PDA

View Full Version : Πτώση μετά από βροχή (μικρή ευτυχώς)...

sakiskoz
16/04/2012, 19:49
Ακριβής τίτλος : Πτώση μετά από βροχή και τσίπουρο, η αλλιώς το πάθημα που γίνεται μάθημα!

Πτώση χαζή - ίσως οι περισσότερες έτσι να είναι - αλλά χωρίς καθόλου επιπτώσεις για τον οδηγό και με μικρές - ελπίζω - για τη μηχανή...
Λίγο η βροχή, λίγο το ποτό, λίγο το χαλίκι που βρέθηκε στο τέλος της στροφής οδήγησαν στην πρώτη μου πτώση με μικρή όμως ταχύτητα αφού είχα προλάβει να φρενάρω. Σύρθηκα λίγα μέτρα, δεν σκέφτηκα να υπολογίσω πόσα, 1-2 ίσως και ούτε πρόλαβα να δω πόσο έγραφε το κοντέρ τη στιγμή της πτώσης. Μετά από λίγα λεπτά και κάποιους μικροελέγχους, αφού δεν είδα καμιά διαρροή οδήγησα για 25χλμ μέχρι το σπίτι και όλα έδειξαν οκ στην συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Απολογισμός : ένας καθρέφτης σπασμένος και κάτι γδαρσίματα στη μηχανή, εγώ σώος σαν να μην έπεσα! Το μόνο που δείχνει ανησυχητικό και θα ήθελα τη γνώμη σας, είναι ότι ο θόρυβος της εξάτμισης - "τραυματίστηκε" όπως θα δείτε στις φωτο - ακούγεται αισθητά άγριος, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό...

Χρόνια πολλά σε όλους και πάντα όρθιοι !(κι αν είναι τέλος πάντων να πέσουμε ας πέσουμε "μαλακά")
Ακολουθούν φωτογραφίες.

sakiskoz
16/04/2012, 19:51
Η εξάτμιση..

BLiTzER
16/04/2012, 19:54
ούτε πρόλαβα να δω πόσο έγραφε το κοντέρ τη στιγμή της πτώσης.

Κακώς. ΠΑΝΤΑ κοιτάζουμε κοντέρ πριν πέσουμε.

Περαστικά ;)

sakiskoz
16/04/2012, 19:55
Οι φθορές. (απορία: στη φωτογραφία με το παχύ βέλος το στήριγμα με την τρυπούλα εκεί έπρεπε να βρίσκεται και όχι να κουμπώνει κάπου; )

Dimitrisk72
16/04/2012, 20:00
Εσύ να σαι καλά.

Στην εξάτμιση σου έφυγε το λαστιχάκι που έχει για να μην κοπανάει το κεντρικό σταντ.

devil's animal
16/04/2012, 20:02
edit by TROOPER

αν αλλαξε ηχο η εξατμιση σου, προφανως καπου δεν κανει καλη επαφη με το mid-pipe ή με το χταποδι...
οι φωτο που εχει την τρυπα δεν φαινεται να δημιουργει αυτη την ζημια. εκτος και αν ειναι τοσο ψευτικη η εξατμιση που τρυπησε μεχρι το διαφραγμα...
αντιθετα βλεπω να εχει ανοιξει λιγο εκει που ειναι το ποδωστηριο. στην ενωση δλδ τελικου και μεσου σωληνα...
τσεκαρε το χταποδι, τα ζοαν, και ολες τις ενωσεις.

περαστικα σου και ποτε ξανα...
:beer:

SVX
16/04/2012, 20:17
για πες...

αν εχεις ανοιχτη ζελατινα και τεντωμενη αλυσιδα , δεν παιζει μια.....το πας κανονικα..... οι παλιοι ξερουν ..... :rolleyes:

sakiskoz
16/04/2012, 20:22
Ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις και για όσες (αν) ακολουθήσουν, δε θα κουράσω το forum εκ νέου με ευχαριστίες... Είμαι άσχετος με πολλά που αφορούν στη μηχανή, γι αυτό απευθύνομαι στους πιο έμπειρους για να πάρω μια γνώμη ώστε να μη μου πουν στο service πως πρέπει π.χ. να αλλάξω την εξάτμιση ενώ θα μπορούσε κάτι τέτοιο να αποφευχθεί...

BLACKGAS
16/04/2012, 20:36
Ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις και για όσες (αν) ακολουθήσουν, δε θα κουράσω το forum εκ νέου με ευχαριστίες... Είμαι άσχετος με πολλά που αφορούν στη μηχανή, γι αυτό απευθύνομαι στους πιο έμπειρους για να πάρω μια γνώμη ώστε να μη μου πουν στο service πως πρέπει π.χ. να αλλάξω την εξάτμιση ενώ θα μπορούσε κάτι τέτοιο να αποφευχθεί...

Φυσικά και δεν χρειάζεται αλλαγή εξάτμισης. Μάλλον όπως σου είπαν και οι από πάνω κάπου "ξεκούμπωσε".
Τα χειρότερα για τη μηχανή στα έσωσαν τα κάγκελα.
Ποτέ ξανά, πάντα όρθιος.

mr_bandit
16/04/2012, 20:38
περαστικα!στις μπαλες σου για τη μηχανη,εσυ να σαι καλα,πω πρεπει να βαλω και γω προστατευτικα μαλλον γιατι και με λιγα να πεσω θα κλαιω........

yes-u
16/04/2012, 20:45
Η εξάτμιση δεν χρειάζεται αλλαγή πέρα από αισθητική άποψη. Για να τσεκάρεις από πού αλλάζει ο ήχος μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταινία πυράντοχη (σαν αυτές που βάζουν στα μπουριά της σόμπας) δοκιμαστικά στις διάφορες ενώσεις, μία - μία για να δεις τη διαφορά. Επίσης, το λαστιχάκι που σου έφυγε και κρατούσε το κεντρικό σταντ μακριά από τη βάση του αμορτισέρ, υπάρχει πιθανότητα να προκαλείται τώρα κραδασμός από το σταντ και να το εκλαμβάνεις σαν θόρυβο της εξάτμισης. Δέσε ένα "σινεμπλόκ" εκεί που ήταν το λάστιχο στη βάση της εξάτμισης με δετικά και δοκίμασε προσωρινά. Το αντίβαρο του τιμονιού ξεβίδωσέ το και ίσιωσέ το με ένα σφυρί. Πέρα από τις γρατσουνιές που μπορείς να επιδιορθώσεις με βαψιματάκι με σπρέι, θα έρθει στη θέση του.
Με βλέπεις τόσο άνετο να στα λέω γιατί έχω τραυματίσει ακριβώς τα ίδια σημεία από ελαφριά πτώση...

Ichigo
16/04/2012, 20:53
Η εξάτμιση δεν χρειάζεται αλλαγή πέρα από αισθητική άποψη. Για να τσεκάρεις από πού αλλάζει ο ήχος μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταινία πυράντοχη (σαν αυτές που βάζουν στα μπουριά της σόμπας) δοκιμαστικά στις διάφορες ενώσεις, μία - μία για να δεις τη διαφορά. Επίσης, το λαστιχάκι που σου έφυγε και κρατούσε το κεντρικό σταντ μακριά από τη βάση του αμορτισέρ, υπάρχει πιθανότητα να προκαλείται τώρα κραδασμός από το σταντ και να το εκλαμβάνεις σαν θόρυβο της εξάτμισης. Δέσε ένα "σινεμπλόκ" εκεί που ήταν το λάστιχο στη βάση της εξάτμισης με δετικά και δοκίμασε προσωρινά. Το αντίβαρο του τιμονιού ξεβίδωσέ το και ίσιωσέ το με ένα σφυρί. Πέρα από τις γρατσουνιές που μπορείς να επιδιορθώσεις με βαψιματάκι με σπρέι, θα έρθει στη θέση του.
Με βλέπεις τόσο άνετο να στα λέω γιατί έχω τραυματίσει ακριβώς τα ίδια σημεία από ελαφριά πτώση...

+1

@sakiskoz Eπίσης κοίτα το μαρσπιε μαζί με την εξάτμιση σαν σύνολο να δεις αν έχουν στραβώσει προς τα μέσα. Πιθανόν το μαρσπιέ όταν είναι σε πλήρη έκταση να ακουμπάει επάνω στην εξάτμιση τώρα. Προσπάθησε να τα επαναφέρεις με προσοχή. Όπως είδες δε σπάει δε χαλάει, συνεχίζει ακλώνητο! :smokin:

Ξέρουμε καλά από σούπες και βρόντες άκου και μας!! :lol:

jimmis5
16/04/2012, 22:41
Περαστικα!

sakiskoz
16/04/2012, 22:57
Μάλλον εντοπίστηκε η βλάβη, βγάζει αέρα από το σημείο ένωσης. Φαίνεται να έχει σπάσει, ξέρετε αν μπορεί να επισκευαστεί;

sakiskoz
16/04/2012, 22:59
Στην τελευταία εικόνα φαίνεται καλύτερα...

SVX
16/04/2012, 22:59
Μάλλον εντοπίστηκε η βλάβη, βγάζει αέρα από το σημείο ένωσης. Φαίνεται να έχει σπάσει, ξέρετε αν μπορεί να επισκευαστεί;

ξεσφιξε το, καθαρισε το , ξανασφιξε ΚΑΛΑ .. και ισως υπαρξει διαφορα

sakiskoz
16/04/2012, 23:02
ξεσφιξε το, καθαρισε το , ξανασφιξε ΚΑΛΑ .. και ισως υπαρξει διαφορα

Θα το δοκιμάσω αλλά δεν πιστεύω να ναι τόσο απλό! Ελπίζω να είναι επισκευάσιμο!

cosgili
17/04/2012, 07:12
Θα το δοκιμάσω αλλά δεν πιστεύω να ναι τόσο απλό! Ελπίζω να είναι επισκευάσιμο!Επισκευασιμο ειναι στα σιγουρα. Μια απλη κολληση θελει και ουτε γατα ουτε ζημια. Πηγαινε σε ενα εξατμισα και δειξτου το. Η επιδιορθωση του ειναι ζητημα λεπτων.:wave2:

yes-u
17/04/2012, 20:01
Επισκευασιμο ειναι στα σιγουρα. Μια απλη κολληση θελει και ουτε γατα ουτε ζημια. Πηγαινε σε ενα εξατμισα και δειξτου το. Η επιδιορθωση του ειναι ζητημα λεπτων.:wave2:
Το αυτό, αλλά μην πας με τη μηχανή γιατί θα ακουστείς σε όλη την περιφέρεια Εορδαίας......

intruder
17/04/2012, 21:10
πατριωτ' εσυ να σαι καλα ....κ οι λαμαρινες φτιανονται!παντα ορθιος

sakiskoz
17/04/2012, 21:46
Ευχαριστώ παιδιά! Αύριο - βαριά μεθαύριο αν δεν μπορεί - κανόνισα με εξατμισά, δεν του το έδειξα όμως να μου πει τη γνώμη του, μακάρι να μη χρειαστεί να "κατέβει" ολόκληρη η εξάτμιση. Είναι και ο καθρέφτης που πρέπει να γίνει παραγγελία από Suzuki (25-30€ νομίζω έχει) και βαψιματάκια στα σημεία που έχει γδαρθεί.. Πάντως η εξάτμιση έχει άγριο ήχο, όχι όμως εκκωφαντικό σε σημείο που να γίνεται ενοχλητικό! Μήπως να την άφηνα έτσι; :D

sakiskoz
18/04/2012, 15:12
Εξάτμιση οκ! (10€ ζήτησε ο άνθρωπος, χρειάστηκε να κατεβάσω το "μπουρί")

Cpt. Haddock
19/04/2012, 07:22
Ευχαριστώ παιδιά! Αύριο - βαριά μεθαύριο αν δεν μπορεί - κανόνισα με εξατμισά, δεν του το έδειξα όμως να μου πει τη γνώμη του, μακάρι να μη χρειαστεί να "κατέβει" ολόκληρη η εξάτμιση. Είναι και ο καθρέφτης που πρέπει να γίνει παραγγελία από Suzuki (25-30€ νομίζω έχει) και βαψιματάκια στα σημεία που έχει γδαρθεί.. Πάντως η εξάτμιση έχει άγριο ήχο, όχι όμως εκκωφαντικό σε σημείο που να γίνεται ενοχλητικό! Μήπως να την άφηνα έτσι; :D

