View Full Version : Αυτόματο ρολόι και κραδασμοί
Το ότι έχετε μηχανάκια το ξέρουμε. Μήπως φοράτε και αυτόματο ρολόι; Το φοράτε όταν οδηγείτε; Και αν ναι.. δουλεύει ακόμα;
Ετοιμαζόμουν να πάρω ένα, αλλά επειδή ήδη παρέδωσε πνεύμα ένα παλιό αυτόματο που είχα (μετά ανακάλυψα ότι είχε οδηγία στο manual να αποφεύγονται οι "έντονοι ή συνεχείς κραδασμοί".. μάλιστα είχε και σηματάκι με διεγραμμένη μοτοσικλέτα!), προβληματίζομαι στο να επιλέξω πάλι αυτόματο.
255947
Βρήκα μια παρόμοια κουβέντα σε ξένο φόρουμ (http://forums.watchuseek.com/f71/stupid-question-watch-experts-motorcycle-riders-but-have-ask-anyway-238640.html) και οι απόψεις διίστανται. Άλλοι δεν το φοράνε και άλλοι δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Το να το βάζω στην τσέπη, κόβει λέτε από κραδασμούς που θα δεχόταν αν το φορούσα στο χέρι;
Μωρέ..μήπως g-shock και πάλι g-shock?
ΥΓ. BTW, το shock resistance για τα ρολόγια, ορίζεται ως 'a watch's ability to withstand an impact equal to that of being dropped onto a wood floor from a height of 3 feet.' Καμιά σχέση με.. constant vibrations.
Μη φοράς ρολόι όταν οδηγάς μοτό...
Μη φοράς ρολόι όταν οδηγάς μοτό...
Nομίζω ότι άλλη ήταν η ερώτηση, κι αφού είναι σχετικό με μηχανές μεταφερόμαστε.
Edit : Eγώ έχω ένα αυτοματάκι και τα τελευταία 2,5 χρόνια το φοράω σχεδόν κάθε μέρα χωρίς (μέχρι στιγμής) πρόβλημα αλλά με προβλημάτισες τώρα..
Στην τσέπη μάλλον ή G-Shock
harris_x
27/04/2012, 12:15
δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και το φοράω καθημερινά εδω και χρόνια
sapila racing
27/04/2012, 12:15
Παλιότερα φόραγα ενα αυτόματο Omega του 1970 που μου ειχε χαρίσει ο πατέρας μου, και δεν ειχα ποτέ πρόβλημα.
Σταμάτησα να το φοράω μονο και μόνο γιατί το λυπόμουν, αφού το κοπάνησα κανα δυο φορές και τότε ειχε πρόβλημα κι η επισκευη έτσουξε.
Παντως απο το μηχανάκι δεν επαθε τιποτα, και τότε καβάλαγα μόνο SR500 super κουδουνίστρα, φαντάσου οτι απλά ανοίγοντας το γκάζι ταρακουνιεται ολο το τιμόνι.
Δεν σημαίνει ομως οτι καποιο αλλο δεν θα εχει πρόβλημα σιγουρα.
Πλέον φοραω Casio εδω και χρόνια. Δεν σπάει δεν χαλάει, το βαρας κιολας και παλι δεν χαλαει. :wave2:
Τι είναι τα "αυτόματα" ρολόγια..?? :confused:
Aυτά που δεν τα κουρδίζεις με το χέρι αλλά δεν θέλουν και μπαταρίες.
Αυτά που κουρδίζουν με τη φυσιολογική κίνηση (:a31:) του χεριού...
Αυτά που κουρδίζουν με τη φυσιολογική κίνηση (:a31:) του χεριού...
Ασχέτως αν το φορας στο άλλο χέρι ..?? :confused:
Είχα ένα τέτοιο κάποτε και το άφηνα πάνω στο ψυγείο το βράδυ για να κουρντίσει..
(μπορεί να κούρντιζε και από την Horex - δεν το έψαξα παραπάνω..)
charlie says
27/04/2012, 14:05
Tα αυτοματα ωρολογια εχουν συστημα κατα των κραδασμων (συνηθως incablock)
οποτε προβλημα απο κραδασμους στην μοτοσυκλετα,δεν υπαρχει.
Εξαλλου, καποια απο αυτα χρησιμοποιουνται απο πιλοτους, σε πτησεις μαχητικων,οπως και σε διαστημικες αποστολες.
καποια απο αυτα χρησιμοποιουνται απο πιλοτους, σε πτησεις μαχητικων,οπως και σε διαστημικες αποστολες.
