View Full Version : ΚΑΓΚΟΥΡΙΛΙΚΙΑ ΣΕ PARKING!
Dionisisk5
01/03/2012, 21:18
Λέμε με ένα φίλο να κάνουμε διάφορες τροποιήσεις στο μηχανάκι και να αρχίσουμε να καγκουρίαζουμε συχνά πυκνά σε ένα άδειο σχετικά parking που έχουμε βρει.
Ο προβληματισμός μου πέρα από το πόσα κόκαλα ακόμα θα σπάσω είναι σχετικά με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου αυτής της χώρας. Έχουν δικαίωμα να μας μαζεύουν επειδή είμαστε σε parking και εαν δεν πηγαίνουμε ώρες κοινής ησυχίας?
Γιατί από την μία θυμάμαι της παλίες καλές εποχές στο λουνα πάρκ αλλά από την άλλη δεν είμαστε σε δημόσιο δρόμο.
Και το να δώσουμε τώρα λεφτά για μετατροπές τσάμπα δεν λέει...
Λογικα δεν, αλλα αμα ενοχλείς τη γειτονιά, θα στα κάνουν πλανήτες...
Εγω με ενα αυτοσχέδιο μοτο που έχω, παω στα κλειστα παρκιγκ του ΟΑΚΑ ή σοτν πεζόδρομο και δε με εχει ενοχλήσει κανεις.
Dionisisk5
02/03/2012, 01:08
πφφφ δεν εχω τρόπο να βουλώσω το μηχανάκι ρε γαμώτο να μην ακούγεται.
όταν λες αυτοσχέδιο μοτο φίλε μου τι ενοείς? στα παρκινγκ του οακα δεν έχει πολλά παρκαρισμένα?
Cpt. Haddock
02/03/2012, 08:00
Στα πάρκινγκ δεν ισχύουν οι νόμοι? :confused:
GIXXERAKIAS
02/03/2012, 08:16
Στα πάρκινγκ δεν ισχύουν οι νόμοι? :confused:
Όχι γι'αυτό και δεν πληρώνεσαι βάση νόμου άν δηλώσεις ότι έγινε ατύχημα μέσα σε πάρκινγκ.;)
Καπ, λέγοντας "νόμοι"?
Γιατι ενα μηχανάκι χωρίς πινακίδα δε μπορεί να κινηθεί σε οδικό δίκτυο, αλλα εκτός αυτού το κινείς απροβλημάτιστα (βουνό, πίστες, ιδιωτικές εκτάσεις, μαρίνες κλπ)
Τωρα για τους νόμους περι φασαρίας κλπ, εννοείται οτι ισχύουν.
Εμένα μια φορά που είχαν έρθει για να μας κάνουν έλεγχο, είδαν μόνο τα χαρτιά του μοτέρ που έχω και μας είπαν να μην το κυκλοφορήσουμε εξω αυτο το πράμα...
:lol:
Αρχηγέ μου το ΟΑΚΑ έχει καμια δεκαρια παρκιγκ γυρω τριγυρω. πηγαινε τσεκαρε :wave2:
Όχι γι'αυτό και δεν πληρώνεσαι βάση νόμου άν δηλώσεις ότι έγινε ατύχημα μέσα σε πάρκινγκ.;)
νόμοι ισχύουν παντού, σε ιδιωτικούς χώρους δεν έχουν εφαρμογή οι κανόνες του κοκ. Σε τι βαθμό και έκταση δεν ξέρω
Καπ, λέγοντας "νόμοι"?
Γιατι ενα μηχανάκι χωρίς πινακίδα δε μπορεί να κινηθεί σε οδικό δίκτυο, αλλα εκτός αυτού το κινείς απροβλημάτιστα (βουνό, πίστες, ιδιωτικές εκτάσεις, μαρίνες κλπ)
Τωρα για τους νόμους περι φασαρίας κλπ, εννοείται οτι ισχύουν.
Εμένα μια φορά που είχαν έρθει για να μας κάνουν έλεγχο, είδαν μόνο τα χαρτιά του μοτέρ που έχω και μας είπαν να μην το κυκλοφορήσουμε εξω αυτο το πράμα...
:lol:
Αρχηγέ μου το ΟΑΚΑ έχει καμια δεκαρια παρκιγκ γυρω τριγυρω. πηγαινε τσεκαρε :wave2:
ναι αλλά το να το κινείς απροβλημάτιστα σε ιδιωτικό χώρο σημαίνει ότι είτε αυτός σου ανήκει είτε έχεις την άδεια αυτού που του ανήκει.
