PDA

View Full Version : Μεταφορά μηχανής στο εξωτερικό

Ducrider620
06/03/2012, 23:12
Γεια σας παιδιά

Εδώ και και κάμποσο καιρό έχω μετακομίσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, αλλά δυστυχώς η μηχανή μου έχει μείνει πίσω στην πατρίδα.
Άλλα πιστεύω οτι ήρθε ο καιρός να έρθει να με βρεί.
Δυστυχώς λόγω τύπου μοτοσυκλέτας (Ducati monster) το να κάνω το ταξίδι πέφτει κομμάτι δύσκολο, οπότε χρειάζομαι κάποιον να την μεταφέρει στην Ολλανδία.

Ξέρει κανείς κάποια μεταφορική εταιρία που να αναλαμβάνει κάτι τέτοιο, και να έχει εμπειρία με μεταφορά μοτοσυκλετών??
Επίσης αν έχετε προσωπική εμπειρία με κάτι τέτοιο και έχετε παραπάνω πληροφορίες (αν εμπιστεύεστε την εταιρία, τιμή, κλπ.), θα το εκτιμούσα πολύ αν με ενημερώνατε!

Ευχαριστώ πολύ !

daz
07/03/2012, 00:28
Μου κάνεις τα έξοδα και στην φέρνω οδικώς. :lol:

Αμφίσημος
07/03/2012, 00:59
Kαβάλα το εργαλείο και κάντο! Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία...

700_Thespieis
07/03/2012, 01:17
Δε λεω οτι το monster ειναι και η ευκολοτερη μηχανη, αλλα ενα ταξιδι Βενετια για Ολλανδια ειναι εφικτο πιστευω. 1600 χιλιομετρα απο Βενετια, με μια σταση Γερμανια.

Σε ποια πολη εισαι αν επιτρεπεται?

DoctoR_k6
07/03/2012, 09:18
Επειδη θα ανεβουμε Ολλανδια το καλοκαιρι μηπως θελεις να στο ανεβασουμε?? :p:p
Παντως ειναι ευκαιρια οπως σου ειπανε τα παιδια...Δεν ειναι τιποτα απο τις καλες βολτες!!
Κ μενα φιλος θα ανεβασει ενα gsr το καλοκαιρι κ επι τη ευκαιρια ειπαμε να βοηθησουμε!!!

Cpt. Haddock
07/03/2012, 09:19

+1

Κι αν δε μπορεί ο αποπανω στη φερνω εγω... :D

Stabak
07/03/2012, 09:54
Αν ψαχτεις με μεταφορικές, η πιθανότητα ειναι να στο ζητησουν συσκευασμενο δηλαδη σε μποξ/crate οπου και θα κοστολογηθει σαν ογκος/βαρος. Αυτο ειναι το κακο...

faraway
07/03/2012, 09:59

+1

Και αν δεν μπορούν οι δύο από πάνω στη φέρνω εγώ , και σου κάνω και προσφορά . :look:
Μόνο βενζίνη πληρώνεις , και αεροπλάνο επιστροφής . :D

Sapadak
07/03/2012, 10:01
Μια χαρα τα λετε, αλλα το κοστος να ανεβει το μοτο οδικως το εχει σκεφτει κανενας?
Με μεταφορικη εχω την εντυπωση οτι θα βγει λιγοτερα, αλλα με πολυ μεγαλο κινδυνο ζημιας

Βεβαια και εγω μαλλον οδικο θα το εκανα :D

faraway
07/03/2012, 10:08
Πέραν της πλάκας , με καμιά πατέντα τύπου οδική adac δεν θα γινόταν .....? :smilea:

BLACKGAS
07/03/2012, 10:18
Βάλε και μένα στη λίστα των πρόθυμων να στην ανεβάσουν.

Ψάξε εταιρείες στη Γερμανία. Έχουν το know-how, και θα βρεις και καλύτερες τιμές.

ΥΓ. Μήπως θα ήταν πιο φθηνό να πουλήσεις (αν μπορέσεις) το ντουκ και να πάρεις άλλη μηχανή από εκεί? Δεν ξέρω τι παίζει με άδειες κλπ.

fantacid
07/03/2012, 11:31
επειδη το ειχα ψαξει παλιοτερα.....

η μεταφορικη για να σου εγγυηθει την ασφαλη μεταφορα θα πρεπει να ειναι πακεταρισμενη σε κουτι,
το ιδανικο ειναι με βγαλμενη τη μπροστα ροδα κ καλα δεμενη για να μη χτυπαει μεσα στο κουτι, δλδ οπως ακριβως ερχονται οι καινουργιες στις αντιπροσωπιες....

οποιοδητε αλλο απμαλαζ με φελιζολ κ φουσκες ειναι ιμημετρα κ σε καμια περιπτωση δε μπορει να διασφαλιστη την απροβληματιστη μεταφορα της.

σκεψου οτι μεσα στο φορτηγο θα φωρτοφουν ευροπαλετες (συνηθως) οι οποιες στοιβαζονται η μια πανω στην αλλη ωστε να εκμεταλευτει ολος ο οφελημος χωρος.
δλδ θα αν την βαλουν στο ορθια κ στο σταντ π.χ. θα πρεπει να βαλουν αλλα πακετα απο πανω της,
ειτε αν την βαλουν πανω απο ολα ξαπλωτη.
φυσικα σε καμια απο τις περιπτωσεις δε θα φτασει "καθαρη" ....

αρα η μονη περιπτωση ειναι σε κουτα με βελος για το πανω κατω.

βεβαια με ενα τηλεφωνο σε μια μεταφορικη θα σε ενημερωσουν ακριβως για το πως θα πρεπει να ειναι πακεταρισμενη για να μην εχεις απροοπτα.

παρε ενα τηλ εδω shenker (http://www.dbschenker.gr/log-gr-gr/start/company/;jsessionid=9EDEC21E2C5557CFC32E031533FD1209.ecm-ext-cae-slave1-berka) αυτοι αναλαμβανουν για μεταφορες στις κατω χωρες με χρεωση περιπου ~200+φπα το κυβικο

fantacid
07/03/2012, 11:37
αλλη μια ειναι:
http://www.beinoglou.gr/

virus
07/03/2012, 18:33

+1

Και αν δεν μπορούν οι δύο από πάνω στη φέρνω εγώ , και σου κάνω και προσφορά . :look:
Μόνο βενζίνη πληρώνεις , και αεροπλάνο επιστροφής . :D

Βάλε και μένα στη λίστα των πρόθυμων να στην ανεβάσουν.

αργησα δυστυχως. αλλα αν δεν μπορουν οι απανω την φερνω και εγω :)

MG-KTiNoS
07/03/2012, 18:59
αργησα πιο πολύ δυστυχως. αλλα αν δεν μπορουν οι απανω την φερνω και εγω :)

chr1s_86
07/03/2012, 21:23
αργησα πιο πολύ δυστυχως. αλλα αν δεν μπορουν οι απανω την φερνω και εγω :)

Μα πόσοι είμαστε επιτέλους;!;! :p :p

BUSA MAKIS
07/03/2012, 21:26
εχεις p.m.

fantacid
07/03/2012, 21:30
troll attack!!!!

mikes
07/03/2012, 22:11
εχεις p.m.

τι εγινε κυριος?? προσπαθεις να κανεις προσφορα κατω απο το τραπεζι για να ανεβασεις τη μηχανη στην ολλανδια οδικως?? στην ουρα παρακαλω!!:rotflmao::rotflmao::p

SVX
07/03/2012, 22:23
αμα βρεθει ο "ταξιδιαρης" κερναω προμηθειες......... 249320

Ducrider620
07/03/2012, 23:48
Ευχαριστω πολυ παιδια και για τις συμβουλες και για την προθυμια να βοηθησετε.
Παντως, για οσους προσφερθηκατε να κανετε το ταξιδι, αν το κανετε τελικα θα χρειαστειται πολλες απο τις προμηθειες του SVX. :D. Για αυτο ειμαι σιγουρος!!
Και ειδικα χωρις φερινγκ (ωντας naked) χρεαιζεται αλλος ενας μηνας αποθεραπεια για το λαιμο!

Η αληθεια ειναι οτι και εγω το εψηνα να το κανω το ταξιδι, αλλα το κοστος, σε βενζινες, διοδια, εισητηρια κλπ, δεν ειναι και μικρο.
Ειδικα με αυτονομια 200 km, με κοβω να κανω otostop στην autostrata σε καποια φαση :smilea:

Anyway, ευχαριστω και παλι. Θα το ψαξω λιγο, και αμα χρεαιστω αναβατη, θα κανω μια κληρωση :cool:

loukilouk2
08/03/2012, 00:17
Mιας και βρισκομαι στην ίδια φάση αλλά λίγο μακρύτερα (Σκωτία) έχω να πω ότι για εδώ, γνωστός που το έχει φέρει με μεταφορική, μου είπε για καμιά 300άρα αλλά δεν ξέρω λεπτομέριες. Αν είναι το κόστος που σε κολώνει σεβαστό, διαφορετικά μην μασάς για 1600 χλμ καλών ευρωπαικών δρόμων... εγώ βασικά ήρθα με το κουτί Σκωτία από Βενετία με μια διανυκτέρευση στο Καλαί και ψήνομαι άσχημα για να το επαναλάβω με μηχανή αλλά με δύο διανυκτερέυσεις... τα φράγκα μου λείπουνε...
Όταν μάθεις πάντως πές και σε μας λεπτομέριες γιατί οικονομικά δεν συμφέρει διαφορετικά.

υ.γ.1 Με εξοπλισμό τι θα κάνεις; στο πακέτο και αυτός;
υ.γ.2 Αν κατέβω πάντως Ελλάδα και βολέψει στην ανεβάζω εγώ και το μόνο που θα πληρώσεις είναι τα της μηχανής....τους έφαγα τους υπόλοιπους...εεεεεέτσι.... χαχαχαχαχαχ

p2panoulis
08/03/2012, 00:41
ρε παιδια ασχετο αλλα συμφερει να παρεις τη μοτο απο εδω για εξωτερικο?
εννοω δεν ειναι ποιο ευκολο να την πουλησεις και να βρεις κατι εκει:confused:

GiannisBlessed
08/03/2012, 01:09
ρε παιδια ασχετο αλλα συμφερει να παρεις τη μοτο απο εδω για εξωτερικο?
εννοω δεν ειναι ποιο ευκολο να την πουλησεις και να βρεις κατι εκει:confused:
μπορει να ειναι δεμενος με την συγκεκριμενη...:)

Ducrider620
08/03/2012, 22:18
Ε ναι ρε παιδια.....ειναι το μωρο μου!! :)
6 καλοκαιρια δουλεψα οταν ημουν φοιτητης για να την παρω!
Δεν μου παει η καρδια να τη δωσω!

virus
08/03/2012, 22:54
τι εγινε κυριος?? προσπαθεις να κανεις προσφορα κατω απο το τραπεζι για να ανεβασεις τη μηχανη στην ολλανδια οδικως?? στην ουρα παρακαλω!!:rotflmao::rotflmao::p

:rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Δεν μου παει η καρδια να τη δωσω!

εδω τα χαλαμε. τοσοι βρεθηκαμε και μας πετας στα σκουπιδια;:lol::lol:

mikes
08/03/2012, 23:20
:rotflmao::rotflmao::rotflmao:
εδω τα χαλαμε. τοσοι βρεθηκαμε και μας πετας στα σκουπιδια;:lol::lol:

δεν του κανει καρδια να την πουλησει εννοει! αφου το ειπε πιο πανω αν τελικα αποφασισει να ανεβασει τη μηχανη οδικως θα κανει κληρωση!!

BUSA MAKIS
09/03/2012, 19:01

Μπααα, γεράσαμε πια. Στα 46 μου δεν θα έκανα τέτοια ταρζανιά να κάνω 1200 χιλ. με Ducati monster.:lol:

Krokodilos001
12/03/2012, 21:42
Σαν πολλες αρχισαμε να γινομαστε εδω. :beer:

Καβαλα την βρε και κανε μια βολτα. Δεν ειναι τιποτα http://www.moto.gr/forums/showthread...ighlight=bolta , χαλαρα.

niobi09
30/05/2012, 13:48
Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλώς σας βρήκα.
Απαντώ με μία... μικρούλα καθυστέρηση, αλλά νομίζω ότι συνεχώς υπάρχουν ενδιαφερόμενοι πάνω σε αυτό το θέμα. Εκεί που δουλεύω, συνεργάζονται με μία συγκεκριμένη μεταφορική εδώ και αρκετό καιρό. Μεταφέρει ευαίσθητα και ογκώδη αντικείμενα, με μεγάλη ασφάλεια σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τιμές είναι αρκετά καλή, αν κάποιος φίλος ενδιαφέρετε και για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να κοιτάξει και στο...μετακομίσεις Ελλάδας (http://www.metakomiseis.com.gr/metakomiseis.shtml).

freco
30/05/2012, 16:43
Τελικά τι έγινε?
Έχω ελπίδες να μπω κι εγώ στη λίστα? :lol:

gefr
06/06/2012, 08:03
Γειά χαρά,
Φίλος έστειλε μηχανή στην Αγγλία πέρσυ τέλος καλοκαιριού. Δεν την αμπαλάρισε και ούτε έβγαλε τροχούς κ.λ.π. Την φορτώσανε σε φορτηγό από Θεσσ/νίκη. Έβαλε και μπαγκαζιέρες και άλλα συναφή μαζί. Το κόστος γύρω στα 350€. Άν θές να μάθω εταιρεία στείλε pm.
Γειά χαρά και.. ετοίμασε το έδαφος για κύμα μεταναστών...

Alchimistis
17/07/2013, 14:11
Παιδιά γεια χαρά και απο εμένα, απο Σεπτέμβρη φεύγω μόνιμα για Αγγλία, λοιπόν αναρωτιέμαι τι θα κάνω με την μηχανή(ΒMW funduro) εδω Ελλάδα.
H πρώτη σκέψη ήταν να την στείλω Αγγλία με μια μεταφορική , εδώ θα ήθελα την βοήθεια όσον το έχουν επιχειρήσει ώστε να μου δώσουν πληροφορίες και τυχόν καταστάσεις που θα πρέπει να αποφύγω. Το δευτερο σενάριο ήταν να πουλήσω την μηχανή εδώ και να αγοράσω κάτι παρόμοιο εκει, αυτό ακούγεται καλή λύση καθώς δεν ξέρω (και εδώ θα ήθελα επισης πληροφορίες) τι διαδικασία και τι κόστος μπορεί να έχει για να βγάλω Αγγλικές πινακίδες , τέλη κυκλοφορίες κτλ.

Τα φωτα σας παιδια!

Sapadak
17/07/2013, 14:20
Παιδιά γεια χαρά και απο εμένα, απο Σεπτέμβρη φεύγω μόνιμα για Αγγλία, λοιπόν αναρωτιέμαι τι θα κάνω με την μηχανή(ΒMW funduro) εδω Ελλάδα.
H πρώτη σκέψη ήταν να την στείλω Αγγλία με μια μεταφορική , εδώ θα ήθελα την βοήθεια όσον το έχουν επιχειρήσει ώστε να μου δώσουν πληροφορίες και τυχόν καταστάσεις που θα πρέπει να αποφύγω. Το δευτερο σενάριο ήταν να πουλήσω την μηχανή εδώ και να αγοράσω κάτι παρόμοιο εκει, αυτό ακούγεται καλή λύση καθώς δεν ξέρω (και εδώ θα ήθελα επισης πληροφορίες) τι διαδικασία και τι κόστος μπορεί να έχει για να βγάλω Αγγλικές πινακίδες , τέλη κυκλοφορίες κτλ.

Τα φωτα σας παιδια!

Και γιατι να μη το ανεβασεις οδικως και να το εχεις εκει με Ελληνικές πινακίδες?:D

Απο την αλλη στην Αγγλια On-Off??? xmmm

Alchimistis
17/07/2013, 14:35
Να ανέβει οδικώς δεν παίζει σαν σενάριο λόγω κόστους , όσον αφορά τα on-off για Αγγλία τι εννοείς ;

Sapadak
17/07/2013, 14:46
Να ανέβει οδικώς δεν παίζει σαν σενάριο λόγω κόστους , όσον αφορά τα on-off για Αγγλία τι εννοείς ;

Εκει οι δρομοι τους (ακομα και οι B roads) προδιαθέτουν για στριψιμο

Nostradamus
17/07/2013, 14:50
Και γιατι να μη το ανεβασεις οδικως και να το εχεις εκει με Ελληνικές πινακίδες?:D

Όντως Λευτέρη είναι μεγάλη διαφορά τα έξοδα (εξαιρείς το fun to ride). Από φίλο που το κοιτάει να στείλει επάνω ένα Adventure, η μεταφορική θέλει κοντά στα 350 ευρωπαικά, ενώ για να το πας οδικώς θέλει πολύ περισσότερα (βενζίνες, διόδια, έξοδα αναβάτη, μία τουλάχιστον διανυκτέρευση κτλ κτλ).
Για τις ελληνικές πινακίδες εκεί μετά πραγματικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερα, ειδικά όταν μιλάμε για long term διαμονή.

sniper
17/07/2013, 14:50

Γιατί δεν μπορείς δια βίου να έχεις Ελληνικές εκεί, θα πρέπει να έχει τοπική ασφάλεια και να περνάει ΜΟΤ (ΚΤΕΟ).

Κι εκεί οι νόμοι δουλεύουν.

Sapadak
17/07/2013, 14:53
Για τις ελληνικές πινακίδες εκεί μετά πραγματικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερα, ειδικά όταν μιλάμε για long term διαμονή.

Γιατί δεν μπορείς δια βίου να έχεις Ελληνικές εκεί, θα πρέπει να έχει τοπική ασφάλεια και να περνάει ΜΟΤ (ΚΤΕΟ).

Κι εκεί οι νόμοι δουλεύουν.

Όλα γίνονται ρε παίδες (προσωπική εμπειρία με κάρο), οχι 100% νομιμα αλλα γίνονται.

sniper
17/07/2013, 14:57
Όλα γίνονται ρε παίδες (προσωπική εμπειρία με κάρο), οχι 100% νομιμα αλλα γίνονται.

Δεν ήταν απαραίτητη η διευκρίνηση....

kakricas
17/07/2013, 21:26
Καλά οκ, κανονήσου με τον ασφαλιστή σου και πέστου να σου βγάλει ασφάλεια για ένα χρόνο μαζί με πράσινη κάρτα,μόλις λήξη ξαναπέστου να κάνει το ίδιο και συνεχίζεις έτσι (δεν αναφέρεις ότι πας μόνιμα στο εξωτερικό για κανένα λόγω και η ασφάλεια σε καλύπτει κανονικά διότι κανένας δεν ξέρει πότε πήγες ταξίδι στο εξωτερικό και τούμπαλιν) το ίδιο για όσο πάει.Από την άλλη λογική πλευρά αγόρασε ένα moto εκεί ειδικά το συγκεκριμένο που θέλεις να ανεβάσεις στην Αγγλία υπάρχει τσάμπα όπως επίσης και πάρα πολλά καλά μεταχειρισμένα (προσοχή όμως γιατί ρίχνουν αλάτι στον δρόμο και εάν δεν το πλένεις επιτόπου μετά την βόλτα υπάρχει θέμα).Άμα δεν έχει φράγκα μπακουί που λένε περίμενε λίγο γιατί άμα τα κάνεις όλα όπως πρέπει (350 μεταφορά από ελλάδα, ασφάλεια εκεί (θα έχεις θέμα με χαρτούρα) και ΜΟΤ) βάλτου φωτιά τώρα και φύγε γρήγορα για έξω.

Γράψε που πας έζησα τρία χρόνια Manchester και έχω ταξιδέψεις αρκετά στο εξωτερικό