We are deeply sorry but these are not satisfactory specifications for Transalp...:(
Καρντασίνα, φόρα το πάνω από κάτι σαν περικάρπιο και θα είσαι μια χαρά...
devil's animal
27/04/2012, 16:13
τα αυτοματα ρολογια ειναι για λεφταδες με Porche...:rolleyes:
εμεις που εχουμε μηχανακια, φοραμε κανα citizen απο περιπτερι στην Ομονοια...
αλλα αμα δεν εχεις κανεις φτωχος που να τα ξερεις αυτα...
:a35:
τα αυτοματα ρολογια ειναι για λεφταδες με Porche...:rolleyes:
εμεις που εχουμε μηχανακια, φοραμε κανα citizen απο περιπτερι στην Ομονοια...
αλλα αμα δεν εχεις κανεις φτωχος που να τα ξερεις αυτα...
:a35:
Λέει ο φτωχός ΔΥ με το GSXR1000K9 και το XR...
Τα θεωρώ παρωχημένη τεχνολογία τα αυτόματα εκτός από τα κινέτικ της σέικο. Προσωπικά φοράω μόνο σίτιζεν καταδυτικά και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, δεν το βγάζω ποτέ από το χέρι μου εκτός αν θέλω να βάλω άλλο.
Αν ντε και καλά σου αρέσει αυτή η τεχνολογία, όταν καβαλάς να το βάζεις στην τσέπη (προτίμησε του στήθους μιας κι εκμεταλλευόμενη τη γυναικεία σου φύση - προσόντα, μπορεί να γίνουν οι κραδασμοί λίγο πιο smooth :blush::blush::blush:).
Πάντως σε γενικές γραμμές εγώ αποφεύγω να βάζω στις τσέπες ευαίσθητα πράγματα, δεν ξέρεις που θα βρεθούνε σε μία χαζοτούμπα ας πούμε.
:wave2::wave2:
G-Shock για τη μηχανή, αυτόματο για το πεζό δύο.
Πώς διάολο καταφέρνετε να φοράτε ρολόι πάντως με μπουφάν και γάντια μηχανής ακόμα δεν έχω καταλάβει...
argy_kap
27/04/2012, 19:45
10 χρόνια, 24 ώρες την ημέρα, κρυο, χιόνια, μπάνια, αλάτια, μηχανή, παπί, τα πάντα όλα.....βγαίνει καμιά φορά για να πλυθεί να φύγει η μάκα.....:wave2:
argy_kap
27/04/2012, 19:47
Πώς διάολο καταφέρνετε να φοράτε ρολόι πάντως με μπουφάν και γάντια μηχανής ακόμα δεν έχω καταλάβει...
το μόνο που με χαλάει και πραγματικά με ενοχλεί είναι η βέρα! μου "κόβει" το δάχτυλο σε συνδυασμό με το γάντι....
spyrakos35
27/04/2012, 19:56
Ασχέτως αν το φορας στο άλλο χέρι ..?? :confused:
αν το φοράς στο άλλο χέρι είναι διπλό το καλό γιατί "κουρδιζοντάς το" (:a31:) νομίζεις οτι "την δουλειά" την κάνει ξένο χέρι..... :a22:
Seiko Kinetic Auto Relay από το 2000 το φοράω καθημερινά, όλα αυτά τα χρόνια με διάφορες μηχανές - κανένα πρόβλημα. Αλλά δεν είναι απλό αυτόματο. Και συνεχίζει να δουλεύει μετά απο δύο ΚΤΜ!
@McGyver:
ρε μπσηλέ πως να φοράμε το ρολόϊ συνέχεια αφού το ρολόϊ του ΚΤΜ δείχνει ότι νά'ναι, και του typhoon δεν δουλεύει...
Εγώ πάντως ρολόι με γάντια δεν μπορώ να φορέσω.
Μόνο αυτό υποθετικά θα ήταν άνετο και δεν θα ενοχλούσε, αλλά είναι μπλιαχ.
Αλλά δεν μου χρειάζεται κιολας να πω την αληθεια. Η μηχανή έχει ρολόι, και οταν δεν οδηγώ, κοιτάω το κινητό.
Σιγά ρε γορίλα..
Cpt. Haddock
27/04/2012, 21:48
Φοράμε το ρολόι πρώτα
AUFGEBRACHT
27/04/2012, 23:34
256001
chr1s_86
28/04/2012, 03:44
+1 :hmm:
στα χειμερινα γαντια μπαινει αερα. στα καλοκαιρινα ομως κλεινει λιγο πιο εξω το χριτσ-χρατσ στο γαντι απ τη μερια που φοραω το ρολοι.
4κυλινδα οδηγαω οποτε το ρολογακι δεν επαθε τιποτα (casio edifice)