View Full Version : ON στο OFF ή OFF στο ΟΝ ?
Ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο Dakar παραμένει «τρελός» με την έρημο!
O Stephane Peterhansel (προφέρεται «Πετερανσέλ») είναι ένας ζωντανός θρύλος του Rally Dakar, με 6 πρωτιές στις μοτοσυκλέτες (όλες με Yamaha, η τελευταία το 1998) και 4 στα αυτοκίνητα. Είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο δυσκολότερο αγώνα του κόσμου και στα 46 του συνεχίζει να αναζητά τις προκλήσεις, κάθε είδους.
Πρόσφατα αποφάσισε να οδηγήσει μια Yamaha R1. Αλλά όχι όπως ο καθένας μας. Έχοντας αποδείξει ότι διαθέτει μια ιδιαίτερη ικανότητα στην έρημο, αποφάσισε να οδηγήσει το R1 όχι σε κάποια πίστα, αλλά... στους αμμόλοφους που αγαπά.
251353
Και παρότι πάνε κάμποσα χρόνια από τότε που ο Stephane κυριαρχούσε στις μοτοσυκλέτες του Dakar, το φυσικό του ταλέντο φαίνεται να έχει επηρεαστεί ελάχιστα.
Αφού πέρασε στο R1 ένα ζευγάρι λάστιχα slick Michelin χαραγμένα στο χέρι, ο Γάλλος βάλθηκε να «σερφάρει» πάνω στις θίνες της Merzouga, στο Μαρόκο. Το γεγονός αποτελεί θέμα μιας ειδικής έκδοσης του γαλλικού περιοδικού μοτοσυκλέτας L'Integral, από το οποίο προέρχονται και οι εικόνες.
251354
251355
251356
Το εξωφρενικό του θέματος οφείλεται, βέβαια, στο ότι η έρημος είναι το απολύτως πιο ακατάλληλο έδαφος για να οδηγηθεί ένα R1 με 165 ίππους.
Το superbike της Yamaha είναι η τελευταία μοτοσυκλέτα στον κόσμο που θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλη για την έρημο, αφού όλα της τα χαρακτηριστικά, είναι ακριβώς αντίθετα από αυτά που χρειάζεται ένα δίτροχο για να επιβιώσει στην άμμο.
251357
251358
251359
Όμως ο άνθρωπος πάντα βρίσκει τρόπο να επιβάλλεται στο… θηρίο!
Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες πάντως, αναρωτιέται κανείς τι περισσότερο θα πρόσφερε μια Super Tenere Worldcrosser –στον Peterhansel εννοούμε...
Θανάσης Χούντρας
251360
251361
makis206
28/03/2012, 11:12
Απάντηση Αμερικάνου: Ηοlly mother fuck!
Απάντηση Άγγλου: Nice one dude! Love the tyres!
Απάντηση Ιάπωνα που ξέρει Αγγλικά: What the fuck are you doing to the bike I built you stupid shit???
Aπάντηση Ιάπωνα που δεν ξέρει Αγγλικά: お元気ですか。どう お名前は何ですかどうもありがとう..!!
Aπάντηση Ινδού: हवा बिल्*ली मिरी रेगीस्थान Guadalahar Salam Malakoum Sardam
Aπάντηση McGyver (του δικού μας ντε): Ωραίο κράνος
Απάντηση Έλληνα-ρα: Σιγά.. εμείς εδώ τα πάμε στις καφετέριες αυτά..
Απάντηση Σαπίλα: Παπαριές καμαρωτές λεω εγω
Απάντηση makis206: Δεν ξέρω τι να γράψω και φαντάζομαι άλλους :D
ουάου :eek::hypnotize
Υποθέτουμε βέβαια ότι έχει αλλάξει και κάτι στις αναρτήσεις, και στις φωτό δεν φαίνονται τα 2-3 άλλα σπασμένα R1 από τις τούμπες στις κατηφορικές αμμώδεις πλευρές.. (για τον συμπλέκτη δεν το συζητάμε.. )
makis206
28/03/2012, 11:27
Υποθέτουμε βέβαια ότι έχει αλλάξει και κάτι στις αναρτήσεις, και στις φωτό δεν φαίνονται τα 2-3 άλλα σπασμένα R1 από τις τούμπες στις κατηφορικές αμμώδεις πλευρές.. (για τον συμπλέκτη δεν το συζητάμε.. )
Βρε εγώ δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να κρύβεται κανένα Τενερέ κάτω απ'τα πλαστικά.:lol:
sapila racing
28/03/2012, 11:28
Παπαριές καμαρωτές λεω εγω. Πήγανε τον Peterhansel με το ελικόπτερο μια βόλτα, κι εκανε 2-3 περάσματα στην αμμο με τα ειδικά λαστιχα κλπ μπούρδες, έκανε και 2 σούζες να σηκώνεται η άμμος σύννεφο και ετοιμη η διαφήμιση... Μετα ήπιανε τα ποτάκια τους, κανανε αλλη μια βόλτα με το ελικόπτερο και ολα καλά.
Για βαλτον να παει σαν τον τυπο που γυρισε ολες τις Αφρικανικές ερήμους με το δικό του R1 (του 2000 αν θυμαμαι καλά), να κολλήσει στην λασπη μεχρι τη μεση, και να μην εχει ελικόπτερα και φορτηγα support και μετα τα λέμε.
Ο τυπος οταν εφτασε South Africa έκανε κι ενα Track day στην πίστα, με τις τεραστιες μπαγκαζιέρες πανω.
