View Full Version : τα φωτα σας νεος στο σπορ
fazer1000s
04/04/2012, 20:37
χαιρετε,ειμαι απο θεσσαλονικη χρονια μηχανοβιος αλλα δρομου ομως με πολλες και διαφορες μηχανες και ss kaι πιστα,αλλα λεω να ξεκινησω να κανω καμια δοκιμη στο βουνο γιατι κανω ποδηλατο πολυ βουνου και εχω πορωθει με το χωμα και το εντουρο.
τι προταση θα ηταν κατι πολυ οικονομικο και αξιοπιστο για αρχη και μικρο budget,φυσικα αν κανεις σαλονικιος εχει κατι ευχαριστως να το δω.
διλλημα 2τ η 4τ???
εξοπλισμος εννοειτε οτι υπαρχει σχεδον ολος ηδη.
ειμαι σιογυρος οτι υπαρχει ηδη τετοια συζητηση οπως ειδα αλλα δεν καλυφθηκα.
το τετράχρονο ισως είναι πιο φιλικο για νεο αναβάτη στο βουνο, αλλα εγώ προσωπικά προτιμω τα δίχρονα απο άποψη service. θεωρώ οτι είναι πιο εύκολο να το κάνεις μονος σου, και πιο φτηνό αν κάτσει καμμια "καλη" ζημιά.
οσο αναφορά το μηχανάκι, ktm.
εξοπλισμος εννοειτε οτι υπαρχει σχεδον ολος ηδη.
Χωμάτινος..??
Χωμάτινος..??
Δεν αναφέρεσαι σε χρυσό μπικίνι με λάσπη (υγρή κατά προτίμηση) να υποθέσω, οπότε δεν του λες του φίλου μας τι περιέχει ένας τέτοιος εξοπλισμός;
:smokin:
Ρωτάω σύντροφε γιατί αρκετός κόσμος που δεν έχει σχεση με το χώμα θεωρεί ότι είναι καλυμμένος από τα σφάλτινα κρανομποτομπουφανογαντια...
(ειδικά όταν οι βλέψεις του είναι για απλες χωμάτινες βόλτες χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις..)
Ρωτάω σύντροφε γιατί αρκετός κόσμος που δεν έχει σχεση με το χώμα θεωρεί ότι είναι καλυμμένος από τα σφάλτινα κρανομποτομπουφανογαντια...
(ειδικά όταν οι βλέψεις του είναι για απλες χωμάτινες βόλτες χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις..)
Δηλαδή για μια "μικρή" βόλτα "χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις" τα ασφάλτινα, π.χ. τουριστικές μπότες δεν προσφέρουν αρκετή προστασία;
Οταν λες ασφάλτινα; Κορντούρα ή δέρμα;Αν είναι κορντούρα ναι αλλά θέλει και θώρακα, θέλει και επιγωνατίδες. Για εντούρο δεν κάνει. Για βόλτα και μόνο βόλτα ίσως. Παρέα έχεις; Βόλτα μόνος.....καλύτερα όχι.
Ότι έχει ο καθένας καλό είναι , έστω για αρχή...
Απο κεί κι έπειτα , μηχανάκια παίζουν πολλά σε καλές τιμές, μπορείς να ψάξεις απο κάτι αρκετά παλιό αλλά βολικό όπως XR400 μέχρι σε κάτι πιο σκληροτράχυλο όπως ΚΤΜ exc250 2T
fazer1000s
06/04/2012, 11:33
τετραχρονα δεν ξερω λογω sevice δυσκολα,ενω διχρονα πιανουν τα χερια μου οποτε σκεφτομαι οτι θα τα κανω τα βασικα μονος .
κτμ τωρα στα λεφτα μου ειναι ολα 2002 2003 και δεν ξερω απο θεμα αξιοπιστιας τι παιζει??
απο την αλλη σκεφτομουνα κανα wr αλλα πολυ παλιο και δεν ξωρω αν για να κερδισω 500 ευρω τα δωσω μετα για ανακατασκευη.
δυστυχως οπου φτωσος και η μοιρα του λενε.αχαχαχαχ
κτμ τωρα στα λεφτα μου ειναι ολα 2002 2003
στα πόσα παίζεις;
fazer1000s
06/04/2012, 13:25
στα πόσα παίζεις;
Κανονικα στο χιλιαρικο αλλα και 1500 ισως και κατι ακομα αν αξιζει το κοπο μπορει να βρω.
αυτο ειναι διλλημα γιατι νομιζω στο χιλιαρικο που μπορω περνεις χρεπι που θα θελει συνεχεια επισκευες ενω ισως με κατι ακομα μπορει να βρω κατι πιο αξιοπιστο,με νοιαζει η αξιοπιστια και οχι τοσο οι αναρησεις η τα φρενα να ειναι κορυφαια γιατι ειμαι αρχαριος.βεβαια οπως ειπα προερχομαι απο πιστα σερρων λιγο και πολυ downhill με ποδηλατο.
υπαρχει ΧR 400 με ολική επισκευή κινητήρα απο τον καλύτερο μηχανικό του χώρου στα 1500 euro.
fazer1000s
06/04/2012, 14:42
το θεμα ειναι που βρισκεται,εγω ειμαι θεσσαλονικη
chr1s_86
06/04/2012, 15:36
XR400
Μια ερώτηση, κάνει το XR για χρήση τύπου: "πάω 100 χλμ χαλαρή ασφάλτινη βόλτα και μπαίνω και σε όποιο χωματόδρομο/μονοπάτι βρω στο πλάι κτλ..." ;; Ή χρήση τύπου: "τις καθημερινές πάω στη δουλειά και το ΣΚ στο βουνό" ; ;
Μια ερώτηση, κάνει το XR για χρήση τύπου: "πάω 100 χλμ χαλαρή ασφάλτινη βόλτα και μπαίνω και σε όποιο χωματόδρομο/μονοπάτι βρω στο πλάι κτλ..." ;; Ή χρήση τύπου: "τις καθημερινές πάω στη δουλειά και το ΣΚ στο βουνό" ; ;
απόλυτα ταιριαστή ιδεολογία
fazer1000s
06/04/2012, 15:42
εγω βασικα θελω εντουρο μονο ουτε πινακιδες ουτε τιποτα μονο για σ/κ?ευκολη συντηρηση και λιγα εξοδα,μονος επισκευες και τετοια?
εγω βασικα θελω εντουρο μονο ουτε πινακιδες ουτε τιποτα μονο για σ/κ?ευκολη συντηρηση και λιγα εξοδα,μονος επισκευες και τετοια?
Βρίσκεις εντουρο μηχανακι (αναγκαστικά με πινακίδες τέλη και μεταβίβαση) και κάνεις την πλάκα σου.
Αλλιώς βρίσκεις ΜΧ μηχανάκι χωρίς τα παραπάνω έξοδα αλλά σου σπανε τα νεύρα στην εντουράδα λόγω κακής διαχείρισης υπερβολικής δύναμης.
τετραχρονα δεν ξερω λογω sevice δυσκολα,ενω διχρονα πιανουν τα χερια μου οποτε σκεφτομαι οτι θα τα κανω τα βασικα μονος .
κτμ τωρα στα λεφτα μου ειναι ολα 2002 2003 και δεν ξερω απο θεμα αξιοπιστιας τι παιζει??
απο την αλλη σκεφτομουνα κανα wr αλλα πολυ παλιο και δεν ξωρω αν για να κερδισω 500 ευρω τα δωσω μετα για ανακατασκευη.
δυστυχως οπου φτωσος και η μοιρα του λενε.αχαχαχαχ
Μια χαρά είναι τα ΚΤΜ. Εναν καλό έλεγχο το μοτόρι και απο εκεί και πέρα μεταχειρισμένο είναι 10 ετών όλο και κάτι θα θέλει.
fazer1000s
08/04/2012, 08:52
βρηκα ενα ktm exc 2003 250 σε καλη τιμη συ,φωνα με το car,τι πρεπει να προσεξω?αξιζει τον κοπο σαν μηχανακι?αυτο που παρατηρησα ειναι οτι τα ρουλεμαν τροχου εχουν ενα τζογο,βεβαια το θεωρω φυσιολογικη φθορα μαζι με λαστιχα τακακια
βρηκα ενα ktm exc 2003 250 σε καλη τιμη συ,φωνα με το car,τι πρεπει να προσεξω?αξιζει τον κοπο σαν μηχανακι?αυτο που παρατηρησα ειναι οτι τα ρουλεμαν τροχου εχουν ενα τζογο,βεβαια το θεωρω φυσιολογικη φθορα μαζι με λαστιχα τακακια
Tο μηχανάκι που αναφέρεις είναι σταθερή αξία στο εντούρο. Είναι αποδεδειγμένα από τα πιό ιδανικά μηχανάκια βουνού. Οσον αφορά τις φθορές ως εντούρο μεταχειρισμένο μηχανάκι λογικό είναι να έχει κάποιες φθορές τις οποίες εσύ πρεπει να δείς, να τις ζυγίσεις σε κόστος και να δεις αν σε συμφέρει η αγορά ή όχι. Τα ρουλεμάν που αναφέρεις πχ είναι κλασική φθορά και είναι αναλώσιμα αν είναι όμως πολύ φθαρμένα μπορεί να έχει φθορά και εσωτερικά η ζάντα άσε που λογικά θα θέλει και τσιμούχες. Αυτό το αναφέρω ως παράδειγμα γιατί πίσω απο μια φαινομενικά μικρή φθορά μπορεί να κρύβεται μια μεγαλύτερη. Γι αυτό το λόγο θέλει να την ψάξεις καλά την μοτό.
To EXC 250 του 03 είναι για παγκόσμιους. Εχει παρα παρα παρα παρα πολύ ΚΑΙ απότομο γκάζι το μηχανάκι, εχει τον παλιό σκελετό με γρήγορη γεωμετρία και όπως καταλαβαίνεις ο συνδυασμός είναι κατάλληλος για να σε στείλει στο νοσοκομείο. Αν το αγοράσεις βάλτου οπωσδήποτε στραμπιλιζατέρ.
Προτίμησε μονέλα από 04 και μετά τα οποία είναι κλάσεις ανώτερα από θέμα γραμμικής απόδοσης μοτέρ, γεωμετρίας σκελετού, αναρτήσεων κτλ.
fazer1000s
09/04/2012, 14:25
δυστυχως τα χρηματα που διαθετω κανονικα δεν ειναι ουτε για 2000 μοντελο οχι 2004 και μετα.για να καταλαβεις το ποσο μου ειναι για wr200 αλλα ετυχε μια περιπτωση τωρα που με καποιες μικροσυντηρησεις απο φιλο μηχανικο θα ειναι μια χαρα.
εμπειρεια με εντουρο δεν εχω αλλα απο πιστα και δρομο μπολικη.οπως και και πολυ dh.σιγουρα θα ειμαι προσεκτικος με οτι και αν επιλεξω
Τα βασικά θα τα κάνεις μόνος σου, είτε 4τ είτε 2τ .
Το θέμα και η διαφορά είναι στα χοντρά (μοτέρ).
Αν και πρώτο κριτήριο θα έπρεπε να ήταν το προσωπικό στιλ και το τι μας βολεύει οδηγικά, μας έχουν κάνει να αγοράζουμε μηχανάκια με γνώμονα τα φθηνά σέρβις :a018::a018::a018:
δυστυχως τα χρηματα που διαθετω κανονικα δεν ειναι ουτε για 2000 μοντελο οχι 2004 και μετα.για να καταλαβεις το ποσο μου ειναι για wr200 αλλα ετυχε μια περιπτωση τωρα που με καποιες μικροσυντηρησεις απο φιλο μηχανικο θα ειναι μια χαρα.
εμπειρεια με εντουρο δεν εχω αλλα απο πιστα και δρομο μπολικη.οπως και και πολυ dh.σιγουρα θα ειμαι προσεκτικος με οτι και αν επιλεξω
Φιλικά να σου πω πως πρέπει να ξανασκεφτείς τις προτεραιότητές σου .
Το άθλημα δυστυχώς θέλει μαρούλι . Δεν λέει κάτι να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να πάρεις ένα μηχανάκι . Και μετά τί ??
Αφού έχεις εμπειρία απο πίστες ξέρεις πολύ καλά οτι η αγορά της μηχανής δεν είναι και τόσο τρομερό έξοδο σε σχέση με αυτά που έρχονται απο πίσω .
Δεν αξίζει να πάρεις μια μηχανή και να παροπλιστεί σε μικρό διάστημα . Ούτε την κ@υλα σου θα κάνεις και τα λεφτά σου θα τα έχεις χάσει .
Αν επενδύσεις στο dh ας πούμε πιστεύω οτι περισσότερο θα το ευχαριστηθείς .
Πάντα φιλικά και μακάρι να σου έρθουν όλα καλά, ώστε να κάνεις αυτό που θές στο τέλος . :beer:
fazer1000s
09/04/2012, 16:06
Φιλικά να σου πω πως πρέπει να ξανασκεφτείς τις προτεραιότητές σου .
Το άθλημα δυστυχώς θέλει μαρούλι . Δεν λέει κάτι να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να πάρεις ένα μηχανάκι . Και μετά τί ??
Αφού έχεις εμπειρία απο πίστες ξέρεις πολύ καλά οτι η αγορά της μηχανής δεν είναι και τόσο τρομερό έξοδο σε σχέση με αυτά που έρχονται απο πίσω .
Δεν αξίζει να πάρεις μια μηχανή και να παροπλιστεί σε μικρό διάστημα . Ούτε την κ@υλα σου θα κάνεις και τα λεφτά σου θα τα έχεις χάσει .
Αν επενδύσεις στο dh ας πούμε πιστεύω οτι περισσότερο θα το ευχαριστηθείς .
Πάντα φιλικά και μακάρι να σου έρθουν όλα καλά, ώστε να κάνεις αυτό που θές στο τέλος . :beer:
κοιτα μαρουλι δυσκολα,αλλα εχω αλλη φιλοσοφια και παντα οτι εκανα το εκανε με το ζορι στα χρηματα γιατι νομιζω οτι αν κατι το επιμενεις θα σου βγει στο τελος.επισης ενταξει καμια σχεση με πιστα νομιζω το κοστος συνολικα,ασε που δεν θελω τρελλες απαιτησεις απο το βουνο για αρχη τουλαχιστον οποτε δεν νομιζω να αλλαζω καθε 6 μηνες λαστιχα.
στο dh εχω επενδυσει πολυ και οντως ειναι πολυ ευχαριστο αλλα εισαι συνεχως εξαρτημενος απο ενα αυτοκινητο και ενα οδηγο πραμα πολυ εκνευριστικο και διπλα απο το σπιτι μου εχω το κουρι και σειχ σου και καθομαι και το κοιταω τις περισσοτερες φορες ενω με ενα εντουρακι θα το αλονιζω.
ε και αμα δεν βγει δεν βγηκε,εμπειρειες ειμαστε.
χαιρομαι παντως που που ενδιαφερεστε για το θεμα μου.
fazer1000s
10/04/2012, 17:23
τελικα αγοραστηκε Ktm250 2003 και ειμαι πολυ χαρουμενος.τωρα ψαχνουμαι για μποτες και κρανος τα υπολοιπα υπαρχουν.
HelenKoR
10/04/2012, 19:09
Πότε πρόλαβες;
Καλολάσπωτο να είναι! :beer:
(κι εγώ θέλω κάποια στιγμή να μπω χώμα... για να δούμε)
fazer1000s
10/04/2012, 20:18
Πότε πρόλαβες;
Καλολάσπωτο να είναι! :beer:
(κι εγώ θέλω κάποια στιγμή να μπω χώμα... για να δούμε)
οταν εβαλα το ποστ ηδη εψαχνα καιρο και ημουν στο τσακ.ε και στη βραση κολλαει το σιδερο,ασε που αμα καθυστερουσα μπορει να αλλαζα γνωμη .αχχααχαχχα
τελικα αγοραστηκε Ktm250 2003 και ειμαι πολυ χαρουμενος.τωρα ψαχνουμαι για μποτες και κρανος τα υπολοιπα υπαρχουν.
:beer:
fazer1000s
11/04/2012, 16:46
σημερα το εβγαλα και βολτα λιγο,νομιζω οτι ξηλωνει χερια αν εισαι βαρυς στο γκαζι.χαχαχα
HelenKoR
11/04/2012, 16:57
:vroum: Αυτά είναι!
σημερα το εβγαλα και βολτα λιγο,νομιζω οτι ξηλωνει χερια αν εισαι βαρυς στο γκαζι.χαχαχα
Αν σου είναι πολύ απότομο <<παίξε>> λίγο με το power valve. A!! βασικό είναι να επαναφέρεις τις αναρτήσεις στις αρχικές ρυθμίσεις και να φτιάξεις το sag. Καλή αρχή με το ψάξιμο.
fazer1000s
11/04/2012, 20:13
παιζει κανα μανυαλ πουθενα?owners manual οχι τιποτα σπουδαιο