PDA

View Full Version : η καλυτερη επιλογη on/off που μου προτεινετε!!!

morrison1986
26/04/2012, 13:36
καλησπερα παιδες!!!εχω ενα dr 350 του 97 αλλα βαρεθηκα τις λασπες τα κατσαβραχα κ ολα αυτα τα ειδη περιπετειας κ αποφασισα να αποκτησω ενα on/off για ταξιδακια με την παρεουλα μου!!!προτιμω on/off που σε περιπτωση χρειαστει να πατησουμε κ λιγο χωματακι να μην υπαρχει προβλημα..αλλα βασικα το θελω για ασφαλτο..εγω εχω στο νου μου κτ για v-strom αλλα μιας κ δν γνωριζω αρκετα θα ηθελα φυσικα τη γνωμη σας!!!

σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!

sapila racing
26/04/2012, 13:51
To DR που εχεις τωρα ειναι πιο off από on, αλλά το Vstrom ειναι πολύ on κι ελάχιστα off.
Bέβαια εχουμε δεί και περιπτώσεις όπου Vstrom πήγε στην έρημο, αλλά δεν ειμαι σιγουρος τι εννοείς εσυ 'να πατησουμε λίγο χωματακι'.

chr1s_86
26/04/2012, 13:54
Transalp ίσως ;

morrison1986
26/04/2012, 15:43
εννοειται οτι το dr το εχω για πιστες κ για διαφορες χαζομαρες αλλα θελω ενα ταξιδιαρικο τωρα..νακανω για παραδειγμα τον γυρο της πελοπονησσου η διαφορα τετοια ταξιδια αλλα αν τυχει κ πρεπει να παω σε μια παραλια κανα δυο χλμ χωμα να μην εχω προβλημα!!νομιζω με καταλαβενεται...
μου εχουν πει φιλοι μου οτι το v-strom ειναι ισως η καλυτερη επιλογη κ απο ανεση κ απο οικονομια φυσικα...
γι αυτο ρωτα κ την παρεα του moto.gr για επιλογες που εννοηται εχει καλυτερη αποψη!!!
να προσθεσω οτι δεν ειμαι φαν της ταχυτητας αλλα της διασκεδασης;)

SVX
26/04/2012, 15:49
KLE 500 ....telos

OldMan
26/04/2012, 15:54
εννοειται οτι το dr το εχω για πιστες
Τότε θα σου πρότεινα το KTM 950 R αλλά φοβάμαι μην απογοητευτείς από το γκάζι του ...

sniper
26/04/2012, 15:57
...

Οπότε ξεχνάς το Βεστρώμ..

Gi_4ce
26/04/2012, 17:33
αφρικανούλα...

πυξιδας990
26/04/2012, 17:48
καλο ειναι το στρωμα,τιμιο μηχανακι,αν θες να μεινεις μονοκυλιδρα,640 adventure-tenere 660:wave2:

DrBig
26/04/2012, 17:50
μονοκυλινδρο -> 650 dakar, τενερε
δικυλινδρο -> τρανσαλπ 650

devil's animal
26/04/2012, 17:56
KTM 990
:beer:

ANDREAS3127
26/04/2012, 18:14
εννοειται οτι το dr το εχω για πιστες κ για διαφορες χαζομαρες αλλα θελω ενα ταξιδιαρικο τωρα..νακανω για παραδειγμα τον γυρο της πελοπονησσου η διαφορα τετοια ταξιδια αλλα αν τυχει κ πρεπει να παω σε μια παραλια κανα δυο χλμ χωμα να μην εχω προβλημα!!νομιζω με καταλαβενεται...
μου εχουν πει φιλοι μου οτι το v-strom ειναι ισως η καλυτερη επιλογη κ απο ανεση κ απο οικονομια φυσικα...
γι αυτο ρωτα κ την παρεα του moto.gr για επιλογες που εννοηται εχει καλυτερη αποψη!!!

1 επιλογη v strom 650
2 επιλογη transalp 700

εξαρταται και απο τα χρηματα που διαθετεις!!

trelokefaloitis
26/04/2012, 18:47
Αληθεια για ποσα ευρωπουλα μιλαμε οτι διαθετης?????

morrison1986
26/04/2012, 20:31
ευχαριστω πολυ ρε μαγκες για το ενδιαφερον σας!!!! σκεφτομαι να παρω μεταχειρισμενο καπου στα 4000Ε.. απλα ψαχνω κτ καλο γτ θελω να κανω ταξιδακια μακρινα!!!να περασω ας πουμε ολη την ελλαδα γ αυτο ψαχνω κτ καλο κ οικονομικο!!! το dr για παραδειγμα που εχω ειναι τοπικα στ χωριο μου..κανω τις βλακειουλες κ ως εκει οποτε no problem..
θεμα αξιοπιστιας,οικονομιας ευκολου service k ανταλακτικων τι λετε???
παλι στ μυαλο μου εχω το v-strom και απο κυβικα νομιζω τα 650 ειναι καλα κατ εμε!!!

