενα τεε παρα να σκαω διακοσαρια".

Και απο νομικα-λογιστικα ασχετος ειμαι.

Πρακτικα αχρηστος δηλαδη... αλλα να σου πω την αληθεια, το εχω σκεφτει πολλες φορες να βρω 5 ανθρωπους να μπορω να συνεργαστω χωρις να σκεφτομαι το ενδεχομενο εμπιστοσυνη μεταξυ μας η απλα ο καθενας κοιταει να παρει χωρις να δωσει. Μεχρι τωρα (οχι οτι εψαξα και πολυ) αλλα δεν εχω βρει. Εαν τελικα καταφερεις να ανοιξεις κατι τετοιο εγω υποστηριζω! Εστω και με μια σκεψη-ιδεα. Εστω και με μια γνωριμια ανθρωπου που ισως σε βοηθησει. Ειναι κατι σαν game theory εαν γνωριζεις.

Αν θες το συζηταμε

MikeG
20/02/2012, 16:01
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=112633

http://motomethod.com/

http://www.pipeburn.com/home/2012/1/22/the-motomethod-story.html

Πανοπτικός
20/02/2012, 16:16
Καλη σκεψη μπραβο...

Καντο σαν λεσχη και παρανομο φυσικα, αδυνατον να πληρωνεις τους φορους που θα πρεπει κ να προχωρησει. :wave2:

Υγ. Οταν μιλαμε για μικρο αντιτιμο πχ, για τι ποσον μιλαμε, με την ωρα πηγαινει πχ ?

eagleye101
20/02/2012, 16:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
....Υγ. Οταν μιλαμε για μικρο αντιτιμο πχ, για τι ποσον μιλαμε, με την ωρα πηγαινει πχ ?

Αυτες οι ερωτησεις δεν ειναι λιγο ακυρες;
Σορυ ρε φιλος, αλλα μιας κ εχουμε και παρομοιες νοοτροπιες (απο τα ποστ σου το συμπαιρενω αυτο) σου μιλαω πιο χυμα

Δεν εβγαλε και καταλογο ο ανθρωπος, δεν το κανει για να βγαλει φραγκα, (ελπιζω), το κανει με τη συμβολη ολων (οσων τελος παντων ενεργοποιηθουν) να ειναι οσο το δυνατων λιγοτερα τα εξοδα. Προφανως και δε θα τα βαλει και απο τη τσεπη του ολα, αλλιως ποιο το νοημα της συνεργασιας...

ρε δε παμε κανα καφε να τα πουμε απο κοντα γιατι απο το μπλιμπλικι δε το'χω

christof40
21/02/2012, 09:15
για να ανοιξεις μια λεσχη μοτο η οτιδηποτε πρεπει να μαζεψεις τουλαχιστον 50 ατομα (υπογραφες).μετα με το ενοικιαστηριο συμβολαιο και το χαρτι υπογραφων των ιδρυτικων μελων και δικηγορο παιρνεις αδεια λειτουργειας απο δικαστηριο και ΑΦΜ απο ΔΟΥ.να ξερεις οτι η λεσχη δεν θα ειναι ιδιοκτησια σου,αλλα ολων των μελων με οτι αυτο συνεπαγεται.δηλαδη μπορει μια μερα να κανουν ΔΣ και να σου δωσουν τον πουλο.να ξερεις ακομα οτι τα ιδρυτικα μελη (50 τουλαχιστον) η καποιοι απο αυτους θα πρεπει να τα σκασουν χονδρα για εξοπλισμο λεσχης κλπ.... αφιλοκερδος,βλεπε παραπανω για ΔΣ.παντως αν εισαι αποφασισμενος για κατι τετοιο,εγω ειμαι μεσα για να βοηθησω και συνυσφερω στην υλοποιηση ενος τετοιου ονειρου....:wave2:

christof40
21/02/2012, 09:23
Nαι μωρέ.. και στον δικό σου χώρο κάποιος που δεν έχει ιδέα (αλλά νομίζει ότι ξέρει τα πάντα) θα κάνει κάτι π.χ.μια ηλεκτροκόλληση.. κι αν συμβεί κάτι θα πεις "στον δικό μου χώρο κάνω ότι γουστάρω".. κατά το αγγλικό (φεουδαρχικό ακόμα) δίκαιο..

Πως νομίζεις ζουν οι δικηγόροι; σε καμια περιπτωση μην κανεις κατι παρανομο.να ξερεις οτι καποιος που δεν ειναι εξοικειωμενος με τα μαστοριλικια,ειναι σιγουρο οτι το λιγοτερο θα φαει καποιο χερι προσπαθωντας...εδω επαγγελματιες τα παθαινουν........

universalgr1
21/02/2012, 10:10
Βασικά δίνεις μια πολύ καλή ιδέα με δύσκολη υλοποίηση όμως αδερφέ..

Είμαι κι εγώ ταλαιπωρημένος από κουτσομαστορεματα στο πεζοδρόμιο κάτω απ'το σπίτι και σε καταλαβαίνω..

Βρες ένα σωστό νομικό πλαίσιο και θα έχεις αρκετή υποστήριξη κατά τα υπόλοιπα..

:beer: :beer:

eurotreno2002
21/02/2012, 12:04
Επειδη ειμαι της αποψης οτι αμα το σκεφτομαι και το ψαχνω πολυ στο τελος δε θα το κανουμε, λεω να προτεινω στους φιλους να το κανουμε στην αρχη για εμας και στη συνεχεια θα μιλησω με δικηγορο - λογιστη για να δουμε τι συμφερει περισσοτερο.

Ισως θα πρεπει καθως μπανει μεσα στο χωρο καποιος για εργασια η αν παρει καποιο εργαλειο να υπογραφει καποιο τυπικο χαρτι που θα μας καλυπτει νομικα.

Παντως δεν ειμαι ετοιμος οικονομικα να μπω σε μπελαδες τυπου ΟΑΕΕ κτλ αλλα ουτε και να ρισκαρω να παω φυλακη επειδη καποιος πιτσιρικας εφαγε τα ποδο-κεφαλια του.

Ειμαι σιγουρος ομως οτι υπαρχει τροπος να βγαζουμε τα εξοδα και να ειμαστε σωστοι και νομικα, εδω αθοωνονται εμποροι ναρκωτικων και κυκλοφορουν εξω εγκληματιες.

Απο μερη που θα βολευε να το κανουμε τι λετε...???

Gi_4ce
21/02/2012, 12:17
Το εχω ψαξει και το παράτησα.

Φίλος ανοιξε παρόμοιο στην Θεσσαλονίκη και το έκλεισε μεσα σε 2 χρονια.

Αρχικά θα μπλέξεις με τις αδειες, εκτος αν εισαι μηχανικος και μπορεις να το παρεις στο ονομα σου.

Μετα αρχίζει το τρέξιμο για τον καθε παπαρα που δεν ειναι οτι θελει να ασχοληθεί επειδή γουσταρει, αλλα θελει να γλυτώσει κανα φραγκο και θα σου κανει το μαγαζι μες στα λαδια γιατι δεν εχει ΙΔΕΑ πως φτιαχνεται το ματζαφλάρι, με αποτέλεσμα να καθεσαι αν του το φτιαχνεις εσυ στην τελικη...

Να μην πω για τη φθορα και απωλεια εργαλειων...

chr1s_86
21/02/2012, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gi_4ce

Μετα αρχίζει το τρέξιμο για τον καθε παπαρα που δεν ειναι οτι θελει να ασχοληθεί επειδή γουσταρει, αλλα θελει να γλυτώσει κανα φραγκο και θα σου κανει το μαγαζι μες στα λαδια γιατι δεν εχει ΙΔΕΑ πως φτιαχνεται το ματζαφλάρι, με αποτέλεσμα να καθεσαι αν του το φτιαχνεις εσυ στην τελικη...

Να μην πω για τη φθορα και απωλεια εργαλειων...

+1...

Κάτι τέτοιο γίνεται μονο μεταξύ φίλων που ξέρουν ο ένας τον άλλο και συμφωνούν στο πως γίνεται το κάθε τι κτλ...

universalgr1
21/02/2012, 12:35
Όντως..

Βασικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου το λόγο που ξεκινάς κάτι τέτοιο.

Αν είναι επειδή δεν υπάρχει χώρος για να μαστορεύεις, τότε μοιραστείτε τα έξοδα με τα φιλαράκια σου και είστε άρχoντες..

Αν είναι μια επαγγελματική ιδέα, τότε πάρε τα οικονομικά ρίσκα και ξεκίνα.

As simple as that..

:D

taskon
21/02/2012, 15:19
ειναι εξαιρετικη η ιδεα, μακαρι να μπορεσει να υλοποιηθει. Φανταζομαι οτι αρκετοι απο εμας θα ηθελαν να δουν πραξη κάτι τετοιο. Αν τελικα βρεις καποιο τροπο να το προχωρησεις μπορεις να ενημερωσεις διακριτικα!!

reinmeister
21/02/2012, 15:35
ουτε για πλακα...ενας ασχετος κανει ζημια...πολλοι ασχετοι μαζι κανουν καταστροφη...εκτος εαν ο φιλος σου ο μηχανολογος ειναι σε θεση να ζει με ψυχοφαρμακα σε καθημερινη βαση λογω αγχους...

costas_versys
21/02/2012, 17:42
Να πω και εγώ την γνώμη μου :

Εαν ήμουν στην θέση σου και ήμουν πχ μισθωτός, θα προχωρούσα στην έναρξη προσωπικής εταιρείας, με απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ λόγω κύριου ασφαλιστικού φορέα το ΙΚΑ και θα το άνοιγα με ένα ΚΑΕ που να μην αφορά επισκευές πχ. παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλούς οδήγησης, κλπ.

Θα είχε έδρα τον χώρο αυτό και με ένα απλό μπλοκάκι παροχής θα μπορούσα να συγκεντρώνω προσφορές και συνδρομές για τα έξοδα.

johnpan
21/02/2012, 17:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
ουτε για πλακα...ενας ασχετος κανει ζημια...πολλοι ασχετοι μαζι κανουν καταστροφη...εκτος εαν ο φιλος σου ο μηχανολογος ειναι σε θεση να ζει με ψυχοφαρμακα σε καθημερινη βαση λογω αγχους...

