View Full Version : Falco Venus, παίρνουν νερό
Πρόβλημα παίδες και θέλω την γνώμη σας.
Για καιρό η Δανάη έψαχνε να πάρει μπότες. Τις ήθελε αδιάβροχες και θηλυκές... όμορφες κλπ.
Αυτά που ζητούσαμε τα βρήκαμε στα χαρακτηριστικά της μπότας Falco Venus. Τις βρήκαμε σε προσφορά και τις πήραμε πριν λίγες μέρες.
Της λέω πριν τις βάλεις και τις πατήσεις σε δρόμο βάλτες σε μια λεκάνη με νερό να δεις αν είναι όντως 100% αδιάβροχες όπως λένε. Τις έβαλε και σε λίγη ώρα πήραν νερό και οι δύο, η αριστερή δε πολύ!
Της λέω όπως είσαι αλλαγή τώρα! Παίρνω τηλ τον καταστηματάρχη και αφού μου τα μάσησε λίγο στην αρχή δέχτηκε να κάνει την αλλαγή. Δεν είχε όμως άλλο ζευγάρι στο νούμερο που θέλαμε στο ίδιο χρώμα, αλλά το είχε σε άλλο χρώμα. ΟΚ κανένα πρόβλημα λέω. Ο καταστηματάρχης λέει ότι πάνω στην μηχανή ο αέρας διώχνει το νερό και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο πολύ όσο σε λεκάνη και μπλα μπλα μπλα... Όλα αυτά στα δικά μου αυτιά είναι βλακείες!
Παίρνουμε λοιπόν σήμερα το άλλο ζευγάρι. Το ίδιο τεστ, και σε λίγα δευτερόλεπτα (ούτε μισό λεπτό) ξαναπήραν και οι δύο πάλι. Λιγότερο από τις άλλες μεν αλλά ξαναπήραν.
Σε καμιά βδομάδα που λογικά θα ξαναπάω σαλόνικα θα περάσω από το μαγαζί του και θα απαιτήσω τα λεφτά μου πίσω. Και ερωτώ. Έχω άδικο; ή είναι λογικό να παίρνουν νερό μέσα στην λεκάνη;
Οι δικιές μου δηλαδή γιατί δεν παίρνουν; και τις έχω και 4 χρόνια!
Πρόβλημα παίδες και θέλω την γνώμη σας.
Για καιρό η Δανάη έψαχνε να πάρει μπότες. Τις ήθελε αδιάβροχες και θηλυκές... όμορφες κλπ.
Αυτά που ζητούσαμε τα βρήκαμε στα χαρακτηριστικά της μπότας Falco Venus. Τις βρήκαμε σε προσφορά και τις πήραμε πριν λίγες μέρες.
Της λέω πριν τις βάλεις και τις πατήσεις σε δρόμο βάλτες σε μια λεκάνη με νερό να δεις αν είναι όντως 100% αδιάβροχες όπως λένε. Τις έβαλε και σε λίγη ώρα πήραν νερό και οι δύο, η αριστερή δε πολύ!
Της λέω όπως είσαι αλλαγή τώρα! Παίρνω τηλ τον καταστηματάρχη και αφού μου τα μάσησε λίγο στην αρχή δέχτηκε να κάνει την αλλαγή. Δεν είχε όμως άλλο ζευγάρι στο νούμερο που θέλαμε στο ίδιο χρώμα, αλλά το είχε σε άλλο χρώμα. ΟΚ κανένα πρόβλημα λέω. Ο καταστηματάρχης λέει ότι πάνω στην μηχανή ο αέρας διώχνει το νερό και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο πολύ όσο σε λεκάνη και μπλα μπλα μπλα... Όλα αυτά στα δικά μου αυτιά είναι βλακείες!
Παίρνουμε λοιπόν σήμερα το άλλο ζευγάρι. Το ίδιο τεστ, και σε λίγα δευτερόλεπτα (ούτε μισό λεπτό) ξαναπήραν και οι δύο πάλι. Λιγότερο από τις άλλες μεν αλλά ξαναπήραν.
Σε καμιά βδομάδα που λογικά θα ξαναπάω σαλόνικα θα περάσω από το μαγαζί του και θα απαιτήσω τα λεφτά μου πίσω. Και ερωτώ. Έχω άδικο; ή είναι λογικό να παίρνουν νερό μέσα στην λεκάνη;
Οι δικιές μου δηλαδή γιατί δεν παίρνουν; και τις έχω και 4 χρόνια!
καταρχας, οι Falco αν θυμαμαι ειναι budget μποτες ...φτηνη κατηγορια δηλαδη...
κατα 2ο , ξερεις πολλους να βουτανε την μποτα σε κουβα με νερο για ωρα? το δερμα οσο καλο κ να ειναι (κ οποια μεμβρανη και να φοραει) δεν μπορει να την παλεψει σαν ενα ακριβο gore tex
Οι δικιές μου είναι Subirac (των 120 ευρώ) και δεν παίρνουν με τίποτα νερό!
Οι Falco στα λίγα δευτερόλεπτα πήραν νερό! Δεν λέω ότι της άφησα τόσο ώστε να ποτίσει το δέρμα! Παίρνουν κάπου εκεί από όπου ξεκινάει το φερμουάρ χαμηλά.
akis_trevor
04/04/2012, 00:13
οι δικες μου falco,δεν εχουν μπασει νερα..δεν τις εχω δοκιμασει σε λεκανη κλπ αλλα εχουν φαει 1.5 ωρα δυνατη βροχη σε επιστροφη απο ταξιδι.τωρα για το αν εχεις δικιο,απτην στιγμη που στις πουλαει για 100% αδιαβροχες και δεν ειναι,θα επρεπε να σου επιστραφουν τα χρηματα.δεν ξερω κατα ποσο θα το καταφερεις.καλα ξεμπερδεματα...:wave2:
εμενα παλι μου φαινεται υπερβολικο.δεν ειναι λογικο επειδη λεει ο κατασκευαστης οτι ειναι αδιαβροχες να τις βουτηξουμε στο νερο λες και παμε για ψαρεμα...
δλδ επειδη ο κατασκευαστης λεει οτι το κρανος προστατευει θα το εξφενδονισουμε με 300χαω και θα περιμενουμε να μην παθει ζημια?
τεσπα...καλα ξεμπερδεματα φιλος...
Μιχαλη δεν ειναι τροπος να δοκιμασεις αν ειναι 100% αδιαβροχες αυτος ρε φιλε....
