View Full Version : Κρήτη, η επιστροφή
Οι μνήμες μου από την Κρήτη είναι στενά σοκάκια με ασβεστωμένες αυλές, γλάστρες με βασιλικό, και τσούρμο παιδιά να τρέχουν και να παίζουν,
τα πρώτα χρόνια κρυφτό κυνηγητό, αργότερα τα πρώτα αθώα φιλιά.
Στο Ηράκλειο θερινό σινεμά "Αίγλη" (ούτε θυμάμαι πόση ώρα περπάτημα), και στο χωριό μυρωδιά από μποστάνι, και δυνατές χειραψίες από γέρους συγγενείς που σου σφίγγαν το χέρι και έκανες ένα τέταρτο να ξεκολλήσεις τα δάκτυλα μεταξύ τους.
Και μετά μεγαλώσαμε, και δεν ακολουθούσαμε τους γονείς στις διακοπές, και η μόνη επαφή με την Κρήτη ήταν όταν έρχονταν κάποιος από κάτω επίσκεψη στην Αθήνα.
Τότε τα πλοία φτάναν αξημέρωτα στον Πειραιά, και ο όποιος επισκέπτης έφτανε πολύ πρωί στο σπίτι. Τον υποδέχονταν λοιπόν στη κουζίνα και μιλούσαν χαμηλόφωνα μέχρι να ξυπνήσουμε και εμείς τα παιδιά.
Ε λοιπόν αυτή είναι η πιο δυνατή ανάμνηση από την Κρήτη, να ξυπνάω πολύ πρωί από Κρητική προφορά και να κάθομαι κρυφά να ακούω τις διηγήσεις.
Η Κρητική προφορά δεν είναι τα τσι και τα τσε που διακωμωδούν στις ταινίες. Η Κρητική προφορά είναι η διήγηση, είναι το παραμύθι. Δεν έχω συναντήσει στη ζωή μου καλύτερους παραμυθάδες, οι θείοι μου ήταν άνθρωποι αγράμματοι απλοί, αλλά με δυσκολία θα έβρισκα όμοιο ακόμα και στη λογοτεχνία, (βρήκα αργότερα στον Καζαντζάκη και στον Ανδρουλάκη).
Από τότε πέρασαν 20 χρόνια (το γράφω και δεν το πιστεύω). Τόσα έχω να κατέβω στην Κρήτη.
Στη αρχή δεν με ένοιαζε, αλλά όσο μεγάλωνε ο χρόνος τόσο δεν ήθελα πια είναι ένα απλό ταξίδι, είχα βάλει στο μυαλό μου κάτι μεγαλύτερο κάτι σαν επανασύνδεση με τον τόπο που με γέννησε.
Είδα σαν κατάλληλη ευκαιρία το 36ωρο πρόπερσι, αλλά η δήλωση συμμετοχής έμεινε στον πάγκο της κουζίνα όταν στράβωσε κάτι τελευταία στιγμή.
Και προχθές με ενημερώνουν από τη δουλειά: "Επεκτείνεται ο τομέας ευθύνης σου, παίρνεις και Ηράκλειο-Λασίθι"
Επιστρέφω.......
makis206
28/03/2012, 07:31
Επιστρέφω.......
Ωραίος ρε φίλε..:beer:
ΥΓ: Κι αν φέρεις και το διαόλι που βλέπω στο άβαταρ, θα περάσεις καλάααα...!:cool:
DimChios
28/03/2012, 08:07
Χαίρομαι για σενα Αντωνη!
Η Κρητη...αχ, η Κρητη!!!
:beer::beer::beer::beer:
Εχετλαίος
28/03/2012, 08:11
OK!
Aναμένουμε!
:beer:
.........Επιστρέφω.......
σε ζηλευω!
MiltiadisK.D
28/03/2012, 09:56
ΕΛΑ!!!το ΛΑΣΙΘΙ σε περιμενει,φερε και το τερας να γινουμε περισοτεροι!(τωρα καταλαβα γιατι θα βαλεις χωματινα λαστιχα,για να οργωσουμε το νησι:lol:),να πιουμε και καμια ρακα:beer:!:lol:καλοδεχουμενοι ειναι ολοι στη φιλοξενη ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ!;)
Anetheron
28/03/2012, 10:00
Δεν κανουν ετσα πατριωτη...δεν λησμονουνε τον τοπο τους...
Καλη επιστροφη στη Μεγαλονησο.
Cpt. Haddock
28/03/2012, 10:09
Κουφαλα... :smokin:
Οφου φωτιές που μας άναψες….
Κοντά στα δέκα χρόνια έχω να κατέβω κάτω…
Πάντα , κάθε χρόνο το έχω στο νου μου και πάντα κάτι γίνεται ή δεν γίνεται και το αναβάλω…
Καλά ΘΑ περάσεις …:beer::beer:
Θα πας μόνιμα ?
Εχετλαίος
28/03/2012, 10:27
Κουφαλα... :smokin:
Zη...ζη...ζηλεύεις;
:eek: :hypnotize
Cpt. Haddock
28/03/2012, 10:33
Ξέρει αυτός :smokin:
Θα πας μόνιμα ?
Όχι, θα κατεβαίνω περίπου μια βδομάδα το μήνα
Η πρώτη θα είναι προς το τέλος Απρίλη :sun:
Οι μνήμες μου από την Κρήτη .....
Και μετά μεγαλώσαμε, και δεν ακολουθούσαμε τους γονείς στις διακοπές, και η μόνη επαφή με την Κρήτη ήταν όταν έρχονταν κάποιος από κάτω επίσκεψη στην Αθήνα.
Τότε τα πλοία φτάναν αξημέρωτα στον Πειραιά, και ο όποιος επισκέπτης έφτανε πολύ πρωί στο σπίτι. Τον υποδέχονταν λοιπόν στη κουζίνα και μιλούσαν χαμηλόφωνα μέχρι να ξυπνήσουμε και εμείς τα παιδιά.
Ε λοιπόν αυτή είναι η πιο δυνατή ανάμνηση από την Κρήτη, να ξυπνάω πολύ πρωί από Κρητική προφορά και να κάθομαι κρυφά να ακούω τις διηγήσεις.
......
Πραγματικά αν ήθελα να περιγράψω τις δικές μου μνήμες, σίγουρα θα είχαν και αυτή την παράγραφο αυτούσια μέσα
:lol:
:beer:
ρε ειμαι ο μονος που περιμενει πως και πως να περασουν οι μερες για να φυγω απ την κρητη? :confused::confused:
ρε ειμαι ο μονος που περιμενει πως και πως να περασουν οι μερες για να φυγω απ την κρητη? :confused::confused:
Ακριβώς ;)
Africaptan
30/03/2012, 15:53
Όχι, θα κατεβαίνω περίπου μια βδομάδα το μήνα
Η πρώτη θα είναι προς το τέλος Απρίλη :sun:
Με το καλο και να ενημερωσεις. Τηλ, συναντησεις, κτλ...
Με το καλο και να ενημερωσεις. Τηλ, συναντησεις, κτλ...
:beer::beer::beer:
Ktm.Prestige
04/04/2012, 11:15
Αντώνη με το καλό φίλε να μας έρθεις.
Άγιο Νικόλαο είμαστε εμείς (lioulios-miltiadis950s) και με χαρά θα πιούμε το παγωμένο ρακάκι μας.
Ότι χρειαστείς και μπορούμε να βοηθήσουμε μη διστάσεις.
Παιδιά ευχαριστώ, θα χαρώ πολύ να συναντήσω κόσμο από το Κρητικό κλιμάκιο :wave2: :beer::beer::beer:
Το πρώτο ταξίδι κανονίστηκε, 23-27/04/12 θα είμαι Ηράκλειο Λασίθι.
Τώρα που είναι αρχή έχω λίγο άγχος μέχρι να βρω τις άκρες μου κάτω, αλλά σιγά σιγά θα μου μένει περισσότερος ελεύθερος χρόνος.
Lioulios
05/04/2012, 00:45
καλά σου λέει ...ότι θες μίλα .