πολλή χολή βρε αδερφάκι μου. Εγώ θα έλεγα ένας άσχετος ... ΜΑΘΑΙΝΕΙ. Ότι θέλει να μάθει ένας άνθρωπος μπορεί να το μάθει. Στο κάτω κάτω, το μηχανάκι του θα καταστρέψει. Μην τρελαινόμαστε, με μια διακριτική επιτήρηση από απόσταση βεβαιωνόμαστε ότι δεν θα ανατινάξει το μαγαζί. Μπορεί να χτυπήσει, μπορεί να χαλάσει ένα εργαλείο. Αυτός που πάει να κάνει τέτοιο συνεργείο τα φαντάζεται αυτά. Το αν εσύ δε θα το άντεχες είναι δικιά σου υπόθεση. Πάντως έχει γίνει, και έχει πετύχει. Σαν ιδέα δουλεύει. Τα γραφειοκρατικά της Ελλάδας είναι άλλο θέμα.

fkol k4
21/02/2012, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
πολλή χολή βρε αδερφάκι μου. Εγώ θα έλεγα ένας άσχετος ... ΜΑΘΑΙΝΕΙ. Ότι θέλει να μάθει ένας άνθρωπος μπορεί να το μάθει. Στο κάτω κάτω, το μηχανάκι του θα καταστρέψει. Μην τρελαινόμαστε, με μια διακριτική επιτήρηση από απόσταση βεβαιωνόμαστε ότι δεν θα ανατινάξει το μαγαζί. Μπορεί να χτυπήσει, μπορεί να χαλάσει ένα εργαλείο. Αυτός που πάει να κάνει τέτοιο συνεργείο τα φαντάζεται αυτά. Το αν εσύ δε θα το άντεχες είναι δικιά σου υπόθεση. Πάντως έχει γίνει, και έχει πετύχει. Σαν ιδέα δουλεύει. Τα γραφειοκρατικά της Ελλάδας είναι άλλο θέμα.
Δεν είναι χολή, ρεαλισμός είναι.
Φυσικά και ότι θέλει κάποιος το μαθαίνει (αν και δεν ισχύει για όλους μη νομίζεις, υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να τους απαγορεύεται με νόμο να πιάνουν εργαλεία στα χέρια τους), όλοι οι μαστόροι στον κόσμο όμως ξέρουν ότι «αν δε χαλάσεις, δε μαθαίνεις».

Το θέμα δεν είναι αν θα χαλάσει, το θέμα είναι ποιος θα την πληρώσει. Η στραβή συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει πάντα και πρέπει να υπάρχει κάλυψη από πριν και σωστή συνεννόηση από όλους.
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Για τα γραφειοκρατικά της Ελλάδας έχεις δίκιο ότι είναι άλλο θέμα, αφού όμως εδώ είμαστε, πρέπει να υπολογίζουμε και αυτό.

Πανοπτικός
21/02/2012, 19:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
Στο κάτω κάτω, το μηχανάκι του θα καταστρέψει. Μην τρελαινόμαστε

:a013:

eurotreno2002
21/02/2012, 20:54
Καταλαβαινω την ευθηνη για το χωρο τα εργαλεια και τους ανθρωπους αλλα μην τα μεγαλοποιουμε και τα πραγματα γιατι ετσι δεν θα αναλαβει πρωτοβουλια κανενας. Με μια μικρη ματια στο νετ βλεπω οτι φτοιαχνοντας ενα συλλογο, υπαρχει τροπος να εισπραττεις μια συνδρομη αλλα και εσοδα τυπου χορηγειας απο τα μελη.

Οσο αναφορα τον καθε ασχετο που θα ερθει, πιστευω οτι λιγο πολυ μπορουμε να καταλαβουμε αν εχει μια μικρη ιδεα να αλλαξει λαδια φιλτρο η τακακια στη μοτο του. Αλλα πιστευω οτι με υπαρξη χαρτιου και υπογραφης του καθενος που μπαινει θα ειναι οκ.

Ασε που κατα την γνωμη μου δεν προκειται κανεις τελειως ασχετος να παρει πρωτοβουλια να ερθει χωρις να γνωριζει και να χαλασει τη μοτο του και να ζηταει να του τη φτοιαξουμε (που θα ξεκαθαριζεται απο την αρχη οτι ουτε προσφερομαστε ουτε δεσμευομαστε για κατι τετοιο).

Εμεις απλα θα παρεχουμε υλικα - χωρο - ηλεκτρονικη βοηθεια και manual.

Ολα αυτα θα ξεκαθαριστουν απο την αρχη.

Με ορεξη και καποια χρηματα που θα διαθεσω εγω και τα παιδια μπορουν να δωθουν αρκετες παροχες και μεγαλη βοηθεια για αυτους που ποιανουν τα χερια τους.

Cpt. Haddock
21/02/2012, 21:08
Κατι αντίστοιχο για μακετες θα έφτιαχνες? :D :smokin:

Ichigo
21/02/2012, 21:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Γιατί έχετε κάνει κάποιο progress πάνω στο θέμα; :smokin:

Ας μπορούσα να νοικιάσω την αποθήκη στο υπόγειο μου και σου λεγα εγώ :( . Θα τον είχα κάνει πλούσιο τον erail :lol:

reinmeister
21/02/2012, 21:48
Καταλαβαινω την ευθηνη για το χωρο τα εργαλεια και τους ανθρωπους αλλα μην τα μεγαλοποιουμε και τα πραγματα γιατι ετσι δεν θα αναλαβει πρωτοβουλια κανενας. Με μια μικρη ματια στο νετ βλεπω οτι φτοιαχνοντας ενα συλλογο, υπαρχει τροπος να εισπραττεις μια συνδρομη αλλα και εσοδα τυπου χορηγειας απο τα μελη.