Απο οτι ξερω οι μποτουλες κρατανε μια χαρα το νερο εξω απο το ποδι. Τωρα αν εισαι μαζι με την γυναικα και φας 1 ωρα βροχη το προβλημα σου θα ειναι το τηγανι που θα σας στο κεφαλι και οχι αν παρουν νερο τα ποδια της
kiloMeater
04/04/2012, 07:43
Παλια κατι Sidi αδιαβροχες που ειχα, ειχα περπατησει σε ποταμι μεσα (~10-20cm) για κανα 10λεπτο, νερο δεν ειχανε βαλει.
spyrakos35
04/04/2012, 07:47
ναι ρε παιδιά όντως είναι πολύ ακραίος τρόπος.....
αλλά αμα λες οτι αυτό το προιόν είναι αδιαβροχο 100% δεν κάνεις διαχωρισμό σε νερό βροχής ή λεκάνης....
ή είναι ή δεν είναι..... bi καταστάσεις δεν.....
υγ.... όσο για τα κράνη και λοιπά τιμαλφή (αυτοκίνητα ακόμα) τα τέστ ασφαλείας γίνονται υπο κάποια παγκοσμίως αποδεκτα στανταρ..... το πόσο ρεαλιστικα είναι αυτα, είναι άλλο θέμα....
Joyrider
04/04/2012, 08:04
Συγγνώμη αλλά για αυτές μιλάς;
http://www.bikebiz.com.au/products/Falco-Womens-Venus-Boots.html
http://www.morrismotorcyclesonline.com.au/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=121&category_id=10&option=com_virtuemart&Itemid=60
http://www.bikeherclothing.com.au/store/products/falco-venus-boot/
http://www.motosprint-shop.com/en/boot-touring-falco-venus-2-lady/1629_2006.html
spyrakos35
04/04/2012, 08:25
viper....
θα σε στεναχωρήσω αλλά....
water resistant δεν σημαίνει αδιαβροχες.....
τωρα αν στις πούλησε για αδιαβροχες, άλλο θέμα....
Joyrider
04/04/2012, 08:29
viper....
Ακριβώς γιαυτό έβαλα όλα αυτά τα λινκ. ΟΛΑ γράφουν water resistant.
Ούτε ξέρουν τι σκατά πουλάνε ορισμένοι.
Ή λες να υπάρχει δόλος; μπαααα :rolleyes:
GIXXERAKIAS
04/04/2012, 08:30
Εγώ πάντως με τις dainese gore tex έχω άλλο πρόβλημα ρε παίδες....αρνούνται πεισματικά οι water resistant να πλυθούν...τι της βουλιάζω μέσα σε νερό,τις της πετάω στο πλυτήριο πάλι βρώμικες είναι....τόσο αδιαβροχές πιά?:confused:
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
spyrakos35
04/04/2012, 08:37
Εγώ πάντως με τις dainese gore tex έχω άλλο πρόβλημα ρε παίδες....αρνούνται πεισματικά οι water resistant να πλυθούν...τι της βουλιάζω μέσα σε νερό,τις της πετάω στο πλυτήριο πάλι βρώμικες είναι....τόσο αδιαβροχές πιά?:confused:
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
καλά, οι ιταλοί είναι γνωστό οτι δεν ξέρουν αγγλικα....
Συγγνώμη αλλά για αυτές μιλάς;
http://www.bikebiz.com.au/products/Falco-Womens-Venus-Boots.html
http://www.morrismotorcyclesonline.com.au/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=121&category_id=10&option=com_virtuemart&Itemid=60
http://www.bikeherclothing.com.au/store/products/falco-venus-boot/
http://www.motosprint-shop.com/en/boot-touring-falco-venus-2-lady/1629_2006.html
viper....
Μου τις πούλησε για 100% αδιάβροχες.
spyrakos35
04/04/2012, 13:42
Μου τις πούλησε για 100% αδιάβροχες.
τότε φίλος επειδή (ειδικά αν τις έχεις πάρει με απόδειξη) δεν προκειται να σου δώσει πίσω φράγκα, δώσε κάτι παραπάνω και πάρε (από αυτόν, τι να κάνεις) πραγματικά αδιαβροχες (100% waterproof για να μαθαίνουν και οι ιταλοί).....
Cpt. Haddock
04/04/2012, 15:28
[...]Της λέω πριν τις βάλεις και τις πατήσεις σε δρόμο βάλτες σε μια λεκάνη με νερό να δεις αν είναι όντως 100% αδιάβροχες όπως λένε. Τις έβαλε και σε λίγη ώρα πήραν νερό και οι δύο, η αριστερή δε πολύ!
:eleison:
[...] Ο καταστηματάρχης λέει ότι πάνω στην μηχανή ο αέρας διώχνει το νερό και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο πολύ όσο σε λεκάνη και μπλα μπλα μπλα... Όλα αυτά στα δικά μου αυτιά είναι βλακείες!
Δε θα το ΄λεγα.
Σε καθε περιπτωση δεν ειναι δοκιμη αυτη. Μου θυμιζει εκεινο το παληκαρι τον rizlaaa που εβαλε τα γαντια του στο νιπτηρα σε νερο για να δει εαν ειναι αδιαβροχα...
Joyrider
04/04/2012, 15:32
Ο τύπος από το webbikeworld δοκιμάζει έτσι τις μπότες.
Ο τύπος από το webbikeworld δοκιμάζει έτσι τις μπότες.
Και που να δεις πως δοκιμάζει τα προφυλακτικά ο Ντούρεξ.
Joyrider
04/04/2012, 16:32
Και που να δεις πως δοκιμάζει τα προφυλακτικά ο Ντούρεξ.
Άσχετο. Εγώ είπα από που μπορεί να πήρε την ιδέα, όχι ότι συστήνεται.
:eleison:
Δε θα το ΄λεγα.
Σε καθε περιπτωση δεν ειναι δοκιμη αυτη. Μου θυμιζει εκεινο το παληκαρι τον rizlaaa που εβαλε τα γαντια του στο νιπτηρα σε νερο για να δει εαν ειναι αδιαβροχα...
κι εγω ρε παιδες ξερω οτι το κρανος μου ειναι αδιαβροχο... αλλα δε θα παω Πλαταμωνα να μαζεψω μυδια για να το τεσταρω στο Extreme....
ΑΛΛΟ :
252410
KAI ΑΛΛΟ :
252411
spyrakos35
04/04/2012, 21:42
δλδ ενα προιόν το οποίο μας πουλήθηκε για αδιάβροχο, πρέπει να γίνουμε μούσκεμα στον δρόμο για να διαπιστώσουμε αν είναι ή όχι τελικά?
και μετά αν, και όταν, μπάσει νερά, να ακούμε τον έμπορο να μας λέει οτι φταίμε εμείς που έμπασε νερό? - γιατί αυτό θα πει....
ήμαρτον.....
Ο νόμος δεν μου δίνει το δικαίωμα να επιστρέψω πίσω το προϊόν εντός ενός μηνός από την ημερομηνία αγοράς και να πάρω πίσω τα λεφτά μου; Τι θα πει δεν θα μου δώσει πίσω τα λεφτά μου;
Μου πούλησε αδιάβροχες μπότες που παίρνουν νερό και δεν θα μου δώσει πίσω τα χρήματα;
Έτσι δοκιμάζω και εγώ τα γάντια μου! Και όντως δεν παίρνουν νερό! Σε καταρρακτώδη βροχή νομίζεις ότι αν οδηγείς επί 2-3 ώρες λιγότερο νερό θα έχει πάνω το γάντι;
Αυτό σημαίνει αδιάβροχο!
ΑΠΛΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Απλές συμβουλές, χρήσιμες για να αποφύγετε τις παγίδες της αγοράς
- Διαβάζετε προσεκτικά πριν υπογράψετε οποιοδήποτε έγγραφο
- Να παίρνετε πάντα αντίγραφο των εγγράφων που υπογράφετε
- Εάν έχετε την παραμικρή αμφιβολία ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ
- Εάν τα έγγραφα είναι πολυσέλιδα ή πολύπλοκα (συμβόλαια Τραπεζών Ασφαλιστικών Εταιρειών κλπ.), ζητήστε να τα πάρετε ΠΡΙΝ τα υπογράψετε, ώστε να έχετε τον απαραίτητο χρόνο να τα μελετήσετε.
- Εάν δεν κατανοείτε κάποιο σημείο ζητήστε διευκρινήσεις.
- Μην λαμβάνετε υπόψη σας τις προφορικές υποσχέσεις ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ οι επιχειρήσεις.
- Προσοχή στα "ψιλά γράμματα" συχνά κρύβουν παγίδες.
- Ζητάτε πάντα αποδείξεις για οτιδήποτε αγοράζετε, ΕΛΕΓΧΕΤΕ προσεκτικά και φυλάσσετε αυτές.
- Ζητάτε πάντα γραπτή εγγύηση στα ελληνικά κατά την αγορά προϊόντων διάρκειας.
- Οι οδηγίες χρήσης πρέπει να είναι ΓΡΑΠΤΕΣ και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
- Σε κάθε πώληση προϊόντος ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να σας ενημερώνει για την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος.
- Αν το προϊόν εμφανίσει κάποιο ελάττωμα κατά τη διάρκεια της εγγύησης ο προμηθευτής έχει υποχρέωση να το επισκευάσει. Αν αρνηθεί να το επισκευάσει ή καθυστερήσει υπερβολικά να το επιδιορθώσει, έχετε δικαίωμα να ζητήσετε την αντικατάστασή του, ή την ακύρωση της αγοράς και την επιστροφή των χρημάτων σας. Σε περίπτωση που το προϊόν αντικατασταθεί η εγγύηση ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια.
- Αν το προϊόν παρουσιάσει κάποιο ελάττωμα μετά την λήξη της εγγύησης αλλά κατά την πιθανή διάρκεια ζωής του, τότε ο πωλητής πρέπει να σας εξασφαλίζει την απαιτούμενη παροχή τεχνικών υπηρεσιών και την προμήθεια ανταλλακτικών που χρειάζονται για την επισκευή του.
- Προσοχή!!! Σε πολλές περιπτώσεις ο νόμος δίδει το δικαίωμα υπαναχώρησης δηλαδή έχετε δικαίωμα να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση σε διάστημα 10 ημερών από την υπογραφή της, χωρίς να δώσετε καμία εξήγηση και χωρίς καμία επιβάρυνσή σας. Για παράδειγμα όταν αγοράζετε κάποιο προϊόν εκτός εμπορικού καταστήματος (στο δρόμο, στο γραφείο, στο σπίτι σας κλπ.) ή από απόσταση μέσω φυλλαδίων που αποστέλλονται ταχυδρομικά, τηλεόρασης, ή μιας αγγελίας στην εφημερίδα, όταν υπογράφετε σύμβαση χρονομεριστικής μίσθωσης κλπ. Το δικαίωμα υπαναχώρησης ασκείται πάντα ΕΓΓΡΑΦΑ και με συστημένη επιστολή ή Εξώδικο.
- Εάν έχετε αντιρρήσεις για κάποιο θέμα μετά από την αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας πρέπει να απευθύνεστε ΕΓΓΡΑΦΑ στην επιχείρηση και να ζητάτε την έγγραφη απάντησή της.
- Να κοινοποιείτε τα έγγραφά σας στο αρμόδιο υπουργείο και στις ενώσεις καταναλωτών.
- Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να απαντούν στις αιτήσεις σας έγγραφα το αργότερο μέσα σε δεκαπέντε μέρες από την κατάθεση ή εάν είναι αρμοδιότητα άλλης υπηρεσίας να την παραπέμψουν και να σας απαντήσει η αρμόδια υπηρεσία το αργότερο μέσα σε ένα μήνα.
Χρήσιμες διευθύνσεις που μπορείτε να απευθύνεστε για να καταγγείλετε το πρόβλημά σας:
1. ΕΚΠΟΙΖΩ Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, τηλ. κέντρο 010 330.44.44, Φαξ 010 33.00.591, οδός Βαλτετσίου αρ. 43-45 Αθήνα, Τ.Κ. 106 81, για όλα τα καταναλωτικά θέματα.
2. Συνήγορος του Πολίτη, για προβλήματα με τις δημόσιες υπηρεσίες, τηλ. κέντρο 010 7289600 - 30, Φαξ. 010 7292129, οδός Χατζηγιάννη Μέξη αρ. 5, Τ.Κ. 115 28
3. Τραπεζικός Μεσολαβητής, για τραπεζικά θέματα, τηλ. κέντρο 010 3376700, Φαξ, 010 3238 821, οδός Καραγιώργη Σερβίας αρ. 12-14, Αθήνα, Τ.Κ. 105 62.
Μόλις μίλησα και με τον κύριο στο τηλέφωνο! Δεν δέχεται να επιστρέψει τα χρήματα παρά το γεγονός ότι οι μπότες που μου πούλησε για αδιάβροχες παίρνουν νερό.
Στο τέλος μάλιστα μου έκλεισε και το τηλέφωνο όταν του ανέφερα ότι θα αναφερθώ στο πρόβλημα και σε διάφορα φόρα που είμαι μέλος!
Αυτήν την στιγμή τρέμω από τα νεύρα μου!
Θα περάσω από εκεί το Σάββατο να δω τι θα μου πει κατά πρόσωπο.
Θα ενημερώσω την προστασία καταναλωτή και θα δω τι μπορεί να γίνει. Θα το τραβήξω το θέμα γιατί μου την έσπασε τρομερά ο τρόπος του παρά το γεγονός ότι εγώ ήμουν ευγενέστατος. (Ίσως αυτό έφταιξε)
Τον πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος πριν λίγο. Άρχισε να τα μασάει μου λέει το φιλαράκι. Φαινόταν ότι έχει την φωλιά του χεσμένη. Έλεγε μα μου και ότι δεν είπα ο ίδιος τίποτα για το πόσο πολύ θα ήταν αδιάβροχο και πράσινα άλογα!
Αν θέλει ας πάρει κάτι άλλο από το μαγαζί με αυτά τα χρήματα. Αν θέλει να πάρει πίσω τα χρήματα του ας μου κάνει δικαστήριο, θα πω και εγώ εκεί ό,τι θέλω. Άκου τι είπε ο "επαγγελματίας"!
Έπεται και συνέχεια... το κακό για αυτόν είναι ότι έπεσε σε άτομο που δεν το νοιάζουν και τόσο τα χρήματα μπροστά στην ηθική δικαίωση!!
spyrakos35
05/04/2012, 19:26
.....Αν θέλει ας πάρει κάτι άλλο από το μαγαζί με αυτά τα χρήματα. Αν θέλει να πάρει πίσω τα χρήματα του ας μου κάνει δικαστήριο, θα πω και εγώ εκεί ό,τι θέλω. Άκου τι είπε ο "επαγγελματίας"!.....
σου το είπα....
πάρε κάτι άλλο και μην τρέχεις.... μεχρι να δικαιωθείς (και αν) η γυναίκα θα είναι χωρίς μπότες και εσύ μαύρος από την παντόφλα....
άστο να παει στο διάολο.... ούτως ή άλλως δεν χάνεις τα λεφτά σου.....
Μόλις μίλησα και με τον κύριο στο τηλέφωνο! Δεν δέχεται να επιστρέψει τα χρήματα παρά το γεγονός ότι οι μπότες που μου πούλησε για αδιάβροχες παίρνουν νερό.
Στο τέλος μάλιστα μου έκλεισε και το τηλέφωνο όταν του ανέφερα ότι θα αναφερθώ στο πρόβλημα και σε διάφορα φόρα που είμαι μέλος!
Αυτήν την στιγμή τρέμω από τα νεύρα μου!
Ρε φίλε, κάνε κανά τσιγάρο και χαλάρωσε... Μπότες στο κάτω-κάτω αγόρασες (και μάλιστα μπάτζετ προϊόν) όχι καταδυτικό εξοπλισμό. Η έννοια "αδιάβροχος" έχει πολλές διαβαθμίσεις, εκτός και αν μαζί με τις μπότες σου έδωσε και γραπτή εγγύηση ότι είναι στεγανές στις τόσες ατμόσφαιρες. Το πιο πιθανό είναι ότι τη δουλειά τους θα την κάνουν μια χαρά επάνω στη μηχανή (ε, δε θα πας και για χταπόδια). Αφού μάλιστα δέχεται να στις αλλάξει με άλλες, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σκας τόσο πολύ. Ούτε σε κορόιδεψε ο άνθρωπος, ούτε τον κινέζο κάνει.
GIXXERAKIAS
05/04/2012, 21:15
Ρε φίλε, κάνε κανά τσιγάρο και χαλάρωσε... Μπότες στο κάτω-κάτω αγόρασες (και μάλιστα μπάτζετ προϊόν) όχι καταδυτικό εξοπλισμό. Η έννοια "αδιάβροχος" έχει πολλές διαβαθμίσεις, εκτός και αν μαζί με τις μπότες σου έδωσε και γραπτή εγγύηση ότι είναι στεγανές στις τόσες ατμόσφαιρες. Το πιο πιθανό είναι ότι τη δουλειά τους θα την κάνουν μια χαρά επάνω στη μηχανή (ε, δε θα πας και για χταπόδια). Αφού μάλιστα δέχεται να στις αλλάξει με άλλες, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σκας τόσο πολύ. Ούτε σε κορόιδεψε ο άνθρωπος, ούτε τον κινέζο κάνει.
Συμφωνώ σε όλα.:wave2:
ps:Tis επόμενες να τις δοκιμάσει καλύτερα.....να τσί βάλει κάτω από την βρύση και να τις γεμίσει ώς απάνου!Αν χάσουν νερό από κάπου να τσί επιστρέψει πίσω.:p
Joyrider
05/04/2012, 21:28
Δεν ξέρω τι σημαίνει το 100% αδιάβροχο για τον καθένα μας αλλά το να βυθίσεις την 100% αδιάβροχη σε 3 δάχτυλα νερό και να περάσει μεγάλη ποσότητα είναι κάπως. Δεν μας είπε σε πόσο νερό την έβαλε το παιδί ή πόση ώρα, αλλά οδηγώντας σε βροχή σίγουρα με παραπάνω πίεση θα πέφτει το νερό απ' ότι σε μια λεκάνη. Αυτή βέβαια είναι water resistant όχι proof.
Προσωπικά μπότες goretex που τις έχω δοκιμάσει με παρόμοιο τρόπο σε πλημμυρισμένο δρόμο αλλά και σε πολύ χιόνι δεν υπήρχε υποψία νερού στο εσωτερικό τους μετά.
Δεν ξέρω τι σημαίνει το 100% αδιάβροχο για τον καθένα μας αλλά το να βυθίσεις την 100% αδιάβροχη σε 3 δάχτυλα νερό και να περάσει μεγάλη ποσότητα είναι κάπως.
Άλλο να την βάλεις μέσα σε 3 δάχτυλα νερό και άλλο να την βουτήξεις μέσα μέχρι το φερμουάρ. Και επίσης, όταν οδηγάς στην βροχή πέφτει (συνήθως) πολύ λιγότερο νερό πάνω στην μπότα (και σε πολύ λιγότερα σημεία, και σε πολύ πιο συγκεκριμένα σημεία, και για πολύ λιγότερο χρόνο), απ' το να την βάλεις και να την αφήσεις μέσα σε λεκάνη...
Το να βάζουμε τη μπότα στη λεκάνη και να περιμένουμε να μείνει στεγανή είναι κατ'εμέ άκυρο, μπότες μηχανής αγόρασες, όχι γαλότσες. Το "100% αδιάβροχες" δε σημαίνει τι ίδιο στις μπότες και στα ρολόγια καταδύσεων (άσε που οι δικές σου τελικά ούτε αυτό δεν είναι). Αν μάλιστα πας στο δικαστήριο και τους πεις τι τεστ έκανες, δε νομίζω ότι θα αντιμετωπιστείς με μεγάλη κατανόηση.
Άλλο να την βάλεις μέσα σε 3 δάχτυλα νερό και άλλο να την βουτήξεις μέσα μέχρι το φερμουάρ. Και επίσης, όταν οδηγάς στην βροχή πέφτει (συνήθως) πολύ λιγότερο νερό πάνω στην μπότα (και σε πολύ λιγότερα σημεία, και σε πολύ πιο συγκεκριμένα σημεία, και για πολύ λιγότερο χρόνο), απ' το να την βάλεις και να την αφήσεις μέσα σε λεκάνη...
δε μπορει... απο καπου θα σκασει ο orizontas να αρχιζει να μας βριζει και να μας πει για διαβαση ρεματος με converse All Star .. σαν πραγματικο αλανι........
Joyrider
05/04/2012, 22:01
Συμφωνώ, παίζει ρόλο μέχρι ποιο ύψος είναι η αδιαβροχοποίηση όπως λες. Αρκεί να έχει φυσικά, όχι δηλαδή όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.
edit: Ελπίζω όντως να ήταν 2-3 δάχτυλα το νερό και όχι τελείως υποβρύχιο το τεστ :lol:
Δεν ξέρω τι σημαίνει το 100% αδιάβροχο για τον καθένα μας αλλά το να βυθίσεις την 100% αδιάβροχη σε 3 δάχτυλα νερό και να περάσει μεγάλη ποσότητα είναι κάπως. Δεν μας είπε σε πόσο νερό την έβαλε το παιδί ή πόση ώρα, αλλά οδηγώντας σε βροχή σίγουρα με παραπάνω πίεση θα πέφτει το νερό απ' ότι σε μια λεκάνη. Αυτή βέβαια είναι water resistant όχι proof.
Προσωπικά μπότες goretex που τις έχω δοκιμάσει με παρόμοιο τρόπο σε πλημμυρισμένο δρόμο αλλά και σε πολύ χιόνι δεν υπήρχε υποψία νερού στο εσωτερικό τους μετά.
Σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα πήραν αρκετό νερό και την έβαλα περίπου 4 εκατοστά μέσα. Τις έβαζα σταδιακά ώστε αν πάρει να δω και από που παίρνει.
Το φερμουάρ στην συγκεκριμένη μποτα ξεκινάει πάνω από την σόλα. Και από εκεί πήρε.
Συμφωνώ, παίζει ρόλο μέχρι ποιο ύψος είναι η αδιαβροχοποίηση όπως λες. Αρκεί να έχει φυσικά, όχι δηλαδή όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.
edit: Ελπίζω όντως να ήταν 2-3 δάχτυλα το νερό και όχι τελείως υποβρύχιο το τεστ :lol:
Δεν με ενδιαφέρει να είναι αδιάβροχη ψιλά. Εκεί ούτως ή άλλως θα καλύπτεται από το παντελόνι που θα φοράει και από το αδιάβροχο πάνω από το παντελόνι. Με ενδιαφέρει να μην παίρνει από τον αστράγαλο και κάτω.
Το να βάζουμε τη μπότα στη λεκάνη και να περιμένουμε να μείνει στεγανή είναι κατ'εμέ άκυρο, μπότες μηχανής αγόρασες, όχι γαλότσες. Το "100% αδιάβροχες" δε σημαίνει τι ίδιο στις μπότες και στα ρολόγια καταδύσεων (άσε που οι δικές σου τελικά ούτε αυτό δεν είναι). Αν μάλιστα πας στο δικαστήριο και τους πεις τι τεστ έκανες, δε νομίζω ότι θα αντιμετωπιστείς με μεγάλη κατανόηση.
Αν πάω σε δικαστήριο και πω ότι μου πούλησαν waterresistant μπότα για waterproof μια χαρά κατανόηση θα βρω. Με δυο δικηγόρους μίλησα! Και οι 2 μου είπαν ότι εντός 6μηνου έχω το δικαίωμα επιστροφής και τα λεφτά μου πίσω!
Τον ρώτησα αν μπορεί να φέρει άλλο ζευγάρι και να το πληρώσω και μου είπε όχι και να πάρω κάτι άλλο από το μαγαζί του ίδιας αξίας. Πρώτον εγώ μπότες θέλω μόνο καθώς μόνο αυτές μας λείπουν και δεύτερον ξέρουμε καλά πως οι αρχικές τιμές είναι στην κορυφή σε αυτά τα καταστήματα και ότι θα έχει αρχική τιμή 100 θα είναι αξίας 50!
Joyrider
05/04/2012, 22:20
Σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα πήραν αρκετό νερό και την έβαλα περίπου 4 εκατοστά μέσα. Τις έβαζα σταδιακά ώστε αν πάρει να δω και από που παίρνει.
Αν όντως ισχύει αυτό, τότε στο φανάρι να σταματήσεις με βροχή έχουν πάρει νερό....
Δεν με ενδιαφέρει να είναι αδιάβροχη ψιλά. Εκεί ούτως ή άλλως θα καλύπτεται από το παντελόνι που θα φοράει και από το αδιάβροχο πάνω από το παντελόνι. Με ενδιαφέρει να μην παίρνει από τον αστράγαλο και κάτω.
Σε ενδιαφέρει πιο πολύ να έχει ενίσχυση το φερμουάρ που είναι τρωτό σημείο για είσοδο νερού. Ειδικά σε φερμουάρ που φτάνουν μέχρι τη σόλα. Να είναι κάπως έτσι δηλαδή:
252572
ρε φιλε Viper, εγω πληρωσα ηλεκτρολογο 65 ευρω να βαλω ρελαι διαφυγης στον ηλ.πινακα...
δεν πηγα ομως να βαλω το πηρουνι στην πριζα για να αποδειξω οτι δεν κανει δουλεια
εξαλου , περα απο το Gore tex , το δερμα απο μονο του δεν ειναι αδιαβροχο, απλα υποστηριζεται απο αδιαβροχες μεμβρανες που κι αυτες εχουν τα ορια τους (αναλογα με το κοστος)
το ιδιο συμβαινει ΚΑΙ στα μπουφαν
Αν όντως ισχύει αυτό, τότε στο φανάρι να σταματήσεις με βροχή έχουν πάρει νερό....
Σε ενδιαφέρει πιο πολύ να έχει ενίσχυση το φερμουάρ που είναι τρωτό σημείο για είσοδο νερού. Ειδικά σε φερμουάρ που φτάνουν μέχρι τη σόλα Να είναι κάπως έτσι δηλαδή:
252572
Το πρώτο ζευγάρι που πήραμε αυτό που δέχτηκε και μας άλλαξε έτσι ήταν. Είχε αυτήν την μεμβράνη. Αλλά έπαιρνε νερό από εκεί που ενώνεται ας πούμε το φερμουάρ με την σόλα, χαμηλά. Και όχι σταγονίτσες... αρκετό! Το δεύτερο ζευγάρι δεν είχε αυτήν την μεμβράνη αν και υποτίθεται πως απλά άλλαζε το χρώμα... τώρα πως γίνεται αυτό μην με ρωτάς! Γι'αυτό σου λέω. Το θέμα μπάζει από παντού!
ρε φιλε Viper, εγω πληρωσα ηλεκτρολογο 65 ευρω να βαλω ρελαι διαφυγης στον ηλ.πινακα...
δεν πηγα ομως να βαλω το πηρουνι στην πριζα για να αποδειξω οτι δεν κανει δουλεια
εξαλου , περα απο το Gore tex , το δερμα απο μονο του δεν ειναι αδιαβροχο, απλα υποστηριζεται απο αδιαβροχες μεμβρανες που κι αυτες εχουν τα ορια τους (αναλογα με το κοστος)
το ιδιο συμβαινει ΚΑΙ στα μπουφαν
Φίλε μου άλλο να μην παίρνει νερό μετά από 3 ώρες σε καταρρακτώδη βροχή και άλλο να παίρνει μετά από 30 δευτερόλεπτα. Και ΞΑΝΑΛΕΩ ότι μου πούλησε για waterproof μπότες που είναι water resistant!
Σε μένα στο τηλέφωνο συνέχισε να λέει πολλές φορές ότι είναι όντως αδιάβροχες, ενώ όταν τον πήρε ο δικηγόρος τα μάσαγε και έλεγε ότι δεν είπε πόσο αδιάβροχες ήταν... και ότι αν τον πάω στο δικαστήριο θα πει άλλα! ΘΡΑΣΣΟΣ!!!
Το φερμουάρ στην συγκεκριμένη μποτα ξεκινάει πάνω από την σόλα. Και από εκεί πήρε.
Από το φερμουάρ θα πάρει 100%, αν πέσει πολύ νερό. Συνήθως, όμως, από μέσα έχουν δεύτερο φλαπ που συγκρατεί το νερό που πέρασε από το φερμουάρ. Αν οι δικές σου δεν έχουν, τότε φυσικό είναι να πάρουν νερό (και απολύτως προφανές, δεν χρειάζεται καν να τις δοκιμάσεις). Το ξαναλέω όμως. Το να βάλεις τις μπότες μέσα σε λεκάνη μέχρι το φεμουάρ, δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό τεστ. Μπορεί κάποιες (εξαιρετικής ποιότητας) μπότες να κρατάνε, ενώ κάποιες άλλες όχι. Και οι δύο "αδιάβροχες" λέγονται. Οι μεν καλύτερες, οι δε χειρότερες... Πιστεύω ότι σε ρεαλιστικές συνθήκες θα την κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Αν έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο να θέλεις μπότες που είναι ακόμα πιο αδιάβροχες θα πρέπει να ψάξεις συγκεκριμένα μοντέλα / μάρκες που φημίζονται για την αδιαβροχοποίησή τους (δεν αρκεί, δηλαδή, το ότι απλά χαρακτηρίζονται "αδιάβροχες"). Ειδικά για συνεπιβάτη όμως, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Εσύ όμως ξέρεις καλύτερα την χρήση που τους επιφυλάσσεις...
Από το φερμουάρ θα πάρει 100%, αν πέσει πολύ νερό. Συνήθως, όμως, από μέσα έχουν δεύτερο φλαπ που συγκρατεί το νερό που πέρασε από το φερμουάρ. Αν οι δικές σου δεν έχουν, τότε φυσικό είναι να πάρουν νερό (και απολύτως προφανές, δεν χρειάζεται καν να τις δοκιμάσεις). Το ξαναλέω όμως. Το να βάλεις τις μπότες μέσα σε λεκάνη μέχρι το φεμουάρ, δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό τεστ. Μπορεί κάποιες (εξαιρετικής ποιότητας) μπότες να κρατάνε, ενώ κάποιες άλλες όχι. Και οι δύο "αδιάβροχες" λέγονται. Οι μεν καλύτερες, οι δε χειρότερες... Πιστεύω ότι σε ρεαλιστικές συνθήκες θα την κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Αν έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο να θέλεις μπότες που είναι ακόμα πιο αδιάβροχες θα πρέπει να ψάξεις συγκεκριμένα μοντέλα / μάρκες που φημίζονται για την αδιαβροχοποίησή τους (δεν αρκεί, δηλαδή, το ότι απλά χαρακτηρίζονται "αδιάβροχες"). Ειδικά για συνεπιβάτη όμως, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Εσύ όμως ξέρεις καλύτερα την χρήση που τους επιφυλάσσεις...
Η χρήση θα είναι στις Άλπεις όπου κάθε χρόνο έχει καταρρακτώδεις βροχές ωρών! Όσοι πήγαν μου λένε και μου ξαναλένε για αδιάβροχα και μπότες κλπ. Γι'αυτό και διευκρίνησα στον πωλητή ότι θέλω 100% αδιάβροχες μπότες.
Όσο για το τεστ μην νομίζετε ότι πάνω στην μηχανή με την πίεση των 100 και 120 χιλιομέτρων την ώρα η καταρρακτώδης βροχή θα φερθεί καλύτερα στις μπότες!
Οι δικιές μου πάλι των 120 ευρώ μπότες είναι Soubirac. 4 χρόνια την κυριακή πάτησα και μέσα σε λίμνη μέχρι τον αστράγαλο για να βγάλω μια φωτό όπως την ήθελα. Σταγόνα δεν πήρε. Το ίδιο τεστ είχα κάνει και σε αυτές! το ίδιο τεστ έχω κάνει και σε δυο ζευγάρια χειμερινά γάντια. Το ίδιο τεστ βλέπω και σε βιντεάκια στο youtube να κάνει ο κόσμος στις μπότες και στα γάντια που θέλει να αποδείξει ότι είναι αδιάβροχα!
Το βλέπετε κάποιοι ακραίο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γιατί ακόμα περισσότερο νερό θα κλειθούν να φάνε!
Και ΞΑΝΑΜΑΤΑΛΕΩ! μου πούλησε water resistant μπότες για 100% αδιάβροχες... Πόσες φορές να το πω πια μέχρι να το καταλάβετε;
Η χρήση θα είναι στις Άλπεις όπου κάθε χρόνο έχει καταρρακτώδεις βροχές ωρών! Όσοι πήγαν μου λένε και μου ξαναλένε για αδιάβροχα και μπότες κλπ. Γι'αυτό και διευκρίνησα στον πωλητή ότι θέλω 100% αδιάβροχες μπότες.
μεχρι ποσα λεφτα του ειπες οτι μπορεις να διαθεσεις? σε ρωταω γιατι η FALCO σαν ονομα δεν ειναι : ουτε Alpinestars, ουτε Gaerne , ουτε Sidi
αν εσυ του ειπες οτι δινεις μεχρι 100 ευρω, βαρια μεχρι 120 , ο πωλητης μαλλον προσπαθησε να σε ικανοποιησει και να πετυχει μια πωληση , τοσο απλο...
Το αν τελικά οι μπότες κάνουν για την χρήση που τις θέλεις, είναι κάτι που εσύ το ξέρεις καλύτερα.
Από την στιγμή, όμως, που έχουν μεμβράνη αδιαβροχοποίησης, έχουν φερμουάρ που (προσπαθεί, έστω) να είναι στεγανό, που δεν έχουν κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα και που ο κατασκευαστής της χαρακτηρίζει "αδιάβροχες", τότε, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποιο ISO στανταρ αδιαβροχότητας για μπότες, ο πωλητής μάλλον με "καλή πίστη" ενήργησε όταν σου τις πούλησε για αδιάβροχες. ΕΠΙΣΗΜΗ διάκριση μεταξύ water-resistant και water-proof (τονίζω το "επίσημη") καθώς και ΕΠΙΣΗΜΟΙ βαθμοί αδιαβροχοποίησης για μπότες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Από εκεί και πέρα, ότι πληρώνεις παίρνεις. Πάντως, αν πας σε δικαστήριο κατηγορώντας τον πωλητή ότι σε εξαπάτησε, πιστεύω ότι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...
Άποψή μου: Αν πιστεύεις ότι δεν σου κάνουν, ζήτησε από τον μαγαζί να σου τις αλλάξει με κάποιες πολύ πιο επώνυμες (Alpinestarts, Gaerne, Sidi, κ.λπ.) καλύπτοντας την διαφορά στην τιμή. Καλύτερη συμβιβαστική λύση δεν μπορώ να φανταστώ...
Joyrider
05/04/2012, 23:38
διευκρίνησα στον πωλητή ότι θέλω 100% αδιάβροχες μπότες.
μου πούλησε water resistant μπότες για 100% αδιάβροχες...
ο πωλητης μαλλον προσπαθησε να σε ικανοποιησει
:hypnotize
Cpt. Haddock
06/04/2012, 09:49
Η χρήση θα είναι στις Άλπεις όπου κάθε χρόνο έχει καταρρακτώδεις βροχές ωρών! [...]
Δε θεωρεις λοιπον οτι θα επρεπε να δωσεις κατι παραπάνω στην αγορα?
Οι δικηγόροι φυσικά θα σου πουν για το δικαστήριο γιατι η αμοιβη τους ειναι σιγουρη
spyrakos35
06/04/2012, 09:59
.....σε ρωταω γιατι η FALCO σαν ονομα δεν ειναι : ουτε Alpinestars, ουτε Gaerne , ουτε Sidi...
δεν σε βλέπω να γράφεις rev it και με αγχώνεις αγαπούλα......
devil's animal
06/04/2012, 11:32
εγω παλι λεω να το κυνηγησεις και να πας δικαστηριο...
πιστευω θα δικαιωθεις...
εχουμε καταντησει να διεκδικουμε τα αυτονοητα.
ο αλλος παει να κανει την πωληση και δεν τον νοιαζει για αυτο που του λεει ο πελατης.
τον νοιαζει να δωσει το προϊον.
γιατι αν ηταν σωστος, ακομα και αν του ειχε βαλει χρηματικο περιορισμο, θα του ελεγε στα ισα οτι με αυτα τα χρηματα δεν προκειται να βρει κατι αδιαβροχο.
αλλα κουτοπονηρα σκεφτηκε οτι ποτε δεν θα εκανε καποιο τεστ, και οταν θα διαπιστωνε οτι δεν ηταν αδιαβροχες θα ηταν πολυ αργα...:rolleyes:
δλδ πως θα σας φαινοταν αν σας ελεγαν οτι η βαση τοιχου της τηλεορασης που πηρατε λεει οτι αντεχει 60 κιλα βαρος, η tv σας ειναι 50 και μολις πατε να κρεμασετε δοκιμαστικα ενα σακι τσιμεντο (επισης 50κ) αυτη καταρεει??
spyrakos35
06/04/2012, 11:50
και η δικαίωση ποια θα είναι?
α. θα του επιστραφούν τα λεφτα νομιμοτόκως
β. θα συνεχίσει να του δίνει τις ίδιες μπότες μέχρι να περάσει κάποιο ζευγάρι το τεστ
γ. θα φάει πρόστιμο ο καταστηματάρχης + α
δ. όλα τα παραπάνω μαζί
ποιο το νόημα? ποιο το επιπλέον κέρδος? πιο πολύ κερδισμένος θα βγει (έβγαινε πλέον, γιατί τώρα, μετά από τόσες μανούρες, ούτε εγώ δεν θα τα γύριζα ή θα άλλαζα το προιον) αν πάρει ένα "σωστό" προιόν άλλης εταιρείας από τον ίδιο εμπορο διεκδικώντας καλύτερη τιμή (λόγω ψυχικής οδύνης - για να μην ξεχάσουμε και τα δικαστηριακά) παρά με όλο αυτό το τρέξιμο το οποίο όταν ξεκαθαρίσει (σε κάποια χρόνια) και εφόσον το κατάστημα υπάρχει ακόμα (κρίση γαρ) είναι αμφιβόλου αποτελέσματος (αν - λέμε άν- δικαιωθεί ο μαγαζάτορας?).....
ας βάλουμε λιγο ευελιξία στην ζωή μας....
μεχρι ποσα λεφτα του ειπες οτι μπορεις να διαθεσεις? σε ρωταω γιατι η FALCO σαν ονομα δεν ειναι : ουτε Alpinestars, ουτε Gaerne , ουτε Sidi
αν εσυ του ειπες οτι δινεις μεχρι 100 ευρω, βαρια μεχρι 120 , ο πωλητης μαλλον προσπαθησε να σε ικανοποιησει και να πετυχει μια πωληση , τοσο απλο...
Την προηγούμενη φορά που είχαμε πάει πριν καιρό και τις είδε η κοπέλα μου και τις άρεσαν μας είχε πει 170 ευρώ. Τώρα που ξαναπήγαμε μας είπε ότι ήταν σε προσφορά 100 ευρώ.
Το αν τελικά οι μπότες κάνουν για την χρήση που τις θέλεις, είναι κάτι που εσύ το ξέρεις καλύτερα.
Από την στιγμή, όμως, που έχουν μεμβράνη αδιαβροχοποίησης, έχουν φερμουάρ που (προσπαθεί, έστω) να είναι στεγανό, που δεν έχουν κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα και που ο κατασκευαστής της χαρακτηρίζει "αδιάβροχες", τότε, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποιο ISO στανταρ αδιαβροχότητας για μπότες, ο πωλητής μάλλον με "καλή πίστη" ενήργησε όταν σου τις πούλησε για αδιάβροχες. ΕΠΙΣΗΜΗ διάκριση μεταξύ water-resistant και water-proof (τονίζω το "επίσημη") καθώς και ΕΠΙΣΗΜΟΙ βαθμοί αδιαβροχοποίησης για μπότες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Από εκεί και πέρα, ότι πληρώνεις παίρνεις. Πάντως, αν πας σε δικαστήριο κατηγορώντας τον πωλητή ότι σε εξαπάτησε, πιστεύω ότι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...
Άποψή μου: Αν πιστεύεις ότι δεν σου κάνουν, ζήτησε από τον μαγαζί να σου τις αλλάξει με κάποιες πολύ πιο επώνυμες (Alpinestarts, Gaerne, Sidi, κ.λπ.) καλύπτοντας την διαφορά στην τιμή. Καλύτερη συμβιβαστική λύση δεν μπορώ να φανταστώ...
Ρε αδερφέ με τα νεύρα μου παίζεις;;; Να το πω και 4η φορά;;; ε δεν το λέω!
sapila racing
06/04/2012, 12:21
Η εμπειρία πάντως λέει οτι καμμία μεμβράνη που να αναπνέει εκτός Goretex δεν ειναι 100 αδιάβροχη. Και Goretex με 100 Ευρω δεν παίζει με την καμμία.
:hypnotize
Ε μα πως να το γράψω πιο ξεκάθαρα δεν ξέρω!!! Όταν τους λες ότι μου πούλησε water resistant μπότες για 100% αδιάβροχες και σου λέει ο άλλος ότι ενήργησε καλή τη πίστη... εκεί σηκώνεις στα χέρια ψηλά!
Δε θεωρεις λοιπον οτι θα επρεπε να δωσεις κατι παραπάνω στην αγορα?
Οι δικηγόροι φυσικά θα σου πουν για το δικαστήριο γιατι η αμοιβη τους ειναι σιγουρη
170 έχουν αρχική τιμή, και ήταν απλά σε προσφορά γιατί βγήκε το επόμενο μοντέλο και έμειναν σπασμένα νούμερα.
Η εμπειρία πάντως λέει οτι καμμία μεμβράνη που να αναπνέει εκτός Goretex δεν ειναι 100 αδιάβροχη. Και Goretex με 100 Ευρω δεν παίζει με την καμμία.
Συμφωνώ, αλλά η Goretex είναι μεμβράνη που σου δίνει ΠΛΗΡΗ αδιαβροχοποίηση για 8 ώρες!! Όταν ο άλλος λέει ότι έχει μια κάποια άλλη αδιάβροχη μεμβράνη η μπότα περιμένεις να αντέξει πάνω από 30 δευτερόλεπτα... Δεν την θέλω για να πάω μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα.
chr1s_86
06/04/2012, 13:42
Όταν ο άλλος λέει ότι έχει μια κάποια άλλη αδιάβροχη μεμβράνη η μπότα περιμένεις να αντέξει πάνω από 30 δευτερόλεπτα... Δεν την θέλω για να πάω μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα.
Έχεις απόλυτο δίκιο...
Δεν ξέρω βέβαια αν οι Gore-tex μπότες κάνουν και για γαλότσες :tooth: αλλά για τη χρήση που αναφέρεις μάλλον είναι μονόδρομος...
...
Δεν ξέρω βέβαια αν οι Gore-tex μπότες κάνουν και για γαλότσες ...
Όχι.
StavrosMAGNA
06/04/2012, 17:20
ΟΥΦΦΦ το διάβασα όλο το κατεβατό μέχρι που δεν ειδα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ που να συμβαδίζει με τα δίκια του ΠΕΛΑΤΗ!
Το δίκιο του πελάτη δεν διαχωρίζεται από τη στιγμή που "δεν έδωσε κάτι παραπάνω" για ανώτερης ποιότητας προιόν! Αφου ο πωλητής δεν τον απέτρεψε από την αγορά του ακατάλληλου προιόντος ΑΡΑ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ! Σας μιλάω κάπως .... από περίεργη θέση καθότι Αντιπρόσωπος γνωστής Ιταλικής Φίρμας Μποτών! Στο Εξωτερικό όμως! Προσωπικά εάν για κάποιο λόγο δεν μπορώ να 'καλύψω' τον πελάτη μου ... τον διώχνω - ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΩ .Πιστέψτε με ,κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια πράτοντας έτσι! Βέβαια στην ανάλογη περίπτωση των δικών μου προιόντων ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΩ να βάλω και σε λεκάνη και σε τουαλέτα και όπου ... για να πίσω τον υποψήφιο αγοραστή! ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ! Εάν πιστεύεις σε αυτό που εμπορεύεσαι, κάνεις ... που και που και την επίδειξή σου! Στο κάτω κάτω ΟΛΟΙ οφελιμένοι βγαίνουμε από αυτό! Και ένα τελευταίο για τους υπόλοιπους φίλους ... άλλο ΧΥΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ - ΑΛΛΟ ΧΥΜΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ , έτσι και άλλο τεχνολογία wateresist άλλο waterPROOF όπως σωστά αναφέρθηκε ! (σ.σ. Μην προσπαθείτε με λίγα λεφτά να σας προσφέρουν Ανώτερη ποιότητα - απλά δεν γίνεται)
viper....
Σωστότατος........
Εμένα πάντως ο πωλητής της Colori το χειμώνα που πήρα μπότες gore tex με προέτρεψε να τις βάλω σε κουβά για να δω αν μπάζουν νερό και αν ναι...να τις πάω πίσω
ΟΥΦΦΦ το διάβασα όλο το κατεβατό μέχρι που δεν ειδα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ που να συμβαδίζει με τα δίκια του ΠΕΛΑΤΗ!
Το δίκιο του πελάτη δεν διαχωρίζεται από τη στιγμή που "δεν έδωσε κάτι παραπάνω" για ανώτερης ποιότητας προιόν!
(σ.σ. Μην προσπαθείτε με λίγα λεφτά να σας προσφέρουν Ανώτερη ποιότητα - απλά δεν γίνεται)
εσυ ποιον δικαιολογεις συμπερασματικα? γιατι απο τα 2 παραπανω (στο ιδιο ποστ) δεν καταλαβα
Στο κουβά με το νερό στα 20-30 cm που θα τις βουτήξεις, είναι σχεδόν ατμοσφαιρική η πίεση.
Αν είναι αδιάβροχες δεν πρέπει να βάλουν σταγόνα. Δεν τους ρίχνεις δα και με
πυροσβεστική μάνικα.
Και στο κατω κάτω κάποιος που οδηγαει μηχανή, κάποιο στιγμή θα πατήσει και μια λακουβα με νερο
μέσα.