...Και ρωτήξετε όποιον έχει έρθει στην Κρήτη , α δε τον έχουμε φιλοξενήσει και δεν του έχουμε δώσει ότι μας έχει ζητήξει .
...Με το μηχανάκι θα κατέβεις ε ; ;;
Ακόμα όχι, αλλά αργότερα θα ήθελα να κατεβάσω και το θηρίο κάτω :D
3 ώρες στην Κρήτη, και μου πήραν τις πινακίδες, η δημοτική............
Μαλλον εισαι ο μονος φιλε... Επεστρεψα πριν 4 ημερες στα Αγγλιας και δεν την παλευω καστανο που λεμε. 90 και σημερα μετραω για καλοκαιρακι.!
3 ώρες στην Κρήτη, και μου πήραν τις πινακίδες, η δημοτική............
:bawl:
τσάμπα η προσμονή και ο ενθουσιασμός ρε Αντώνιε?
καλά σου λέει ...ότι θες μίλα .
...Και ρωτήξετε όποιον έχει έρθει στην Κρήτη , α δε τον έχουμε φιλοξενήσει και δεν του έχουμε δώσει ότι μας έχει ζητήξει .
εγω παντως παραπονο δεν εχω κανενα!2 φορες εχω ερθει και τις 2 οι παγκοσμιοι εκει κατω ηταν φανταστικοι!!!!! :sun:
μετραω μερες να ξαναρθωωωωωω
:bawl:
τσάμπα η προσμονή και ο ενθουσιασμός ρε Αντώνιε?
Δεν θα μου το χαλάσουν, εκείνη τη στηγμή εκνευρίστηκα, αλλά πάει το ξεχνάω :D:sun:
Saolin άδειασε κανά pm :wave2:
Όταν είσαι Ηράκλειο, ενημέρωσε.
Όταν είσαι Ηράκλειο, ενημέρωσε.
Ηράκλειο θα μένω όλες τις μέρες και απλά θα μετακινούμαι, αύριο πάω Αγ. Νικόλαο Ιεράπετρα :wave2:
Μαλλον εισαι ο μονος φιλε... Επεστρεψα πριν 4 ημερες στα Αγγλιας και δεν την παλευω καστανο που λεμε. 90 και σημερα μετραω για καλοκαιρακι.!
φίλε και γω μετρούσα μέρες για να πάω στα πάτρια εδάφη... είχα καιρό να δω οικογένεια και τους κολλητούς γι αυτό δεν την πάλευα:blush::lol::wave2:
Στην υγειά μας :beer::beer:
255835
255835
:cry::cry::cry:
KostasV2
26/04/2012, 20:41
Μην κλαις! Η ρακή δεν τελειώνει ποτέ...
nikos_abel
26/04/2012, 20:57
Αντικαθιστά και τη βενζίνη; Σε λίγο θα είναι φθηνότερη.
taisteal
26/04/2012, 23:28
πρωην κατοικος ηρακλειου...οι ωραιοτερες μερες ever..αγαπαμε Κρητηηηηηηηη
Εσύ μην κλαίς, θα σου φέρουν οι Κρητηκοί που θα ανέβουν για το 36ωρο :p
ε κ αμα τελειωσει εχω τον προμηθευτη μου....:a01:
η κρητη μου ελειψε ομως...εχω να κατεβω απο προπερσι...να παω να ακουσω καμια μαντιναδα να ανοιξει η ψυχη μου...να περπατησω στην παραλια της γεωργιουπολης,να δω το ηλιοβασιλεμα απο τον κουρνα,να κανω τις βουτιες μου στην φαλασαρνα,να φαω τα κοψιδια μου στην αργυρουπολη και τα μεζεδιλικια στα χαλκινα.....αγαπαμε κρητη με τα μπουνια....:a23::a23::a23:
LOUKILOUK
28/04/2012, 13:47
255835
Αν έχεις και θέα Λυβικό από Σούγια...τρέλα...
στην υγειά σου...καλές δουλειές...
υ.γ.1 Μόνο οι κολωνες από τις ομπρλες που λείπουν, λεν ότι δεν είσαι Σούγια τώρα που το θορώ καλύτερα...