Οσο αναφορα τον καθε ασχετο που θα ερθει, πιστευω οτι λιγο πολυ μπορουμε να καταλαβουμε αν εχει μια μικρη ιδεα να αλλαξει λαδια φιλτρο η τακακια στη μοτο του. Αλλα πιστευω οτι με υπαρξη χαρτιου και υπογραφης του καθενος που μπαινει θα ειναι οκ.

Ασε που κατα την γνωμη μου δεν προκειται κανεις τελειως ασχετος να παρει πρωτοβουλια να ερθει χωρις να γνωριζει και να χαλασει τη μοτο του και να ζηταει να του τη φτοιαξουμε (που θα ξεκαθαριζεται απο την αρχη οτι ουτε προσφερομαστε ουτε δεσμευομαστε για κατι τετοιο).

Εμεις απλα θα παρεχουμε υλικα - χωρο - ηλεκτρονικη βοηθεια και manual.

Ολα αυτα θα ξεκαθαριστουν απο την αρχη.

Με ορεξη και καποια χρηματα που θα διαθεσω εγω και τα παιδια μπορουν να δωθουν αρκετες παροχες και μεγαλη βοηθεια για αυτους που ποιανουν τα χερια τους.

ειναι ξεκαθαρο οτι εισαι εκτος χωρου εφ οσον θεωρεις οτι μεγαλοποιω καταστασεις...οταν ενας ανθρωπος χανει την ζωη του απο λαθος εργασια,να ξερεις οτι "φταινε" ολοι πλην του ιδιου...

κανεις δεν θα πει οτι εσφιξε λαθος την βιδα,αλλα οτι στον χωρο υπηρχε μηχανολογος ο οποιος τον συμβουλεψε να το κανει ετσι...

ξεχνας το βασικοτερο ολων...ειμαστε ελλαδα και η αθροα-παραλογη επιρριψη ευθυνων ειναι στο αιμα μας...

εαν ελεγες οτι θα ανοιγατε quick service θα σας ελεγα ναι ασυζητητι...

αυτο που κανω εγω ειναι να σας δειξω τι θα ζησετε εχοντας μια 20ετια στην πλατη μου επαφης με καθε καρυδιας καρυδι πελατη...

απο κει και περα επιλογη σας οτι κι αν αποφασισετε...

john pan εχω λειψει εναν χρονο,αλλα βλεπω οτι εξακολουθεις να βρισκεσαι εκτος πραγματικοτητας...

eurotreno2002
21/02/2012, 21:57

Οσο αναφορα τις μακετες εχω αλλου ειδους πραγματα στο μυαλο μου οπως

καποιο ειδους συλλογο - καποιους ειδους σεμιναρια κτλ. αλλα δεν ειναι επι του θεματος.

eurotreno2002
21/02/2012, 22:04
ειναι ξεκαθαρο οτι εισαι εκτος χωρου εφ οσον θεωρεις οτι μεγαλοποιω καταστασεις...οταν ενας ανθρωπος χανει την ζωη του απο λαθος εργασια,να ξερεις οτι "φταινε" ολοι πλην του ιδιου...

κανεις δεν θα πει οτι εσφιξε λαθος την βιδα,αλλα οτι στον χωρο υπηρχε μηχανολογος ο οποιος τον συμβουλεψε να το κανει ετσι...

ξεχνας το βασικοτερο ολων...ειμαστε ελλαδα και η αθροα-παραλογη επιρριψη ευθυνων ειναι στο αιμα μας...

εαν ελεγες οτι θα ανοιγατε quick service θα σας ελεγα ναι ασυζητητι...

αυτο που κανω εγω ειναι να σας δειξω τι θα ζησετε εχοντας μια 20ετια στην πλατη μου επαφης με καθε καρυδιας καρυδι πελατη...

απο κει και περα επιλογη σας οτι κι αν αποφασισετε...

john pan εχω λειψει εναν χρονο,αλλα βλεπω οτι εξακολουθεις να βρισκεσαι εκτος πραγματικοτητας...

Πρωτα απο ολα δεν νομιζω στο ποστ μου να ανεφερα καποιον συγκεκριμενα. Δευτερον αν ειμαι εκτος χωρου δεν χρειαζομαι να μου το επισυμανεις, θα το καταλαβω μονος μου στην πορεια εσυ απλα καλεισαι να πεις την γνωμη σου για την ιδεα και οχι να κρινεις εμενα η αλλα προσωπα.
Τριτον στραβες γινονται παντα μικρες και μεγαλες αλλες προβλεψιμες και αλλες οχι. το θεμα ειναι να ειμαι εγω και γενικα ο χωρος καλλυμενος νομικα, και αυτο θα το ψαξω οσο το δυνατον περισσοτερο. Τωρα μεχρι να το πετυχω θα ειναι σε κλειστο κυκλο με το αναλογο ρισκο του καθενος φιλου η γνωστου που μπαινει σε ενα ιδιωτικο χωρο ( σαν να με καλεσεις στο σπιτι σου να αλλαξουμε λαδια).

Απο κει και περα δεν μπορω να εγγυηθω κατι αλλο.

eurotreno2002
21/02/2012, 22:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από fkol k4
Δεν είναι χολή, ρεαλισμός είναι.
Φυσικά και ότι θέλει κάποιος το μαθαίνει (αν και δεν ισχύει για όλους μη νομίζεις, υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να τους απαγορεύεται με νόμο να πιάνουν εργαλεία στα χέρια τους), όλοι οι μαστόροι στον κόσμο όμως ξέρουν ότι «αν δε χαλάσεις, δε μαθαίνεις».

Το θέμα δεν είναι αν θα χαλάσει, το θέμα είναι ποιος θα την πληρώσει. Η στραβή συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει πάντα και πρέπει να υπάρχει κάλυψη από πριν και σωστή συνεννόηση από όλους.
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Για τα γραφειοκρατικά της Ελλάδας έχεις δίκιο ότι είναι άλλο θέμα, αφού όμως εδώ είμαστε, πρέπει να υπολογίζουμε και αυτό.

Αν βρεθει απο καποιο δικηγορο η ασφαλιστικη δικλειδα για την συνενοηση που αναφερεις παραπανω, δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.

sniper
21/02/2012, 22:13
Πρωτα απο ολα δεν νομιζω στο ποστ μου να ανεφερα καποιον συγκεκριμενα. Δευτερον αν ειμαι εκτος χωρου δεν χρειαζομαι να μου το επισυμανεις, θα το καταλαβω μονος μου στην πορεια εσυ απλα καλεισαι να πεις την γνωμη σου για την ιδεα και οχι να κρινεις εμενα η αλλα προσωπα.
Τριτον στραβες γινονται παντα μικρες και μεγαλες αλλες προβλεψιμες και αλλες οχι. το θεμα ειναι να ειμαι εγω και γενικα ο χωρος καλλυμενος νομικα, και αυτο θα το ψαξω οσο το δυνατον περισσοτερο. Τωρα μεχρι να το πετυχω θα ειναι σε κλειστο κυκλο με το αναλογο ρισκο του καθενος φιλου η γνωστου που μπαινει σε ενα ιδιωτικο χωρο ( σαν να με καλεσεις στο σπιτι σου να αλλαξουμε λαδια).

Το να υπερασπιζεσαι την ιδέα σου είναι οκ.. Το να μην ακούς τι σου λένε, επειδή διαφωνούν μ΄ αυτήν καποιοι είναι λάθος.

Τεσπα, εσύ ξέρεις, ψαξτο και βλέπεις τι παιζει.. Σκέψου όμως πόσους πάγκους εργασίας θες, ποσά σετ εργαλείων κλπ

Επίσης, δες και καμία ασφάλεια για φωτιά γιατι όλο και κάποιο κάλο θα πατησεις..

eurotreno2002
21/02/2012, 22:29
Το να υπερασπιζεσαι την ιδέα σου είναι οκ.. Το να μην ακούς τι σου λένε, επειδή διαφωνούν μ΄ αυτήν καποιοι είναι λάθος.

Τεσπα, εσύ ξέρεις, ψαξτο και βλέπεις τι παιζει.. Σκέψου όμως πόσους πάγκους εργασίας θες, ποσά σετ εργαλείων κλπ

Επίσης, δες και καμία ασφάλεια για φωτιά γιατι όλο και κάποιο κάλο θα πατησεις..

Εχω μαθει να ακουω και για αυτο το ανεφερα και στο φορουμ αλλα δε νομιζω τα σχολια τυπου εισαι εκτος χωρου βοηθανε σε κατι. Δεν κολλαω ομως ουτε σε λεξεις ουτε πουθενα. ευχαριστω ολους θετικους και μη για το χρονο τους που γραφουν.

Οσο αναφορα τους παγκους και τα εργαλεια ολα θα γινουν σιγα σιγα με αγαπη και μερακι. (ξεκινωντας απο τιποτα μεχρι οτι καλυτερο μπορουμε) Ετσι κι αλλιως μεχρι να οργανωθουμε θα ειναι για παρτυ μας.

Απλα καμια φορα επειδη ζουμε στο Ελλαδα ολα πρεπει να ειναι δυσκολα με το ζορι. Και απο προσωπικη εμπειρια, στη δουλεια μου (ειμαι 11 χρονια) οταν ξεκινησα μαζι με τον πατερα μου δεχτηκαμε μεγαλο πολεμο γιατι ο κυκλος ηταν κλειστος και κακοφανηκε στους λιγους μαγαζατορες που υπηρχαν. Αλλα εν τελει εγω δουλευω και προσπαθω για το καλυτερο για το κοσμο που περναει το κατωφλι του μαγαζιου μου και οι αλλοι απλα θαβουν - κλαιγονται - κλεινουν.Και δεν ειμαι κακος για να χαιρομαι με την καταντια του ανταγωνισμου, αλλα δε γινεται στο Ελλαδα να γινονται ολα οπως μας βολευει. :wave2:

reinmeister
21/02/2012, 23:05

καλο θα ηταν να εισαι λιγο περισσοτερο αντικειμενικος οταν διαβαζεις και να μην προσαπτεις στοιχεια δηκτικοτητας σε ανθρωπους που μονον ετσι δεν σου εχουν γραψει...

απο κει και περα,προφανως,κακως ειπα την γνωμη μου...

καλη τυχη σε οτι κι αν επιλεξεις...

eurotreno2002
21/02/2012, 23:20
καλο θα ηταν να εισαι λιγο περισσοτερο αντικειμενικος οταν διαβαζεις και να μην προσαπτεις στοιχεια δηκτικοτητας σε ανθρωπους που μονον ετσι δεν σου εχουν γραψει...

απο κει και περα,προφανως,κακως ειπα την γνωμη μου...

καλη τυχη σε οτι κι αν επιλεξεις...

Προφανως, εκανες πολυ καλως που εγραψες την γνωμη σου διοτι απο οτι βλεπω και απο τα ποστ σου εισαι γνωστης και φυσικα αγαπας και το αθλημα, οποτε η γνωμη σου ειναι ιδιαιτερης σημασιας και σεβασμου.

Προσπαθω παντα να ειμαι αντικειμενικος για να μην δημιουργουνται παρεξηγησεις. Εαν παλι καταλαβα λαθος η εαν ημουν παραπανω αποτομος απο οτι επρεπε, ζητω συγνωμη. Δεν ειμαι εδω για να δημιουργω διαφορες αλλα για να συζηταμε τα κοινα, οπως πιστευω και ολοι μας.

dmf
21/02/2012, 23:26
Σαν ιδέα είναι υπέροχη. Μακάρι να μπορέσεις να την υλοποιήσεις.
Και κάτι άλλο, ένας άσχετος δεν είναι επικίνδυνος για το χώρο σου. Θα κάνει αυτά που μπορεί, θα αλλάξει τίποτα λάδια, θα αλλάξει κανά τακάκι, θα λιπάνει καμιά ντίζα, θα γυαλίσει καμιά εξάτμιση. Δεν θα πάει ούτε να ανοίξει μοτέρ, ούτε να πειράξει κανά μίγμα. Μην μπερδεύεις τον άσχετο με τον ηλίθιο. :wave2:

Allst@rf
21/02/2012, 23:50
πολύ καλή η ιδέα σου αν και προϋποθέτει πολύ όρεξη ,προγραμματισμό και χρόνο για να υλοποιηθεί έτσι όπως το έχεις φανταστεί...

Από όλους αυτούς που έγραψαν την γνώμη τους αυτή που πρέπει να συγκρατήσεις στο μυαλό σου είναι του reinmeister...

Όλοι όσοι πρώτομπήκαμε στο μότο κάποτε και πέσαμε πάνω του φάγαμε μια φρίκη γιατί ότι θέλει να σου πει στο λέει στα ίσα και με λίγα λόγια...

fkol k4
22/02/2012, 00:07
Αν βρεθει απο καποιο δικηγορο η ασφαλιστικη δικλειδα για την συνενοηση που αναφερεις παραπανω, δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.
Αν βρεθεί σαφώς και δεν θα υπάρξει.
Από κει και πέρα κακώς παρεξηγείσαι όταν ακούς τη φράση «είσαι εκτός χώρου».
Δεν είναι δυνατόν να εξηγεί ο καθένας οποιαδήποτε φράση για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις, εδώ γράφουμε και δεν υπάρχει η ευχέρεια του να εξηγήσεις με πολλά λόγια.

Από ότι κατάλαβα έχεις κάποιου είδους μαγαζί (σχετικό με μοντελισμό αν κρίνω από το site στο προφίλ σου), άρα ξέρεις από δουλειά γενικώς. Δεν αμφισβητεί κάτι τέτοιο κανείς.

Αυτό που θέλει και ο reinmeister να σου επισημάνει , είναι το απλά προφανές. Ότι δηλαδή δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία για να φανταστείς πόσες χιλιάδες πράγματα μπορεί να πάνε στραβά, οπότε προετοιμάσου όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αν τελικά προχωρήσεις (που αλήθεια στο εύχομαι και ίσως κάποια μέρα γίνω κι εγώ πελάτης σου), θα εκπλαγείς με το πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια μπορεί κάποιος να χειρίζεται ένα εργαλείο. Ακόμα κι επαγγελματίας. Υπάρχουν επαγγελματίες που κάθε μέρα γυρνάν στο σπίτι με μία καινούρια μελανιά, ένα καινούριο κόψιμο, γδάρσιμο κ.ο.κ.

Φαντάσου τι μπορεί να κάνει κάποιος που απλά «νομίζει πως το 'χει».
Όσοι έχουν την άποψη πως ένας που δεν ξέρει απλά θα χαλάσει το μηχανάκι του, απλά δεν έχουν δει αρκετά.
Αν και δεν είμαι μηχανικός μοτοσυκλετών (είμαι όμως επαγγελματίας και βγάζω τα προς το ζειν με τα εργαλεία μου πολλά χρόνια τώρα), να σου δώσω μερικά όχι χοντρά παραδείγματα, απλά να έχουν μπλέξιμο.

- Ας υποθέσουμε πως έχεις 2 μηχανάκια στο χώρο και κάποιος θέλει να τροχίσει κάτι. Παίρνει τον τροχό και
α) Βαριέται να αλλάξει δίσκο και πάει να τροχίσει με το λεπτό δίσκο κοπής για τις βίδες (1μμ). Σπάει ο δίσκος και τα κομμάτια κάνουν ζημιά στο μηχανάκι του άλλου. Ποιος πληρώνει;
β) Αλλάζει δίσκο, αλλά δεν προσέχει που πέφτουν οι σπίθες, αυτές πέφτουν στο φέρινγκ του διπλανού και κολλάνε και το κάνουν κ@λος. Ποιός πληρώνει;

- Τραβάει κάποιος μία μπαλαντέζα ή ένα λάστιχο αέρα απρόσεχτα και κάτι ρίχνει που κάνει μία ζημιά σε κάποιον άλλο. Ποιος πληρώνει;

- Αποφασίζει κάποιος πως το «τάδε» ακριβό εργαλείο είναι ο καλύτερος μοχλός για να «ξεκολλήσει η μαλακία» και το σπάει, το στραβώνει ή ότι θες. Ποιος θα καλύψει τη ζημιά;

Ο καθένας που έχει δουλέψει έχει δει πολλά τέτοια και πιθανότατα έχει κάνει κι ο ίδιος μέχρι να μάθει. Έχω δει άτομο να απλώνει νάϋλον στο πάτωμα πάνω από απλωμένες μπαλαντέζες και να το κόβει σέρνοντας τη φαλτσέτα (http://www.tool-mania.gr/store/images/db/22-409-ObjectImage.jpg) κάτω.

Επειδή επίσης «ο καλός καλό δεν έχει», πρέπει να προετοιμαστείς και για την περίπτωση του σπαστικού γείτονα, που μπορεί να φωνάζει αστυνομίες, πυροσβεστικές και γενικά να σου σπάσει τα νεύρα.

Απλά φρόντισε να καλύψεις όσες περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να σκεφτείς.Για πολλές ίσως αρκεί απλά μία προφορική συνεννόηση (όπως πχ δεν θα δουλεύουν δύο μαζί ή τουλάχιστον δεν θα βρίσκονται κοντά), για άλλες όχι.

Και πάλι καλή τύχη.

eurotreno2002
22/02/2012, 00:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από fkol k4
Αν βρεθεί σαφώς και δεν θα υπάρξει.
Από κει και πέρα κακώς παρεξηγείσαι όταν ακούς τη φράση «είσαι εκτός χώρου».
Δεν είναι δυνατόν να εξηγεί ο καθένας οποιαδήποτε φράση για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις, εδώ γράφουμε και δεν υπάρχει η ευχέρεια του να εξηγήσεις με πολλά λόγια.

Από ότι κατάλαβα έχεις κάποιου είδους μαγαζί (σχετικό με μοντελισμό αν κρίνω από το site στο προφίλ σου), άρα ξέρεις από δουλειά γενικώς. Δεν αμφισβητεί κάτι τέτοιο κανείς.

Αυτό που θέλει και ο reinmeister να σου επισημάνει , είναι το απλά προφανές. Ότι δηλαδή δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία για να φανταστείς πόσες χιλιάδες πράγματα μπορεί να πάνε στραβά, οπότε προετοιμάσου όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αν τελικά προχωρήσεις (που αλήθεια στο εύχομαι και ίσως κάποια μέρα γίνω κι εγώ πελάτης σου), θα εκπλαγείς με το πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια μπορεί κάποιος να χειρίζεται ένα εργαλείο. Ακόμα κι επαγγελματίας. Υπάρχουν επαγγελματίες που κάθε μέρα γυρνάν στο σπίτι με μία καινούρια μελανιά, ένα καινούριο κόψιμο, γδάρσιμο κ.ο.κ.

Φαντάσου τι μπορεί να κάνει κάποιος που απλά «νομίζει πως το 'χει».
Όσοι έχουν την άποψη πως ένας που δεν ξέρει απλά θα χαλάσει το μηχανάκι του, απλά δεν έχουν δει αρκετά.
Αν και δεν είμαι μηχανικός μοτοσυκλετών (είμαι όμως επαγγελματίας και βγάζω τα προς το ζειν με τα εργαλεία μου πολλά χρόνια τώρα), να σου δώσω μερικά όχι χοντρά παραδείγματα, απλά να έχουν μπλέξιμο.

- Ας υποθέσουμε πως έχεις 2 μηχανάκια στο χώρο και κάποιος θέλει να τροχίσει κάτι. Παίρνει τον τροχό και
α) Βαριέται να αλλάξει δίσκο και πάει να τροχίσει με το λεπτό δίσκο κοπής για τις βίδες (1μμ). Σπάει ο δίσκος και τα κομμάτια κάνουν ζημιά στο μηχανάκι του άλλου. Ποιος πληρώνει;
β) Αλλάζει δίσκο, αλλά δεν προσέχει που πέφτουν οι σπίθες, αυτές πέφτουν στο φέρινγκ του διπλανού και κολλάνε και το κάνουν κ@λος. Ποιός πληρώνει;

- Τραβάει κάποιος μία μπαλαντέζα ή ένα λάστιχο αέρα απρόσεχτα και κάτι ρίχνει που κάνει μία ζημιά σε κάποιον άλλο. Ποιος πληρώνει;

- Αποφασίζει κάποιος πως το «τάδε» ακριβό εργαλείο είναι ο καλύτερος μοχλός για να «ξεκολλήσει η μαλακία» και το σπάει, το στραβώνει ή ότι θες. Ποιος θα καλύψει τη ζημιά;

Ο καθένας που έχει δουλέψει έχει δει πολλά τέτοια και πιθανότατα έχει κάνει κι ο ίδιος μέχρι να μάθει. Έχω δει άτομο να απλώνει νάϋλον στο πάτωμα πάνω από απλωμένες μπαλαντέζες και να το κόβει σέρνοντας τη φαλτσέτα (http://www.tool-mania.gr/store/images/db/22-409-ObjectImage.jpg) κάτω.

Επειδή επίσης «ο καλός καλό δεν έχει», πρέπει να προετοιμαστείς και για την περίπτωση του σπαστικού γείτονα, που μπορεί να φωνάζει αστυνομίες, πυροσβεστικές και γενικά να σου σπάσει τα νεύρα.

