View Full Version : Sos Προβλημα!!!!!
vasilis7
18/03/2012, 22:06
καλησπερα. σημερα πηγα να βαλω μπροστα το ληστη μου και ενω εχω αλαξει μπαταρια πρην 4 μηνες δεν επερνε. Με τα πολλα την βαζω μπροστα με καλοδια περνει κανονικα κανω μερικα χλμ αναβω τα φωτα και διαπιστονω οτι η ενταση τους ειναι αρκετα πεσμενη το ιδιο και σε οτι φοτιζετε πανω στη μηχανη. Σταματαω και την αφινω μπας και φορτισει αλλα τπτ. κανω μερικα χλμ ακομα παλι τπτ. με αποτελεσμα μετα απο καποια στιγμη να σβισει και να μην υπαρχει ιχνος μπαταριας. Τι μπορει να ειναι????? μηπως διναμο??? (Το 400αρι εχω)
τσεκαρε πηνια και ανορθωτη.
sernodas2
18/03/2012, 22:13
να ορισουμε την σημερινη μερα ως τη μερα των ρευματων.........
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=126920:):):)
αν εχει πολυμετρο αφοτου βαλει μπρος μετρα τι ταση φερνει στην μπαταρια....ετσι μπορεις να δεις αν ειναι << δυναμό >> κατι πανω απ 12V κ οταν ανεβαζεις στροφες να ανεβενει...ποσο θα σε γελασω,....(14v?)
vasilis7
18/03/2012, 22:16
Πολυμετρο δεν εχω.. οσο για πηνια και ανορθοτη πως θα τα τσεκαρω?
sernodas2
18/03/2012, 22:22
το πολυμετρο ειναι το βασικοτερο εργαλειο οταν εχες να κανεις με τα ρευματα,μην εχοντας αυτο δεν μπορεις να κανεις κ πολλα πραγματα μονος σου:(
vasilis7
18/03/2012, 22:22
Να προσθεσω και κατι οσο ειμαι σε πορια και με στροφες δεν σβινει αλλα ειναι πεσμενει σχεδων νεκρη η μπαταρια. αν το αφισω ομως σταματιμενο και αναψω και τα φωτα σε λιγοτερο απο μισο λεπτο θα εχει σβισει.
vasilis7
18/03/2012, 22:24
μονος μου το ξερω δεν μπορω να κανω κατι απλα ροταω μηπως ειναι κατι απλο και γενικα για να ξερω τι με περιμενει.......
Επειδη μου ειχε συμβει το ιδιο με τον bandit μου (400), ηταν ανορθωτης. Δεν ηταν ιδιατερα ακριβως απο οτι θυμαμαι κανενα 50αρι ειχε παει με τοποθετηση. Μην ανχωνεσαι απλα μην κανεις πολλα χιλιομετρα στο μηχανακι θα σκοτωσεις την μπαταρια σου.
Πολυμετρο δεν εχω.. οσο για πηνια και ανορθοτη πως θα τα τσεκαρω?
αμα δεν εχεις πολυμετρο δε μπορεις να κανεις και πολλα. Με 10-15€ παιρνεις ενα, φτηνα ειανι. Απ την αλλη αμα νιωθεις οτι δεν το χεις ή πελαγωνεις οταν ακους τετοια πραγματα καλυτερα να το πας σε καποιο μαστορα
vasilis7
19/03/2012, 02:16
οκ και ανορθωτης να ειναι αφου μου λες κανα 50αρικο παλι καλα απλα μου κανει εντιπωση οτι το επαθα ετσι ξαφνικα το απογευμα ενω το προι πηγα βολτα και ακομα εντιπωση οτι κινητε και δεν σβινει αν εχει στοφες.
spyrakos35
19/03/2012, 04:24
τσεκαρε πηνια και ανορθωτη.
για να κάνεις σοβαρή δουλειά, πήγαινε σε κανα μηχανικό να στα τσεκάρει...... αλλά να σου τσεκάρει όλη την διαδρομή του ρεύματος..... από την παραγωγή στην κατανάλωση.....
amyroukai
20/03/2012, 11:25
Μάλλον σε ηλεκτρολόγο πρέπει να το πάει. Υπάρχει ένας εξαιρετικός μάστορας, τον οποίο έχω δει να επαινούν και άλλοι μοταίοι, ο Μικαελιάν, κοντά στο Ερρίκος Ντυνάν. Μονής Κυκκου 7, 210-6995821.
Μάλλον σε ηλεκτρολόγο πρέπει να το πάει. Υπάρχει ένας εξαιρετικός μάστορας, τον οποίο έχω δει να επαινούν και άλλοι μοταίοι, ο Μικαελιάν, κοντά στο Ερρίκος Ντυνάν. Μονής Κυκκου 7, 210-6995821.
:a18:
:a3:
υποψιν τα bandit ειχαν ανακληση για τον ανορθωτη!!
αν δεν ηταν μαπα η μπαταρια....
υποψιν τα bandit ειχαν ανακληση για τον ανορθωτη!!
αν δεν ηταν μαπα η μπαταρια....
σορρυ τωρα ειδα οτι εχεις το 400αρι...
καλα ξεμπερδεματα!!!!
vasilis7
21/03/2012, 16:47
Τελικα το προβλημα λυθηκε. Η αιτια ητανε οτι καποια καλοδια ειχανε πιαστει στην αλισιδα με αποτελεσμα να κοπουνε και η 1 φησα απο τις 2 του ανορθωτη ειχε βγει.
sernodas2
21/03/2012, 18:41
....................... καποια καλοδια ειχανε πιαστει στην αλισιδα με αποτελεσμα να κοπουνε και η 1 φησα απο τις 2 του ανορθωτη ειχε βγει..........
:cry::cry::cry:
οχι κ ετσι ρε φιλος............
:beer::wave2:
τι στο καλο , κοκορετσι στηνα λυσιδα τα εχεις κανι τα καλωδια?
vasilis7
21/03/2012, 19:53
ε τι να κανω αφου αφτο εγινε :D..... προφανος απο τους κραδασμους καποιο καλοδιο εφτασε στην αλησιδα και εγινε το κακο....
vasilis7
22/03/2012, 00:23
Ασχετο αλλα για να μην ανηγω αλλο post. Ξερει κανεις αν υπαρχει καμια πατεντα ωστε να μπει δικτης βενζινης???