υ.γ.2 Απο το 13ο 36αωρο έχω να κατέβω...:(
[QUOTE=LOUKILOUK;2180874]Αν έχεις και θέα Λυβικό από Σούγια...τρέλα...
στην υγειά σου...καλές δουλειές...
[QUOTE]
Το Λυβικό το πέτυχες, αλλά είναι Κόκκινος Πύργος :wave2:
Γευμα με θέα... Ιεράπετρα
258960
258961
GIXXERAKIAS
22/05/2012, 15:46
:uplate: ώ ρέ τα πήρε και τα σήκωσε τα κύματα λέμε!:sick:
Έχει αρκετό αέρα σήμερα & το βράδυ θα δυναμώσει και άλλο..
Βόλτα στην παραλία με δωρεάν ποδήλατο του δήμου Ηρακλείου259310
Λιμάνι 259311
Ωραίος ο πεζόδρομος που φτάνει σχεδόν μέχρι το στάδιο259312
Ω ρε Παναζζία μου κάτι Κρητηκοπούλες που κυκλοφορούνε εδώ :eyepop::D:eyepop::a07::a07:
Ω ρε Παναζζία μου κάτι Κρητηκοπούλες που κυκλοφορούνε εδώ :eyepop::D:eyepop::a07::a07:
ναι ειχε πραμα μπολικο αποψε χεχε
DimChios
22/06/2012, 08:11
Αχ, κρητικοπουλες!
:a07:
Cpt. Haddock
22/06/2012, 08:12
Χε χε χε....
Save as.... :smokin::a39:
DimChios
22/06/2012, 08:15
Χε χε χε....
Τωρα τ ανακαλυψες εσυ?
:p
(λαθος ποστ εκανες save as, και σου ειχα και απαντηση) :smokin:
Cpt. Haddock
22/06/2012, 08:17
Οχι, σωστο ποστ ειναι. Ξερω εγω (κι ο Αντώνης :D )
DimChios
22/06/2012, 08:22
Οχι, σωστο ποστ ειναι. Ξερω εγω (κι ο Αντώνης :D )
καλα!
Αντωνη, το νου σου ομως γιατι εκει κατω εκτος απο Κρητικοπουλες εχει και κατι κρητικοπουλες με....χμ.... πως να στο πω.... τεσπα, οι οποιες σε "παραπλανουνΕ" και... γαμω τη λογοκρισια μου γαμω! :p
εισαστε και αμαθα αγορια εσυ κι ο καπταιν!
Cpt. Haddock
22/06/2012, 08:28
Ηλίθιος :moutza:
DimChios
22/06/2012, 08:30
Ηλίθιος :moutza:
Καλα!
θυμησε μου να σου κανω ενα φωτο τεστακι
:smokin:
Cpt. Haddock
22/06/2012, 08:34
Καλα!
θυμησε μου να σου κανω ενα φωτο τεστακι
:smokin:
Χεσε μας ρε Μητσο.... Φωτο τεστακια καναμε πριν ανακαλυψεις εσυ το ιντερνετ :wave2:
DimChios
22/06/2012, 08:36
Χεσε μας ρε Μητσο.... Φωτο τεστακια καναμε πριν ανακαλυψεις εσυ το ιντερνετ :wave2:
ε, 'νταξει...εχουμε και μια διαφορα ηλικιας!
:a36:
(φτανει το σπαμ, χορτασα)
Χε χε χε....
Αντρική αλληλεγγύη σου λέει μετά :nono::lipssealed:
καλα!