Δεν εχω youtube εδω που ειμαι σήμερα, αλλά σιγουρα καποιος αλλος θα το θυμαται και θα το ποστάρει. ;)
Δεν εχω τίποτα εναντίον του Peterhansel, που ειναι αποδεδειγμένα μεγαλος οδηγός και αμάσητος. Με αυτούς που μας πουλάνε φούμαρα για μεταξωτες κορδελλες και μας δουλεύουν ψιλό γαζί τα εχω.
makis206
28/03/2012, 11:31
Παπαριές καμαρωτές λεω εγω.
Σε πρόσθεσα στη λίστα πιο πάνω..:lol:
Aυτό το βίντεο (http://www.youtube.com/watch?v=ThO-w9SCM8I) λες Άρη :beer:
Απο το πληκτρολογιο μου τα πηρες τα γραφομενα σου Αρη...!!
:wave2:
ουάου :eek::hypnotize
να φανταστω οτι μετα απο αυτο θρεντακι και αφοτου διαφωνησες στο ''καλο ειναι να μην παταμε φρενο μεσα στη στροφη'' θα διαφωνεις και σε οποιον λεει οτι ''η κυρια χρηση ενος ss ειναι στη πιστα''?
παραδειγμα 1:
αγνωστος Χ:μαγκες στη στροφη πατησα φρενα αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο
τροοπερ:καλο ειναι να μην παταμε ποτε φρενα μεσα στη στροφη
μπυρωνας (εξαλος):τι λες ρε γιωργακη???να σε παω μια βολτα με το τουονο η το σκουτερ και να παταω φρενα μεσα στη στροφη να δεις οτι δε θα πεσουμε???!!!
παραδειγμα 2:
αγνωστος Χ:παιδες λεω να παρω ενα ss να παω μια την ερημο καλαχαρι τι λετε
τροοπερ:φιλε εχω καλο ψυχιατρο!!!η αγωγη που θα σου συστησει θα σε κανει να νοιωσεις καλυτερα.εναλακτικα βαλε το χερι στη πριζα!!!
μπυρωνας (εξαλος):ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΛΚ ΓΙΩΡΓΑΚΗ???ΔΕ ΘΥΜΑΣΕ ΤΟΝ ΠΕΤΕΡ ΧΑΝΣΕΛ ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΘΡΕΝΤΑΚΙ ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΕΣ???!!!ΜΙΣΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤΑΡΩ!!!ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 3861 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΟΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΟΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ!!!!ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΠΑΝΤΟΥ???!!!
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
Joyrider
28/03/2012, 11:42
Παπαριές καμαρωτές λεω εγω. Πήγανε τον Peterhansel με το ελικόπτερο μια βόλτα, κι εκανε 2-3 περάσματα στην αμμο με τα ειδικά λαστιχα κλπ μπούρδες, έκανε και 2 σούζες να σηκώνεται η άμμος σύννεφο και ετοιμη η διαφήμιση... Μετα ήπιανε τα ποτάκια τους, κανανε αλλη μια βόλτα με το ελικόπτερο και ολα καλά.
Για βαλτον να παει σαν τον τυπο που γυρισε ολες τις Αφρικανικές ερήμους με το δικό του R1 (του 2000 αν θυμαμαι καλά), να κολλήσει στην λασπη μεχρι τη μεση, και να μην εχει ελικόπτερα και φορτηγα support και μετα τα λέμε.
Ο τυπος οταν εφτασε South Africa έκανε κι ενα Track day στην πίστα, με τις τεραστιες μπαγκαζιέρες πανω.
Δεν εχω youtube εδω που ειμαι σήμερα, αλλά σιγουρα καποιος αλλος θα το θυμαται και θα το ποστάρει. ;)
Δεν εχω τίποτα εναντίον του Peterhansel, που ειναι αποδεδειγμένα μεγαλος οδηγός και αμάσητος. Με αυτούς που μας πουλάνε φούμαρα για μεταξωτες κορδελλες και μας δουλεύουν ψιλό γαζί τα εχω.
+2 γιατί συμφωνώ και γιατί είσαι και γρήγορος :lol:
Αυτή τη φράση ήθελα να σχολιάσω και γω:
Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες πάντως, αναρωτιέται κανείς τι περισσότερο θα πρόσφερε μια Super Tenere Worldcrosser –στον Peterhansel εννοούμε...
Θανάσης Χούντρας
sapila racing
28/03/2012, 11:45
Σε πρόσθεσα στη λίστα πιο πάνω..:lol:
Aυτό το βίντεο (http://www.youtube.com/watch?v=ThO-w9SCM8I) λες Άρη :beer:
Δεν μπορω να το δω, αλλά σου εχω εμπιστοσυνη. :wave2:
Εδω ειναι το site του http://www.sjaaklucassen.nl/
Sjaak Lucassen τον λένε τον τυπο και πριν τo R1 πήγαινε με Fireblade. :p
DimChios
28/03/2012, 11:48
παραδειγμα 1:
μπυρωνας (εξαλος):τι λες ρε γιωργακη???να σε παω μια βολτα με το τουονο η το σκουτερ και να παταω φρενα μεσα στη στροφη να δεις οτι δε θα πεσουμε???!!!
ισχυει! :smokin:
:bigcry::bigcry::bigcry:
makis206
28/03/2012, 11:49
Δεν μπορω να το δω, αλλά σου εχω εμπιστοσυνη. :wave2:
Εδω ειναι το site του http://www.sjaaklucassen.nl/
Toν ίδιο λέμε :winka::a10:
@SVX...:bigcry: