View Full Version : Πειραιάς - Κωνσταντινούπολη
drowvarius
02/04/2012, 10:45
Μου καρφώθηκε σαν απλή σκέψη πριν από λίγες ημέρες.
Το καλοκαίρι σκέφτομαι να πάω με τη γυναίκα μου από τον Πειραιά στην Κωνσταντινούπολη. Δεν ξέρω αν κάποιος έχει κάνει αυτό το ταξίδι. Το δικό μου σίγουρα θα διαφέρει λίγο, γιατί σκέφτομαι να το κάνω με το τενερέ. Σίγουρα θα κάνω περισσότερο χρόνο από ότι θα έκανε κάποιος με μια πιο...ταξιδιάρα μηχανή. Αλλά δεν με απασχολεί αυτό.
Από άποψη χρημάτων, πιστεύω ότι θα μου έρθει περίπου το ίδιο. Διόδια και βενζίνες θα είναι περίπου το ίδιο με τα εισητήρια του αεροπλάνου.
Ακόμη βέβαια, όπως προείπα, είναι παλά μια σκέψη. Εσείς τι γνώμη έχετε;
KostasV2
02/04/2012, 16:23
Νομίζω πως με μια διανυκτέρευση κάπου μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ξάνθης θα είστε μια χαρά...
drowvarius
02/04/2012, 16:44
Βασικά έλεγα η διανυκτέρευση να γίνει Ορεστιάδα, στο σπίτι φίλου, με τον οποίο μετά θα φύγουμε για την Πόλη. Καλύτερα να κατεβάσω στο κινητό μου τους της Τουρκίας.
888hayabusa
02/04/2012, 16:53
Μια χαρά τη βλέπω σαν σκέψη, απλά πρόσεξε λίγο στην υλοποίηση γιατί νταλα ήλιος και πολύωρη οδήγηση θα τραβήξεις τον αλίμονο.. κατά τα άλλα πολύ καλός προορισμός..
Το εκανε φιλος με ΤΑ 600 δικαβαλο 3βαλιτσο με μια διανυκτερευση στη Καβαλα.
Γινετε ευκολα, αλλα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ μεσα στη Τουρκια, ιδιαιτερα μεσα στην Κων/πολη.
Οδηγανε παλαβα τελειως (βεβαια μαθημενος εισαι απο το Πειραια :lol: )
drowvarius
02/04/2012, 17:01
Το εκανε φιλος με ΤΑ 600 δικαβαλο 3βαλιτσο με μια διανυκτερευση στη Καβαλα.
Γινετε ευκολα, αλλα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ μεσα στη Τουρκια, ιδιαιτερα μεσα στην Κων/πολη.
Οδηγανε παλαβα τελειως (βεβαια μαθημενος εισαι απο το Πειραια :lol: )
Όντως, στον Πειραιά οδηγάνε...όπως λάχει. Στην Κωνσταντινούπολη έχω ξαναπάει, αλλά όχι με μηχανή. Και έχω δει ότι όντως οδηγάνε γενικά στην Τουρκία σαν τρελλοί.
Οπότε ας αρχίσω σιγά σιγά να φτιάχνω το πλάνο.
Αθήνα Ορεστιάδα βγαίνει!!Σε περιμένουμε για καφέ.
LOUKILOUK
02/04/2012, 20:42
Ωραίος προορισμός η Κωσταντινούπολη...
Η διαδρομή όλο εθνική θα σε ψιλοτελαιπωρήσει, λίγο βαρετή θα είναι και διεκπεραιωτική...τουλάχιστον αν έχεις μέρες ψάξε να γυρίσεις Πειραιά από παράλια Μικρασίας μέσω νήσων...Χίος, Μυτηλήνη, Σάμος, Κως, Ρόδος...
Καλά ταξίδια:beer::wave2:
Το καλοκαίρι ήμουν Ορεστιάδα και έχω παει και στην πολη.. Πας πολύ ευκολα.. μέσα στην πόλη θα δυσκολευτεις γιατι δεν ξέρουν απο οδηγηση!μετα τα σύνορα είναι κανένα 2&1/2 ώρες απο κήπους ομως..απο καστανιες είναι παραπάνω αλλα δεν θυμάμαι να σου πω γιατι είχα παει παλια... Πάντως της τελευταίες φορές πηγαινοερχομασταν με λεωφορεία και τρένα μέσα στην πόλη που Αποτι κατάλαβα είναι και τα ασφαλέστερα...
drowvarius
03/04/2012, 10:12
Ωραίος προορισμός η Κωσταντινούπολη...
Η διαδρομή όλο εθνική θα σε ψιλοτελαιπωρήσει, λίγο βαρετή θα είναι και διεκπεραιωτική...τουλάχιστον αν έχεις μέρες ψάξε να γυρίσεις Πειραιά από παράλια Μικρασίας μέσω νήσων...Χίος, Μυτηλήνη, Σάμος, Κως, Ρόδος...
Καλά ταξίδια:beer::wave2:
Αυτή η ιδέα είναι καταπληκτική. Δεν το είχα σκεφτεί. Θα είναι πραγματικά υπέροχο αυτό.
drowvarius
03/04/2012, 10:14
Το καλοκαίρι ήμουν Ορεστιάδα και έχω παει και στην πολη.. Πας πολύ ευκολα.. μέσα στην πόλη θα δυσκολευτεις γιατι δεν ξέρουν απο οδηγηση!μετα τα σύνορα είναι κανένα 2&1/2 ώρες απο κήπους ομως..απο καστανιες είναι παραπάνω αλλα δεν θυμάμαι να σου πω γιατι είχα παει παλια... Πάντως της τελευταίες φορές πηγαινοερχομασταν με λεωφορεία και τρένα μέσα στην πόλη που Αποτι κατάλαβα είναι και τα ασφαλέστερα...
Επειδή είχα πάει πέρυσι με γκρούπ και είχα δει πως οδηγάνε εκεί θα βάλω τη μηχανή στο γκαράζ του ξενοδοχείου όσο είμαι εκεί και θα κινούμαι με ταξί ή λεωφορεία.
Cpt. Haddock
03/04/2012, 13:41
Αυτή η ιδέα είναι καταπληκτική. Δεν το είχα σκεφτεί. Θα είναι πραγματικά υπέροχο αυτό.
Εναλλακτικά, μπορείς να το κανεις και ανάποδα, χλμ απο πχ Ρόδο περνάς Μαρμαρι και ανεβαινεις τα παραλία. Έχει το πλεονέκτημα ότι θα κανεις την όμορφη διαδρομή ξεκουραστος και θα έχεις τη βαρετή διεκπεραίωση για την επιστροφή. Φυσικά ετοιμάσου για πολυ ζέστη
Εναλλακτικά, μπορείς να το κανεις και ανάποδα, χλμ απο πχ Ρόδο περνάς Μαρμαρι και ανεβαινεις τα παραλία. Έχει το πλεονέκτημα ότι θα κανεις την όμορφη διαδρομή ξεκουραστος και θα έχεις τη βαρετή διεκπεραίωση για την επιστροφή. Φυσικά ετοιμάσου για πολυ ζέστη
Νομίζω από Ρόδο δεν παίρνουν οχήματα.
Πριν 3 χρόνια που το έκανα, πέρασα απέναντι από την Κω.
Ίσως δεν είχε κάθε μέρα. Δεν θυμάμαι.
Cpt. Haddock
03/04/2012, 17:21
Πιθανον, ας πάει απο Κω τότε :)
Άμα υπάρχει ο χρόνος, ο μάρουλος και η διάθεση, άσε το αεροπλάνο... Τώρα για infos τσέκαρε αυτό http://www.facebook.com/pages/istanbul-bisiklet-motosiklet-ihtisas-kl%C3%BCb%C3%BC/100832336638060?sk=info αν δεν έχεις fb στο στέλνω αλλιως... Θα σε κατατοπίσουν για hotel, parking, φαγητό, παρέα κλπ... Αυτό που σου πρότεινε ο Λούκις είναι μάστ. Προσθέτεις και αυτό που πρότεινε ο Κάπτεν και είσαι στο σωστό δρόμο... Είπαμε το αλέ με το ρετούρ, δεν πρέπει να εφάπτονται...
Cpt. Haddock
03/04/2012, 17:43
[...] Είπαμε το αλέ με το ρετούρ, δεν πρέπει να εφάπτονται...
+1050 :beer:
LOUKILOUK
03/04/2012, 22:50
Νομίζω από Ρόδο δεν παίρνουν οχήματα.
Πριν 3 χρόνια που το έκανα, πέρασα απέναντι από την Κω.
Ίσως δεν είχε κάθε μέρα. Δεν θυμάμαι.
Γενικά παίζει ένα θέμα με το πέρασμα στην Τουρκία με πλοίο...το είχα ψάξει και θυμαμε ότι ήταν σπαζοκεφαλιά γιατί ήταν μπλέξιμο η άφιξη στο νησί και η αναχώρηση για Τουρκία...Κάθε νησί είχε τα δικά του αλλά σχεδόν πάντα έπρεπε να παίξει διανυκτέτευση στο νησί ή στην Τουρκία μετά, γιατί έφτανες βράδυ...Γενικά μια καθυστέρα και παραπάνω έξοδα έπαιζαν όποιο νησί και αν επέλεγες... Το σημείο αυτό θέλει μια μελέτη και μια οργάνωση, τέλος θυμάμε κάτι εξωφρενικές τιμές αλλά δεν θυμαμε που...
Κάποτε υπήρχε και ένα πλοίο, Σαος νομίζω λέγονταν, από Αλεξανδρούπολη για Πειραιά...αλλά μάλλον μιλαμε για τρελή "κρουαζιέρα" στο Αιγαίο...
Όπως και να έχει μελέτα λίγο τις δυνατότητες που έχεις και για ιδέες εδώ είμαστε...
:beer::wave2:
υ.γ. Ωραίες κουβέντες ρε Μήτσο μας, όντος έτσι πρέπει να είναι το παν-έλα σε κάθε αξιοπρεπή βόλτα μας:beer:
leontheprof
04/04/2012, 00:44
Μπορεις να πας και Μυτιληνη, μετα απενταντι Τουρκια και τραβας προς τα πανω...αν ενδιαφερεσαι στειλε μου πμ να ρωτησω να μαθω τιμες και "τι και πως" και να σου πω...το ψιλοσκεφτομαι να το κανω κι εγω φετος αμα υπαρχει κασερι.
Cpt. Haddock
04/04/2012, 09:53
Τα καλοκαίρια που πέρασα στα Δωδεκάνησα, θυμαμαι οτι είχε πλοιο Κω-Μποντρούμ καθημερινα (και πάνω απο ενα). Αντιστοιχα για Ροδο-Μαρμαρι. Προφανως δε γινεται οι ώρες να ταιριαξουν απόλυτα με το που θα φτασεις στο νησι να εχεις ανταποκριση για απέναντι.
Παντως ενα τηλεφωνο στα αντιστοιχα λιμεναρχεια θα δωσει απάντηση.
Λούκι, ΣΑΟΣ λεγεται η εταιρια (SAOS Ferries), οχι το πλοιο
:beer:
Μπορεις να πας και Μυτιληνη, μετα απενταντι Τουρκια και τραβας προς τα πανω...αν ενδιαφερεσαι στειλε μου πμ να ρωτησω να μαθω τιμες και "τι και πως" και να σου πω...το ψιλοσκεφτομαι να το κανω κι εγω φετος αμα υπαρχει κασερι.
Ενδιαφερομαι και εγώ για αυτο το δρομολόγιο για καλοκαιρακι...λέω φέτος να το κάνω έτσι και να πάω ιμβρο γιατι τον άλλο δρόμο απο τα σύνορα τον έχω βαρεθεί συν του ότι θέλω να ανέβω παραλιακά απο Τουρκία που δεν τον έχω παει καθόλου τον δρόμο...οπότε οι πληροφορίες σου θα βοηθησουν