Αντωνη, το νου σου ομως γιατι εκει κατω εκτος απο Κρητικοπουλες εχει και κατι κρητικοπουλες με....χμ.... πως να στο πω.... τεσπα, οι οποιες σε "παραπλανουνΕ" και... γαμω τη λογοκρισια μου γαμω! :p
Τι έγινε ρε πστμ πόσο άλλαξαν τα πράγματα από τότε που έφυγα :confused::eleison:
Βραζιλία γίναμε :bawl::lol:
Cpt. Haddock
22/06/2012, 20:15
Αντρική αλληλεγγύη σου λέει μετά :nono::lipssealed:
:a01:
Για πείτε ρε παιδιά κανα καλό μαγαζί για φαγητό σε Αγ. Νικόλα και Ιεράπετρα (μεσημέρι) κάποια που είχα βρει δεν ήταν ανοικτά την προηγούμενη φορά :confused:
Επίσης, κανα καφέ θα πιούμε στο Ηράκλειο :D κατεβαίνω Δευτέρα για μια βδομάδα
Lioulios
14/10/2012, 00:38
Έλα στην πλάκα στην Ελούντα να σε ταίσω εγώ εκεί που δουλεύω , αλλιώς και θες Άγιο Νικόλαο θα σε στείλω κάπου .
:wave2:
Για πείτε ρε παιδιά κανα καλό μαγαζί για φαγητό σε Αγ. Νικόλα και Ιεράπετρα (μεσημέρι) κάποια που είχα βρει δεν ήταν ανοικτά την προηγούμενη φορά :confused:
Καφές.. checked!
imitrelos
14/10/2012, 02:18
Μεσα και εγω για καφεδακι δευτερα :-)
Africaptan
14/10/2012, 07:02
Μεσα και εγω για καφεδακι δευτερα :-)
Εννοειτε μεσα κι εγω, κι οχι μονο για καφε...
Λογο δουλειας μου ξερω παντου καλα μαγαζια, αλλα ξερω να σε παω. Ονοματα, διευθυνσεις, τηλ, κτλ, δεν γνωριζω...
Lioulie, που εισαι στην Πλακα;
Shaolin Monk
14/10/2012, 08:06
Δουλευω ρε $%$#%... Θελω και εγω καφεδακι Ηρακλειο.... :cry:
Africaptan
14/10/2012, 08:09
Δουλευω ρε $%$#%... Θελω και εγω καφεδακι Ηρακλειο.... :cry:
Ε αντε, ξεκούνα...
KostasV2
14/10/2012, 08:19
Δεν πιστεύω να κανονίσετε πάλι πρωί...
Lioulios
14/10/2012, 09:07
paliria
Δεν πιστεύω να κανονίσετε πάλι πρωί...
Πρωι δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε και Τρίτη ( είναι η πιο ζόρικη μου μέρα)
Έλα στην πλάκα στην Ελούντα να σε ταίσω εγώ εκεί που δουλεύω , αλλιώς και θες Άγιο Νικόλαο θα σε στείλω κάπου .
:wave2:
Περνάω από τα μέρη σου Τρίτη μεσημέρι, εκτός απροόπτου θα τα πούμε από κοντά :wave2:
Πως είπαμε ότι λέγετε το μαγαζί? :look:
Πάμε λιμάνι μεσημέρι Δευτέρας;
Lioulios
14/10/2012, 12:22
paliria
...
paliria
Εντάξει το είδα μετά :blush:
Πάμε λιμάνι μεσημέρι Δευτέρας;
Mike για βραδάκι δεν σε βγάζει? Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη ?
chester24
14/10/2012, 18:08
Ειναι πολυ ομορφο το συναισθημα, το να βλεπεις καποιον να γυρναει πισω στον τοπο του. Ξερω ακριβως πως νιωθεις antsoar.. :beer:
Εγω ελειψα σχεδον τεσσερα χρονια απο την Σαμο λογω σπουδων και κοντεψα να φρικαρω. Το 2007 επεστρεψα πισω και δεν το εχω μετανιωσει ουτε λεπτο..
No stress life. Οσοι εχετε την δυνατοτητα και μπορειτε, καντε το. Μετα θα ειστε απλα αλλοι ανθρωποι.. :D
Mike για βραδάκι δεν σε βγάζει? Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη ?
Θα είμαι πανεπιστήμιο μεσημέρι.. indeed καλύτερα νωρίς το βραδάκι μία από αυτές τις μέρες..
Η θέα στη Σπιναλογκα από το μαγαζί που μαγειρεύει ο lioulios
271705
(η επιλογή στο ψαράκι ήταν σούπερ)
Lioulios
16/10/2012, 16:30
Χαρηκα για την γνωρημια