PDA

View Full Version : hornet 600 07. προβλημα?

hornettrela
31/03/2012, 23:12
καλησπερα,
αγορασα ενα μεταχειρισμενο cbf 600 hornet του '07 με 20000χμ περιπου. το πηγα πριν λιγες μερες για λαδια φιλτρα και μου ειπε και ο μαστορας οτι ειναι καλο το μηχανακι. ο προβληματισμος μου ειναι οτι σημερα ενω το βαζω μπρος και ειναι κρυο ακουγεται ενας μεταλικος? θορυβος γυρω ή μεσα στο μοτερ (δεν μπορω να καταλαβω συγκεκριμενα)... οταν περναει τους 50-60 βαθμους σταματαει... εχει τυχει σε κανεναν αλλο? πιανω οτιδηποτε υπαρχει κοντα στην μηχανη μηπως συντονιζει κατι αλλα δεν σταματαει... παιζει να ειναι απο το μοτερ? εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον αλλον?

ilias s.m.
01/04/2012, 11:48
καλησπερα,
αγορασα ενα μεταχειρισμενο cbf 600 hornet του '07 με 20000χμ περιπου. το πηγα πριν λιγες μερες για λαδια φιλτρα και μου ειπε και ο μαστορας οτι ειναι καλο το μηχανακι. ο προβληματισμος μου ειναι οτι σημερα ενω το βαζω μπρος και ειναι κρυο ακουγεται ενας μεταλικος? θορυβος γυρω ή μεσα στο μοτερ (δεν μπορω να καταλαβω συγκεκριμενα)... οταν περναει τους 50-60 βαθμους σταματαει... εχει τυχει σε κανεναν αλλο? πιανω οτιδηποτε υπαρχει κοντα στην μηχανη μηπως συντονιζει κατι αλλα δεν σταματαει... παιζει να ειναι απο το μοτερ? εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον αλλον?

Καταρχην καλοριζικο!!!Αν εχει οντως 20,000 χλμ.δυσκολα να ειναι κατι σοβαρο!Οταν πατας συμπλεχτη σταματαει ο θορυβος?
Οπως και να εχει πηγαινε να το ακουσει και ενας μαστορας!

hornettrela
01/04/2012, 13:14
εκατσα και το ακουσα προσεκτικοτερα... αρχιζει ο θορυβος στους 50 βαθμους ακριβως και περιπου στου 70 σταματαει... οταν κρυωσει θα δοκιμασω αυτο με το συμπλεκτη....

panagath
01/04/2012, 14:43
Μήπως θέλει καδένα/τεντωτήρα εκκεντροφόρου? Εμένα στο παπί το κάνει αυτό τις τελευταίες μέρες όταν είναι κρύο και όταν ζεσταθεί σταματάει. Το πήγα συνεργείο και μου είπε ότι θέλει καδένα/τεντωτήρα. Πήγαινέ το στο συνεργείο να το ακούσουν. Λογικά δε θα είναι κάτι σοβαρό με τόσα χιλιόμετρα.

ΑΑαααα, και Καλορίζικο φίλε. Να το χαρείς σου εύχομαι.

hornettrela
01/04/2012, 15:34
χμ... μπορει... αλλα ξερεις τι μου κανει εντυπωση? οτι το αρχιζει να το κανει ΜΠΑΜ στου 50 βαθμους... και σταματαει στους 70. πιο πριν απο τους 50 τιποτα~! την τριτη συνεργειο να δω τι ειναι...

npat
01/04/2012, 16:10
χμ... μπορει... αλλα ξερεις τι μου κανει εντυπωση? οτι το αρχιζει να το κανει ΜΠΑΜ στου 50 βαθμους... και σταματαει στους 70. πιο πριν απο τους 50 τιποτα~! την τριτη συνεργειο να δω τι ειναι...

Και στο δικό που πάντως το CBF όταν ήθελε τεντωτήρα χτυπούσε σε συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών. Ούτε τελείως κρύο, ούτε ζεστό. Βέβαια το έκανε στα 80000 χιλιόμετρα, όχι στα 20000... Αν είναι τεντωτήρας, τότε, όταν φτάσει στις θερμοκρασίες που το ακούς, κάνε μικρά (πολύ μικρά) ανοίγματα / κλεισίματα του γκαζιού---θα πρέπει να το ακούς πιο έντονα. Επίσης στήσε αυτί: Ο ήχος πρέπει να ακούγεται απ' την μεριά που είναι η καδένα.

hornettrela
01/04/2012, 17:07
ναι... οταν ανοιγω πολυ λιγο το γκαζι το κανει πιο εντονα! ποσο παει το μαλι? για 20000χμ δεν ειναι περιεργο?

npat
01/04/2012, 17:42
ναι... οταν ανοιγω πολυ λιγο το γκαζι το κανει πιο εντονα! ποσο παει το μαλι? για 20000χμ δεν ειναι περιεργο?

Τεντωτήρας είναι κατά 99%. Πιθανώς να μην έχει 20000 πραγματικά ή ο προηγούμενος να το τρέλανε στα κατεβάσματα στους κόφτες ή και τα δύο. Μην τρελαίνεσαι πάντως, δεν είναι τίποτα τραγικό. Όλα λίγο πολύ κάποια στιγμή το βγάζουν. Ούτε πολύ ακριβό δεν είναι (δεν θυμάμαι πόσο, δυστυχώς). Όταν πάντως το πας να αλλάξεις τεντωτήρα, πες στο μάστορα, αν θέλεις, να τσεκάρει και την καδένα και τις γλύστρες (αν είναι εντός ανοχών). Κατά 99% θα είναι (μόνο ο τεντωτήρας δηλ θα έχει θέμα), αλλά για να είσαι 100% σίγουρος τσέκαρέ το.

hornettrela
01/04/2012, 21:15
ok ευχαριστω. ο τεντωτηρας δεν παιρνει ρυθμιση?

npat
02/04/2012, 03:06
ok ευχαριστω. ο τεντωτηρας δεν παιρνει ρυθμιση?

Όχι, είναι αυτο-ρυθμιζόμενος. Αλλαγή θέλει (ΑΝ βέβαια τελικά είναι αυτό...)

sotosanavra13
20/04/2012, 23:52
καλησπερα και απο εμενα ειμαι καινουργιος στο forum και καινουργιος με το hornet.πριν το hornet ειχα ενα fz6s και μου εκανε περιπου τον ιδιο θορυβο και τελικα ηταν τεντωτηρας.η τιμη ηταν 90 γιουρα για το yamaha λογικα ιδια θα ειναι και οσα σου παρει ο μαστορας.ελπιζω να βοηθησα.

dmf
21/04/2012, 00:11
Αυτό είναι για το χόρνετ http://makinaparts.com/honda/1089-14520mfgd02-honda-timingchain-tensioner-cb-600-hornet-tentothras-kadenas-ekkentroforou-alysida-xronismou-.html