KAGOURO
26/04/2012, 20:56
1. xtz 660
2. xlv 650
3. kle 500
21'' μπροστά για το χωράφι !

dmf
26/04/2012, 21:08
Dakar ή Vstrom.

Vstrommer71
26/04/2012, 21:39
Να σου πω την αμαρτια μου,μετα απο το Vstrom και το DRZ...παλι 690 θα επαιρνα,και με πονο το αποχωριζομαι.Δεν υπαρχει αλλο μηχανακι,πραγματικο on-off(KAI χωμα ΚΑΙ ασφαλτο αερα) που να παει σαν κι αυτο.Ειναι ακομα διαθεσιμο για λιγες μερες ακομα,δες την υπογραφη μου

SVX
26/04/2012, 21:50
Να σου πω την αμαρτια μου,μετα απο το Vstrom και το DRZ...παλι 690 θα επαιρνα,και με πονο το αποχωριζομαι.Δεν υπαρχει αλλο μηχανακι,πραγματικο on-off(KAI χωμα ΚΑΙ ασφαλτο αερα) που να παει σαν κι αυτο.Ειναι ακομα διαθεσιμο για λιγες μερες ακομα,δες την υπογραφη μου

καλαααααααα ..... αυτο το μηχανακι εχει γραψει τρελλα ταξιδιωτικα στο ADVrider .... ( ασε που με τα λεφτα αυτα δεν παιρνεις ουτε Vstrom_)

trelokefaloitis
26/04/2012, 23:30
ευχαριστω πολυ ρε μαγκες για το ενδιαφερον σας!!!! σκεφτομαι να παρω μεταχειρισμενο καπου στα 4000Ε.. απλα ψαχνω κτ καλο γτ θελω να κανω ταξιδακια μακρινα!!!να περασω ας πουμε ολη την ελλαδα γ αυτο ψαχνω κτ καλο κ οικονομικο!!! το dr για παραδειγμα που εχω ειναι τοπικα στ χωριο μου..κανω τις βλακειουλες κ ως εκει οποτε no problem..
θεμα αξιοπιστιας,οικονομιας ευκολου service k ανταλακτικων τι λετε???
παλι στ μυαλο μου εχω το v-strom και απο κυβικα νομιζω τα 650 ειναι καλα κατ εμε!!!
Αθελα σου μονο σου απαντησες...μην πας κοντρα στο πεπρωμενο...

trelf
27/04/2012, 08:14
φιλε μου....παρε το tdm 900....ο καλυτερος συνδυασμος οικονομιας(μικροτερη καταναλωση απο πολλα 600αρια!!!)-ανεσης(δικαβαλο και τριβαλιτσο και ειναι αρχοντας!!!)-αξιοπιστιας(δε σπαει δε χαλαει!)-επιδοσεων(νευρικη η χαλαρη βολτα αναλογως τι προτιμας!) στα λεφτα που ψαχνεις!!! ενα μηχανακι πολυμορφικο....ανετο στην πολη,ανετο στο ταξιδι....

ψαξ'το λιγο καλυτερα !!!

υ.γ.:το μονο μειον του....τα κλεβουν αβερτα!!!

Cpt. Haddock
27/04/2012, 08:25
Ονοφ δε ζητησε το παληκαρι; Τι δουλεια εχει το ΤΔΜ?

Pardalotzatziki
27/04/2012, 08:39
Αν μιλας για μεταχειρισμενο Transalp 600-650...21" τροχος μπροστα....επιβιωνει και στο χωμα ανετα...δοκιμασμενες συνταγες...
Επισης σημαντικα για ταξιδια ειναι το φαιρινγκ και οι δυο κυλινδροι

:wave2:

Kleman
27/04/2012, 08:40
1. xtz 660
2. xlv 650
3. kle 500
21'' μπροστά για το χωράφι !

:a013:

transalp kai kle οικονομικα,για το xtz δεν γνωριζω

trelf
27/04/2012, 08:42
Ονοφ δε ζητησε το παληκαρι; Τι δουλεια εχει το ΤΔΜ?

ο φιλος λεει οτι θελει ενα μηχανακι το οποιο να ειναι 95% ον και 5% οφ αν καταλαβα καλα....οποτε μια χαρα ειναι το τδμ....
επισης σκεφτεται το v-strom....οποτε;;

GIXXERAKIAS
27/04/2012, 08:52
Πάρε με τα λέφτά που διαθέτεις μια Africa Twin και με τα λεφτά που θα περισέψουν (υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες με λιγότερα λεφτα από αυτά που είπες) κάνε την αστέρι σε ότι χρειάζεται (λάστιχα,σέρβις αναρτήσεων,καλό σέρβις) και μήν ακούς τους φίλους σου.Θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω όταν την καβαλήσεις και μόλις μπείς πρώτη φορά στο χώμα.:wave2:

ps:Αν διαθέτεις κάτι παραπάνω πάρε ένα ΚΤΜ 950 Adventure.

TROOPER
27/04/2012, 09:23
ενα ειναι το ον-οφ μηχανακι.

KTM 950 !!!!!!!!!!

ααα δεν ειμαι καλα,πρεπει να το κοιταξω τελικα!!!:bawl:

DrBig
27/04/2012, 09:25
Πάρε με τα λέφτά που διαθέτεις μια Africa Twin και με τα λεφτά που θα περισέψουν (υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες με λιγότερα λεφτα από αυτά που είπες) κάνε την αστέρι σε ότι χρειάζεται (λάστιχα,σέρβις αναρτήσεων,καλό σέρβις) και μήν ακούς τους φίλους σου.Θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω όταν την καβαλήσεις και μόλις μπείς πρώτη φορά στο χώμα.:wave2:

Για τον ιδιο ακριβως λογο του προτεινα τρανσαλπ 650. Πιο ανετο απο το αφρικα, πιο καινουργιο, πιο ελαφρυ και εξισου δυνατο.

sniper
27/04/2012, 10:17

Αν την θέλει για ταξίδια, θέλει και σέλα.

GIXXERAKIAS
27/04/2012, 11:46
Για τον ιδιο ακριβως λογο του προτεινα τρανσαλπ 650. Πιο ανετο απο το αφρικα, πιο καινουργιο, πιο ελαφρυ και εξισου δυνατο.

Σωστά πρέπει να δούμε και το ύψος του για να αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για εκείνον.Αν είναι ψηλός το Αφρικα θα ταιριάξει καλύτερα πιστεύω.Το πιό καινούριο δεν νομίζω αν παίζει ρόλο τόσο πολύ αν είναι καλοδιατηρημένο το μεταχειρισμένο. :wave2:

Αν την θέλει για ταξίδια, θέλει και σέλα.Οι περισσότερες που έχω δεί φοράνε after σέλες αλλά άν δεν,με μία Τόνυ Μπάτζιο θα είναι κομπλέ. http://www.tonimpatzio.com/6E7C0D18.el.aspx

PS:@Trooper Γιώργη και γώ κοιτάω για φθηνό On-Off και έχω καταλήξει στην Africa για ταξιδάκια και φόρτωμα αλλά και μέσα στην πόλη πρός αντικατάσταση του σκούτερ λόγω παλαιότητος.Έχουν ξεφύγει οι τιμές για καινούριο-μεταχειρισμένο σκούτερ σε κυβικά 200-300cc και δεν συμφέρει.Το θέμα είναι πότε θα μπορέσω να το κάνω.:look:

KAGOURO
27/04/2012, 12:52

Σωστότατος...

GEORGEARILLAS
28/04/2012, 01:49

:a013::a013:το 690 κανει τα παντα ακομα και εντουρο κανει. απο εμενα προχορα σε κτμ 690

aristrom
28/04/2012, 09:05
V-STROM! Οικονομικό σε καυσιμο-ανετο στα ταξίδια,ακομα και με δευτερο ατομο -φορτωνεται σαν γαιδουρι!-απροβληματιστος κινητηρας.
Παει και σε χωμα μια χαρα,αλλα δεν θα χρειαστει πολλες φορες πιστεψε με!

πυξιδας990
28/04/2012, 09:09
μονο που αν τα βαλεις διπλα διπλα δεν συγκρινονται απο ποιοτητα,το africa ειναι μακραν καλυτερο:wave2:

mixalakis
28/04/2012, 09:16
Αμάν ρε παιδιά με το afrika!!
Για πόσα χρόνια θα το ακούμε πια αυτό το μηχανάκι; Δεν λέω, πολύ καλό για την εποχή του, αλλά έλεος!

Αν ο φίλος θέλει και λίγο χωματάκι v-strom και tdm δεν κάνουν.

Αν δεν έχει πρόβλημα με τα κυβικά οι λύσεις είναι δύο. ΚΤΜ 950 (στα λεφτά που έχει ο φίλος, αλλιώς 990) και tiger 955. Τέτοιες εποχές μπορεί να τα βρει σε πολύ καλές τιμές και είναι τα μόνα που μπορεί να κάνει σοβαρό ταξίδι και παραπάνω από απλή διάσχιση χωματόδρομου.

Αν δεν θέλει τόσα κυβικά, αναγκαστικά θα πάει σε transalp και BMW F 650, αλλά θα χάσει πολύ στο ταξίδι.

DrBig
28/04/2012, 10:00
μονο που αν τα βαλεις διπλα διπλα δεν συγκρινονται απο ποιοτητα,το africa ειναι μακραν καλυτερο:wave2:

Ημπορει, δεν ειχα ποτε ουτε το ενα ουτε το αλλο, αλλα τα εχω οδηγησει και τα δυο και το αφρικα μου φανηκε ατμοκινητο βαπορι, ενω το τρανσαλπ ειχε σαφως πιο συγχρονη αισθηση.

McTalas
28/04/2012, 10:13
αν αντεχεις την ασκημια παρε το v-strom μια χαρα θα σε καλυψει στην χρηση που θες. και απο καταναλωση ειναι λογικο και απο σερβις μια χαρα, και απο τελη κυκλοφοριας, ασφαλεια κτλ κτλ.

εμενα μου αρεσει και το f800gs αλλα το μπατζετ ξεφευγει παρα πολυ.

AUFGEBRACHT
28/04/2012, 11:13
Αμάν ρε παιδιά με το afrika!!
Για πόσα χρόνια θα το ακούμε πια αυτό το μηχανάκι; Δεν λέω, πολύ καλό για την εποχή του, αλλά έλεος!

:beer: +650

Allst@rf
28/04/2012, 11:23
kle 500...

:beer:

morrison1986
28/04/2012, 12:58
Αθελα σου μονο σου απαντησες...μην πας κοντρα στο πεπρωμενο...

xaxaxaxaxxa ωραιοςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

morrison1986
28/04/2012, 13:02
ο φιλος λεει οτι θελει ενα μηχανακι το οποιο να ειναι 95% ον και 5% οφ αν καταλαβα καλα....οποτε μια χαρα ειναι το τδμ....
επισης σκεφτεται το v-strom....οποτε;;

σωστος trelf οπως τ λες αλλα καλο ειναι που βλεπω γνωμες πολλες!!!!

morrison1986
28/04/2012, 13:05
Σωστά πρέπει να δούμε και το ύψος του για να αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για εκείνον.Αν είναι ψηλός το Αφρικα θα ταιριάξει καλύτερα πιστεύω.Το πιό καινούριο δεν νομίζω αν παίζει ρόλο τόσο πολύ αν είναι καλοδιατηρημένο το μεταχειρισμένο. :wave2:

Οι περισσότερες που έχω δεί φοράνε after σέλες αλλά άν δεν,με μία Τόνυ Μπάτζιο θα είναι κομπλέ. http://www.tonimpatzio.com/6E7C0D18.el.aspx

PS:@Trooper Γιώργη και γώ κοιτάω για φθηνό On-Off και έχω καταλήξει στην Africa για ταξιδάκια και φόρτωμα αλλά και μέσα στην πόλη πρός αντικατάσταση του σκούτερ λόγω παλαιότητος.Έχουν ξεφύγει οι τιμές για καινούριο-μεταχειρισμένο σκούτερ σε κυβικά 200-300cc και δεν συμφέρει.Το θέμα είναι πότε θα μπορέσω να το κάνω.:look:

1,87 :D προτεινεις africa δλδ???

morrison1986
28/04/2012, 13:12
παιδες διαβασα τις αποψεις σας και σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον που δειχνετε!!!! λοιπον ενδιαφερομαι για χαμηλα κυβικα(600-700) οικονομια,ανεση κ απλοτητα μιας κ ειμαι αρκετα ερασιτεχνης στο θεμα γνωσης... θα ηθελα να σας αναφερω οτι ενας γνωστος μου στ χωριο μου μου πουλαει το v-strom του καπου στα 3500.καλοπροσεγμενο μιας κ το γνωριζω κ γ αυτο σας ρωτησα για v-strom..πηρα ομως μια ιδεα απο τις αποψεις σας....
λοιπον τι λετε???

