Σύνδεση

View Full Version : Άδεια Α4 και εξωτερικό

gaz6
04/03/2012, 08:25
Καλημέρα

Ξέρει κανείς αν μπορούμε να βγούμε εξωτερικό με το χαρτί Α4 που δίνουν τώρα αντί άδειας; Επίσης χρειάζεται και νέου τύπου πινακίδα;

Sapadak
04/03/2012, 08:58
Με πινακιδα δεν εχει προβλημα 100% και επιβεβαιωμενα

Για το κωλοχαρτο τι να σου πω :confused:

KostasRS
04/03/2012, 10:03
φίλε gaz6 επειδή το έψαξα πολύ το θέμα τον προηγούμενο μήνα, λόγω ταξιδιού μου τον Ιούνιο στην Τουρκία, για το θέμα της πινακίδας δεν υπάρχει πρόβλημα.
Με το χαρτί Α4 όμως δεν περνάς τα σύνορα........ούτε στην Ευρωπαϊκή ένωση
Πρέπει να πας στο Υπουργείο που βγήκε η άδεια με πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική σου εταιρία και εκεί θα συμπληρώσεις μια αίτηση όπου θα ζητάς έκδοση κανονικής άδειας λόγω ταξιδιού σου στο εξωτερικό και μια δήλωση του νόμου 105.
Θα σε στείλουν να τα βγάλεις φωτοτυπία και θα πάρεις την νέα άδεια την ίδια ημέρα.

SoulGR
04/03/2012, 22:59
με το διπλωμα α1 και εξωτερικο, ξερει κανεις τι ισχυει?

TheFace
05/03/2012, 15:03
φίλε gaz6 επειδή το έψαξα πολύ το θέμα τον προηγούμενο μήνα, λόγω ταξιδιού μου τον Ιούνιο στην Τουρκία, για το θέμα της πινακίδας δεν υπάρχει πρόβλημα.
Με το χαρτί Α4 όμως δεν περνάς τα σύνορα........ούτε στην Ευρωπαϊκή ένωση
Πρέπει να πας στο Υπουργείο που βγήκε η άδεια με πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική σου εταιρία και εκεί θα συμπληρώσεις μια αίτηση όπου θα ζητάς έκδοση κανονικής άδειας λόγω ταξιδιού σου στο εξωτερικό και μια δήλωση του νόμου 105.
Θα σε στείλουν να τα βγάλεις φωτοτυπία και θα πάρεις την νέα άδεια την ίδια ημέρα.

Δηλαδη με προφαση ενα ταξιδι στο εξωτερικο, μπορουμε αραγε να αλαξουμε το κωλοχαρτο με κανονικη αδεια???

Corvo
05/03/2012, 15:15
με το διπλωμα α1 και εξωτερικο, ξερει κανεις τι ισχυει?

ναι παιρνεις ενα μηχανακι που σε καλυπτει το Α1 και πας οπου θες....

για το αλλο που λεει το παιδι και εγω αυτο ξερω οτι με το Α4 που δινουν δεν παιρνας απο συνορα

KostasRS
05/03/2012, 15:23
Δηλαδη με προφαση ενα ταξιδι στο εξωτερικο, μπορουμε αραγε να αλαξουμε το κωλοχαρτο με κανονικη αδεια???

εγώ έκανα τα παραπάνω και έχω το πράσινο χαρτάκι......
αν δεν κανόνιζα για το ταξίδι στην Τουρκία, σιγά μην έμπαινα σ' αυτή την διαδικασία... (έφαγα 3 ώρες στο υπουργείο !!!!)

chr1s_86
06/03/2012, 01:19
Αν έχετε παλιά πινακίδα βάλτε κι ένα μπλε αυτοκόλλητο GR στο κενό δεξιά... κάτι τέτοιο... (http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=6493)

Δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικό αλλά μου είχαν πει ότι χρειάζεται και το έβαλα just in case... ;)

chr1s_86
26/04/2012, 21:02
και μια δήλωση του νόμου 105.

Η οποία έγραφε τι;

SVX
26/04/2012, 21:04
Η οποία έγραφε τι;

οτι πρεπει να επιστρεψεις ακομα και σε περιπτωση πτωχευσης .... :eleison: