View Full Version : Αλλαγή λαδιών - κόστος κλπ
καλησπερα φιλαρακια.εχω το 650 με 8500χλμ και μου ζητανε για αλλαγη λαδιων και φιλτρο 60ε -80ε αναλογα αν παιρνει 3 η 4 λιτρα(δεν θυμόντανε).γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι πολλα?μαζι με φιλτρο ξερει κανεις ποσο λαδι θελει?αν τα αλλαξω μονος μου τι λαδι βαζει?ευχαριστω
καλησπερα φιλαρακια.εχω το 650 με 8500χλμ και μου ζητανε για αλλαγη λαδιων και φιλτρο 60ε -80ε αναλογα αν παιρνει 3 η 4 λιτρα(δεν θυμόντανε).γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι πολλα?μαζι με φιλτρο ξερει κανεις ποσο λαδι θελει?αν τα αλλαξω μονος μου τι λαδι βαζει?ευχαριστω
ειναι αρκετα! το φιλτρο λαδιου το αλλαζεις ανα 2 ή 3 φορες αλλαγης λαδιων και κοστιζει περι τα 10€ (μπορει να λεω και πολλα)
Τα λαδια κοστιζουν γυρω στα 40 τα 4 λιτρα αναλογως τι θα βαλεις.
Το μηχανακι παιρνει 3200 χωρις νεο φιλτρο και 3700 με αλλαγη φιλτρου λαδιου.
Συνηθως αυτος πυο σου αλλαζει λαδια τα βγαζει απ τα λαδια κια δε χρεωνει εργασια
Το μηχανακι παιρνει 3200 χωρις νεο φιλτρο και 3700 με αλλαγη φιλτρου λαδιου.
dimzan το υγροψυκτο δεν έχεις???? οι αριθμοί που αναφέρεις είναι 3 λίτρα χώρις φίλτρο και 3,5 με φίλτρο!!!:wave2:
dimzan το υγροψυκτο δεν έχεις???? οι αριθμοί που αναφέρεις είναι 3 λίτρα χώρις φίλτρο και 3,5 με φίλτρο!!!:wave2:
ναι το υγροψυκτο, και εχεις δικιο. Μπερδευτηκα γιατι θυμομουν το 3700 που ειναι η πληρης χωρητικοτητα του κινητηρα, αφου κατα την αλλαγη μενει λιγο απο το παλιο μεσα.
φιλτρο αλλαζα παντα μαζι με τα λαδια σε ολα τα μηχανακια που ειχα.αλλα απ οτι βλεπω ειναι 3 λιτρα μονο τα λαδια και θα χρειαστω ακομα ενα αν αλλαξω και φιλτρο.νομιζω καθε δευτερη φορα το φιλτρο...δε συμφερει.10w-40 απλο,ημη η συνθετικο?καμια προτιμηση σε μαρκα.εχει η suzuki δικα της?
εμενα ημισυνθετικα μου βαζει ο μηχανικος μου περιπου 12€ το λιτρο τα πληρωνω.
το φιλτρο αλλαζει καθε τριτη αλλαγη λαδιων, δες το manual
PS Ο κατασκευαστης λεει καθε 6000 τα λαδια, εγω τα αλλαζω καθε 4000-4500. Λαδακι ειναι δεν κοστιζει και πολυ τα 35€ η αλλαγη οταπλ πληρωνουμε καθε τεποζιτο 25 το γεμισμα
αλλαζα μαζι με τα λαδια και το φιλτρο γιατι καθε φορα γιατι που να βρω τα ιδια λαδια?απαγορευεται να μπερδευονται διαφορετικες μαρκες ,διαφορετικα w η συνθετικα με ημι η απλα.
σας ευχαριστω ολους.καλες βολτες
εγω πηγαινω στο ιδιο συνεργειο χρονια και βαζω σταθερα τα motul 5100 10w-40 . Δεν εχεις σταθερο συνεργειο που πηγαινεις?
αλλαζα μαζι με τα λαδια και το φιλτρο γιατι καθε φορα γιατι που να βρω τα ιδια λαδια?απαγορευεται να μπερδευονται διαφορετικες μαρκες ,διαφορετικα w η συνθετικα με ημι η απλα.
σας ευχαριστω ολους.καλες βολτες
Ποιος είπε ότι απαγορεύονται?????Αφού και φίλτρο που αλλάζεις πάλι παραμένει μέσα λάδι!!!!(δες λίγο τον παραπάνω πίνακα που ανέβασε ο dimzan.Μην κολλάς σε ΜΙΑ μάρκα.....Βάλε torco ή putoline....
εγω πηγαινω στο ιδιο συνεργειο χρονια και βαζω σταθερα τα motul 5100 10w-40 . Δεν εχεις σταθερο συνεργειο που πηγαινεις?
10w-40 λεει ο κατασκευαστης, αλλα δεν ισχυει αν μενεις Ελλαδα! Βαλε καλυτερα 15w-50(το δουλευει καλυτερα ιδιαιτερα τους ζεστους μηνες)
10w-40 λεει ο κατασκευαστης, αλλα δεν ισχυει αν μενεις Ελλαδα! Βαλε καλυτερα 15w-50(το δουλευει καλυτερα ιδιαιτερα τους ζεστους μηνες)
τωρα θα σε γελασω για το ποιο μου βαζει ο μηχανικος μου. Ανακαλυψα οτι το motul 5100 βγαινει και σε 10-40 και σε 15-50.
Οτι και να μου χει βαλει παντως δεν το καιει, παρολο που το παταω. Απλα το περιμενω να ζεσταθει πριν αρχισω να ανοιγω
τωρα θα σε γελασω για το ποιο μου βαζει ο μηχανικος μου. Ανακαλυψα οτι το motul 5100 βγαινει και σε 10-40 και σε 15-50.
Οτι και να μου χει βαλει παντως δεν το καιει, παρολο που το παταω. Απλα το περιμενω να ζεσταθει πριν αρχισω να ανοιγω
Οτι και να του βαλεις δεν προκειται να σου καψει ουτε 50ml!!!:)
(αρκει βεβαια να τηρει τις προδιαγραφες)
2 ερωτήσεις. Πρώτον πόσο μεγάλο είναι το φίλτρο λαδιού σας; Πώς γίνεται 3Λ λάδι χωρίς, και 3,5Λ με αλλάγη;; Μισό λιτρο κραταει το φιλτρο μέσα; Στο δικο μου παιρνει 100ml :S
Επίσης το σερβις του bandit τοσο απαιτητικό είναι;; Λάδια κάθε 6000 και μπουζιά κάθε 12000?? Πολλά δεν είναι;
Στο cb το manual λεει λαδια κάθε 12000 (ασχετα αν αλλαζω καθε 5-6) και μπουζια καθε 24000.
Τα παραπάνω που αναφέρομαι είναι βάσει των προδιαγραφών του κατασκευαστη.
όσες φορές έχω αλλάξει λάδια,θέλει ακριβώς 3 χωρίς φίλτρο, και 3,5 με φίλτρο.
αν βάλεις 3,3 είσαι κάτω από το max στο τζαμάκι:wave2:
τώρα , για την δεύτερη ερώτηση, πάλι τα στοιχεία έχουν να κάνουν με τις προδιαγραφές και το manual του κατασκευαστή.
Ποιο cb έχεις??το 1300???Μήπως τα μπουζί σου έιναι ιριδίου για αυτό??
Αν δ κάνω λάθος πάντως, και η Ηοnda, για το cbf 600 τα ίδια λέει στην συντήρηση με το bandit..Διορθώστε με :beer:αν κάνω λάθος!!!
Ή αν θες βάζεις 10w40 το χείμωνα και 20w50 το καλοκαίρι:wave2:
Ή αν θες βάζεις 10w40 το χείμωνα και 20w50 το καλοκαίρι:wave2:
cb600f, που υποτίθεται έχει και παραπάνω απόδοση. Περίεργο.
cb600f, που υποτίθεται έχει και παραπάνω απόδοση. Περίεργο.
Και στην Triumph Που το έψαχνα παρόμοια ισχύουν αλλά όλοι ανα 5-6 χιλιάδες κάνουν. Σκέψου τι σταμάτα-ξεκίνα και βράσιμο τρώει το μηχανάκι σε αστικό περιβάλλον τύπου Αθηνα Πειραιά ;). Τώρα αν έκανες καθημερινό commuting 80-100 Km σε εθνική κάθε μέρα ίσως να σε κάλυπταν τα παραπάνω service intervals ;)
2 ερωτήσεις. Πρώτον πόσο μεγάλο είναι το φίλτρο λαδιού σας; Πώς γίνεται 3Λ λάδι χωρίς, και 3,5Λ με αλλάγη;; Μισό λιτρο κραταει το φιλτρο μέσα; Στο δικο μου παιρνει 100ml :S
Επίσης το σερβις του bandit τοσο απαιτητικό είναι;; Λάδια κάθε 6000 και μπουζιά κάθε 12000?? Πολλά δεν είναι;
Στο cb το manual λεει λαδια κάθε 12000 (ασχετα αν αλλαζω καθε 5-6) και μπουζια καθε 24000.
Με το φιλτρο παιρνει παραπανω ml...(δεν θυμαμαι ακριβως!)
Καθε 12.000χλμ. για μπουζι ειναι λογικο νουμερο πιστευω(εκτος και αν βαζεις τα ακριβωτερα ''ιριδιου'')
Τωρα για τα λαδια τι να πω...ειναι στην κριση του καθενος... Αλλος αλλαζει ανα 3.000 ,αλλος ανα 4.000 ,αλλος ανα 6.000 και αλλος ποτε!:D
Αν εισαι συνεχεια εθνικη, αλλαζε καθε 6.000!
roukos_x
11/08/2014, 18:27
σημερα εκανα την πρωτη αλλαγη λαδιων ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!
συνοπτικα το μηχανακι (400αρι απλο), ειχε λαδια που ουτε εγω ξερω τι ηταν, μου τα ειχε βαλει ενα παλικαρακι (συνεργειάς),
οταν το πρωτοπηρα, τα οποια μετα απο 2.500 χιλιομετρα δεν ειχε μεινει ΣΤΑΓΟΝΑ!!!
οταν το πηρα πρεφα πηγα κ πηρα απο βενζιναδικο shell τα hellix 15w-50 τα οποια αφησα για λιγο μεχρι να μαυρισουν
κ να αλλαξω ξανα! (κινηση πανικου ηταν ολο αυτο δλδ! πληροφοριακα, 7.5 ευρω το λιτρο κ πηρε σχεδον 2 λιτρα!!!
με λιγα λογια η μηχανη δουλευε με 300ml λαδια!)
Σημερα λοιπον, εκανα αλλαγη λαδιων (mobil 10w-40) κ φιλτρο λαδιου.
μου εβγαλε την παναγια μεχρι να βγαλω τη μια απο τις 3 βιδες του καπακιου του φιλτρου...
τι διαολο εργαλεια χρησιμοποιουν αυτη η Ιαπωνες??? καρφιτσα δεν χωραγε!!!
ολα κομπλε, πηρε ΑΚΡΙΒΩΣ οσα ελεγε! 2.800ml.
τωρα..βλεπουμε...το αν θα ειναι πιο ησυχες οι αλλαγες ταχυτητων, αν θα δουλευει καλυτερα,
αν θα τα καψει (λογω ζεστου καιρου) κλπ κλπ!
Το θεμα με τα λαδια γενικα ειναι μυστηριο θεμα κ θελει ψαξιμο..τις προηγουμενες κινησεις δεν την λαμβανω υποψιν, απο εδω κ μετα θα αρχισω να μαζευω πληροφοριες για το καθε λαδι κ την αντιστοιχη συμπεριφορα της μοτο!
..τις προηγουμενες κινησεις δεν την λαμβανω υποψιν, απο εδω κ μετα θα αρχισω να μαζευω πληροφοριες για το καθε λαδι κ την αντιστοιχη συμπεριφορα της μοτο!
Καλυτερα να αρχισεις να μαζευεις αλλες πληροφοριες .........
Το οτι σου εκαψε 2 + λιτρα λαδι σε 2500 χλμ δεν ειναι καλο. Ελπιζω να ειναι κατι απλο π.χ. τσιμουχακια βαλβιδων.
Βγαζει καθολου καπνο οταν δουλευει ?
roukos_x
12/08/2014, 14:03
Καλα,ναι, δεν ειναι φυσιολογικο,το ξερω... οπως βεναια δεν ειναι φυσιολογικος κ ο παλικαρος που μου τα εβαλε!
Γι'αυτο εγραψα οτι απο εδω κ στο εξις θα αρχισω να μαζευω πληροφοριες! Χωρις βεβαια να αποκλειω κ εκει που το πας!!!! Κ οχι.. καπνο δεν βγαζει....