υποθέτω ότι στην πράξη αυτό σημαίνει ότι πας σε κάποιον ιδιωτικό χώρο που δεν χρησιμοποιείται από άλλους την ίδια στιγμή και δεν δημιουργείς άλλα θέματα πχ ηχορύπανση δε θα χεις πρόβλημα εκτός και υπάρξει καταγγελία από τον ιδιοκτήτη.
Τυπικά πάντως δεν είμαι βέβαιως τι ισχύει.
Εχετλαίος
02/03/2012, 12:20
ναι αλλά το να το κινείς απροβλημάτιστα σε ιδιωτικό χώρο
Και αυτό είναι υπό συζήτηση. Αν δε φέρει πινακίδες είναι είτε ακινητοποιημένο νόμιμα (όπου ρητά αναφέρεται στο χαρτί από τη ΔΟΥ το σημείο που είναι ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, όχι εκεί που κάνει σούλτα-φέρτα), είτε μη εκτελωνισμένο (επίσης δηλούται στα χαρτιά εισαγωγής του το σημείο που είναι ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ και αναμένει τα λοιπά) είτε κλεμμένο/παρατημένο και λοιπά πορφυρά άπλυτα.
Σε προγούμενη εργασία μου, λχ, είχαμε δηλώσει ακινητοποίηση ενός οχήματος στον τάδε χώρο. Το μεταφέραμε στο δίπλα οικόπεδο (ίδιας ιδιοκτησίας) για να το πλύνουμε καθότι πήγαινε για πουλησιά, μας καρφώσανε, μας κάνανε έλεγχο και μας αμπώξανε ένα 300άρι πρόστιμο, αν θυμούμαι καλά, το 2005.
(και) Στην ερμηνεία των νόμων πάσχουμε κάπως, υποθέτω...
Και αυτό είναι υπό συζήτηση. Αν δε φέρει πινακίδες
Από πού συμπεραίνουμε ότι δε φέρει πινακίδες;;
Εχετλαίος
02/03/2012, 12:45
Από πού συμπεραίνουμε ότι δε φέρει πινακίδες;;
Όχι, δεν ομιλώ για το συγκεκριμένο του αρχικού post. Mάλλον είχα κατά νου το post του Gi_4ce
fantacid
02/03/2012, 13:43
Αν δε φέρει πινακίδες είναι είτε ακινητοποιημένο νόμιμα (όπου ρητά αναφέρεται στο χαρτί από τη ΔΟΥ το σημείο που είναι ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ
δεν αναφεται πουθενα κατι τετοιο.
Εχετλαίος
02/03/2012, 13:48
δεν αναφεται πουθενα κατι τετοιο.
Μισό να βρω και να σκανάρω ένα πρόχειρο που έχω στο γραφείο να δεις ότι αναγράφεται
fantacid
02/03/2012, 13:53
κ γω μπροστα μου το εχω....αλλα βαριεμαι να σκαναρω....
:D
Μην ξεχνάτε οτι και τα MX δεν εχουν πινακίδες αλλα αλωνίζουν τα βουνά...
axtarmas
02/03/2012, 14:18
i alithia einai oti ean den exeis xartia gia to oxima oti kai ean einai afto den mporeis na to kikloforisis apagorevete,theorite klemeno,prepei na exeis mia ipefthini thilosi tou n105 oti sou aniki i kiriotita tou oximatos i oti einai gia agonistiki xrisi(prepei na exeis kai diploma agonistiko)eimai pathon :) odigousa ena crm kai eixa stin katoxi mou tin adeia me parakratisi kiriotitas mono asfaleia xriazotan,pantos ksero oti o K.O.K den eisxei mesa sto limani alla exeis tous limenikous ekei na se kinigane
sergiosm
09/03/2012, 12:52
i alithia einai oti ean den exeis xartia gia to oxima oti kai ean einai afto den mporeis na to kikloforisis apagorevete,theorite klemeno,prepei na exeis mia ipefthini thilosi tou n105 oti sou aniki i kiriotita tou oximatos i oti einai gia agonistiki xrisi(prepei na exeis kai diploma agonistiko)eimai pathon :) odigousa ena crm kai eixa stin katoxi mou tin adeia me parakratisi kiriotitas mono asfaleia xriazotan,pantos ksero oti o K.O.K den eisxei mesa sto limani alla exeis tous limenikous ekei na se kinigane
Ρε παιδιά η απάντηση βρίσκεται στο άρθρο 1 του ΚΟΚ, σύμφωνα με το οποίο
"O Kώδικας Oδικής Kυκλoφoρίας εφαρμόζεται σε oδoύς και σε χώρoυς πoυ χρησιμoπoιoύνται για δημόσια κυκλoφoρία oχημάτων, πεζών και ζώων"
Με απλά δηλαδή λόγια ο ΚΟΚ δεν εφαρμόζεται στους:
α. ιδιωτικούς χώρους
β. στους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων.