View Full Version : υψηλη θερμοκρασια λαδιου?
Για πειτε μου την γνωμη σας.. εβαλα στο gsx 650F λαδακια Castrol 15W-50 ημισυνθετικα... απο το τζαμακι που δειχνει την σταθμη του λαδιου δειχνει να εχει πολλες φουσκαλες ..τι στο καλο βραζει το λαδι ??
πηγα να ακουμπησω το χερι μου στο καπακι που εχει το τζαμακι και εχει μεσα τους διισκους και μονο που δεν καηκα..και ολο αυτο για μια αποσταση μονο 50 χλμ που εκανα..ειναι φυσιολογικο αυτο?
E λογικό να αφρίζει το καημένο (αν και όλα τα μοτόλαδα έχουν αντιαφριστικά πρόσθετα) και να ζεματάει όταν πρέπει να φέρει εις πέρας τόσες αποστολές μέσα στον κινητήρα. Όσον αφορά τη θερμοκρασία του λαδιού δε θα μάθεις ποτέ αν είναι η σωστή αν δεν έχεις τουλάχιστον μια ένδειξη θερμοκρασίας από κάπου! Κυκλοφορεί και aftermarket ταπα λαδιού που έχει ενσωματωμένο θερμόμετρο. Δεν ξέρω πόσο ακριβείας είναι βαλτην και δες άμα θες. Αν και τα Castrol θα τα αλλάξω την επόμενη φορά με το φίλτρο. Κάτι δε μου κάθεται καλά στη λειτουργία του μοτέρ κατά το ζέσταμα όταν η τρόμπα στέλνει λάδι σε κρύο κινητήρα! Λέω για Silkolene PRO4 15-50...
http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=3322
Τσεκαρε αυτο...
ευχαριστω πολυ παιδια για τις συμβουλες
μπορει απο οτι μου ειπαν να εχει αερα το συστημα ? πως κανουμε εξαερωση του αντιψυκτικου υγρου στο gsx υπαρχει καποια ταπα?
Tάπες έχει τρεις. Μια η οποία είναι πλήρωσης και είναι κάτω από το τεπόζιτο, άλλη μια εφεδρική κάτω από την σέλα στην οποία συμπληρώνεις άμα η στάθμη πέσει κάτω από συγκεκριμένο επίπεδο και τέλος ένα σωληνάκι που κρέμεται κοντά στο κάρτερ, απο εκεί αδειάζουν τα υγρά . Δε μπορώ να καταλάβω τι σε προβληματίζει! Ανάβει κόκκινο λαμπάκι ; Ακούς το βεντιλατέρ να δουλεύει συνέχεια παρόλο που έχεις αρκετά χμ στο κοντέρ και κινείσαι στην Εθνική ας πούμε;
Με 50χμ διανυόμενη απόσταση είναι λογικό να τσουρουφλάει στο τέλος της βόλτας! Τετρακύλινδρο είναι. Δλδ το καλοκαίρι τι θα κάνεις; :p