alexzafeir
28/04/2012, 15:15
Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα το μετανιώσεις αν πάρεις V Strom 650 οικονομικοτατο και άνετο
Το πήρα μεταχειρισμένο περυσι, ειναι το πρώτο μου on off, τα προηγουμενα ηταν supersport, sportouring και naked, με έχει βολέψει πολυ... (το πρωτο μηχανακι που ανεβαινει και η γυναικα μου)

doctoras
28/04/2012, 16:57
μάλλον ο φίλος θα κρατήσει το DRακι οπότε θέλει ένα τουριστικό on/off
εάν δίνεις τα 4000 νομίζω είσαι μια χαρά με vstrom (απλώς έχε υπόψιν σου απλό πέρασμα σε παραλία κάνουν σχεδόν τα street 4Ι μοντέλα)
επίσης βάλε και το versys μια ακόμη επιλογή σ'αυτά που ζητάς
και εάν θελήσεις φθηνότερο KLE500

morrison1986
28/04/2012, 17:52
ευχαριστω μαγκες!!!ψαχνω ολα τα μοντελα κ με κατατοπιζετε μια χαρα;)

ΧΟΥΦΤΑΛ
02/05/2012, 06:56

ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!

paulopoulos
02/05/2012, 10:02
Το vstrom σε νορμαλ χώμα πάει μια χαρα.. τώρα άμα θέλεις λασπουρες κλπ δεν ξέρω. Είναι οικονομικό, η σέλα του είναι βολικότατη και ο συνοδηγός κάθετε πασας. Ταξιδάκι άνετα. Φορτώνεται σαν γαιδουρί.
Άμα το παρεις δεν θα το μετανιώσεις.

Da.Vintage
02/05/2012, 13:09
Για να μην το μετανοιώσεις σε βάθος χρόνου Vstrom....

Τρία μεχρι στιγμής στη κατοχή μου... όποτε το πουλάω... το μετανοιώνω και παίρνω καινούριο...:cry:

Σε κανα χωματόδρομο μπαίνει ... "χώμα" δεν πας!

panos1050
03/05/2012, 11:27
εγω δεν μπορω να καταλαβω που θα την βρεις την διασκεδαση στο στρομα ???
η θες ανεση και οικονομια η θες διασκεδαση.......

Da.Vintage
07/05/2012, 11:41
εγω δεν μπορω να καταλαβω που θα την βρεις την διασκεδαση στο στρομα ???
η θες ανεση και οικονομια η θες διασκεδαση.......

Το Vstrom στα κατάλληλα χέρια είναι εκτός του... γρήγορο σε σημείο που δεν το πιστεύει ούτε ο οδηγός του... και άκρως διασκεδαστικό αν δε σε φοβίζει ο όγκος του...

υπάρχουν μάρτυρες γι'αυτό...

αφού το μηχανάκι έτσι και αλλιώς ως γνωστό εξαρτάται απο τον οδηγό και το πόσο γρήγορα θα κινηθεί και το πόσο FUN είναι...

http://www.youtube.com/watch?v=hvb169LIxT8

http://www.youtube.com/watch?v=2kJxXi5xvDY

panos1050
07/05/2012, 11:55
εσενα σου φαινονται αυτοι οι τυποι σαν το μεσο ορο των οδηγων που καβαλανε vstrom??

Da.Vintage
07/05/2012, 12:33
εσενα σου φαινονται αυτοι οι τυποι σαν το μεσο ορο των οδηγων που καβαλανε vstrom??

Όχι αλλά αυτό αποδεικνείει οτι στα σωστά χέρια αλλά κυρίως με τη σωστή διάθεση και προθέσεις...το μηχανάκι είναι FUN... !

επειδή απο το αβαταρ ψιλιάζομαι τίγρη... και ο τίγρης αν το πάρει ο πατέρας μου... πιθανόν να σου φαίνεται απο τον τρόπο που το οδηγεί οτι είναι το πιο βαρετό μηχανάκι στο κόσμο... ενω στη πραγματικότητα είναι απο τα πιο FUN μηχανακια με το κατάλληλο οδηγό...μπορεί να κάνει παπάδες