Απλά φρόντισε να καλύψεις όσες περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να σκεφτείς.Για πολλές ίσως αρκεί απλά μία προφορική συνεννόηση (όπως πχ δεν θα δουλεύουν δύο μαζί ή τουλάχιστον δεν θα βρίσκονται κοντά), για άλλες όχι.

Και πάλι καλή τύχη.

Ευχαριστω για το χρονο να γραψεις και για την λεπτομερη εξηγηση και ομολογω οτι εχεις απολυτο δικιο και πως πολλα πραγματα να μην τα εχω σκεφτει. Τη λαλακια του ανθρωπου την γνωριζω ως ενα σημειο γιατι και εγω εχω κανει πολλες...οπως εχω δει και αρκετες. απο κει και περα....η αποψη μου ειναι ξεκιναω σε προσωπικο επιπεδο και με μικρα και σταθερα βηματα ψαχνοντας θα βρουμε την ακρη. τιποτα δεν ειναι απιθανο και ειδικα κατι που λειτουργει ηδη εστω και σε αλλη χωρα.

Αμα εχεις (εκτος απο αγαπη και μερακι για αυτο που κανεις) χρημα - χρονο - χωρο και λιγο συγκροτημενο κεφαλι μπορεις να κανεις τα ονειρα σου πραγματηκοτητα.

Οσο αναφορα τις παρεξηγησεις, δεν ηθελα ουτε θελω να υπαρχουν και για αυτο ζητησα και συγνωμη. Χωρις πολλα λογια γιατι ειμαστε ολοι μεγαλα παιδια.

Ευχαριστω και παλι.

Allst@rf
22/02/2012, 00:31
Ευχαριστω για το χρονο να γραψεις και για την λεπτομερη εξηγηση και ομολογω οτι εχεις απολυτο δικιο και πως πολλα πραγματα να μην τα εχω σκεφτει. Τη λαλακια του ανθρωπου την γνωριζω ως ενα σημειο γιατι και εγω εχω κανει πολλες...οπως εχω δει και αρκετες. απο κει και περα....η αποψη μου ειναι ξεκιναω σε προσωπικο επιπεδο και με μικρα και σταθερα βηματα ψαχνοντας θα βρουμε την ακρη. τιποτα δεν ειναι απιθανο και ειδικα κατι που λειτουργει ηδη εστω και σε αλλη χωρα.

Αμα εχεις (εκτος απο αγαπη και μερακι για αυτο που κανεις) χρημα - χρονο - χωρο και λιγο συγκροτημενο κεφαλι μπορεις να κανεις τα ονειρα σου πραγματηκοτητα.

Οσο αναφορα τις παρεξηγησεις, δεν ηθελα ουτε θελω να υπαρχουν και για αυτο ζητησα και συγνωμη. Χωρις πολλα λογια γιατι ειμαστε ολοι μεγαλα παιδια.

Ευχαριστω και παλι.

καλά αστα αυτα τώρα...

Δε μου λες τώρα που θα βρω και γω ένα 690 να το κάνω τραμπα με το super
duke μου;

:D

johnpan
22/02/2012, 00:54

χαρά μου που με θυμάσαι :beer::rotflmao: :rotflmao:

nikos_abel
22/02/2012, 07:36
... η γνωμη σου ειναι ιδιαιτερης σημασιας και σεβασμου....

Σώθηκες.

... Εαν παλι καταλαβα λαθος η εαν ημουν παραπανω αποτομος απο οτι επρεπε, ζητω συγνωμη. ...

Δε ζητάμε συγνώμη από κάφρους.

(ακόμα δεν έχει τσιμπήσει, ακόμα):smokin:

Cpt. Haddock
22/02/2012, 07:45
Τσιμπάει ο μοντ ομως γιατι εδω δεν ειναι καφενείο :sick:

faraway
22/02/2012, 07:50
Χωρίς να έχω διαβάσει τις υπόλοιπες 4 σελίδες του θέματος , εμένα θα μου άρεσε να υπήρχε ένα self service συνεργείο κοντά μου και θα το χρησιμοποιούσα αν ήταν και οικονομικό . :D

Έτσι θα γλύτωνα και από τις κολόγριες που κάθε φορά που φτιάχνω κάτι στη μηχανή στο πεζοδρόμιο , πετάνε την ίδια μπούρδα από το στόμα τους και μου ανάβουν τα λαμπάκια :

" πάλι χάλασε παιδί μου ? " :lol: :lol: :lol: :lol:

nikos_abel
22/02/2012, 08:19
Τσιμπάει ο μοντ ομως γιατι εδω δεν ειναι καφενείο :sick:

Ζβήνε (δίκαιο)

christof40
22/02/2012, 09:14
ολα τα προβληματα που ανεφεραν οι συμφουριτες ειναι σωστα και πολλα ακομα που δεν ανεφεραν.ομως τα προβληματα υπαρχουν γιατι υπαρχουν οι λυσεις τους.το να αποτρεπουμε καποιον που εχει μια ιδεα να υλοποιησει ειναι αυτο που δεν χρειαζεται ο τοπος μας σημερα.τετοιες νοωτροποιες μας εφτασαν εδω και οχι μονο.φιλε eurotreno προχωρα και λυσεις υπαρχουν για ολα.αν και η προσωπικη μου γνωμη και (οραμα) θα ηταν η δημηουργεια μιας λεσχης που εκτος απο πολλα αλλα θα ειχε και συνεργειο.ειδα κατι λεσχες στο ταξιδιωτικο του gallos στην ρωσια και της ζηλεψα.........