Αν "βαψιματάκια" εννοείς τα κάγκελα, θα σου έλεγα να το αφήσεις ;)

sakiskoz
19/04/2012, 07:46
Αν "βαψιματάκια" εννοείς τα κάγκελα, θα σου έλεγα να το αφήσεις ;)

Σκεφτόμουν με μαύρο χρώμα να το περάσω στο προστατευτικό κάγκελο που γδάρθηκε για να μη φαίνεται έντονα η γρατσουνιά. Δεν ξέρω ακριβώς τι είδους χρώμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, κάτι φαντάζομαι θα υπάρχει... Για ποιό λόγο λες να μην το προσπαθήσω, δεν θα κρατήσει το βάψιμο;

Cpt. Haddock
19/04/2012, 07:55
[...]Για ποιό λόγο λες να μην το προσπαθήσω, δεν θα κρατήσει το βάψιμο;

Ασε να μαζευτούν μπόλικα τέτοια "μικρά"

(θελω να πω οτι μικροπτώσεις ειναι στο προγραμμα - δε χρειαζεται να εισαι με το πινελο και το μινιο απικο, ειδικα σε επιφάνειες όπως κάγκελα).

Αν παλι επιμενεις και με ενα σπρέυ κανεις τη δουλεια σου (αλλα θα φαινεται)

sakiskoz
19/04/2012, 08:29
Ασε να μαζευτούν μπόλικα τέτοια "μικρά"

Δυστυχώς αρχίζουν και μαζεύονται!

Με τα πλαστικά τι μπορώ να κάνω, έχει κανείς καμιά ιδέα; Να τα καλύψω απλά μαύρη μονωτική ταινία η υπάρχει καλύτερος τρόπος για τα γδαρσίματα; Στο fering πάνω δεξιά δίπλα στον καθρέφτη έσπασε ένα κομμάτι και θα μπάζει νερό...

Cpt. Haddock
19/04/2012, 08:47
μονωτική ταινια; :eyepop:

TROOPER
19/04/2012, 09:52
μονωτική ταινια; :eyepop:

υφασματοταινια εννοει ρε.

τα σπασμενα πλαστικα αλλαξε τα.

Ichigo
19/04/2012, 10:01
Μια 400αρα θα σου κοστίσει το fairing από Σφακιανάκη! :( Υπάρχουν βέβαια και χειρότερες τιμές για άλλα μηχανάκια...
Κάνε μια γύρα από κοντινά συνεργεία ή πάρε τηλέφωνο μήπως μπορέσεις και βρεις κάποιο μεταχειρισμένο!

amyroukai
19/04/2012, 11:37
Αν πιάνουν τα χέρια σου, δεν είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ένα μπάλωμα με πολυεστέρα και λίγο ύφασμα.
Ή καλή κόλλα δύο συστατικών και γάζα...

Το τριψιματάκι στην γωνία το γεμίζεις με κόλλα ή στόκο, τρίψιμο, βάψιμο. Κρίμα είναι να πετάξεις το φέρινγκ για τόσο μικρή ζημιά.

sakiskoz
19/04/2012, 12:08
Αν πιάνουν τα χέρια σου, δεν είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ένα μπάλωμα με πολυεστέρα και λίγο ύφασμα.

Το τριψιματάκι στην γωνία το γεμίζεις με κόλλα ή στόκο, τρίψιμο, βάψιμο. Κρίμα είναι να πετάξεις το φέρινγκ για τόσο μικρή ζημιά.

Συμφωνώ απόλυτα, ούτε μου πέρασε η ιδέα να το αλλάξω!!!

GFawkes
19/04/2012, 12:10

αυτο ακριβως

δεν ειναι μεγαλη η ζημια....

αλλιως σε ενα φαναρτζη δεν θα σου παρει πολλα...κολλαει οποως οι προφυλακτηρες των αυτοκινητων