Σύνδεση

View Full Version : Βοηθεια για επιλογη!

Anubis
14/04/2012, 08:45
Καλημερα παιδια και Καλη Ανασταση!Εχω καιρο να μπω και επανερχομαι με μεγαλη ερωτηση!Μετα απο 1 και χρονο χωρις μηχανη μαλλον ηρθε η ωρα για καινουριες περιπετειες!Λοιπον επειδη ειμαι λιγο μπερδεμενοςθα ηθελα την βοηθεια σας!Τα μηχανακια στα οποια εχω καταληξη ειναι τα εξης:
1)Honda Varadero
2)Aprilia Caponord
3)Honda CBRXX
4)Suzuki Hayabussa
5)Yamaha FZR 1000 Fazer
6)Suzuki GSF 1200 Bandit S
Ξερω οτι οδηγικα ολα ειναι διαφορετικα το ενα απο το αλλο.Αυτα ειναι τα μηχανακια ομως τα οποια μου αρεσουνε στα 1000 κυβικα και πανω και σε τιμες μεχρι 3.000-3.500 ευρω και σχετικα λιγα χιλιομετρα.Οι πληροφοριες που θελω ειναι η αξιοπιστια του καθενος,το κοστος χρησης και συντηρησης και φυσικα η καταναλωση τους.Η χρηση για την οποια προοριζεται ειναι μονο για εκδρομες και οχι για αστικες μετακινησεις.Αυτα απο εμενα!Καθε βοηθεια ειναι πολυτιμη!!!!

smooth criminal
14/04/2012, 09:17
Καλημερα παιδια και Καλη Ανασταση!Εχω καιρο να μπω και επανερχομαι με μεγαλη ερωτηση!Μετα απο 1 και χρονο χωρις μηχανη μαλλον ηρθε η ωρα για καινουριες περιπετειες!Λοιπον επειδη ειμαι λιγο μπερδεμενοςθα ηθελα την βοηθεια σας!Τα μηχανακια στα οποια εχω καταληξη ειναι τα εξης:
1)Honda Varadero
2)Aprilia Caponord
3)Honda CBRXX
4)Suzuki Hayabussa
5)Yamaha FZR 1000 Fazer
Ξερω οτι οδηγικα ολα ειναι διαφορετικα το ενα απο το αλλο.Αυτα ειναι τα μηχανακια ομως τα οποια μου αρεσουνε στα 1000 κυβικα και πανω και σε τιμες μεχρι 3.000-3.500 ευρω και σχετικα λιγα χιλιομετρα.Οι πληροφοριες που θελω ειναι η αξιοπιστια του καθενος,το κοστος χρησης και συντηρησης,η αξιοπιστια τους και φυσικα η καταναλωση τους.Η χρηση για την οποια προοριζεται ειναι μονο για εκδρομες και οχι για αστικες μετακινησεις.Αυτα απο εμενα!Καθε βοηθεια ειναι πολυτιμη!!!!

3000-3500 ευρω και σχετικα λιγα χλμ ε?,μαλιστα,ε καλη Ανασταση να χεις φιλε μου και καλη τυχη:P.Καταρχας αμα οι εκδρομες σου ειναι καθαρα ασφαλτινες,κοιτας 3,4,5,6,αν εχουν και μερικα σκαμπανεβασματα κοιτας 1,2.
Αν εισαι λοιπον στην πρωτη κατηγορια στα λεφτα που λες(για χλμ δεν ξερω),σε βλεπω για ληστη,απροβληματιστο μοτερ,ξεκουραστο μηχανακι,ρουφαει το κατι τις του αλλα ειναι και 1200 κυβικα ετσι?,(βασικα ολα 3,4,5,6 που αναφερεις ρουφανε,εκτος αμα εισαι συνεχεια με 6η και 150χλμ),για τα υπολοιπα δεν ξερω να σου πω κατι,αλλα προσωπικα θα επαιρνα ειτε τον ληστη ειτε το 1100χχ(δινωντας κατι παραπανω).
Για τα αλλα 2 δεν μπορω να σου πω κατι,δεν ξερω,αλλα το ενα ειναι χοντα και το αλλο απριλιος:PPPPPP

DrBig
14/04/2012, 09:32
1)Honda Varadero
2)Aprilia Caponord
3)Honda CBRXX
4)Suzuki Hayabussa
5)Yamaha FZR 1000 Fazer

To (6) ειναι το μονο που θα ελεγα οχι, διοτι ειναι σπανιο, εχει ελλειψεις στο θεμα αναρτηση/πλαισιο και γιατι υπαρχει το (5) που τα κανει ολα καλλιτερα και το βρισκω και πολυ πιο ομορφο.
Το (1) ειναι διαχρονικη αξια, απιστευτα ανετο για ταξιδι, μια χαρα γκαζι, το μονο αρνητικο που του βρισκω ειναι το μεγαλο βαρος και το ψηλο κεντρο αυτου. Το (2) δεν το εχω οδηγησει ποτε.
Τα (3) και (4) ειναι υπεροχες μηχανες αλλα δεν βρισκεις με λιγα χιλιομετρα και καλη κατασταση στα χρηματα που διαθετεις. Το δε μπουσα εχει την μικροτερη καταναλωση απ'ολα τα υπολοιπα και μαζι με το cbrxx ειναι το πιο αξιοπιστο. Αλλα κοιτας για μοντελο 02-03+ με την 32bit ecu.

Εν ολιγοις
-Αν θελεις ανετο ταξιδι, τοτε βαραντερο.
-Αν θελεις 'σκυφτο' γκαζι και σχετικα χαμηλη καταναλωση στα πολλα, τοτε cbr και busa. Και τα δυο ειναι ανετα σε ταξιδι και ειδικα το τελευταιο εχει καλλιτερη θεση για τον συνεπιβατη και τον απολυτα καλλιτερο Ι4 κινητηρα σε αισθηση απο οποιαδηποτε μηχανη εχω οδηγησει. Μη κανεις μονο το λαθος αν το παρεις και γ@μησεις αυτην την αισθηση με φιλτρα εξατμισεις και λοιπα!
-Aν θελεις allrounder τοτε fazer.

Τα προφανη οπως πχ οσο πιο ορθια η θεση οδηγησης τοσο περισσοτερο το φχαριστιεσαι στα λιγα και κλειστα δεν τα αναφερω!

@ngelos
14/04/2012, 09:45
γιατι υπαρχει το (5) που τα κανει ολα καλλιτερα και το βρισκω και πολυ πιο ομορφο.

Το θέμα είναι πως ακόμη και με 4 χιλιάρικα το πρώτης γενειάς Fazer 1000 πέρνει...το οποίο είναι επίσης σπάνιο και έχει ελλείψεις...

smooth criminal
14/04/2012, 09:50
Δωκτορ θα συμφωνησω οτι ο ληστης εχει θεμα σε αναρτηση-πλαισιο,αλλα ο φιλος μας εκδρομες θελει να πηγαινει(οχι να πλακωνεται σε κλειστα κομματια,και το μπαντιντ μια χαρα θα περασει απο κει απλα με χαλαρους ρυθμους),ασε που θελει να δωσει 3 με 3500 χιλιαρικα,για ολα τα υπολοιπα αναγκαστικα θα ανεβει το μπαντζετ του,ασε που επειδη ειναι το πιο ηπιο απο τα 3,4,5,6,παιζει και να το βρει σε πιο νορμαλ και καλη κατασταση απο τα αλλα.Τωρα οσο αφορα την εμφανιση προφανως και δεν πρεπει να τον ενδιαφερει(απλα κοιτα την λιστα του).

Cpt. Haddock
14/04/2012, 09:54
Η εννοια "εκδρομες" ειναι κατι σχετικό παντα :lol:

Ανουμπι, φοβαμαι οτι στα λεφτα που δινεις μονο κανενα βαραΔερο παιρνεις. Τεινω παντως να συμφωνησω με τον Δοκτορα

Anubis
14/04/2012, 10:11
Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις παιδια!Οσον αφορα το οικονομικο κομματι δυστηχως αυτο που λεμε κριση χτυπησε και εδω.Παρακατω σας παραθετω ενα ενα τα λινκ απο μια πρωτη ερευνα που εκανα για το καθε μηχανακι.Θα δειτε τιμες,χιλιομετρα και κατασταση που απλα παλαιοτερα θεωρουνταν ονειρο θερινης νυκτος.

1)Varadero 2002 24.000km 2.500 euro! http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2158219/
2)Honda CBR 1100 XX Super Blackbird 1998 28.000km 3.000 euro! http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2330655/
3)Suzuki GSF 1200 Bandit 2004 25.000κμ 3.300 euro! http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2238563/
4)Suzuki GSXR 1300 Hayabusa 2005 34.000km 3.500euro http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2360832/
5)Yamaha FZR Fazer 1000 2004 28.000km 3.000euro. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2299032/
Σε Ληστες και Fazer εχει παρα πολλες επιλογες σε αυτα τα χρηματα και με αυτα τα χιλιομετρα πανω κατω.Το ζητουμενο ειναι οτι θελω ενα μηχανακι το οποιο να μην με προδωσει σε κανεναν τομεα.Τα μηχανακια που ειχα μεχρι τωρα για να παρετε μια γευση των επιρροων μου ηταν KLR650,TDR250,Bandit400,TDM850,VFR800.Με ολα εκανα το ιδιο πραγμα.Κοντινα ταξιδακια.Ταχυτητες στις οποιες κινουμε 130-160.Το κοστος χρησης ειναι αυτο που με απασχολει περρισοτερο χωρις ομως μια διαφορα 10%-15% αναμεσα πχ στο Varadero και στην Bussa να ειναι απαγορευτικο.

smooth criminal
14/04/2012, 10:25
1)Varadero 2002 24.000km 2.500 euro! http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2158219/
2)Honda CBR 1100 XX Super Blackbird 1998 28.000km 3.000 euro! http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2330655/
3)Suzuki GSF 1200 Bandit 2004 25.000κμ 3.300 euro! http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2238563/
4)Suzuki GSXR 1300 Hayabusa 2005 34.000km 3.500euro http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2360832/
5)Yamaha FZR Fazer 1000 2004 28.000km 3.000euro. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2299032/
.
Μπραβο Ανουβη,μια χαρα φαινονται και τα 5,απλα ξενερωνω με το βαραντερο,μου αρεσουν παρα πολυ και το 1100 και το μπουσα και ο ληστης(ο οποιος by the way εχει ενα καρο φωτογραφιες-σαν να σου λεει ο κατοχος του:δεν φοβαμαι τιποτα το χω στην πενα).

Anubis
14/04/2012, 10:37
Και εμενα το CBR και η Busa μου αρεσανε περρισοτερο απο ολα.Χρωμα κτλπ δεν με απασχολουνε καθολου.Το μονο που με χαλασε στον ληστη ειναι η φθαρμενη απο τα κλειδια τιμονοπλακα(θα μου πειτε τι ψαχνεις ρε μεγαλε)Θετικο ειναι επισης το οτι ειναι μαμα τα μηχανακια κατι που παντα εψαχνα και θελω και καποια εχουνε και τριβαλιτσο κτλπ.Απο ολα αυτα λοιπον το μοτερ της Bussa λετε ειναι το καλυτερο?Σιγουρα ως πιο συγχρονο θα ειναι το πιο εξελιγμενο ομως καμμια φορα οι "απλες" κατασκευες ειναι και οι πιο σιγουρες!

Sapadak
14/04/2012, 11:42
Το μπουσα δεν ειναι 5αρι ;)

Απο 03 και μετα χρυσο πιρουνι μπροστα ;)

Το βαραντερο δεν ειναι 4αρι επισης (01-02)

Απο 03 και μετα ειναι με ψεκασμο, και αυτο ειναι καρμπς

GEORGEARILLAS
14/04/2012, 12:45
Το fazer με 3000 είναι πολυ καλο .

DrBig
14/04/2012, 14:45
Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις παιδια!Οσον αφορα το οικονομικο κομματι δυστηχως αυτο που λεμε κριση χτυπησε και εδω.Παρακατω σας παραθετω ενα ενα τα λινκ απο μια πρωτη ερευνα που εκανα για το καθε μηχανακι.Θα δειτε τιμες,χιλιομετρα και κατασταση που απλα παλαιοτερα θεωρουνταν ονειρο θερινης νυκτος.

Σε Ληστες και Fazer εχει παρα πολλες επιλογες σε αυτα τα χρηματα και με αυτα τα χιλιομετρα πανω κατω.Το ζητουμενο ειναι οτι θελω ενα μηχανακι το οποιο να μην με προδωσει σε κανεναν τομεα.Τα μηχανακια που ειχα μεχρι τωρα για να παρετε μια γευση των επιρροων μου ηταν KLR650,TDR250,Bandit400,TDM850,VFR800.Με ολα εκανα το ιδιο πραγμα.Κοντινα ταξιδακια.Ταχυτητες στις οποιες κινουμε 130-160.Το κοστος χρησης ειναι αυτο που με απασχολει περρισοτερο χωρις ομως μια διαφορα 10%-15% αναμεσα πχ στο Varadero και στην Bussa να ειναι απαγορευτικο.

Το cbr εχει πλαστικα ιντζεκτιον ενω ειναι καρμπυρατερατο = εχει φαει σουπα, το χαγια ειναι μεχρι το πολυ 02 και το βαραντερο αν ειναι με καρμπυρατερ καιει τον αμπακο.

Τα ματια σου 14, ο κανονας ειναι οτι οι πωλητες ειναι ολοι αλητες μεχρι αποδειξεως του αντιθετου. Ειδικα αν βλεπεις ονοματα του στυλ πχ Κος Α.......λης (μη χεσω). Μη παρεις ουτε βιδα αν δεν την δει μηχανικος που να γνωριζεις και να εμπιστευεσαι. Να εχεις υπ'οψιν οτι ακομα και γατος να ειναι, ενα μισαωρο να την βλεπει και μια βολτα θα πρεπει να την παει για να καταλαβει τι παιζει.
Μαντραδες ξεχνα τους και γιατι δεν εχεις την δυνατοτητα να δεις τι σοι ανθρωπος ηταν ο ιδιοκτητης και γιατι κατα κανονα δεν στη δινουν να την πας στο μηχανικο σου.

Απο τις μηχανες που εβαλες μονο τα fazer και bandit θα εκανα τον κοπο να δω.

MG-KTiNoS
14/04/2012, 15:48
πάρε κανένα στρόμα με τα λεφτά που έχεις και μην ψάχνεις....
(πολλά πολλά0

Anubis
14/04/2012, 16:05
πάρε κανένα στρόμα με τα λεφτά που έχεις και μην ψάχνεις....
(πολλά πολλά0

Επεσες στην περιπτωση!Σχεδον το σιχαινομαι!Το χιλια βεβαια δεν το ξερω αλλα το 650 δεν μου αρεσε καθολου!Πολυ φτηνιαρικο μου φανηκε.

sernodas2
14/04/2012, 16:29
1)Honda Varadero
2)Aprilia Caponord
3)Honda CBRXX
4)Suzuki Hayabussa
5)Yamaha FZR 1000 Fazer
Ξερω οτι οδηγικα ολα ειναι διαφορετικα το ενα απο το αλλο.Αυτα ειναι τα μηχανακια ομως τα οποια μου αρεσουνε στα 1000 κυβικα και πανω και σε τιμες μεχρι 3.000-3.500 ευρω και σχετικα λιγα χιλιομετρα.Οι πληροφοριες που θελω ειναι η αξιοπιστια του καθενος,το κοστος χρησης και συντηρησης και φυσικα η καταναλωση τους.Η χρηση για την οποια προοριζεται ειναι μονο για εκδρομες και οχι για αστικες μετακινησεις.Αυτα απο εμενα!Καθε βοηθεια ειναι πολυτιμη!!!!

εγώ θα επερνα το 1 οχι οτι μου αρεσει(βαρκαντερο) αλλα ειναι ενα μοτερ δοκιμασμενο στο χρονο κ δεν ζητα τπτ παρα μονο τα αναλώσιμα κ αφου το θες για ταξιδια ε στα ταξιδια σου θα βρεις κ χωμα που θα θες να μπεις,χωρος αρκετο εχει για φόρτωμα

το 3 το ζαχαρωνα κ γω αλλα ειναι κομματάκι δύσκολο ν βρεις κάποιο μη σκισμένο(καπου αναφερόταν εδω μεσα στο moto,gr απο καποιο ενδιαφερόμενο αγοραστή) ειναι κ ενα μηχανακι που θα το παρει ο καγκουρας για να κανει την μοστρα του σκιζοντας το όπως κ 4
5 δεν ξέρω.... μονό κ μονο που το βλέπω με τα συμβατικά μπροστινά με απωθεί
6 καλό αλλά δεν έχω αποψη

οτι κ να παρεις παντος καλα θα ηταν να το ψαξεις καλα μαζι με καποιο καλο γνωστη

καλες αγορες!!!!

φαντάζομαι ψεκαστώ θα είναι οποίο κ να είναι

gixxerpap
14/04/2012, 18:13
δεν σου κάνει εντύπωση ότι όλα τα μηχανάκια που έβαλες, γράφουν μόνο 3-4000 χλμ το χρόνο κατα μέσο όρο? μην είσαι τόσο ευκολόπιστος...
Δεν λέω ότι είναι απίθανο, αλλά κράτα μια επιφύλαξη ...
Έχε κατα νού ότι τα περισσότερα hayabusa και πολλά απο τα varadero δεν είναι μοντέλα της χρονιάς που αναφέρουν.

Στα λεφτά αυτά θα προτιμούσα μια αφρικάνα, φιλότιμη, αξιόπιστη και φθηνή (υπάρχουν μερικά διαμάντια ακόμα) ή θα περίμενα λίγο ακόμα να μαζέψω αρκετά για ένα bandit 1250 (όχι 1200 ...)

taisteal
14/04/2012, 18:28
Στα λεφτά αυτά θα προτιμούσα μια αφρικάνα, φιλότιμη, αξιόπιστη και φθηνή (υπάρχουν μερικά διαμάντια ακόμα) ή θα περίμενα λίγο ακόμα να μαζέψω αρκετά για ένα bandit 1250 (όχι 1200 ...)

+1000000

Anubis
15/04/2012, 10:59
Μαλλον βγηκε λιγο οφ-τοπικ η κουβεντα.Τις συγκεκριμενες μοτο τις ποσταρα μονο για το οτι υπαρχουνε στα χρηματα που ψαχνω αρκετες οχι οτι απαραιτητα θα ειναι μια απο αυτες.Γνωριζω απο μηχανακια,γνωριζω πως να επιλεξω και τι να προσεξω και φυσικα γνωριζω να ξεχωρισω εναν απατεωνα απο εναν που βρισκεται σε αναγκη.Η ερωτηση μου αρχικα δεν ητανε ποιο απο τα παρακατω μηχανακια των λινκς θα επιλεγατε αλλα ζητησα πληροφοριες για αυτα τα 5 μηχανακια που ενδιαφερομαι οχι εχω 3.500 τι να παρω.Η τιμες κτλπ προεκυψαν στην πορεια.Θελω ρε παιδια με λιγα λογια οποιος ξερει να μου πει οτι"αδελφε στα Caponord καιγοτανε ο ανορθωτης και ηθελε αλλαγη στα 30.000χλμ το ρουλεμαν του λαιμου"πχ τετοιες πληροφοριες ζηταω.Απο εκει και περα πιστευετε πραγματικα οτι μια Bussa των 12.000 ευρω επταετιας με 3.000-3.500 μετρητα δεν την τσιμπας?Τυχαιο το παραδειγμα στην θεση της βαλτε οποιοδηποτε μηχανακι.Το αμαξι μου απο 40.000 που κοστιζε το 2005 πωλειται αυτην την στιγμη για 6.000-7.000 ευρω. Δυστηχως ετσι ειναι παιδια.Γιατι να διαφερουνε τα μηχανακια?

smooth criminal
15/04/2012, 13:43
Το cbr εχει πλαστικα ιντζεκτιον ενω ειναι καρμπυρατερατο = εχει φαει σουπα, το χαγια ειναι μεχρι το πολυ 02 και το βαραντερο αν ειναι με καρμπυρατερ καιει τον αμπακο.

Τα ματια σου 14, ο κανονας ειναι οτι οι πωλητες ειναι ολοι αλητες μεχρι αποδειξεως του αντιθετου. Ειδικα αν βλεπεις ονοματα του στυλ πχ Κος Α.......λης (μη χεσω). Μη παρεις ουτε βιδα αν δεν την δει μηχανικος που να γνωριζεις και να εμπιστευεσαι. Να εχεις υπ'οψιν οτι ακομα και γατος να ειναι, ενα μισαωρο να την βλεπει και μια βολτα θα πρεπει να την παει για να καταλαβει τι παιζει.
Μαντραδες ξεχνα τους και γιατι δεν εχεις την δυνατοτητα να δεις τι σοι ανθρωπος ηταν ο ιδιοκτητης και γιατι κατα κανονα δεν στη δινουν να την πας στο μηχανικο σου.

Απο τις μηχανες που εβαλες μονο bandit θα εκανα τον κοπο να δω.
Σωστος.

Anubis
16/04/2012, 16:37
Με βαλατε σε σκεψεις ειναι αληθεια οσον αφορα τα λιγα χιλιομετρα που εχουνε καποια μηχανακια.Βεβαια απαντησεις στις ερωτησεις δεν πολυπηρα αλλα δεν πειραζει ισως λογω ημερων και ψητων βαριομαστε γενικα να γραφουμε.Κατοπιν ωριμου σκεψεως ειπα να ρωτησω για αλλο ενα μηχανακι το οποιο δεν το ανεφερα στα αρχικα γιατι θεωρουσα οτι δεν θελω βοηθεια για να μαθω πραγματα για αυτο καθως προκειται για ενα πραγματικο τανκς.Ομως τελικα οσο το σκεφτομαι πιο ζεστα για το συγκεκριμενο μου βγαινουνε καποιες ανυσηχιες.Το μηχανακι για το οποιο μιλαω ειναι το Bmw R1100GS μοντελο του 1998.Ξερω οτι ειναι ενα παλιο μηχανακι και τα χιλιομετρα του(80.000)φαινονται πολλα ομως απο το να ρισκαρω με οποιοδηποτε απο τα αλλα που ρωτησα προτιμω να ρισκαρω με αυτο!Οι ερωτηση μου ειναι μια ουσιαστικα.Τα μοτερ τους ειναι οντως τοσο αξιοπιστα οσο λεγεται?80.000 για ενα οποιοδηποτε μηχανακι ειναι υπερβολικα,για ενα GS μου λενε οτι ειναι απλα ΚΑΝΟΝΙΚΑ!Βρηκα ενα το οποιο μου φανηκε πολυ προσεγμενο στις 2.500ευρω(εκει ειναι οι τιμες)Επισης νομιζω πως καποιος ο οποιος το 1998 αγοραζε ενα τετοιο μηχανακι λογικα ειχε τα χρηματα και να το συντηρηση σωστα αλλα και ηξερε τι επαιρνε.Δεν ητανε το πιο ομορφο,σιγουρα δεν ητανε το πιο γρηγορο(ισα ισα με 80 αλογα μονο γρηγορο δεν το λες)αλλα ητανε ισως το καλυτερο μηχανακι για εκδρομες-ταξιδια.Ακουω λοιπον γνωμες-εμπειριες-συμβουλες κτλπ.
ΥΓ Please μην μου πειτε γιατι δεν παιρνω Africa με αυτα τα λεφτα και αυτα τα χιλιομετρα!

Cpt. Haddock
16/04/2012, 16:47
Βεβαια απαντησεις στις ερωτησεις δεν πολυπηρα αλλα δεν πειραζει ισως λογω ημερων και ψητων βαριομαστε γενικα να γραφουμε

Ναι συγγνώμη που δεν είμαστε τόσο έγκυροι και ακριβείς....

Ειλικρινα βέβαια, δεν έχω καταλάβει τι μηχανακι ψάχνεις και γιατι, με έχεις μπερδέψει (ειδικα με το τελευταίο που έβαλες)

[...]80.000 για ενα οποιοδηποτε μηχανακι ειναι υπερβολικα,[...]

Δηλαδή το δικο μου που εχει 70,000 μεσα σε 3.5 χρονια, να ετοιμαζομαι όπου να 'ναι να το πετάξω ε;

dimzan
16/04/2012, 16:51
Bmw ειναι. Αμα καιει λαδι θα το συμπληρωνεις, τιποτα αλλο. Τωρα αν θα σου βγαλει αλλες ζημιες bmw ειναι. Κρατα κανα 1000αρι (ευρω) στην ακρη για να σαι οκ.

Στο γενικοτερο θεμα σου τωρα:

Προτιμω κατα σειρα CBR XX , Bandit 1250 , FZR 1000. Ολα αυτα ομως στα 4000 γιατι αν τα πληρωσεις λιγο στην αρχη θατα πληρωσεις πολυ μετα ;)

Cbr xx ψαξε με το injection. Στα 4000 μπορεις να βρεις μηχανακι. Φτανουν 100.000-120.000 χλμ με μονο ευαισθητο σημειο τα πηνια τους.
Bandit 1250. Δεν αξιζει να παρεις το παλιο μοντελο με το καρμπ οταν η τιμη του καινουριου ειναι ΤΟΣΟ χαμηλα. 6500 εβγαινε με το abs σε μια προσφορα. Αν το ψαξεις θα παρεις μεταχειρισμενο 2-4 χρονων σε σωστη τιμη. Και παιρνεις πολλη μηχανη γι αυτα που δινεις.
FZR 1000 . Ωραιο, γρηγορο, οικονομικο. Δοκιμασμενο αρκετα και εχει και σχετικα αρκετα μεταχειρισμενα. Σιγουρα θα βρεις καποιο σωστο σε καλη τιμη. Αλλα ειναι καρμπ ρε γαμωτο.

DrBig
16/04/2012, 16:58
Με βαλατε σε σκεψεις ειναι αληθεια οσον αφορα τα λιγα χιλιομετρα που εχουνε καποια μηχανακια.Βεβαια απαντησεις στις ερωτησεις δεν πολυπηρα αλλα δεν πειραζει ισως λογω ημερων και ψητων βαριομαστε γενικα να γραφουμε.Κατοπιν ωριμου σκεψεως ειπα να ρωτησω για αλλο ενα μηχανακι το οποιο δεν το ανεφερα στα αρχικα γιατι θεωρουσα οτι δεν θελω βοηθεια για να μαθω πραγματα για αυτο καθως προκειται για ενα πραγματικο τανκς.Ομως τελικα οσο το σκεφτομαι πιο ζεστα για το συγκεκριμενο μου βγαινουνε καποιες ανυσηχιες.Το μηχανακι για το οποιο μιλαω ειναι το Bmw R1100GS μοντελο του 1998.Ξερω οτι ειναι ενα παλιο μηχανακι και τα χιλιομετρα του(80.000)φαινονται πολλα ομως απο το να ρισκαρω με οποιοδηποτε απο τα αλλα που ρωτησα προτιμω να ρισκαρω με αυτο!Οι ερωτηση μου ειναι μια ουσιαστικα.Τα μοτερ τους ειναι οντως τοσο αξιοπιστα οσο λεγεται?80.000 για ενα οποιοδηποτε μηχανακι ειναι υπερβολικα,για ενα GS μου λενε οτι ειναι απλα ΚΑΝΟΝΙΚΑ!Βρηκα ενα το οποιο μου φανηκε πολυ προσεγμενο στις 2.500ευρω(εκει ειναι οι τιμες)Επισης νομιζω πως καποιος ο οποιος το 1998 αγοραζε ενα τετοιο μηχανακι λογικα ειχε τα χρηματα και να το συντηρηση σωστα αλλα και ηξερε τι επαιρνε.Δεν ητανε το πιο ομορφο,σιγουρα δεν ητανε το πιο γρηγορο(ισα ισα με 80 αλογα μονο γρηγορο δεν το λες)αλλα ητανε ισως το καλυτερο μηχανακι για εκδρομες-ταξιδια.Ακουω λοιπον γνωμες-εμπειριες-συμβουλες κτλπ.
ΥΓ Please μην μου πειτε γιατι δεν παιρνω Africa με αυτα τα λεφτα και αυτα τα χιλιομετρα!

Προβληματικα κιβωτια και απουσια 6ης. Κατα τ'αλλα καλο μηχανημα. Θα εβαζα 1000 παραπανω για 1150, το οποιο ειναι οντως απιστευτο ταξιδιαρικο μηχανακι, πραγμα το οποιο δεν το λες για το 1100 (λογω 5ταχυτου κιβωτιου).
Τα αλλα που αρχικα σκεφτοσουνα ειναι καλλιτερες επιλογες. Βρες ενα fazer 1000 πρωτης γενιας αν δεν σε ενδιαφερει ο χωματοδρομος, η ενα αφρικα αν σε ενδιαφερει και call it a day. :wave2:

Anubis
16/04/2012, 17:05
Ναι συγγνώμη που δεν είμαστε τόσο έγκυροι και ακριβείς....

Ειλικρινα βέβαια, δεν έχω καταλάβει τι μηχανακι ψάχνεις και γιατι, με έχεις μπερδέψει (ειδικα με το τελευταίο που έβαλες)

Δηλαδή το δικο μου που εχει 70,000 μεσα σε 3.5 χρονια, να ετοιμαζομαι όπου να 'ναι να το πετάξω ε;
Για το πρωτο Φιλε μου μαλλον το πηρες στραβα.Δεν πειραζει!
Για το δευτερο Αυτο καταλαβες ε?
Εισαι παλιος εδω μεσα αλλα μαλλον πρεπει να μαθεις τροπους.Οταν μπαινει καποιος καινουριος σε μια παρεα τον καλωσοριζουμε δεν τον τσιγκλαμε για καυγα.Θα σε παρακαλουσα να μην ασχοληθεις με το θεμα μου εαν δεν εχεις κατι να πεις.

Anubis
16/04/2012, 17:07
Προβληματικα κιβωτια και απουσια 6ης. Κατα τ'αλλα καλο μηχανημα. Θα εβαζα 1000 παραπανω για 1150, το οποιο ειναι οντως απιστευτο ταξιδιαρικο μηχανακι, πραγμα το οποιο δεν το λες για το 1100 (λογω 5ταχυτου κιβωτιου).
Τα αλλα που αρχικα σκεφτοσουνα ειναι καλλιτερες επιλογες. Βρες ενα fazer 1000 πρωτης γενιας αν δεν σε ενδιαφερει ο χωματοδρομος, η ενα αφρικα αν σε ενδιαφερει και call it a day. :wave2:

Dr Big την η απουσιας 6ης με προβληματιζει.Οσον αφορα τα κιβωτια τι εννοεις?Υπηρχε καποιο γνωστο προβλημα?

Anubis
16/04/2012, 17:09
Bmw ειναι. Αμα καιει λαδι θα το συμπληρωνεις, τιποτα αλλο. Τωρα αν θα σου βγαλει αλλες ζημιες bmw ειναι. Κρατα κανα 1000αρι (ευρω) στην ακρη για να σαι οκ.

Στο γενικοτερο θεμα σου τωρα:

Προτιμω κατα σειρα CBR XX , Bandit 1250 , FZR 1000. Ολα αυτα ομως στα 4000 γιατι αν τα πληρωσεις λιγο στην αρχη θατα πληρωσεις πολυ μετα ;)

Cbr xx ψαξε με το injection. Στα 4000 μπορεις να βρεις μηχανακι. Φτανουν 100.000-120.000 χλμ με μονο ευαισθητο σημειο τα πηνια τους.
Bandit 1250. Δεν αξιζει να παρεις το παλιο μοντελο με το καρμπ οταν η τιμη του καινουριου ειναι ΤΟΣΟ χαμηλα. 6500 εβγαινε με το abs σε μια προσφορα. Αν το ψαξεις θα παρεις μεταχειρισμενο 2-4 χρονων σε σωστη τιμη. Και παιρνεις πολλη μηχανη γι αυτα που δινεις.
FZR 1000 . Ωραιο, γρηγορο, οικονομικο. Δοκιμασμενο αρκετα και εχει και σχετικα αρκετα μεταχειρισμενα. Σιγουρα θα βρεις καποιο σωστο σε καλη τιμη. Αλλα ειναι καρμπ ρε γαμωτο.

ΑΥτα ακριβως σκεφτομουνα και εγω.Thanks Dizman! :beer:

DrBig
16/04/2012, 20:45
Dr Big την η απουσιας 6ης με προβληματιζει.Οσον αφορα τα κιβωτια τι εννοεις?Υπηρχε καποιο γνωστο προβλημα?

Ναι εσπαγε ενα παπαρακι και καθε τοσο χρειαζοταν αλλαγη (το παπαρακι οχι το κιβωτιο). Νομιζω διορθωθηκε στο τελευταιας χρονιας μοντελο.

Anubis
16/04/2012, 22:10
Ναι εσπαγε ενα παπαρακι και καθε τοσο χρειαζοταν αλλαγη (το παπαρακι οχι το κιβωτιο). Νομιζω διορθωθηκε στο τελευταιας χρονιας μοντελο.

Να φανταστω οτι το περιλαμβανει πλεον μια τυπικη συντηρηση?Λαδια,φιλτρα και παπαρακι?Εαν ειναι γνωστο το προβλημα δεν αντιμετωπιζεται με ενα πιο ποιοτικο ανταλλακτικο?Η απλα αντικαθισταται συνεχεια?

smooth criminal
17/04/2012, 09:50
.
Θα συμφωνησω με το παλικαρι για το μπαντιντ το 1250(και για την τιμη που μπορεις να το βρεις σε σχεση με το καρμπιρατερατο,και στο οτι παιρνεις πολλη μηχανη για αυτα που δινεις,οκ ειναι βαρυ μηχανακι,οκ εχει θεμα με τις αναρτησεις και το πλαισιο,αλλα δεν ειναι θεματα λειτουργικοτητας,μια χαρα ειναι απλα απο ενα σημειο και μετα ζοριζεται γιατι ειναι βαρυ και δεν θα σε ακολουθησει σε κατι <<πιο ακραιο και απολυτο>>,αλλα για εκδρομες και ταξιδια ειναι μια χαρα),αμα σε ενδιαφερει για χρηση τουριστικη ειναι μια χαρα μηχανακι.
Στην εθνικη μπορεις να πας και με 220+,και στις προοδευτικες στροφες μια χαρα παει,και σε πιο κλειστα αρκετα καλα παει,ε τωρα αμα θες πιο γρηγορους ρυθμους,δεν προκειται να σε καλλυψει ουτε το απριλια ουτε το βαραντερο(αν και δεν ξερω τα υπολοιπα μηχανακια περα του μπαντιντ,αυτα τα 2 σιγουρα δεν θα σε καλλυψουν).
Υγ:μην παρεξηγηθω ετσι?,δεν εχω ορεξη να κανω εκστρατεια υπερ του μπαντιντ,απλα αυτο ξερω για αυτο λεω,και επειδη για μενα πανω απο ολα αυτο που με ενδιαφερει οταν επιλεγω μηχανακι ειναι η αξιοπιστια-value for money,για αυτο και το στηριζω.

Sapadak
17/04/2012, 09:56
Ριξε μια ματια εφοσον βλεπεις και μεγαλα onoff στο caponord.
Τα θεματακια που έχει ειναι γνωστα (ταχυσυνδεσμους μπετζίνας και πολλαπλαστιαστές) και πιθανο να τα έχει αλλαξει ο προηγουμενος.
Και οι τιμες τους ειναι χώμα

DrBig
17/04/2012, 10:05
Να φανταστω οτι το περιλαμβανει πλεον μια τυπικη συντηρηση?Λαδια,φιλτρα και παπαρακι?Εαν ειναι γνωστο το προβλημα δεν αντιμετωπιζεται με ενα πιο ποιοτικο ανταλλακτικο?Η απλα αντικαθισταται συνεχεια?

Δεν ξερω να σου πω περισσοτερα. Θεωρω ομως πως δεν αξιζει τον κοπο και θα συμφωνησω 100% με τον sapadak για αυτα που λεει για το caponord. Αλλη καλη επιλογη για μεγαλο ον-οφφ ειναι και το 955ι

sniper
17/04/2012, 10:29
...80.000 για ενα οποιοδηποτε μηχανακι ειναι υπερβολικα...

Όχι δεν είναι αν το μηχανάκι συντηρείται κανονικά.

Επίσης, για τα μηχανάκια που κοιτάς, στα λεφτά που θες, μια χαρά είναι και λίγα ίσως.

Anubis
17/04/2012, 11:57
Ναι συμφωνω.Και το Capo το κοιταω.Μαλλον τελικα θα παιξει ρολο το ιστορικο απο το καθενα που θα βρω.Κατα ποσο δλδ ειναι σωστα συντηρημενο.Ευχαριστω ολους για τις γνωμες και ευχομαι συντομα να διασταυρωσουμε τα φωτα μας στον δρομο!

panos1050
17/04/2012, 13:06
+ capo
+ 955i

Anubis
21/04/2012, 15:57
Γεια και παλι σε ολους!Μετα απο αρκετα τηλεφωνα και ψαξιμο βρηκα μαλλον το μηχανακι που θα παρω.Το μονο μου "θεμα" ειναι οτι ειναι τριτο χερι με τον τριτο βεβαια να το εχει παρει πριν λιγους μηνες και να εχει κανει μονο 600χλμ(το πουλαει για σοβαρο οικογενειακο λογο).Τον δευτερο ετυχε να τον ξερω καλα.Τωρα ψαχνω τον πρωτο!!!!Εαν μαθω οτι εκανε την συντηρηση του οπως επρεπε τοτε θα προχωρησω.Το μηχανακι ειναι το παρακατω. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2356781/ .Πηγα σημερα το ειδα,το οδηγησα και κυριως το "ενιωσα".Πολυ καλη και ομαλη λειτουργια,υπεροχο κιβωτιο και φοβερη θεση οδηγησης.Το φορας πραγματικα το μηχανακι.Στο τσακ "εχασα" 2 GS που ειχα βρει(το ενα πουληθηκε την ιδια μερα!και το αλλο 2 μερες νωριτερα)αρα μαλλον δεν ητανε γραφτο μου!Εαν ειναι κανεις απο Καρδιτσα και γνωριζει τον πρωτο κατοχο της κουκλας θα με βοηθουσε πολυ!
Ευχαριστω και παλι για την συμμετοχη σας στο θεμα και τις γνωμες!

Sapadak
21/04/2012, 16:01
Γεια και παλι σε ολους!Μετα απο αρκετα τηλεφωνα και ψαξιμο βρηκα μαλλον το μηχανακι που θα παρω.Το μονο μου "θεμα" ειναι οτι ειναι τριτο χερι με τον τριτο βεβαια να το εχει παρει πριν λιγους μηνες και να εχει κανει μονο 600χλμ(το πουλαει για σοβαρο οικογενειακο λογο).Τον δευτερο ετυχε να τον ξερω καλα.Τωρα ψαχνω τον πρωτο!!!!Εαν μαθω οτι εκανε την συντηρηση του οπως επρεπε τοτε θα προχωρησω.Το μηχανακι ειναι το παρακατω. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2356781/ .Πηγα σημερα το ειδα,το οδηγησα και κυριως το "ενιωσα".Πολυ καλη και ομαλη λειτουργια,υπεροχο κιβωτιο και φοβερη θεση οδηγησης.Το φορας πραγματικα το μηχανακι.Στο τσακ "εχασα" 2 GS που ειχα βρει(το ενα πουληθηκε την ιδια μερα!και το αλλο 2 μερες νωριτερα)αρα μαλλον δεν ητανε γραφτο μου!Εαν ειναι κανεις απο Καρδιτσα και γνωριζει τον πρωτο κατοχο της κουκλας θα με βοηθουσε πολυ!
Ευχαριστω και παλι για την συμμετοχη σας στο θεμα και τις γνωμες!

Αντε με το καλο, να το παρεις στα χέρια σου.
Θα παθεις πλάκα με το πως "περπατα" στο δρομο το καπο.
Το στριφτερότερο ον-οφφ που εχω οδηγησει μακραν

TROOPER
21/04/2012, 16:07
...........
Το στριφτερότερο ον-οφφ που εχω οδηγησει μακραν

:evil::evil::evil:

Anubis
21/04/2012, 16:12
Η αληθεια ειναι πως δεν περιμενα να μου αρεσει περισσότερο απο το TDM στην αισθηση "σιγουριας" και ομως!Αν και φoραει ελαστικα με τακουνι και ητανε η 3 φορα που οδηγαω Καπο ενιωσα οτι το "ξερω" το μηχανακι σαν να το οδηγαω χρονια.Πολυ τιμιο σαν μηχανακι νομιζω.

TROOPER
21/04/2012, 16:18
.......Πολυ τιμιο σαν μηχανακι νομιζω.

:tooth::tooth::tooth:

Sapadak
21/04/2012, 16:26
:evil::evil::evil:

:moutza: :moutza:

Μαρεσ που συμφωνουμε:lol:

TROOPER
21/04/2012, 16:27
:moutza: :moutza: